Uşak’ta hamur işleri de oldukça sevilen yemek çeşitleri arasında. Gelin birlikte her demden yemeklerin sentezlendiği Uşak’ın yöresel lezzetleri konusunu inceleyelim.
Uşak usulü tarhana çorbasının yapımında, 20 gün kadar bekletilmiş tarhana kırmızı ve yeşil biber, un, yoğurt, süt ve isteğe göre kullanılan fasulye ya da nohutun harika birleşiminden oluşuyor. Biraz uğraştırsa da tüm uğraşlarınıza değecek bir başlangıç yemeği.
İç Anadolu’nun meşhur yemeklerinden biri olan keşkek, Uşak’ta özel günler ve düğünlerin vazgeçilmez yemeği. Dövülmüş buğdayın et veya tavuk ile birleşiminden oluşan yemeği tatmanızı tavsiye ederiz.
Özenle hazırlanmış dana kıymadan hazırlanan bu lezzetli Uşak yemeğinin ismi et basma… Kent halkının sıklıkla pişirdiği lezzetli basma köfteyi, ev yemekleri yapan restoranlarda bulabilirsiniz.
Sakatat sevenlere Uşak’a özgü meşhur bir lezzet olan Ciğer Sarma, denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetler arasında. Damat zevkine önem veren ve ciğer sevenler için tam bir lezzet bombası. Pirinçli kuş üzümlü iç harcın kuzu ciğer ile sarılmasından oluşuyor.
El açması böreği dilerseniz ıspanaklı dilerseniz de peynirli yapabilirsiniz. Uşak’ta kahvaltılarda ve çay saatlerinde bolca tüketilen böreğin tadına doyum olmuyor.
Koyun etinden yapılan yemek, parça etlerin özel yapılmış çömleklerde salça ve su ilave edilerek pişirilmesinden oluşuyor. Biber, domates ve taze soğan katıldı mı tadından yenmiyor.
Yeşil mercimeğin kavrulmuş soğanla harmanlandıktan sonra bulgur ve su ile pişirilmeye bırakılan Alacatene yemeği Uşak’ta akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri.
Farklı yörelerde peynirli yapılan muska böreği, Uşak’ta Ege’nin yeni toplanmış taptaze otlarıyla yapılıyor. Özellikle ıspanağın sık sık iç malzeme olarak kullanıldığı böreğe soğan ve pul biberde eklenince tadına doyum olmuyor.
En güzel hamur işlerinin çıktığı kentte katmer, özene bezene hazırlanan yiyeceklerden biri. Susam ve haşhaş ve tahin ile lezzetlendirebileceğiniz hamuru bir de sacta pişirirseniz değmeyin keyfinize…
Bir hamur tatlısı olan Demir Tatlısı, adını yapımında kullanılan ve tatlıya farklı şekiller veren demir kalıptan alıyor. Kızartılarak yapılan tatlıya bir de şerbet eklendi mi tam bir lezzet bombası oluyor.
Baklavayla benzerlik gösteren tatlı için ince bir hamur açılırken içi bol ceviz ile doldurulup rulo haline getiriliyor. İki ucundan büzülen harika tatlı fırında üzeri kızarana kadar pişirildikten sonra servis ediliyor
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…