Zaporijya Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer

Ukrayna’nın turistik şehirlerinden birisi olan Zaporijya, ülkenin doğusundaki Dinyeper Nehri’nin kıyısına kurulmuş.

Çeşitli turizm faaliyetlerinin yanında gelişmiş demiryolu merkezi ve nehir limanına sahip olan şehirde, pek çok Türk toplumunun izleri görülüyor. Zaporijya gezilecek yerler listesinde, size hem yakın hem de uzak gelecek tarihi noktalar ve bozulmamış doğal alanlar sunuyor.

Khortytsya Adası

Khortytsya Adası

Ukrayna Kazaklarının kalesi olarak nam salmış adada, çevreye dağılmış hayli yaşlı meşe ağaçları ve muhteşem doğal alanlarla bambaşka bir dünyaya adım atıyorsunuz. Keyifli yürüyüşler ve bisiklet turları yapabileceğiniz Khortytsya Adası Kazak tarihi açısından da zengin kültürel miraslar barındırıyor. Ada aynı zamanda Polonya ve Rusya kontrolünün dışında bulunmasıyla önemli bir stratejik konuma sahip.

Zaporijya Siçi

Zaporijya Siçi

16. ile 18. yüzyıllar arasında var olmuş askeri yerleşmeler grubu olan Zaporijya Siçi, Sovyet döneminde barajların inşa edilmesinden sular altında kalmış. Şimdi, Ukrayna için tarihi öneminin yanında, yeni evlenen çiftlerin törenden önce gelerek başlattıkları bir geleneğe de ev sahipliği yapıyor. Güzel kareler yakalayacağınız ve etkileyici havaya sahip bir alan.

Dinyeper Nehri

Dinyeper Nehri

Oldukça geniş bir yatağı bulunan Dinyeper Nehri, Zaporijya için yaşam ve huzuru temsil ediyor. Şehrin su ve enerji ihtiyaçlarını karşılayan nehrin günün her saatinde mükemmel bir manzaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Nehir üzerine kurulmuş, aynı zamanda karayolu olarak kullanılan Dinyeper Hidroelektrik İstasyonu’nu da görmelisiniz.

Preobrazhenskiy Köprüsü

Preobrazhenskiy Köprüsü

1952 yılında yapılan 550 metre uzunluğundaki köprünün yapımı, kimi kesimlerce imkânsız olarak değerlendirilmiş. Bu nedenle mimari açıdan başyapıt sayılan Preobrazhenskiy Köprüsü, dört kemerden oluşuyor. İki kartı bulunan köprünün üst katı demir yolu hattına, alt kat ise yaya ve özel kamyonlara ayrılmış.

Antika Araba Müzesi

Antika Araba Müzesi

30 ve 60’lı yıllar arasında üretilmiş araçların yanına daha yeni modellerin de yer aldığı Antika Araba Müzesi bünyesinde 22 sergi bulunuyor. Tüm araçların çalışır durumda olduğu müzede sergilenen parçalar, zaman zaman yarışlara da katılıyormuş. Antika eserlere ilginiz varsa bu müze sizin için cazip bir durak olacaktır.

Binicilik Tiyatrosu

Kazakların yeteneklerini gösterdiği bir platformdan doğan Binicilik Tiyatrosu’nda; aktörler geleneksel Kazak kostümleri giyiyor ve at üzerinde can alıcı şovlar yapıyor. Şehrin en turistik yerlerinden biri kabul edilen açık hava tiyatrosunda siz de atlarla kısa bir tur atabiliyorsunuz. Ayrıca isteğinize göre hızlandırılmış binicilik dersleri de alabilirsiniz.

Aziz Andrew Katedrali

Aziz Andrew Katedrali

Bağışlar yardımıyla 2001 yılında inşa edilen Aziz Andrew Katedrali, barok ve modern mimarinin harmanlanmasıyla yapılmış. Şehirde en çok ziyaretçi ağırlayan ibadet yeri olan katedral, anıt olarak da kabul ediliyor.

Kutsal Bakire Koruma Katedrali

Kutsal Bakire Koruma Katedrali

36 metre gibi görkemli bir uzunluğa sahip katedral, şehir simgelerinden biri haline gelmiş. Yapımı 1778 yılına dayansa da 1886 yılında yeniden taş kullanılarak inşa edilmiş. Son yenileme çalışmalarıyla 2011 yılında günümüzdeki görünüme ulaşan Kutsal Bakire Koruma Katedrali, ziyaret etmek isteyeceğiniz noktalardan biri olabilir.

Silah Tarihi Müzesi

Silah Tarihi Müzesi içinde sergilenen parçalar, V. Shlayfer’ın kişisel koleksiyonundan ve Taş Devrinden II. Dünya Savaşı’na kadar kullanılmış silahlardan oluşuyor. Müzede makineli tüfekler, av tabancaları, kılıçlar ve daha pek çok farklı yüzyıla ait tarihi silahlar sergiliyor. Avrupa‘nın en büyük silah müzelerinden biri olan müze, haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Voznesenskiy Parkları

Voznesenskiy Parkları

Seyahatiniz esnasında biraz soluklanıp temiz hava almak isterseniz Voznesenskiy Parkları’na rotanızı çevirebilirsiniz. Şelaleler ve yemyeşil ağaçların arasında yapacağınız kısa bir yürüyüş, size tüm yorgunluğunuzu unutturacak.

Zaporijya’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 7 Şehir Lezzeti

Zaporijya'da ne yenir? Ne içilir?

Ukrayna’nın Zaporijya’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…. ” Zaporijya’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, kentin en lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; 1- Borshch Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde sevilerek tüketilen borshch, soğuk servis edilen kırmızı renkli bir çorbadır. Kırmızı renginin pancardan alan çorba içerisindeki birçok sebze sayesinde … Devamını oku…

Bizi Takip Edin