Sinop’ta Kahvaltı Nerede Yapılır? | En İyi 25 Kahvaltı Mekanı!

Türkiye’nin en mutlu şehrinde kahvaltı etmek gibisi yok! Türkiye’nin en mutlu şehri ve Karadeniz’in incisi Sinop, yöresel köy kahvaltısıyla hem gözleri hem de damakları şenlendiriyor. Sinop kahvaltısı, şehrin meşhur katlama gibi yöresel tatlarını da içerisinde barındıran zengin ve bol çeşitli sofralarla sunuluyor.

Muazzam doğası, görenlerde hayranlık uyandıran tabiatı ve mis gibi havasıyla Karadeniz’in en çok turist çeken şehirlerinden biri olan Sinop’ta yapılacak pek çok aktivite bulunuyor. Bu aktivitelerin en keyiflisi ve en lezzetlisi hiş şüphesiz kahvaltı oluyor! Peki, Sinop’ta nerede kahvaltı yapılır?

Şehirde ve civar köylerde kahvaltı yapabileceğiniz Açık büfeden, serpme kahvaltıya, doğa içinde hizmet veren mekanlardan, denize nazır manzaralarıyla dikkat çeken restoranlara, yöresel köy kahvaltısı sunan mekanlardan, farklı konseptteki restoranlara kadar pek çok mekan sizleri bekliyor. Sinop kahvaltı mekanları, menüleri ve fiyatları ile ilgili hemen her şeyi öğrenmek için en doğru adrestesiniz! O halde, hazırsanız başlıyoruz;

– Yöresel Kahvaltı Mekanları

1. Çınar Cafe & Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Sinop’ta kahvaltı nerede yapılır, sorusuna verilen ilk cevaplardan ve en popüler adreslerden biri olan Çınar Cafe & Kahvaltı Salonu, şehir merkezinde, Çalıkuşu mevkiinde, eski sinema aralığında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Çınar Cafe & Kahvaltı Salonu, yöresel serpme köy kahvaltısıyla göz dolduruyor. Zira kahvaltı, tamamen doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Serpme köy kahvaltısı, en az iki kişinin doyabileceği şekilde hazırlanıp; sahanda yumurta ve sınırsız çay ile servis ediliyor.

Kahvaltıya ek olarak; gelmişken katlama ve yaren gözleme gibi yöresel lezzetlerin de tadına bakmayı unutmayın! Bu arada en az 25 çeşitten oluşan serpme köy kahvaltısı kişi başı 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca kahvaltıda servis edilen tüm kızartma çeşitleri de ücretsiz.

Kaçırmayın! Çınar Cafe’de, kahvaltının yanı sıra; öğle yemeği, kahve, espresso, çay, vitamin bar ve nargile gibi servislerle de hizmet veriliyor.

  • Adres: Camii Kebir Mah. Kurtuluş Cad. Çalıkuşu Sk. 4a, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 201 01 41 – 0 (532) 302 12 14 – 0 (532) 626 19 79
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Zeyden Mutfak & Kahvaltı

Burası Neresi? Sinop kahvaltı mekanları listemizde şimdiki durağımız: Sinop’un ilk kahvaltıcısı olan Zeyden Mutfak & Kahvaltı! Şehrin merkezinde, Camikebir mevkiinde konumlanan mekan, kolay ulaşılabilir olması nedeniyle de sıklıkla tercih ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Sinop’a yolu düşen herkesin mutlaka uğraması gereken Zeyden Mutfak & Kahvaltı, temiz ve kaliteli bir kahvaltı sunuyor. Fiyat açısından da oldukça makul olan mekanda, yöresel serpme köy kahvaltısı kişi başı 30 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltıda her şey sınırsız olup; biten her ürün ücretsiz olarak yenileniyor. Çay bardağınız bittiği an yeniden doldurup önünüze getiriliyor. Kahvaltıya eşlik etmesi için ekmek yerine, taptaze pide tercih ediliyor.

Tamamen doğal köy ürünlerinde oluşan kahvaltıda; ekşi elma pekmezi, kiraz reçeli, yöreye has taze peynirler, sahanda yumurta, ev yapımı börek, bal ve kaymak, kızılcık reçeli ve doğal köy tereyağı gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Özellikle ekşi elma pekmezi ve mis gibi kokan köy tereyağı ile yapılan sahanda yumurta, her müşteriden tam not alıyor. Sahanda yumurta, tercihe göre kavurmalı ya da sucuklu olarak ücretsiz servis ediliyor.

Tok ve mutlu bir şekilde ayrılacağınız Zeyden Mutfak & Kahvaltı, sınırsız serpme köy kahvaltısını denemeniz için sizleri bekliyor!

  • Adres: Camikebir, Kurtuluş Cd. No: 3, 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 261 99 23
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. Irmak Cafe & Restoran

Burası Neresi? Sinop’un en güzel ve en nezih mekanlarından biri olan Irmak Cafe & Restoran, eşinizle, dostunuzla ve de ailenizle, rahatça vakit geçirebileceğiniz güvenilir bir yer.

Dahası Irmak Cafe & Restoran, denize nazır bir konumda, Karadeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde, rüzgarın ve dalgaların sesiyle harika anlar yaşamanızı sağlıyor.

Neden Gitmeliyim? Doyurucu yöresel kahvaltısıyla meşhur olan restoranda, kahvaltının yanı sıra; akşam yemeği, öğlen yemeği, alkollü ve alkolsüz içecek servisiyle de hizmet veriliyor. Önünde tertemiz bir kumsal bulunan Irmak Cafe & Restoran’ın yemyeşil atmosferi görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bu atmosfer eşliğinde kahvaltının keyfi de tadı da bir başka oluyor. Birbirinden lezzetli ev yapımı reçel çeşitlerinin yer aldığı serpme köy kahvaltısı menüsünde: Hamur işi ürünler, patates kızartması, gözleme çeşitleri, sahanda sucuk, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, peynir çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, taze yeşillikler, mevsim meyveleri ve sınırsız demleme çay gibi pek çok lezzet bulunuyor.

Fiyat açısından makul olan restoranda, serpme kahvaltı kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Karadeniz’in en şahane yerinde, dalga sesleri eşliğinde huzur bulacağınız bir ortam arıyorsanız, Irmak Cafe & Restoran’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Ailecek hem kahvaltı edip hem denize girebileceğiniz mekanda, müesseseye bağlı bir plaj da bulunuyor. Plajda, şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi imkanlar mevcut olup; şezlong ve şemsiye birlikte 17,5 TL’ye kiralanabiliyor.

Irmak Cafe & Restoran’a özel araçla gelenler için ayrılan bir otopark da mevcut. Park ücreti ise 15 TL. Gelmişken adı Zeus olan, iki – üç yaşlarındaki sevimli tayı görmeyi unutmayın!

  • Adres: Tabyalar mevkii, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (544) 606 73 56 – 0 (368) 271 57 07
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 |Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Kahve Durağı

Burası Neresi? Kahve Durağı, 2009 yılında İzmir’de başladığı yolculuğuna, günümüzde 86 farklı şubesiyle devam ediyor. Türkiye’deki en önemli ve en popüler kahve zincirlerinden biri olan Kahve Durağı; Afrika, Güney Amerika, Asya ve Orta Amerika gibi dünyanın dört bir yanından gelen kahve çekirdeklerini öğütüp, pişirerek, misafirlerine sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Zamanla ünlü bir marka haline gelen Kahve Durağı’nda, kahve çeşitlerinin yanı sıra geniş yelpazeli yiyecek ve içecek menüsü de bulunuyor. Özellikle kahvaltı açısından bol çeşide sahip olan mekanın Sinop şubesinde leziz, temiz, kaliteli ve yöresel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Kahve Durağı’nın kahvaltı menüsünde; Geleneksel Kahvaltı, Köyümden Kahvaltı, Keyf-i Kahvaltı, Sıcak Kahvaltı, Duraklatan Kahvaltı ve Kahve Altlık gibi seçenekler bulunuyor. Geleneksel Kahvaltı kişi başı 34,5 TL, Köyümden Kahvaltı kişi başı 47,5 TL, Keyf-i Kahvaltı kişi başı 32,5 TL, Sıcak Kahvaltı kişi başı 27 TL, Duraklatan Kahvaltı kişi başı 18 TL, Kahve Altlık ise kişi başı 24 TL olarak ücretlendiriliyor.

Minimum iki kişi için hazırlanan Geleneksel Kahvaltı içerisinde; Peynir tabağı (kaşar peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, eski kaşar), Tatlılar (2 çeşit reçel, tahin – pekmez, bal – kaymak, çikolata), Tuzlular (acuka, tereyağı), Sıcaklar (sahanda yumurta, pişi, kalem börek, yumurtalı ekmek, kızarmış biber, çıtır patates), Tazeler (domates, salatalık, mevsim yeşillik, mevsim meyveleri kızarmış sosis, sahanda sucuk, dana salam) bulunuyor.

En az iki kişilik hazırlanan Köyümden Kahvaltı’da; Kars Kaşarı, Van otlu peyniri, Erzincan tulumu, kolot peyniri, keçi peyniri, Antep peyniri, çeçil peyniri, çökelek, kara kovan balı, Trabzon tereyağı, kaymak, ev reçeli, mıhlama, pişi, çirihta, menemen, köz paprika, kaşarlı mantar, domates, salatalık, roka ve maydanoz yer alıyor.

Keyf-i Kahvaltı; kaşar peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, karışık zeytin, reçel, tereyağı, tahin pekmez, salam, acuka, bal, kaymak, sahanda yumurta, pişi, kalem börek, domates, salatalık ve mevsim yeşilliklerinden oluşuyor.

Kaçırmayın!

Sıcak kahvaltıda, menemen, ızgara hellim, ızgara sucuk, kızarmış sosis, kızarmış biber, çıtır patates, pişi, kalem börek, yumurtalı ekmek, konfrit domates bulunup; Duraklatan kahvaltı, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık, haşlanmış yumurta ve tereyağı gibi ürünlerden oluşuyor.

Kahve Altlık menüsünde ise kaşar peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, karışık zeytin, reçel, tereyağı, tahin pekmez, bal, kaymak, haşlanmış yumurta, domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri bulunuyor.

Menüde kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz ekstra ürünler şöyle sıralanabilir:

  • Domates, salatalık ve çıtır patates eşliğinde servis edilen gözleme çeşitleri: Beyaz peynirli gözleme (14 TL), kaşarlı gözleme (16 TL), karışık gözleme (20,5 TL), patatesli gözleme(15,5 TL), ıspanaklı peynirli gözleme (15,5 TL), kıymalı gözleme (17,5 TL)
  • Domates, salatalık ve karışık zeytin eşliğinde servis edilen omlet çeşitleri: Sade omlet (13,5 TL), beyaz peynirli omlet (15,5 TL), sebzeli omlet (mantar, biber, kabak, havuç ve patates, 16,5 TL), patatesli omlet (15,5 TL), karışık omlet (19 TL)
  • Kahvaltı tabaklarının yanında %20 indirimli olarak verilen sahanda servisler: Sahanda yumurta (11,5 TL), sucuklu yumurta (16 TL), kavurmalı yumurta (18,5 TL), kıymalı yumurta (16 TL), mıhlama (17,5 TL), çakallı menemen (16 TL), menemen (14,5 TL)
  • Cajun baharatlı parmak patates ve bahçe yeşillikleri eşliğinde servis edilen krep çeşitleri: Tavuklu krep (krep hamuru arasına sarılmış tavuk, paprika, krema, kaşar peyniri), tavuklu mantarlı krep (krep hamuru arasına sarılmış tavuk, kremalı mantar sos, kaşar peyniri, 24 TL), sebzeli krep (krep hamuru arasına sarılmış paprika, yeşilbiber, havuç, mantar, patates, mısır, kabak, brokoli, karnabahar, 18,5 TL), etli krep (krep hamuru sarılmış mantar, dana eti, paprika, krema, kaşar peyniri, 29 TL)

Sinop’ta, tüm bu lezzetlerle donatılmış dolu dolu bir kahvaltı için Kahve Durağı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Dolayısıyla Sinop kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmesi gereken bir yerlerden bir diğeri de Kahve Durağı! Restoran menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Meydankapı, Fetihbaba Sk. No: 2, 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 444 90 33
  • Çalışma saatleri: 10.25 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Geleneksel Kahvaltı kişi başı 34,5 TL | Köyümden Kahvaltı kişi başı 47,5 TL | Keyf-i Kahvaltı kişi başı 32,5 TL | Sıcak Kahvaltı kişi başı 27 TL | Duraklatan Kahvaltı kişi başı 18 TL | Kahve Altlık kişi başı 24 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Beyaz Ev Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Beyaz Ev Sinop (@beyazevsinop)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sinop’ta kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Beyaz Ev Restoran’dır. Aynı adlı Beyaz Ev Otel’in bünyesinde hizmet veren restoran, yaz – kış demeden tüm yıl boyunca konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Beyaz Ev Restoran, müşterilerine, sakin, şık ve huzurlu bir ortamda, enfes lezzetleri içinde barındıran geniş bir menü sunuyor. Menüde, Karadeniz’in taptaze balıklarının yanı sıra, kırımızı et, beyaz et ve hamur işi çeşitleri gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Ancak restoranın en popüler servisi kuşkusuz kahvaltısı oluyor. Zira Sinop’ta kime sorarsanız sorun, herkes mutlaka Beyaz EV Restoran’da bir kez bile olsa kahvaltı yaptığını söyleyecektir.

Bol çeşitli kahvaltı sofrasıyla meşhur olan restorandaki kahvaltılıklar, yerel üreticilerden ve Sinop Pazarı’ndan getirtilen doğal, organik ve taze ürünlerden oluşuyor. Kendi yöresinden tam mevsiminde temin edilen, katkısız, doğal ve organik olarak sofralara getirilen ürünler, büyük bir keyifle ve güven içinde tüketiliyor.

Kahvaltıda başta katlama ve etli ekmek olmak üzere, Sinop’un yöresel mutfağına ait pek çok lezzet sizleri bekliyor. Bunlara ek olarak kahvaltıya, muhteşem Karadeniz manzarası eşlik ediyor. Beyaz Ev Restoran’da kahvaltının yanı sıra öğle ve akşam yemeği servisi, alkollü ve alkolsüz içecek çeşitleri de bulunuyor.

Kaçırmayın! Restoranda vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olma şartı aranmıyor. Dolayısıyla dileyen herkes restorana gelip, kahvaltı veya akşam yemeği servisinden yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra otele ait bir beach de mevcut.

Beach olanaklarından yararlanmak için de otelde konaklıyor olmanız gerekmiyor.  Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz Beyaz Ev Otel ve Restoran, Sinop’ta mutlaka gitmeniz gereken yerlerde biri!

  • Adres: Gelincik, Korucuk 7 Sk. 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0(368) 261 28 66
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00| Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 40 TL bandında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. Neşeli Köşk Kahvaltı & Et & Balık Restoranı

Burası Neresi? Sinop’un en güzel köşelerinden birinde, Gerze limanına giderken yolun sonunda kalan ve üç tarafı deniz manzaralı bir restoran olan Neşeli Köşk Kahvaltı & Et & Balık Restoran, şehrin en gözde mekanlarının başında geliyor.

Beyaz ve mavi tonlarının ağırlıkta olduğu dekorasyonu ve hem şık hem de salaş dizaynı ile Sinop’ta Bodrum atmosferi yaşatan Neşeli Köşk’e bayılacaksınız!

Neden Gitmeliyim? Neşeli Köşk, özellikle ev yapımı yöresel lezzet arayanlar için biçilmiş kaftan. Zira restoranda haftanın yedi günü, taptaze, günlük lezzetler pişirilip, servis ediliyor.

Restoran mutfağında her gün kelle paça ve çorba çeşitleri, bol çeşitli serpme kahvaltı, menemen, bol tereyağlı köy yumurtası, mantı, ıslama et & günlük taze balık, ciğer, soğuk meze çelişleri ve taze et – balık ızgara çeşitleri gibi bir dizi lezzet çıkartılıyor.

Dalga sesleri eşliğinde, huzur dolu bir ortam sunan Neşeli Köşk Kahvaltı’da, muhteşem bir Pazar kahvaltısının zevki de tadı da bir başka oluyor. Güler yüzlü personeli, temiz ve hijyenik ortamı, muazzam manzarası ve makul fiyatlarıyla Sinopluların en çok tercih ettiği mekanlardan biri olan Neşeli Köşk, zengin kahvaltısıyla göz dolduruyor.

Kahvaltı, tercihe göre; bol çeşitli serpme kahvaltı ve kişiye özel tabak kahvaltı çeşitleri ile sunuluyor. Serpme kahvaltı sınırsız çay ile servis edilip; kahvaltının ekstraları arasında, kavurmalı yumurta, kuymak, menemen, kıymalı yumurta, kasap sucuklu yumurta ve muhlama gibi lezzetler bulunuyor.

Tabak kahvaltı çeşitleri ise şöyle sıralandırılabilir: Kahvaltı tepsisi ve çay, Kavurmalı yumurta tepsisi ve çay, Menemen tepsisi ve çay, Kıymalı yumurta tepsisi ve çay, Kuymak tepsisi ve çay, Kasap sucuklu yumurta tepsisi ve çay, Tereyağlı yumurta tepsisi ve çay.

Kaçırmayın!

Neşeli Köşk, yemek sonrası çay ve tatlı ikramıyla da yüzleri güldürüyor. Eşsiz manzara, nostaljik şarkılar ve keyif dolu sohbetler eşliğinde harika anlar yaşayacağınız Neşeli Köşk Restoran’a mutlaka uğramalısınız.

Uğramışken meşhur Sinop mantısının ve ıslamanın tadına bakmadan dönmeyin, derim! Ayrıca Neşeli Köşk’e gelmişken restoranın hemen yanında bulunan deniz fenerini de görmeyi unutmayın!

  • Adres: Köşk, Köşk Cd. No: 79, 57600 Gerze/Sinop
  • Tel: 0 (368) 777 00 14
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 40 TL bandında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Öztürk Restoran

Burası Neresi? Sinop’un en nezih ve en köklü mekanlarından biri olan Öztürk Restoran, 1995 yılında, bir aile işletmesi olarak hizmete açılmıştır. İl olarak Sevenler Lokantası adıyla hizmet vermeye başlayan mekan, 2000 yılında yenilenmiş ve adı Öztürk Restoran olarak değiştirilmiştir.

Yenilenme çalışmalarının ardından daha modern bir konseptle geri dönen restoran, bugün şehrin en popüler mekanlarından biri olarak, kimi televizyon programlarına dahi konuk olmuştur.

Neden Gitmeliyim? Sinop’un yöresel lezzetlerinin tanıtılması adına büyük bir rol üstlenen restoran, zengin ve bol çeşitli bir menüye sahiptir. Menüdeki her ürün tamamen yöreye ait, doğal, organik ve taze ürünlerden oluşuyor.

Öztürk Restoran’ın en meşhuru hiç kuşkusuz organik serpme köy kahvaltısıdır. Özellikle hafta sonları aileler tarafından yoğun talep gören restoranda, doğal ve leziz bir köy kahvaltısı servis ediliyor.

Ayrıca restoranda kapalı alanın yanı sıra çocuklu ailelerin rahatça vakit geçirebileceği bir açık alan ve çocuklar için bir oyun parkı bulunuyor. Organik serpme kahvaltısı en az 25 farklı çeşitten oluşuyor. Kahvaltı içerisinde başta Katlama olmak üzere:

El doğraması patates kızartması, sigara böreği, biber kızartması, ev yapımı reçeller, taptaze domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri, sahanda tereyağlı yumurta, köy yumurtası, yöresel peynir çeşitleri, börek çeşitleri, tahin & pekmez, çemen, domates sosu, siyah ve yeşil zeytin, helva, yeşillik salatası, kek, bal & kaymak ve kızarmış ekmek gibi leziz ürünle bulunuyor.

Kaçırmayın!

Sınırsız demleme çay ile servis edilen serpme köy kahvaltısı, kişi başı 32,5 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca sofrada biten her şey ücretsiz olarak tazeleniyor. Özellikle hafta sonları ve izin – tatil günlerinde epey kalabalık olan Öztürk Restoran’a gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

Rezervasyon yaptırmak ve de daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. Sinop’un Erfelek ilçesinde, Erfelek Şelaleleri yolu üzerinde yer alan Öztürk Restoran’a özel araçla veya toplu taşıma vasıtalarıyla kolayca ulaşılabiliyor.

Tabi gelmişken Erfelek Şelaleleri’ne uğramayı da unutmayın! Aksi takdirde muazzam bir doğa harikasını görme fırsatını kaçırmış olacaksınız…

  • Adres: Merkez, Gürsel Sk. No: 8, 57800 Erfelek/Sinop
  • Tel: 0 (368) 511 37 38 – 0 (542) 834 09 22
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 32,5 TL – 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

8. Karainci Mutfak

Burası Neresi? “Caddenin Ortasında, Lezzetin Başındayız!” sloganıyla hizmet veren Karainci Mutfak, Sinop’un göbeğinde, Gazi Caddesi’nde yer alıyor. Mekanın ayrıca Karainci Fırın ve Karainci Pastane olmak üzere, yine Sinop içinde, iki farklı şubesi daha bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Fast – food ürünlerinin çoğunlukta olduğu menüsüyle Sinop’un en sevilen mekanlarından biri olan Karainci Mutfak, kahvaltı konusunda da oldukça iddialı. Zira Sinop’ta serpme kahvaltı nerede yapılır, diye soracak olursanız, alacağınız ilk cevaplardan biri Karainci Mutfak oluyor.

Restoran menüsünde kahvaltı isteğe bağlı olarak; pratik kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı olarak servis ediliyor. Pratik kahvaltı tabağı tek kişi için hazırlanıp; 23 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı belirli bir kalıba sokulmayıp, müşterilerin isteğine göre oluşturuyor.

Kahvaltı fiyatı kişi başı aşağı yukarı 35 TL ile 45 TL arasında değişiyor. Serpme kahvaltınızı oluşturabilmeniz için menüde yer alan lezzetler aşağıda sıralanmıştır:

Ezine peyniri (9,5 TL), tulum peyniri (9,5 TL), eski kaşar (9,5 TL), zeytin ezmesi (5 TL), siyah zeytin (8 TL), yeşil zeytin (7,5 TL), tahin pekmez (7,5 TL), bal (7 TL), tereyağı (9 TL), helva (7 TL), söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri, 8 TL), reçel çeşitleri (6 TL), sarelle (9 TL), gül böreği (adet 7,5 TL), sigara böreği (6 adet 9 TL), patates (250 gr 9 TL), menemen (büyük 20 TL, küçük 16 TL), sosis tava (100 gr 15 TL), sucuk tava (büyük 18 TL, küçük 13 TL), peynirli omlet (11 TL), sahanda yumurta (9 TL) ve göz yumurta (fried egg – 9 TL)

Kaçırmayın!

Bunlara ek olarak, kahvaltıya eşlik edebilecek ekstralar da menüde mevcut: Patates kızartması ve yeşillik ile servis edilen omlet çeşitleri (sade omlet 16,5 TL, peynirli omlet 17,5 TL, şarküteri omlet 20 TL, sucuklu omlet 20 TL ve kaşarlı – mantarlı omlet 19 TL), Tavuk, bezelye, havuç, patates, mozzarella, soya sos ve yufka ile yapılan Çin Böreği (22,5 TL), yufka ve mozarella peyniri ile yapılan Vejetaryen börek (18 TL), patates tabağı (15 TL) ve sigara böreği (14 TL)

Karainci Mutfak’ın menüsünü yakından incelemek ve kahvaltı dışındaki ürünleri de görmek için linke tıklamanız yeterli! Ayrıca daha fazla bilgi almak veya rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Yeni Mahalle, Gazi Cd. No: 37/A, 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 261 62 67
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Pratik kahvaltı tabağı 23 TL | Serpme kahvaltı kişi başı aşağı yukarı 35 TL ile 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Cem’s Kitchen

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cem’s Kitchen (@cemskitchen)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sinop’un en modern mekanlarından biri olan Cem’s Kitchen, açıldığı tarih olan 2016 yılından bu yana hız kesmeden hizmet vermeye devam ediyor. Restoranda, dünya mutfağı, deniz ürünleri ve yöresel lezzetlerden oluşan geniş bir menü sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle burger çeşitleri ve yoğurtlu cevizli mantısıyla oldukça popüler olan restoranda, daha pek çok lezzet sizleri bekliyor. Tüm bunların yanı sıra kahvaltısıyla da oldukça iddialı olan Cem’s Kitchen, zengin ve bol çeşitli bir kahvaltı sofrası ile konuklarını ağırlıyor.

Kahvaltı serpme şekilde sunulup; kişi başı tahmini olarak ortalama 30 TL – 35 TL civarında ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, eski kaşar, tel peyniri, tereyağı, bal, jambon, reçel çeşitleri, siyah zeytin, yeşil zeytin, kızartma tabağı, domates, salatalık, şakşuka, sahanda yumurta ve sahanda sucuk gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; omlet çeşitleri (peynirli, sucuklu, pastırmalı, mantarlı), yumurta çeşitleri (kavurmalı, pastırmalı), menemen çeşitleri (kaşarlı, sucuklu, pastırmalı), sahanda yumurta, sahanda sucuk, sucuklu yumurta, günün çorbası, patates kızartması, baharatlı patates kızartması, sosis tabağı, cheddar soslu patates kızartması ve peynir tabağı gibi ekstralar da mevcut.

Cem’s Kitchen menüsünü detaylı olarak incelemek için linke tıklayabilir, kahvaltının yanı sıra diğer ürünleri de görebilirsiniz.

  • Adres: Camikebir, Bülent Ecevit Cd. No: 4/A, 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 261 79 24
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 12.00 – 00.00 | Hafta sonu 12.30 – 01.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL ile 35 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Yediren Et Restoran

Burası Neresi? Sinop’a geldiğinizde ailecek yemek yiyebileceğiniz en ideal ve en güzel mekanlardan biri olan Yediren Et Restoran, adından da anlaşılacağı üzere et ve ızgara alanında oldukça meşhur.

Neden Gitmeliyim? Restoran, hijyenik ve düzenli olmasının yanı sıra şık dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Hızlı servisi ve ilgili personeliyle de beğeni toplayan Yediren Et Restoran’ın pek çok müdavimi bulunuyor. Konum olarak şehir biraz dışında kalan restoran, muazzam bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Et, kebap ve pide çeşitleriyle bilinse de restoranın kahvaltısı ayrıca övülüyor. Kahvaltı tercihe bağlı olarak; serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor. En az iki kişilik hazırlanıp servis edilen serpme kahvaltı kişi başı 30 TL; tek kişilik kahvaltı tabağı ise 18 TL – 20 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Yediren Et Restoran, özellikle hafta sonları epey kalabalık olabiliyor. Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli!

  • Adres: Gelincik Mahallesi, Fatih Cd. No 137/A, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (553) 080 01 57
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 21.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 18 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi

Burası Neresi? Türkiye’de 100’ü aşkın şubesi bulunan Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi, 2017 yılından bu yana Sinop şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor. Kahve alanında markalaşmış bir müessese olan Osmanlı Kahvecisi’nde; Türk kahveleri, aromalı Türk kahvaltıları, espresso, dünya kahveleri, salep ve sıcak çikolata gibi bin bir çeşit kahvenin ve içeceğin yanı sıra kahvaltı alanında da hizmet veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Söz konusu mekan, farklı bir kahvaltı konseptiyle karşımıza çıkıyor. Hayatın hızlı akışında ihmal edilen kahvaltı kültürünü modern dünyaya uyarlayan Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi, kahvaltı çabucak ama sıcak servis edilirken, yanında çay ikramıyla enfes bir lezzet sunuyor.

Pratik kahvaltı tabağında; haşlanmış yumurta, domates, salatalık, beyaz peynir, bal ve tereyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin ve bir bardak çay bulunuyor. Tek kişilik hazırlanan pratik kahvaltı tabağı, 16 TL olarak ücretlendiriliyor. Menüde pratik kahvaltının yanı sıra zengin kahvaltı servisi de sunuluyor.

Zengin Kahvaltı içerisinde; domates, salatalık, beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, salam, reçel, bal, tereyağı, kalem böreği, paçanga böreği (4 adet), sahanda yumurta, patates kızartması ve bir bardak demleme çay bulunuyor. Zengin kahvaltının fiyatı ise kişi başı 26 TL.

Kaçırmayın! Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi’nin menüsünde, kahvaltıya ek olarak; menemen (13 TL), sahanda yumurta (8 TL), kalem böreği (4 adet, 9 TL), patates kızartması (11 TL), peynirli gözleme (13,5 TL), patatesli gözleme (13,5 TL), omlet (10 TL), sucuklu yumurta (10 TL) gibi ekstralar da mevcut.

  • Adres: Ada, Enver Bahadır Cd. D:A Blok, No: 19, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 444 8 845 – 0 (543) 332 14 60
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Pratik kahvaltı tabağı kişi başı 16 TL | Zengin kahvaltı kişi başı 26 TL (Fiyatlar güncel değildir)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanı

12. Hamsilos Tatil Köyü

Burası Neresi? Hamsilos Tatil Köyü, Akliman mevkiinde, Sinop’un en meşhur yerlerinden biri olan Hamsilos Koyu’nda yer alıyor. Hava limanına 2 kilometre, denize 100 metre mesafede konumlanan Hamsilos Tatil Köyü, oldukça geniş ve nitelikli bir tesis olarak hizmet veriyor.

Tesis içerisinde konaklama noktalarının yanı sıra; 100 kişilik restoran, 40 kişilik kafeterya, 400 kişilik iç bahçe, 30 araçlık otopark, çocuk oyun alanı, bilardo, masa tenisi, langırt ve dart gibi oyunları içeren bir oyun salonu ile halk plajı gibi alanlar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Yeşil ile maviyi birleştiren harika bir konumda bulunan Hamsilos Tatil Köyü’nde, dileyenler günübirlik vakit geçirebilirken dileyenler birkaç gün konaklayabiliyor. Tesisin en çok kullanılan bölümü hiç kuşkusuz restoranı… Hamsilos Restoran & Cafe, 100 – 150 kişilik kapasitesi, lezzetli yemeklerle dolu zengin menüsü ve canlı müzik programı gibi eğlenceli aktiviteleriyle konuklarının harika vakit geçirmelerini sağlıyor.

Restoranın menüsünde; çorba çeşitlerinden, deniz ürünlerine, kuzu etinden, tavuk – kırmızı et ızgara çeşitlerine, etli ekmek ve mantı gibi yöresel lezzetlerden, organik köy kahvaltısına, soğuk ve sıcak mezelerden, salata çeşitlerine, Hamsilos Fondü ve Etli fondü gibi özel spesiyallerden, mevsim meyvelerine kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Özellikle kahvaltısı ile göz dolduran restoranda, açık büfe Pazar brunchı gibi bol çeşitli servisler sunuluyor. Dolayısıyla kasımpatı ve gül kokularının içinde çok lezzetli ve bol çeşitli bir kahvaltı vat ediliyor.

Kahvaltıda; ev yapımı reçel çeşitleri, sahanda yumurta, muhlama, katlama, doğal köy tereyağı, taptaze yeşillikler, yeşil – siyah zeytin, domates, salatalık, yeşil sivri biber, haşlanmış yumurta, börek çeşitleri, bal & kaymak, tahin & pekmez, köy peynirleri, menemen, sahanda sucuk, kızarmış ekmek, etli ekmek ve çay gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Organik köy kahvaltısı kişi başı 55 TL; tek kişilik kahvaltı tabağı ise 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunun yanı sıra 10 yaş altı çocuklar için kahvaltı ücretsiz olarak servis ediliyor. Ayrıca menüde Etli Hamsilos fondü gibi özel spesiyal bir yemek, iki kişi için 190 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı, hafta içi 09.00 ile 14.00; hafta sonu ise 09.00 ile 13.30 saatleri arasında servis ediliyor.

Kaçırmayın!

Hamsilos Tatil Köyü’nde konaklamak isteyenler için apart ve odalar bulunuyor. Odaların birçoğunda TV, saç kurutma makinası, ücretsiz wi-fi, mutfak, yemek masası ile 4 kişilik mevcut mutfak gereçleriyle yemeğiniz kendi mutfağınızda, Tüplü ocak, buzdolabı, 24 saat sıcak su, balkon ve piknik – mangal imkanlı bahçe gibi olanaklar mevcut.

Konaklama fiyatları ise sezon sonunda (15 Nisan – 15Mayıs) zemin kat 380 TL, birinci kat 400 TL, ikinci kat 420 TL; yaz sezonunda (1 Mayıs – 15 Eylül) zemin kat 590 TL, birinci kat 610 TL, ikinci kat 630 TL olarak belirleniyor. Hamsilos Tatil Köyü’ne gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Hamsilos Tatil Köyü, Akliman, Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 287 60 62 – 0 (368) 287 60 63
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Organik köy kahvaltısı kişi başı 55 TL | Tek kişilik kahvaltı tabağı 30 TL | 10 yaş altı çocuklar için ücretsiz
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13. Mavi Ay Restoran

Burası Neresi? Sinop’un ilk ve tek alkolsüz restoranı olan Mavi Ay Restoran, 1996 yılından beri faaliyetlerini sürdüren köklü bir müessese olarak karşımıza çıkıyor. Restoranın yanı sıra yine Mavi Ay müessesesine ait bir pansiyon ve bir aile kampı da bulunuyor. Restoran olarak, tuzda balığın Sinop’ta tek adresi olan Mavi Ay, günlük değil saatlik balık keyfi sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Deniz ve şehir manzarası eşliğinde yemek yeme ayrıcalığı sunan Mavi Ay Restoran, el emeği ev usulü yapılan bol kepçe yöresel mantı çeşitleri, enfes ızgara çeşitleri, istediğiniz menüye göre ikram ve salatalarla birlikte yemeğin üstüne servis edilen kahve ve sıcak helvasıyla oldukça meşhur.

Mavi Ay Restoran, bol çeşitli nefis kahvaltı çeşitleriyle de hem gözlere hem de damaklara hitap edebiliyor. Restoranda, kahvaltı tercihe bağlı olarak; tabak kahvaltı, serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Kahvaltı, en az 25 farklı çeşit ile sunuluyor. Üstelik fiyat açısında da oldukça makul!

Kaçırmayın! Öyle ki sahanda yumurta ve sınırsız çay ile servis edilen serpme kahvaltı kişi başı yalnızca 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Açık büfe kahvaltı fiyatı da yine serpme kahvaltı gibi 30 TL civarında seyrediyor. Mavi Ay Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için tıklayın

Son olarak; restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayıp online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Meydankapı, Bülent Ecevit Cd. No: 9, 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 261 81 60 – 0 (542) 436 62 59
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL | Açık büfe kahvaltı kişi başı 30 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

14. Duru Bahçe Kahvaltı Evi

Burası Neresi? 2019 yılının yazında hizmete açılan Duru Bahçe Kahvaltı Evi, hem doğa içinde hem de denize nazır konumuyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Sinop’ta doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz en güzel mekanlardan biri olan Duru Bahçe, Sinop’un Bostancılı Köyü’nde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Geniş bir alana yayılan mekan, nezih ortamı ve muazzam manzarasıyla sizleri bekliyor! Adın da anlaşılacağı üzere kahvaltı alanında hizmet veren ve bu konuda oldukça iddialı olan Duru Bahçe Kahvaltı Evi’nde yöresel, organik ve taze köy ürünlerinden oluşan lezzetli ve bol çeşitli bir kahvaltı sofrası sunuluyor.

Doğal köy kahvaltısı, isteğe göre; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Serpme köy kahvaltısı, gözleme de dahil olmak üzere kişi başı 35 TL; tabak kahvaltı ise kişi başı 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak sipariş edilen menemen veya muhlama gibi ekstralarla bu fiyat 45 – 50 TL’yi bulabiliyor. Bunun yanı sıra çocuklar için kahvaltı ücretsiz olarak servis ediliyor.

Kahvaltıda, bizzat müessese tarafından yapılan ev yapımı doğal reçeller, gözleme çeşitleri, katlama, taze domates, salatalık ve yeşilliklerden oluşan söğüş tabağı, bal ve kaymak, tahin ve pekmez, köy ekmeği, köy tereyağı, Ezine peyniri, kaşar peyniri, tulum peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, mevsim meyveleri, sahanda sucuk, patates kızartması, sigara böreği, sosis, salam, pişi ve demleme çay gibi bir dizi lezzet bulunuyor. Çocuklar özellikle çikolatalı gözlemeye bayılıyor!

Kaçırmayın! Mekanda ayrıca, kahvaltıda da servis edilen bazı ev yapımı doğal ürünlerin satışı yapılıyor. Bunlar arasında; mantı, erişte, tarhana, yaprak sarma, içli köfte, çiğ börek, süt reçeli, Nokul, portakal reçeli, çilek reçeli, erik reçeli, incir reçeli ve ayva reçeli gibi ürünler yer alıyor.

Duru Bahçe’de denize karşı sallanabileceğiniz bir mavi salıncak da bulunuyor. Kaçırmayın, derim! Bunun yanı sıra gitmeden evvel rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin. Rezervasyon için aşağı verilen iletişim numarasını aramanız yeterli.

  • Adres: Bostancılı Köyü Yolu, 57000 Bostancılı, Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (530) 323 01 72
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Bulka Bahçe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

BULKA BAHÇE (@bulkabahce)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Harika bir ortamda, yemyeşil bir alanda bulunan Bulka Bahçe, Sinop kahvaltı mekanları listesinde mutlaka yer alması gerek bir mekan! Zira Bulka Bahçe’nin otantik dokusuna, yemyeşil bahçesine ve üzerine serpilmiş kamelyalara bayılacaksınız!

Sakin ve dinlendirici, mükemmel bir atmosfere sahip olan Bulka Bahçe, çocuklu ailelerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Çocuklar, oyun parkında eğlenip, vakit geçirirken, aileler huzur içinde dinlendirici bir gün geçirebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Bunların yanı sıra oldukça geniş bir alana yayılan Bulka Bahçe’de; düğün, nişan, kına, sünnet düğünü, doğum günü partisi, özel kutlamalar, iş yemekleri, kurumsal etkinlikler ve parti gibi pek çok kalabalık organizasyon gerçekleştirilebiliyor.

Bulka Bahçe’de yapılan aktiviteler arasında en sevileni hiç kuşkusuz kahvaltı oluyor. Serpme kahvaltısı oldukça başarılı olan mekanda, hemen her ürün organik, doğal ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Termos çay eşliğinde servis edilen serpme kahvaltı içerisinde;

Ev yapımı reçeller, simit, menemen, sahanda yumurta, biber kızartması, patates kızartması, yeşil zeytin, siyah zeytin, peynirli börek, beyaz peynir, bal – kaymak, tahin ve pekmez, domates, salatalık, taze yeşillikler, mevsim meyvesi, katlama, gözleme, tereyağı, haşlanmış yumurta ve kahvaltılık sos gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 35 TL ile 40 TL arasında ücretlendiriliyor. Üstelik kahvaltıda azalan her şey hemen yenilenip, tazeleniyor. Bulka Bahçe’de tüm bunlara ek olarak; Masa Başı Mangal & Izgara Çeşitleri, Alkollü & Alkolsüz İçecekler, Organizasyonlar & Canlı Müzik gibi birçok imkan ve hizmet mevcut.

Yazı ayrı, sonbaharı ayrı güzel olan Bulka Bahçe’ye dilediğiniz zaman gidebilir, harika bir Pazar kahvaltısının keyfini çıkarabilirsiniz. Lakin gitmeden önce rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Ada Mah. Karakum Yolu Cad. Yıldız Sok. No: 2, Ada Otel karşısı, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (545) 271 58 54
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Pazar günleri: 09.00 – 16.00 | Pazartesi günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 35 TL ile 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16. Sinop Parkyıldız Tesisleri

Burası Neresi? Sinop Parkyıldız Tesisleri, Sinop’un doğa harikası yerlerinden biri olan Bektaşağa Göleti mevkiinde yer alıyor. Sinop il merkezine 17 kilometre mesafede yer alan Bektaşağa Göleti, çevresi karma orman ile çevrelenmiş muazzam bir doğaya sahiptir. Dolayısıyla gölet, her mevsim görmeye değerdir.

Neden Gitmeliyim? Gölet çevresine yayılan Parkyıldız Tesisleri, yaz – kış demeden yılın on iki ayı misafirlerini ağırlıyor. Fazlasıyla nitelikli bir tesis olan Parkyıldız’da, sabah saatlerinde güne organik kahvaltıyla başlanıp, sonrasında, at veya atv ile ormanda tur atıp, yürüyüşler yaparak, deniz bisikleti ile gölde keyifli bir tur atarak devam ediliyor.

Dahası çocuklar oyun alanlarında eğlenceli oyunlar oynayarak vakit geçirirken, aileler faytonla gezintiye çıkıp nostaljik bir orman turu atabiliyor. Akşamüzeri gölün üzerinde çayınızı semaver ile içerken akşam yemeğinde nefis etlerin tadına bakabileceğiniz harika bir tesis olan Parkyıldız tüm bu etkinlikler ve daha fazlası için sizi bekliyor!

Tesis içerisinde, restoran, kafeterya, piknik alanı, çocuk oyun parkı, ağaç ev gözlem kulesi, ahşap evler ve paletlerden yapılmış hamaklar gibi daha pek çok alan ve imkan bulunuyor. Asıl konumuza geri dönecek olursak, Sinop Parkyıldız Tesisleri’nde, yazın bol güneşli, bol esintili açık alanlarda ve bahçelerde; kış aylarında ise gölü gören camekan restoranında kahvaltı edilebiliyor.

Kahvaltı açık büfe şeklinde servis edilip; köy kahvaltısının sofistike lezzetlerinde oluşuyor. Açık büfe kahvaltı servisi, sabah 09.00 itibariyle başlayıp öğlen saatlerine kadar devam ediyor. Açık büfe kahvaltının yanı sıra serpme kahvaltı servisi de restoranda mevcut. En az iki kişilik hazırlanan serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, köy peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, salatalık, domates, bal, süt reçeli, çilek reçeli, portakal reçeli, tereyağı, sigara böreği, gözleme, bazlama, patates kızartması, biber kızartması, sahanda yumurta ve sınırsız çay bulunuyor.

Kahvaltıya ek olarak menüde ekstra lezzetler de bulunuyor. Bunlar arasında; Menemen (20 TL), gözleme çeşitleri (15 TL), katlama (15 TL), sigara böreği (15 TL), patates kızartması (15 TL), küçük çay (3 TL), büyük çay (5 TL) ve semaver (40 TL) gibi daha pek çok ürün yer alıyor.

Kaçırmayın!

Sözün kısası Sinop’un eşsiz doğası içinde unutulmaz anlar yaşamak, şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaşıp, huzur bulmak ve ruhunuzu dinlendirmek için Parkyıldız Tesisleri’ne mutlaka uğramalısınız. Şehir merkezinden hareket eden Bektaşağa minibüslerine binerek, kişi başı 8 TL ücretle tabiat parkının yaklaşık 500 metre yakınında inebilir, geri kalanını yürüyerek Parkyıldız Tesisleri’ne ulaşabilirsiniz.

Ayrıca belirtmek gerekirse; tesis içerisinde deniz bisikleti ücreti yarım saatlik bir tur için 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Dışarıdan mangal getirtilmesi yasak olduğu için tesis içinden mangal kiralamak gerekiyor.

Mangal kiralama ücret ise 30 TL. Sinop Parkyıldız Tesisleri hakkında daha fazla bilgi almak için linke tıklayabilir, ayrıca aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yine linke tıklayıp, online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Gelincik, Bektaşağa Göleti, 57000 Bektaşağa, Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (543) 368 46 57 – 0 (368) 282 82 92
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL | Açık büfe kahvaltı kişi başı 40 TL – 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Akçaağaç Koru Lounge & Event

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@akcaagackoru’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Ocak 2020’de hizmete açılan Akçaağaç Koru Lounge & Event, henüz yeni bir işletme olmasına karşın kısa sürede Sinopluların gözdesi olmayı başarmış popüler bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Hijyen ve kaliteden ödün vermeden güler yüzlü çalışanları ile müşteri memnuniyetini esas alarak hizmet veren mekan, oldukça geniş bir alandan oluşuyor.

Öyle ki Akçaağaç Koru’da nişan, kına, kır alanı ve kapalı olarak düğün hizmeti, 5 kişilik orkestra, Dj performansı, bando ekibi, mezuniyet balosu, grup yemekleri, özel organizasyonlar, konserler, etkinlikler, açık hava konserleri ve kadınlar matinesi gibi kalabalık organizasyonlar düzenlenebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Tüm bunların yanı sıra tesisin restoran bölümünde, sınırsız serpme köy kahvaltısı servisi veriliyor. Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı menüsünde;

Patates kızartması ve pişi (istediğiniz kadar alabiliyorsunuz), 2 çeşit zeytin, 4 çeşit peynir, tereyağı, reçel çeşitleri, bal, kızartma kasap sucuğu, omlet, yoğurtlu yumurta, salata, katlama, kızartılmış peynir, domates, salatalık, tahin ve pekmez, haşlanmış yumurta, sürülebilir çikolata, kahvaltılık sos, mevsim meyveleri, taze yeşillikler ve köy ekmeği gibi lezzetler bulunuyor.

Görüldüğü üzere oldukça zengin bir içeriğe sahip olan bol çeşitli serpme köy kahvaltısına sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Kahvaltı sonrasında ise müessese tarafından Türk kahvesi ikram ediliyor. Kahvaltıya ek olarak sipariş edebileceğiniz; kuymak, muhlama, menemen, omlet çeşitleri, sahanda yumurta çeşitleri ve gözleme çeşitleri gibi daha pek çok ekstra lezzet de menüde mevcut.

Kaçırmayın!

Yeşillikler içinde ahşap ağırlıklı dekore edilmiş harika bir mekan olan Akçaağaç Koru Lounge & Event, doğayla iç içe, köy tadında bir atmosfere sahip. Dolayısıyla burada kahvaltının tadı da keyfi de bir başka güzel oluyor! Sözün kısası Sinop tatiliniz esnasında, Akçaağaç Korusu’na uğramayı unutmayın.

Akçaağaç Koru Lounge & Event hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıda linki verilen instagram adresine girebilir veya linke tıklayarak mekanın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıda belirtilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Akçaağaç Küme Evleri No: 22/1, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (532) 798 55 07 – 0 (545) 923 21 22
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL | Çocuklar için ücretsiz.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18. Çerkez Teyze’nin Yeri

Burası Neresi? Sinop kahvaltı mekanları listemizde, şimdi durağımız, Sinop’ta çok az kişi tarafından bilinen harika bir mekan: Çerkez Teyze’nin Yeri! Az bilinen ve henüz yeterince keşfedilmemiş olan Çerkez Teyze’nin Yeri, doğa içinde, ahşap bir konakta, tatlı mı tatlı bir teyze tarafından işletiliyor.

Neden Gitmeliyim? Tamamıyla köy atmosferine sahip olan konakta, restoranın yanı konaklama hususunda da bir pansiyon mahiyetinde hizmet veriliyor. Çerkez Teyze’nin Yeri, özellikle serpme köy kahvaltısıyla övgüyü hak ediyor. Kahvaltı tamamen doğal, organik ve taze köy ürünlerinden oluşuyor. Serpme şekilde servis edilen kahvaltı sofrasında;

Katlama, börek çeşitleri, pişi, patates kızartması, ev yapımı reçeller, doğal köy tereyağı, köy peyniri, tulum peyniri, kaşar peyniri, Ezine beyaz peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, acuka, domates, salatalık, taze yeşillikler, bal ve kaymak, tehin – pekmez, köy ekmeği, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta ve demleme çay gibi bir dizi lezzet yer alıyor.

Kaçırmayın! Çerkez Teyze’nin Yeri’nde, muhteşem köy atmosferi eşliğinde, yemyeşil doğa içinde harika bir kahvaltı sofrası sizleri bekliyor. Gitmeden önce detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Abalı Köyü Yolu, 57000 Abalı, Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (536) 814 89 83 – 0 (545) 355 03 38
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 40 TL civarında seyrediyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

19. Piretün Bahçesi

Burası Neresi? 2015 yılında küçük bir kahvaltı bahçesi olarak hizmete açılan Piretün Bahçesi, Sinop’un Gerze ilçesinde, harika bir konumda yer alıyor. Zaman içerisinde büyüyerek, 2017 yılında eklenen 5 yeni ev ile konaklama alanında da hizmet vermeye başlayan Piretün Bahçesi, günümüzde doğa içinde bulunan 5 ahşap ev ve 250 kişilik hizmet kapasitesiyle birlikte, Mayıs – Kasım ayları arasında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Dolayısıyla geniş ve nitelikli bir tesisten bahsediyoruz. Tesisin adı, Anadolu’da koca yemiş olarak da bilinen ve yalnızca Gerze’de Piretün olarak adlandırılan bir dağ meyvesinden alıyor. Taşlı arazide yetişen ve çok yavaş büyüyen Piretün Ağacı, Eylül ayında sarı çilek şeklinde açıp, ekim ayında kırmızı renge bürünüyor.

– 10 dereceye kadar dayanıklı olan ağaç, restoran ve otellerin bahçelerinde çok değerli bir süs bitkisi olarak kullanılıyor. Kışın yaprak dökmeyen Piretün’ün reçeli de yapılabiliyor. Yani sözün kısası yalnızca Piretün ağaçlarını görmek için bile Piretün Bahçesi’ne gidebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, temizliğe ve hijyene fazlasıyla özen gösteriliyor. Ayrıca bahçenin bakımı da düzenli olarak yapılıyor. Piretün Bahçesi’nde yapılacak en keyifli aktivitelerden biri hiç kuşkusuz kahvaltı oluyor. Serpme köy kahvaltısı servisiyle hizmet veren restoranda, ürünlerin doğal ve taze olmasını da özen gösteriliyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; peynir çeşitleri, sigara böreği, pişi, patates kızartması, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, yeşil sivri biber, iki adet yağda yumurta, reçel çeşitleri, bal ve kaymak, haşlanmış yumurta, tahin – pekmez, tereyağı ve demleme çay gibi kahvaltılıklar bulunuyor. Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın!

Bunun yanı sıra Piretün Bahçesi’ne gelmişken, Sinop’un meşhur cevizli mantısının ve etli ekmeğin tadına bakmadan dönmeyin, derim. Bu arada gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli. Diğer bir seçenek olarak dilerseniz linke tıklayıp, online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Samsun Çarşamba Havaalanı’na araçla 1,5 saat, Sinop Havaalanı’na 20 dakika mesafede yer alan Piretün Bahçesi’ne ulaşmak için Sinop – Samsun yolunu takip etmelisiniz. Yol takibinden 300 metre sonra tesisin tabelasını göreceksiniz. Tabeladan yaklaşık 50 metre sonra Piretün Bahçesi’nin giriş kapısına ulaşacaksınız.

  • Adres: Tıyır Mahallesi, No: 3, Çakallı Köyü Yolu, 57602 Gerze/Sinop
  • Tel: 0 (368) 718 28 18
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Denize Nazır Kahvaltı Mekanları

20. Yeşil Mavi Et Restoran

Burası Neresi? Akliman mevkiinde bulunan Yeşil Mavi Et Restoran, esasen, içerisinde plaj, orman kampı ve düğün alanı bulunan geniş bir tesis olarak karşımıza çıkıyor. Restoranın hem orman içinde hem de deniz kıyısında kumsalda masa ve kamelyaları bulunuyor. Dolayısıyla dileyenler deniz manzarası eşliğinde, dileyenlerse yemyeşil ağaçlarla donatılmış doğa içinde kahvaltı edebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Yeşil Mavi Et Restoran’da kahvaltının yanı sıra, öğlen ve akşam yemeği, ızgara – mangal gibi hizmetler de bulunuyor. Genel hatlarıyla açıklamak gerekirse tesiste; mesire alanı ve piknik masaları, ızgara çeşitleri, Fastfood, Mantı, Erişte, Sac Kavurma, Nargile, Semaver, Sıcak ve Soğuk içecekler, Büfe, Plaj, Çocuklar için Oyun Parkı, Duş, WC ve Wi-fi  gibi imkanlar mevcut.

Gelgelelim kahvaltıya… Yeşil Mavi Restoran’da en az 15 çeşit kahvaltılıktan oluşan nefis bir köy kahvaltısı servis ediliyor. Köy kahvaltısı en az iki kişinin doyacağı şekilde serpme olarak servis edilip; kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Katlama ve gözleme gibi ekstra lezzetlerin de yer aldığı serpme kahvaltıya bir termos çay eşlik ediyor. Bunların yanı sıra eğer istenirse; menemen, sahanda yumurta, sahanda sucuklu yumurta, omlet çeşitleri, patates kızartması, börek çeşitleri ve muhlama gibi ekstralar da menüde bulunuyor.

  • Adres: Gelincik, Plaj Yolu No: 1, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (543) 448 57 00 – 0 (544) 437 90 61 – 0 (543) 350 50 38
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. Meva Cafe & Kahvaltı

Burası Neresi? Meva Cafe & Kahvaltı, Sinop’un en meşhur mekanlarından biri olarak, şehir merkezinde, Zeytinlik mevkiinde yer alıyor. Şahane deniz manzarası, şık dekorasyonu ve geniş menüsüyle müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet veren Meva Cafe & Kahvaltı, Sinop’ta kahvaltı nerede yapılır, sorusuna verilecek ilk cevaplardan biri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısıyla tüm şehirde meşhur olan ve giden herkesin mutlaka tekrar uğradığı restoranda, tamamen ev yapımı, doğal bir kahvaltı servis ediliyor. Bol çeşitli serpme kahvaltısı menüsünde;

Mücver, krep, ıspanaklı ve patatesli gözleme, pişi, patates kızartması, ev yapımı reçel çeşitleri, katlama, pankek, sigara böreği, bakır sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, söğüş tabağı (domates, salatalık ve taze mevsim yeşillikleri), köy tereyağı, Ezine beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, köy peyniri, bal ve kaymak, tahin – pekmez, siyah zeytin, yeşil zeytin, kahvaltılık soslar, kızarmış ekmek ve demleme çay gibi daha pek çok kahvaltılık bulunuyor.

Kaçırmayın! Sinop’ta görüp görebileceğiniz en bol çeşitli kahvaltılardan birine ev sahipliği yapan Meva Cafe & Restoran’da, kahvaltı sonrası ikram edilen ev yapımı browninin tadına ayrıca bayılacaksınız! Temiz, geniş, ferah ve deniz manzaralı harika bir mekan olan Meva Cafe & Restoran, 5 yıldızı hak ediyor.

Restoran, ayrıca, güler yüzlü, kibar ve naif personeliyle de tam puan alıyor. Restorana gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli.

  • Adres: Zeytinlik mahallesi, Bora Sk. No: 15, 57000 Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 260 10 11 – 0 (533) 954 03 57 
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22. Ayışığı Restoran

Burası Neresi? Doğa içinde, denize sıfır konumuyla gören herkesin beğenisini toplayan Ayışığı Restoran, geniş bir tesis olarak hizmet veriyor. Tesis içerisinde restoranın yanı sıra; plaj – beach, apart – otel ve bar gibi hizmet noktaları bulunuyor. Ayışığı Restoran, büyüleyen manzaranın yanı sıra zengin menüsüyle de dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Yaz – kış hizmet veren restoran, özellikle yaz aylarında cıvıl cıvıl oluyor. Hatta yaz aylarında tesisin sahilindeki iskeleye bungalov masalar kuruluyor. Kış aylarında ise kapalı şömineli salonda hizmet veriliyor. Restoran menüsünde, alkollü ve alkolsüz içecek seçenekleri, ızgara çeşitleri, deniz ürünleri, kırmızı ve beyaz et ile yöresel lezzetler bulunuyor.

Menünün yıldızı ise serpme kahvaltısı oluyor. Özellikle Pazar kahvaltısı için en çok tercih edilen mekanlardan biri olan Ayışığı Restoran’da zengin bir kahvaltı sofrası sizleri bekliyor. Kişi başı aşağı yukarı 30 TL – 35 TL arasında ücretlendirilen serpme kahvaltı içerisinde;

Katlama, gözleme, pişi, patates kızartması, haşlanmış yumurta, sigara böreği, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, tereyağı, bal ve kaymak, peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, tahin & pekmez, reçel çeşitleri, sürülebilir çikolata, sahanda yumurta, kahvaltılık sos, demleme çay ve kızarmış ekmek gibi bir dizi kahvaltılık ürün bulunuyor.

Kaçırmayın! Dolayısıyla dolu dolu bir kahvaltı için sizler de gönül rahatlığıyla Ayışığı Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra restoranda, bazı akşamlar, canlı müzik programları düzenleniyor. Eğlenceli bir akşam şarabınızı yudumlamak için de yine Ayışığı’nı tercih edebilirsiniz. Ayrıca gelmişken Sinop cevizli tereyağlı mantısının tadına mutlaka bakın!

Ayışığı Restoran’a, Sinop şehir merkezinden yürüyerek, yaklaşık 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon yaptırmak ve daha detaylı bilgi almak için aşağı belirtilmiş olan iletişim numaralarından birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Gelincik, No: 22, Kamp yolu, Küme Evler Sk. 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (541) 497 14 09 – 0 (541) 497 14 99
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

23. Aykın Cafe & Pub

Burası Neresi? Liman kenarında, küçük bir mekan olan Aykın Cafe & Pub, limana nazır sahile atılmış ahşap masalarıyla keyifli ve samimi bir ortam sunuyor. Gürültüden uzak, sessiz, sakin ve bir o kadar huzurlu bir atmosfere sahip olan Aykın Cafe & Pub, bol çeşitli kahvaltısıyla da dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltısı öylesine zengin ki bir deneyen bir daha vazgeçemiyor. Dolayısıyla mekanın onlarca müdavimi bulunuyor. Kahvaltı tercihe bağlı olarak; tabak kahvaltı ve serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Kahvaltı menüsünde ise;

Ayva reçeli, kızılcık reçeli, üzüm reçeli, Hint inciri reçeli, yeşil zeytin, siyah zeytin, söğüş (yarım domates, bütün halde körpe bir salatalık ve biber), dilim karpuz ve kiraz gibi mevsim meyveleri, kaşar peyniri, salam, sosis, patates kızartması, Ezine beyaz peynir, tulum peyniri, köy peyniri, tereyağı, bal ve kaymak, tahin & pekmez, pişi, tel peynir, mücver, haşlanmış yumurta, yaprak sarma, sahanda yumurta ve kahvaltılık soslar bulunuyor.

Kaçırmayın! Oldukça zengin olan ve kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL civarında ücretlendirilen serpme kahvaltı, sınırsız demleme çay ile servis ediliyor. Kahvaltının yıldızı olan Hint inciri reçelinin kesinlikle tadına bakın! Aykın Cafe’nin menüsünde ayrıca, alkollü ve alkolsüz içecek servisi ile öğlen ve akşam yemeği gibi hizmetler de mevcut.

Aykın Cafe & Pub, Sinop’un en popüler mekanlarından biri olarak, harika bir Pazar kahvaltısı için tereddüt etmeden tercih edebileceğiniz bir yer!  Gitmeden önce detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını aramayı unutmayın!

  • Adres: Camikebir, Kurtuluş Cd. No: 2, 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (545) 368 66 97 – 0 (555) 475 78 55 – 0 (368) 230 00 22
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

24. Yakamoz Çay Bahçesi

Burası Neresi? Sinop il merkezinde, liman kenarında, denize sıfır bir noktada konumlanan Yakamoz Çay Bahçesi, muazzam liman manzarası ve dalga sesleri eşliğinde konuklarını ağırlayan bir mekan.

Neden Gitmeliyim? Çay bahçesi konseptine sahip olan Yakamoz’da, sıcak ve soğuk içecekler, kahvaltı çeşitleri ve fast-food seçeneklerini içeren bir menüyle hizmet veriliyor. Menüsü yeteri kadar çeşitli olmasa bile hafifi bir kahvaltı için yeterli. Dolayısıyla Sinop’ta kahvaltı mekanları arasında yerini alan Yakamoz Çay Bahçesi, samimi ortamıyla da beğeniliyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra dileyenler kahvaltısını, simidini, peynirini, domatesini, zeytinini yanında getirip, burada çay eşliğinde kahvaltı edebiliyor. Bu arada dipnot olarak düşmek gerekirse; çay bahçesinde kimi günler önemli derbi maçlar seyredilebiliyor.

  • Adres: Karadeniz, 57000 Sinop Merkez/Tekirdağ
  • Tel: 0 (368) 613 53 23 – 0 (543) 515 51 51 – 0 (541) 933 86 44
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı ortalama 20 TL civarında seyrediyor. (Tahmini fiyattır)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

25. Şen Pastane & Şen Cafe – Bistro

Burası Neresi? Sinop’un en meşhur pastanesi olan Şen Pastane & Şen Cafe – Bistro, aynı zamanda şehirdeki en eski pastane olma ayrıcalığına sahiptir. Zaman içerisinde işlerini büyüten Şen Pastanesi’nin şuna hepsi Sinop’ta olmak üzere üç farklı şubesi bulunuyor. Pastanenin en büyük şubesi ise Sinop’un en meşhur caddelerinden biri olan Aşıklar Caddesi’nde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Şen Pastanesi’nde, börek çeşitlerinden, keklere, yaş pastalardan, kuru pasta çeşitlerine, dondurma çeşitlerinden, sütlü tatlılara, serpme kahvaltıdan, kişiye özel tabak kahvaltıya kadar pek çok lezzetin yer aldığı geniş bir menü bulunuyor.

Menüde ayrıca, menemen, tost çeşitleri, sahanda yumurta çeşitleri, krep, katlama, baklava ve Sinop’un meşhur tatlısı olan Prenses tatlısı gibi lezzetler de mevcut. Kahvaltı çeşitleri açısından maalesef çok fazla bir çeşitliliğe sahip olmayan Şen Pastanesi & Şen Cafe – Bistro’da, kahvaltıyı destekleyecek yan ürünler oldukça çeşitli.

Zira kahvaltınıza ek olarak, su böreği, kıymalı börek, gül böreği, sigara böreği, poğaça çeşitleri, açma çeşitleri ve küt böreği gibi hamur işleri ile menemen, kuymak ve muhlama gibi kahvaltılıklar, kısacası aklınıza gelebilecek her türlü ekstra menüde bulunuyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltı tabağında ise; beyaz peynir, kaşar peyniri, salam, patates kızartması, domates, salatalık, haşlanmış yumurta (adet), bal, reçel, acuka, sürülebilir çikolata ve tereyağı gibi ürünler yer alıyor. Kahvaltı kişi başı ortalama 25 TL – 30 TL arasında ücretlendiriliyor.

Şen Pastane & Şen Cafe – Bistro hakkında daha fazla şey öğrenmek için aşağıda linki verilen mekanın resmi instagram adresini ziyaret edebilir, iletişim numarasını arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Yeni, Gazi Cd. No: 53, 57000 Sinop Merkez/Sinop
  • Tel: 0 (368) 260 17 11
  • Çalışma saatleri: 06.30 – 01.30 | Pazar günleri 06.30 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı kişi başı ortalama 25 TL – 30 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Sinop kahvaltı mekanları hakkında en önemli ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi, varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Karadeniz’in incisi Sinop’un maviyi ve yeşili buluşturan muazzam doğası içinde, Karadeniz’in yöresel lezzetleriyle donatılmış eşsiz kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Sinop kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; lakin gezilecek yerlerini de yakından tanımak istiyoruz diyorsanız, kesinlikle okuyun: Sinop Gezilecek Yerler | En Güzel 26 Yer (Detaylı) ve Sinop’un Tarihi Yerleri | 11 Etkileyici Yer!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin