Tenerife’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Enfes Tat

İspanya’ya bağlı adalardan biri olan Tenefire’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık… ‘’ Tenerife’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin en lezzetli yemeklerini keşfetme şansı bulabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; 1- Papas Arrugadas Con Mojos Küçük patateslerin fırında kızartılarak yapıldığı con mojos, soslarla birlikte servis edilmektedir. Tek başına sipariş edebileceğiniz gibi yemeğin yanında da … Devamını oku…

Tenerife Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 14 Yer

Tenerife Plajları

Kanarya Adaları’nın en büyüğü, nüfus yoğunluğunun neredeyse yarısına sahip Tenerife, her yıl çok sayıda turist ağırlıyor.

İspanya’nın doğal güzellikleriyle ünlü şehri her mevsim sıcak ve düzenli iklimiyle de tercih ediliyor. Maymunlar Cehennemi filmlerinin meraklıları için, filmin burada kurulmuş platosu da en ilgi çeken yerlerden. Su parkları, yanardağları, mağaraları ve onlarca plajıyla Tenerife gezilecek yerler açısından da zengin ve eğlenceli bir yer.

Teide Yanardağı ve Ulusal Parkı

Teide Yanardağı ve Ulusal Parkı

İspanya’nın en yüksek dağı olan Teide’yi gezmek için teleferik kullanmanız gerekiyor. Tenerife’ye de adını veren dağda hava oldukça serin; iyi giyinmeniz gerekebilir. Zirveye çıkmak için özel izin belgelerinizi aldıktan sonra muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir, bulutlara bile dokunabilirsiniz.

Auditorio de Tenerife

Auditorio de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife’de yer alan şehrin sembolü haline gelmiş, oditoryum binası ve sanat merkezini de listenize ekleyin. 2003 yılında inşası tamamlanan bina, İspanyol ressam Santiago Calatrava tarafından tasarlanmış. İlginç ve unutulmayacak bir mimarisi var.

Candelaria Bazilikası

Candelaria Bazilikası

Candelaria bölgesindeki bazilika, kentin koruyucusu olduğuna inanılan Meryem’e adanmış. Takımadadaki en kutsal tapınak sayılan Candelaria, İspanya’daki 5000 kişilik kapasitesiyle en büyük kiliselerden biri.

Guimar Piramitleri

Guimar Piramitleri

19.yy’da, harç kullanılmadan taştan yapılmış, piramide benzeyen şekilleriyle tarımı geliştirmek için yapılmış. Ancak günümüze 9 piramitten 6 tanesi ulaşabilmiş.

Loro Parque

Loro Parque

Tropikal bir adada penguenleri görmek imkânsız mı? Eğer Loro Parque’deyseniz, değil. Onlarca tür hayvanın sizi beklediği park, her yaştan insanın içini ışıtacak türden. Önceleri papağan parkı olarak tasarlanmış-ki parkın adı da Papağan Parkı olarak çevrilebilir- ancak sonrasında genişletilmiş.

Ziyaret saatleri:
Her gün: 8.30-18.45

Siam Park

Siam Park

Tayland prensesi tarafından açılan Siam, Avrupa’nın en görkemli su parkı kabul ediliyor. Volkan, ejderha, dalga sarayı, kayıp şehir gibi oyun alanlarıyla fantastik eğlence seçeneklerinden istediğinizi seçebilirsiniz.  Ayrıca parkın, dünyanın en büyük ejder heykeli ve ilk yeşil su parkı gibi rekorları da bulunuyor. Parkı pazar ve pazartesi 10.00-17.00, diğer günler 9.00-20.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Casa de los Balcones

Casa de los Balcones

1632 yılında inşa edilmiş üç katlı bina, bitkilerle kaplı verandaları ve balkonlarıyla dikkat çekiyor. Adalar içinde en büyük resim kompleksine sahip Casa de los Balcones’te çeşitli sanat eserleri sergileniyor ve eğitimler veriliyor.

Ziyaret saatleri:
Hafta içi: 8.30-19.00
Hafta sonu: 8.30-18.30

ARTlandya

ARTlandya

ARTlandya, her türlü oyuncak bebek koleksiyonunun yer aldığı, Tenerife‘de bir oyuncak müzesi. Yüzlerce çeşit bebekle tanışıp atölyelerde, bu bebeklerin yapım aşamalarına şahit olabilirsiniz. Müze pazartesileri hariç her gün 10.00-18.00 arası açık.

Casa del Vino

Casa del Vino

Şarap tadımı yapabileceğiniz dükkânlar, sergi salonları, şarap tadım kursları gibi etkinlerinin düzenlendiği şarap müzesi de adadaki ilginç noktalardan biri. Her gün 10.00-20.00 arası ziyaret edebiliyorsunuz ama pazar günleri biraz daha erken kapanabiliyor.

Parque Garcia Sanabria

1926 yılında açılan Kanarya Adaları’nın en büyük şehir parkı içinde çeşmeler, heykeller ve geniş bahçeler karşılayacak sizi. Her gün ve her saat gidebileceğiniz parkta Danimarka’nın hediyesi Çiçek Saati’ni de görmeyi unutmayın.

Concepción Kilisesi

Concepción Kilisesi

Santa Cruz de Tenerife şehrinin asıl katedrali olmasa da en önemli kilisesi Afrika tarzı mimarisiyle dikkat çekiyor. Halk arasında Santa Cruz Katedrali olarak anılması sizi yanıltmasın.

San Cristóbal de La Laguna Katedrali

San Cristóbal de La Laguna Katedrali

Şehrin kurucusu olan Alonso Fernández de Lugo‘nun mezarının bulunduğu katedralin içinde İkon Müzesi bulunuyor. Müzede İspanya’nın 160 parçalık, en geniş Bizans ikonu koleksiyonunu görebilirsiniz.

Museo de la Naturaleza y el Hombre

Museo de la Naturaleza y el Hombre

Doğa ve İnsan Müzesi’nde, İspanyol öncesi döneme ait kalıntıların, eserlerin yanında Guançe mumyaları, taş oymalar ve içi doldurulmuş hayvanlar sergileniyor. Bunların dışında bitkiler, deniz ve kara omurgalılarının koleksiyonlarına da yer verilmiş. Müze, pazar ve pazartesi 10.00-17.00, diğer günler 9.00-20.00 arasını hizmet veriyor.

Tenerife Plajları

Tenerife Plajları

Hem masmavi sularda yüzme hem de dalış yapma şansı yakalayacağınız birbirinden güzel Tenerife plajları var. Bu plajlar içinde en göze çarpanı ve ünlüsü, kuşkusuz siyah kumsalıyla Playa Jardin. Ancak diğer plajları da mutlaka değerlendirip her mevsim güzel havanın keyfini sürün.

  • Playa de las Teresitas
  • Puerto de la Cruz
  • El Medano
  • Playa de Las Americas

Soğumaya başlayan havalara inat yaz bitmesin mi istiyorsunuz? O zaman en iyi kaçış yolu olan Tenerife için uçak biletlerini Bilet Bayi nasıl sunuyor, gelin bakalım.

Bizi Takip Edin