Kazakistan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Lezzet

Gelenekleriyle ve kültürleriyle turistlerin ilgisini çeken Kazakistan’ın yemeklerini sizler için derledik.

Türk damak tadına yatkın mutfağıyla oldukça seveceğinizi düşündüğümüz yemekleri Kazakistan’da ne yenir, ne içilir yazımızda inceleyebilirsiniz.

#1 Kazakistan’da Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Beshbarmak

Beshbarmak

Elle yendiği için beş parmak adını alan yemek, ülkenin en sevilen tatlarından biridir. Büyük eriştelerin haşlanmış kuzu eti ve soğanla harmanlanıp sunulduğu yemeğin damak tadınıza hitap edeceğini düşünüyoruz. Kazakistan’da herhangi bir davete katıldığınızda meşhur beshbarmak yemeğinin sunulduğunu görebilirsiniz.

2- Kazy

Kazy

Kutlama yemeklerinin bir başka favorisiyle kazydir. Marketlerden hazır şekilde satın alabileceğiniz kazynin tadına bakmanızı öneriyoruz.

3- Baursaki

Baursaki

Boursaki, tuzlu ve mayalı hamurun dilediğiniz gibi şekillendirilerek kızartılmasından oluşuyor.Özellikle beş çaylarının vazgeçilmezidir.

4- Shashlik

Shashlik

Bu yemeğin ismi tanıdık geldi mi? Bahsettiğimiz yemek ülkemizde de sıklıkla yapılan şaşlık kebabı. Gece boyunca dinlendirilen etlerin domates ve biberle şişlere dizilmesinden oluşmaktadır. Mangal ateşinde yapıldığında bir başka güzel lezzete sahip olan şaşlık kebabının tadına Kazakistan’da bakmanızı öneriyoruz.

5- Pelmeni

Pelmeni

Ufak değişiklikleri dışında bildiğimiz Türk mantısı tadında diyebiliriz pelmeni için. Kuzu etinden yapılan mantıları sade yiyebileceğiniz gibi yoğurtla beraber de tüketebilirsiniz.

6- Kuurdak

Kuurdak

Kazakistan’da sofralarda sıklıkla tercih edilen yemeklerden biri olan Kuurdak, hayvanların karaciğer, böbrek gibi iç organlarının kavrulmasından oluşmaktadır. Soğanlarla birlikte servis edilen yemek birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir.

7- Shelpek

Shelpek

Geleneksel Kazak ekmeği olarak geçen Shelpek, sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğün sevilerek tüketilen tatlardan biridir. Kabaran hamurun kızgın yağda kızartılmasıyla oluşturulan shelpeki seveceğinizi düşünüyoruz.

8- Kurt

Kurt

Kazakistan’da tuzlu atıştırmalık olarak geçen kurt, yemeklerin öncesinde aperatif olarak yeniyor. Görüntüsüyle oldukça hoş duran kurtlardan hediyelik olarak da alabilirsiniz.

9- Kumys

Kumys

Orta Asya’da sıklıkla tüketilen at sütü ülkemizde ‘’kımız’’ olarak bilinmektedir. İlk tadımda lezzeti farklı gelse de sonrasında alışmanız muhtemel. Denemenizi önerdiğimiz içeceklerden biri.

Kazakistan’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin