Ülkemizin en kuzeyinde yeşil ve mavinin kesiştiği noktada yer alan Artvin Karadeniz bölgesinin en doğusunda yer alıyor. Gür ve yeşil ormanları, bol oksijenli yaylaları ve muhteşem bir manzaraya sahip olan Karadeniz ile cennetten bir köşeyi andıran şehir Gürcistan ile komşu. Doğaseverler için birçok imkân barındıran Artvin her yıl yerli ve yabancı birçok turistin akınına uğruyor. Bununla birlikte insan popülasyonu açısından da ülkemizin en sakin kentlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.
Rize, Ardahan ve Erzurum’la çevrili olan Artvin en iyi bir şekilde Mayıs ve Eylül ayları arasında geziliyor. Doğaseverler için kampçılık, yayla turizmi ve dağcılık aktivitelerinin yanında muhteşem manzaralara sahip gezi rotaları barındıran şehir kış mevsiminde de kış sporu meraklıları için harika imkânlar sunuyor. Her yıl hemen hemen her yaylasında ayrı bir festivalin ve eğlencenin düzenlendiği Artvin Doğu Karadeniz’in turizm açısından en önemli illerinden biri konumunda.
Birçok gezilip görülecek nokta barındıran Artvin doğanın en cömert davrandığı illerden biri. Hemen her noktası ayrı bir güzellikte olan Artvin’in gezilecek yerlerini şu şekilde sıralayabiliriz; Artvin Cam Teras, Borçka Karagöl Tabiat Parkı, Hatila Vadisi Milli Parkı, Kafkasör Yaylası, Arsiyan Yaylası, Beyazsu Yaylası, Mençuna Şelalesi, Murgul Deliklikaya Şelalesi, Cehennem Deresi Kanyonu, Karagöl ve daha birçok nokta gezilip görülmeye değer.
Ücretsiz Kamp Yerleri
Arsiyan Yaylası Kamp Alanı
Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Arsiyan yaylasının şehir merkezine uzaklığı 105 km. ilçe merkezine de 40 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Harika doğasının yanında büyüklü küçüklü birçok göle de ev sahipliği yapan yayla yaylacılık ve kampçılık faaliyetleri açısından oldukça uygundur.
Arsiyan yaylası yöre halkının yaz mevsiminde yayla olarak kullandığı ve çeşitli tarımsal faaliyetlerde bulundukları doğal güzellikleriyle meşhur bir yayla. Kamp severler bölgede rahatlıkla hem çadır kampı hem de karavan kampı yapabiliyor. Özellikle bahar aylarında muhteşem bir manzara ve mis gibi çiçek kokuları ziyaretçileri karşılıyor. Yaylada bulunan irili ufaklı birçok gölet ile yaylanın etrafını çevreleyen sıradağlar insana farklı bir dünyadaymış hissi veriyor.
Günübirlik piknikler için de tercih edilen Arsiyan yaylasında göletlerde balık tutmak da mümkün. Bunun yanında muhteşem yürüyüş rotaları da barındıran yayla çevre illerden ve Gürcistan tarafından da oldukça fazla ziyaretçi alıyor.
Arsiyan yaylasında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için geleceklerin ihtiyaçlarını temin ederek yaylaya gelmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, gölet alan ve olta balıkçılığı mevcuttur. WC, duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Mençuna Şelalesi Kamp Alanı
Artvin’in en önemli şelalelerinden biri olan Mençuna Şelalesi şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. El değmemiş doğası ve yemyeşil dokusuyla ön plana çıkan Mençuna Şelalesi Arhavi ilçesine ise 16 km mesafede yer alıyor.
Yaklaşık 50 metre yükseklikten coşkuyla akan Mençuna Şelalesi bölgede en çok ziyaret edilen noktalardan biri. Doğası ile oldukça ilgi çeken şelale çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak için uygun alanlar bulunuyor. Bununla birlikte şehirden kaçıp sakin doğada vakit geçirmek isteyenler de Mençuna Şelalesi’ni tercih ediyorlar.
Yemyeşil ormanlar içerisinde akan şelale ilkbahar aylarında harika bir manzara sunuyor. Şelalenin döküldüğü noktada oluşan gölet ise yazın sıcağında serinlemek isteyenlerin ise tercih ettiği noktalardan biri. Şelaleden başlayarak orman içine doğru yol alan yürüyüş rotalarıyla yemyeşil ormanların içinde kaybolabilir ve doğa içinde oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz.
Mençuna şelalesinde elektrik ve WC ihtiyacı yakındaki tesislerden karşılanabilirken gıda ve market ihtiyacı için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC ve elektrik ihtiyaçlarınızı şelaleye yakın işletme yerinden karşılayabilirsiniz. Duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Camili Gorgit Tabiat Koruma Alanı
Camili Gorgit Tabiat Alanı şehir merkezine 70 km mesafede yer alıyor. Borçka ilçesinde yer alan bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Harika doğası ve tertemiz havasıyla dikkat çeken bölge birçok bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Farklı doğa aktivitelerinin de yapılabildiği Camili Gorgit bölgesi yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Camili Gorgit Tabiat Alanında oldukça fazla ağaç örtüsü bulunuyor. Her biri birer anıt niteliğinde olan ağaçlar uzun yıllar boyunca bölgede varlıklarını sürdürüyorlar. Bu sebeple kampçılar bölgeye oldukça rağbet gösteriyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı yapılan bölge farklı kuş türlerinin de göç yolunda bulunuyor. Göç mevsiminde bin bir çeşit kuş türünü tabiat alanında gözlemlemek mümkün.
Ferah ve oksijeni bol bir ortama sahip olan tabiat parkı şehrin sıkıntısından bunalanlar ve doğa ile vakit geçirmek isteyenler için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Günübirlik piknikler için de tercih edilen bölge ülkemizin her noktasından ziyaretçi alıyor. Bölgeye gelenler kampçılık, piknik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık vb. faaliyetlerle keyifli vakit geçirebiliyorlar.
Camili Gorgit Tabiat Alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gelmeden önce bütün ihtiyaçları karşılamak gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Deriner Barajı Kamp Alanı
Ülkemizin en yüksek barajlarından biri olan Deriner barajı şehir merkezine 11 km mesafede yer alıyor. Çoruh nehri üzerinde kurulu olan baraj yeşilin ortasında masmavi görüntüsüyle oldukça ilgi çekiyor. Deriner barajına ulaşım ise toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Deriner barajı ülkemizin en büyük barajlarından biri olarak gösteriliyor. Ülkemizin elektrik ihtiyacına büyük katkı sunan baraj yüksekliği ve su hacmiyle oldukça büyük bir bölgeyi kaplıyor. Harika bir doğa içerisinde yer alan baraj çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla kurulabiliyor. Bunun yanı sıra çevresinde yer alan piknik alanlarında yöre halkı günübirlik pikniklerle ortamın daha da şenlenmesini sağlıyor.
Dünyanın en yüksek 6. barajı olarak adlandırılan Deriner barajında balıkçılık faaliyetleri de yapılabiliyor. Bunun yanı sıra harika doğayı fotoğraflamak isteyen doğa fotoğrafçıları baraj çevresini tercih ediyor. Doğada keyifli vakit geçirmek isteyen birçok doğasever Deriner barajında hem oksijen depoluyor hem de yemyeşil doğanın tadına varıyor.
Baraj çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gidilmeden önce bütün ihtiyaçları temin etmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Şavşat Karagöl Kamp Alanı
Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Karagöl kamp alanı şehir merkezine 88 km mesafede yer alıyor. Borçka Karagöl’den sonra Artvin’in aynı ismi taşıyan ikinci doğa harikası olan Şavşat Karagöl’e ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. El değmemiş doğası ve havasıyla dikkat çeken Karagöl bölgenin en popüler turizm noktalarından biri olarak ön plana çıkıyor.
Yaz kış hemen her mevsim çok farklı güzellikler sunan Karagöl yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Ulaşım kolaylığı sebebiyle bölge hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak isteyen kampçıların da akınına uğruyor. Özellikle arkadaş ortamıyla doğada keyifli vakit geçirmek isteyenler Karagöl’ü kamp için sıkça tercih ediliyor.
Fotoğraf tutkunlarının, trekking meraklılarının ve macera severlerin sıkça tercih ettiği Karagöl hemen her doğa aktivite için fırsat sunuyor. Günübirlik piknikler için de tercih edilen bölge yeşil doğası sayesinde şehirlerin mat ve donuk renklerine alışık olan gözlerin pasını siliyor adeta.
Karagöl Sahara Milli Parkı çevresinde içme suyu bol. Ancak diğer temel ihtiyaçları karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye bütün ihtiyaçları temin ettikten sonra gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Cehennem Deresi Kanyonu Kamp Alanı
Ülkemizin en büyük dünya genelinde ise kanyonlar sıralamasında ikinci sırada gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. Oldukça dik kayalıklara sahip olan kanyona ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ardanuç ilçesine 7 km mesafede bulunan kanyon henüz tam olarak turizm faaliyetleri bakımından gerekli ilgiyi görmüyor.
Ülkemizin saklı cennetlerinden biri olarak gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu az bilinmesi sayesinde oldukça sakin ve gizemli bir doğa olarak ön plana çıkıyor. Bölgeyi iyi bilen macera severler kanyonun dik yamaçlarında tırmanış, kanyonun uygun noktalarında çadır kampı yaparak bu gizemli doğanın tadını çıkarıyor. Bazı noktaları oldukça zor ve dar olan kanyona mutlaka rehber eşliğinde gidilmesi gerekiyor. Yaban hayatının da yaygın olduğu kanyonda çeşitli maceralara atılmak oldukça mümkündür.
Muhteşem bir manzaraya sahip olan kanyonda yer yer yılan ve yabani hayvanlar görülebiliyor. Kamp yaparken bunlara dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca kanyonda ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye bütün ihtiyaçları temin ettikten sonra gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Meral Şelalesi Kamp Alanı
Artvin’in doğal güzellikleriyle meşhur Borçka ilçesinde yer alan bir diğer doğal güzelliği ise Meral Şelalesi. Şehir merkezine 90 km mesafede yer alan Maral Şelalesi’ne ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Harika manzarasıyla dikkat çeken şelale Artvin gezilerinde listenin en başına yazılan noktalardan biri.
Maral Şelalesi’ne ulaşım Meral köyünden özel araçla sağlanırken son 1 kilometresi harika bir doğada yürünerek gidiliyor. Çadır kampına imkân sağlayan Maral Şelalesi metrelerce yüksekten coşkuyla dökülerek doğa fotoğrafçılarına da harika manzaralar sunuyor. Şelalenin dibinde bulunan gölet serinlemek isteyenler için de oldukça uygun. Bölgede ulaşım sıkıntısı sebebiyle de oldukça sakin oluyor. Doğaseverlerin yürüyerek ulaştığı Meral Şelalesi yemyeşil ortamı ve harika doğasıyla yerli ve yabancı birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Maral Şelalesi ülkemizin en çok yağış alan noktalarından biri konumundadır. Bu yüzden hemen her mevsim ciddi yağışlar alan bölgeye bu konuda hazırlıklı gitmek gerekiyor. Bununla birlikte şelale çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye ihtiyaçları temin ederek hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Dilberdüzü Kamp Alanı
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yer alan Dilberdüzü mevkii şehir merkezine 130 km mesafede yer alıyor. Olgunlar köyüne kadar araçla ulaşılan bölge daha sonra yaklaşık yedi sekiz kilometre yaya yürüyüşle Dilberdüzü mevkiine ulaşılıyor. Yüksek kayalıkların arasından harika bir doğa yürüyüşüyle ulaşılan bölge muhteşem doğasıyla insana büyük keyif veriyor.
Kış mevsiminde tamamen karla kaplı olan bölge havaların ısınmasıyla birlikte yemyeşil ama serin bir ortama bürünüyor. Arzu edilen her noktada çadır kampı imkânı sağlayan Dilberdüzü mevkii doğaseverlerin özellikle akın ettiği noktaların başında geliyor. Kampçılığın yanı sıra doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, tırmanış ve günübirlik piknikler için harika fırsatlar sunuyor.
Yaz mevsiminde birçok firma bölgeye özel turlar düzenliyor. Ülkemizin hemen her noktasından doğaseverleri ağırlayan Dilberdüzü mevkii bazı zamanlarda çeşitli şenliklere de ev sahipliği yapıyor. Bölgeye tur düzenleyen firmalar misafirleri için bölgeye seyyar mutfaklar kuruyorlar. Artvin’in yöresel lezzetlerini de buralardan tatmak mümkün.
Dilberdüzü kamp alanında içme suyu haricinde herhangi bir ihtiyaç karşılanamıyor. Bu yüzden yürüme mesafesi de göz önüne alınarak bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Maçahel Vadisi Kamp Alanı
Artvin’in Gürcistan sınırına en yakın noktası konumunda olan Maçahel Vadisi şehir merkezine 80 km mesafede yer alıyor. Ülkemizin en kuzeydoğusunu oluşturan vadiye ve aynı ismi taşıyan köye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Doğallığını günümüze kadar başarıyla korumuş olan Maçahel köyünden başlayan vadi enfes güzellikleriyle birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Borçka ilçesine yakın bir notada yer alan Maçahel vadisi zengin ağaç örtüsü ve göz alabildiğine uzanan yeşil doğasıyla yıllardır Artvin bölgesinin en çok ziyaret edilen noktalarından. Doğaseverlerin hem çadır kampı hem de karavan kampını rahatlıkla yapabildikleri bölge tertemiz doğada bol oksijenli ortamıyla da ön plana çıkıyor.
Yeşil cennet olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 500 yıllık anıt ağaçlar yer alıyor. Bunun yanı sıra yaban hayatı ve bitki çeşitliliği bakımından da oldukça zengin olan Maçahel vadisi Gürcistan tarafından da birçok ziyaretçinin akınına uğruyor. Bölge önemli tarımsal faaliyetlerin ve festivallerin yapıldığı noktalardan biridir. Bal festivaliyle envaı çeşit balın sergilendiği bölge meyve ağaçları ve ormanlarıyla da dikkat çekiyor.
WC, elektrik, bungalov konaklama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları Camili köyünden karşılanabilir. Kamp öncesi yiyecek ve içeceklerini mutlaka buradan temin etmeyi unutmayınız.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Camili köy merkezindeki bakkal, fırın ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz. Bununla birlikte Camili köyünde dağ evleri ve bungalovlar konaklama hizmeti vermektedir.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sahara Yaylası Kamp Alanı
Artvin şehir merkezine 85 km mesafede yer alan Sahara yaylası Şavşat ilçe merkezine ise 17 km mesafede yer alıyor. Sahara Karagöl Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Sahara yaylasına ulaşım ise özel araçlarla sağlanabiliyor. Harika bir kamp alanı olan Sahara yaylası birçok güzelliği de bünyesinde barındırıyor.
Kamp severler için hem çadır kampı hem karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Oldukça geniş bir alanı kaplayan Sahara yaylası özellikle yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğruyor. Bu sebeple bölge hafta sonları ciddi bir şekilde kalabalık olabiliyor. Bununla birlikte yöre halkı da Sahara yaylasını yaylacılık faaliyetleri kapsamında değerlendiriyor.
Zengin bitki örtüsü ve farklı jeolojik özelliklere de sahip olan yaylada doğa yürüyüşü yapabilen doğaseverler bol oksijenli ortam da keyifli vakitler geçiriyorlar. Ladin ve köknar ormanlarıyla etrafı çevrili olan yayla derin vadilerle bölüm bölüm ayrılmış. Hemen her noktası da kampçılık için gayet uygun.
Sahara yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı bungalov konaklama tesisleri ve restoran bulunuyor. Burandan elektrik, WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılanabilir.
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır ve bungalov konaklama yerleri ve restoran. WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yayla yerindeki restorandan karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Mereta Yaylası Kamp Alanı
Artvin’in Borçka ilçesinde Maçahel’e yakın bir noktada yer alan Mereta yaylası şehir merkezine 70 km mesafede yer alıyor. Deniz seviyesinden 2000 metre daha yüksekte olan yaylaya ulaşım belirli bir noktaya kadar özel araçlarla sağlanırken Pırnallı’dan sonra yaylaya nefis bir doğa yürüyüşüyle sağlanıyor.
Oldukça yüksek bir noktada yer alan Mereta yaylası doğaseverlerin kendini bulutların üstünde hissettiği noktalardan biri. Ulaşım sıkıntısı sebebiyle sadece çadır kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Harika manzarası ve enfes doğasıyla dikkat çeken Mereta yaylası doğa yürüyüşlerinin yapıldığı ve harika doğa fotoğraflarının çekildiği ender noktalardan.
Artvin bölgesinde yükselti sebebiyle günbatımı ve gündoğumu manzarasının en güzel bir şekilde seyredildiği önemli bir nokta olan Mereta yaylası kampçılar için unutulmaz anların yaşanmasını sağlıyor. Bu anların ölümsüzleştirmek içinse fotoğrafçılar bölgeye akın ediyorlar.
Mereta yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. O yüzden yürünerek gidecek yol da göz önüne alınarak bütün ihtiyaçlar temin edildikten sonra bölgeye gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kemalpaşa Kopmuş Plajı Kamp Alanı
Artvin’de Arhavi ve Hopa ilçelerinde Karadeniz kıyısındaki plajlarda deniz turizmi yapılabiliyor. Artvin’in en güzel ve şirin ilçelerinden biri olan Hopa ilçesinde bulunan Kemalpaşa Kopmuş Plajı da Artvin’de yerli ve yabancı turistlerin Karadeniz’in serin sularının tadını çıkardığı noktalardan biridir. Şehir merkezine 58 km mesafede yer alan plaja ulaşım Hopa ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanabiliyor.
Yaz aylarında Artvin’in her zaman için bulutlu ve puslu havasından arta kalan güneşli günlerde birçok doğasever Karadeniz’in serin sularına kendini bırakıyor. Yaklaşık 2 km uzunluğa sahip olan Kemalpaşa plajında deniz turizminin yanında çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar mevcut. Mavi ile yeşilin bir arada bulunduğu enfes doğada kamp yapmak insana büyük keyif veriyor.
Doğu Karadeniz’in en güzel plajı olarak anılan Kemalpaşa plajı özellikle yöre halkı tarafından sıkça tercih ediliyor. Bununla birlikte çevre illerden de ziyaretçi alan plaj hafta sonları yaz mevsiminde oldukça kalabalık olabiliyor.
Kemalpaşa plajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Hem kampçılar hem denize giren doğaseverler bütün ihtiyaçlarını kendileri karşılıyorlar. Bununla birlikte Hopa ilçe merkezinden de ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabilir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kafkasör Ormaniçi Dinlenme ve Kamp Alanı
Şehir merkezine sadece 8 km mesafede yer alan bölge aslında Kafkasör yaylası olarak anılıyor. Artvin kent ormanı sınırları içerisinde yer alan bölgeye ulaşım özel araçlarla ve toplu taşımayla sağlanabiliyor. Artvinlilerin en sık ziyaret ettiği yaylalardan biri olan Kafkasör yaylası yemyeşil doğası ve harika manzarasıyla ön plana çıkıyor.
Kafkasör yaylası hemen her sene Kafkasör şenliklerine ev sahipliği yapıyor. Yaylanın belirli bir kısmı belediye tarafından mesire alanı olarak düzenlenmiş. Bununla birlikte kampçılar için hem karavan kampına hem de çadır kampına imkân sunan Kafkasör yaylası bölgenin sosyal aktivitelerine de sıkça ev sahipliği yapıyor.
Kafkasör yaylasında her yıl haziran ayında yapılan Kafkasör şenliklerinin yanında boğa güreşleri de yapılıyor. Günübirlik piknikler ve doğada vakit geçirmek isteyenler tarafından sıkça tercih edilen Kafkasör yaylası çevre illerden de sıkça ziyaretçi alıyor.
Kafkasör yaylasında WC, market, gıda, bungalov vb. imkânlar ziyaretçilere sunuluyor. Buna bağlı olarak ihtiyaçlar konusunda Artvin şehir merkezinin de yakın olması büyük avantaj. Yaylada keyifli bir kamp dönemi sizleri bekliyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanındaki tesislerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çuruspil Yaylası Kamp Alanı
Artvin’in Ardanuç ilçesinde yer alan Çuruspil yaylası şehir merkezine 59 km mesafede yer alıyor. İlçe merkezine de 19 km mesafede yer alan yayla her yıl farklı şenliklere ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Bununla birlikte birçok doğal aktiviteye de imkân sağlayan Çuruspil yaylası doğaseverlerin de uğrak noktası oluyor. Yaylaya ulaşım özel araçlar ve ilçe merkezinden minibüslerle sağlanabiliyor.
Geniş bir ova şeklinde ve dört tarafı ormanlarla çevrili olan yaylada her yıl temmuz ve ağustos aylarında Ardanuç festivali düzenleniyor. Çeşitli şenliklerin ve kültürel faaliyetlerin yöre halkı tarafından yapıldığı festivaller bölge insanının kaynaşması açısından oldukça önemli oluyor. Bununla birlikte bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor.
Temiz havası ve bol oksijeniyle dikkat çeken yayla doğaseverler için birçok imkân sunuyor. Doğa içerisinde keyifli vakit geçirmek isteyen birçok doğasever doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık ve kampçılık faaliyetleri için Çuruspil yaylasını tercih ediyor.
Yaylada herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak festival zamanlarında her türlü ihtiyaç yayladan karşılanabilir. Diğer zamanlarda ise bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kılıçkaya Aros Yaylası Kamp Alanı
Yusufeli ilçesine bağlı olan Kılıçkaya Aros yaylası şehir merkezine 105 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanırken Aros yaylası harika doğası ve tertemiz havasıyla birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kampçılık faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapan yayla özellikle yaz mevsiminde oldukça canlı ve hareketli oluyor.
Aros yaylası özellikle yaz mevsiminde doğaseverlerin uğrak noktalarından biri oluyor. Ortasından akan dereler ve yer yer görülen göletler yaylaya ayrı bir hava katıyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmaya oldukça uygun olan yayla Artvin’de sosyal şenliklerin ve festivallerin düzenlendiği bir başka yayla olarak ön plana çıkıyor.
Yaz aylarında yaylada düzenlenen festivallerde boğa güreşleri, at yarışları gibi yöresel oyunlar oynanıyor. Bununla birlikte birçok yöresel lezzet de bu festivaller zamanında yaylada tadılabiliyor. Ülkemizin farklı noktalarından birçok ziyaretçi ağırlayan Aros yaylasında yine festival zamanlarında birçok sanatçı konserler vererek yaylaya gelenlerin keyifli vakit geçirmesini sağlıyorlar.
Aros yaylasında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Boğa Gölü Kamp Alanı
Arsiyan yaylasının bulunduğu noktada şehir merkezine 105 km mesafede yer alan Boğa gölü Artvin’in saklı cennetlerinden biri. Göle ulaşım Arsiyan yaylasına kadar araçlarla sağlanırken yayladan sonra yaya olarak gitmek gerekiyor. Şavşat ilçesinde yer alan Boğa gölü Gürcistan sınırına da oldukça yakın bir noktada bulunuyor.
Bulunduğu konum itibariyle oldukça yüksek bir konumda yer alan Boğa gölü harika manzarası ve enfes doğasıyla kampçıların ve doğaseverlerin uğrak noktalarından. Hem çadır kampına hem de karavan kampına imkân sağlayan göle kadar arazi araçlarıyla ulaşmak mümkün olabiliyor. Arsiyan yaylasına gelen birçok doğasever Boğa gölünü de görmeden bölgeden ayrılmıyor. Bununla birlikte doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen birçok kişi Boğa gölüne kadar uzanan muhteşem yürüyüş rotasında doğanın keyfini çıkarıyor.
Harika doğa fotoğraflarının da çekildiği Boğa gölü günübirlik piknik yapmak isteyenler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Özellikle göl kenarında yapılan piknikler ve kurulan kamplar insana büyük huzur ve keyif veriyor. Bölge yükseklikten dolayı hemen her mevsim oldukça soğuk olabiliyor. Bu duruma hazırlıklı olmak gerekiyor.
Boğa gölü çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye bütün ihtiyaçları temin ettikten sonra gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kız Gölü Kamp Alanı
Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Kız gölü şehir merkezine 98 km mesafede yer alıyor. Arsiyan yaylası bölgesinde yer alan Boğa gölünden sonra Kız gölü de aynı bölgede yer alıyor ve bu göller Arsiyan karagölleri olarak biliniyor. Bölgeye ulaşım Arsiyan yaylasına kadar özel araçlarla sağlanırken yayladan sonra yaya olarak bölgeye ulaşılıyor.
Efsanelere konu olan göllerden biri olan Kız gölünün bir kızın ve bir çobanın hikâyesine tanık olduğu anlatılır. Efsaneyle birlikte az bilinen ve henüz tam anlamıyla keşfedilmemi olan göl birçok kimse için hala gizemini koruyor. Bölge çadır kampı için oldukça uygun. Hemen her noktaya çadır kurularak kamp yapılabilir.
Arsiyan yaylasından başlayarak enfes bir doğa içerisinde yer alan yürüyüş rotasını takip ederek ulaşılan Kız gölü yeşillerin arasında masmavi bir nazar boncuğu gibi duruyor. Muhteşem bir manzaraya sahip olan bölge doğa fotoğrafçıları için de harika ortamlar hazırlıyor.
Kız gölü çevresinde kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye bütün ihtiyaçlar tedarik edildikten sonra gidilmesi gerekiyor. Bununla birlikte yaya olarak gidilen yol da göz önüne alınmalıdır.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Şırata Gölleri Kamp Alanı
Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Şırata gölleri şehir merkezine 98 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım Pınarlı köyüne kadar araçlarla sağlanırken köyden sonrası için harika bir doğa yürüyüşü yapmak gerekiyor. Artvin’in anlatılarak bitirilemeyen güzelliklerinden biri olan Şırata gölleri Arsiyan dağının eteklerinde doğaseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.
Şırata gölleri Artvin’in rengârenk çiçeklerinin bulunduğu ve harika doğasıyla ön plana çıkan muhteşem bir nokta. Kamp severlerin çadır kampı için sıkça tercih ettiği bölge enfes manzarası ve tertemiz havasıyla oldukça keyif verici bir nokta. Doğa yürüyüşü yapılarak ulaşılan Şırata göllerine mis gibi kokan çiçeklerin arasından geçilerek ulaşılıyor. Yeşil doğa üzerinde masmavi boncuk gibi göze çarpan irili ufaklı göller muhteşem bir manzara oluşturuyor. Turkuaz renkteki göllerin hemen dibinde çadır kampı kurarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarmak oldukça keyifli oluyor.
Şırata göllerinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye bütün ihtiyaçlar tedarik edildikten sonra gitmek gerekiyor. Ayrıca kamp için hazırlık yapılırken yürüyerek gidilecek mesafe de göz önünde bulundurulmalı.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çim Gölü Kamp Alanı
Arsiyan yaylası bölgesinde yer alan bir diğer göl ise Çim gölü. Harika doğası ve nefis manzarasıyla ön plana çıkan Çim gölü şehir merkezine 104 km mesafede yer alıyor. Arsiyan yaylasından yaya olarak ulaşım sağlanan Çim gölü kampçıların ve doğaseverlerin doğada keyifli vakitler geçirmek için tercih ettikleri noktalardan.
Artvin’in birçok doğal güzelliklerinden sadece biri olan Çim gölü etrafı yemyeşil bir alanın ortasında yer alıyor. Keyifli bir doğa yürüyüşü sonrası ulaşılan bölge çadır kampı için oldukça uygun. Kamp severler daha çok arkadaş gruplarıyla bölgede kamp yapmayı tercih ediyorlar. Bununla birlikte yöre halkı da zaman zaman Çim gölüne giderek günübirlik piknik yapabiliyorlar.
Yaz mevsiminde doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin ve keşfedilmemiş noktaları gezip görmek isteyenlerin akınına uğrayan Çim gölü bahar aylarında muhteşem bir atmosfere sahip oluyor.
Çim gölü etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye giderken mutlaka her türlü ihtiyacı tedarik ederek gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Yaylalar Köyü Kamp Alanı
Artvin’in Yusufeli ilçesinde şehir merkezine 127 km mesafede yer alan Yaylalar köyü ilçe merkezine ise 62 km mesafede yer alıyor. Bölgenin en önemli dağlarından olan Kaçkarların eteklerinde kurulu olan köy ülkemizin yüksekliği en fazla olan köylerindendir. Köye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.
Kaçkar dağına tırmanış yapmak isteyen macera tutkunlarının çıkış rotasında bulunan köy bu sebeple yıl içinde birçok ziyaretçi ağırlıyor. Dağcılar, kampçılar, gezginler bölgeye gelerek hem çadır kampı kuruyor hem de Kaçkarlara doğru eşsiz bir doğa yürüyüşüne çıkabiliyorlar. Bu popülerlik köy halkı tarafından ekonomik gelire de dönüşmüş durumda. Yaylalar köyünde kampçılığın haricinde birçok pansiyonda da konaklama imkânı bulunuyor.
Kış mevsiminde ulaşımı oldukça zor olan köy bahar aylarında rengârenk bir ortama bürünüyor. Harika trekking rotalarına da ev sahipliği yapan bölgede doğa fotoğrafçılığı için de enfes manzaralar izlenebiliyor. Bununla birlikte köy halkının büyük çoğunluğu köyün olduğu noktayı yazlık olarak ve yayla faaliyetleri için tercih ediyor. Köyün büyük bir bölümü farklı yerlerde yaşıyor. Yaz mevsiminde hem turistler hem doğaseverler hem de köy halkı bölgeye akın ediyor ve Yaylalar köyünde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor.
Yaylalar köyünde market dışında herhangi bir tesis bulunmazken pansiyon olarak hizmet veren yerlerden temel ihtiyaçlar karşılanabilir. Diğer her türlü ihtiyaç için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC ve elektrik ihtiyacı köy yerindeki pansiyondan karşılanabilir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için Yaylalar köyünde bir market yeri bulunmaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ücretli Kamp Yerleri
Karagöl Sahara Milli Parkı Kamp Alanı
Şavşat ilçesinde yer alan Karagöl Sahara Milli Parkı şehir merkezine 88 km mesafede yer alıyor. 1994 yılında milli park olarak tescil edilen bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Birçok yayla, akarsu ve şelaleye ev sahipliği yapan milli parka girişler şahıs için 4 TL, otomobil ise 12 TL olarak ücretlendiriliyor.
Artvin’in en popüler turizm noktalarından olan Karagöl Milli Parkı çadır kampı ve karavan kampı için harika fırsatlar sunarken doğaseverlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yürüyüş rotaları, fotoğrafçılık, tırmanış gibi doğa sporlarının da yapılmasını da mümkün kılıyor. Çok farklı doğal güzellikleri bünyesinde barındıran milli park sık ağaç örtüsüyle ön plana çıkıyor. Yöre halkının oldukça ilgi göstermesinin yanında doğa gezginlerinin ülkemizin ve dünyanın her tarafından mutlaka gezip görmek istedikleri noktaların başından geliyor.
Karagöl Sahara Milli Parkında ziyaretçilerin her türlü ihtiyaçları rahatlıkla karşılanabiliyor. Bölgede kamp çadırlarının haricinde bungalovlarda da konaklamak mümkündür. Bununla birlikte içme suyu çeşmeleri, büfeler, otopark, mescit, restoran, WC vb. imkânlar milli parkı sınırları içerisinde ziyaretçilere sunuluyor.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, konaklama tesisi, gölet alan, orman yolları, bungalov konaklama yerleri, otopark alanı, büfe, tarihi yapı, dere, kameriyeler, lokanta, etkinlik alanı, piknik alanı ve piknik masaları, mescit, kır evi, güvenlik noktaları, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılık.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL. Çadır yeri 25 TL, karavan yeri 25 TL, 2 yataklı kır evi 135 TL, 3 yataklı kır evi 160 TL, 4 yataklı kır evi 200 TL, 5 yataklı kır evi 240 TL, 6 yataklı kır evi 295 TL ve misafirhane 65 TL.
Web Sitesi: http://karagolsahara.tabiat.gov.tr/
Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı
Artvin’in Borçka ilçesinde şehir merkezine 60 km mesafede yer alan Karagöl eşsiz doğasıyla ön plana çıkıyor. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin ayrıca ruhunu sakin doğada dinlendirmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği Karagöl’e ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.
Borçka ilçesinde oldukça yüksek bir noktada bulunan Karagöl etrafı sık ormanlarla çevrili bir doğa harikası. Yerli ve yabancı birçok turist ağırlayan bölge hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Bununla birlikte günübirlik geziler için de uygun olan Karagöl eşsiz doğasıyla harika fırsatlar sunuyor.
Kuş sesleri eşliğinde bol oksijenli bir ortama sahip olan Karagöl doğa fotoğrafçılarının da en çok ziyaret ettiği noktalardan. Dolayısıyla sosyal mecralarda doğa fotoğrafı olarak en çok Karagöl’ün harika fotoğraflarına rastlanıyor. Göl etrafında yürüyüş yapmak, keyifli vakitler geçirmek ve ciğerleri tertemiz oksijenle doldurmak insana oldukça keyif veriyor.
Borçka Karagöl çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesis mevcuttur. Kampçılar buradan her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyorlar. Bu yüzden bölgede kamp kurmak oldukça rahat ve kolay oluyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, çay bahçesi, kameriyeler, gölet alan, iskele, etkinlik alanı, mescit, kamp alanı, güvenlik noktaları, akarsu köprüleri, büfe, çocuk oyun alanı, gezi rotası, lokanta, piknik alanı ve piknik masaları, doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, manzara seyiri, fotoğrafçılık ve günübirlik kullanım.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL. Çadır yeri 33 TL, karavan yeri 33 TL, 2 yataklı kır evi 135 TL, 3 yataklı kır evi 160 TL, 4 yataklı kır evi 200 TL, 5 yataklı kır evi 240 TL, 6 yataklı kır evi 295 TL ve misafirhane 65 TL.
Web Sitesi: http://borckakaragol.tabiat.gov.tr/
Hatila Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı
Hatila Vadisi Milli Parkı Artvin şehir merkezine 15 km mesafede yer alıyor. Toplu taşımayla kolaylıkla ulaşım sağlanan bölgeye özel araçlarla da ulaşım sağlanıyor. Milli park sınırları içerisinde akarsular, kanyonlar, yaylalar ve daha birçok doğal güzellik doğaseverleri karşılıyor. Milli parka girişler şahıslar için şahıs 4 TL, otomobil için ise 12 TL olarak ücretlendiriliyor.
Artvin’in en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Hatila Vadisi Milli Parkı yemyeşil manzarası ve masmavi akarsularıyla görenleri büyülüyor. Kamp severler milli parkta hem çadır kampı hem de karavan kampını rahatlıkla yapabiliyorlar. Bununla birlikte trekking, rafting, fotoğrafçılık ve tırmanış sporlarının da yapıldığı milli park günübirlik piknikler için de sıkça tercih ediliyor.
Hatila Vadisi Milli Parkı doğal güzelliklerinin yanında ev sahipliği yaptığı birçok endemik bitkiyle de ön plana çıkıyor. Ülkemiz özelinde en fazla bitki çeşitliliğine sahip olan bölge botanik meraklısı bilim adamlarının da araştırmaları için tercih ettiği noktalardan biri oluyor. Milli park sınırları içerisinde bisiklet rotaları bulunuyor ve olta balıkçılığı da rahatlıkla yapılabiliyor.
Hatila Vadisi Milli Parkı’nda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı mescit, WC, otopark, kır lokantası, büfe, içme suyu çeşmeleri gibi imkânlar mevcut. Ancak yine de bölgeye hazırlıklı gitmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanı ve piknik masaları, mescit, kameriyeler, otopark alanı, seyir terası, güvenlik noktaları, kır kahvesi, tarihi yapı, gezi rotası, seyir noktası, çadır ve bungalov konaklama yerleri, doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, fotoğrafçılık ve kaya tırmanışı.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL. Çadır yeri 33 TL, karavan yeri 33 TL, 2 yataklı kır evi 135 TL, 3 yataklı kır evi 160 TL, 4 yataklı kır evi 200 TL, 5 yataklı kır evi 240 TL, 6 yataklı kır evi 295 TL ve misafirhane 65 TL.
Web Sitesi: http://hattilavadisi.tabiat.gov.tr/
Balıklıgöl Kamp Alanı
Artvin şehir merkezine 85 km mesafede yer alan Balıklı göl sessiz ve sakin ortamıyla dikkat çekiyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan Balıklı Göle girişler ücretli. 1-4 kişiye kadar 10 TL, otomobil için ise 5 TL olarak ücretlendiriliyor.
Yaklaşık 2000 metre rakımda yer alan Balıklı göl enfes doğası ve harika manzarasıyla dikkat çekiyor. Göl ve dağ manzarasının bir arada izlendiği göl çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla kurulabiliyor. Ayrıca ilkbahar mevsiminde göl çevresinde açan rengârenk çiçekler insana büyük keyif veriyor. Göl kenarında yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve piknik yapmak mümkündür. Ayrıca gölün hemen kenarına konumlandırılmış banklarda enfes manzarayı yudumlamak oldukça keyifli oluyor.
Uzun bir göl olan Balıklı göl dağa manzarası ve masmavi gökyüzüyle harika bir şekilde bütünleşmiş. Yükselti sebebiyle hemen her mevsim oldukça serin olan göl çevresinde uzun kollu giysiler tercih edilmeli. Adeta cennetten bir köşe olarak nitelendirilen göl birçok doğasever tarafından ziyaret ediliyor.
Balıklı göl çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: 1-4 Kişi 10 TL, otomobil 5 TL.