Zaporijya’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 7 Şehir Lezzeti

Ukrayna’nın Zaporijya’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık….

” Zaporijya’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, kentin en lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Borshch

borshch

Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde sevilerek tüketilen borshch, soğuk servis edilen kırmızı renkli bir çorbadır. Kırmızı renginin pancardan alan çorba içerisindeki birçok sebze sayesinde sizi Ukrayna soğuklarına karşı güçlü kılıyor. 🙂

2- Holubtsi

Holubtsi

Soğuklarda tüketebileceğiniz en sağlıklı sebzelerden biri olan lahanadan yapılan holubts, ülkemizde lahana dolması olarak bilinmekte. Ukrayna ve Rusya’da evlerin vazgeçilmez yemeği olan holubtsiyi denemenizi öneriyoruz.

3- Shashlyk

Shashlyk

‘’ Şaşlık kebabı ‘’ olarak bilinene bu kebap türü, Zaporijya’nın popüler tatlarından biridir. İki ülkede de denedikten sonra yorumlar kısmından bizlerle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

4- Varenyky

Varenyky
Varenyky

Mantı benzeri hamurların meyvelerle veya peynirli harçla doldurularak haşlandığı varenykyler, Zaporijya’da ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor. Kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

5- Paska

Paska

Paskalya Bayramı veya Noel gibi özel günlerde Zaporijya’da ne yenir diye düşünenler için paskaları denemenizi şiddetle öneriyoruz. Bu lezzetli ekmekler tadıyla olduğu kadar şekliyle de dikkat çekiyor. 🙂

6- Babka

Babka

 

Açılan hamurların çikolatalı sos ve çikolata parçacıklarıyla birlikte kapatıldığı babka, yiyebileceğiniz en tatlı kektir. Bu kekin en güzel yanıysa kestiğiniz anda içinden akan çikolatadır.. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

7- Kefir

Kefir

Amerika ve Avrupa’nın birçok ülkesinde sıklıkla tüketilen hem ferahlatan hem de besleyen kefiri tatmanızı öneriyoruz. Kefirin faydaları saymakla bitmez Zaporijya’da da sıkça tüketiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

*Zaporijya gezilecek yerler yazımızı okudunuz mu ?

Zaporijya’da ne yenir yazımız hakkındaki yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin