Akyaka

Akyaka Plajları – Akyaka’da Denize Girilecek En İyi 14 Yer!

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı şirin bir mahalle olan Akyaka, Ege Bölgesi’nde tatil yapabileceğiniz en doğal ve huzurlu yerlerden biridir. Gökova Körfezi’nin doğu ucunda yer alan Akyaka’nın kuzeyinde Sakartepe Dağı, güneyinde ise Gökova Körfezi yer alır. Konumu nedeniyle deniz tatilleri için önemli bir nokta olan Akyaka, ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biridir ve yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Tarihinin antik çağa kadar uzandığı düşünülen Akyaka, yakın tarihe kadar küçük bir balıkçı kasabası olarak kalmış, keşfedildikten sonra ise turizm faaliyetleri hız kazanmıştır.

1980 yılında doğal sit alanı olarak ilan edilen ve koruma altına alınan Akyaka’da yüksek katlı binaların yapımına izin verilmemektedir. Ege kültürünü yansıtan tek tip Akyaka evleri ile bütünlük sağlanmış ve muhteşem doğanın içerisinde masalsı bir yerleşim yeri ortaya çıkmıştır. Gökova Körfezi’nde bulunan Akyaka birbirinden güzel plajlara, beach yerlerine ve el değmemiş koylara ev sahipliği yapar. Akyaka’nın en gözde sahillerinden biri Çınar Plajı’dır. El değmemiş doğal güzellikleri bozulmadan kalabilen Akbük Koyu, Ege’nin muhteşem güzelliğini en güzel haliyle yansıtır. Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Sedir Adası’nın da Akyaka’da bunması buranın turistik değerini daha da çok arttırmıştır. Su sporları, kano, sörf, yamaç paraşütü gibi sporlar yapabilme imkânının bulunduğu Akyaka plajları ile ilgili tüm bilgilere sizler için hazırladığımız yazımızdan ulaşabilir, Akyaka tatillerinizde rehber olarak kullanabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

İncekum Plajı

Adı gibi ince kumları ve turkuaz rengi denizi ile Gökova’nın incisi olan İncekum Plajı, Sedir Adası’nın tam karşısında yer alan ve doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakan bir yerdir. Akyaka ve Marmaris’e yakın konumda bulunan plaja hem karayolu hem de deniz yolu ile ulaşım sağlanır. Doğal güzellikleri bozulmadan korunan plajın etrafında betonlaşmış hiçbir yapı yoktur. Sadece masmavi denizi ve yemyeşil ormanları görebilir, muhteşem denizin keyfini çıkarabilir ve ağaçların arasında piknik yapabilirsiniz.

Özel bir işletme tarafından işletilen plaja giriş ücretlidir. Giriş ücretine sadece duş, tuvalet ve soyunma kabinleri dâhildir. Şezlong ve şemsiye için ayrı ücret ödemek gerekir. Plaja dışarıdan yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. İşletmenin kafesinde bu gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plaj incecik beyaz parlak kumlarla kaplıdır. Turkuaz rengi berrak denizi sığdır. Görüntüsü ile Maldivleri andıran plaj çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı (Sedir Adası)

Akyaka merkeze yaklaşık 28 km uzaklıkta bulunan Sedir Adası, Türkiye’nin başka bir yerinde görülmeyen ve Kleopatra’nın Mısır’dan getirttiğine inanılan sapsarı kumlarla kaplı olan Kleopatra Plajı ile ünlüdür. Kleopatra Plajı’ndaki kumlar öylesine değerlidir ki kumsalın etrafı iplerle çevrili ve kumsala sadece tek bir yerden girilir. Kuma terlikle basmak, üzerinde güneşlenmek ve dışarı kum çıkarmak yasaktır. Kumun azalmasını engellemek için plaj koruma altına alınmıştır.

Koruma altına alınmış olan plaja giriş ücretlidir. Müze kartı ile ücretsiz bir şekilde girilebilir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için ise ayrı ücret ödemek gerekir. Duş, tuvalet ve soyunma kabinleri ise ücretsiz kullanılabilir. Adada yeme içme ihtiyaçlarınız için bir işlet yeri bulunmaktadır. Fiyatlar biraz yüksek olduğu için giderken yanınıza ihtiyaç duyacağınız şeyleri almalısınız. Turkuaz rengi berrak denizi, yemyeşil doğası ve eşsiz kumları ile tropik sahilleri andıran Kleopatra Plajı, sığ yapısı nedeniyle çocuklu aileler için de oldukça uygundur. Doğal güzelliklerinin yanında tarihi ile de büyük öneme sahip olan Sedir Adası’nda antik çağdan kalma kalıntıları da mutlaka görmelisiniz.

Nasıl Gidilir: Kleopatra Plajı’na ulaşım Çamlı Köyü’nden teknelerle sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL. Müze kart, öğretmen, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama ve büfe yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İskelem Beach

Akyaka’nın en iyi beach clublarından biri olan İskelem Beach, sığ denizden hoşlanmayanlar için en ideal yerlerden biridir. Gökova Körfezi’nde muhteşem bir doğa içerisinde yer alan beach, Akyaka merkeze yakın denize girilebilecek en iyi alternatiflerdendir. Tatlı su ve tuzlu suyun karıştığı bir noktada bulunan mekânın denizi yer yer soğuk yer yer sıcaktır. Cam gibi berrak denizde yüzerken balıklar size eşlik eder. Mekânın kumsal alanı bulunmamaktadır ve denize iskeleden girilir. Deniz aniden derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Mekâna giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı giriş ücretine dâhildir. Kaliteli hizmeti ve güler yüzlü personeli ile müşterilerini memnun eden İskelem Beach’de yeşil alanlarda, salıncaklarda, hamaklarda, iskelede vakit geçirebilir, gün boyu müzik eşliğinde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Akşamları da geniş menüsü ile beğeni toplayan restoranda yemeğinizi yiyebilir, günü en güzel şekilde noktalayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, motel konaklama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iskelemotel/

Haritada Görüntüle >

Çınar Beach Club

Fotoğraf: Yusuf Serkan Tekin

Muğla’nın şirin ilçesi Ula’nın sevilen tatil beldesi olan Akyaka’da bulunan Çınar Plajı, Akyaka’nın en çok tercih edilen beachleri arasındadır. Akyaka merkeze sadece 3 km uzaklıkta bulunan plaj, yemyeşil doğa içerisinde saklı kalmış bir cenneti andırıyor. Mis gibi havayı içinize çekebileceğiniz, akvaryumu andıran serin sularda yüzebileceğiniz plajda huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Ancak kafa dinlemek isterseniz hafta içi ya da hafta sonu sabah erken saatlerde gitmenizi öneririz.

Özel bir işletmeye ait olan mekâna giriş ücretlidir. Duş, soyunma kabini, tuvalet, normal şezlong ve şemsiye giriş ücretine dâhildir. Özel loca tercih ederseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da plaja damsız girilemediğidir. Bu özelliği ile plaj tam bir aile yeridir. Azmak Çayı’nın denize döküldüğü yerde yer alan mekânın denizi buz gibi soğuktur. Hem soğuk olduğu için hem de hızlı derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Yüzme tutkunları iskeleden buz gibi suya atlayarak serinleyebilir. Güne harika bir kahvaltı ile başlayıp sonrasında mis gibi Ege Denizi’nin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları ise DJ performansları eşliğinde eğlenebileceğiniz Çınar Beach Club’da kusursuz bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong + şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Akbük Plajı

Akyaka merkeze yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Akbük Plajı, Gökova Körfezi’nde yer alır. Tekne turlarının vazgeçilmez durağı olan koya karadan ulaşım da mümkündür. Yol biraz zorlu olsa da plaja ulaşırken karşılaşılan manzara görülmeye değer. Ulaşımın kolay olması nedeniyle özellikle hafta sonlarında plaj çok kalabalık olur. Yer bulabilmek için sabah erken saatlerde gitmekte fayda var. Sakız ağaçları ile çevrili olan ve mükemmel bir manzara ile sizleri karşılayan plajdan ayrılmak istemezseniz koyda kamp atabilir, pansiyonlarda ve butik otellerde konaklayabilirsiniz.

Birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış olan bir noktada bulunan plaj, makul bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralanabilecek yerlere sahiptir. Plaj çevresinde betonlaşmaya izin verilmemiştir ve sadece birkaç işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerden yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Akvaryum gibi denizde balıklarla birlikte yüzebileceğiniz plaj çakıl taşları ile kaplıdır ancak deniz tabanı kumludur. Deniz aniden derinleştiği için yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, restoran, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygu Değildir

Haritada Görüntüle >

Akyaka Halk Plajı

Akyaka merkezde bulunan Akkaya Halk Plajı konum olarak Azmak Nehri ve Akyaka Orman Kampı arasında yer alır. Yemyeşil doğası ve muhteşem denizi ile Akyaka’nın en çok tercih edilen plajları arasında gösterilen halk plajı, sit alanı içerisinde yer almakta ve mavi bayraklıdır. 250 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki plaj kumludur. Deniz berrak ve sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Girişin ücretsiz olduğu plaj engelliler için uygun hale getirilmiştir ve “engelsiz plaj” olarak anılır. Plajın arkasında, palmiye ve çam ağaçlarının arasında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz ya da havlunuzu sererek herhangi bir ücret ödemeden güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Farklı bir alternatif arıyorsanız plajda bulunan tesisten uçurtma sörfü dersleri alabilirsiniz. Akyaka’nın ne güzel gün batımı manzarasını görebileceğiniz Akyaka Halk Plajı’na gitmişken harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong+ 1 şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Hayıtlı Plajı

Fotoğraf: Huzur Apart

Akyaka’ya yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan Hayıtlı Plajı, hem karadan hem de tekne turları ile ulaşımın olması nedeniyle çok fazla tercih edilir. El değmemiş doğal güzellikleri ile göz dolduran koy, yaz aylarında hafta sonları oldukça kalabalık olurken, hafta içi tam kafa dinlemelik bir yerdir. Turkuaz rengi denizin çam ağaçları ile çevrelendiği koy, etrafındaki piknik ve kamp alanları ile beğeni toplar.

Halk plajı olan Hayıtlı Plajı’na giriş ücretsizdir. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kafe yeri bulunuyor. Buradan yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de bulunuyor. Plaj ve deniz tabanı taşlık yapıdadır. Deniz çabuk derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir. Yüzme tutkunlarının harika bir yüzme deneyimi yaşayacağı, yeşilin ve mavinin en güzel şekilde buluştuğu Hayıtlı Plajı, Akyaka tatillerinde uğranması gereken yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, piknik alanı ve araç otopark yeri mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Turnalı Boncuk Plajı

Kıran Mahallesi adında küçük bir sahil kasabasında bulunan Turnalı Boncuk Plajı, Akyaka-Akbük yolu üzerinde yer alır. Akyaka’ya 17 km uzaklıkta bulunan koy, sessiz sakin bir ortam arayanların mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. El değmemiş tertemiz doğası, masmavi berrak denizi ile görenleri büyüleyen plaj, kamp yapabilmeniz için de oldukça elverişlidir. Etrafta ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyin bulunması Turnalı Boncuk Koyu’nu kamp için cazip kılmaktadır.

Çam kokuları eşliğinde akvaryumu andıran denizde yüzmenin keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz plaja giriş ücretsizdir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini imkânları da bulunmaktadır. Plaj taşlık yapıdadır ve çok fazla denizkestanesi vardır. Bu nedenle deniz ayakkabısı kullanmanız faydalı olacaktır. Deniz suyu Akyaka’nın diğer plajlarına göre ılık ve sığdır. Ağaçların altında masmavi denize karşı kamp kurup piknik yapabileceğiniz plaj, ailece vakit geçirmek için en doğru adreslerden biridir.

Nasıl Gidilir: Gökova-Akyaka istikametini takip edip sahil yolunu takip ederek Kıransahili Köyü’ne gelmeden önce yolun solunda kalıyor. Yol kenarında koyu gösteren tabelalar mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi koy çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçapınar Plajı

Fotoğraf: Next Level

Gökova Körfezi’nin tam ortasında Akyaka Liman İskelesi’nin karşısında bulunan Akçapınar Plajı, batıdan gelen rüzgârlara açık olduğu için yılın her döneminde rüzgârlıdır. Bu özelliğiyle uçurtma sörfü ve rüzgâr sörfü için ideal bir noktadır. Yaz aylarından çok nisan ve eylül ayları uçurtma sörfü için en güzel zaman dilimidir.  Plajın ucunda uçurtma sörfü eğitimi veren okullar bulunmaktadır. Sörfe ilginiz varsa bu okullardan eğitim alarak sizler de sörf yapabilirsiniz.

Kadın Azmağı üzerindeki asma köprüyü kullanarak ulaşabileceğiniz plaja giriş ücretsizdir. Dilerseniz plajdaki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Yine bu işletmelerden yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kumlu bir yapıya sahip olan plajın denizi yaklaşık 1 km ilerledikten sonra derinleşmeye başlar. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için ideal bir yerdir. Gökova Körfezi’nde sörf yapmanın keyfini çıkarabileceğiniz plajda yüzme ve sörf dışında farklı bir aktivite yapmak isterseniz Akçapınar Azmağı’nda kano ile gezintiye çıkabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Albay Koyu

Fotoğraf: Nizamettin Aşkın

Muhteşem bir doğanın içinden geçerek ulaşılan Albay Koyu, yeşillikler içerisinde kaybolmuş saklı bir cenneti andırıyor. Akyaka Orman Kampı’nın içerisinde bulunan koy, adını 1950’lerde burada kamp yapan bir albaydan alıyor. Nehir ve deniz suyunun birleştiği yerde bulunan koyun suyu oldukça soğuk. Plaj alanı bulunmuyor ve denize kayalıklardan ya da merdivenlerden iniliyor. Plaj alanı bulunmaması ve denizin de çabuk derinleşmesi nedeniyle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

El değmemiş doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen koya giriş ücretsizdir. Herhangi bir işletme bulunmadığı için şezlong ve şemsiye kiralama imkânı duş, tuvalet ve soyunma kabinleri de yoktur. Kamp sandalyenizi, yiyecek ve içeceklerinizi alarak buraya gelebilir, eşsiz manzara eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. İsterseniz mükemmel bir manzaraya sahip olan koyun biraz ilerisindeki cafede bir şeyler içebilir, gün batımını seyredebilirsiniz. Akvaryum gibi berrak denizde balıklarla birlikte yüzmek için yanınıza deniz gözlüklerinizi almayı unutmayın!

Nasıl Gidilir: Akyaka merkeze birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan Albay Koyu’na yürüyerek veya dolmuşlarla kolayca ulaşım sağlanabilir. Araçla gelecek olanlar için orman kampını gösteren tabelalar mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Değirmenbükü Koyu (İngiliz Koyu)

İngiliz Koyu olarak da bilinen Değirmenbükü Koyu, Gökova Körfezi’nin en büyük koyudur. Akyaka’dan özel araçla yarım saatte gidebileceğiniz, aynı zamanda tekne turlarıyla da gidebileceğiniz koya ulaşım oldukça kolaydır. Bakir kalmış yemyeşil doğası, mavinin en güzel tonlarını barındıran denizi ile insanı büyüleyen bir manzaraya sahip olan koy, piknik alanlarında keyifli vakit geçirebileceğiniz ormanlarla çevrilidir.

Özel aracınızla giderken yol üstündeki Yazı Köyü’ne uğrayarak, doğa yürüyüşleri yapabilir, Ege kültürünü yansıtan evleri görebilir ve harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Kalabalıktan, hava kirliliğinden uzak ciğerlerinizi oksijenle doldurabileceğiniz Değirmenbükü Koyu’nda balık tutabilir, ormanın içerisinde piknik yapabilir, akvaryum gibi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tüm bu özellikleri ile sadece yaz aylarında değil, bahar aylarında da hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen koy, Akyaka’nın görülmesi gereken yerlerinden biridir.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Marmaris istikametinde ilerleyip Karacasöğüt kavşağı üzerinden ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küfre Koyu

Yedi Adalar Körfezi’nin kuzey doğusunda yer alan Küfre Koyu, doğal bir liman olma özelliğine sahiptir. Lodos hariç bütün rüzgârlara kapalı olan koy, yat ve tekne turlarının uğrak noktasıdır. Kara yolu ile ulaşımın zor olduğu Küfre Koyu’na ulaşım daha çok tekne turları ile sağlanır. Bu nedenle de çok fazla kalabalık olmaz. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, muhteşem doğa içerisinde huzurlu bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih edilir.

Masmavi tertemiz denizi ile görenleri kendine hayran bırakan bir denize sahip olan koy, Akyaka’daki en iyi yüzme noktalarından biridir. Çok geniş bir plaj alanı yoktur. Deniz genel olarak derindir ancak Azmak Nehri’nin denize döküldüğü kısımlar sığdır. Aynı zamanda nehrin denize döküldüğü yerlerde su buz gibi soğuktur. Havuzu andıran buz gibi bir denizde yüzebileceğiniz, akşamları da kuş sesleri eşliğinde muhteşem gün batımı manzarasını seyredebileceğiniz Küfre Koyu, Akyaka tatillerinde gidilmesi gereken yerlerin başında gelir.

Nasıl Gidilir: Aracıyla gelecek olanlar Marmaris istikametinde ilerleyip Bördübet yönüne dönerek Küfre yolu üzerinden koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çınar Plajı

Akyaka’ya 3 km uzaklıktaki Çınar Plajı, yemyeşil doğanın içerisinde muhteşem bir güzelliğe sahip. Akyaka’daki bakir kalmış nadir plajlardan biri olan Çınar Plajı, zakkum ağaçları altında piknik yapabileceğiz alanlarla çevrilidir. Karadan ulaşımın kolay olması nedeniyle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen plaj, tekne turlarının da uğrak noktasıdır. Şezlong ve şemsiye kiralama, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilme, duş, tuvalet gibi imkânlardan yararlanma olanaklarının bulunması plajı cazip kılan özelliklerdendir.

Halk plajı olarak hizmet veren Çınar Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi şemsiyenizi kurarak ve havlunuzu sererek ücret ödemeden plajın tadını çıkarabilirsiniz. Azmak Nehri’nden gelen sular burada denize karıştığı için deniz suyu soğuktur. Deniz hızlı derinleştiği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından çok tercih edilmese de yüzme tutkunları için vazgeçilmez bir noktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, restoran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Gökçe Plajı

Fotoğraf: Aliekber Akyar

Gökçe Köyü sınırları içerisinde yer alan Gökçe Plajı, Gökova Körfezi’nde yer alan Akyaka’nın en doğal plajlarından biridir. Kendine has evleriyle, tertemiz doğası ve muhteşem manzarası ile Gökova Körfezi’nin en güzel köylerinden biri olan Gökçe Köyü sınırları içerisinde yer alan plaj, Akyaka’nın da en doğal plajlarından biridir. Rüzgâr alan bir konumda bulunan plaj, rüzgâr sörfü için son derece uygun bir yerdir ve sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde sörf tutkunlarına ev sahipliği yapar.

Bir halk plajı olan Gökçe Plajı’na giriş ücretsizdir. El değmemiş bir doğaya sahip olan ve sürekli korunan plajda herhangi bir işletme yeri de bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini ve tuvalet imkânı ne yazık ki yoktur. Yemyeşil ağaçlarla çevrili olan plajda piknik yapmak için harika alanlar vardır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak piknik yapabilirsiniz. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından sıklıkla tercih edilen plaj, kumlu sahili, sığ ve dalgasız denizi ile de dikkat çekmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akyaka hakkında daha fazla bilgi almak ve bir sonraki tatilinizi planlamak için Akyaka hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce