Aberdeen’de Ne Yenir, Ne İçilir? 9 Restoran Önerisi

Aberdeen’de nereye giderseniz gidin, keyifli bir içecekten ve lezzetli yemeklerden uzak duramayacağınızı bilmelisiniz.

Kuzey Denizi’nde gerçekleştirilen petrol faaliyetleri sayesinde oldukça zenginleşen bir bölge olan Aberdeen, yeme içme konusunda da keyifli bir bölge. Yazımızda Aberdeen’de ne yenir, ne içilir sorusunun cevabına ve şehirde gidebileceğiniz yeme içme mekanlarıyla ilgili önerilerimize ulaşabilirsiniz.

1- Aberdeen’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Aberdeen, 300 binin üzerinde nüfusu ve üniversite öğrencilerinin yoğunluğu nedeniyle sanılanın aksine yaşlı insanların yoğun olduğu bir yer değildir. Bu nedenle şehirde hayli fazla fast food zincirlerinin bulunduğunu ve birçok kebapçıyla karşılaşabileceğinizi söyleyebiliriz.

Aberdeen, küçük bir şehir olduğu için insanlar burada publarda vakit geçirmeyi çok sevmektedir. Bu nedenle şehirde hayli fazla pub ve bar bulunmaktadır. Bu mekanlarda çok çeşitli içkileri uygun fiyatlara içmeniz mümkün olmaktadır. Bu da şehri, alkol almayı seven ziyaretçiler için oldukça cazip kılmaktadır. Özellikle el yapımı biraların şehirde hayli fazla beğenildiğini de belirtmeliyiz.

Aberdeen’e geldiğinizde özellikle geyik eti, angus, taze yakalanmış deniz mahsulleri gibi protein anlamında zengin besinlerden oluşan muhteşem menülerle kendinize ziyafet çekme şansını yakalayabilirsiniz. Şehirde dünya mutfağına ait çeşitli lezzetleri tadabileceğiniz çeşitli mekanlar da bulunmaktadır.

2- Aberdeen’de Nerede Yenir, İçilir?

Aberdeen’de yeme içme konusunda oldukça fazla mekan seçeneğine sahipsiniz. Özellikle şehrin en canlı bölgelerinden olan Union Square’da birçok farklı ve keyifli yeme içme mekanı bulunmaktadır.

Şehirde gidebileceğiniz bazı yeme içme mekanlarını sizin için listeledik;

#1 Amarone

amarone

Kaliteli malzemelerden yapılmış mükemmel İtalyan pizzalarını ve yemeklerini tatmak için Uninon Square’daki bu mekanı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

#2 Sabai

sabai

Asya mutfağına doğru bir yolculuk yapmak isterseniz güleryüzlü personeliyle ve eşsiz menüleriyle hizmet veren bu mekanı listenize almanızda fayda var.

#3 8848

Aberdeen'de ne yenir
8848

Dünyanın pek çok yerinde çok fazla ilgi gören Nepal ve Hindistan mutfağını denemek isterseniz bu restoran çok isabetli bir tercih olabilir.

#4 Granite Park

granite park

Goldan Square bölgesinde bulunan Granite Park, muhteşem lezzetlerin yanı sıra glutensiz seçenekleriyle de şehrin en iyi mekanlarından biri.

#5 Rustico

rustico

Çoğunlukla İtalyan yemeklerinin servis edildiği mekan çocuklar için sunduğu lezzetli seçeneklerle çocuklu aileler için de çok güzel bir alternatif. Mekanın şehirdeki en çok tercih edilen yerlerden biri olduğunu belirtelim.

#6 The Adelphi Kitchen

the adelphi kitchen

Biraz daha hızlı hazırlanabilen sıcak ve soğuk menüsü ile mekan, şehirdeki en keyifli mekanlar arasında bulunuyor.

#7 Cafe 52

cafe 52

Rahat bir şekilde bir şeyler yeyip içmek ve arkadaşlarınızla hoş sohbetler etmek istiyorsanız bu güzel cafeyi ziyaret edebilirsiniz.

#8 The Ashvale

the ashvale

Lezzetli deniz ürünleriyle bir ziyafet çekmek isterseniz 30 yıldan fazla bir süredir hizmet veren bu mekana mutlaka uğramanız lazım.

#9 Cup Cafe

cup cafe

Aberdeen gezilecek yerler sizi çok yorduğunda ya da bir arkadaşınızla buluşacağınız zaman bu mekanı tercih edebilir, güzel bir kahvenin yanına bir parça pasta sipariş ederek gezinize güzel bir mola verebilir ya da arkadaşınızla eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Aberdeen’de ne yenir, ne içilir sorusuyla ilgili muhteşem bir yanıtı kaçırdığımızı düşünüyorsanız lütfen bize yorum kısmından yazmayı unutmayın!

*Bu muhteşem mekanları gördükten sonra insanın Aberdeen’e gidesi geliyor değil mi 🙂 O halde hemen en ucuz fiyatlarla Aberdeen uçuşlarından birini satın alarak seyahatinizi planlamaya ne dersiniz? Bizce süper olur…

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin