Aydın Plajları – Aydın’da Denize Girilecek En İyi 78 Yer!

Ege Bölgesi’nin turizm ve tarım açısından en gelişmiş şehirlerinden biri olan Aydın, kuzeyde İzmir, kuzeydoğuda Manisa, doğuda Denizli, güneyde Muğla ve batıda Ege Denizi ile çevrilidir. Konumu nedeniyle tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Aydın’da antik çağda Afrodisian, Milet, Didyma, Nysa, Priene ve Magnesia gibi önde gelen kentler yer almıştır ve günümüzde hala bu kentlerin izlerine rastlanılmaktadır. M.Ö. 8. yüzyılda Lydia döneminde en parlak çağını yaşayan Aydın, Selçuklular döneminde Türk uygarlığının kültürel varlıklarıyla donatılmıştır. Adını ise Aydınoğulları döneminde almıştır. Hem kültürel hem de turistik gezilerle akla gelen ilk kentlerden biri olan Aydın tarih boyunca koruduğu önemini günümüze kadar sürdürmüştür.

Tipik Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Aydın yaz turizmi açısında ülkemizin önemli kentlerinden biridir. Şehir merkezi iç kesimlerde olsa da Didim ve Kuşadası gibi sahil ilçeleri ile günümüzün önemli turizm destinasyonları arasında yerini almıştır. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra mavi bayraklı plajları, bakir koyları ve mavinin en güzel tonlarını barındıran denizi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Konaklamak için her bütçeye uygun seçenekler bulabileceğiniz Aydın’ın en popüler plajları ve koyları arasında İçmeler Koyu, Akademi Koyları, Akvaryum Koyu, Güvercinada, Saplı Ada, Altınkum Plajı ve Akbük Koyu yer alıyor. Kuşadası ve Didim’in en popüler plajları arasında yer alan özel beach clublar da tatilciler tarafından eğlencenin tadının en güzel şekilde çıkarıldığı yerler arasında bulunuyor.

Ücretli Plaj Yerleri

İçmeler Koyu

Dilek Yarımadası’nda Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın hemen girişinde sağ tarafta yer alan İçmeler Koyu, Kuşadası Güzelçamlı bölgesinde konumlanmaktadır. Masmavi deniz ve kızılçam ormanları arasında kalan koy, 650 metre gibi uzun bir sahile sahiptir. Kuşadası’nın en doğal noktalarından biri olan koy, yaz ayları boyunca çok kalabalık olmasına rağmen milli park sınırları içerisinde bulunduğu için özen gösterilmiş ve doğası bozulmadan kalabilmiştir.

Hem deniz otobüsleriyle hem de karadan ulaşım sağlanan koy, Kuşadası’nın ulaşımı en kolay olan koylarından biridir. İçerisinde bulunan imkânlar nedeniyle de İçmeler Koyu’nun popülerliği her geçen gün artmaktadır. Tesis içerisinde market, kır gazinosu, piknik alanları, mescit, yürüyüş ve bisiklet yolları, otopark, cankurtaran ve gözetleme kulesi bulunmaktadır. Plaj milli park sınırları içerisinde olduğu için girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. İnce kumlu plaj ve sığ, berrak deniz çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için idealdir.

Nasıl Gidilir: İçmeler Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, market, kır gazinosu, piknik alanı ve piknik masaları, mescit, yürüyüş ve bisiklet yolu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aydınlık Koyu

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın ikinci koyu olan Aydınlık Koyu, parkın girişine yaklaşık 5 km uzaklıktadır. Kavaklıburun Koyu’ndan sonra en uzun koy olan Aydınlık Koyu yaklaşık 850 metre uzunluğundadır. Tertemiz taşlı plajı ve adı gibi aydınlık ve berrak denizi ile dikkat çeken koy sığ bir denize sahip değildir. Ancak deniz her zaman havuz gibi sakindir. Su altı gözlemleri için de oldukça uygun olan koy dalış tutkunlarının ve tekne turlarının da uğrak noktasıdır.

Milli park sınırları içerisinde bulunan koya giriş ücretlidir. Koy içerisindeki tesislerde şezlong ve şemsiye kiralama olanağı, duş, soyunma kabini, WC gibi imkânlar bulunmaktadır. Kafe ve büfeler yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için yeterli olanaklara sahiptir. Yemyeşil piknik alanları ile çevrili koy, sevdiklerinizle piknik yapıp eğlenmek için de son derece idealdir. Hem doğa ile iç içe olup ciğerlerinizi oksijenle doldurabileceğiniz hem de akvaryum gibi denizin tadını çıkarabileceğiniz koy, Kuşadası’nın görülmeye değer noktalarından biridir.

Nasıl Gidilir: Aydınlık Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan ikinci koy alanıdır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı ve piknik masaları ve orman yürüyüş yolu.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kavaklıburun Koyu

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı sınırları içinde bulunan Kavaklıburun Koyu, milli park içindeki üçüncü ve en uzun koydur. Parkın girişine 9 km uzaklıktaki koy, adını çevredeki kavak ağaçlarından almıştır. Yemyeşil doğası ve muhteşem denizi ile günlük hayatın stresini ve yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı olan koy, doğanın içinde deniz keyfi yapma olanağı sunar. 1 km uzunluğundaki sahil çakıl taşlarıyla kaplıdır. Özellikle denizin giriş kısımlarındaki taşlar ayaklarınızı rahatsız edeceği için deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var.  Deniz aniden derinleştiği için çocuklar için tehlikeli olabilir.

Kuşadası’nın görülmeye değer doğal güzelliklerinden biri olan Kavaklıburun Koyu, tatilden beklentisi huzur ve sakinlik olanlara hitap etmektedir. Yemyeşil ormanlardaki masalarda piknik yapıp, akvaryum gibi denizde yüzüp, tertemiz plajda güneşlenmeniz mümkündür. Tüm bu olanakları aynı anda sunan koya girişler ücretlidir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı yanınıza alabilirsiniz. Plajın imkânları arasında bulunan duş, WC, soyunma kabini, piknik alanı ve cankurtaran hizmetinden ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kavaklıburun Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan üçüncü koy alanıdır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı ve piknik masaları, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve orman yürüyüş yolu.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Karasu Koyu

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan Karasu Koyu, milli park içerisinde bulunan dört koyun sonuncusudur. Parkın girişine yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunan koya ulaşım Kuşadası ilçe merkezinden sıklıkla kalkan minibüslerle sağlanır. Özel araçla gidecek olanlar ise Güzelçamlı istikametinde yola çıkarak tabelaları takip edip koya ulaşabilir. Kızılçam ağaçları ve makilerle kaplı olan bu koy, yemyeşil doğanın ve önünde uzanan uçsuz bucaksız Ege Denizi’nin keyfini çıkarmayı vaat etmektedir.

Yaz ayları boyunca hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Karasu Koyu, hem piknik hem de deniz keyfini aynı anda sunar. Yaklaşık 450 metre uzunluğundaki plaj, kum ve çakıl karışımıdır. Deniz akvaryum gibi berrak ve durgundur. Aniden derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir. Koy milli park sınırları içinde bulunduğu için giriş ücretlidir. Koyda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, soyunma kabinleri, WC, ormanın içinde yürüyüş yolları ve piknik masaları koyun imkânları arasındadır.

Nasıl Gidilir: Karasu Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan dördüncü ve son koy alanıdır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı ve piknik masaları ve orman yürüyüş yolu.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Tren Beach Club

Kuşadası merkezde, Kadınlar Denizi Caddesi’nde yer alan Tren Beach Club, Kuşadası’nın en popüler plaj işletmelerinden biridir. Yaz aylarında ünlü sanatçı ve DJ’leri ağırlayan, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Tren Beach, tatil sezonunda bölgenin en yoğun mekânlarından biri olmaktadır. Gündüzleri plaj, geceleri eğlence mekânı olarak hizmet veren işletmede denizle iç içe bir gün geçirdikten sonra sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz.

Kaliteli müzikler eşliğinde eğlenebileceğiniz, berrak sularda yüzüp denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, zengin menüden lezzetli yemekler tadabileceğiniz mekân hem yerli hem de yabancı misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Özel bir işletmeye ait olan plaja girişlerde belli bir ücret ödemek gerekir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye ve bir adet içecek dâhildir. Hem iskelede hem de kumsalda güneşlenme olanağı sunan plaj berrak denizi ile göz doldurmaktadır. Deniz sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından da tercih edilmektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong, şemsiye, 1 alkollü veya alkollü içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, plaj bar, mini iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/trenbeachkusadasi/

Haritada Görüntüle >

Jade Beach Club

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Yılancı Burnu mevkiinde bulunan Jade Beach Club, Ege esintilerini yansıtan dekorasyonu, canlı renkleri, özel locaları, zengin mutfağı, tertemiz denizi ve plajı ve daha birçok hizmetiyle Kuşadası’nın en prestijli mekânlarından biridir. Gündüzleri beach, geceleri ise club olarak hizmet veren işletmede denizin ve güneşin tadını çıkarmanın yanı sıra sabahın ilk ışıklarına kadar açık havada eğlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Zaman zaman organize edilen konserlerle yaz tatillerinizde farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Girişin ücretli olduğu mekânda şezlong, şemsiye ve bir içecek giriş ücretine dâhildir. Gözlerden uzak vakit geçirmek isterseniz loca kiralayabilirsiniz. Soyunma kabinleri, WC ve duşlar temizliği ile beğeni toplamaktadır. Çocuk oyun alanlarının bulunması ve denizin sığ olması mekânı çocuklu aileler için uygun kılar. Sığ denizden hoşlanmayanlar iskeleden denize girebilir. Plaj ve deniz tabanı taşlık olduğu için deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda vardır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 75 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, plaj bar, mini iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, su sporları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/jadebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Miracle Beach Club

Türkiye’nin değişmez tatil bölgesi Kuşadası’nın değişmez plaj işletmelerinden biri olan Miracle Beach, Türkiye’nin en iyi beachleri arasında yerini almaktadır. Hem plaj hem de gece kulübü olarak hizmet veren işletme, yaz ayları boyunca gece gündüz yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Eşsiz denizi, eğlenceli aktiviteleri, lezzetli yemekler sunan restoranı, her türlü içeceği bulabileceğiniz barı ve görülmeye değer gün batımı manzarasıyla misafirlerine birbirinden farklı deneyimler yaşatmaktadır.

Özel bir işletmeye ait olan mekâna girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiye ve bir adet içecek giriş ücretine dâhildir. Plajda duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Oldukça geniş bir alana sahip olan mekânda düğünler, nişanlar, doğum günleri, konserler gibi çeşitli organizasyonlar düzenlenmektedir. Kuşadası’nın en güzel denizinde yüzme imkânı sunan mekânın kumsal alanı yoktur. Denize platformlardan girilmektedir. Kumsal olmasa da deniz uzun süre gittikten sonra bile derinleşmediği için çocuklar için uygundur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, plaj bar, DJ performansı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/miraclekusadasi/

Haritada Görüntüle >

Paradise Plaj & Cafe Bar

Kuşadası Yavansu mevkiinde yemyeşil bir doğanın içerisinde konumlanmış olan Paradise Plaj & Cafe Bar, misafirlerine eşsiz bir deniz deneyimi yaşatmayı vaat etmektedir. Merkezi bir konumda yer alan plaja ulaşım oldukça kolaydır. Özel aracınızla Kuşadası’ndan kısa sürede ulaşabileceğiniz plaja dolmuşlarla da gidebilirsiniz. Şehrin gürültüsünde, stresinden ve kalabalığından uzak, yemyeşil ağaçların altında dinlenip, ince kumlu plajında güneşlenebilir, turkuazın en güzel tonlarını barındıran denizinde doyasıya yüzebilirsiniz.

Özel bir işletmeye ait olan plaja şezlong ve şemsiye dâhil olmak üzere giriş ücretlidir. Plajın imkânları arasında WC, duş, soyunma kabini, restoran, bar ve cankurtaran bulunmaktadır. Kafe, bar ve restoran hizmeti sunan mekânda birbirinden lezzetli yemekleri yiyebilir, kokteylinizi alarak masmavi denize karşı günbatımı manzarasını seyrederek keyif yapabilirsiniz. Deniz zaman zaman dalgalı olsa da sığ olduğu için çocuklarınızla birlikte denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL. (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, bar, DJ performansı, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Secret Beach

Kuşadası Kadınlar Denizi mevkiinde bulunan Secret Beach, mavi bayraklı tertemiz denizi, arkasındaki yemyeşil ormanları, güneşlenmek için tercih edebileceğiniz çim alanları, uygun fiyatları ve sunmuş olduğu tüm olanaklarla çevredeki benzer işletmelere göre bir adım öne çıkmaktadır. Kusursuz bir şekilde dekore edilen ve fotoğraf karelerini andıran beach, rengârenk minderleri, hasır şemsiyeleri ve altında dinlenebileceğiniz palmiye ağaçları ile gözlere hitap eder. Yemyeşil ormanların ve masmavi Ege denizi arasında konumlanan plaj, eşsiz gün batımı manzarasıyla da görenleri büyüler.

Şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık 5 km olan Secret Beach, ulaşımın kolay olması nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Girişin ücretli olduğu plajda şezlong ve şemsiyeler için ayrı ücret ödemek gerekir. Plajın imkânları arasında WC, soyunma kabini, duş; yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran ve cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. Kumsal alanı olmayan tesis platformlar üzerine kurulmuştur. Denize kayalıkların üzerindeki merdivenlerden girilebildiği için çocuklu aileler için pek uygun değildir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/aryakusadasi/

Haritada Görüntüle >

Öküz Beach Club

Kuşadası merkezde yer alan Öküz Beach Club, hem merkezde yer alması hem de sunmuş olduğu lüks hizmetlerle Kuşadası’nın en çok tercih edilen beach clubları arasında yerini almaktadır. Gündüz plaj, akşamları da restoran ve club olarak hizmet veren mekânda gün boyunca hem denizin ve güneşin hem de eğlencenin tadını çıkarabilir, eşsiz bir manzaraya karşı lezzetli yemekler yiyip, bir şeyler içebilirsiniz.

Geniş alanı, farklı dekorasyonu, nezih ortamı ve popüler müzikleriyle misafirlerini en iyi şeklide ağırlayan beach, günbatımı manzarasının en güzel şekilde gözler önüne serildiği bir konumdadır. Mekâna girişler ücretlidir, şezlong ve şemsiye kiralamak için de ekstra ücret ödemek gerekir. Duş, soyunma kabini, WC, iskele, cankurtaran, otopark ve bar mekânın diğer imkânları arasındadır. Plaj ve deniz tabanı ince kumludur ve deniz aniden derinleşir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından çok tercih edilmez.

Giriş Ücreti: Kişi başı 60 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, bar, DJ performansı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/okuzkusadasi/

Haritada Görüntüle >

Club Tarhan Beach

Didim Mersindere mevkiinde konumlanan Club Tarhan Beach, Didim ilçe merkezine kısacık bir yürüme mesafesindedir. Misafirlerine eşsiz bir tatil deneyimi yaşatan tesis, konforlu odaları, restoran ve barındaki zengin yiyecek ve içecek seçenekleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, su kaydırağı, hamam ve masaj uygulamaları, animasyon ve çeşitli aktiviteleriyle Didim’in en popüler konaklama seçenekleri arasında yerini almaktadır.

Club Tarhan Beach, Didim’in en uzun kumsallarından birine sahiptir. İnce kumlu plaj ve mavinin en güzel tonlarını barındıran berrak deniz, yüzmenin ve güneşlenmenin tadını çıkarmak için mükemmel bir alternatiftir. Otel müşterileri plajı ve tüm olanaklarını ücretsiz kullanabilirken, dışarıdan gelen misafirler için harcama limiti kapsamında ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kullanımı ödenen ücrete dâhildir. Plajda duş, soyunma kabini ve WC imkânı bulunmaktadır. Denizin sığ olması ve çocuklar için oyun kulübünün bulunması plajı çocuklu aileler için de cazip kılmaktadır.

Giriş Ücreti: 150 TL harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong, şemsiye ve havlu ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran, plaj bar, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, havuz, konaklama, canlı müzik ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Club-Tarhan-Serenity-Hotel-1507722219536911/

Haritada Görüntüle >

Blue Point Beach Club

Didim ilçe merkezine 5 km uzaklıkta Çamlık mevkiinde bulunan Blue Point Beach Club, Didim’in en kaliteli hizmet veren plaj işletmelerinden biridir. Gündüzleri deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarıp, geceleri ünlü DJ’lerin performansları eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz mekân, tüm gün keyifli zaman geçirmeyi vaat etmektedir. Yaz boyunca seçkin misafirlere ev sahipliği yapan mekân, haftanın her günü çok kalabalık olur. Bu nedenle de özellikle hafta sonları rezervasyon yaptırarak gitmek gerekir.

Hem yerli hem de yabancı tatilcilere hitap eden mekâna girişler ücretlidir. Hafta içi farklı hafta sonu farklı fiyatlar geçerlidir. 12 yaş altı çocuklar ücretsiz giriş yapabilir, giriş ücretine şezlong, şemsiye, havlu, duş, WC ve soyunma kabini kullanımı dâhildir. Güler yüzlü ve deneyimli personeli ile kusursuz bir hizmet sunan mekân, zengin menüsü ile de beğeni toplar. Denizin sığ olduğu bir noktada bulunan plaja giden tatilciler sığ denizden hoşlanmıyorsa iskeleden denize girip, kumla temas etmeden iskelede güneşlenebilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 70 TL, hafta sonu 150 TL (yeme-içme, şezlong ve şemsiye ücrete dâhil değildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran, plaj bar, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, havuz, konaklama, canlı müzik, fitness & spa ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yachtclubdidim

Haritada Görüntüle >

Sahte Cennet Beach Club

Fevzipaşa mevkiinde oteller bölgesi diye adlandırılan bölgede konumlanan Sahte Cennet Beach Club, Didim ilçe merkezine 12 km uzaklıktadır. Çevresinde konaklamak için birçok seçenek bulunan koy, hem otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistler hem de Didim yerlileri tarafından tercih edilmektedir. Ormanla denizin kucaklaştığı bu muhteşem plaj hem görülmeye değer manzarasıyla hem de sunmuş olduğu imkânlarla bir defa gelenin bir daha vazgeçemediği yerlerden biridir.

Gün boyu müzik eşliğinde akvaryum gibi denizde balıklarla birlikte yüzüp, incecik yumuşacık kumlu plajda ya da iskeledeki minderlerde güneşlenebileceğiniz plaja giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücreti dâhilindedir. Tesis içindeki restoran lezzetli yemekleriyle ve çeşit çeşit içecekleriyle gün boyu misafirlerine hizmet verir. Ne kadar giderseniz gidin derinleşmeyen deniz çocuklar için uygun olsa da yüzmek isteyenlere çok fazla hitap etmez.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele, restoran, plaj büfe, canlı müzik ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/sahtecennetrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Akademi Koyları (3, 4, 5 ve 7. Koylar)

Didim Altınkum mevkiinde Polis Moral Kamp ve Eğitim Merkezi’nin içerisinde birbirinden güzel ve temiz 8 adet koy bulunur. 8 adet koyun hepsi kullanılmamaktadır. Sadece 3, 4, 5 ve 7 numaralı koylar denize girmek için uygundur. Yemyeşil bir doğaya, turkuazın en güzel tonlarını barındıran tertemiz berrak bir denize ve yumuşacık incecik kumsallara sahip olan Akademi koyları Didim’in en güzel yüzme noktalarından biridir.

İçerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şey bulunan koylara giriş yapmak için bir miktar ücret ödemek gerekir. Diğer özel beachlerle aynı imkânları sunan ancak fiyat olarak son derece uygun olan Akademi koylarında şezlong ve şemsiyeler, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Aynı zamanda market, restoran ve kafeler plajda bulunan imkânlar arasındadır. Deniz sığ ve sakin olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Didim tatillerinizde balıklarla yüzebileceğiniz birkaç yerden biri olan Akademi koylarında mükemmel bir tatil geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Didim ilçe merkezine yürüme mesafesinde bulunan Akademi Koyu’na araçla gelecek olanlar Atatürk Bulvarı veya İnönü Bulvarı üzerinden Altınkum Polis Moral Eğitim Merkezi tabelalarını takip ederek gelebilirler. Koy, Yalı Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için de her gün sık aralıklarla minibüsler çalışmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Medusa Beach Club

Didim ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki Medusa Beach, Altınkum Mahallesi’nde konumlanmıştır. Hem kumsal alanı hem de iskelesi bulunan beach, geniş alanıyla büyük küçük herkese hitap etmektedir. Çocuklar kumlu alanlarda eğlenceli vakit geçirirken, sığ denizden hoşlanmayanlar iskeleyi kullanabilir. Sabahları akvaryum gibi denizde dilediğiniz gibi yüzüp denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz mekân akşamları da sabahın ilk ışıklarına kadar müzikle birlikte eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz bir eğlence mekânına dönüşür.

İçeride yapacağınız belli bir harcama dâhilinde girişin ücretli olduğu mekânda şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhil olduğu için ekstra ödeme yapmanız gerekmez. Ancak loca tercih ederseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. Türk ve dünya mutfağından lezzetli yemekler ve çeşit çeşit içecekler sunan restoranda yemeğinizi yiyebilir, kokteylinizi alarak şezlongunuza uzanabilirsiniz. Mekânın deniz ve kumsalı, Didim’in en ünlü plajlarından biri olan Altınkum Plajı’nın tüm özelliklerini gösterir. Tertemiz, berrak deniz sığ olması nedeniyle yüzme tutkunlarına çok fazla hitap etmez.

Giriş Ücreti: 150 TL harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong, şemsiye, minder, duş ve soyunma kabini ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, restoran, plaj bar, disko, canlı müzik, DJ performansları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/clubmedusadidim/

Haritada Görüntüle >

Tavşan Burnu Tabiat Parkı Plajı

Plaj, Didim ilçe merkezine 7 km uzaklıkta Tavşan Burnu Tabiat Parkı içerisinde bulunur. 300 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki plaj, Didim’in tüm plajları gibi incecik kumlarla kaplıdır. Yeşilin tüm tonlarını gözler önüne seren, doğası ve yeşilin mavi ile buluştuğu muhteşem manzarasıyla göz dolduran plajın çevresi kamp tatili ve piknik yapmak için son derece idealdir. Piknik malzemelerinizi ve mangalınızı yanınıza alabilir, deniz kenarındaki ormanlık alanlarda piknik yapıp, birkaç adım attıktan sonra denize girebilirsiniz.

Şehrin gürültüsünden, kasvetli beton görüntüsünden kaçıp doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih edilen plaj haftanın her günü kalabalık olsa da özellikle hafta sonları yer bulamayacak kadar kalabalık olur. Tabiat parkı içerisinde bulunan plaja girişte küçük bir ücret ödemek gerekir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir market bulunmaktadır.

Nasıl Gidilir: Didim ilçe merkezine yaklaşık 6 km mesafede buluna Tavşan Burnu Tabiat Parkı’na her gün ilçe merkezinden minibüsler hareket etmektedir. Aracıyla gelecek olanlar Didim-Gülbahçe yolu üzerinden Yalıköy’e devam ederek tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Tabiat parkı girişinde araç park yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Yetişkin 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet ve ATV 6,5 TL, otomobil 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 67 TL, otobüs 121 TL, 1 ünite çadır konaklama 25 TL, 1 ünite karavan konaklama 25 TL.

Plaj Özellikleri: Giriş kontrol noktası, WC, çeşme, piknik alanı, kamelya, kır gazinosu, seyir terası, piknik alanları, denize girilebilir alan, soyunma kabinleri, bungalov, karavan ve çadır konaklama alanı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://tavsanburnu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Sensation Beach Club

Didim ilçe merkezine 4 km mesafede Aydınlık mevkiinde bulunan Sensation Beach Club, gündüzleri beach, geceleri club olarak hizmet veren Didim’in en gözde mekânlarından biridir. Gündüzleri arka fonda çalan popüler müzikler eşliğinde güneşlenip denize girebileceğiniz mekânda akşam yemeğinizi yiyebilir, ilerleyen saatlerde popüler DJ’lerin performansları eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz. Hem eğlence hem de deniz tatilini aynı anda sunan Sensation Beach Club’ta eğlenceli bir tatilden beklenen her şeyi bulabilirsiniz.

Tatil sezonunda organize edilen ünlü sanatçıların konserleri mekânın popülerliğini arttırmaktadır. Mekâna girişler ücretlidir. Giriş ücretleri çevredeki benzerlerine göre ve alınan hizmete göre son derece uygundur. Şezlong ve şemsiyelerin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plajın içerisinde bulunan restoran ve bar zengin yiyecek ve içecek menüsü ile beğeni toplar. Plajın kumsal alanı bulunmamaktadır. Şezlonglar denizin üzerine inşa edilen platformların üzerindedir. Deniz sığ olsa da çocukların vakit geçirebilmesi için uygun değildir.

Giriş Ücreti: 100 TL harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, plaj bar, disko, canlı müzik, DJ performansları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sensationclubdidim/

Haritada Görüntüle >

Martı Beach & Hotel

Martı Beach & Hotel

Kuşadası merkezde, Kadınlar Denizi mevkiinde bulunan Martı Beach & Hotel, muhteşem denizi, büyüleyici manzarası, ilgili personeli, dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan restoranı ve plaj keyfinize eşlik eden kokteyllere imza atan barı ile tatillerinde Kuşadası’nı tercih edenlere en iyi şekilde hizmet etmektedir. Kuşadası’nın en ünlü beach club işletmelerinden biri olan Tren Beach Club’ı bünyesinde barındıran otel, konaklamanın yanı sıra günübirlik tatiller için de sıklıkla tercih edilir.

Otele ait olan plaj otel müşterileri için ücretsizdir. Dışarıdan gelen günübirlik tatilciler ise ücret karşılığı giriş yapabilmektedir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, WC kullanımı ve 1 adet içki giriş ücretine dâhildir. Plajdaki restoran ve bar misafirlerine gün boyu çeşit çeşit yiyecek ve içecek servisi yapar. Geniş bir kumsal alanı bulunmayan plajda denize platformların üzerindeki merdivenlerden girilir. Yüzmek dışında farklı bir aktivite yapmak isterseniz jet ski, muz ve deniz bisikletine binebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı giriş ücreti 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan kişiler plajdan ücretsiz olarak faydalanabilirler. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermekte olup, güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, oda konaklama, 24 saat güvenlik ve resepsiyon, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/martibeachhotel/

Haritada Görüntüle >

Sandal Beach

Sandal Beach

Kuşadası Kadınlar Denizi mevkiinde yer alan Sandal Beach, bölgenin en nezih plaj işletmelerinden bir tanesidir. Geniş bir alanda konumlanmış olan plaj, kaliteli yemekler sunan restoranı, farklı kokteyller deneyip DJ performansları eşliğinde eğlencenin tadına varabileceğiniz barı, tertemiz denizi ile misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatan Sandal Beach, Kuşadası’nın kalabalık beach işletmelerinden sıkılanlar için harika bir kaçış noktasıdır.

Sandal Beach’e giriş ücretlidir. Giriş ücreti Kuşadası ortalamasına göre biraz yüksek olsa da alınan hizmete fazlasıyla değer. Fiyatların yüksek olması mekânın sakin olmasının nedenlerinden biridir. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, WC kullanımı ve bir adet içecek dâhildir. Loca kiralamak için ekstra ücret ödemek gerekir. İşletmenin çok geniş bir kumsal alanı yoktur, denize kayalıkların üzerindeki merdivenlerden girilir. Deniz son derece berrak ve sığdır. Kumsal alanının bulunmaması ve denizin kayalık yapıda olması nedeniyle çocuklu aileler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL (Şezlong, şemsiye ve 1 adet içecek dâhil). Loca 300 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, plaj bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sandalbeach/

Haritada Görüntüle >

Capello Beach (Risus Beach Resort)

Capello Beach

Kuşadası’nın en ünlü plajlarından biri olan Long Beach üzerinde bulunan Capello Beach, Risus Aqua Beach Resort Otel’e ait özel bir plajdır. Kuşadası merkeze 4 km uzaklıktaki otel konaklamak için Kuşadası’nın en popüler işletmelerinden biri olmasının yanı sıra, denizin keyfini çıkarmak isteyen günübirlik tatilciler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Hem otel hem de beach olarak misafirlerinin keyifli zaman geçirmesi için tüm ayrıntılar düşünülmüştür.

Otel misafirlerinin ücretsiz faydalandığı plaja günübirlik ziyaretler için de ücret karşılığı misafir kabul edilmektedir. Otelde konaklayan misafirler ve ücret karşılığı giriş yapan günübirlik misafirler şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabilir. Plaj restoran ve barı birbirinden lezzetli yemekleri ve farklı kokteylleri ile müşterilerin beğenisini kazanır. İnce kumlu plajı, tertemiz denizi ve eşsiz gün batımı manzarasıyla görenleri büyüleyen plaj Kuşadası’nın en güzel yüzme noktalarından biridir. Sığ ve sakin deniz çocuklu aileler için de uygundur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, Wi-Fi, oda konaklama, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cappellobeach/

Haritada Görüntüle >

Star Beach

Star Beach
Fotoğraf: Eugen Paraschiv

Kuşadası Davutlar mevkii Sevgi Yolu üzerinde bulunan Star Beach, Kuşadası’nda ailece gidilebilecek en güzel plaj işletmelerinden biridir. Hem beach, hem restoran hem de çay bahçesi olarak hizmet veren işletmede sabah erken saatlerden gecenin ilerleyen saatlerine kadar vakit geçirebilmeniz mümkündür. Gündüzleri denizin, incecik kumların ve güneşin tadını çıkarırken, akşam günbatımı manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, sonrasında sahildeki masalarda oturup bir şeyler içebilirsiniz.

Özel bir işletmeye ait olan Star Beach’e giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için de ekstra ücret ödemek gerekir. Plajda duş, WC ve soyunma kabini imkânı bulunmaktadır. Zengin bir menüye sahip olan restoran lezzetli yemekleri ile tatilcilerin beğenisini toplar. Mekân yaz ayları boyunca genellikle kalabalık olsa da geniş alanı sayesinde kimse kimseden rahatsız olmadan vakit geçirebilir. İsterseniz kumsalda isterseniz palmiye ağaçlarıyla kaplı çim alanlardaki şezlonglarda güneşlenmeniz mümkündür. Turkuaz rengi berrak deniz aniden derinleştiği ve dalgalı olduğu için çocuklu aileler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kardeş Cafe & Beach

Kardeş Cafe & Beach
Fotoğraf: Chris Hayes

Kuşadası merkeze yürüme mesafesindeki Kardeş Cafe & Beach, hem denizin, kumsalın ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz hem de huzurlu bir ortamda oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz Kuşadası’ndaki en popüler yerlerden biridir. Sunmuş olduğu hizmetle ve büyüleyici manzarasıyla yaz tatillerinizde keyifli bir gün geçirmek için tercih edebileceğiniz işletme daha çok plajın hemen üzerindeki Morel Sitesi sakinleri tarafından kullanılsa da bölgeye gelen turistler tarafından da tercih edilmektedir.

Sabah akşam fark etmeksizin tatilinizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Kardeş Cafe & Beach işletmesine giriş ücretlidir. Şezlonglar, şemsiyeler, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. İşletmenin cafesi lezzetli yemekleri, alkollü ve alkollü içecekleri ile misafirlerinin beğenisini kazanır. Plaj ince kumlu, deniz sığ ve oldukça sakindir. Siz kafede oturup bir şeyler içerken ya da şezlongunuzda güneşlenirken çocuklarınız denizde eğlenceli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Coconut Beach, Cafe & Bar

Coconut Beach

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Karaova Mahallesi’nde yer alan Coconat Beach Cafe & Bar, Kuşadası’nın en ünlü plajı Long Beach üzerinde yer almaktadır. Gece ayrı gündüz ayrı eğlence sunan mekâna ister gündüz giderek denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, isterseniz denizin üzerinden batan güneşin ortaya çıkardığı büyüleyici manzaraya karşı yemeğinizi yiyebilir, isterseniz gece geç saatlere kadar popüler müzikler eşliğinde eğlenebilirsiniz.

Sadece kafe ve bar olarak değil plaj olarak da son derece popüler olan Coconat Beach, daha çok yabancı turistler tarafından tercih edilir ve çevredeki benzer işletmelere göre nispeten sakindir. Giriş ücretlidir ve giriş ücretleri oldukça makuldür. Şezlong ve şemsiye kullanımı giriş ücretine dâhildir. Duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Kafede sunulan fast food tarzı yiyecekler ve içecekler ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek niteliktedir. Plajın kumlu, denizin sığ olması ve çocuklar için oyun alanının bulunması plajı çocuklu aileler için uygun kılan özelliklerdendir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/coconutbeachcafebar/

Haritada Görüntüle >

Artemis Beach Club

Artemis Beach Club

Kuşadası Karaova Mahallesi’ndeki Artemis Beach Club, gündüzleri beach olarak hizmet verirken, akşamları sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz bir gece kulübüne dönüşür. Yaz aylarında gerçekleştirilen düğün, nişan gibi davetlerde de Kuşadası’nın en çok tercih edilen mekânlarından biri olan Artemis, lezzetli yemekler sunan restoranı, yeşil alanları, ince kumlu plajı, locaları ve tertemiz berrak denizi ile göz doldurmaktadır.

Yazlıkçıların ikamet ettiği Artemis Sitesi’nin yanında bulunan mekân genellikle site sakinleri tarafından tercih edilir. Bu nedenle de her zaman sakin ve huzurlu bir ortamı vardır. Denizin sığ, ılık ve dalgasız, çocuklar için de oyun alanlarının olması mekânı çocuklu ailelerin tercih etme nedenlerindendir.  Mekânın giriş ücretine şezlong, şemsiye ve bir içecek ücreti dâhildir. Upuzun geniş kumsaldaki rahat şezlonglarda güneşlenebilir, çim alanlarda kitabınızı okuyup dinlenebilir, kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Denizin üstünden batan güneşin manzarası eşliğinde günü noktalayıp, gece geç saatlere kadar eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (2 Şezlong + 1 şemsiye ve 1 içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cafe-bar, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/artemis_beach_dugun/

Haritada Görüntüle >

Diamond Beach Club

Diamond Beach Club

Kuşadası Kadıkalesi Mahallesi’nde Deniz Tur Sitesi’nin hemen önünde yer alan Diamond Beach Club, gündüz denize girip güneşlenebileceğiniz, akşamları da yemeğinizi yiyip canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz harika bir yerdir. Balık ve et çeşitleri, köfte, mezeler ve daha birçok ürünün yer aldığı zengin menüsüyle hizmet veren işletme plajın yanı sıra restoranıyla da tercih edilmektedir.

Sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye ulaşıp keyifli vakit geçirebileceğiniz Diamond Beach Club’da gün boyu tertemiz denizde yüzebilir, incecik kumlu kumsalda güneşlenebilir, akşam büyüleyici gün batımı manzarasına karşı içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Gecenin geç saatlerine kadar canlı müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz. Dilerseniz restoranda vakit geçirip istediğiniz zaman denize girebilir, dilerseniz şezlong kiralayabilirsiniz. Soyunma kabini ve duş bulunmayan mekânda WC imkânı bulunmaktadır.  Deniz çoğunlukla dalgalı olsa da sığ olduğu için çocuklar keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong + şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Emyr Beach & Restaurant

Emyr Beach Restaurant

Kuşadası Davutlar mevkiinde, Soğucak Mahallesi’nde yer alan Emyr Beach & Restoran, hem restoran, hem bar, hem beach, hem de düğün organizasyonu için hizmet veren Kuşadası’nın popüler mekânlarından biridir. Kahvaltıdan fast food yiyeceklere, Türk mutfağından dünya mutfağının lezzetlerine kadar birçok seçenek sunan mekân, hem gündüzleri denizin keyfini çıkarmak hem de akşamları canlı müzik eşliğinde yemek yiyip eğlenmek için tercih edilebilir.

İnce kumlu plajı, tertemiz berrak denizi, minderlerde uzanıp güneşlenebileceğiniz çim alanları ve eşsiz gün batımı manzarasıyla göz dolduran beach, Kuşadası tatillerinizde keyifli vakit geçirmek için idealdir. Plaj Kuşadası’nın çoğu plajı gibi ince kumlu, denizi sığdır. Siz denize sıfır kafede oturup bir şeyler içerken çocuklarınız yanı başınızda denizde ve kumsalda eğlenebilir. Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretli; duş, soyunma kabini, WC, şezlong ve şemsiyelerin kullanımı giriş ücretine dâhildir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL (Şezlong + şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Dedikodu Beach

Dedikodu Beach

Kuşadası Güzelçamlı Sahili, Sevgi Yolu üzerinde bulunan Dedikodu Beach, genellikle gençlerin tercih ettiği bir mekândır. Gündüzleri beach ve cafe, geceleri bar olarak hizmet veren işletme Kuşadası’nda gün boyu keyifli vakit geçirmeniz için gereken her şeyi sunmaktadır. Rengârenk farklı dekorasyonu, denizin üzerinden batan güneşin oluşturduğu büyüleyici manzarası, ince kumlu geniş kumsalıyla birlikte masmavi berrak denizi ve zengin menüsü ile beklentileri karşılayan restoranı misafirlerinin beğenisini kazanmaktadır.

Mekâna giriş ücretli olsa da Kuşadası ortalamasına göre giriş ücretleri son derece makuldür. Şezlong ve şemsiye kullanımı giriş ücretine dâhildir. Gözlerden uzak vakit geçirmek isterseniz cüzi bir ücret karşılığında loca tercih edebilirsiniz. Mekâna ait duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Kalabalık günlerde yetersiz olduğunda halk plajındakiler de ücretsiz kullanılabilir. Sığ deniz ve yumuşacık kumlu plajda çocuklarınız eğlenirken siz de denize sıfır kafede bir şeyler içebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (2 Şezlong + 1 şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, plaj bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dedikodu.beach09/

Haritada Görüntüle >

Aldente Beach, Bar & Restaurant

Aldente Beach, Bar & Restaurnt
Fotoğraf: Joan Barlow

Didim Altınkum mevkiinde bulunan Aldente Beach, Bar & Restaurant, gündüzleri deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları da açık havada, yıldızların altında canlı müzik eşliğinde bir şeyler içip eğlenebileceğiniz Altınkum’daki en popüler yerlerden biridir. Yeşillikler içerisinde konumlanmış mekân, şık dekorasyonuyla, Türk ve dünya lezzetlerini tadabileceğiniz restoranıyla, güler yüzlü hizmeti ve çok daha fazlasıyla yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanmaktadır. Çok fazla tercih edildiği için özellikle hafta sonları son derece kalabalık olan plaja hafta içi gitmeyi tercih etmelisiniz.

Girişin ücretli olduğu mekânda, şezlong ve şemsiyeler için ekstra ücret ödemek gerekir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizi kullanabilirsiniz. İşletmeye ait olan duş, tuvalet ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilir, günbatımı manzarasına karşı restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Masmavi berrak denizin keyfini çıkardıktan sonra isterseniz altın sarısı yumuşacık kumsalda güneşlenebilir, isterseniz rengârenk çiçeklerin arasında, ağaçların altında dinlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 60 TL (Şezlong + şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, plaj bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kum Beach

Kum Beach

Didim Altınkum mevkiinde yer alan popüler plaj işletmelerinden biri olan Kum Beach, plaj ve restoran olarak hizmet vermesinin yanı sıra; düğün, nişan gibi özel günlerde de misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Rengârenk çiçeklerle ve yemyeşil ağaçlarla çevrili olan mekân geniş alanıyla aynı anda çok sayıda tatilciyi ağırlayabiliyor. Ağaçların altında konumlanmış masalarda zengin bir menüye sahip olan restoranın birbirinden lezzetli yemeklerini tadabilmeniz mümkündür.

Plaja girişlerde herhangi bir ücret talep edilmez ancak restoranda belli bir miktar harcama zorunluluğu vardır. Şezlong ve şemsiyeler de ücretsiz kullanılabilir. Duş, WC ve soyunma kabinleri mevcuttur. Plaj ve deniz tabanı taşlıktır. Deniz sığ olduğu için çocuklu aileler tercih edebilir. Şezlonglar platformlar üzerine ve çimlere yerleştirilmiştir. Çim alanlarda ağaçların altına yerleştirilmiş minderlerde bir şeyler içip dinlenebilirsiniz. Kuşadası tatillerinizde hem gündüz hem de gece vakit geçirebileceğiniz eğlenceli bir yer arıyorsanız Kum Beach’i listenize ekleyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Plaj, şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabini, içeride yenip içilen ürünlere ödenen paraya karşılık ücretsiz olarak kullanılmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, cafe-bar, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kumbeachdidim/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Altınkum Plajı

Aydın’ın Didim ilçesinde yer alan Altınkum Plajı, adını altın sarısı parlak kumlarından almıştır. Türkiye’nin ünlü plajlarından biri olan Altınkum, upuzun kumsalı, masmavi berrak denizi ve temizliği ile göz doldurmaktadır. Didim’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Altınkum Plajı, içerisindeki imkânlar nedeniyle de tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Yürüyüş parkurları, çocuk parkları, bar, disko, gece kulübü gibi eğlence mekânları, çay bahçesi, restoran ve ihtiyaç duyabileceğiniz birçok alan burada mevcuttur.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ücret karşılığı şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. İsterseniz ücret ödemeden kendi malzemelerinizle altın sarısı kumların ve masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabinlerini ücret karşılığı kullanabilirsiniz. Plajın içerisinde bulunan alanlardan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Son derece sığ, sakin ve berrak bir denize sahip olan plaj daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Siz şezlongunuzda dinlenip kitabınızı okurken çocuklarınız boğulma tehlikesi olmadan suyun tadını çıkarabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL, duş 1 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, bar, disko, çay bahçeleri, otel konaklama yerleri, rüzgâr sörfü, kano ve dalış su sporları, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akbük Plajı

Didim ilçe merkezine 23 km uzaklıkta bulunan Akbük Plajı, 3 km uzunluğunda ve 20 metre genişliğindedir. Yeşilin ve mavinin muhteşem buluşmasını gözler önüne seren plaj, huzurlu, sakin ve doğa ile iç içe bir tatil arayanlara hitap etmektedir. Yüzme tutkunları için bulunmaz bir nimet olan koyda şnorkelle yüzmek yapılacak aktivitelerden biridir. Balıklarla birlikte yüzmek ve su altı güzelliklerini keşfetmek mümkündür.

Çevresi yemyeşil ormanlarla çevrili bir akvaryum görünümünde olan plaj, eşsiz gün batımı manzarasıyla da adından söz ettirir. Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Soyunma kabinleri bulunur ancak duş ve WC yoktur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı isterseniz yanınızda götürebilir, isterseniz plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. İnce kumlu plaj ve dalgasız, ılık, sığ deniz çocuklar için idealdir. Bol oksijenli havası, eşsiz manzarası ve muhteşem denizi ile gözlerden uzak sakin bir yerde tatil yapmak için Didim seyahatlerinizde Akbük Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: Soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü, tüplü dalış ve otopark alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki restoran ve market yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Onurkent Başaran Sahili

Didim Yalıköy mevkiinde boylu boyunca uzanan Onurken Başaran Sahili’ne Taşburun’dan ayrılan yollardan veya sahilin adını aldığı Onurkent ve Başaran sitelerinden geçerek ulaşmak mümkündür. Bakir kalmış yemyeşil doğası ve tertemiz havası ile şehrin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak için harika bir kaçış noktasıdır. Ormanın içerisinde piknik ve yürüyüş yapmak, ağaçların altında kitabınızı okumak ve sevdiklerinizle birlikte doğa ile baş başa bir tatil geçirebilmeniz mümkündür.

Sahilde küçük bir kumsal alanı bulunmaktadır. Onun dışındaki yerler denize girmek için çok müsait değildir. Sığ ve dalgalı deniz yüzmek için çok müsait olmasa da Kitesurf yapmak için elverişlidir. Sahilde eğitim veren Kitesurf Okulu olmasa da Kitesurf tutkunları Başaran sahilinde çokça vakit geçirir. Sahilde herhangi bir işletmenin bulunmaması buranın yılın her döneminde sakin kalmasına neden olmuştur. Kafa dinlemek isteyen tatilciler buraya gelerek sakinliğin ve doğanın tadını çıkarırlar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Taşburun Sahili

Didim Yalıköy mevkiindeki Taşburun Sahili, Taşburun Limanı’nın hemen yanından başlayıp, aqua parka kadar devam eden upuzun bir sahildir. Yemyeşil doğanın ve masmavi denizin en güzel şekilde buluştuğu bir noktada bulunan sahil, denizin üzerinden batan güneşin oluşturduğu kızıllığı yansıtan eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerine kartpostal gibi fotoğraflar çekme fırsatı sunmaktadır. Şehirdeki korna seslerinden ve kalabalığından kaçıp doğa yürüyüşleri yapmak, yüzmek, güneşlenmek ve kafa dinlemek için Didim’deki en ideal yerlerden biridir.

İnce kumlu plajı ve tertemiz denizi ile yüzmek için oldukça uygun bir yer olan Taşburun Sahili, doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için de sıklıkla tercih edilir. Plajın en büyük eksiği çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesisin bulunmamasıdır. Sahilin üst kısmında sadece iki tane restoran bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alıp sevdiklerinizle burada piknik yaparak eğlenmek daha iyi bir seçenektir. Sığ ve dalgasız deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sulubatak Sahili

Sulubatak Sahili, Didim-Söke karayolu üzerindeki Mavişehir pazar yerini geçtikten sonra hemen sol tarafta kalan upuzun bir sahildir. Dere ağzında olduğu için bu ismi alan sahil, dingin ve sığ suları ile dikkat çekmektedir. Çevresinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve piknik alanları bulunan Sulubatak Sahili, manzarasıyla da göz doldurmaktadır. Daha çok kafa dinlemek ve kalabalıktan kaçmak isteyen tatilciler ve yerli halk tarafından tercih edilir.

Son derece sakin ve sığ sulara sahip olan Sulubatak, kumsal alana sahip değildir. Denizin dibi de oldukça yosunludur. Bu nedenle yüzmek için çok fazla tercih edilmez. Doğal liman görevi gören Sulubatak küçük balıkçı tekneleri ile doludur. Didim’e kadar gelmişken görülmemiş yer kalmasın derseniz, buraya uğrayabilir; sessizliğin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Sahilin üst tarafında yer alan pazar yerini gezerek sevdiklerinize Didim’den küçük hatıralar götürebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akkum Sağtur Plajı

Akkum Sağtur Plajı, Didim ilçe merkezine 7 km uzaklıktadır. Büyük Anadolu Oteli’nin hemen yanındaki plaj, hem kamp tatili hem de su sporları yapmak için oldukça iyi bir alternatiftir. Trafik gürültüsünden ve kalabalıktan uzak hem doğanın hem de denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plaj, kampçıların yanı sıra günübirlik tatilciler tarafından da tercih edilir.  Sizde isterseniz ağaçların altına çadır kurarak geceleri yıldızların altında uyuyabilir, isterseniz sabahtan akşama kadar çevrenin tadını çıkarıp dönebilirsiniz.

Denizi yavaş derinleşen plaj, acemi yüzücüler ve çocuklar için uygundur. Plaj incecik yumuşacık kumlarla kaplıdır. Akkum Sağtur Plajı’na giriş ücretsizdir. İsterseniz plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz ücret ödemeden kendi imkânlarınızla güneşlenebilirsiniz. Plajın yakınlarında bulunan kafelerden yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yüzmek ve güneşlenmenin yanı sıra arkadaşlarınızla plaj voleybolu oynayabilirsiniz. Didim’in görülmeye değer yerlerinden biri olan plajı Didim tatillerinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama, çay bahçesi, market ve otopark alanı. Duş ve soyunma kabini olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yeşilkent Sahili

Didim’in en güzel noktalarından Altınkum mevkiinde yer alan Yeşilkent Sahili Didim merkeze 6 km uzaklıktadır. Yeşilkent Sahil Sitesi’nin hemen önünde konumlanan ve daha çok site sakinleri tarafından kullanılan plaj, tatil yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde dışarıdan gelen ziyaretçiler nedeniyle son derece kalabalık olmaktadır. Altın sarısı yumuşacık kumları, turkuaz rengi berrak denizi ve çevresindeki imkânlarla çok fazla tercih edilen plaj, Didim’de yüzmek için mükemmel bir alternatiftir.

Plaja herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle denizin ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı; plajdaki gözleme yapan büfelerden, restoranlardan ve kafelerden karşılayabilirsiniz. Yüzmek dışında farklı bir aktivite yapmak isterseniz su sporları yaparak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Gittikçe derinleşmeyen akvaryumu andıran denizde çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, çay bahçesi, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Koca Reis

Didim Fevzipaşa mevkiinde konumlanan Koca Reis Plajı, adını hemen arkasındaki Koca Reis Sitesi’nden almıştır. Didim merkeze 10 km uzaklıktaki plaj, doğal bir kumsal değildir. Dışarıdan kum getirilerek site sakinleri için oluşturulan küçük, yapay bir plaj alanıdır. Ağaçlarla çevrelenmiş huzurlu bir atmosfere sahip olan plaj, çoğunlukla site sakinleri tarafından tercih edildiği için son derece sakindir. Turkuaz rengi denize karşı güneşlenerek ve yüzerek keyifli vakit geçirmek için idealdir.

Koca Reis Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajdaki şezlong ve şemsiyeleri sadece site sakinleri kullanabilir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için market ve kafeterya gibi işletmeler bulunmaktadır. Denizin dibi taşlıktır. Taşların ayaklarınızı rahatsız etmemesi için mutlaka deniz ayakkabısı kullanmalısınız. Sığ ve dalgasız olan deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Kalabalık yerleşim yerlerinden uzak, sessiz sakin bir ortamda günlük hayatın stresinden uzaklaşabilir, denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Uslu Sitesi Sahili

Didim Akbük mevkiinde, Denizköy Mahallesi’nde yer alan Uslu Sitesi Sahili, Didim merkeze 10 km uzaklıktadır. Voleybol ve basketbol sahası, çocuk oyun parkları, restoranları, kafeleri, çay bahçeleri ve çok daha fazlasıyla Didim’in en çok tercih edilen plajlarından biridir. Temizliğiyle ve sakinliğiyle beğeni toplayan plajda çocuklarınız oyun alanlarında oynarken siz şezlongunuza uzanıp kitabınızı okuyabilir, günlük hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz.

Uslu Sitesi Sahili halk plajı kategorisindedir. Bu nedenle de giriş ücretsizdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri mevcuttur. Plaj ve deniz tabanı kumlu; deniz sığ ve dalgasızdır. Bu nedenle de yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Sadece yüzmek ve güneşlenmek için değil; piknik ve spor yapmak, çay bahçesinde oturup bir şeyler içmek için tercih edebileceğiniz Uslu Sitesi Sahili Didim gezilerinde uğramanız gereken yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun parkı, restoran, kafe, çay bahçesi ve otopark alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Uygulama Oteli Önü

Fevzi Paşa mevkii, Denizköy Mahallesi’nde yer alan Uygulama Oteli Plajı Didim ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu sosyal tesislerine ait olan plaj, sosyal imkânlarının fazlalığıyla özellikle gençler tarafından Didim’in en çok tercih edilen plajları arasındadır. Basketbol ve voleybol sahası, su sporları imkânı, çocuk parkları, cafeleri ve restoranları, çay bahçeleri ve çok daha fazlasıyla dolu dolu bir gün geçirmeniz için gereken her şeye sahiptir.

Üniversite yerleşkesine ait olan plaj, yaz aylarında halkın kullanımına açılır ve girişler ücretsizdir. Didim merkezden kalkan dolmuşlarla kolaylıkla ulaşabileceğiniz plaj, üniversite personeli yanı sıra günübirlik tatilciler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Günübirlik tatillerin yanı sıra konaklamak için de tercih edebileceğiniz tesiste Didim’in muhteşem denizinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Didim ilçe merkezinden minibüsler hareket etmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Akbük istikametinde ilerleyip Denizköy/Söke yol ayrımını geçtikten sonra tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.didimsosyaltesisler.com/

Haritada Görüntüle >

Panayır Adası

Didim’e bağlı bir ada olan Panayır Adası’nın kara ile bağlantısı yoktur. Karaya 1,5 km uzaklıkta konumlanan adaya özel teknelerle ya da Altınkum İskelesi’nden kalkan tekne turları ile ulaşım sağlanmaktadır. Ancak tekne turlarıyla giderseniz adayı gezmek için çok zamanınız olmaz. Teknenin mola süresi boyunca denizin tadını çıkarmak için yeterli zamanınız olur. Adada Rumlardan kalan bir kilise, Tarım Bakanlığı tarafından yaptırılmış bir bina, bu binaları çevreleyen bir duvar ve bir su kuyusu bulunmaktadır. Şuan kullanılmayan bu binalar dışında herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır.

Didim tatillerinizde gözlerden uzak denizin ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz Panayır Adası’nda akvaryum gibi berrak bir denizde balıkları seyrederek yüzebilir, şnorkelle dalarak en az suyun üstü kadar büyüleyici olan su altı güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Son derece bakir ve ıssız bir yer olan Panayır Adası’nı ve Didim’in karadan ulaşılmayan birbirinden güzel koylarını görmek için tekne turlarına katılmalısınız.

Nasıl Gidilir: Panayır Adası’na Didim’den kalkan günübirlik tekne turları ile gelebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi adaya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Cennet Koyu

Didim merkeze yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunan Cennet Koyu, Martı Sitesi’nin hemen yanındadır. Didim merkeze oldukça yakın bir konumda bulunan koy bu nedenle hem yüzmek, hem güneşlenmek hem de doğanın tadını çıkarmak için tercih edilir. Yemyeşil doğası, muhteşem denizi ve eşsiz gün batımı manzarasıyla gözlere hitap eden Cennet Koyu adı gibi cenneti andıran güzelliklere sahiptir.  Kumlu plaj, ılık, sakin ve sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin keyifli vakit geçirmesi için idealdir.

Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının bir araya geldiği bir konumda, sessiz, sakin, huzurlu bir ortamda günlük hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşmak ve kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz Cennet Koyu’ndan ayrılmak istemezseniz kamp kurabilir, gündüzleri olduğu kadar geceleri de eşsiz doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Koyun içinde bulunan işletmeden şezlong, şemsiye, duş, WC, soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve ayrıca yemeğinizi de burada yiyebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Cennet Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar İnönü Bulvarı yolu üzerinden devam edip Martı Sitesi yönüne dönerek koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cennetköy Plajı

Didim ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki Cennetköy Plajı, Martı Sitesi’nin hemen yanında konumlanmıştır. Bakir doğası, akvaryum gibi berrak denizi ve muhteşem manzarasıyla göz dolduran plaj, adı gibi cenneti andırır. Didim’in kalabalık plajlarından sıkılıp sakinlik ve huzur isteyenlerin tercih ettiği Cennetköy Plajı, hafta sonları bile rahatsızlık oluşturacak düzeyde kalabalık olmaz. İsterseniz akvaryum gibi denizde balıklarla birlikte yüzebilir, isterseniz manzarayı seyrederek dinlenebilir, günlük hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz.

Cennetköy Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. WC ve soyunma kabininin bulunduğu plajda duş bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için sadece bir kafeterya vardır. Denizin giriş kısımlarının ilk birkaç metresi taşlık geri kalanı ise yumuşacık kumlarla kaplıdır. Sığ, berrak ve ılık deniz çocuklar için uyundur. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını gözler önüne seren plajda balık tutabilir, orman içerisinde sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için bir kafe yeri ve araç otopark alanı bulunmaktadır. Duş ve soyunma kabini olanakları mevcut değil.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cennet Akvaryum Plajı

Didim Altınkum mevkiinde bulunan Cennet Akvaryum Plajı, Didim’in en bakir ve doğal koylarından biridir. Koyun bakir kalmasındaki en önemli neden karayolu ile ulaşımın zor olmasıdır. Didim ilçe merkezinden kalkan minibüslerle belli bir yere kadar geldikten sonra yaklaşık 10 dakikalık bir patika yolu yürümeniz gerekir. Bu kadar yolu yürüyemem diyenler için bir diğer seçenek de Altınkum’dan kalkan tekne turlarıdır.

Turkuaz rengi denizinde birçok canlıya ev sahipliği yapan Cennet Akvaryum Plajı’nda balıklarla birlikte yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. İster karayolundan giderek kıyıda, ister tekne turları ile giderek açıklarda yüzebilirsiniz. Şnorkelle dalarak su altı güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Çok büyük bir kumsal alanı bulunmayan koyun denizi aniden derinleşebildiği için çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir. Didim’in kalabalık plajlarından sıkılanlar için mükemmel bir kaçış noktası olan Cennet Akvaryum Plajı, Didim tatillerinde görülmeye değer yerlerin başında gelir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Manastır Koyu

Didim ilçe merkezine 8 km uzaklıkta Çamlık mevkiinde bulunan Manastır Koyu, Altınkum Plajı’nın batısında yer alır. Ulaşımın zor olması nedeniyle karayolunu kullanarak çok fazla ziyaret edilmeyen koya daha çok tekne turlarıyla gidilir. Ancak her zaman sakin ve huzur doludur. Manastır Koyu’nun adını duyup mutlaka görmek isteyen yerli ve yabancı tatilciler patika yoldan 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından koya ulaşır ve hem doğanın hem de denizin tadını çıkarır. Manastır Koyu, akşamüstü günbatımı manzarasını seyretmek için ise mükemmel bir yerdir.

Akvaryum gibi berrak denizinin yanı sıra, içerisinde adını aldığı bir manastır bulunan koy, tarihi açıdan da önem taşır. Çevrede ayrıca konaklayabileceğiniz oteller ve pansiyonların bulunması buradan ayrılmak istemeyenler için önem taşıyor. Manastır Koyu plajına giriş ücretsizdir. İçeride şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir işletme bulunmaktadır. Bu küçük işletmeden yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, isterseniz plaja giderken yanınızda götürebilirsiniz. Plaj çoğunlukla kumlu olsa da kenarlara doğru gidildikçe taşlar çoğalır. Akvaryum gibi berrak deniz sabah saatlerinde sakin olsa da akşama doğru dalgalıdır.

Nasıl Gidilir: Manastır Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar Didim ilçe merkezinden Yat Limanı’na gelerek buradan Parlamenterler Sitesi yan yolundan devam edip ikinci sola dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Ancak koya inen yol bozuk olduğu için arazi araçları dışındaki altı alçak binek araçlar ile zorluk çekebilirsiniz. Dileyen koya inen yol üzerinde aracını park edip uzun bir patika yoldan yaklaşık 15 dakika kadar yürüdükten sonra da gelebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki ücretli işletme yerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

2. Koy

Didim Çamlık mevkiinde, Yalı Caddesi üzerinde yer alan ikinci koy, Didim’in en çok tercih edilen plajlarından biridir. Merkezi bir konumda bulunan 2. koya ulaşım oldukça kolaydır. Hem kolay ulaşılabilir olması hem de sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle yaz aylarında son derece kabalık olur. Yelken ve rüzgâr sörfü eğitim alanlarının olduğu koyda dersler alıp su sporları yapabilir, şişme oyuncakların bulunduğu aqua fun parkında eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Halk plajı statüsünde hizmet veren koya giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiyeler ücret karşılığı kiralanabilir. Duş ve WC kullanımı ücretlidir. Koy içerisinde bulunan işletmelerde bir şeyler yiyip içebilir, dilerseniz yanınızda götürebilirsiniz. Berrak ve dingin deniziyle hem yerli hem de yabancı turistleri yüzmek için kendine çeken koy ince kumludur. Sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Ulaşımın kolay olması ve sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle çok fazla tercih edilen koya kalabalıktan hoşlanmayanlar hafta içi ya da hafta sonu erken saatlerde gitmelidir.

Nasıl Gidilir: Yalı Caddesi üzerinde yer alan 2. Koya şehiriçi minibüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Aracıyla gelecek olanlar Liman bölgesine gelerek buradan lunaparkı geçtikten yaklaşık 300 metre sonra yolun solundan 547. Sokak yönüne dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

3. Koy

Didim ilçe merkezine sadece 3 km uzaklıkta bulunan 3. Koy Plajı’na Didim ilçe merkezinden saat başı kalkan minibüslerle ulaşılabilir. 2007 yılından bu yana her yıl mavi bayrak ödülüne layık görülen plaj temizliği ve berrak denizi ile göz doldurmaktadır. 400 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki plaj kumlu, deniz suyu ılık ve sığdır. Bu nedenle 3. Koy Plajı daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Didim’in popüler plajlarına göre daha sakin olan plaj, şehir merkezinin kalabalığından kaçıp daha huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlere hitap eder. Girişin ücretsiz olduğu plajın ücretsiz otoparkı da bulunmaktadır. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi şemsiyenizi kurabilir, havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Plajda duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plajda bulunan kafe ve restoranlardan karşılayabilir ya da yanınızda götürebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Aytepe Caddesi üzerinde yer alan 3. Koya şehiriçi minibüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Aracıyla gelecek olanlar Liman bölgesine gelerek buradan Aytepe Caddesi’ne çıktıktan sonra yaklaşık 700 metre yol gidip Didim Beach Resort’u geçer geçmez sola dönerek koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sarıkum Plajı

Didim ilçe merkezine 7 km uzaklıkta Mavişehir mevkiinde bulunan Sarıkum Plajı, adını kumlarının renginden almıştır. Denizli Öğretmenler Sitesi yolundan ayrılan toprak yolu takip ettiğinizde muhteşem manzarasıyla karşınıza çıkan plaj daha çok site sakinleri tarafından tercih edilir. Bu nedenle de yılın her dönemi Didim’in en sakin plajları arasında yerini alır. Doğası bozulmadan kalmış Didim’deki nadir plajlardan biri olan Sarıkum Plajı, deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarmanın yanı sıra, piknik ve mangal yapmak için de oldukça idealdir.

Plaj kumlu, denizin giriş kısımları taşlıktır. Plajın iki yanında kayalıklar bulunur. Birçok tatilci kayalıkları balık tutmak ya da denize atlamak için tercih eder. Çoğunlukla dalgalı olan ve hızlı derinleşen deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Plaja girişler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz küçük bir tesis vardır ancak imkânlar kısıtlıdır. Bu nedenle ihtiyaç duyacağınız şeyleri giderken yanınıza almalısınız. Buraya kadar gelmişken mutlaka denizin üzerinden batan ve ülkemizin sınırlarından ayrılan güneşin manzarasını seyretmelisiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Didim ilçe merkezinden Mavişehir’e giden dolmuşlara binerek son durakta inebilir ve buradan yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş sonrası koya ulaşabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Mavişehir’e gelip buradan Denizli Öğretmenler Sitesi Lokali yönünde ilerleyerek araçlarını site çevresinde park edip yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Dede Koyu

Akkum Sağtur Plajı’ndan sonra gelen Dede Koyu, Didim’in el değmemiş doğal güzelliklerinden biridir. Koya araçla ulaşım olmadığı için yolun bir kısmını yaya olarak gitmek gerekir. Yakınlarında herhangi bir yerleşim yeri ve tesis bulunmayan koy, tertemiz doğası ve muhteşem deniz manzarası ile doğa tutkunlarını kendine çeker. Özellikle hafta sonları piknik yapmak isteyen tatilciler bölgeyi tercih eder.

Denizi her ne kadar tertemiz ve berrak olsa da kumsal alanının dar ve bakımsız olması nedeniyle yüzmek için çok fazla tercih edilmez. Bu nedenle de koy içerisinde herhangi bir işletme yoktur. Doğa ile iç içe sessiz sakin bir gün geçirip, hem ruhunuzu hem de vücudunuzu dinlendirebileceğiniz Dede Koyu’nda ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz. Giderken yanınıza mangalınızı ve piknik malzemelerinizi alarak piknik yapabilir, ağaçların arasına hamağınızı asarak uzanıp kitabınızı okuyabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Didim ilçe merkezinden Mavişehir’e giden dolmuşlara binerek son durakta inebilir ve buradan yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş sonrası koya ulaşabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Mavişehir’e gelip buradan Sağtur Plajı yönünde ilerleyerek araçlarını plaj çevresinde park edip yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Zırtlan Deliği Koyu

Didim Hisar Mahallesi’ndeki Zırtlan Deliği Koyu, bakir doğası, turkuaz rengi aydınlık denizi ve denizin üzerinden batan güneşin oluşturduğu eşsiz manzara ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Kırk Evler yönünden ve Sağtur girişindeki Nazilli Umut Sitesi yönünden olmak üzere iki ayrı yoldan gidilebilen koy, popüler plajlarla yarışacak güzellikte olsa da şehir merkezinde yer alan plajların aksine son derece kalabalıktır. Bu nedenle de daha çok kalabalık plajlardan hoşlanmayanlar tarafından tercih edilir.

Karaya doğru çatallaşan bir yapıda olan koyda iki plaj alanı bulunmaktadır. İncecik yumuşacık kumlarla kaplı plajlardan birinden diğerine yürüyerek ulaşılabilir. Turkuazın en güzel tonlarını barındıran berrak deniz yüzmek için son derece idealdir. Denizin sığ ve sakin olması özellikle çocuklu ailelere hitap eder. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak sevdiklerinizle piknik yapabilir, ince kumlu plajda uzanıp doğa içinde kitabınızı okuyabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Zırtlan Deliği Koyu’na Nazilli Umut Sitesi ve Kırk Evler yönünden ayrılan iki ayrı yoldan ulaşım sağlanabiliyor. Ancak koya inen yol oldukça bozuk ve altı alçak binek araçla gelmek pek mümkün değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi Koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İmbat Koyu

Mesut Tatil Köyü’nü geçtikten sonra karşınıza çıkan İmbat Koyu, Didim merkeze yaklaşık 7 km uzaklıktadır. İmbat Sitesi’nin hemen önünde yer aldığı için bu ismi alan koyun yolu biraz bozuktur. Bu nedenle araçla gidecek olanlar dikkatli olmalıdır. Koy genellikle site sakinleri tarafından tercih edilse de bölgenin doğasının ve denizinin güzelliğini bilen tatilciler tarafından da tercih edilir.  Buna rağmen turist yoğunluğunun en çok olduğu günlerde bile son derece sakindir.

Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Doğal gölgelik çok fazla olmadığı için mutlaka yanınıza şemsiye götürmelisiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi koya giderken yol kenarındaki işletmelerden alabilirsiniz. Sessiz, sakin, doğa ile iç içe bir ortamda piknik yapabilir, isterseniz kitabınızı okuyarak dinlenebilirsiniz. 250 metre uzunluğundaki plaj, kumlu, deniz sığ ve dingindir. Akvaryum gibi denizde yüzerken balıkları seyredebilirsiniz. Denizin sığ olması çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla burada vakit geçirmesini sağlar.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Didim ilçe merkezinden Mesut Tatil Sitesi yönüne giden dolmuşlara binebilir ve son durakta indikten sonra buradan İmbat Sitesi’ne gelerek koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Mesut Tatil Sitesi’ni geçtikten sonra İmbat Sitesi’ne gelerek araçlarını burada park ederek koya kısa bir yürüme sonrası gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tabarın Koyu

Şehir merkezine 3 km uzaklıktaki Palm Wings Otel’in hemen önünde konumlanan koya otelin yanındaki patika yoldan ulaşım sağlanır. Koy geniş bir alana sahip olsa da orta kısmı sadece otelin müşterilerinin kullanımına açıktır. Kenar kısımlardaki kumsallar ise halkın kullanımına açıktır. Didim’in en popüler koylarından biri olan Tabarın Koyu, Didim’in diğer koylarının aksine derin ve yüzmek için ideal bir su seviyesine sahiptir. Ancak aniden derinleşmesi nedeniyle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Çamların ve palmiye ağaçlarının masmavi aydınlık denizle buluşarak oluşturduğu muhteşem manzaraya karşı deniz keyfi yapıp, kumsalda doyasıya güneşlenebileceğiniz Tabarın Koyu Didim’in ücretsiz koylarından biridir. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı çevredeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler de yine çevredeki işletmelerdir. Daha kapsamlı bir hizmet isterseniz otele ait olan özel beach tercih edilebilir. Akvaryum gibi denizde balıklarla birlikte yüzebileceğiniz Tabarın Koyu, Didim’in görülmeye değer güzellikleri arasındadır.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar dolmuşlara veya 252 no’lu otobüse binerek Didim Yalı Caddesi 2 durağında inerek yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Aracıyla gelecek olanlar Yalı Caddesi üzerinde 94. Sokak yönüne dönerek Palm Wings Otel’in olduğu noktaya gelip araçlarını park ederek koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Tabarın Kou, Palm Wings Otel’in önünde yer alan kısımdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunmak kabini, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçları koyda yer alan ücretli işletme yerinden karşılanabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Dalyanaki Koyu

Didim ilçe merkezine yaklaşık 8 km uzaklıktaki Dalyanaki Koyu, Fevzipaşa mevkiinde, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Sosyal Tesislerinin hemen yanında bunmaktadır. Doğal bir liman görevi gören koy, yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının bir araya geldiği Didim’deki en doğal noktalardan biridir. Yaz aylarında yüzmek dışında kamp tatili ve piknik yapmak için tercih edilen koy, kış aylarında tekneler için güvenli bir limandır.

Korna seslerinden ve şehrin kalabalığından uzak, doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz koyda günlük hayatın stresinden kısa bir süre de olsa uzaklaşabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde koya giriş yapabilirsiniz. Herhangi bir işletme bulunmayan koyda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı yoktur. Kendi malzemelerinizi kullanarak güneşlenebilir, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınıza alarak ağaçların altında piknik yapabilirsiniz. İri taneli altın sarısı kumlardan oluşan plaj, sığ denizi ile çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenlere hitap eder.

Nasıl Gidilir: Dalyanaki Koyu, Fevzipaşa’da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Sosyal Tesisleri yakınında bulunmaktadır. Fevzipaşa’ya her gün sık aralıklarla minibüsler hareket etmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Akbük istikametinde ilerleyip tabelalar yardımıyla Fevzipaşa yönüne dönebilir aracını Fevzipaşa’da park ettikten sonra yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Koyu

Didim ilçe merkezine 8,5 km uzaklıktaki Akvaryum Koyu, Didim Polis Moral Kamp Alanı içerisinde bulunmaktadır. Akademi koyları olarak bilinen 7 koyun 5.’si olan Akvaryum Koyu, Didim’in en çok sevilen koyları arasındadır. İki yanı kayalıklarla arkası yemyeşil alanlarla çevrili olan koy, adının hakkını verecek kadar berrak ve temiz bir denize sahiptir. Doğa ile baş başa kalıp huzur bulabileceğiniz koyda balıklarla birlikte yüzebilmek mümkündür.

Karayolu ulaşımının zor olmasından dolayı tatilciler koya gitmek için daha çok tekne turlarını tercih eder. Akvaryum gibi denizde hem kıyıda hem de açıklarda yüzmek büyük keyif verir. Şnorkel ve deniz gözlükleriyle yüzerek kayalıkların arasında yüzen balıkları seyredebilirsiniz. Koyun plaj alanı kumludur. Deniz sakin olsa da aniden derinleştiği için dikkatli olmak gerekir. Polis Moral Kampı içerisinde bulunan plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için ekstra ücret ödemeniz gerekmez. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plajdaki kafelerden karşılayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Didim Polis Moral Kamp ve Eğitim Merkezi’nin yakınında yer alan Akvaryum Koyu’na, İnönü Bulvarı yönünde hareket eden minibüsleri kullanarak ulaşım sağlanabilir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar için koya inen yolun toprak olduğunu hatırlatmak isteriz. Ayrıca Didim’den kalkan günübirlik teknelerle de koya ulaşım sağlamak mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi çevredeki kafelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Tüfekçi Koyu

Didim merkezden Mandalya Sitesi’ne doğru ilerlediğinizde karşınıza çıkan Tüfekçi Koyu, Didim’in az bilinen koylarından biridir. Muhteşem bir denize, tertemiz bir kumsala ve eşsiz bir manzaraya sahip olmasına rağmen çevredekiler dışında çok fazla kimse tarafından bilinmemektedir. Daha çok yazlıkçılar ve kafa dinlemek isteyen tatilciler tarafından tercih edilen Tüfekçi Koyu, kalabalıktan ve gürültüden kaçıp, günlük hayatın stresinden kısa da olsa uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir noktadır.

Çok fazla ziyaretçisi olmayan koya girişlerde ücret ödemek gerekmez. Çok fazla tercih edilmediği için koyda herhangi bir işletme de bulunmamaktadır. Giderken yol üzerindeki işletmelerden ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri alabilir, kendi şemsiyenizi kurarak doğa ve denizle baş başa sakin bir gün geçirebilirsiniz. Deniz sığ ve dalgasız olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için elverişlidir. Didim tatillerinizde kimsenin bilmediği bir yer görmek isterseniz mutlaka Tüfekçi Koyu’na uğramalısınız.

Nasıl Gidilir: Akbük yolu üzerinde Mandalya Sitesi’ne yakın bir noktada bulunan Tüfekçi Koyu’na araçla ve toplu taşımayla ulaşım ne yazık ki mümkün değil. Koya en yakın Mandalya Sitesi çevresine aracınızı park ederek bir süre yürüdükten sonra koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yarı Liman

Didim Akbük mevkiindeki Yarı Liman, Didim merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Didim’in en ünlü oteli Patio Beach Club Hotel’e oldukça yakın olan Yarı Liman, otel plajının bitiminden eski balık çiftliklerine kadar uzun bir sahil şeridine sahiptir. Çevresi yemyeşil alanlarla çevrili olan plaj, genellikle piknik yapmak ve balık tutmak için tercih edilse de yüzmek için tercih edenler de bulunmaktadır. Zaten yoldan geçerken burayı görüp muhteşem denizle buluşmak istememek mümkün değildir.

Büyük bir kısmı taşlık olan Yarı Liman’da küçük bir kumsal bulunmaktadır. Plaj çok fazla tercih edilmediği için burada sakince denize girmek çok keyiflidir. Son derece bakir bir doğaya sahip olan koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiyeler, duş, soyunma kabini ve WC bulunmamaktadır. Çok uzun süre kalmak için uygun olmayan plaja giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alarak akvaryum gibi denizin ve beraberinde tertemiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Akbük Patio Beach Club’a yakın bir noktada bulunan Yarı Liman Koyu’na Akbük merkezden 3003 Sokak yönünde ilerleyerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yarı Liman Koyu, yol üzerinde kaldığı için araç park yeri bulmak biraz problemli olabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin edebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mustafa Dayı’nın Kamp Alanı

Mustafa Dayı’nın Kamp Alanı Didim merkeze yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Didim Mavişehir beldesinde bulunan kamp alanı, Huzur Plajı’na giden yolun sonundadır. Yolun son 200 metresi bozuk olduğu için dikkatli olmak gerekir. Güneye bakan küçük bir koyda konumlanan kamp alanı yemyeşil doğası ve turkuaz rengi aydınlık deniziyle mükemmel bir manzara sunar. Yazları doğa içinde kamp yapıp deniz- kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarıp, huzur bulmak mümkündür.

Her ne kadar isminden dolayı özel bir işletmeye ait olduğu düşünülse de alanda kamp yapmak ve plaja girmek ücretsizdir. İster çadırınızla ister karavanınızla bölgeye gelip dilediğiniz kadar kalabilirsiniz. Ancak hem denizi hem de doğası muhteşem olan plaj çok fazla tercih edildiğinden yer bulabilmek için sabah erken saatlerde gitmek gerekir. Mustafa Dayı’nın Kamp Alanı’nın en büyük eksiği herhangi bir işletme yerinin bulunmamasıdır. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânlar, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. İncecik kumların üstüne kamp sandalyenizi atabilir, akvaryum gibi denizde yüzüp, balık tutabilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Koy ve kamp alanı Didim ilçe merkezine 6 km mesafede bulunuyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar Akbük yönünde ilerleyip Akköy Köyü yol ayrımına döndükten sonra sahil yolunu takip edere Mavişehir’e gelebilir ve buradan Huzur Plajı yolunu takip ederek kamp alanına ulaşabilirler. Kamp yeri, Huzur Plajı’na giden yolun sonunda kalıyor. Yolun son birkaç yüz metresi toprak. Altı alçak binek araçla gelecek olanların yavaş ilerlemesini tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gülbahçe Plajı

Didim Mersindere Mahallesi’nde yer alan Gülbahçe Plajı, Yalıköy belde merkezine birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir. Didim merkeze 7 km uzaklıkta olan plaj merkezi bir konumda olduğu için tatil sezonunda son derece kalabalık olmaktadır. Palmiye ağaçlarıyla kaplı yemyeşil bir doğaya sahip olan plaj, temizliği, eşsiz manzarası ve çevresinde bulunan imkânlar nedeniyle de tercih edilmektedir. Gülbahçe Plajı’nın çevresinde birçok otel bulunduğu için turist yoğunluğu çok fazladır. Kumlu plaj ve sığ deniz çocuklu ailelere de hitap etmektedir.

Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Çevrede şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır. Plajda ücretsiz kullanabileceğiniz duş, WC ve soyunma kabinleri yoktur. Bu ihtiyaçlar için de özel işletmeleri tercih edebilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemek istemezseniz kendi malzemelerinizle de plaj keyfi yapabilirsiniz. Merkezi bir konumda bulunan plajın çevresindeki işletmelerden yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki ücretli işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Huzur Plajı

Didim merkeze 6 km uzaklıkta buluna Huzur Plajı, adını denize sıfır konumlanmış Huzur Sitesi’nden alır. Yemyeşil doğası ve muhteşem manzarasıyla adının hakkını veren plaj, hafta içi sessiz ve sakin olsa da hafta sonları oldukça kalabalıktır. Yine de Didim’in popüler plajlarının aksine sakin sayılır. Sakin olmasının bir nedeni de yolunun biraz bozuk olmasıdır. Yine de denizin sığ olması ve doğal gölgelik oluşturan yeşil alanları nedeniyle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Didim’in en güzel plajları arasında gösterilen Huzur Plajı’na giriş ücretsizdir. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe, restoran ve market; şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri mevcuttur. Yumuşacık kumları ve sığ denizi çocukların vakit geçirmesi için son derece ideal. Özellikle sabah saatlerinde gidildiğinde deniz çarşaf gibi sakin olur. Ancak plaj çocuklara ve yüzme bilmeyenlere hitap ettiği kadar yüzmek isteyenlere hitap etmez. Çünkü ne kadar giderseniz gidin su kolay kolay derinleşmez.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İncekum Plajı

Didim’im Mavişehir mevkiinde yer alan İncekum Plajı, Didim’in en bakir plajlarından biridir. El değmemiş doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan plaj, Sağtur Plajı’na gelmeden önce sapa bir noktada kalır. Bu nedenle de çok fazla kimse tarafından bilinmez ve her zaman sakindir. Sakin olmasındaki bir diğer etmen de ulaşımın zor olmasıdır. Karayolu ile belli bir noktaya kadar gittikten sonra plaja ulaşmak için taşlık bir yolu yürümek gerekir.

Plajın adı İncekum olsa da adını çok fazla yansıtmaz. Plajın orta kısmı çakıllı ve kayalıktır. Bu nedenle de giderken yanınıza deniz ayakkabısı almalısınız. Doğa ile iç içe olup kafa dinlemek, piknik ve kamp yapmak için tercih edebileceğiniz plaj baktığınızda balıkları görebileceğiniz akvaryum gibi bir denize sahiptir. Plaj çevresinde ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir işletme yeri bulunmamaktadır. Gölgelik alanlar bulunmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Semaverinizi ve mangalınızı yanınıza alarak sevdiklerinizle hem doğanın hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kırkevler Plajı

Didim Hisar mevkiinde yer alan Kırkevler Plajı, Didim’in en sakin plajlarından biridir. Yerleşim yerlerinden uzak olan plaj, doğa ile iç içe vakit geçirmek, akvaryum gibi berrak denizde yüzmek, ağaçların altında oturup kitap okumak, piknik yapmak ve kamp tatilleri için tercih edilir. Sahile kadar arabayla gidilse de yol biraz bozuk olduğu için her araba gidemez. Bu yüzden yolun belli bir kısmını yürüyerek gitmek gerekir.

El değmemiş bir doğanın içinde sessiz, sakin bir gün geçirebileceğiniz plaj sadece günbatımı manzarasını seyretmek için bile tercih edilir. Çevresinde herhangi bir işletme yeri bulunmayan plaja giderken yanınıza mutlaka ihtiyaç duyacağınız malzemeleri almalısınız. İncecik kumların üzerine şemsiyenizi kurabilir, kamp sandalyenizde oturup manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Aşırı rüzgâr alan koyun denizi dalgalı olduğu ve aniden derinleştiği için çocuklu aileler için pek uygun değildir. Sığ denizden hoşlanmayanlar için mükemmel bir alternatiftir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Saplı Ada

Saplı Ada Didim ilçe merkezine 16 km uzaklıktadır. Didim’den Akbük’e doğru giderken karşınıza çıkan Saplı Ada’nın karayla bağlantısı yoktur. Karadan adaya 100 metre uzunluğunda, denizin içindeki taşlı yoldan ulaşılır. Çakıllar ayağı rahatsız edecek düzeyde olduğu için adaya giderken mutlaka deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmalısınız. Saplı Ada’dan 10 çakıl taşı toplayanın ömrünün 10 yıl uzadığı rivayet edilmesi adanın hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmesine neden olmuştur.

Eski zamanlarda Ege Denizi’nde meydana gelen volkanik patlamalar sonucunda etrafa saçılan küllerden meydana geldiği düşünülen adada hala bu kül tabakasına rastlanmaktadır. Bu nedenle Akbük’ün simgelerinden biri olan Saplı Ada, SİT alanı olarak koruma altına alınmıştır. Üzerinde yerleşim yerleri bulunmayan adaya giriş ücretsizdir. Adada ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Tertemiz berrak denizde birkaç saatlik yüzme molaları için ve denizin içinde yürüme deneyimini yaşamak için tercih edilebilir.

Nasıl Gidilir: Akbük Koyu’nun 100 metre açıklarında yer alan Saplı Ada’ya yürüyerek ulaşım sağlanabiliyor. Her gün sık aralıklarla Didim-Akbük arası dolmuş ve belediye otobüsleri çalışmaktadır. Akbük Kumkent durağında inerek koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Fevzi Çakmak Sahili

Cennet Koyu’ndan Saplı Ada’ya doğru giderken karşınıza çıkan Fevzi Çakmak Sahili, Didim’in en doğu ucunda yer alır. Upuzun bir alana yayılmış olsan sahilde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey mevcuttur. Yumuşacık kumsalda güneşlenebilir, tertemiz denizde yaz aylarının bunaltıcı sıcağında serinleyebilir, sahilde yürüyüşler yapabilir, sevdiklerinizle sahildeki kafelerde bir şeyler yiyip içebilir, oyunlar oynayabilirsiniz. Didim’in kalabalık plajlarıyla karşılaştırıldığında oldukça sakin olan plajda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Doğallığı ve muhteşem manzarasıyla göz dolduran sahilde ücretli plaj işletmeleri olduğu gibi halkın kullanımına açık plajlar da bulunmaktadır. İsterseniz özel işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle plajı dilediğinizce kullanabilirsiniz. Plajın en büyük eksiği ise ücretsiz duş, soyunma kabini ve WC imkânı bulunmamasıdır. Özel işletmelere ait olanlar ise ücretli kullanılabilir. Yumuşacık kumlarla kaplı olan plaj, sığ, sakin ve ılık denizi ile çocuklu aileler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için sahil boyunca ücretli işletme yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Demiryol İş Plajı

Didim’in en güzel plajlarına ev sahipliği yapan Demiryol İş Plajı, Didim ilçe merkezine 28 km uzaklıktadır. Merkeze uzak olmasına rağmen yerli halk ve yazlıkçılar tarafından çok fazla tercih edilen plaj, yaz ayları boyunca son derece kalabalık olmaktadır. Kalabalıktan hoşlanmayanlar sabah erken saatlerde gitmeyi tercih edebilir. Kalabalık olmamasının yanı sıra sabah saatleri deniz çarşaf gibi dümdüz ve tertemiz olduğu için yüzmek daha keyifli olur.

Demiryol İş Plajı Didim’in en popüler halk plajlarından biridir. Bu nedenle de plaja giriş ücretsizdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi şemsiyenizi kurabilir, havlunuzu serip güneşlenebilir ya da kamp sandalyenizde dinlenebilirsiniz. Duş, WC, soyunma kabini ve yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı çevredeki alanlardan karşılayabilirsiniz. Mükemmel yumuşaklıktaki kumlarda çocuklarınızla oynayıp sığ denizde eğlenirken siz de büyüleyici manzaraya karşı plajın keyfini çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL, WC ve soyunma kabini kullanımı 2 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kadınlar Plajı

Kuşadası merkeze en yakın plajlardan biri olan Kadınlar Plajı günümüzde herkese açık olsa da, Osmanlı döneminde sadece kadınlara açık olduğu için bu isimle anılmaktadır. Şehir merkezine çok yakın bir konumda bulunan plaja minibüslerle kısa sürede ulaşılabilir. Bu nedenle çok fazla tercih edilen plaj, yaz ayları boyunca iğne atılsa yere düşmeyecek derecede kalabalık olur. Plajda bulunan ücretsiz şezlonglarda yer bulabilmek için sabah çok erken gitmek gerekir.

İnce kumlu upuzun kumsalı, tertemiz berrak denizi ve çevresinde bulunan imkânlar nedeniyle Kuşadası’nın en popüler plajlarından biri olan Kadınlar Plajı, yüzmek ve güneşlenmenin yanı sıra akşamları eşsiz gün batımı manzarasını seyretmek için de tercih edilir. Girişin ücretsiz olduğu plaja erken giderseniz ücretsiz şezlonglarda yer bulabilirsiniz. Yer bulamazsanız şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajın etrafında bulunan restoran ve kafelerde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı. Ayrıca plaj çevresinde restoran yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Kuşadası merkeze 5 km uzaklıktaki Kuştur Plajı’nın bir diğer adı da Pygela Plajı’dır. Adını yakınlarındaki Kuştur Tatil Köyü’nden alan plaj Kuşadası’nın mavi bayraklı plajlarından biridir. 1 km uzunluğundaki plajın yakınlarında Pygela Antik Kenti bulunduğu için Pygela Plajı olarak da anılmaktadır. Arkası yemyeşil ormanlarla çevrili olan plaj, doğa ile bu denli iç içe olan nadir plajlardan biridir. Daha çok yabancı tatilciler tarafından tercih edilen plaj, merkezi bir konumda olduğu için yaz aylarında son derece kalabalık olmaktadır.

Kuşadası’nda denize girmek için en güzel seçeneklerden biri olan Kuştur Plajı’nda yüzmek dışında yapılabilecek birçok aktivite vardır. Plaj voleybolu ve su sporları aktiviteleri imkanı sunan plajda dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Halka açık olan plaja girişler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiyeleri ücret dâhilinde kiralayabilirsiniz. Belediye tarafından sağlanan duş, WC ve soyunma kabini imkânlarından faydalanabilir, belediye tarafından işletilen kafe ve büfe de yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong (ücretli), büfe, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sevgi Plajı

Kuşadası ilçe merkezine 15 km uzaklıktaki Sevgi Plajı Kuşadası’nın gözde tatil beldesi Davutlar mevkiinde yer alır. Yaklaşık 12 km uzunluğundaki plaj, çevresindeki yeşil alanları, tertemiz berrak denizi, ince kumlu kumsalı ve sunmuş olduğu imkânlarla hem yerli hem de yabancı turistler için Kuşadası’ndaki vazgeçilmez noktalardan biridir. Sevgi Plajı’nda hem denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak hem de okaliptüs ağaçlarının altında piknik yapmak mümkündür. Akvaryumu andıran sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Kuşadası ilçe merkezinden kalkan minibüslerle kolaylıkla ulaşım sağlanan plaj tatil sezonunda son derece kalabalık olur. Ancak plaj alanı geniş olduğu için kimse kimseden rahatsız olmadan vakit geçirebilir. Sevgi Plajı’na giriş ücretsizdir. Kendi malzemelerinizle plajın tadını çıkarabileceğiniz gibi şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak için plaj çevresinde bulunan büfe, restoran ve kafeteryaları tercih edebilirsiniz. Akşamüstü yürüyüş yollarında gün batımı manzarası eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz plaj muhteşem manzarasıyla kendine hayran bırakır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 20 TL. (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, market, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, koşu yolu, piknik ve kamp alanı ve araç otopark yeri (ücretli).

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Papaz Hamamı Plajı

Kuşadası merkeze sadece 10 dakikalık yürüme mesafesindeki Papaz Hamamı Plajı, kısa adıyla Papaz Plajı, Güvercinada ve Yılan Adası’nın hemen girişinde yer alır. Kuşadası’nın en bakir koylarından birinde yer alan Papaz Hamamı Plajı, sakin ve kalabalıktan uzak bir plajdır. Önceden kullanımda olmayan plajda belediye tarafından düzenlemeler yapılmış ve plaj kullanıma açılmıştır. Her yıl düzenleme çalışmalarına devam edilmekte ve plajın daha çok tatilciye hizmet vermesi amaçlanmaktadır.

Papaz Hamamı Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz; yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe tarzı birkaç işletme bulunmaktadır. Turistler tarafından çok tercih edilmese de kafa dinlemek isteyen yerli halkın müdavimi olduğu plaj akvaryumu andıran berrak denizi ile büyülemektedir. Güvercinada manzarasına karşı deniz keyfi yapabileceğiniz Papaz Hamamı Plajı’nda görülmeye değer doğal güzelliklerden biri de denizin üzerinden batan güneşin kızıllığında ortaya çıkan eşsiz manzaradır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama ve kafe.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yılancı Burnu Plajı

Kuşadası merkeze oldukça yakın bir konumda bulunan Yılancı Burnu Plajı, Güvercinada’nın solunda yer alan bir yarımadadır. Birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınan Yılancı Burnu’nda yüzmek için iki adet plaj bulunmaktadır. Merkeze yakın olmasına rağmen çok fazla tercih edilmeyen ve bu nedenle her zaman sakin olan plaj, yaz aylarında akvaryum gibi denizin tadını çıkarmak ve eşsiz manzaraya karşı bir şeyler içip dinlenmek için idealdir.

Üzerinde yerleşim yeri bulunmayan Yılancı Burnu’nda Kuşadası’nın en ünlü beach clublarından biri olan sadece bir işletme bulunmaktadır. Özel berach’e girişler ücretlidir ancak bölgede halkın kullanımına açık kumsal alanlar da bulunmaktadır. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini ve WC bulunmaktadır. Yemyeşil doğanın içinde saklı kalmış bir cenneti andıran Yılancı Burnu Plajı sığ ve sakin denizi ile çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Ücretsiz kumsal alanda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınız için plaj çevresinde ücretli beach yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Uzun Plaj (Long Beach)

Kuşadası merkeze yakın bir konumda bulunan Uzun Plaj, Soğuksu Mahallesi’nde yer almaktadır. Merkezden kalkan minibüslerle kısa sürede ulaşım sağlanan plaj Kuşadası merkezde denize girmek isteyenler tarafından en çok tercih edilen plajlardan biridir. Diğer adı da Long Beach olan plaj, 12 km uzunluğuyla Kuşadası’nın en uzun plajı olma özelliğine sahiptir. Ulaşımın kolay olması ve çevresinde bulunan imkânlar nedeniyle yaz ayları boyunca çok kalabalık olmaktadır. Plaj ince kumlu, deniz sığ ve sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenli bir şekilde denizin keyfini çıkarabilir.

Upuzun kumsalda denize girmek için birçok yer bulunmaktadır. İsterseniz kendi malzemelerinizle plajın imkânlarından yararlanabilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerleri tercih edebilirsiniz. Plajın en büyük eksiği ise ücretsiz duş ve tuvaletlerin bulunmamasıdır. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınız için plajın arkasındaki market, büfe, kafe, restoran gibi işletmeleri tercih edebilirsiniz. Akvaryum gibi denizde yüzmenin ve incecik kumlu plajda güneşlenmenin yanı sıra; parasailing ve jet ski gibi su sporları da yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, market, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, havuz, su kaydırakları, bungalov ve oda konaklama yerleri, yürüyüş ve bisiklet yolu ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yeşil Plajı (Green Beach)

Kuşadası Kadınlar Denizi mevkiinde yer alan Green Beach, Kuşadası’nın en küçük ve şirin koylarından biridir. Turkuazın muhteşem tonları ve yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş olan plaj adının hakkını verir nitelikteki yeşilin en güzel tonlarını yansıtır. Palmiye ağaçlarının altında kitap okuyup kafa dinlemek, sakin bir ortamda güneşlenmek, akvaryum gibi berrak denizde yüzmek için Kuşadası’nda tercih edebileceğiniz en güzel destinasyonlardan biridir.  Hafta içi son derece sakin olan plaj; ulaşımın kolay olması nedeniyle ve sunduğu imkânlarla hafta sonları çok kalabalık olur.

Plaj özel bir işletmeye ait olsa da girişler ücretsizdir. Sadece şezlong ve şemsiyeler için ücret ödemek gerekir. Plaj içerisinde cankurtaran, büfe, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunur. Çevredeki kafeler yeme içme ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar. Plaj ve deniz tabanı kumlu; deniz sığ ve dingindir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tereddüt etmeden burayı tercih edebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Şehiriçi Halk Plajı

Kuşadası merkezde yer alan Şehiriçi Halk Plajı, belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucu düzenlenmiş ve plaj olarak halkın kullanımına açılmıştır. Kuşadası Marina’nın hemen yanında bulunan plaj, merkezde denize girip güneşlenmek için mükemmel bir alternatiftir. Çok büyük bir plaj olmayan Şehiriçi Halk Plajı, daha çok çevredeki otellerde konaklayanlar tarafından tercih edilse de merkez konumu nedeniyle yaz ayları boyunca yer bulamayacak kadar kalabalık olur.

Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Duş, WC ve soyunma kabinlerinin bulunduğu plajda çevredeki büfe ve kafelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Engelli dostu olarak bilinen plajda; engelli bireylerin denize rahatlıkla ulaşabilmesi için engelli rampaları, tekerlekli sandalyeler ve tuvaletler bulunmaktadır. Plaj ve deniz tabanı kumlu, deniz seviyesi derindir. Deniz aniden derinleştiği için çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmemelidir.

Giriş Ücreti: Ücretli (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Güvercinada Plajı

Kuşadası’nın simgesi olan Güvercinada, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan tarihi kalesi, deniz feneri, su sarnıcı, balina heykeli ve tertemiz akvaryum gibi deniziyle ilçenin görülmeye değer yerlerinin başında gelmektedir. Önceden sadece kayalıklarla gidilen adaya günümüzde iskeleden yürüyerek gidilebilmektedir. Hem tarihe tanıklık etmek, hem de manzaranın, doğanın ve denizin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz ada, Kuşadası tatil listenizde mutlaka bulunmalıdır.

Güvercinada’nın kumsal alanı bulunmamaktadır. Denizde kayalıklar üzerinde inşa edilen merdivenlerden girilmektedir. Adanın belli noktalarında platformlar üzerinde şezlonglar bulunmaktadır. İsterseniz şezlong kiralayıp güneşlenebilir, isterseniz sadece yüzdükten sonra restoran ve kafelerde oturarak büyüleyici manzaraya karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Kumsal alanın bulunmadığı ve deniz aniden derinleştiği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Ancak sığ denizden hoşlanmayanlar ve balıklarla birlikte yüzmek isteyenler hiç tereddüt etmeden yüzmek için Güvercinada Plajı’nı tercih edebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye ve şezlong kiralama ve market yeri bulunmaktadır. Duş ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Pigale Plajı

Pigale Plajı
Fotoğraf: İshak Demirci

Kuşadası merkeze yaklaşık 5 km uzaklıktaki Pigale Plajı, bölgenin en çok tercih edilen halk plajlarından biridir. Etrafı yemyeşil ormanlarla çevrili upuzun sahil şeridi, tertemiz deniziyle ve eşsiz günbatımı manzarasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ulaşımın kolay olması ve sunmuş olduğu imkânlarla çok fazla tercih edilen plaj, genellikle kalabalık oluyor. Bu nedenler kalabalık plajlardan hoşlanmayan tatilcilerin hafta içi sabah erken saatlerde gitmesi gerekiyor.

Kuşadası’nın en kalabalık halk plajlarından biri olan Pigale Plajı’na girişler ücretsizdir. Şemsiye imkânı belediye tarafından sağlanırken, şezlong için ücret ödemek gerekir. Ücret ödemeden plajın tadını çıkarmak isterseniz kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Sahil boyunca belediyenin yerleştirdiği WC, duş ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı isterseniz yanınızda getirebilir, isterseniz sahildeki büfeden karşılayabilirsiniz. Plaj kum ve çakıl karışımıdır. Deniz zemini taşlı olduğu ve deniz aniden derinleştiği için çocuklu aileler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL. Şezlong + şemsiye 50 TL, WC 2 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kuşadası Belediye Plajı

Kuşadası Belediye Plajı
Fotoğraf: Ali Kılıç

Kuşadası merkeze yürüme mesafesindeki Kuşadası Belediye Plajı, Kuşadası Marina’nın hemen yanında yer alır. Plaj, merkezi bir konumda olduğu için çoğunlukla kalabalıktır. Eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız plaja hafta içi gitmelisiniz. Çünkü hafta sonları iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olur. Engelli dostu olarak bilinen plajda engelli vatandaşların denize rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlamak için engelli rampaları bulunur.

Belediyeye ait olan plaja girişler ücretsizdir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinleri belediye tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için bir büfe bulunmaktadır. Sığ olduğu için genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen plajda çocuk oyun alanları bulunmaktadır. Plaj ve deniz ince kumludur. Deniz sığ olduğu için kalabalık olduğunda su bulanıklaşabilir. Denize girmek istiyorsanız ancak denizden uzaklaşma imkânınız yoksa Kuşadası Belediye Plajı, sunduğu tüm imkânlarla beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, büfe, çocuk oyun alanı, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Davutlar Plajı

Davutlar Plajı

Kuşadası merkeze yaklaşık 18 km uzaklıkta bulunan Davutlar Plajı, bölgenin en popüler plajlarından biridir. Arkasında bisiklet ve yürüyüş yolları bulunan plaj, sadece yüzmek ve güneşlenmek için değil, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, su sporları yapmak, sabahları kahve eşliğinde kitabınızı okumak için de tercih edilir. Plajın iki yanında yer alan su sporları merkezlerinde dersler alıp tatilinize eğlence katabilmeniz mümkündür.

Yaklaşık 2 km uzunluğundaki plaj incecik kumlarla kaplıdır. Deniz Kuşadası’nın diğer plajlarına göre genellikle dalgalıdır. Bu nedenle de kıyı kesimleri yosunludur. Ancak biraz ilerledikten sonra su denizin dibi görülebilecek şekilde berraklaşır.  Deniz dalgalı olsa da aniden derinleşmediği için çocuklu aileler için uygundur. Plaj şemsiyeleri belediye tarafından temin edilmektedir. Ancak boş şemsiye bulabilmek için sabahın erken saatlerinde gitmek gerekir. Şezlong için ise ücret ödemek gerekir. Sahil boyunca belediye tarafından tuvalet, duş ve soyunma kabinleri yerleştirilmiştir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, büfe, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Güzelçamlı Venüs Plajı

Güzelçamlı Plajı

Kuşadası Davutlar mevkii, Sevgi Yolu üzerinde konumlanan Güzelçamlı Venüs Plajı, Kuşadası’nda günbatımını en iyi şekilde seyredebileceğiniz plajlardan biridir. Yeşille mavinin kucaklaştığı muhteşem bir konumda bulunan plajda tertemiz denizde yüzmenin ve yumuşacık kumsalda güneşlenmenin yanı sıra plajın arkasındaki yürüyüş yollarında yürüyüş yapabilir, bisikletle gezebilir, kafelerde, restoranlarda oturup bir şeyler içebilir, arkadaşlarınızla okey, tavla gibi oyunlar oynayabilirsiniz.

Halk plajı kategorisinde yer alan plaja giriş ücretsizdir. Plajda şemsiye mevcuttur ancak boş bulabilmek için sabah erken saatlerde gelmek gerekir. Ayrıca sabah saatlerinde deniz çarşaf gibi olduğu için yüzmek daha keyifli olur. Öğleden sonraları ise biraz dalgalı olur. Plajda WC, duş ve soyunma kabinleri mevcuttur. Düzenli olarak belediye görevlileri tarafından temizlenen ve oldukça bakımlı olan plaj kumludur. Deniz aniden derinleşmediği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, yürüyüş ve bisiklet yolu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Güzelçamlı Plajı

Güzelçamlı Plajı
Fotoğraf: Cealettin Aşçıoğlu

Kuşadası Davutlar mevkiinde yer alan Güzelçamlı Plajı, Kuşadası’nın en sakin ve en huzurlu plajlarından biridir. Kuşadası merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktaki Güzelçamlı Sahili’nde konumlanan plaj, Kuşadası’nın kalabalık plajlarından kaçıp doğa ile baş başa huzurlu bir gün geçirmek isteyenlere hitap etmektedir. İçerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her şeyi bulabileceğiniz plaj, eşsiz günbatımı manzarasıyla da Kuşadası’nın görülmeye değer yerleri arasında bulunmaktadır.

Kuşadası’nın en güzel halk plajlarından biri olan Güzelçamlı Plajı’na girişler ücretsizdir. İçeride şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi şemsiyenizi kurarak, havlunuzu sererek denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Çevrede yer alan işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. WC, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınız için plajda bulunan kabinleri kullanabilirsiniz. Bir tarafta yemyeşil ormanlar, bir tarafta da masmavi Ege Denizi’nin uzandığı Güzelçamlı Plajı’nda doğa ve denizle iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, yürüyüş ve bisiklet yolu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Balpetek Plajı

Balpetek Plajı
Fotoğraf: Koray Alparslan

Didim merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Balpetek Plajı, Didim Akbük mevkiinde yer alır. Saplı Ada’ya geçiş noktasında buluna plaj, Saplı Ada’yı ziyaret eden tatilcilerin yüzmek için tercih ettiği en popüler plajlardan biridir. Fevzipaşa Mahallesi’nde Balpetek Sitesi’nin hemen yanında yer alan plaj, site sakinlerinin yanı sıra; merkezi bir konumda olması ve muhteşem manzarası nedeniyle turistler tarafından da tercih edilmektedir.

Kumsal alanı bulunmayan plaja denize kayalıklardan ve platformlar üzerinden girilmektedir. Tamamen doğal bir plaj olan Balpetek Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bunmamaktadır. Şemsiye olarak mis gibi kokan zeytin ağaçlarını kullanabilirsiniz. Site sakinleri tarafından yaptırılan duş, WC ve soyunma kabinleri mevcuttur. Plajın hemen arkasındaki kafede gündüz ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, akşam sevdiklerinizle oturarak bir şeyler içebilirsiniz. Kumsal alanı bulunmayan ve aniden derinleşen plaj çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş ve soyunma kabini mevcut. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki kafeterya yerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Aydın hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin