Mauritius’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Enfes Şehir Yemekleri

Madagaskar’ın doğusunda bulunana Mauritius’da ne yenir sorusunca cevaplar aradık..

Afrika Kıtası’na bağlı bir ada ülkesi olan Mauritius’un geleneksel yemeklerini ‘’ Mauritius’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ’’ yazımızda inceleyebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Dhal Puri

Dhal Puri

Zerdeçal, yağ, un ve tuzun birleşimiyle oluşan dhal puri,lezzetli bir hamur çeşididir. Kızartılan bu hamurlar yanında zeytinli sos, domates sosu veya yemeklerle birlikte servis ediliyor. Mauritiusun en popüler lezzetlerinden olan Dhal Puri denemeniz gereken tatlardan biridir.

2- Briyani

Briyani

Arap Yarımadası’ndan Türkiye’ye kadar birçok farklı coğrafyada yapılan briyantin denenmesi gereken lezzetli tatlardan biridir. Tavuk etlerinin pirinç pilavıyla buluştuğu bu tat doyurucu ve lezzetli olmasıyla tercih ediliyor.

3- Gateau Patate Douce

Gateau Patate Douce

Patatesin un, şeker ve yumurtayla birlikte kızartıldığı patate douce, tatlı bir kektir. Denemeniz gereken bu tat geleneksel lezzetler arasında yer alıyor.

4- Gajak

Gajak

Susamlarla yapılan en lezzetli tatlı atıştırmalık gajak aslında bir Hindistan lezzetidir. Mauritius’da denenmesi gereken lezzetlerden olan gajakı isterseniz hediyelik olarak da satın alabilirsiniz.

5- Vanilya Çayı

Vanilya Çayı

Ada yaşamında tadabileceğiniz en lezzetli tatlardan biridir vanilya çayıdır. Sakinleşmenizi sağlayacak yumuşak içimli tadıyla ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilirsiniz.

6- Alouda

Alouda

Chia tohumlarının süt ve meyvelerle birleştiği bu lezzetli içecek, Mauritiusun sıcaklarında içinizi serinletecek. Uzun süre tok tutan chia tohumları sayesinde diyetinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 🙂

*Mauritius gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Mauritius’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin