Kategori: Türkiye

Türkiye’de Görülecek En Güzel 7 Göl

Tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında muhteşem doğal güzellikleri de bünyesinde barındıran ülkemizin her bölgesinde birbirinden güzel doğa harikalarına rastlamak mümkün.

Ülkemizin coğrafi anlamda hareketli bir bölgede bulunması nedeniyle birçok yerinde göllere rastlamak mümkün. Hatta bu göllerin bazıları güzelliği, temizliği ya da büyüklüğüyle dünyaca tanınıyor. Bu harika göller ziyaretçilerin çok keyifli ve unutamayacakları anlar yaşamasını sağlıyor.

Türkiye’de Görülecek En Güzel 7 Göl

1.Van Gölü, Van

En derin noktası 451 metreyi bulan Van Gölü, Türkiye’nin en büyük gölü konumundadır. Göl Van ve Bitlis illeri tarafından çevreleniyor. Sodalı suyunun şifalı olduğu söylenen, Van Gölü’ne has inci kefali ve birbirinden güzel adalarıyla Van Gölü, ülkemizin en çok turizm potansiyeline sahip göllerinin başında geliyor. Gölün en meşhur adası üzerinde muhteşem bir de kilise bulunduran ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Akdamar Adası.

2.Tuz Gölü, Konya

Konya, Aksaray ve Ankara arasında bulunan ve yolu buraya düşenlerin mutlaka uğradığı Tuz Gölü, bembeyaz rengi ve dönemsel olarak görülebilen pelikan gibi çok güzel görünüme sahip kuşlarıyla ülkemizin önemli değerlerinden biridir. Bölgede çıkarılan tuz ülkemizin tuz ihtiyacının %40 gibi önemli bir bölümünü karşılıyor. Özellikle gün batımındaki manzara fotoğraf tutkunlarını Tuz Gölü’ne çekmeyi başarıyor.

3.Karagöl, Artvin

Kamp yapmak ve doğanın içinde kafa dinlemek isteyenler için birebir olan Karagöl, Artvin ilinde bulunuyor. Heyelan sonucu oluşan gölde birçok yabani hayvanı doğal ortamında izleyebilir, doğanın her türlü rengini görebilirsiniz.

4.Uzungöl, Trabzon

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki bu etkileyici göl, Haldizen Deresi’nin önünün heyelan sonucu düşen kayalarla kapanmasıyla oluşmuştur. Uzungöl’e ulaştığınızda sizi etkileyici bir manzara karşılıyor ve yeşiller ortasında duru bir su size büyük bir huzur veriyor. Gölün üstünde yamaç paraşütü yaparak gölün tepeden etkileyici manzarasının tadını çıkabiliyorsunuz.

5.Salda Gölü, Burdur

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, sadece ülkemizin değil dünyanın en temiz gölleri arasında sayılıyor. Kendinizi tropik bir adanın sahilinde hissedeceğiniz gölün çevresinde sizi muhteşem bir doğa, yaban hayatı ve huzur bekliyor.

6.Gölcük, Bolu

Abant ve Yedigöller gibi muhteşem bir doğayı bünyesinde bulunduran Bolu’nun bir diğer güzelliği Gölcük, tepeler arasında Gölcük Tabiat Parkı içinde bulunuyor. Yapay bir göl olan Gölcük her mevsim büründüğü farklı güzelliklerle ziyaretçilerine bir kartpostalın içindeymiş hissi yaşatıyor. Bölge İstanbul’a yakınlığı nedeniyle özellikle İstanbul’dan çok fazla ziyaretçi çekiyor.

7.Nemrut Gölü, Bitlis

Nemtur Krater Gölü, Bitlis’te bulunan doğal oluşumlu bir göldür. Bir zamanlar aktif bir volkanik dağ olan Nemrut’un tepesinde volkanik küllerin suyun akış yönünü kapatmasıyla 5 gölün oluştuğu bölge dünyanın ikinci büyük krater gölü konumunda. Yamaç paraşütü yapabileceğiniz, güzel bir pikniğin tadını çıkarabileceğiniz, doğal hayatı gözlemleyip huzur bulabileceğiniz Nemrut Krater Gölü’nü en kısa zamanda mutlaka görmelisiniz.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

3 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

3 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

5 gün önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

5 gün önce

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görülmesi Gereken 61 Yer

Münih nerede & Hangi ülkede? Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın kültürel açıdan en önemli şehri olarak…

2 hafta önce