Tenerife’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Enfes Tat

İspanyaya bağlı adalardan biri olan Tenefire’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Tenerife’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin en lezzetli yemeklerini keşfetme şansı bulabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Papas Arrugadas Con Mojos

Papas Arrugadas Con Mojos

Küçük patateslerin fırında kızartılarak yapıldığı con mojos, soslarla birlikte servis edilmektedir. Tek başına sipariş edebileceğiniz gibi yemeğin yanında da sipariş edebilirsiniz.

2- Gazpacho

Gazpacho

İspanyanın en meşhur tatlarından olan gazpacho ‘’ soğuk domates çorbası ‘’ olarak bilinir. Birçok malzemenin birleşerek oluşturduğu bu tat genellikle yaz aylarında tüketilmektedir.

3- Fabada Asturiana

Fabada Asturiana

Güveç kuru fasulye olarak bilinen fabada asturiana, Tenerife’nin en sevilen lezzetlerinden biridir. İçerisine black pudding denilen domuz etinden yapılan bir sucuk da konulan bu güvencin tadına birçok seçkin restoranda bakabilirsiniz.

4- Ropa Vieja

Ropa Vieja

Dana etinin haşlanıp didik didik edilerek sunulduğu bu yemek, yeşil zeytin ve soğanla birlikte kavruluyor. Bu oldukça lezzetli tat pilav veya patates püresiyle birlikte tercih edilmektedir.

5- Tortilla

Tortilla

Patates ve yumurtanın birleşimi ne kadar güzel olabilir derseniz sorunuzun cevabı tortillada gizli. İspanya’nın en sevilen tatlarından biri olan tortilla ılık olarak servis edilmektedir. Bu lezzetli tat ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak veya sabah kahvaltıları için tercih edilebilir.

6- Carne con Papas

Carne con Papas

Patates ve sığır etlerinin ağır ağır kaynatılarak yapıldığı bu lezzetli yemek damaklarınızı şenlendirecek. Oldukça sevilen bu tat doyurucu akşam yemeklerinin vazgeçilmezi.

7- Mari Muntanya

Mari Muntanya

Karides yemeyi seviyorsanız, mari muntanya tam size göre. Soslanarak yapılan karidesler oldukça şık sunumuyla dikkat çekiyor.

8- Turron

Turron

‘’ İspanya Helvası ‘’ olarak bilinen bu lezzet bol bademli helvalardır. İsterseniz bu tatlardan hediyelik olarak da satın alabilirsiniz.

9- Churros

Churros

İspanya’dan çıkıp ünü dünyaya yayılan churros ülke genelinde oldukça sevilmekte. Tenerife’nin en sevilen lezzetlerinden olan churrosları henüz sıcakken denemenizi öneriyoruz.

*Tenerife gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Tenerife’de ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri

Yorum yapın

Bizi Takip Edin