Ankara

Ankara’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Türkiye’nin başkenti Ankara köklü tarihi ve doğal güzellikleri ile keyifli bir gezi destinasyonu olmasının yanı sıra zengin yemek kültürüyle gastronomi alanında da dikkat çekmektedir. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinin en güzel örneklerini bulabileceğiniz geniş bir restoran ağına sahip olan Ankara’da Ankara’nın dillere destan yöresel lezzetlerin deneyimleyebileceğiniz birçok restoran, esnaf lokantası, cafe ve pastane bulunuyor. Türk mutfağının en güzel yemeklerini, Ankara’nın meşhur yaprak dönerini, Ankara tavasını, Ankara sarmayı ve daha birçok lezzetin en güzel halini Ankara’nın tarihi sokaklarında yiyebilirsiniz.

Çankaya, Ulus, Kızılay, Beypazarı, Kazan gibi şehirlerde yer alan Ankara’nın en köklü ve ünlü restoran ve lokantalarında Ankara ile özdeşleşmiş birçok lezzeti bulabilirsiniz. Yöresel lezzetlerin yanı sıra deniz ürünleri, çorbalar, kebaplar, kokoreç gibi lezzetler de Ankaralı ustaların hünerli ellerinde bambaşka bir hale bürünüyor. Ankara’yı ziyaret edenlere ve Ankaralılara hizmet etmek için birbiriyle yarışan bu mekânların kimisi, Ankara’nın gizli kalmış köşelerine yerleşmiş ve keşfedilmeyi bekliyor, kimisi nesiller boyu en güzel lezzetleri Ankaralılara sunuyor. Ankara’da yemek yiyebileceğiniz en kaliteli mekânlara yer verdiğimiz listemize göz atarak Ankara’da nerede yemek yiyebileceğinize karar verebilirsiniz.

Ankara Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Ankara’dan Alınabilecek Yiyecekler: İstanbul, Bursa, Kayseri ve Konya gibi büyük şehirlerden karayolu ile gelinebilecek mesafede olan Ankara bir hafta sonu kaçamağı için tercih edilebilecek şehirlerimizden biridir. Üstelik en uzak mesafeden bile Ankara’ya her gün düzenli uçak seferleri düzenleniyor. Tarihi, kültürüyle olduğu kadar mutfağıyla da ön plana çıkan canımız başkentimiz Ankara’da gezdiniz, yediniz, içtiniz ve artık dönüş vakti geldi. Kendime ve sevdiklerime ne götüreyim diye sorarsanız; Ankara’dan alınabilecek yiyecekler arasında Beypazarı baklavası, Beypazarı cevizli pekmez sucuğu, Beypazarı kurusu, Ayaş dutu, Ankara armudu, güdül leblebisi ve Kalecik karası üzümü yer alır.

Ankara’nın En Meşhur Tatlısı: Listemizde yer verdiğimiz tatlıcılardan porsiyon olarak yiyebileceğiniz gibi paket olarak da satın alabilirsiniz. Ankara’da hangi tatlıları yiyebilirim sorusuna yanıtımız; içi ceviz dolu bol şerbetli Ankara tatlısı, kaymaklı burma tatlı ve çıtır baklava olacaktır.

Ankara’da Nerede, Ne Yenir?

Meşhur Özçelik Aspava

Fotoğraf: Turan Yazar

Çankaya Küçük Esat Caddesi’nde konumlanan Meşhur Özçelik Aspava adı gibi Ankara’nın en meşhur dönercilerinden biridir. Aspava kelimesi “Allah sağlık, para, afiyet versin, Âmin” cümlesinin kısaltmasıdır. Ankara ile özdeşleşmiş olan Aspava kelimesinin kullanıldığı birçok restoran bulunmakla birlikte; öğlen saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar dolu olan Özçelik Aspava, Ankara’da en çok tercih edilen yerlerden biridir. 27 yıldır Ankaralılara hizmet veren işletme, tecrübeli ekibiyle, hizmet kalitesiyle ve lezzetleriyle Ankaralıların vazgeçilmezleri arasında yerini almıştır.

Cömert ikramlıklarıyla, mezeleriyle, tatlılarıyla, kebap çeşitleriyle, pideleriyle Ankaralıların en popüler lezzet duraklarından biridir Meşhur Özçelik Aspava. Yaprak döneriyle ünlü olan mekânda ana yemekten önce masaya getirilen ikramlık mezeler bile sizi doyurmaya yetiyor. Ankara’nın meşhur yaprak döneri sos ve soğan ile birlikte dürüm yapılarak servis ediliyor. Dürümün yanında salata, cacık ve soslu patates kızartması servis ediliyor. Yemekten sonra ikram edilen dondurmalı irmik helvası ise yemeğin lezzetine lezzet katıyor. Merkeze oldukça yakın olan mekân, Ankara’yı ziyaret eden tatilcilere Ankara’nın en güzel dönerini tattırma fırsatı sunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meşrutiyet Mah., Meşrutiyet Cad., No:6, Çankaya

Telefon:0312 424 12 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ankaraaspava/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Tavacı Recep Usta

Fotoğraf: Murat Erdoğan

Şehrin en meşhur lezzetlerinden biri olan Ankara tavasının en lezzetli halini bulabileceğiniz Meşhur Tavacı Recep Usta, Çankaya Dikmen Vadisi 3. Etap’ta misafirlerini ağırlıyor. Lezzet serüvenine 1978 yılında Diyarbakır’da başlayan Tavacı Recep Usta 2002 yılında Ankara‘daki şubesini açmıştır. Ankara’nın en meşhur lezzetinin yanı sıra Diyarbakır’ın enfes tatlarından biri olan mumbar dolması da mekânın öne çıkan yiyecekleri arasındadır. Eşsiz lezzetleriyle, kaliteli hizmetiyle, şık dekorasyonu ve vadi manzarasına doğru konumlanmış yemyeşil bahçesiyle misafirlerini ağırlayan mekân, Ankaralıların özel günlerini daha özel kılmaktadır.

Türkiye’nin farklı illerinde 7 farklı şubeye sahip olan mekân Ankara’nın en köklü işletmelerinden biridir. Zengin menüsüyle tava sevenlerin gönlünü fetheden Tavacı Recep Usta, kuzu etinin en çok yakıştığı yemeklerden biri olan Ankara tavasıyla meşhurdur. Kuzu eti, soğan, sarımsak, domates, biber, şehriye ve baharatlarla hazırlanarak pişirilen Ankara tava Ankara’da unutulmaz bir lezzet arayanlara hitap ediyor. Mekânın bir diğer öne çıkan lezzeti mumbar, önyargılı yaklaşanların bile beğenisini kazanıyor. Kaburga dolması, kuzu dolması, güveç ve kuzu incik denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 09:00 – 00:00, hafta sonu 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzeltepe Mah., 747. Sk., No:2, Park Vadi

Telefon: 0312 443 21 21

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/recepustaparkvadi/

Haritada Görüntüle >

Atatürk Orman Çiftliği Kokoreççileri

Fotoğraf: Hayrettin Öztürk

Atatürk Orman Çiftliği süt ürünleriyle olduğu kadar kokoreççileriyle de meşhurdur. Çiftlikte sıra sıra dizilen kokoreççilerin hepsi de birbirinden lezzetli kokoreçleriyle adından söz ettirir. Tertemiz ve lezzetli kokoreçleriyle öğle vaktinden gece yarılarına kadar dolup taşan Atatürk Orman Çiftliği kokoreççileri, Ankara’da kokoreç denildiğinde akla gelen ilk adrestir. Özellikle gece eğlenmeye çıkanların uğramadan dönmedikleri AOÇ kokoreççileri arasında belli bir mekân ismi vermek mümkün değil çünkü hepsi birbirinden iyi.

Atatürk Orman Çiftliği’ne girdiğiniz anda karnınız aç olmasa bile özenle hazırlanan kokoreçler sizi kokusuyla kendine çeker ve yeme isteği uyandırır. Kömür ateşinde pişen kokorecin kokusu, ateşe damlayan yağın sesi, baharatların eşsiz lezzeti kokoreç sevenlere bambaşka bir deneyim yaşatır. AOÇ kokoreci yanında bir de çiftlik ayranıyla beraber tadına doyulmaz bir lezzete dönüşür. Ankara’da yiyebileceğiniz en güzel kokoreci bulabileceğiniz Atatürk Orman Çiftliği kokoreççileri zaman içinde kokoreç sevenleri müdavimi yapıyor. Kokoreç sevmeyenler için ise birçok dönerci bulunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 03:00 saatleri arasında açıktırlar.

Adres: Bahçekapı, Silahtar Cad., No:11, Etimesgut

Haritada Görüntüle >

Liva Pastanesi

Ankara’da kahvaltı denildiğinde ilk akla gelen adreslerden biri olan Liva Pastanesi, Kavaklıdere, Ayrancı, Çukurambar, Balgat, Yıldız, Yenimahalle gibi yerlerde şubesi olan köklü bir işletmedir. Pasta ve çikolata imalatında sektörde kendini ispatlamış olan Liva Pastanesi, zengin kahvaltı menüsüyle de adından söz ettirmektedir. Hangi şubeye giderseniz gidin şık bir dekorasyonla ve güler yüzlü bir hizmet anlayışıyla sizleri karşılayan işletme, günün en önemli öğünü olan kahvaltısıyla hem gözlerinize hem de damaklarınıza hitap eder.

Türk kahvaltısının en güzel örneklerinin servis edildiği işletmede her damak zevkine uygun birçok kahvaltı seçeneği bulunuyor. Pastırmalı yumurta, bal-kaymak ve katmerli gözleme gibi lezzetlerle süslenen Osmanlı Kahvaltısı; peynir, zeytin ve reçel çeşitleri, sahanda yumurta gibi lezzetlerin bulunduğu Liva özel kahvaltı; patates kavurma, börek, hellim kızartma, kızarmış sucuk, sosis, sahanda yumurta ile midenize bayram ettiren sıcak kahvaltı; sağlıklı beslenenlere hitap eden form kahvaltı; ekonomik kahvaltı, annemin kahvaltısı ve Anadolu kahvaltısı gibi kahvaltı çeşitleri Ankaralıların kahvaltı kültürünü zenginleştiriyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kızılırmak, Çukurambar, Muhsin Yazıcıoğlu Cad., No:11/A, Çankaya

Telefon: 0312 284 96 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/livapastanesi/

Haritada Görüntüle >

Boğaziçi Lokantası

Fotoğraf: Mustafa Adil Küçükağa

Ulus Denizciler Caddesi’nde 60 yılı aşkın süredir Ankaralıların hizmetinde olan Boğaziçi Lokantası, yemek konsepti açısından esnaf lokantasını andırsa da oldukça şık bir dekorasyona sahiptir. Zamana meydan okuyarak günümüze kadar kendini geliştirerek gelen işletme, her yaş grubundan Ankaralıları doyurmaya devam ediyor. Türk ve Osmanlı mutfağına ait 65 çeşit yemeği her gün misafirlerine sunan işletmede ne yiyeceğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz. Hatta çok aç değilseniz bir porsiyon yemeği bile bitiremeyebilirsiniz.

Misafirlerine çeşit çeşitli ev yemeği tadında sulu yemek sunan Boğaziçi Lokantası’nın en çok tercih edilen yemekleri arasında kuzu kapama ve Ankara tavası geliyor. Tel tel ayrılan kuzu eti ve çeşit çeşit sebzelerin muhteşem uyumuyla hazırlanan kuzu kapamanın en güzel halini Ankara’da Boğaziçi Lokantası’nda yiyebilirsiniz. Görüntüsüyle gözlere, lezzetleriyle de damaklara hitap eden bol kepçe yemeklerin üzerine kabak, tatlısı, keşkül, sütlaç, aşure, ayva tatlısı, ekmek kadayıfı ve daha birçok tatlı çeşidinden tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Anafartalar Mah., Denizciler Cad., No:1/A, Altındağ

Telefon: 0312 311 88 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bogazicilokantasi/

Haritada Görüntüle >

Mersinli Ciğerci Apo

Fotoğraf: Fikret Öztürk

İzmir, Bursa, Adana, Mersin, İstanbul ve Samsun gibi illerde şubeleri bulunan Mersinli Ciğerci Apo, Ankara’da kebap sektörüne farklı bir soluk getirmiştir. Çankaya Balgat Mahallesi, Ziyabey Caddesi’nde hizmet veren işletme özellikle ciğer severlerin damaklarında unutulmaz lezzetler bırakıyor. Ciğer şişin yanı sıra et şiş, tavuk şiş, köfte, tantuni gibi lezzetler de misafirlerin beğenisine sunuluyor. Oldukça geniş ve şık bir mekânda hizmet veren Mersinli Ciğerci Apo Ankara şubesinde ailece rahat rahat yemek yemek isteyen çocuklu aileler için oyun alanları bulunuyor.

Ankara’da birçok müdavime sahip olan işletme, ciğer ve diğer şiş çeşitleriyle Ankaralıların uğrak noktası haline gelmiştir. İster kuzu ciğerinden yapılan yumuşacık ciğer şiş tercih edin, isterseniz diğer çeşitlerden sipariş edin, öncesinde gelen çeşit çeşit mezeler ile bile karnınızı doyurabilirsiniz. Mekâna girdiğiniz anda sizi karşılayan mis gibi kokularla acıkan karnınızı ve gözünüzü çeşit çeşit mezelerle donatılan masada doyurabilirsiniz. Arkasından ikram edilen çayın yanında tercih edeceğiniz tatlıyla yemeğin lezzetini taçlandırabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Balgat, Ziyabey Cad., No:38, Çankaya

Telefon: 0312 284 14 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mersinli.cigerci.apo/

Haritada Görüntüle >

Düveroğlu

Fotoğraf: Erdem Koray Toygar

1963 yılından beri Ankara Ümitköy’de hizmet veren Düveroğlu, Gaziantep mutfağının Ankara’daki en önemli adreslerinden biridir. Şık bir iç mekânda ve yeşillikler içinde geniş bir bahçede misafirlerini ağırlayan işletme, hizmet kalitesi ve lezzetleriyle Ankara’da birçok müdavime sahiptir. Gaziantep’in dillere destan lezzetlerinin özellikle de lahmacun ve Antep baklavasının en güzel halini tadabileceğiniz mekân, özellikle hafta sonları kaliteli lezzetleri tatmak isteyen Ankaralıların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Sunmuş olduğu lezzetlerle kıyaslandığında uygun olan fiyatları mekâna olan ilgiyi arttırıyor.

Mekâna gidenlerin çoğunluğunun tercih ettiği hakiki Antep lahmacunuyla adından söz ettiren mekânın diğer lezzetleri de damak çatlatan cinsten. Lahmacun gelmeden önce servis edilen ikramlık mezeler önce gözlerinizi doyuruyor. Koyun etinden yapılan hakiki Antep lahmacunundan sonra Antep fıstıklı çıtır çıtır baklavayla yemeğin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Ankara’nın birçok yerinde şubesi bulunan Düveroğlu’nda lahmacun yemediyseniz, daha önce lahmacun yedim demeyin!

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yücetepe, Ordular Sk., No:1, Çankaya

Telefon: 0312 229 79 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/duveroglu1963/

Haritada Görüntüle >

Çankaya Lokantası

Fotoğraf: Hüseyin Ongan Arslan

Ankara’da esnaf lokantası konseptinde hizmet veren en köklü işletmelerden biridir Çankaya Lokantası. 1974 yılında Çankaya Köşkü’nün emekli aşçısı tarafından açılan işletme uzun yıllardır Ankaralıları muhteşem lezzetlerle ağırlıyor. Ankara’nın meşhur yaprak dönerinin en güzel halini yiyebileceğiniz lokantada birçok çeşit tencere ve fırın yemeği de bulunuyor. Mekânın tüm yemekleri birbirinden lezzetlidir. Ancak eğer döner yemek istiyorsanız erken gitmelisiniz. Çünkü kapısında döner kuyruklarının olduğu mekânda öğleden sonra döner bulabilmek çok zor.

Geleneksel dönerin tam karşılığı olan Ankara’nın meşhur yağlı dönerini ister sade ister pilav üstü olarak tercih edebilirsiniz. Dönerin yanında salata ve kalbura bastı müessesenin ikramı olarak servis ediliyor. Dönerin yanı sıra ızgara köfte de sıklıkla tercih ediliyor. İşletmenin bir diğer meşhur lezzeti de yemekten sonra ağzınızı tatlandırabileceğiniz şekerpare. Ankara’da en iyi döneri yiyebileceğiniz yılların eskitemediği Çankaya Lokantası, daha uzun yıllar Ankaralılara hizmet etmeye devam edecek gibi görülüyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 04:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Güzeltepe Mah., Hoşdere Cad., No:228, Çankaya

Telefon: 0312 438 24 96

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cankaya_lokantasi/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Mutfak Lokantası

1967 yılında lezzet serüvenine başlayan Tarihi Mutfak Lokantası, 1994 yılından beri Kızılay Mithat Paşa Caddesi’ndeki yerinde Ankaralıları ağırlamaktadır. Merkezi konumda yer alan mekân şık dekorasyonuyla gözlere hitap ederken, mükemmel tatlarıyla da damaklarda lezzet şöleni yaşatıyor. Bir defa gidenin bir daha vazgeçemediği mekân çok fazla müdavime sahiptir. Fiyatların bütçe dostu olması nedeniyle öğrenciler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Kuzu şiş, tavuk şiş, patlıcan kebabı, pide çeşitleri, kuzu yaprak kebap gibi birçok lezzetin bulunduğu mekânın en çok tercih edilen yemeği ise tandır.

Zamanında adı meşhur tandırcı olan sonrasında Tarihi Mutfak Lokantası adını alan mekânda Ankara’nın en iyi tandırını yiyebilirsiniz. İşletme neredeyse kurulduğundan beri eti aynı yerden alıyor ve aynı şekilde pişiriliyor. Bu nedenle de lezzet hiç değişmiyor. Meşhur tandırda kuzu eti kullanılıyor ve odun ateşinde pişiriliyor. Daha mekânın içine girer girmez ateşte pişen kuzu etinin kokusu iştahınızı açmaya yetiyor. Yemeğin yanında ikram olarak pilav, lavaş, patlıcanlı yoğurt, irmik tatlısı ve ezme, yemekten sonra ise semaverde çay ikram ediliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mithatpaşa Cad., No:64/B, Çankaya

Telefon: 0312 418 75 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarihimutfaklokantasi/

Haritada Görüntüle >

Masabaşı Kebapçısı

Fotoğraf: Erdem

Ankara’da Balgat, Kızılay ve Tunalı’da şubeleri bulunan Masabaşı Kebapçısı, 1991 yılından beri kaliteli hizmet anlayışından ödün vermeden Ankaralılara kebapların en lezzetli halini sunmaktadır. İşletmenin tüm şubeleri aynı standartlarda hizmet verse de en çok tercih edilen Kızılay Mithat Paşa şubesi. Şık dekore edilmiş nezih bir mekânda misafirlerini karşılayan işletme, zengin kebap çeşitliliğiyle hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Masaya oturur oturmaz getirilen en az 20 çeşit meze daha yemeğiniz gelmeden doymanızı sağlıyor.

Adana kebaptan Urfa kebaba, kuzu şişten kuzu kaburgaya, alinazikten Diyarbakır tavaya, patlıcanlı kebaptan pirzola tavaya kadar çeşit çeşit lezzetlerle karşılaşabileceğiniz mekânın en çok tercih edilen yemeği dillere destan lezzetiyle saray usulü sarma beyti. Zırhlanmış kuzu eti biber, sarımsak ve maydanozla birlikte lavaşa sarılır. İsteğe göre kaşar eklenir. Üzerine tereyağlı sos ve yoğurt dökülür. Yanında bulgur pilavı, turşu, közlenmiş domates ve biberle servis edilir. Yemekten sonra semaverde çay ve künefeyle yemeğin lezzeti taçlandırılır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kocatepe Mah., Mithatpaşa Cad., No:62, D:A, Kızılay

Telefon: 0312 417 07 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/masabasikizilay/

Haritada Görüntüle >

Ye An Pide

Fotoğraf: Gezi Günlük

Ankara’nın birçok yerinde şubesi bulunan Ye An Pide yaklaşık 50 yıldır Ankaralılara en güzel pideleri tattırmak için çalışmalarını sürdürüyor. “önce ye, sonra anlat” sloganından uyarlanan adıyla markalaşan işletmenin en çok tercih edilen şubesi ise Altındağ şubesi. Özellikle öğle saatlerinde mekân öylesine kalabalık oluyor ki yer bulmak bazen imkânsız olabiliyor. Ancak ne kadar kalabalık olursa olsun çok fazla beklemezsiniz çünkü servis oldukça hızlı.

Mekânın menüsünde sadece kuşbaşılı pide, kıymalı pide ve içecekler yer alıyor. Menüde yer alan kuşbaşılı pide aslında Kayseri’nin Develi ilçesinin meşhur cıvıklı pidesi. İncecik hamurun üzerine dana veya kuzu etiyle hazırlanan biberli, soğanlı domatesli harç ekleniyor ve pideler odun ateşinde pişiriliyor. Ortaya tadına doyulmaz Ye An cıvıklı pidesi çıkıyor. Pidenin yanında közlenmiş yeşilbiber, turşu ve maydanoz ikram ediliyor. Pidenin tadını almanız adına damak tadınızı bozacak başka herhangi bir şey ikram edilmiyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazım Karabekir Cad., Özer Han, No:31, D:15, Altındağ

Telefon: 0312 341 91 81

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yeanbalgat/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Kayseri Tepsi Mantıcısı

Kayseri yemeklerinin en güzel örneklerini Ankara’ya taşıyan köklü bir işletme olan meşhur Kayseri tepsi mantıcısı Çankaya Birlik Mahallesi’nde misafirlerini ağırlıyor. Kayseri mantısı çeşitleri, etli yaprak sarma, sucuk içi, erişte, su böreği gibi ana yemeklerin bulunduğu mekânda Kayseri’nin meşhur tatlısı nevine ve baklava tatlı olarak servis ediliyor. Kayserili kadınların yaptığı lezzetler ile Kayseri esintileri Ankara’ya taşınıyor. Ankara’da benzerine az rastlayabileceğiniz bir konseptle hizmet veren işletme çok sayıda müdavime hizmet veriyor.

İncecik yaprakla sarılan bol etli sarma, üzerine dökülen yoğurt ve domates sosu ile servis ediliyor. Bol baharatla hazırlanan sucuk içi damaklarda farklı bir lezzet bırakıyor. Kayseri’nin ve aynı zamanda mekânın en meşhur lezzeti tepsi mantısı, yiyenleri Kayseri’ye götürüyor. Yapımı oldukça zahmetli olan bu yemek hazırlanırken öncelikle hamur açılıyor ve şekil veriliyor. Şekil verilen hamurlar yağlanmış tepsiye tek tek diziliyor ve fırına atılıyor. Kızardıktan sonra üzerine satır kıyması konuluyor ve domates sosu ekleniyor. Üzerine yoğurt, baharat ve tereyağı dökülerek servise hazır hale getiriliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Birlik Mah., 440. Cad., No:2, Çankaya

Telefon: 0312 496 38 38

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshurkayseritepsimantici/

Haritada Görüntüle >

52 Ciğer Kebap

1966 yılından bu yana Çankaya Emek Caddesi’nde hizmet veren köklü bir işletme olan 52 Ciğer Kebap, taş fırında pişirilen Diyarbakır pidesi ve acılı soğan ile birlikte servis edilen kuzu ciğeri ile adından söz ettiriyor. Şık ve rahat bir iç mekân ve geniş bir bahçede misafirlerini ağırlayan işletme servis kalitesi ve güler yüzlü hizmetiyle yemek saatlerini keyifli kılıyor. Mekânın ismi ordunun plakasını çağrıştırsa da aslında hiç alakası yok. Eski bir güreşçi olan mekânın sahibi, şampiyonluk yaşadığındaki kilosunu mekânın adına vermiş.

Mekânın lezzetleri arasında lahmacun, dürüm çeşitleri, kebap çeşitleri, et çeşitleri yer alıyor. Mekânın öne çıkan lezzeti ise adından da anlaşılacağı üzere ciğer şiş. Yumuşacık ciğerler ve yanında servis edilen ikramlıklar mekâna bir defa gidende bir daha gitme isteği uyandırıyor. Domates ezme, sumaklı soğan, cacık, acılı soğan,  yeşillikler ve çoban salata yemekten önce masaya servis edilen ikramlıklar arasında yer alıyor. Özel soslu acılı soğanla birlikte lavaşa sarılan kuzu ciğer damaklarda lezzet patlaması yaratıyor. Yemeğin ardından canınız tatlı çekerse Antep bohçası, sütlü sultan, sütlaç ve kadayıf ile ağzınız tatlanıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Emek, 6. Cad., No:5, Çankaya

Telefon: 0312 212 20 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/52ciger/

Haritada Görüntüle >

Özler Döner

1987 yılından beri kaliteli servis ve hizmet anlayışıyla ve değişmeyen lezzetleriyle Ankaralılara dönerin en lezzetli hallerini sunan Özler Döner, vazgeçilmez tatlarıyla uzun yıllardan beri kalitenin adresi olmuştur. Ankara’da Etlik, Pursaklar ve Atlantis AVM olmak üzere üç şubesi bulunan işletmenin hangi şubesine giderseniz gidin, dönerin en güzel haliyle karşılaşırsınız. Yılın mutfak ödülü ve en iyi dönerci ödülüne layık görülen işletme misafirlerine sunmuş olduğu lezzetlerle ödülü hak ettiğini kanıtlıyor.

Menüsünde yaprak döner, İskender, pilav üstü döner, pide çeşitleri, ızgara köfte, patlıcanlı kebap, et şiş, alinazik, karışık ızgara, lahmacun, kaburga gibi lezzetlerin bulunduğu mekânın en sevilen yemeği ise Beyti Et Döner… Beyti kebabı olarak bilinen kebap, Özler Döner’de bir başka yapılıyor. Lavaşa sarılan yumuşacık yaprak dönerin üzerine özel domates sosu ekleniyor. Ortasında ise pilav, yoğurt ve közlenmiş biber yer alıyor. Et, lavaş, yoğurt ve domates sosunun muhteşem uyumuyla damaklarınızı şenlendiren bu lezzetin nasıl bittiğini bile anlamayacaksınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aşağı Eğlence Mah., Etlik Cad., No:44, Keçiören

Telefon: 0312 321 97 28

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ozlerdoner1987/

Haritada Görüntüle >

Yelken Balık Evi

Çankaya Kazım Özalp Mahallesi, Reşit Galip Caddesi’nde yer alan Yelken Balık Evi, 2007 yılından beri denizi olmayan Ankara’da misafirlerine en lezzetli deniz ürünlerini sunmaktadır. Lezzetlerinin yanı sıra şık dekorasyonuyla da üst düzey bir balık restoranı olduğunu İspatlayan işletme, fiyat olarak biraz pahalı olsa da verilen hizmetin karşılığında fazlasıyla değiyor. Akşamları arkadaşlarınızla veya eşinizle rakı balık keyfi yapabileceğiniz oldukça nezih bir işletme olan mekân, doğum günleri, aile yemekleri, iş toplantıları gibi özel günler için size özel yemek odalarına sahip.

Balık simidi, kalamar bacağı, kuşkonmazlı ahtapot bacağı, balık beğendi, levrek marini, balık pastırma gibi lezzetlerin yer aldığı mekânın öne çıkan lezzetleri ise ızgara kalamar, levrek ve güveç karides. Balık sofralarının olmazsa olmazı ızgara kalamar, sosuyla, sunumuyla ve iştah açan lezzetiyle deniz ürünleri sevmeyenleri bile kendine hayran bırakıyor. Deniz ürünlerinin en sevilenlerinden biri olan karides, toprak güveçlerde çeşit çeşit sebzeler ve özel sosuyla pişirilerek meze veya ara sıcak olarak servis ediliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Reşit Galip Cad., No:58, Gaziosmanpaşa

Telefon: 0312 448 29 90

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/yelkenankara/

Haritada Görüntüle >

Çukurağa Sofrası

Çankaya Emek Mahallesi’nde Bosna Hersek Caddesi’nin tam üzerinde bulunan Çukurağa Sofrası, merkezi konumu nedeniyle haftanın her günü, günün her saati son derece kalabalık oluyor. Kurulduğu günden bu yana sürekli kendini yenileyerek ve geliştirerek lezzet serüvenine devam eden işletme, hem şık hem de rahat dekorasyonuyla misafirlerinin konforunu ön planda tutuyor. “Lezzeti en güzel şekilde sunmak, en çok haz aldığım hobimdir” diyerek yola çıkan mekân sahibi İrfan Tanrıverdi, mekânını Ankara’nın en gözde işletmelerinden biri yapmayı başarmıştır.

Adana kebap, menekşe kebap, sebzeli kebap, beyti kebap, haşhaş kebap, yaprak kebap, kuzu sırt pirzola, ciğer şiş, dana lokum, patlıcanlı kebap, domatesli kebap, soğanlı kebap, alinazik, Çukurağa spesiyal, içli köfte gibi lezzetler mekanın ana yemek menüsünde yer alıyor. Mekânın öne çıkan bir başka lezzeti var ki, yanında servis edildiği her yemeğin lezzetine lezzet katıyor. Bol sebzeli, hafif acılı bulgur pilavının lezzetini başka hiçbir yerde bulamazsınız. Yemeğin arkasından ikram edilen dondurmalı irmik helvası da yemeği mükemmel bir şekilde sonlandırmanızı sağlıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bosna Hersek Cad., No:22/C, Emek-Çankaya

Telefon: 0312 223 09 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cukuraga/

Haritada Görüntüle >

Beyköz Restaurant

Fotoğraf: Şafak Akça

Yeni Mahalle’de İstanbul yolu üzerinde yer alan mekân, yıllardır hem yolculuk yaparken geçenlerin hem de Ankaralıların vazgeçilmez lezzet duraklarından bir tanesidir. Geniş ve şık bir salonda misafirlerini ağırlayan işletmenin en büyük artısı çocuklu aileler için düşünülen oyun parkı. Çocuklar oyun alanında keyifli vakit geçirirken siz rahatça yemeğinizi yiyebilir, keyifli sohbetler edebilirsiniz. Ailenizle birlikte nezih bir ortamda keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz mekân zengin menüsüyle kararsız kalmanıza neden olabilir.

Kebap çeşitleri, ızgara çeşitleri, pide çeşitleri, çorba çeşitleri ve lahmacunuyla ön plana çıkan mekânın en popüler yiyeceği başka yerde pek rastlayamayacağınız bir lezzet olan İnceğiz çorbası. Et, nohut, buğday ve baharatlarla hazırlanan bu doyurucu çorba Ankara’nın yöresel lezzetlerinden biri. Malzemeler pişip özdeşleştikten sonra servis ederken üzerine yağda kızartılmış pul biber dökülür ve tadına doyulmaz bir lezzet çıkar ortaya. Çorba öylesine doyurucu ki fazla içerseniz başka bir şey yemeye yeriniz kalmayabilir. Çorbasının ve diğer lezzetlerinin yanı sıra yemekten sonra ikram edilen künefe ve semaverde çay bile burayı tercih etmek için yeterli olabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Batı Mah., Fatih Sultan Mehmet Blv., No:692, Yenimahalle

Telefon: 0312 281 04 19

Haritada Görüntüle >

Tarihi Güveç Fırını

Fotoğraf: Sedat Demir

Beypazarı’nın Arnavut kaldırımlı tarihi sokaklarından birinde konumlanmış Tarihi Güveç Fırını, şehrin atmosferiyle uyumlu ahşap iç mekânı, sokağa atılmış masa ve sandalyeleriyle misafirlerine sıcacık samimi bir ortam sunuyor. Yemeğinizi yerken kendinizi evinizde, bahçenizde hissedeceğiniz mekân uzun yıllardır vermiş olduğu güler yüzlü hizmeti ve hızlı servis anlayışını hiç değiştirmiyor. Beypazarı’na yolu düşenlerin uğramadan geçmediği mekân, hem lezzetleriyle hem de sıcacık atmosferiyle hafızalardan silinmeyen anlar yaşatıyor.

Çorba, dolma, et sote, sebzeli güveç, Beypazarı güveci, höşmerim, baklava, koyun yoğurdu gibi lezzetlerin bulunduğu mekânın en popüler yemeği hiç şüphe yok ki Beypazarı güveci. Klasik güveç görüntüsünden oldukça farklı olan Beypazarı güveci, Ankara mutfağının en popüler yemeklerinden bir tanesidir. Kuşbaşı et, pirinç, et suyu, domates, biber gibi malzemelerle hazırlanarak toprak kaplarda asırlık fırınlarda pişirilen yemek, et ve pilavın muhteşem uyumuyla damakları şenlendiriyor. Kuşbaşı doğranan etler, domatesler, biberler ve tuz iyice ovulup fırına atılıyor ve 5 saat kadar pişiriliyor. Fırından çıkan yumuşacık etlere pirinç eklenerek tekrar fırınlanarak 1 saat daha pişiriliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Beytepe, Bostancılar Sk., No:34, Beypazarı

Telefon: 0312 762 57 79

Haritada Görüntüle >

Tadım Lokantası

Ankara Polatlı’nın en eski lokantalarından biri olan Tadım Lokantası, az çeşitli ancak muhteşem lezzette yemekleriyle adından söz ettiriyor. Polatlı’nın ara sokaklarından birinde yer alan mekân dışarıdan bakınca pek davetkâr olmasa da bir kere giden bir daha vazgeçemiyor ve içerisi dolup taşıyor. Tipik esnaf lokantası görünümünde olan mekân samimi ortamıyla misafirlerine kendilerini evlerinde hissettiriyor. Başka yerde aynı lezzeti tadamayacağınız meşhur kuru fasulyesi ve işkembe çorbasıyla adından söz ettirten mekânın en özel lezzeti ise adını belki de daha önce hiç duymadığınız tamtak tiridi.

Başka yerde pek rastlayamayacağınız Ankara’ya özgü bir lezzet olan tatmak tiridi, özellikle et seviyorsanız bir kere yediğinizde bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir lezzettir. Lokum gibi pişmiş kuzu eti, tandır ekmeği, soğan, et suyu ve baharatların buluşmasıyla ortaya çıkan muhteşem lezzetle damaklarda unutulmaz tatlar bırakan tatmak tiridinin en güzel hali Ankara’da Tadım Lokantası’nda yapılıyor. Yapılış şekline bakıldığında akşam yemeğinde ana öğün olarak tüketilebileceği düşünülse de şehrin yerlileri tamtak tiridini kahvaltıda tercih ediyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 05:15 – 16:15 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet, Sümer Cad., Polatlı

Telefon: 0312 623 77 24

Haritada Görüntüle >

Cafemiz

Ankara’da cafe kültürünün yaygınlaşmasını sağlayan Cafemiz, 1993 yılından beri Ankaralılara hizmet veriyor. Vintage temasıyla dekore edilen mekân öylesine sıcak ve samimi bir atmosfere sahip ki adına yaraşır gibi misafirlerine “bu bizim kafemiz” dedirtiyor. Çankaya Gaziosmanpaşa Mahallesi, Arjantin Caddesi’nde küçük, bahçeli bir villada misafirlerini ağırlayan işletme, yıllardan beri Ankaralılar için buluşma ve arkadaşlarla sohbet noktasıdır. Özellikle hafta sonları yeşillikler içindeki bahçede keyifli bir Pazar kahvaltısı için tercih edebileceğiniz mekân ana yemeğinden tatlısına, kahvaltısından deniz ürünlerine kadar zengin bir menüye sahip.

Cafe de Paris soslu bifteğiyle ünlü olan mekân, hafta içi zengin serpme kahvaltısıyla, hafta sonları ise açık büfe kahvaltısıyla adından söz ettiriyor. Ailece yapılan Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan mekân, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Çocuklar çimlerle kaplı kocaman bahçede eğlenirken siz de kahvaltıdan sonra keyifle çayınızı kahvenizi içebilirsiniz. Domates, salatalık, zeytin çeşitleri, peynir çeşitleri, bal-kaymak, menemen, pişi, sigara böreği, sucuk, sosis ve daha birçok çeşidin bulunduğu zengin kahvaltılık çeşitleriyle güne keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Arjantin Cad., No:19, Gaziosmanpaşa

Telefon: 0312 467 79 21

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cafemiz_ankara/

Haritada Görüntüle >

Kıtır

Fotoğraf: Ahmet Anıl

Yaklaşık 40 yıldır Ankaralıların değişmeyen adresi olan Kıtır, Ankara’nın en ünlü caddesi Tunalı Hilmi Caddesi’nde, Kuğulu Park manzarasına karşı konumlanmıştır. Liseli gençlerden 50’li yaşlara kadar çok sayıda müdavime sahip olan mekân, yıllardır değişmeyen dekorasyonu ve hiç bitmeyen hareketliliğiyle, nesiller boyu değişmeyen lezzetleriyle Ankara denildiğinde ilk akla gelen adreslerden biridir. Okul çıkışlarında veya iş çıkışlarında biraz müzik dinleyip, fıçı bira ile birlikte bir şeyler atıştırmak için tercih edebileceğiniz Kıtır’ın önünde öğle saatlerinde ve iş çıkış saatlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.

Midye ve kokoreç gibi sokak lezzetleriyle adından söz ettiren Kıtır’ın en özel lezzetiyse kumpir… Eğer daha önce Kıtır’da kumpir yemediyseniz henüz Ankara’nın en iyi kumpirini yemediniz demektir. Kendi damak zevkinize göre iç malzemesini seçtikten sonra, özenle seçilen patateslerin içi seçtiğiniz malzemelerle dolduruluyor ve size de bu eşsiz lezzetin tadına varmak düşüyor. Kumpir konusunda iddiasını konuşturan mekân, uzun yıllar boyu Ankaralılara en iyi kumpiri servis etmeye devam edecek gibi duyuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tunalı Hilmi Cad., No:114/K, Kavaklıdere

Telefon: 0312 426 01 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kitirpilic/

Haritada Görüntüle >

Tadım Pizza

Fotoğraf: Haluk Mengüç

Pizza kültürünün Ankara’da yaygınlaşmasını sağlayan Ankara’nın en köklü pizzacılarından biri olan Tadım Pizza, adının hakkını verircesine uzun yıllardır Ankaralılara pizzanın en lezzetli halini tattırmaktadır. Tunalı ve Bilkent gibi semtlerde şubesi olan Tadım Pizza, tüm şubelerinde aynı lezzeti ve hizmet kalitesini sunmaktadır. Günümüzün popüler pizzacılarından kat kat üstün lezzetler sunan işletmenin menüsünde sadece pizza değil, ana yemekten makarnaya, çorbadan tatlıya kadar birçok çeşit bulunuyor.

Anadolu Aşkı, Mexican, Denizatı, Türk gerçeği, Hünkâr, Gözde olarak isimlendirilen pizza çeşitleri her damak zevkine hitap ediyor. İncecik hamurun üzerine bol malzeme eklenerek hazırlanan pizzalar, bir kere deneyende tekrar yeme isteği uyandırıyor. Pizza tercih etmeyenler için ise burger çeşitleri, wrap çeşitleri, sandviç çeşitleri, makarnalar, salatalar ve tatlılar yer alıyor. Hangi şubeye giderseniz gidin tam bir lezzet şöleniyle karşılaşacağınız mekânın müdavimi olabilirsiniz. Mekâna gidip eşsiz pizzaları denemeye vakit bulamayanlar için ise paket servisi bulunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aziziye, Kuzgun Sk., No:93/A, Çankaya

Telefon: 0312 440 76 76

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tadimpizza

Haritada Görüntüle >

Akman

Ankara’da bozanın tek adresi olan Akman Boza, Kızılay Selanik Caddesi’nde konumlanmıştır. 1920’li yıllara dayanan tarihiyle İstanbul’daki Vefa Bozacısından sonra en eski boza markası olarak adından söz ettiren işletme, 1987’de açılan Kızılay şubesiyle Ankaralılara en iyi bozayı sunmaya devam ediyor. 2013 yılında açılan Ankara’nın ilk ve tek boza fabrikasında boza üretmeye başlayan Akman Boza, 400’den fazla noktaya dağıtım yaparak bu lezzete tüm Ankaralıların ulaşmasını sağlıyor.

Yaz ayları geldiğinde buz gibi limonatayla sezonu açan, kış aylarında ise bol vitaminli %100 katkısız boza ile misafirlerini ağırlayan işletme, köklü tarihi boyunca çok sayıda müdavim edinmiştir. Halk arasında sıcak içildiğine dair yanlış bir algı olsa da boza aslında soğuk içilir. Üzerine bol tarçın ve yanında leblebiyle tadına doyulmaz bir lezzete dönüşür. Daha önce bozanın tadına bakmadıysanız ya da tam bir boza tutkunuysanız rotanızı Akman Bozacısına çevirmelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 16:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Macun Mah., 197. Cad., No:2-26, Ostim Osb/Yenimahalle

Telefon: 0532 135 22 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akmanboza/

Haritada Görüntüle >

Tavukçu Lokantası

Tarihi 1930’lara kadar uzanan köklü bir işletme olan Tavukçu, salaş meyhane konseptinde öncü bir marka olmuştur. İlk şubesi Kızılay’da bulunan işletme o zamanlar lüksten ve manzaradan uzak olsa da ortamı ve tadına doyulmaz lezzetleriyle Ankaralıların vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Kızılay’da hizmet verdiği binanın yıkılmasıyla birlikte Tavukçu Lokantası aynı kadroyla Çayyolu’nda daha geniş ve şık bir mekânda hizmet vermeye başlamış, rakı-balık ve eğlence konseptinde Ankara’da tek olma yolunda ilerlemektedir.

Zengin bir menüye sahip olan mekânda et yemeklerinden balığa, sakatattan ızgaraya, salatadan tatlıya, mezeden pideye ve içeceklere kadar birçok çeşit bulmak mümkün. Sunmuş olduğu hizmete, ortama ve lezzetlere bakıldığında fiyatların son derece uygun olduğu mekân özellikle hafta sonları dolup taşıyor. Bir kere gidip tadını alan ise bir daha vazgeçemiyor. Mekânın en sevilen yemeğine gelecek olursak; işkembe güveci. Geleneksel mutfağımızda önemli bir yeri olan işkembe burada toprak güveçlerde farklı şekilde pişiriliyor ve ortaya sakatat sevmeyenlerin bile hayran kalacağı muhteşem bir lezzet çıkıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Prof., Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Alacaatlı Cad., Çankaya

Telefon: 0312 238 38 39

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tavukculokantasi/

Haritada Görüntüle >

Net Piknik

Ankara’yı Ankara yapan simgelerden biri olan Net Piknik, Ankara’nın en köklü işletmelerinden biridir. Kızılay’ın en popüler caddelerinden biri olan Sakarya Caddesi’nde konumlanan mekân, günümüzün orta yaşlılarından gençlerine kadar her yaş grubuna hitap ediyor. Orta yaşlılar anılarını yâd etmek için, gençler ise sıcak ve nezih bir ortamda arkadaşlarıyla bir şeyler içerken sohbet etmek için tercih ediyor. Eskilerin salaş meyhanesi yakın zamanda yenilenerek oturup sakince rakı veya bira içebileceğiniz şık bir restoran haline gelmiştir.

Dışarıdan bakınca küçücük görünen mekân, içeriye girdiğinizde geniş ve ferah bir hal allıyor. Yaz aylarında teras katında vakit geçirmek ise büyük keyif veriyor. Balık çeşitleri, et çeşitleri, kavurma çeşitleri ve en az 30 çeşit meze çeşidiyle zengin bir menüye sahip olan mekânın öne çıkan lezzetleri Arnavut ciğeri ve kalamar. Rakı-balık sofralarının olmaza olmazı olan kalamar ve sakatat sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bol soğanlı Arnavut ciğeri bir kere deneyenlerde bir daha yeme isteği uyandırıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet, İnkılap Sk., No:7, Çankaya

Telefon: 0312 435 06 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/net_piknik/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Kavurmacı, Kahramankazan

Fotoğraf: İsmail Can

1956 yılında kurulan Meşhur Kavurmacı, kurulduğu tarihten itibaren Anadolu’nun geleneksel kavurma kültürünü kendine özel yöntemlerle harmanlayarak misafirlerinin beğenisine sunmuştur. Özenle hazırlanmış etlerin odun ateşinde kuzine sobalarda ağır ağır pişirilmesiyle hazırlanan lokum gibi kavurmanın lezzetini başka yerde bulmanız mümkün değil. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 29 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan işletme şık, rahat ve nezih ortamıyla ailece gidilen öğle ve akşam yemekleri için mükemmel bir adrestir. Çocuk etkinlik ve oyun alanlarının bulunduğu mekân, özellikle çocuklu aileler için oldukça idealdir.

Kavurmasıyla ün salmış işletme zengin bir menüye sahip. Menüde; çorba çeşitleri, kiremitte kuşbaşı, köfte ve tavuk, beyti, dana kebap, bonfile, çöp şiş çeşitleri, karışık ızgara, köfte, et döner, İskender, çoban kavurma, pide çeşitleri, bulunuyor. Mekânın en meşhur lezzeti olan kavurmanın yanına pilav ve yoğurt çok yakışıyor. Üzerine baklava, bol cevizli kabak tatlısı, kadayıf veya sütlaç yenildiğinde damaklarda unutulmaz lezzetler kalıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Satıkadın Mah., Ankara Blv., No:66/A, Kahramankazan

Telefon: 0312 814 13 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshurkavurmaci1956/

Haritada Görüntüle >

Rumeli İşkembecisi

Fotoğraf: Mustafa Adil Küçükağa

1945 yılında Ankara Hamamönü’nde dört masalı mütevazı bir işletme olarak lezzet serüvenine başlayan Rumeli İşkembecisi, zamanla hem menüsüne yeni lezzetler eklemiş hem de yelpazesini genişleterek yeni şubeler açmıştır. Günümüzde Kızılay ve Tunalı olmak üzere iki şubesi bulunan Rumeli İşkembecisi, yarım asrı aşkın deneyimi ve teknolojinin imkânlarını kullanarak 7/24 Ankaralılara çorbanın en lezzetli halini sunuyor.

Gece eğlenmeye çıkanların eve dönerken uğramadan gitmediği işkembecilerin en önemli adreslerinden biri olan işletme tüm şubelerinde aynı lezzeti bulmanız mümkün. Zaten oturacak yer bulamamanızdan da buranın ne kadar tercih edildiğini anlayabilirsiniz. Çorbacı olarak kurulan işletmenin menüsünde ızgara çeşitleri, et yemeği çeşitleri, kebap çeşitleri, kuru fasulye, pilav gibi çeşitler bulunsa da mekâna gelenler en çok çorbaları tercih ediyor. İşkembe çorbası, şırdan tuzlama, Rumeli tuzlama, dil çorbası, dana ve kuzu paça gibi çorbaların servis edildiği mekânın en popüler çorbası kelle paça. İçince içinizi ısıtan bol vitaminli kelle paça çorbasını günün 24 saati Rumeli İşkembecisinde içebilmeniz mümkün.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Bayındır-1 Sk., No:25/A, Çankaya

Telefon: 0312 431 34 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rumeli_iskembecisi

Haritada Görüntüle >

Kalbur Balık Restaurant

Ankara’nın en iyi balık restoranlarından biri olan Kalbur Balık Restaurant, Çankaya Oran’da Oran çarşı merkezinde misafirlerini ağırlıyor. Gösterişten uzak, sade bir dekorasyona sahip olan mekân, denizcilikte kullanılan dekoratif eşyaları etrafa yayıp kendine balık restoranı diyenlerden kat kat üstün lezzetlere sahip. Dışarıdan bakıldığında küçücük bir esnaf lokantası gibi görünen, içeri girdiğinizde ise sizi bambaşka bir atmosferle karşılayan mekân şıklığı ve lüksüyle değil lezzetleriyle adından söz ettiriyor.

Sayısız meze, ara sıcak ve balık çeşitlerinin bulunduğu mekân kendine has lezzetleriyle öne çıkıyor. Karides köftesi, Ahtapot mücveri, midye dolması, baby ahtapot ızgara, levrek sarma, baby kalamar dolma, kadayıf karides, karidesli mantı, deniz ürünlü balık kokoreç, kılıç şiş, midye içinde kaşarlı karides gibi lezzetlerin bulunduğu mekânın herhangi bir yemeğini öne çıkarmak mümkün değil çünkü hepsi birbirinden lezzetli. Arkadaş grubunuzla veya ailenizle, keyifli bir sohbet eşliğinde bir şeyler yiyip muhteşem deniz ürünlerini tadabileceğiniz mekâna gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 11:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Oran Çarşı Merkezi, Rafet Canıtez Cad., No:23/24, D:C3 Blok, Çankaya

Telefon: 0312 490 50 01

Haritada Görüntüle >

Etmanyak Burger&Sosis

Fotoğraf: Ahmet İnan

Çankaya Farabi sokakta, küçük bir salon ve bahçede misafirlerini ağırlayan Etmanyak Burger & Sosis, Ankara’nın en iyi burgerini yapan yerlerin başında gelir. Yeni lezzetler denemeyi, öğrenmeyi ve yeni tatlar keşfetmeyi seven eski bir mühendis olan mekânın sahibi, evinin mutfağında yaptığı yemekleri herkesin tatması için 2017 yılında mekânı açıyor ve Etmanyak kısa sürede Ankara’da bir efsane haline geliyor. Benzerine az rastlanan bir konsepte sahip olan mekân küçük bir alana sahip ancak talep oldukça fazla. Böyle olunca da yer bulmak ve Etmanyak’ın eşsiz lezzetlerine ulaşmak zor olabiliyor.

Mekânda kullanılan tüm etler özenle seçiliyor ve sıfır katkı malzemesi ile tamamen el yapımı olarak muhteşem lezzetlere dönüşüyor. Köfteler, sosisler ve sucuklar kesinlikle hazır kullanılmıyor. Mekânın öne çıkan lezzetlerinden biri olan sosis, tamamen dana ve kuzu etinden katkısız ve koruyucusuz şekilde yapılıyor. Özel soslar eklenerek tadına doyulmaz bir lezzete dönüşüyor. Cheese Burger, Konya Küflüsü, Mush Burger, Adana Burger, Kemiğin Gücü, Vişne Tulum gibi hamburger çeşitlerinin bulunduğu mekânın özel baharatlarla harmanlanan ev yapımı patates kızartması ise dillere destan bir lezzete sahip.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 11:45 – 21:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Farabi Sk., No:39, Çankaya

Telefon: 0312 426 85 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/etmanyak/

Haritada Görüntüle >

Bolu Akın Lokantası

Fotoğraf: Ramazan Polat

Esnaf lokantalarının lezzetleri diğerlerinden her zaman 1 – 0 öndedir. 1958 yılından beri Ankara Etlik eski garajlarda hizmet veren Bolu Akın Lokantası da bunlardan biri! Ünü ülke sınırlarını aşmış dünya mutfağını lezzetlerini kıskandıracak Bolu lezzetlerini barındıran Bolu Akın Lokantası, Bolu mutfağının en özel lezzetlerini korumak ve Ankaralılara tanıtmak için faaliyetlerini sürdürmektedir. Küçük, yemyeşil bir bahçenin içinde hizmet veren mekân lüks ve şatafattan uzak tam bir aile ortamı sunmaktadır. Bakır tencerelerde kömür ateşinde ağır ağır pişen Anadolu mutfağının en önemli lezzetleri damaklarda unutulmaz tatlar bırakır.

Ankara’da gerçek bir esnaf lokantası arıyorsanız gidebileceğiniz ilk adres olan Bolu Akın Lokantası, ününü duyanların mutlaka uğradığı yerlerden biri. Hele bir de kuzu haşlaması var ki bir kere tadına bakan bir daha vazgeçemiyor. Kuru fasulye, döner, pilav, çorba çeşitleri, tatlı çeşitlerinin bulunduğu mekânın en popüler yemeği tabi ki kuzu haşlama. Tarihi kuzinede ağır ağır pişen kuzu eti yumuşacık bir hal alır ve içine iri patates dilimleri atılır. Yemeğin üstüne de tahinli kabak tatlısını yediğinizde yemeğin lezzeti taçlanmış olur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 06:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Etlik Eski Garajları, No:85, Etlik

Telefon: 0312 341 34 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/boluakinlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Mutlu Lokantası

Fotoğraf: Hüseyin Ongan Arslan

1970’li yıllardan beri Çankaya Güvenlik Caddesi’nde faaliyet gösteren Mutlu Lokantası, Ankara’da yiyebileceğiniz en lezzetli döneri sunuyor. %100 dana eti kullanılarak yapılan yağı tam kıvamında olan etin marinasyonu lezzetine lezzet katıyor. Başka şubesi bulunmayan işletme bu sayede lezzetini korumuş ve standardını belli bir seviyede tutmuştur. Aynı caddede birden çok mutlu lokantası olduğu için doğru yere gittiğinizden emin olmalısınız. Çünkü aynı lezzeti başka yerde bulamazsınız. Lezzetleriyle damak çatlatan mekânın en büyük eksisi çok küçük olması ve yoğun talep nedeniyle dönerinin erkenden bitmesidir.

Mekân her ne kadar döneriyle adından söz ettirse de esnaf lokantası konseptinde olduğu için birçok sulu yemek ve tepsi yemeği bulunuyor. Tas kebabı, kuzu haşlama, tavuk haşlama, patlıcan kebabı, çoban kavurma, çiftlik kebap, salçalı köfte, terbiyeli köfte, karnıyarık, patlıcan musakka, biber dolma, lahana sarma, çorba çeşitleri, salata çeşitleri ve tatlı çeşitlerinin bulunduğu mekânın her yemeği birbiriyle yarışır nitelikte. Ama yine de buraya gelenlerin neredeyse hepsi, mis gibi kokusuyla iştah açan Ankara’nın meşhur yaprak dönerini tercih ediyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Remzi Oğuz Arık, Güvenlik Cad., No:69/A, Çankaya

Telefon: 0312 426 28 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mutlu.lokantasi/

Haritada Görüntüle >

Zigana Pide

Karadeniz’in eşsiz lezzetlerini Ankara’ya taşıyan Zigana Pide, Ankara Emek Mahallesi’nde ve Etlik Kuzu Tower’da hizmet veriyor. Şık dekorasyonu ve nezih ortamıyla ailece yemek yiyebileceğiniz mükemmel bir işletme olan Zigana Pide’nin tüm şubelerinde bebek bakım odaları, çocuk oyun alanları ve mescit bulunuyor. Ayrıca VIP salonda arkadaşlarınızla, ailenizle, sevdiklerinizle kalabalıktan uzak keyifli vakit geçirme imkânı bulunuyor. İşletmenin kendine has özelliklerinden biri pide yerken çatal bıçak verilmemesi! Müesseseye göre pidenin tadı elle yiyince çıkıyor ve isteseniz de çatal bıçak verilmiyor.

Trabzonlu bir aile tarafından işletilen mekânın mutfağında kullanılan neredeyse tüm lezzetler Trabzon ve Rize’den özel olarak getirtiliyor. Kavurmalar Rize’den, peynirler ve tereyağı Trabzon’dan getirtiliyor. Mısır ekmeği ve turşu kavurması gibi lezzetler sofralarda Karadeniz esintisini tam anlamıyla yansıtıyor. Pide, kahvaltı ve tatlı çeşitlerinin bulunduğu mekânın en meşhur lezzeti ise tadı dillere destan kavurmalı pide. Rize’den haftalık olarak taze taze gelen kavurmalar incecik hamurun üzerine ekleniyor. Üzerine mis gibi Trabzon tereyağı eklendiğinde lezzeti doruklara ulaşan pide ortaya çıkıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Emek, Bişkek Cad., No:34/A-B, Çankaya

Telefon: 0312 212 61 06

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zigana_pide/

Haritada Görüntüle >

Şaban Usta’nın Yeri

Fotoğraf: Selçuk Emrah Bingöl

Salaş mekânların lezzetleri her zaman 1 – 0 öndedir. Ankara’nın az bilinen yerlerinden biri olan Şaban Usta’nın Yeri de bunlardan biri. Çok fazla bilinmemesinin nedeni ise navigasyonla bile zor bulunabilecek bir konumda olması. Yolu bulup bir kere gidenler ise buranın müdavimi oluyor ve bir daha da vazgeçemiyor. Ankara’yı tepeden gören bir yerde konumlanan mekân çok büyük bir alana sahip değil. Bu nedenle de zaman zaman yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Genellikle öğleden sonraları kuzu kalmadığı için gitmeden önce mutlaka arayıp bilgi almalısınız.

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden, lüksten ve şatafattan uzak eşsiz lezzetlerle birlikte kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz mekân ev yapımı köfte, et çeşitleri ve çorbalarıyla beğeni topluyor. En meşhur lezzeti ise kısık ateşte yavaş yavaş pişerek lokum gibi bir hal alan kıvırcık kuzuları. Hiç bir şey eklemeden sadece kendi yağıyla pişen yumuşacık kuzu etlerinin tadını tam olarak alabilmeniz için soğan ve biber dışında herhangi bir şey ikram edilmiyor. Kuzu eti sevenlerin bir daha vazgeçemeyeceği mekân Ankara’da öğle ve akşam yemeklerinin uğrak noktası olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şehit Kubilay Mah., Selim Cad., No:37, Keçiören

Telefon: 0535 452 92 81

Haritada Görüntüle >

Uludağ Kebap

Altındağ Denizciler Caddesi’nde 1956 yılında faaliyetlerine küçük bir lokanta olarak başlayan Uludağ Kebap, zamanla büyüyerek Ankaralıların en popüler lezzet duraklarından biri olmuştur. Günümüzde Denizciler Caddesi’nin yanı sıra, Çayyolu, Gaziosmanpaşa ve Panora şubeleri bulunan işletme bu sayede daha çok kişiye eşsiz lezzetlerini ulaştırmıştır. İşletmenin hangi şubesine giderseniz gidin aynı hizmet kalitesi, aynı güler yüz ve aynı lezzetlerle karşılaşırsınız. Menüde çok çeşit yok ancak olanlar fazlasıyla yetiyor.

Ankara’nın en eski İskender kebapçılarından biri olan Uludağ Kebap’ın menüsünde Uludağ kebap, filetolu Uludağ kebap, özel şiş köfte, özel fileto ızgara, pirzola, tandır, kaşarlı köfte, bonfile, piliç çeşitleri, salata ve tatlı çeşitleri yer alıyor. Pidelerin üzerine serilen incecik kesilmiş yaprak dönerin üzerine özel İskender sosu ve tereyağı dökülüyor. Yanında yoğurt, közlenmiş biber ve domatesle tadına doyulmaz bir lezzet çıkıyor ortaya. Yemeğin üzerine künefe, kaymaklı ekmek kadayıfı, tel kadayıf, fırın sütlaç, krem karamel, kaymaklı ayva tatlısı, kaymaklı kabak tatlısı veya dondurma gibi tatlıları sipariş ederek, yemeğin lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Anafartalar, Denizciler Cad., No:54, Altındağ

Telefon: 0312 309 04 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/uludagkebapp/

Haritada Görüntüle >

Dere Pastanesi

1971 yılında lezzet serüvenine başlayan Dere Pastanesi, Ankara’nın en eski ve köklü pastanelerinden biridir. Zaman içinde kendini geliştirip daha büyük bir şube açarak Küçükesat Bülbüldere Caddesi’ne taşınan işletme, yepyeni bir konsept ve dekorasyonla 2007 yılından beri Cafe & Patisserie olarak hizmet vermektedir. Her biri birbirinden lezzetli olan ürünlerin en büyük özelliği evlerimizde kullandığımız malzemelerle hazırlanıyor olması. Yediğinizde midenizi rahatsız etmeyen çocuklarınıza bile güvenle yedirebileceğiniz en lezzetli pastaların adresidir Dere Pastanesi.

Özel günlerinizin olmazsa olmazı yaş pasta çeşitleri, şerbetli tatlı çeşitleri, kurabiye çeşitleri, kuru pasta çeşitleri, alman pastası, ekler, sütlü tatlılar ve daha birçok lezzetin bulunduğu Dere Pastanesi’nin en özel lezzetiyse, hafifliğiyle yedikçe yedirten Ankara Sarma! Yumuşacık pandispanyanın içine nefis özel krema ve bütün muz eklenerek rulo haline getirilir. 7’den 70’e herkesin müdavimi olduğu bu lezzet Ankara’yı ziyaret edenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Küçükesat, Bülbülderesi Cad., No:84, Çankaya

Telefon: 0312 436 35 36

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/derepastanesi/

Haritada Görüntüle >

Baklavacı Hacıbaba

Fotoğraf: Nilgün Aydan

3 kuşaktır Ankaralılara kaliteli hizmet veren ve bu sayede varlığını sürdüren Baklavacı Hacıbaba, 1949 yılından beri gerçek baklavayı sunmaktadır. İlk olarak Denizciler Caddesi’nde lezzet serüvenine başlayan işletmenin günümüzde Çayyolu, Necatibey, Balgat, Söğütozü, Ankamall, Park Vera, Çankaya Oran ve Keçiören Fatih Caddesi olmak üzere birçok şubesi bulunmaktadır. Baklavacı Hacı Baba yılların baklavacısı olarak bilinse de Ankara’nın birçok yerinde kebap restoranları da bulunuyor.

Ünü ülke sınırlarını aşan tescilli Türk tatlısı baklava, öyle herkesin yapabileceği bir tatlı değildir. Uzun yıllara dayanan bilgi ve birikim gerektirir. 70 yılı aşkın bir süredir 3 kuşak boyunca baklava imalatı yapan Hacıbaba bu özelliklere fazlasıyla sahip! Şerbetli tatlılardan sütlü tatlılara geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Hacıbaba’da şöbiyet, sarı burma, sultan padişah, fıstıklı kadayıf, fıstık ezmesi, burma kadayıf, trileçe, sütlaç ve keşkül gibi tatlılar bulunuyor. Aynı zamanda tiramisu, supangle, profiterol ve magnolia gibi özel lezzetler de misafirlerin beğenisine sunuluyor. Mekânın müdavimlerinin en çok tercih ettiği baklava çeşidi ise kaymaklı baklavadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mevlana Blv., No:176, Balgat

Telefon: 0312 284 06 06

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/baklavacihacibaba/

Haritada Görüntüle >

Urfalı Hoca’nın Yeri

Keçiören Aşağı Eğlence’de yer alan Urfalı Hoca’nın yeri aslında bir kebapçı olsa da künefesiyle adından söz ettiriyor. Kebap çeşitleri, meze çeşitleri ve lahmacun gibi lezzetler sunan mekâna daha çok künefesi için gidiliyor. Rahat ve samimi bir atmosfere sahip olan mekân, aile ortamında misafirlerini ağırlarken, tadına doyulmaz lezzetleriyle tam bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ankara’da künefe yemek isterseniz gidebileceğiniz ilk adreslerden biri olan Urfalı Hoca’nın Yeri, lezzetleriyle geniş kitlelere hitap ediyor.

Hatay’ın meşhur tatlısı olarak bilinen künefenin Ankara’daki adresidir Urfalı Hoca’nın yeri… Arasında çektikçe uzanan künefe peyniri olan çıtır çıtır kadayıfa sıcak şerbet eklenerek soğutulmadan üzerine bol Antep fıstığı eklenerek servis ediliyor. Kadayıfın çıtırlığı, peynirin yumuşaklığı, şerbetin tatlılığı buluşunca ortaya tadına doyulmaz bir lezzet çıkıyor.   Yanında bir bardak tavşankanı çayla künefenin lezzeti taçlanıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gen. Dr. Tevfik Sağlam Cad., No:76/B, Keçiören

Telefon: 0312 326 27 41

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/urfalininyeri/

Haritada Görüntüle >

DenizAtı Pastanesi

1972 yılından beri Ankaralılara en iyi tatlıları sunmak için çalışan Denizatı pastanesi, Ankara’da pastane kültürünü geliştiren köklü bir işletmedir. Kızılay Sakarya Caddesi ve Çankaya Hoşdere Caddesi’nde şubeleri bulunan pastane, şehrin sembol pastanelerinden biridir. Doğum günlerinde, arkadaş sohbetlerinde, çay saatlerinde buluşmak için en çok tercih edilen mekânlardan biri olan Denizatı Pastanesi, uzun yıllardan beri kendini yenileyerek günümüze kadar gelmiştir ve Ankaralılar için önemi değişmeden kalmıştır.

Mavi bayrak sahibi Denizatı pastanesinde istediğiniz her şeyi güvenle tüketebilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında dikkat çeken görüntüsüyle, temizliğiyle, şık dekorasyonuyla, zengin çeşitliliğiyle beğeni toplayan mekân, tatlılarının yanı sıra yemek ve kahvaltı çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. Mekânın en öne çıkan lezzetleri görüntüsüyle bile iştahları kabartan; pastalar, börekler, kekler, kurabiyeler, çikolatalar ve lokumlar. Tüm doğum günü konseptlerine uygun pastalar, bebek çikolataları, nikâh şekerleri, beş çaylarına yaraşır pasta çeşitleri ve çok daha fazlasını Denizatı Pastanesi’nde bulabilmeniz mümkün.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 23:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzeltepe, Hoşdere Cad., No:194, D:206, Çankaya

Telefon: 0312 438 22 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/denizati_pastaneleri/

Haritada Görüntüle >

Anıtkabir, Ankara Kalesi, TBMM müzesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Kuğulu Park, Gençlik Parkı gibi sembolleşmiş yerleri gezerken karnınız acıktığında gidebileceğiniz yerleri listeledik. Türkiye’nin birçok yerinde aynı yemekler yapılsa da gerçek lezzetlerini sadece Ankara restoranlarında alabileceğiniz Ankara yöresel yemeklerinin damaklarınızda bıraktığı tadına doyulmaz lezzetler sizlerde Ankara’yı tekrar ziyaret etme isteği uyandıracak.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Budva Gezilecek Yerler | Karadağ’ın Miamisinde 19 Durak

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri. ‘’Karadağ’ın Miami’si’’…

5 gün önce

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

1 hafta önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 hafta önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

2 hafta önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

2 hafta önce