Southampton’da Ne Yenir, Ne İçilir?

İngiltere’nin geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Southampton’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Southampton’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte asla aç kalmayacağınızdan eminiz. Şehirde birbirinden lezzetli İngiliz yemekleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacağınız gibi dünya mutfağından pek çok restoran zinciri ile de karşılaşmanız mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Balık ve Patates Kızartması

Balık ve Patates Kızartması, Southampton

İngiltere’nin en ünlü yemeklerinden biridir Balık ve patates kızartması… Southampton’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran Fish and Chips pek çok restoran ve kafede bira ile ayrılmaz ikili olarak servis ediliyor. Bu lezzetli atıştırmalıklar,  lezzetli bir ana yemek tercihi de olabilir. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Piccalilli

Piccalilli, Southampton

Kentte sıklıkla göreceğiniz bu lezzetin ismi Piccalilli… İçerisinde Hint turşusu, salamura sebze ve yoğun oranda baharat yer alan bu lezzetli atıştırmalıkları kent marketlerinden satın alabilir veya restoranlarda tadabilirsiniz.

3- Domuz Turtası

Domuz Turtası, Southampton

Genellikle ılık ya da soğuk servis edilen İngilizlerin favori yemeklerinden biri de Domuz turtası..  İçerisinde domuz etinden yapılan bir kıymalı harç yer alan turta, ana yemeklerin yanında bir meze veya ara sıcak olarak servis ediliyor.

4- Yorkshire Pudingi

Yorkshire Pudingi, Southampton

Bu lezzetli çöreklere İngilizler, Yorkshire Pudingi ismini vermiş..  Southampton’da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri olan çörekler süt, un ve yumurtadan yapılıyor. Bu lezzetli pudinglerin en önemli özelliği muhteşem kabarıklığı  ve doyurucu bir atıştırmalık olması.

Southampton restoranlarında servis edilen ana yemeklerin yanında sıklıkla göreceğiniz bu lezzetli çörekler reçel ve şeker eklenerek tatlı olarak da servis edilebiliyor. Denemeniz de fayda var..

5- İngiliz Kahvaltısı

İngiliz Kahvaltısı, Southampton

Meşhur İngiliz Kahvaltısını bilenler bilir… İçerisinde pastırma, sosis, yumurta, kahve ve çay eksik olmayan bu lezzetli kahvaltılar, İngilizlerin en önemli öğünü esasen..

Kente gelen turistler de bu ünlü kahvaltı masalarını çok seviyor. Southampton’da kendinizde güzel bir İngiliz kahvaltısı hediye etmenizi tavsiye ederiz.

6- Benekli Kek

Benekli Kek, Southampton

Küçük bir tatlı çay molası yapmak isteyenler için Benekli kek, akla gelen ilk tatlı alternatiflerinden biri. İsmini içerisindeki damla çikolatalardan alan bu lezzetli kek, İngilizlerin favorisi olduğu gibi kente gelen turistlerin de çok sevdiği lezzetlerden bir diğeri.

7- İngiliz Çayı

İngiliz Çayı, Southampton

Southampton’a kadar gelmişken dünyaca ünlü İngiliz çayının tadına bakmadan dönmek olmaz.. 🙂

Kent restoranları ve kafelerinde sıklıkla rastlayacağınız bu çayın en önemli özelliği içerisine eklenen az miktardaki süt ve yanına mutlaka eklenen atıştırmalık tatlılar. Southampton geziniz sırasında kendinize bir beş çayı molası vermeyi ihmal etmeyin deriz.

Southampton Gezilecek Yerler için.. 🙂

Southampton’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin