Afyon

Afyon Kamp Yerleri – Afyon’da Kamp Yapılacak En İyi 11 Yer!

Halk arasında Afyon olarak bilinen ancak tam ismi Afyonkarahisar olan ilimiz ülkemizin orta kesiminde yer alıyor. Tarihi değeri bakımından kurtuluşun şehri olarak bilinen Afyonkarahisar yıl boyunca yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle kaplıcaları ve yöresel lezzetleriyle tam bir gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’da kamp severler için de kafa dinleyecek ve kamp yapacak harika mekânlar bulunuyor.

Konumu itibariyle Kütahya, Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli ve Uşak illerinin ortasında yer alan Afyonkarahisar, kaplıca turizminin yaygın olarak yapıldığı illerimizden biri. Yıl boyunca birçok insan Afyon kaplıcalarında hem şifa buluyor hem de beş yıldızlı otellerde konforlu bir tatil yapma imkânı buluyor.

Kaplıcalarının yanında tarihi zenginliği de olan bu güzel kentimizin en çok ziyaret edilen noktalarından biri Kocatepe Tarihi Milli Parkı oluyor. Büyük Taarruzun başladığı nokta kabul edilen Kocatepe’de tarihte o döneminin izlerine şahit olmak mümkün. Yine Afyon Kalesi ve Frig Vadisi gibi oldukça fazla ziyaretçi alan yerlere sahip olan Afyon hepimizin bildiği gibi kaymak ve sucuğuyla da ünlü bir şehrimizdir.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Frig Vadisi Kamp Alanı

Afyonkarahisar’ın en çok bilinen ve en çok ziyaret edilen kamp alanlarından olan Frig Vadisi İhsaniye ilçesinde bulunuyor. İlçe merkezine 10 km, şehir merkezine ise 37 km uzaklıkta olan kamp alanı özellikle doğa sporu sevenler ve maceraperestler için birçok alternatif sunuyor. Tarihi kalıntıların bolluğu ile zenginleşen topraklar eskiden Friglerin kullandığı güzergâh üzerinde bir yürüyüş yolunu barındırıyor. Bu izleri takip ederek geçmişe yolculuk yapmak mümkündür.

Kamp alanı boyunca bazı noktalar bisiklet rotası olarak belirlenmiş bazı rotalar ise trekking için oldukça uygun. Kafa dengi bir arkadaşla hem çadır kampı hem de karavan kampının rahatlıkla yapılabildiği bölge şehir hayatından uzaklaşıp doğa ve tarihle iç içe olmak isteyenler için oldukça uygun.

Bölgede kamp yapmak için ücretli alanların yanında ücretsiz kamp yapılacak alanlar da bulunuyor. Kamp alanlarında kamp severlerin WC, duş ve market ihtiyacı görülebiliyor. Bununla birlikte tam bir açık hava müzesini andıran topraklarda kamp yapmanın keyfinin yanında açık gecede yıldızları seyretmek, doğayı dinlemek ve bir nebze de olsa hayallere dalmak oldukça iyi gelecektir.

Kamp Olanakları: Vadi çevresinde yer alan işletmelerden WC, duş, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Eber Gölü Kamp Alanı

Afyonkarahisar’ın en çok tercih edilen kamp alanlarından biri olan Eber Gölü şehir merkezine 50 km mesafede bulunuyor. Kamp alanına merkezden kalkan toplu taşıma araçları veya özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkün. Son yıllarda Eber gölü ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalsa da bölge önemli kuş türlerine ev sahipliği yapıyor.

Gölün etrafında yerleşim yerinin olmaması buranın doğasını olduğu gibi doğaseverler ve kamp severlerin kullanımına bırakıyor. Özellikle gölün etrafında çadır kampı ve karavan kampı yapmak için oldukça müsait yerler bulunuyor. Ayrıca buralarda kamp yapmak için bir ücret ödemek gerekmiyor. Gölün etrafındaki sazlık alanlar ve kamp için uygun olan yerler tam anlamıyla enfes bir manzara sunuyor.

İnsan elinin değmediği doğasıyla Eber gölünün kenarında rahatlıkla kampınızı yapabilir doğanın dinginliğini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Ailece veya arkadaş ortamıyla kamp yapmaya müsait olan Eber gölü kamp alanında kamp severlerin WC, duş, market gibi ihtiyaçları yakın bölgelerdeki köylerden karşılanabiliyor. Ancak yine de kamp alanına gelirken tedbirli ve hazırlıklı gelmekte fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Göl çevresindeki yerleşim yerlerinden WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı

Fotoğraf: Osman Ünlü

Göynüş Vadisi Afyon şehir merkezine 35, İhsaniye ilçe merkezine ise 13 km mesafede yer alıyor. Kamp alanına ulaşmak için şehir merkezinden İhsaniye toplu taşıma araçları kullanılabilir. Ayrıca özel araçla ulaşmak için de yollar gayet güzel ve bakımlı. Bununla birlikte Eskişehir-Afyon karayolunun İhsaniye mevkiinde inerek 15 dakikalık yürüyüşle kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Afyonkarahisar’daki birçok alan gibi bakir dokusu ve tarihi kalıntılarıyla dikkat çeken Göynüş Vadisi çevresinin sit alanı olması sebebiyle kamp yapmak isteyenler tarihi kalıntılardan en az 500 metre uzağa çadırlarını kurmaları gerekiyor. Tarihi dokularının yanında trekking yapmak için de müsait rotalar barındıran Göynüş Vadisi çadır kampı ve karavan kampı yapmak için oldukça uygun. Ancak bölgede bozkır bitki örtüsü hâkim olduğundan ateş yakmaya müsaade edilmiyor.

Kamp alanında araçlar için park yeri bulunuyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Elektrik, internet, WC ve duş gibi ihtiyaçlar için tedbirli olmakta fayda var. Bölgeye en yakın köy olan Demirli Köyü’nden de market ihtiyaçları karşılanabilir.

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, yürüyüş yolları ve otopark alanı bulunmaktadır WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı vadiye en yakın Demirli Köyü’ndeki dükkânlardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akdağ Tokalı Kanyonu

Fotoğraf: Bahadır Kokkokoğlu

Akdağ Tokalı Kanyonu Afyon şehir merkezine 100 km mesafede Denizli sınırında bulunuyor. Sandıklı ilçesine bağlı olan Tokalı Kanyonu Akdağ Tabiat Parkı içerisinde gürül gürül akan bir dereden meydana geliyor. Özel araçlarla ulaşımın yanında Sandıklı’dan da ulaşım sağlanabiliyor.

Dağların arasından coşkuyla akan suyun kayaları oymasıyla oluşan Tokalı Kanyonu her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Kanyonda serin suya girip suyun tadını çıkaranlar, etraftaki piknik alanlarında piknik yapanlar ve kamp severler de çadır kampı veya karavanla kamp kurarak doğanın tadını çıkarıyorlar. Kanyonun tam dibine karavanla yaklaşmak çok mümkün olmadığından karavan kampçıları kamplarını biraz daha uzakta kuruyorlar. Ancak yürüme mesafesinde olan Tokalı Kanyonu’nu mutlaka görüp serin suyun tadını çıkarıyorlar. Kanyon etrafında yürüyüş ve müsait yerlerde rafting yapılabiliyor. Kanyonda yapılan yürüyüşler oldukça adrenalin ve macera dolu yürüyüşler oluyor.

Tokalı Kanyonu’nda kamp kuranlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Tabiat parkı girişindeki tesislerden faydalanılabilir. Bu yüzden Tokalı Kanyonu’na kampa gelirken tedarikli gelmekte fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İhsaniye Ayazini Kasabası Kamp Alanı

Ayazini kasabası Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 30 km mesafede bulunan İhsaniye’ye ulaşım şehir merkezinden toplu ulaşımla sağlanabiliyor. Ayrıca özel aracınızla da İhsaniye karayoluyla Ayazini’ne ulaşabilirsiniz.

Tarihi çok eskilere dayanan Ayazini kasabası Frigler zamanında ayrıca Roma ve Bizans zamanında da kullanılmış. O dönemden birçok kalıntıyı içerisinde barındıran bölgede birçok kaya yapı bulunuyor ve çevresi doğal sit alanı ilan edilmiş. Ayazini kasabası el değmemiş doğası ve bozulmamış havasıyla, fotoğraf tutkunları, doğaseverler ve kamp severler için senenin tamamında uğrak noktası oluyor. Ücretsiz kamp yapmak isteyenler kamp için müsaade edilen yerlerde çadır ve karavan kampı yapabiliyorlar. Trekking rotaları, tarihi kalıntılar, küçük göletler ve yöre halkıyla iç içe bir alanda kamp yapmak birçok kamp severin tercihi oluyor.

İhsaniye Ayazini kasabasında kamp yapacaklar için her türlü ihtiyaç civardaki köylerden karşılanabilir. Ayazini kasabası sakinleri Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini sergiliyorlar ve gelen turist ve kamp severlere her türlü ihtiyaçlarına yardımcı oluyorlar. Kamp alanı içerisinde ihtiyaçları giderecek herhangi bir tesis bulunmuyor.

Kamp Olanakları: Ayazini kasabası ve çevre köylerdeki market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Buzluk Mağarası Kamp Alanı

Afyonkarahisar merkeze 70 km mesafede bulunan Kirazlı köyündeki buzluk mağarası kamp severler tarafından ilgi görüyor. Kirazlı köyünden patika yollardan yaklaşık 3 saatlik bir yürüyüşle ulaşılan buzluk mağarası bölgenin en önemli mağaralarından. Ulaşım için Kirazlı köyüne kadar araçla gelinip mağaraya kadar yaya gelmek gerekiyor.

Zor bir güzergâhta olan buzluk mağarası fındık ve ardıç ormanlarını ayıran patika yolu takip edilerek Kapı Kayalar mevkiine daha sonra da yongalı mevkiine ulaşılıyor. Buradan sonra ise elmalı deresi başlıyor ve dereden itibaren karşıdaki yamaçta bulunan kayalık alana tırmanmak gerekiyor. Bu zahmetli yolculuktan sonra buzluk mağarasına ulaşılmış oluyor. Etrafta peri bacasını andıran doğa harikası yapılar bulunuyor. Buzluk mağarasının ağzı tek kişinin sığabileceği büyüklüktedir. Buradaki müsait yerlerde çadır kurarak kamp yapılabilir. Ulaşım sıkıntısı ve mağaranın oldukça sarp bir yerde olması sebebiyle karavan kampı mümkün olmuyor.

Şehir merkezine uzak olması, sarp bir kayalıkta olması ve etrafında yakın bir yerleşim yerinin bulunmaması sebebiyle buzluk mağarası kamp alanında kampçıların ihtiyacını karşılayacak herhangi bir tesis ve imkân bulunmuyor. Burada kamp yapmayı düşünenlerin geçecekleri yolları da dikkate alarak tedarikli olmaları önem arz ediyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sandıklı Sorkun Kamp Alanı

Sandıklı Sorkun kamp alanı Afyonkarahisar bölgesinde en ilgi gören kamp alanlarının başında geliyor. Şehir merkezine 60 km mesafede bulunan Sandıklı ilçesinde yer alan Sorkun kamp alanına ulaşım hem şehir merkezinden hem de ilçe merkezinden toplu taşımayla sağlanabiliyor. Ayrıca özel araçlarıyla gitmek isteyenler de Sandıklı güzergâhını takip ederek kamp alanına ulaşım sağlıyorlar.

Sorkun kamp alanı yeşilliklerin ortasında, bozulmamış doğası ve enfes manzarasıyla kamp ve doğaseverler için müthiş bir alternatif sunuyor. Yöre halkının sıcakkanlılığı da buna eklenince kamp yapanlar en unutulmaz kamplarından birini yapmış oluyorlar. Yeşiller içerisinde ve etrafı ormanlarla kaplı olan bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak için uygun yerler bulunuyor. Ormanda yürüyüş yapmak ve açık alanda piknik yapmak gibi aktivitelerin yanında fotoğrafçılık gibi etkinlikler için de oldukça uygun bir ortam.

Sorkun kamp alanında bütün ihtiyaçlar yöre halkı tarafından karşılanabiliyor. Sıcakkanlı yöre halkı gıda, elektrik, WC, şarj gibi ihtiyaçların karşılanmasında kampçılara büyük kolaylık sağlıyorlar.

Kamp Olanakları: Sorkun yerleşim yerindeki market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı

Sinanpaşa ilçesinin Balmahmut köyü yakınlarında bulunan kamp alanı Afyonkarahisar merkeze 20 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezinden toplu taşımayı kullanarak Sinanpaşa ilçesine ulaşabilir daha sonra kamp alanına gidebilirsiniz. Ayrıca özel araçlarla da Sinanpaşa güzergâhı üzerinden kamp alanına rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Tamamen doğal bir kamp alanına sahip olan Balmahmut köyü kamp alanı için köy muhtarı birçok kolaylık sağlıyor. Kamp için gelecek olanlar muhtardan kamp yapacakları yerler için ayrı ayrı bilgi alabiliyorlar. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken kamp alanında doğayla baş başa ve yöresel lezzetlerin tadıldığı bir kamp macerası yaşayabilirsiniz. Ayrıca yöre halkı da kamp yapanlar ve bölgeyi gezmeye gelenler için büyük kolaylık sağlıyor. Yemyeşil arazide hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor.

Kamp bölgesinde WC, duş, elektrik, market gibi ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmasa da yöre halkının misafirperverliği ve köy merkezindeki yerler bu ihtiyaçlarını hızlıca karşılamanıza olanak sağlıyor. Ayrıca ilçe merkezine ve şehir merkezine yakın olması sebebiyle de market ve gıda gibi temel ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabiliyor.

Kamp Olanakları: Balmahmut köy merkezindeki market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı

Afyonkarahisar merkezine 5 km mesafede bulunan Erkmen tabiat parkı özellikle yöre halkının hafta sonları için piknik yaptığı önemli mesire alanlarından biri. Şehir merkezine yakın olması, tabiat parkı vasfını taşıması bölgenin önemini bir kat daha artırıyor. Şehir merkezinden ve özel araçlarla tabiat parkına ulaşım sağlamak oldukça kolaydır.

Erkmen tabiat parkı içerisinde milli parklar genel müdürlüğüne ait işletmeler, piknik alanları, ağaçlık alanlar, seyir terası gibi gezilecek ve görülecek birçok yer bulunuyor. Bunun yanında tabiat parkında bulunan gölet etrafında ve kampçılar için ayrılan diğer bölgelerde çadır kampı ve karavan kampı yapılabiliyor. Kampçıların hemen her türlü ihtiyacını rahatlıkla karşılayacağı Erkmen tabiat parkı kamp alanında doğayla baş başa, sessiz, sakin ve bol oksijenli bir kamp yapılabilir.

Tabiat parkı içerisinde elektrik ve WC gibi imkânlar rahatlıkla karşılanabiliyor. Ayrıca su ihtiyacı için çeşmeler ve özel ateş yakma alanlarında ateş yakılarak kamp yapmanın keyfi doyasıya yaşanıyor. Tabiat parkına araç ile girişlerde 5 TL bir ücret alınıyor.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, büfe, kamelyalar, çocuk oyun alanı ve otopark yeri.

Giriş Ücreti: Araç giriş ücreti 5 TL.

Haritada Görüntüle >

Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı

Afyonkarahisar şehir merkezine 90 km mesafede bulunan Akdağ tabiat parkı bölgenin turizm açısından en çok bilinen ve ziyaret edilen mekânlarından biri. Şehir merkezinden sandıklı araçlarıyla ulaşım sağlanabilen tabiat parkına özel araçlarla da ulaşmak mümkündür. Oldukça büyük bir alanı kaplayan Akdağ tabiat parkı el değmemiş doğası ve güzelliğiyle yerli yabancı birçok kişinin akınına uğruyor.

Tabiat parkında yer alan gölet etrafında kamp yapmak mümkün. Burada çadır kampı ve karavan kampı için uygun mekânlar bulunuyor. Bakir doğası, ağaçları, temiz ve bol oksijeni ile tam bir doğa harikası. Gündüzleri doğada yürüyüş ve farklı aktivitelerle vakit geçirirken geceleri yakacağınız kamp ateşiyle yıldızların altında doğanın sesini dinleyebilirsiniz. İnsanı huzurla buluşturan bir ortama sahip olan Akdağ tabiat parkı kamp alanı yılın her vakti kamp severler tarafından ziyaret ediliyor.

Kamp alanını popüler kılan bir diğer özelliği ise her türlü ihtiyacın rahatlıkla karşılanmasıdır. Tabiat parkı hüviyetinde olan alanda bulunan tesisler kamp severlerin WC, duş, araç park yeri, market gibi ihtiyaçları içeride bulunan tesislerden karşılanabiliyor. Ancak elektrik ve şarj gibi ihtiyaçlar için herhangi bir kolaylık bulunmuyor.

Kamp Olanakları: WC, duş, çeşme, kır lokantası, yürüyüş ve bisiklet yolları, çadır ve karavan kamp alanı, kır evi, piknik alanı ve piknik masaları ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 3,5 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet 5 TL, otomobil 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL, otobüs 94 TL, 1 ünite çadır 10 TL, 1 ünite karavan 17 TL ve 4 yataklı kır evi 115 TL.

Web Sitesi: http://akdag.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Başkomutan Tarihi Milli Parkı Kamp Alanı

Ülkemiz ve milletimiz için oldukça önemli bir mekân olan Başkomutan Tarihi Milli Parkı Afyon şehir merkezine 20 km mesafede bulunuyor. Tarihi önemi ve doğal güzelliği sayesinde her yıl on binlerce insan tarafından ziyaret edilen parka ulaşım hem toplu taşımayla hem de özel araçla kolaylıkla sağlanabiliyor.

Oldukça büyük bir alanı kaplayan milli park Afyon’un yanı sıra, Uşak ve Kütahya sınırlarını da içinde barındırıyor. Milli park içerisinde birçok tarihi eserle birlikte doğa harikası endemik bitkiler, akarsular ve doğal yeşil alanların bulunması doğaseverlerin ve özellikle kamp severlerin ilgisini çekiyor. Tarih meraklılarını da bunlara katarsak yıl boyunca milli parkın ziyaretçisi eksik olmuyor.

Park içerisinde kamp yapmak için oldukça geniş ve müsait alanlar mevcut. Ulaşım yönünden sıkıntının yaşanmadığı milli park kamp alanlarında çadır ve karavan kampı yapılabiliyor. Milli park alanı içerisinde bulunan yeşil alanlar ve özellikle Çalköy tarafları çadır kampı için oldukça tercih ediliyor.

Milli park içerisinde piknik yapmak isteyenler için de imkânlar mevcut. Kamp yapanlar için ise her türlü ihtiyaçların karşılanacağı tesisler Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletiliyor.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, çocuk oyun alanı, orman yolları, kameriyeler, otopark alanı, büfe, mescit, kamp alanı, seyir terası, etkinlik alanı, piknik alanı ve piknik masaları, gölet alan, tırmanma parkuru ve otopark alanı.

Giriş Ücreti: Yetişkin 3,5 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet 5 TL, otomobil 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL ve otobüs 94 TL.

Web Sitesi: http://baskomutan.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

3 saat önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

1 gün önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

3 gün önce

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görülmesi Gereken 61 Yer

Münih nerede & Hangi ülkede? Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın kültürel açıdan en önemli şehri olarak…

2 hafta önce

Sofya’da Gezilecek Yerler | En Güzel 65 Nokta!

Sofya Nerede & Hangi Ülkede? Sofya, Bulgaristan sınırları içerisinde bulunmakta olup, ülkenin başkentidir. Adını, bulunduğu…

2 hafta önce

Bakü Gezilecek Yerler Listesi | 54 Muhteşem Nokta

Hap Niteliğinde Bilgiler Şehir hakkında: Azerbaycan'ın modern başkenti olan Bakü, eski Farsçada "Tanrı’nın Şehri" olarak adlandırılırken,…

2 hafta önce