Şile’nin Yöresel Lezzetleri ve Restoran Önerileri

Eşsiz doğası ve plajlarıyla Karadeniz’e kıyı ilçemiz Şile’nin pek bilinmeyen yöresel lezzetlerini keşfe çıktık.

Sizler için araştırdığımız bölgenin ünlü restoranları ve Şile’nin yöresel lezzetleri listemize göz atmaya ne dersiniz?

Şile’nin Yöresel Lezzetleri

1- Erikli Çorba

erikli çorba

Yaz gelince her yerde karşımıza çıkan, ağızları sulandıracak tattaki yeşil erik, Şile’de çorbanın içinde karşımıza çıkan bir lezzet. Tereyağ ile kavrulan unun üzerine tavuk suyu ekleniyor ve kaynamaya bırakılıyor. Kaynayan çorbaya 7-8 adet yeşil erik ekliyoruz ve tamam! Lezzetini buradan tahmin edemeyeceğinizin farkındayız o yüzden tatil rotanıza Şile’yi eklemenizi bu çorbadan tatmanızı tavsiye ediyoruz.

2- Kazayağı Salatası

kazayağı salatası

Kazayağı otu, kendi kendine yetişebilen bir ot olduğu için doğada karşımıza çokça çıkıyor. Otun şekli kaz ayağına benzetildiği için böyle bir isimle söyleniyor. Antibakteriyel özelliğe sahip ot, sağlık açısından önemli bir yere sahip. Haşlanan kazayağı otlarına zeytinyağı gezdiriliyor ve servis ediliyor.

3- Su Mancarı Salatası

su mancarı salatası

Su mancarı, sulak yerlerde doğada kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Şile restoranlarında yemeklerimize eşlik edecek bir lezzet.

4- Kabak Böreği

Kabaklı börek

Şile’nin meşhur lezzetlerinden biri olan kabaklı börek daha önce alışagelmediğimiz tatlı bir börek. Bal kabağından yapılıyor ve oldukça lezzetli, Şile’de bir gelenek haline gelmiş çok uzun yıllardır evlerde yapılıyor.

5- Kestane Balı

kestane balı

Şile bitki örtüsünde kendine yer edinmiş kestane ağacının, çiçek özünün toplanmasıyla elde edilen bir bal çeşididir. Mikroplara karşı koruma özelliği olduğu söylenen kestane balının ayrıca yanık tedavisinde, boğaz ve göz enfeksiyonlarında iyileştirici özelliği olduğu bilinmektedir. 

6- Palamut Köftesi

palamut köftesi

Şile’de balık yemek istiyorsanız çok fazla alternatif bulabilirsiniz. Sonbaharda turistler ve yerliler tarafından en çok tercih edilen balık palamuttur. Köfte harcına kıyma yerine palamut ekleniyor ve ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Şile’nin yöresel lezzetleri listenize mutlaka eklemelisiniz.

7- Şile Paprika

Şile Paprika

Yemek masalarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak bir meze çeşidi, biberli peynirli eritme. Közlenmiş biberlerin üzerine eritilmiş peynir dökülür ve servis edilir.

8- Öre Tatlısı

öre tatlısı

Bozanın ana maddesi olan darıdan yapılan bir tatlıdır. Süt, şeker ve darının birleşmesiyle ortaya çıkan harika bir lezzettir. Şile’ye yolunuz düştüğünde mutlaka deneminizi tavsiye ediyoruz.

9- Sirke Tatlısı

sirke tatlısı

Sirkenin tatlısı olur mu dediğinizi duyar gibiyiz… Şile yöresel lezzetleri arasında meşhur sirkeli tatlı da yer alıyor. Hamuruna sirke koyularak hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir.

#Restoranlar

1- Marin Balık

marin balık

Deniz manzaralı, 3 katlı, şirin bir restoran. Ağırlıklı olarak deniz ürünleri bulabileceğiniz restoran, bölgenin en çok tercih edilenleri arasında. Mezeleri ve balıkları ziyaret edenler tarafından tam puan almış. Çok talep alan bu restorana önceden rezervasyon yaptırırsanız eğer denizin hemen kenarındaki masalarda, manzara eşliğinde yemek keyfi yaşayabilirsiniz.

Adres: Hacı Kasım Mahallesi, Liman Sokak, No: 20, Şile, İstanbul

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 11:00-22:00

İletişim: (0216) 710 34 53

*İki kişi için ortalama fiyat: 200 TL

2- Rokethane Kafe Restoran

Rokethane restoran kafe

Muhteşem Şile manzarası eşliğinde yemek yemek isterseniz, Rokethane Restoran Cafeyi sizlere öneriyoruz. Restoran hem kahvaltı hem de deniz ürünlerinden oluşan zengin menüsüyle hizmet vermektedir.

Adres: Meşrutiyet Mahallesi, Kumbaba Cd. No:17, 34980 Şile/İstanbul

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 09:00-00:00

İletişim: 0541 712 22 54

*İki kişi için ortalama fiyat: 130 TL

3- Tadım Gözleme Evi

Tadım Gözleme Evi

Yeşilliklerin içinde doğayla iç içe bir gün geçirmek için burayı tercih edebilirsiniz. Dillere destan güzellikte gözlemeleri ve Boşnak mantısını kesinlikle denemelisiniz.

Adres: Hacı Kasım Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No 21, Şile Merkez, Istanbul

Çalışma saatleri: 24 Saat Açık

İletişim: 05379253433

*İki kişi için ortalama fiyat: 45 TL

4- Massha Şile Balıkçısı

massha şile balıkçısı

İstanbul’da rakı-balık yapmak isteyenler için harika bir restoran. Şile’ye sadece bu restoran için gelen birçok ziyaretçi var. Yemekleri ve manzarası oldukça güzel olan bu restoranı mutlaka tercih etmelisiniz.

Adres: Hacıkasım Mah. Limanyolu Mevkii, Ayazma Plajı No:34, 34980 Şile/İstanbul

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 09:00-01:00

İletişim: 0534 663 46 46

*İki kişi için ortalama fiyat: 150 TL

5- İskandil Restoran

İskandil Restoran

Denize karşı, dalga sesleri eşliğinde yemek yiyebileceğiniz bir restoran. Balık ve mezeleri ziyaretçilerden tam puan almış. Karides güveç en çok tercih edilen yemeklerden biri.

Adres: Balibey Mahallesi, Fener Cd. No:11, 34980 Şile/İstanbul

Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma 11:00-23:00 / Cumartesi-Pazar 11:00-00:00

İletişim: (0216) 711 34 04

*İki kişi için ortalama fiyat: 200 TL

6- Vira Restoran

vira restoran

Restoran önerileri listemizin içinde diğerlerine göre salaş ve otantik bir balık restoranı. Yunan müzikleri eşliğinde keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Adres: Hacı Kasım Mahallesi, Liman Mevki, Kayıkhane Sokak, No 17, Şile Merkez, Istanbul

Çalışma saatleri: Haftanınn 7 günü 10:00-00:00 

İletişim:(0216) 711 31 61

*İki kişi için ortalama fiyat: 150 TL

 

Şile’nin yöresel lezzetleri yazımız ilginizi çektiyse Şile’de neler yapabileceğinizi okumak için tık tık…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin