İstanbul’un kuzeyinde Karadeniz kıyısında eski bir balıkçı kasabası olan Ağva, bugün şehrin en gözde doğa ve deniz tatili yapılabilen destinasyonlarından biri haline dönüşmüştür. Sırtını dağlar ve gür ormanlara yaslayan bu güzel yerleşim yeri aynı zamanda sahile olan kıyısıyla Karadeniz’in masmavi uçsuz bucaksız denizine de ev sahipliği yapıyor. Doğa ve denizin muhteşem bir uyumuna şahit olacağınız Ağva’da tertemiz sahil ve deniziyle ücretli ve ücretsiz plajları bulabilir, birbirinden güzel koylara yürüyüş gerçekleştirebilir ve kamp atabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında İstanbulluların hafta sonu kaçamak yaptıkları yerlerden biri olan Ağva’da kamp atmayı düşünenler için bir içerik hazırladık. Bu içeriğimizde Ağva kamp yerlerini bulabilir, ulaşım ve sunduğu olanaklar, ücret ve daha fazla bilgiyi okuyabilirsiniz.
Ücretsiz Kamp Yerleri
Kilimli Koyu Kamp Alanı
Ağva’da sıkça gidilen yerlerden biri olan Kilimli Koyu, sahip olduğu enfes Karadeniz manzarası, doğal alanları, yürüyüş parkurları, plaj ve mangal yerleri ile yaz aylarında hafta sonu için pek çok İstanbullunun kaçamak yaptığı bir rotadır. Burası Ağva merkezinin biraz dışında ücretli ve ücretsiz çadır kampı atabileceğiniz yerlerden oluşuyor. Ücretli girişlerde araçlar için 25 TL alınıyor. Duş ve WC imkânının da olduğu ücretli tesislerde yeme içme için bir restoran da mevcut. Ücretsiz kamp alabilmeniz için koya yakın patika yoldan gidebileceğiniz sessiz, sakin yerler bulunmaktadır.
Kilimli Koyu aynı zamanda güzel gün batımlarını izleyebileceğiniz veya etrafta yürüyüş yapabileceğiniz keyifli parkurlara da ev sahipliği yapıyor. Hafta sonları buraya gelen birkaç yürüyüş gruplarını görebilmek mümkündür. Denizi ise temiz, dibi ise taşlıktır. Derinliği ise birkaç metre kadar ideal seviyededir. Koya gelirken iki farklı alanın olduğunu göreceksiniz. Sol taraf koyun ücretsiz bölgesidir. Burası için sizden herhangi bir ücret istenmez. Koya sağ taraftan girdiğiniz takdirde araç veya yay giriş parası alınıyor. Çadır konaklama kişi başı 50 TL, WC 3 ve duş ise 5 TL’dir. Ücretsiz kamp yerini tercih edebilir, gün içerisinde WC ve duş ihtiyaçlarınız için ücretli yerden yararlandıktan sonra günün sonunda kamp atacağınız yere geçebilirsiniz.
Koya ulaşım için öncelikle Ağva merkeze gelmeniz gerekiyor. 139A numaralı İETT otobüsleri Üsküdar’dan hareket ederek Şile üzerinden Ağva’ya gelmektedir. Ağva merkezden de bir taksiye binerek koya gelebilirsiniz. Kendi aracıyla gelecek olanlar Ağva merkeze geldikten sonra buradan Kandıra-İzmir karayoluna çıkıp ardından Kilimli Koyu tabelasını takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alan. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı sahile yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı
İstanbul’un gürültü ve keşmekeşinden kaçıp yalnızca doğayla baş başa kalarak kafanızı dinleyebileceğiniz şahane yerlerden biri olan Hacıllı Şelalesi, Ağva’da ücretsiz kamp için değerlendirebileceğiniz noktalardan biridir. Hemen yanı başında akan Koca Deresi ve göz alabildiğine yemyeşil ormanlık alan ile çevrili olan şelale kamp için oldukça ideal. Burada doğada olmanın keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Kuş sesleri dışında hiçbir dış sesin olmadığı Hacıllı Şelale ve çevresi hafta sonu kamp aktiviteleri için tercih edilmeye değer.
Şelalenin bulunduğu bölgede ormanlık alanı daha fazla keşfetmek için yeterince patika yol var. Burada yürüyüş yapabilir yakınlardaki mağaraya gidebilirsiniz. Çadır için derenin her iki kenarında düzlük ve gölgelik alan mevcut. Şelaleye en yakın köy aynı adı taşıyan Hacıllı köyüdür. Yiyecek ve içeceklerinizi köy yerindeki bakkallardan temin edebilir, ekmek, poğaça türü yiyecek ihtiyacınızı fırından karşılayabilirsiniz.
Şelaleye Hacıllı Köyü üzerinden ulaşılıyor. Hacıllı’ya iki alternatif yoldan gelebilmek mümkün. İlki henüz Şile’ye varmadan Avcıkoru Tabiat Parkı’nı geçtikten sonra Üvezli yol ayrımına saparak buradan Ulupelit, Darlık ve Osmanköy’ü geçerek, ikincisi ise Şile istikametini takip edip Ağva yönünde ilerleyerek henüz Ağva’ya gelmeden önce Yazımanayır’ı geçip Osmanköy yönüne döndükten sonra ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Hacıllı köyünün çıkışından sonra şelaleye giden yol toprağa dönüşüyor ve daralıyor. Aracıyla gelecek olanlar araçlarını köy yerinde park edebilirler.
Konumu: Akarsu Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kadırga Koyu Kamp Alanı
Ağva merkeze yaklaşık 10 km mesafede derin bir vadi içerisinde yer alan Kadırga Koyu, tıpkı Kelebekler Vadisi’ni andıran doğal güzelliği ile doğa ve kamp severlere eşsiz bir manzara ve sakinlik sunuyor. Koy çevresi yüksek tepeler ve onları tamamlayan yemyeşil bir bitki örtüsüne sahip. Etrafı, Karadeniz’i kuş bakışı görebileceğiniz güzel noktalara ev sahipliği yapıyor. Sahili ise ufak, taş ve kum karışımı, yaklaşık 10 çadır kapasiteli bir yer. Denizi durgun ve temiz. Dibi irili ufaklı taşlardan oluşuyor, derinliği ise yaklaşık 3 metre kadar ideal seviyede.
Kadırga Koyu, tüm yerleşim yerlerine uzak, sessiz sakin bir yerde bulunmaktadır. Yalnızca doğayla bütünleşip anın tadını çıkarabileceğiniz oldukça keyif veren bir rota. Çocuklu aileler için uygun değil ancak arkadaş gruplarının gelip kalabileceği, ateş yakıp başında sohbetler edebileceği ve gün sonunda denizin hafif dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyku çekebileceği şahane bir yer.
Koy çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme mevcut değil. Yol üzerinde alışveriş yapılacak yerler de bulunmuyor. Bu nedenle koya en yakın yerleşim yeri olan Ağva’da tüm ihtiyaçlarınızı karşılayıp buraya öyle gelmelisiniz.
Kadırga Koyu’na ulaşımınızı Ağva merkezden çıktıktan sonra Kandıra-İzmit karayolunu kullanarak Bucaklı Köyü yol ayrımından içeriye doğru sapıp Kadıköy’ü de geçtikten sonra kuzeye doğru yol alarak gelinebilir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Çeşme, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisin.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Şuayipli Köyü Plajı Kamp Alanı
Şile’nin Kurfallı mevkiinde Green Park Camping’e yürüme mesafesinde bulunan Şuayipli Köyü Plajı, yaz dönemlerinde kalabalık olan Şile ve Ağva plajlarından ziyade daha sakin bir yer arayışında olanlara tavsiye edebileceğiniz yerlerden biridir. Burası Ağva merkeze 5 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Plaj kumsalı kısmen güzel, denizi temiz fakat biraz dalgalı. Çocuklar için bu biraz tehlikeli olabilir. Plajda WC, duş ve soyunma kabinleri gibi olanakların yanı sıra yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de büfe yeri bulunuyor. Plaja giriş ücretlidir. Günübirlik gelindiği gibi plajda çadır konaklaması da yapabiliyorsunuz.
İstanbul’un stresinden kaçıp hafta sonu kafa dinleyebileceğiniz, denizin tadını çıkarıp üzerine bir de çok uygun fiyatlara konaklayabileceğiniz alternatif kamp yerlerinden biri olan Şuayipli Köyü Plajı’na Şile’yi geçtikten sonra Kabaköy yol ayrımına girerek hiçbir yöne sapmadan Ağva yönünde ilerleyip Kurfallı’ya gelir gelmez sola dönerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Plaj çevresinde otopark alanı bulunmaktadır.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, denize girilebilir alan, WC, duş, elektrik, büfe ve otopark alanı
Kamp Ücreti: Aracıyla gelenler günübirlik çadır konaklamalarında otopark ücreti dâhil 80 TL.
Karacaköy Plajı Kamp Alanı
Ağva merkeze 10 km ve yaklaşık 25 dakika sürüş mesafesinde bulunan Karacaköy, tertemiz deniz ve sahili ile birlikte sahip olduğu doğal manzarası ile tercih edilebilecek yerlerden biridir. Şile ve Ağva’dan ulaşımı kolay. Her türlü binek araç ile gelinebilir. Sahili kumdan, deniz suyunun rengi ise turkuaza çalıyor. Küçük bir koy içerisinde yer alan plajın etrafını yemyeşil irili ufaklı tepeler sarmalıyor. Plaj, köyün biraz dışında kaldığı için pek fazla rahatsızlık veren bir gürültüye maruz kalmıyorsunuz.
Çadır kampının da yapılabildiği plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz küçük bir büfe bulunuyor. Ayrıca araçla gelenler için otopark alanı da bulunmaktadır. Plajın çevresi yürüyüş yapabilmenize de olanak sağlıyor. Etraftaki tepelere çıkarak doğa içerisinde yürüyüş yapabilir, sahil boyunca güzel manzaraları fotoğraflayabilirsiniz. Ayrıca buradan güneşin batışını izlemek de güzel olacaktır.
Karacaköy Köyü, Şile ve Ağva’nın arasında sahil yolundan ulaşılabilen, yolu düzgün ve otopark alanı da bulunan bir yerdir. Aracıyla gelecek olanlar Şile’yi geçtikten sonra Kabaköz yol ayrımına girerek hiçbir yöne sapmadan önce Akçakese ve sonra İmrenli köylerini geçtikten sonra Karacaköy’e gelebilir ve buradan plaja ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Şile/Ağva İETT otobüsleri Karacaköy’den geçmektedir.
Konumu: Sahile Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar, denize girilebilir alan, WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Aracıyla gelenler günübirlik çadır konaklamalarında otopark ücreti dâhil 50 TL.
Ücretli Kamp Yerleri
Green Park Camping
Ağva yerleşim merkezine yalnızca 3 km mesafede bulunan Green Park Camping, önü Karadeniz’in masmavi denizine bakarken, bahçe alanı ve çevresi ise yemyeşil ağaçlık alanlar ile çevrili oldukça hoş bir yerdir. Kamp alanı Kurfallı Plajı’na birkaç adımlık yürüme mesafesinde bulunuyor. Yaz aylarında dahi İstanbul’un kuzeyinin rüzgârlı olduğunu tahmin edersiniz. Sıcak esen bu rüzgârla birlikte denizin tatlı esintisi kamp alanına enfes bir atmosfer katıyor. Yaprakların hışırtısı eşliğinde hamakta keyif çatarken anın tadını çıkarabilir, İstanbul’un stresine bir süreliğine burada ara verebilirsiniz.
Burası Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından biri olarak geçiyor. Geniş bir arazi üzerine kuruludur. Bahçesinde çeşitli ağaçlar ile birlikte yeterince gölgelik alan mevcut. Çadırlarınızı bu gölgelik yerlere kurabiliyorsunuz. Aynı zamanda her ağacın yanında olmak üzere kamp alanının tüm yerlerinde piknik masaları mevcuttur. Kamp süreniz boyunca ihtiyacınız olabilecek her şey tesis tarafından düşünülmüş. Ortak kullanımlı her yer günlük olarak temizlenmekte olup, yoğun sezonda dahi kalabalığa yetecek düzeydedir.
Çadır kampının yanı sıra karavancılar da gelebiliyor. Bununla birlikte tesisin bungalov odalarında da kalabilmek mümkündür. Bungalovları daha çok çocuklu aileler tercih ediyor. Yakınındaki plajı ise Şile plajlarına göre biraz daha temiz. Sahili tamamıyla kumdan ve temiz. Denizi ise tahmin edersiniz ki dalgalı ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli. Dileyen gün ortası kumsala da çadırını kurabilir.
Green Park Camping, şehir merkezine yaklaşık 110 km mesafede yer almaktadır. Ulaşım için toplu taşımayı tercih edecek olanlar Üsküdar’dan hareket eden 139A otobüsüne binebilirler. Kendi araçları veya karavanıyla gelecek olanlar ise Ümraniye-Çekmeköy istikametini takip ederek yol üzerinde karşılaşacakları Şile tabelasını takip ederek kamp alanına ulaşımlarını sağlayabilir. Kamp alanı Şuayipli Köyü’nü geçtikten 1 km sonra solda kalmaktadır. Tesisin araçlar için otopark alanı bulunmaktadır.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çadır, karavan ve bungalov konaklama yeri, Wi-Fi, restoran ve kafeterya, bulaşıkhane ve çamaşırhane, buzdolabı, bungalov odalarda klima ve TV, çocuk oyun alanı, plaj, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: 2 kişilik bungalov çadır 100 TL, 4 kişilik bungalov çadır 200 TL, kendi çadırıyla gelenler 30 TL, kendi karavanıyla gelenler 100 TL, 2 kişilik bungalov oda 200 TL, 3 kişilik bungalov oda 250 TL, 4 kişilik bungalov oda 300 TL, kendi karavanıyla gelenler sezonluk 3000 TL, kendi çadırıyla gelenler sezonluk 2750 TL. Piknik alanı hafta içi 10 TL, hafta sonu 15 TL’dir. Resmi tatil ve bayram sezonlarında konaklama fiyatları değişkenlik göstermektedir.
Telefon: 0216 721 73 62 – 0539 587 89 08
Web Sitesi: http://www.agvagreenparkcamping.com/
Instagram: https://instagram.com/agvagreenparkcamping/
Seferoğulları Camping
Seferoğulları Camping, Green Park Camping’e 300 metre mesafede bulunuyor. Kurfallı Plajı’na ise yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Burası sahilden biraz daha içeride kalıyor. Ancak nefis bir doğanın içerisinde, yerleşimin olmadığı, tüm gürültüden izole sessiz, sakin bir yer. Etrafı göz alabildiğine yemyeşil ağaçlarla çevrilidir. Tesis, Şile-Ağva yolunun kenarında kalıyor. Yaz ayları gündüz saatlerinde nispeten araç seslerine maruz kalınabilir fakat rahatsız olunacak kadar bir yakınlığı yok. Akşam saatleri ise yoldan tek tük araç geçiyor.
Kamp alanı 10.000 m2’lik devasa bir alan üzerine kurulu. Hem kamp hem de piknik için tercih edilen bir yer. Çocuklu aileler için de oldukça ideal. Konaklama yapmayacak olanların bile hafta sonları kaçıp geldikleri yerlerden biridir. Çadır alanları için bolca ağaç ve yeterince gölgelik yer bulunuyor. Ayrıca yoğun sezonda bile çadırlar dip dibe kurulmuyor, kurdurulmuyor. Bu nedenle rahatsız olunacak bir durumla karşılaşmıyorsunuz. Araçlar için park yeri, karavanlar için ayrı kamp alanı, çadırlar ise ayrı yerlerde kamp keyfine varabiliyor. Gün ortası 5 dakikalık yürüme ise plaja inebilir, temiz sahilinin tadını çıkarabilirsiniz. Denizi temiz ancak dalgalıdır. Dileyen Karadeniz’e gitmeden Karadeniz iklimini burada yaşayabilir. Tek yapmanız gereken orman içerisinde patika yolları adımlayıp etrafı keşfetmek ve bol oksijenin ve serin havanın tadını çıkarmak olacaktır.
Ortak kullanımlı yerlere ek olarak kendi yemeğinizi yapabileceğiniz mutfak alanı ve artan yemeklerinizi saklayabileceğiniz buzdolapları bulunuyor. Mangal yakmak isterseniz tesisten kiralama yapabiliyorsunuz. Ayrıca kömür ve odununuzu da alabilirsiniz. Kamp alanı oldukça ideal ve her yaştan insanın tercih edebileceği bir yerdir. İmkânlarının yeterli olması ile İstanbul’da önerebileceğimiz yerlerden biridir.
Ağva merkeze 2,5 km mesafede kalıyor. Üsküdar’dan 139A numaralı İETT otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir. Kendi aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız Çekmeköy yönünde ilerleyip Şile tabelalarını takip ederek kamp alanına gelebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çadır ve bungalov konaklama yeri, Wi-Fi, restoran ve kafeterya, market, bulaşıkhane ve çamaşırhane, buzdolabı, bungalov odalarda klima ve TV, çocuk oyun alanı ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 40 TL, bungalov konaklama 150 TL.
Telefon: 0530 111 78 23 – 0537 880 35 00 – 0533 504 35 00
Web Sitesi: http://www.seferogullaricamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/agvaseferoglucamping/
Gelesun Kampland Camping
Ağva sınırları içerisinde Kurfallı Köyü’ne yakın bir noktada bulunan Gelesun Camping, çam ağaçları ile çevrili geniş bir bahçe alanı üzerine kurulu çadır ve geniş brandalı kendi çadırlarıyla konaklama imkânı sunan yerlerden biridir. Ayrıca karavan sahiplerine de kapılarını açan tesis doğa ile iç içe bir yerde, hem kamp hem de köy hayatını deneyimlemenize fırsat tanıyor. Kamp alanı, konaklama yapacak çadır ve karavan sahipleri için ortak kullanımlı tüm temel gereksinimlere sahip. Kendi geniş brandalı çadırlarında ise çift kişilik yatak, özel lavabo ve banyo gibi alanlar bulunuyor.
Kamp alanının çevresi tamamıyla çam ağaçları ile çevrili olduğundan dolayı havası temiz, manzarası ise şahane. Bahçe alanı içerisinde mangalınızı yapacağınız yerler mevcut. Ayrıca oturup pikniğinizi yapabileceğiniz masalar da bulunuyor. Belki tek dezavantajı sahilinin olmaması olabilir ancak hem sahile hem de Ağva merkeze yakın bir konumda bulunuyor. Kutfallı köy merkezinden Ağva’ya dolmuşlar ile gidilebiliyor. Merkeze gelerek burada Ağva Plajı’nı kullanabilir ve denize girebilirsiniz.
Kamp alanına toplu taşımayı kullanarak gelmeyi düşünenler Üsküdar-Şile/Ağva 139A numaralı otobüse binebilir ve Ağva’da indikten sonra buradan Kurfallı köyüne gelebilir. Kendi araç veya karavanıyla gelecek olanlar ise Ümraniye-Çekmeköy istikametini takip edip Şile’ye geldikten sonra Ağva yönünde ilerleyerek önce Bozkoca sonra Şuayipli köylerini geçtikten sonra Kurfallı köyüne gelerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Kurfallı köyünde kamp alanını gösteren tabelalar bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, çadır, bungalov ve karavan konaklama, otopark alanı, ortak kullanım mutfak alanı ve yürüyüş parkurları.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL, karavan konaklama 80 TL. Günlük elektrik kullanımı 20 TL. 7 yaş ve üzeri çocuklardan ek yatak ücreti talep edilmektedir.
Telefon: 0532 206 22 74
Web Sitesi: http://www.gelesunkampland.com.tr/
Facebook: https://www.instagram.com/kampland/
Woodyville Çadır & Bungalov
Ağva’da yüksek bir noktada, yemyeşil çam ormanlarının arasında yer alan Woodville, çadır ve karavan kampının yanı sıra tesisin kendi ahşap bungalovlarında da kalabileceğiniz otantik ve bir o kadar da huzur veren bir yerdir. Tesis, Karadeniz’i kuşbakışı görebileceğiniz bir konumda buluyor. Etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrili ve geniş bir çim alan üzerinde bulunuyor. Ahşap bungalovlar yan yana olacak şekilde tasarlanmış, içlerinde tek/çift kişilik yataklar, klima, TV ünitesi, özel banyo ve lavabolar bulunuyor. Çadır ve karavan alanları için geniş bir düzlük alan bulunmaktadır.
Çadır ve karavanla konaklama yapacaklar için ortak kullanımlı tüm temel gereksinimler mevcut olup her gün düzenli olarak temizlenmektedir. Dileyen tesisin kendi restoranından yemek yiyebileceği gibi ortak kullanımlı mutfak alanında kendi yemeklerini de yapabilirler.
Woodyville, Ağva merkezine 16 km mesafede, Şile yönünde kalıyor. Ulaşımınızı İETT’nin Üsküdar’dan hareket eden 139A numaralı otobüsleri ile sağlayabilirsiniz. Kendi araçlarıyla gelecek olanlar Şileyi geride bıraktıktan sonra Ağva istikametinde ilerleyip önce Kabakoz sonra Akçakese köyünü geçtikten sonra İmrenli köyüne gelerek buradan sol yöne dönüp sahil yönünde ilerleyerek yol üzerindeki tabela yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilir.
Kamp Olanakları: WC, duş, ısıtma ve soğutma sistemi, piknik alanları ve piknik masaları, çadır ve karavan konaklama yerleri, Wi-Fi, restoran ortak kullanım mutfak alanı ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Kendi karavanı veya çadırıyla gelenler 150 TL, karavan kiralama 250 TL/günlük.
Telefon: 0216 727 72 23 – 0532 507 75 50
Instagram: https://www.instagram.com/woodyville/
İstanbul Kamp
Ağva’nın en büyük kamp alanlarından biri olan İstanbul Kamp, kamp ve aktiviteler için değerlendirebileceğiniz tam donanımlı bir tesistir. Burası çadır konaklamanın yanı sıra günübirlik girişlerin de yapılarak çeşitli aktivitelere katılım gösteren insanlara ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 400 kişilik kapasitesiyle bir beach, VIP karavanlar, çadır kamp alanları, voleybol sahası, çeşitli atölye yerleri ve bir restorana sahip. İstanbul Kamp sahip olduğu eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteleri ile özellikle çocuklu aileler için oldukça idealdir. Yaz aylarında İstanbul’un kalabalığından kaçıp doğa içerisinde keyifli bir gün geçirmek veya konaklamalı birkaç günlük tatil ile burada rahat bir nefes alabilir, eğlenceli aktiviteler ile tüm stresinizi üzerinizden atabilirsiniz.
Tesis 16 dönüm arazi üzerine kurulu geniş bir alandan oluşuyor. Çadır ve karavan konaklamanın yanı sıra 15 adet bungalov ile oda konaklaması da yapılabilir. Çadır ve karavan kampçıları için WC ve duş gibi ortak kullanımlı yerlere ek olarak mutfak alanı da bulunmaktadır. 7/24 sıcak su ve ücretsiz internet erişimi de konaklama yapacak olanların beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Bungalov odalarda ise çift kişilik yatak, özel banyo ve WC yanı sıra mutfak alanı, klima ve mini buzdolabı bulunmaktadır.
Toplu taşımayı kullanacak olanlar Üsküdar’dan kalkan 139A Şile-Ağva otobüslerine binerek Kabakoz Mahallesi durağında inebilir ve buradan sahile 15 dakikalık bir yürüme sonrası ulaşımlarını sağlayabilirler. Araçlarıyla gelecek olanlar Şile’yi geriden bırakır bırakmaz Çayırbaşı’nı geçtikten hemen sonra sol yöne Kabaköz yoluna saparak buradan tesise gelebilirler.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, çadır, bungalov ve karavan konaklama, atölye, aktivite ofisi, plaj, şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri, otopark alanı, ortak kullanım mutfak alanı, dağcılık eğitim parkuru ve plaj voleybol sahası.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 45 TL, karavan konaklama 60 TL. Bungalov konaklama sezonluk değişiklik göstermektedir. Bungalov konaklamalarınız için aşağıdaki numaradan işletme ile iletişime geçebilir, fiyat bilgisi alarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
Telefon: 0216 704 15 77 – 0536 826 23 83
Web Sitesi: http://www.istanbulkamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/istanbulkamp/
Çevresindeki Kamp Yerleri
Sardala Koyu Kamp Alanı
Hafta sonu kamp atmayı düşünüyor fakat Şile ve Ağva gibi kalabalık yerlerden ziyade daha sessiz, daha sakin bir yer arıyorsanız size Sardala Koyu’nu tavsiye edebiliriz. Burası Ağva merkeze 15 km mesafede, Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Pınarlı Köyü sınırlarında bulunuyor. Sarp kayalıkların arasın yer alan koy, etrafı itibariyle yemyeşil bir bitki örtüsü ile çevrili. Yaz ayları bile tek tük insan ya geliyor ya gelmiyor buraya. Koy içerisi büyük kayalıklarla dolu olsa da yüzebileceğiniz yerler mevcut. Kıyı yerleri derin değil. Suyu ise gayet temiz.
Koy, Pınarlı Köyü’nün biraz uzağında kaldığı için hiçbir gürültüye maruz kalmıyorsunuz. Deyim yerindeyse kuş uçmaz kervan geçmez bir yer. Yalnızca dalga ve kuş seslerini dinleyebileceğiniz koy ve çevresi çadır kampı atmak için harikulade bir yer Yalnızca kamp değil elbette. Burası birbirinden güzel panoramik fotoğraflar çekebileceğiniz şahane manzaralara ev sahipliği yapıyor. Gün batımını da izlemek isteyebilirsiniz. Tek eksi yanı ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesisin olmaması. Bu nedenle henüz koya gelmeden önce Şile veya Ağva yolu üzerinden ya da Pınarlı Köyü merkezinden kamp atacağınız gün kadar yeteri miktarda yiyecek ve içeceklerinizi almayı unutmayın.
Buraya toplu taşıma ile gelmek ne yazık ki mümkün değil. Karavanla da gelmenizi pek tavsiye etmeyiz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Şile-Ağva istikametini takip edip önce Kadıköy’ü sonra Pınarlı köyünü geçtikten yaklaşık 2,5 km sonra yolun soluna dönecekler. Bu yolun 1 km kadarı yine asfalt ancak daha sonra yol toprağa dönüşüyor. Aracınızı koya en yakın 300 metre kala park edip kalan yolu yürümeniz gerekiyor.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Dündar Koyu Kamp Alanı
Tıpkı Sardala Koyu gibi burası da kafa dinlemek isteyen arkadaş grupları için ideal yerlerden biridir. Dündar Koyu, Ağva merkeze yaklaşık 13 km mesafede Kocaeli il sınırlarında kalıyor. Geniş bir koy alanı etrafı irili ufaklı yüksek tepelerle çevrili. Çadırınızı kurabileceğiniz geniş düz bir alanı bulunmakta. Sahili ise irili ufaklı taşlardan oluşuyor. Denizin dibi taşlık, suyu ise temiz. Gün ortası pek bir dalga olmasa da akşam vakitleri deniz yerini dalgalara bırakıyor. Bu nedenle çadırınızı biraz iç kısımlara kurmanızı tavsiye ederiz. Gün sonunda ise dalga seslerine karşı yakacağınız ateş ile birlikte dostlarınızla keyifli muhabbetler edebilirsiniz.
Koy alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmamakta. Bu nedenle henüz buraya gelmeden önce yol üzerindeki market veya büfelerden yiyecek ve içeceklerinizi satın alın. Ateş ve mangal yakabiliyorsunuz. Mangal için malzemelerinizi getirmeyi unutmayın. Kuru odunları ise koyun çevresinde toplayabilirsiniz.
Dündar Koyu’na ulaşımınızı Ağva üzerinden yapabilirsiniz. Ağva’yı geçtikten sonra sırasıyla Bucaklı ve Kadıköy köylerini geçtikten sonra Kocaeli il sınırına girecek ve ilk yerleşim yeri olan Pınarlı Köyü’ne geldikten sonra köyün çıkışındaki ilk soldan devam ederek yaklaşık 2 km yol gideceksiniz. Küçük bir yerleşim yerine geldikten sonra buradan toprak yola sapıp koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak yolu bozuk ve altı alçak binek araçla gelecek olanlar bu yolu yavaş gitmeleri gerekecek.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Zeus Koyu Kamp Alanı
Zeus Koyu, Türkiye‘nin en iyi kamp alanları listesinde yer almakta bahsettiğimiz bir önceki kamp alanı olan Dündar Koyu’nun devamındaki yer olarak geçiyor. Ancak buradaki çadır kamp alanı oldukça kısıtlıdır. Yaz aylarında sabahın erken saatlerinde gelmeniz gerekiyor ki kendinize bir yer bulasınız. Fakat koy yeri oldukça güzel. Müthiş bir sessizliği var. Etrafı büyük kayalarla çevrili, sırtı ise yemyeşil yüksek bir tepeye yaslıdır. Denizinin rengi kıyı yerlerinde turkuaza çalıyor ve dibi net bir şekilde görülebilir. Sahili ise ince taneli kumlardan oluşuyor.
Diğer koy yerlerinde olduğu gibi kamp için burayı tercih edecek olanlar yiyecek ve içeceklerini önceden almaları gerekiyor. Kontrollü olmak kaydıyla ateş ve mangal da yakılabilir. Koy çevresinde kuru odun dalları bulabilmek mümkün. Eğer esnek bir çalışma takvimine sahipseniz burayı hafta içi tercih etmenizi tavsiye ederiz. Muhtemelen kimse olmayacaktır ve harika bir sessizlikte İstanbul’un gürültüsünden çok uzaklarda bir başınıza veya dostlarınızla kafa dinleyebileceksinizdir.
Koya olan ulaşımınızı Pınarlı Köyü üzerinden yapabilirsiniz. Dündar Koyu’na giden köy yerini yaklaşık 400 metre geçtikten sonra sol yöne inen toprak bir yol göreceksiniz. Bu yol sizi Zeus Koyu’na götürecektir. Koya inen yol ne yazık ki araçlar için uygun değil. Bu nedenle koya inen yol üzerindeki müsait bir yere aracınızı park edip kalan yolu yürümeniz gerekiyor.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sahilköy Kamp İstanbul
Denizle ormanın kesiştiği noktada, gürültüden izole yalnızca doğayla baş başa kalıp zaman geçirebileceğiniz Sahilköy kamp alanı, sunduğu çeşitli konaklama imkânları, hizmet ve aktiviteleri ile sıkça tercih edilen yerlerden biridir. Burası hem kendi çadırınızla kalabileceğiniz hem de çadır kiralaması yapabileceğiniz bir yer. Ayrıca tesisin kendi bungalov, taş, ahşap karavan ve hobbit tarzı evleri bulunuyor. Geniş bir alan üzerine kurulu olan tesis yüksek bir tepede ve uçsuz bucaksız Karadeniz’i harika bir noktadan görecek manzaralar sunuyor.
Burası yalnızca kamp için de tercih edilmiyor. Yaz ayları günübirlik kaçamak yaparak geleceğiniz Sahil Kamp İstanbul, plajı, havuzu, piknik alanları, kahvaltı ve aktiviteler ile yediden yetmişe hitap eden bir yer. Günübirlik girişlerin 25 TL olduğu tesiste deniz manzaralı kahvaltınızı edip, gün ortası tesisteki aktivitelere katılabilir veya havuzun keyfini çıkarabilirsiniz. Havuz sonrası fotoğraf makinenizi yanınıza alarak etrafı gezerek temiz orman havası eşliğinde birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz.
Deniz, orman ve temiz havanın bolca olduğu kamp alanı doğada tatil yapmayı arzulayan sırt çantalı gezginler veya çocuklu aileler için oldukça ideal bir yerdir. Tesis 24 saat hizmet vermekte. Günün herhangi bir vakti gelebilir giriş yapabilirsiniz. Dışarıya bir bağınız kalmadan tüm ihtiyaçlarınızı marketten karşılayabilir, deniz kenarı restoranında yemeklerinizi yiyebilir, eğlenceli aktivitelere katılabilir ve gün sonunda dilediğiniz konaklama biriminde güzel bir uyku çekebilirsiniz.
Kamp alanı Şile ilçe merkezine 35 km uzaklıkta bulunuyor. Şile’ye gelmeden 15 km önce Sofular tabelasını göreceksiniz. Buradan sola dönerek Sahiköy’ün içerisinden geçecek ve 2 km sonra tesisin tabelasını göreceksinizdir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için 19S otobüsleri tesisin önünden geçmektedir. Ayrıca tesisin shuttle servisi de bulunmaktadır. Servisten yararlanmak 0530 849 86 75 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çadır ve bungalov konaklama yeri, Wi-Fi, restoran ve kafeterya, bulaşıkhane ve çamaşırhane, buzdolabı, bungalov, taş ve villa odalarda klima ve TV, çocuk oyun alanı ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Günübirlik giriş 25 TL, kendi çadırıyla gelenler kişi başı 50 TL (kahvaltı dâhil 70 TL), karavan park (2 kişi) 140 TL, çadır konaklama (2 kişi) 200 TL, karavan park (4 kişi) 240 TL, deniz gören koza (2 kişi) 250 TL, orman koza bungalov (2 kişi) 250 TL, begonya (2 kişi) 300 TL, hobit evleri (2 kişi) 300 TL, açelya (2 kişi) 350 TL, gardenya (2 kişi) 350 TL, açelya (4 kişi) 500 TL, begonya (4 kişi) 500 TL, taş ev 500 TL, begonya (6 kişi) 600 TL, villa Gündoğdu (2 kişi) 600 TL, villa domalı (2 kişi) 600 TL, villa Gündoğdu (4 kişi) 1000 TL ve villa konaklama (4 kişi) 1000 TL.
Telefon: 0216 419 74 40 – 0530 049 17 90
Web Sitesi: https://www.sahilkampistanbul.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sahilkampistanbul/
Ömerli Barajı Kamp Alanı
İstanbul şehir merkezine biraz daha yakın bir mesafede bulunan Ömerli Barajı, onu keşfedenlerin mutlaka her yaz gelip balık tuttuğu veya kamp attığı bir yerdir. Baraj gölü her geçen sene ne yazık ki yavaş yavaş çekilse de hala daha eski ihtişamını koruyor ve harikulade bir doğal manzaraya ev sahipliği yapıyor. Gölün çevresi göz alabildiğine yemyeşil çam ağaçları ile çevrilidir. Kıyı yerleri ise yer yer toprak ve çimlerle kaplı. Göl kenarına atacağınız bir çadır ve bir kamp sandalyesi ile sessizliğin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Burada balık tutabiliyorsunuz. Ayrıca kontrollü olmak kaydıyla ateş ve mangal yakabiliyorsunuz.
İstanbul’a yakın olması nedeniyle hafta sonu kampları için tercih edebileceğiniz güzel bir yer. Yürüyüş ve bisiklet grupları da buraya sıklıkla gelmektedir. Göl çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp alanına Çekmeköy istikametinde ilerleyip Taşdelen’e geldikten sonra buradan Alemdağ-Şile yolunu takip edip Ömerli’ye geldikten sonra tabelaları takip ederek gelebiliyorsunuz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Şile otobüslerine binip Ömerli’de inebilir ve buradan bir taksiye binerek kamp alanına yakın noktaya gelebilir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, olta balıkçılığı ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Esenceli Köyü Kamp Alanı
Esenceli Köyü, Ömerli Barajı’nın çok yakınında bulunan bir yerleşim yeridir. Neredeyse hiç el değmemiş doğal alanlara ev sahipliği yapan Esenceli, Ömerli Barajı suyunun bir kısmına da sahiptir. Müthiş bir sessizliğin hâkim olduğu köy çevresi ve baraja yakın olan yerlerde çadır kampı atabiliyorsunuz. Çadır kurabileceğiniz çok geniş yerler mevcut. Ayrıca bolca gölgelik alan bulunuyor.
Köy çevresi ve baraja yakın olan yerlerde herhangi bir yerleşim yeri bulunmuyor. Dolayısıyla WC, elektrik ve duş gibi ihtiyaçlarınızı da karşılayamıyorsunuz. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi de henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Esenceli tarafından gelen çoğu çocuklu ailenin baraj çevresindeki çayırlık alanlarda piknik yaptıklarını görebilirsiniz. Güzel bir havada açık alanda siz de bu keyfi yaşamak isterseniz piknik malzemelerinizi getirmeyi unutmayın deriz. Belki oltanızı da getirmeyi düşünebilirsiniz.
Esenceli Köyü’ne ulaşımlar Kömürlük yolu üzerinden yapılıyor. Şile istikametinde ilerleyip Avcıkoru Tabiat Parkı’na geldikten sonra buradan sağ yöne dönerek önce Kömürlük’e ve sonra Kervansaray’a gelerek buradan tabelasını göreceğiniz Esenceli Köyü’ne ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi Esenceli Köyü’ndeki market veya bakkallardan temin edebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Darlık Barajı Kamp Alanı
Şile bölgesinde ikinci baraj yeri ise Darlık Barajı’dır. Burası da tıpkı Ömerli Barajı’nda olduğu gibi balık tutulabilen, çadır kampı atılabilen ve yürüyüşler yapabileceğiniz bir yer. Göl çevresi tamamıyla çam ağaçları ile çevrili deyim yerindeyse kuş uçmaz kervan geçmez bir yer. Fazlasıyla sessiz ve insana harika bir ambiyans sunuyor. Hafta içi veya hafta sonu olsun, İstanbul’un gürültüsünden kaçıp günübirlik bile yapacağınız bir konaklama ile burada kendinize gelebilirsiniz.
Göl çevresinde çadırınızı kurabileceğiniz açık düzlük alanlar bulunuyor. Kamp için burayı tercih ederseniz yanınızda oltanızı da getirmeyi unutmayın. Gölde levrek veya turna tutabilir, göl kenarında yakacağınız ateş ile balıklarınızı pişirip afiyetle yiyebilirsiniz. Orman içlerine doğru yürüyüşe çıkabileceğiniz patika yollar da bulunuyor. İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan bir hafta sonu kamp aktivitesi düşünüyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Yalnız gelmeden önce tüm yiyecek ve içecek alışverişlerinizi yapın. Gle en yakın köy Erenler Köyü’dür. Burada market, fırın ve kasap gibi yerler mevcut.
Kamp alanına Çekmeköy-Şile istikametini takip ederek Avcıkoru Tabiat Parkı’nı geçtikten yaklaşık 400 metre sonra göreceğiniz Üvezli tabelasıyla sağ yöne dönüp hiçbir yere sapmadan doğruca Erenler Köyü’ne gelebilir ve buradan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, olta balıkçılığı ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Karakiraz Köyü Kamp Alanı
Şile’nin sırtlarında yemyeşil bir tepe üzerinde yer alan Karakiraz Köyü, bir İstanbullu olarak köy hayatını yaşayabileceğiniz keyifli duraklardan biridir. Köy çevresi çadır kampı atabileceğiniz yeterince düzlüğe sahiptir. Köyün yüksekte ve etrafı da aynı yükseklikte tepelere sahip olduğundan dolayı tertemiz bir havaya sahiptir. Aynı zamanda harika bir dağ manzarası bulunuyor.
Köy yerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal ve fırın gibi yerler bulunmaktadır. Buralardan yiyecek ve içeceklerinizi aldıktan sonra köy çevresinde gözünüze hoş gelen bir yere çadırınızı kurabilirsiniz. Dilerseniz evlerin kapısını çalıp köy evlerinden de yardım isteyebilirsiniz. Gece konaklamanızda herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Tamamen güvenli bir şekilde kampınızı atabilirsiniz.
Karakiraz Köyü, ilçe merkezine 15 km mesafede bulunuyor. Çekmeköy-Taşdelen istikametinde ilerleyip Nişantepe’yi geçtikten sonra Cumhuriyet Köyü yönünde ilerleyip İshaklı yol ayrımına girerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi Karakiraz Köyü’ndeki market veya bakkallardan temin edebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bıçkıdere Köyü Kamp Alanı
Şile’ye bağlı bir diğer ücretsiz kamp yeri ise Bıçkıdere Köyü’dür. Burası tıpkı Karakiraz Köyü gibi dört bir tarafı yemyeşil ağaçlarla çevrili, bolca yürüyüş yolları ve çadır için geniş düzlüklere sahiptir. Köye ulaşım Avcıkoru Tabiat Parkı’nı geçtikten sonraki ilk yol ayrımından yapılıyor. Köy içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın ve kasap türü yerler bulunmaktadır.
Hafta sonu İstanbul’dan çok fazla uzaklaşmadan hafta sonunuzu değerlendirebileceğiniz Bıçkıdere Köyü, kamp dışında köy hayatını da deneyimleyebileceğiniz bir yerdir. Dönüşte köylünün sattığı yumurta ve peynirlerden de alabilirsiniz. Köy çevresi kamp süreniz boyunca keşfedebileceğiniz güzel manzaralara çıkan yollara sahiptir. Buralarda temiz hava eşliğinde yürüyüş yapabilir, güzel kareler yakalayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı Bıçkıdere köyündeki cami veya kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sofular Plajı Kamp Alanı
İstanbulluların yaz aylarında hafta sonları akın akın geldiği yerlerden biri olan Sofular Plajı, İstanbul Plajları listesinde ilk sıralarda yer alır.ücretsiz olmasının yanı sıra sahilinin kumdan ve tertemiz oluşuyla keyifli bir deniz tatili vadediyor.
Uzun ve geniş sahiliyle yoğun geçen yaz sezonunda bile mutlaka boş bir yer bulabileceğiniz Sofular Plajı çadır konaklaması için de tercih edilebilecek bir yer. Bu bölgede ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki plaj eri bulunuyor. Ücretli yerde araçla giriş 40 TL, duş ve WC ise 3 TL’dir. Bu tür olanaklardan yararlanmak isterseniz ücretli plaj yerini tercih edebilir ve gün sonunda ücretsiz alana geçerek çadırınızı kurup konaklamanızı yapabilirsiniz.
Plaja yakın yerlerden araçla gelenler için park yeri bulunmaktadır. Bununla birlikte yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı yine plaj çevresindeki büfelerden temin edebilirsiniz.
Sofular Plajı Şile ilçe merkezine 15 km ve yaklaşık 20 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Aracıyla gelecek olanlar Şile istikametinde ilerleyerek Sofular Köyü yol ayrımından sola dönüp köy merkezinden geçtikten yaklaşık 500 metre sonra plaja gelebilirler.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alan. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Akçakese Kamp Alanı
Şile’nin Akçakese mevkii, ilçeye bağlı diğer yerleşim yerlerine göre iyi bir konumda yer almaktadır. Sahile yalnızca birkaç adım mesafede bulunan Akçakese, ücretli ve ücretsiz plajıyla yaz aylarında pek çok İstanbullunun geldiği yerlerden biridir. Akçakese’deki halk plajı uzunca bir sahil şeridine sahip. Sahili tertemiz ince kumlardan oluşuyor. Denizi ise temiz ve yaklaşık 2 metre kadar normal seviyede. Yaz aylarında denizin tadını çıkarmak için Şile sakinleri ve İstanbul’un diğer ilçelerinden olmak üzere çevre şehirlerden de birçok insana ev sahipliği yapıyor.
Akçakese’de dileyen ücretsiz plaj yerinde, dileyen köy çevresinde doğa ile iç içe kamp atabilir. Kıyıdan daha içeride olan bölgeler çadır kampı atmak için yeterince düzlüğe ve gölgelik alana sahiptir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için Akçakese köyünde bakkal, fırın, kasap ve gözleme evi gibi yerler bulunmakta. Denizin girip suyun tadını çıkardıktan sonra etrafı biraz dolaşmak isterseniz güzel yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Doğa ile baş başa kalıp aynı zamanda denizin de tadını çıkararak ücretsiz bir şekilde kamp atmak isterseniz Akçakese Köyü bu bölgede tavsiye edebileceğiniz yerlerden biridir.
Köye ulaşım Şile üzerinden Ağva istikametine ilerleyerek sağlanmakta. Araçlarıyla gelecek olanlar Ümraniye-Çekmeköy istikametini takip edip Şile’ye vardıktan sonra buradan Ağva yönünde ilerleyip Çayırbaşı’nı geçip Kabakoz yoluna saparak Akçakese köyüne gelebilirler.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize yürüme mesafesi. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı Akçakese köyündeki cami veya kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kabakoz Kamp Alanı
Kabakoz Köyü, Şile’nin hemen yanı başında, Atatürk Ormanı’na bitişik, sahile yürüme mesafesiyle doğa ve deniz manzarasını en güzel haliyle sunan şirin bir köy yeridir. Köy, Şile’nin kalabalığından uzakta sahip olduğu doğası, denize olan yakınlığı ve manzaralarıyla harika bir konumda yer alıyor. Kamp İstanbul’un da bulunduğu bölge olan Kabakoz, ücretsiz olarak hem denize girebileceğiniz hem de kamp atabileceğiniz yerlere sahip. Sahil yeri tertemiz ince parçacıklı kumlardan oluşuyor. Etrafı yosun tutmuş irili ufaklı kayalar ve yemyeşil ağaçlarla çevrili. Denizi ise temiz, Şile ve Ağva plajlarına kıyasla daha sakindir.
Kamp süreniz boyunca yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Kabakoz köyünde bulunan market, bakkal, fırın ve kasap türü yerlerden temin edebilirsiniz. Sahil ile köy merkezi arası mesafe yaklaşık 5 dakikadır. Gün ortası deniz yerine doğada olmayı tercih ederseniz Atatürk Ormanı’nda yürüyüşe çıkabilir ve tertemiz hava eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.
Kabakoz Köyü, Şile ilçe merkezine 2 km mesafede bulunuyor. Ümraniye-Çekmeköy istikametini kullanarak doğrudan Şile’ye gelebilir ve buradan tabelaları takip ederek Kabakoz Köyü’ne ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize yürüme mesafesi. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı Kabakoz köyündeki cami veya kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Dilerseniz Kabakoz Köyü Plajı’nı tercih edebilir ve buradaki işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise henüz kamp alanına gelmeden köyden veya plaja yakın işletmelerden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kayıp Ada Kamp Alanı
Şile’nin en güzel ve en sessiz koylarından biri olan Kayıp Ada, Atatürk Ormanı’nı da kapsayan konumu ile yeşil ile mavinin buluştuğu harika bir yerdir. Kamp alanı, orta büyüklükte kumdan oluşan bir sahil alanında yer alıyor. Denizinin suyu temiz ve dalgasızdır. 4 metreye kadar çocukların da yüzebileceği, uyarı şeritleri olan güvenli bir yer. Çadır için sahili ve kıyıdaki tepeleri kullanabiliyorsunuz. Burası ücretli bir kamp alanıdır. Sahilde ücretli kamp hizmeti veren, duş, WC ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunuyor.
Yolu toprak ve kısmen bozuktur. Bu nedenle altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz. Şile merkeze geldiğinizde buradan Eski Kabakoz Caddesi yolunu takip ederek Atatürk Ormanı’nın olduğu yere gelebilir ve buradan giriş yaparak yol üzerinde Bali Bey plajının da olduğu kamp alanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, kahvaltı servisi, büfe, plaj, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, otopark alanı, yürüyüş parkurları ve ateş yakılabilir alanlar.
Kamp Ücreti: 2 kişilik çadır konaklama 50, 4 kişi ve üzeri çadır konaklama 100 TL. Günübirlik giriş kişi başı 20 TL.
Alacalı Kamp ve Pansiyon (Camping 61)
Şile’nin Alacalı Köyü mevkiinde bulunan Camping 61, geniş bir bahçe alanı üzerine kurulu, çadır konaklamanın yanı sıra karavan ve bungalov konaklamaların da yapılabildiği, içerisinde çeşitli ağaçların, oturmak için masa ve sandalyelerin olduğu, doğa içerisinde sessiz sakin bir yerdir. Kamp alanı, Şile ilçe merkezine 18 km mesafede bulunuyor. Sofular Köyü yolu üzerinde sahil yolunu takip ederek ulaşabileceğiniz kamp alanında çocuklu aileler için de ideal bir yerdir. 7/24 güvenlikli, çadır ve karavancılar için ortak kullanımlı alanlara ek olarak mutfak ve buzdolabı imkânının olduğu ve aynı zamanda sahile yürüme mesafesinde olan bir yer.
Kamp alanına yakın Alacalı Plajı’na birkaç dakikalık yürüme sonrası ulaşabiliyorsunuz. Denizden çıktıktan sonra yemek yemek isterseniz etrafta restoranlar mevcut. Dilerseniz kamp alanında kendi mangalınızı da yakabilirsiniz. Bununla birlikte tesise yakın yol üzerinde market de bulunmaktadır.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çeşme, market, lokanta, yürüyüş parkurları, çadır ve bungalov konaklama yerleri, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL, karavan konaklama 70 TL ve bungalov konaklama 150 TL.
Telefon: 0216 741 43 20 – 0507 600 61 53
Web Sitesi: https://www.alacalikamp.tr.gg/
Instagram: https://www.instagram.com/alacalikamp/