Cibuti Gezilecek Yerler Listesi

Afrika Kıtası‘nda bulunan Cibuti, Kızıldeniz ve Umman Denizi’ne kıyısı olan Müslüman bir ülkedir. 27 Haziran 1977 tarihinde Fransa sömürüsünden kurtulup bağımsızlığını kazanan şehir, kültürü, gelenekleri ve insanlarıyla ilgi çeken Afrika ülkeleri arasında yer alıyor.

Cibuti’ye yolunuz düşerse ‘’Cibuti Gezilecek Yerler’’ listemizi açıp, görülmesi gereken yerleri ziyaret etmenizi öneriyoruz. Listemizin ilk sırasında;

Asal Gölü

asal gölü

Afrika Kıtası’nın en alçak noktasında bulunana Asal Gölü, Cibuti’de görebileceğiniz yerler arasında yer alıyor. Krater gölü olan Asal Gölü, deniz seviyesinden tam 156 metre aşağıda bulunmakta. Şehrin gürültüsünden kaçıp biraz kafa dinlemek isterseniz gölü ziyaret edip, kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Day Forest Ulusal Parkı

Day Forest Ulusal Parkı

Birbirinden güzel çiçeklerin bulunduğu, farklı canlı türlerinin yaşadığı bu ulusal park içerisinde oldukça güzel vakit geçirebilirsiniz. Temiz dağ havasında yürümek isterseniz Day Forest Ulusal Parkı yürüyüşler için oldukça ideal noktalardan.

Hamoudi Mosque

Hamoudi Mosque

1906 yılında Hacı Hamudiye tarafından yaptırılmış olan cami, başkentin en eski mescitleri arasında yer alıyor.Hamoudi Camii, şehrin en önemli ibadet merkezleri arasında  ve %95’i Müslüman olan Cibuti halkı için oldukça önemli olmaktadır.

Moucha Adası

Moucha Adası

Cibuti’de bulunan Moucha Adası, Cibuti’de bulunana en büyük 3. Adadır. Kurak bir iklime sahip olan adada hava sıcaklıkları 40 dereceyi bulmakta. Cibuti’yi ziyaret ederseniz görmeniz gereken yerler arasında bulunana Moucha Adası, masmavi denizi ve ince beyaz kumlarıyla ilgi çekiyor.

Cibuti Halk Sarayı

Cibuti’nin özgürlüğünün bir sembolü olarak yapılmış olan saray, Cibuti halkı için oldukça önemli yapılar arasında yer alıyor. Vatanseverliğin bir göstergesi olarak yapılmış olan sarayda oldukça büyük bir Cibuti bayrağı bulunmaktadır. Şehrin sembolleri arasında bulunan bu yapıyı görmeniz, ulusun bağımsızlık mücadelesini görmeniz açısından oldukça önemli.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin