Young’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Avusturalyanın geleneksel şehirlerinden olan Young’un leziz yemeklerini sizler için derledik.

‘’ Young’da Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ Yazımızı inceleyerek şehrin en güzel yemeklerini ve birbirinden lezzetli içeceklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Meat Pie

Meat Pie, Young

Tatlı denemeye alıştığımız tartları etli denemeye ne dersiniz? Avusturalya’nın meşhur meat pieları küçük ancak oldukça doyurucu. İçleri dana etiyle doldurulup fırına verilen bu minik tartlar ana yemek öncesi sıcak başlangıç olarak tercih ediliyor.

Anzac Biscuits

Anzac Biscuits, Young

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan anzac biscuits denemeniz gereken popüler Young lezzetlerinden biridir. Yulaf, fıstık ezmesi ve Hindistan cevizinin buluştuğu bu enfes tat beş çaylarının vazgeçilmez ekürisi. 🙂

Sausage Sanger

Sausage Sanger, Young

Sosisli sandviçler arasında büyüklüğüyle dikkat çeken sausage sanger oldukça doyurucu.Büyük sandviç ekmeleri içerisinde turşu, soğan ve maydanozla birlikte sunulan sosisler denemeniz gereken sokak lezzetleri arasında yer almakta.

Chiko Roll

Chiko Roll, Young

Dışı çıtır hamur içi sebzeli etlerle dolu olan atıştırmalık bir lezzet arıyorsa chiko roll tam size göre. Denemeniz gereken bu enfes lezzeti sokak satıcılarından, kafelere kadar birçok noktada bulabilirsiniz.

Australian Prawns

Australian Prawns, Young

Normal karideslere göre biraz daha büyük olan Avusturalya karidesleri denemeniz gereken en lezzetli tatlardan biridir. Avusturalya’da normal günlerden özel günlere kadar her zaman yapılan ve sevilerek tüketilen bu tat sağlıklı ve hafif lezzetler arasında yer alıyor.

Pavlova

Pavlova, Young

Pastaların en güzeli olan pavlova sadece Avustralya’da değil Avrupanın da birçok ülkesinde tüketilmektedir. Bu lezzetli pasta birçok taze meyvelerle süslenerek hafif şekerli ve lezzetli bir tat haline dönüştürülmüştür. Pavlovayı sipariş ettiğinizde önce muhteşem görüntüsünü fotoğraflamanızı öneriyoruz.

Lamingtons

Lamingtons, Young

Sünger kekin çikolata ve Hindistan ceviziyle buluştuğu enfes bir tatlı olan lamingtons, Young’un en sevilen tatlarından biridir. Sadece Young bölgesinde değil başkent Sydney sokaklarında da gezerken bu lezzetli tatlı atıştırmalıkları yiyebilirsiniz.

Neenish Tart

Neenish Tart, Young

Bir yanı pembe bir yanı kahverengi çikolatayla kaplanan tartlar şehrin en sevilen tatlılarından biridir. Bu minik tartlar görüntüleriyle oldukça şirin bir izlenim yaratıyor. Damaklarınızı şenlendirecek bu tartları bol bol yemeyi unutmayınız. 🙂

Margaritas

Margaritas, Young

Avusturalya’da manzara eşliğinde hoş bir içki içmek isterseniz margritaları deneyebilirsiniz. Alkollü içecek sevenlere önerimizdir. 🙂

Young gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Avusturalya’nın popüler şehirlerinden olan Young’un enfes tatlarını keşfettik. Bu lezzetleri keşfetmek ve birbirinden güzel noktalarını gezmek isterseniz anında Young uçak bileti sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin