Meşhed’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

İran’ın sevilen şehri Meşhed’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Meşhed’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Meşhed mutfağı, Türk mutfağı ile benzer özellikler taşıyan zengin bir mutfak.. Kent geziniz sırasında aç kalmayacağınızdan eminiz. Meşhed’de pek çok restoran ve kafede ülkenin yöresel lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Jujeh Kebap

Jujeh Kebap

İsteğe bağlı olarak önceden seçilmiş kemikli ya da kemiksiz et çeşitlerinin mangalda pişirilmesinden oluşan İran’a özgü bu yemeğin ismi Jujeh Kebabı..

İçerisinde kıyılmış, soğan, limon suyu ve bazen de safran eklenerek marine edilen bu lezzetli etler yumuşacık olana kadar ızgarada pişiriliyor.

2- Khoreshe Bademjan

Khoreshe Bademjan

Lezzetli mi lezzetli bir patlıcan yemeği olan Khoreshe Bademjan, Meşhed geziniz sırasında mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

İçerisinde ekşi üzüm suyu, tarçın ve safran gibi hafif aromatik baharatlar yer alan bu lezzetli yemeğe, kuzu veya sığır eti de eklenince tadından yenmiyor. Bir nevi güveç olarak tanımlayacağınız lezzet, kent restoranlarında sıklıkla karşılaşacağınız ana yemeklerden bir diğeri..

3- Borani

Borani

Kafkasya’nın en ünlü yöresel yemeği Boraninin, ana vatanı İran’dır aslında..

Yoğurt ve pek çok farklı malzemenin bir araya gelmesinden oluşan bu lezzetli meze, ülkenin simgesi haline gelmiş yemeklerden biri. Meşhed geziniz sırasında denemeniz gerekenler arasında..

4- Sabzi Polisi

Sabzi Polisi

Pek çok sebzeyi bir arada görebileceğiniz Sabzi Polisi, aslına bakarsınız bir sebzeli tart.. İçerisinde kişniş, dereotu, ıspanak, çemen otu, maydanoz ve diğer taze otlardan yapılan bu lezzetli tuzlu kekin tadına hayran kalacaksınız. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Kotlet

Kotlet

Bizdeki köfte ile hemen hemen aynı lezzet ve görüntüdeki bu yemeğin ismi Kotlet… Meşhed’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt arıyorsanız sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. İsteğe bağlı olarak koyun ya da dana etinden hazırlanıyor. Ülkede öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet mutlaka turşu, mantar ve limonla servis ediliyor. Tadı ise parmak ısırtan cinsten..

6- Sup e Morgh

Sup e Morgh

Ana yemekten önce mutlaka bir kase çorba içenlerdenseniz sizlere kentin yöresel lezzetlerinden birini daha tanıtalım.. Besin değeri oldukça yüksek bu tavuk çorbasına Meşhed’de Sup e Morgh deniliyor.

Klasik tavuk suyu çorbasının içinde havuç, patates gibi çorbaların yanı sıra tavuk parçaları da yer alıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara ise iyi geldiği biliniyor.

*Meşhed Gezilecek Yerler için… 🙂

Meşhed’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin