Alicante’de Gezilecek 20 Yer!

Valencia’nın güneyinde konumlanan Alicante, İspanya’nın en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir ve turizm sektörü için önemlidir.

Ekonomisi turizm ve inşaat sektörüne bağlı olan Alicante, her yıl büyüme gösteren şehirlerden. Yaklaşık 330 bin nüfusun yaşadığı yer Akdeniz iklimine sahip. Dolayısıyla Alicante’de turizmin canlı kalması için her şart var. Bu şehre bir gezi planlıyorsanız veya sadece merak ediyorsanız Alicante’de gezilecek yerler listemizi inceleyebilirsiniz.

Santa Barbara Castle

Santa Barbara Castle

Alicante’deki Benecantil Tepesi’nin üzerinde yer alan Santa Barbara Kalesi, Avrupa‘daki en büyük Orta Çağ kalesidir. 5 yüz yıl boyunca İspanya’ya yerleşip yöneten Araplar bu kalenin inşacılarındandır. İlk kez 1963’te halka açılan kalenin güzel bir manzarası var. Üstten bakıldığında Alicante şehrini görebilirsiniz.

Kaledeki turlar küçük bir ücret karşılığında yapılıyor. Turlar sayesinde kalenin geçmişini öğrenebilir, detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Mercado Central

Mercado Central

Mercado Central, Alicante’nin merkezi pazar yeridir. Pazar yapısının mimarisi modernistlerden ilham alınarak yapılmış. 1911 ve 1912 yılları arasında J. Vidal Ramos’un gözetiminde inşası başladı. Binada karmaşık heykeller ve sanat eserleri bulacaksınız.

Gıda ile ilgili her şeyi satan yaklaşık 300 tezgah sizi kesinlikle şaşırtacaktır. Et, sebze, meyve, ekmek, hamur işi ve peynirden taze deniz ürünlerine kadar her şey burada satılıyor.

Guadalest Valley

Guadalest Valley

Alicante’ye bir saatlik mesafede yer alan Guadelest, bir vadi içindeki küçük bir kasabadır. Bununla birlikte İspanya’nın en popüler turistik yerlerinden biridir. 1974 yılında da tarihi-sanatsal anıt ilan edildi. Ayrıca çok sayıda müze içerir. Ribera Girona, Museum of Doll Houses, Ethnological Museum of Valley of Guadales ve Museum of Miniatues of Manuel Ussa bunlardan bazılarıdır. Genelde insanlar Guadelest için bir gün ayırır.

Archaeological Museum of Alicante

Archaeological Museum of Alicante

Alicante Arkeoloji Müzesi (MARQ) İber Kültürü, Roma Kültürü ve Orta Çağ’a özgü sergilerle ilginç bir tarihi yolculuk vaat eden bir müzedir. Burada 100.000 yıl öncesine dayanan eserler de göreceksiniz! Alicante ziyaretinizde kesinlikle bu müzeyi gezilecek yerler listenize alın.

Explanada De Espana

Explanada De Espana

Hatıra eşyası satan restoranlar, kafe ve tezgahlar bulabileceğiniz güzel bir yürüme yoludur. Alicante limanına paralel uzanan yolda yerli halk ile iletişime geçebilirsiniz. Akşamları da romantik yürüyüşler için tercih edilebilir.

Isla De Tabarca

Isla De Tabarca

Tabarca, Alicante’nin karşısında yer alan küçük bir adadır ve Valencia bölgesinde yaşanılan tek adadır. Yaklaşık 1.800 metre uzunluğunda ve 400 metre genişliğindeki ada korunan bir deniz rezervidir. Adanın canlılığını keşfetmek ve keyifli vakit geçirmek için bir gün ayırabilirsiniz.

Museo Volvo Ocean Race

Museo Volvo Ocean Race

“Everest Yelkenciliği” olarak anılan Volvo Ocean Race heyecan bir yarıştır. Volvo Limanı Bölgesi’nde yer alan müzede de modern bir sergi koleksiyonu var. Deniz dünyasını, cesur denizcilerin hikayelerini ve okyanusun gizli lezzetlerini görmek için buraya gelebilirsiniz.

Alicante Museum of Contemporary Art

Alicante Museum of Contemporary Art

Alicante Çağdaş Sanatlar Müzesi, belediye müzesi olup 1687 yılına dayanan bir binada yer almaktadır. Bina daha önce tahıl ambarıydı. Yerel sanatçı Eusebio Sempere tarafından 1977’te belediyeye bağışlanmış.

20. yüzyıl sanatı, Juana Frances ve Eeusebio Sempere olmak üzere müzenin kalıcı üç koleksiyonu bulunuyor.

Guardamar Beach

Guardamar Beach

Alicante şehir merkezinden arabayla 30 dakika mesafede yer alır. Guardamar tesisi gelişmekte olan bir turizm merkezi. Henüz beklenen seviyede ticari faaliyetlerde bulunulmamış. Bazı su sporlarının keyfini yaşamak istiyorsanız Guardamar Plajı’nı değerlendirebilirsiniz.

Canelobre Caves

Canelobre Caves

Canelobre’nin görkemli mağaraları, Alicante şehrine yaklaşık 24 kilometre uzaklıktaki Busot’un yakınında bulunuyor. Mağaralar İspanya’nın en büyük ve en derin mağara sistemlerinden biridir. Bu mağaraların keşfinin 740’a kadar uzandığı düşünülüyor. Bugünkü şeklini alması ise yedi milyon yılda mümkün olabilecek bir durum.

Sarkıtların ve dikitlerin turizm amacıyla zekice ışıklandırıldığını göreceksiniz. Mağaraların başlıca çekiciliği şamdan biçimidir. Bir de unutmadan ekleyelim. Geziler sadece rehberli turlar ile yapılıyor.

Basilica of Santa Maria

Basilica of Santa Maria

Santa Maria Bazilikası, Alicante’nin en eski kilisesidir. 14. yüzyıla kadar uzanan geçmişi vardır. Alicante’nin en büyük camisinin kalıntılarının tepesinde inşa edilmiştir. Mimari açıdan çarpıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Bazilika, heykeltıraş Juan Bautista Borja’nın oluşturduğu Meryem Ana’nın görüntüsünü taşıyan bir kapı içeriyor. 18. yüzyıldan kalma rokoko tarzında ana sunak, Inmaculada, Comunion gibi yerler de var.

San Juan Playa

San Juan Playa

San Juan Playa, La Playa de San Juan kasabasında, Alicante şehrine yaklaşık 20 dakikalık sürüş mesafesinde bulunan 7 kilometre uzunluğundaki güzel bir plaja ev sahipliği yapmaktadır. Temiz beyaz kum, derin mavi su, kaliteli restoran ve bar arayanlar için ideal bir tercih.

Parque El Palmeral

Parque El Palmeral

Güzel bir palmiye ağacı parkıdır. Birçok palmiye ağacının ayrı bir hava kattığı oteller, restoranlar, küçük göller ve oyun alanları vardır. Güzel fotoğraf karesi elde etmek isterseniz buraya gelmenizi tavsiye ederiz.

Town Hall

town hall

Mimariye ilgi olanlar mutlaka Alicante Belediye Binası’nı görmeli. Barok sivil mimarisi ile 35 metre yüksekliğindeki ikiz kuleler hoş bir görüntü oluşturuyor. Binanın içinde mavi oda, genel oda ve bir şapel var. Dali’nin etkileyici bir heykeli ve ayrıca İspanya’nın diğer bölgelerindeki deniz seviyesinin yüksekliğini ölçmek için kullanılan bir aleti gösteren küçük bir metal disk bulunur.

St. Ferdinand Castle

St. Ferdinand Castle

Ferdinand Kalesi şehre bakan Tossal Hill’in üzerine kurulmuş olup, Santa Barbara Kalesi’nin bir parçasıdır. 19. yüzyılın başında Fransız ilerlemelerine karşı bir savunma yapısı olarak inşa edilmiştir. Daha sonraları faydasız olduğu belli oldu ve kısa sürede terk edildi. Geriye süslü bir kapı ve görkemli duvarlar kaldı.

Mount Benacantil

Mount Benacantil

Mount Banacantil, Alicante silüetinin hakim olduğu bir tepedir ve ikonik görüntüsü ile bilinir. Çam ve okaliptüs ağaçlarından bolca bulunur. Bu yemyeşil tepeye Alicante’nin oksijen deposu diyebiliriz.

Tepeye çıkarken Santa Barbara Kalesi’ni de göreceksiniz. Stratejik bir şekilde Akdeniz’e baktığı belli oluyor. Fotoğraf çekmek/çektirmek için güzel bir ortamı vardır.

Gravina Museum of Fine Arts

Gravina Museum of Fine Arts

Gravina Güzel Sanatlar Müzesi, Alicante Vilayet Sarayı’nda yer almaktadır. El Palacio Gravino olarak da adlandırılan müze, Alicante bölgesinin en iyi sanatlarını sergilemek için kurulmuş. Dolayısıyla sadece yerel sanatçıların eserlerini görebiliyorsunuz. Koleksiyonda 500’den fazla eser bulunuyor. Müzeye gittiğinizde Vincente Lopez’in 7. Fernando portresine yakından bakmalısınız.

Alicante Marina

Alicante Marina

Lüks bir keyif istiyorsanız Alicante Yat Limanı’na gidebilirsiniz. Şık barlar, restoranlar, mükemmel alışveriş merkezleri, denize dair şeyler derken enerjiniz dolup taşacak.

St. Nicholas Cathedral

St. Nicholas Cathedral

1613-1662 arasında Rönesans ve Barok tarzında inşa edilmiştir. Güzel bir mavi kubbe ve etrafını çevreleyen bahçesi vardır.

Erata Park

Benacantil Dağı eteklerinde bulunan park, Alicante’nin liman ve deniz manzarasını sunan, dolaşmak için mükemmel bir yerdir. Panoramik manzaralı restoran, sergi alanları, eğlence noktaları arasında gidip gelerek burada çok zaman geçireceksiniz.

*İspanya’nın Alicante şehri elinde bulundurduğu imkanları iyi değerlendirerek sürekli gelişme gösteriyor. Turizmin sağladığı faydayı şehirde dolaşırken hemen fark ediyorsunuz. Yetkililer de bu yöne olan yatırımlarını hızlandırıyor. Böylece yerli veya yabancı fark etmeksizin bütün turistler kaliteli zaman geçiriyor. Bu grup içinde neden siz olmayasınız?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin