Şile Kahvaltı Mekanları | En Meşhur 16 Mekan!

İstanbulluları hafta sonu kaçamağı için en çok tercih ettiği, doğası ve temiz havasıyla öne çıkan Şile‘deyiz… Güne bu güzel sahil şehrinde başlamak isteyenler için Şile kahvaltı mekanlarını sizler için bir araya getirdik. Aradığınız tüm kategorilerde seçenekleri bulabileceğiniz Şile kahvaltı mekanlarına buyurun birlikte bakalım. 🙂

– Manzaralı Kahvaltı Mekanları

İstanbul’un güzide sahil şehrini Şile gezilecek yerler listemizdeki mekanlarla birlikte keşfetmeden önce, günü tamamlayacak enerjiyi aşağıdaki önerilerimizde bulabilirsiniz.

1. Massha Şile Balıkçısı

Massha Şile Balıkçısı

Burası Neresi? Şile Ayazma Plajı’nda kurulmuş olan Massha Şile, konumu ve seçkin menüsüyle bölgenin en çok tercih edilen işletmelerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? İstanbullularına doğaya kaçış noktası olan Şile’de günün her saatine uygun seçenekleri bulunan bir restoran arayışında mısınız? Massha Şile’i keşfettiğinizde bu ihtiyacınız ortadan kalkacak. Şile kahvaltı mekanları arasında da yer alan Massha, menüsündeki çeşitliliği serpme kahvaltısında da gözler önüne seriyor.

Tek başınıza veya bir grup eşliğinde Şile’de serpme kahvaltı yapmayı tercih ettiyseniz Massha şilenin göz dolduran menüsüne göz atabilirsiniz. Çeşitliliğiyle önce gözünüze hitap eden kahvaltıları serpme kahvaltı olarak verilmektedir. Serpme kahvaltı 2 kişilik olmakla beraber kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Enfes kahvaltı menüsü içerisinde neler var derseniz; 3 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, domates, salatalık, biber, tereyağı, yumurta, jambon, patates kızartması, meyve, bal, kaymak, reçel ve sınırsız çay bulunuyor. Oldukça doyurucu olan kahvaltı menüsüne eklemeler yaparak sofranızı biraz daha genişletebilirsiniz. Bunlar arasında en çok tercih edilen sucuk için +14 TL veya menemen için +12 TL ödeme yapmanız yeterli olacaktır.

Aklınızda Bulunsun! Birçok yerde kahvaltı servisi 14:00’a kadar sürmesiyle bilinmektedir ancak Massha Restaurant balık ürünlerinin servisi için kahvaltıyı daha erken- 13:00’da- bitiriyor. Saati kaçırırsanız kahvaltı servisinden ne yazık ki faydalanamıyorsunuz.

  • Adres: Hacıkasım Mah. Limanyolu Mevkii, Ayazma Plajı No: 34, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0534 663 46 46
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:00–01:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

2. Şile Saklıgöl

Şile Saklıgöl

Burası Neresi? Şile’nin saklı cevherlerinden olan gölün kenarına kurulmuş, sıcak ortamı ve muhteşem manzarasıyla iç ısıtan bir işletmedir.

Neden Gitmeliyim? Lüks görüntüden uzak doğayla iç içe ahşap mimarisiyle Şile Saklıgöl Restoran oldukça popüler. Artık pek de saklılığı kalmayan gölün etrafındaki piknik alanlarının aynı sıra direk bu işletmeye oturarak muhteşem göl manzarasını izleyebiliyorsunuz.

Göle bakan masalarından ördekleri seyrederek yapacağınız sabah kahvaltısının tadı da ayrı bir güzel oluyor. Serpme köy kahvaltısı sunan restoranda kişi başı 45 ₺ ödeme yaparak doğal ürünlerle hazırlanmış kahvaltının tadını çıkartabiliyorsunuz. Klasik Türk kahvaltısında bulunan ürünlerin yanı sıra içerisine sahanda yumurta (9₺), kuymak (25₺) ekleterek sofranızı genişletebilirsiniz. Şile’de nerede kahvaltı yapılır? sorusuna cevap arayanlara en güzel seçeneklerden olan Karamandere Saklıgöl Restaurant, bölgenin en popüler mekanlarından.

İpucu: Karamandere Şile Saklıgöl Restoran’a giderseniz enfes künefesinin tadına bakmayı da unutmayın deriz.

  • Adres: Karamandere, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 (216) 731 21 69
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–22:00 // * Her gün açık
  • Yol tarifi al>

3. Rokethane Restoran Kafe

Rokethane Restoran Kafe

Burası Neresi? Şile’de aile restoranı arayanlar için tercih edilebilecek güzide işletmelerden biri. Manzarasına eklenen temiz hava ve menü çeşitliliği ortamın güzelliğini arttırarak cazibeyi arttırıyor. Sevilen mekanlar arasında olan Rokethane Restoran kafe sabah kahvaltısı dahil olmak üzere günün birçok öğününde tercih edilebilecek samimi mekanlardan.

Neden Gitmeliyim? Haf sonunun keyfini çıkartmak için tertemiz bir doğa ve deniz manzarasından daha güzel bir şey düşünemiyoruz… Durum böyle olunca İstanbullular için hem sakin hem de kaliteli bir mekân bulmak oldukça zorlaşıyor. Durum böyle olunca güne güzel bir başlangıç için tercih edilebilecek doğa içerisi deki mekanlardan biri de Şile merkezinde yer alan Rokethane Restoran oluyor.

Kahvaltı için tercih ederseniz serpme kahvaltı seçeneği bulabileceğiniz kafede bol çeşitli bir kahvaltı öğünü sizi bekliyor. Serpme kahvaltı menüsü içerisinde yer alanlar; 3 çeşit peynir, 3 çeşit zeytin, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, fıstık ezmesi, reçel çeşitleri, bal, tereyağı, patates kızartması, yumurta ve çay gibi ürünler yer alıyor. Olabildiğince bol ürüne yer verilen kahvaltıda aynı zamanda tatlı-tuzlu dengesine de önem verilmiş. Seveceğinizi düşündüğümüz bu kahvaltıya ulaşmak da restoranın merkezi konumu sayesinde oldukça kolay oluyor. Unutmayın ki burada sizi rahatsız edecek tek ses kuş sesi olduğu için iştahınız açıldıkça yemek yemenin tadı bir ayrı olacak. 🙂

Aklınızda Bulunsun! Şile’de serpme kahvaltı keyfinin tadını Rokethane Kafe’de çıkartırsanız muhteşem pişilerini kahvaltınıza ekletmeyi unutmayın. Bir porsiyon pişi fiyatı 10 ₺ olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Meşrutiyet, Kumbaba Cd. No: 17, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0541 712 22 54
  • Ortalama Fiyat: 55 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–00:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

4. Fusha Şile

Fusha Şile

Burası Neresi? Şile’nin masmavi Karadeniz manzarasını en güzel görebileceğiniz mekanların başında Fusha Şile geliyor. Manzaranın iştah açtığı mekânın her köşesi ayrı güzel olduğu gibi geniş yemek menüsü de ziyaretçilerinden tam puan alıyor. Şehirden kaçmak isteyenleri bekleyen Fusha Şile, doğayla iç içe yeni ve güzel mekanlardan biri.

Neden Gitmeliyim? Metropol kargaşasında uzaklaşıp biraz temiz hava ve manzaraya dahil olmak isterseniz Fusha Şile sizleri bekliyor. Muhteşem manzarasına eklenen enfes menüsü ve iç mekân tasarımının güzelliğinden de bahsetmeden geçmeyelim. Sade şıklığın yansıtıldığı mekân içerisinde Karadeniz’in kızgın dalgalarını izlerken, bir yandan profesyonel mutfak ekibinin hazırladığı lzzet dolu yemekleri tadabiliyorsunuz.

Günün her saatine uygun yemek seçeneği bulunan restoranın ayrıca oldukça çeşitli bir serpme kahvaltısı bulunuyor. Daha minimal bir kahvaltı için direk kahvaltı tabağı tercih edebilirsiniz ancak bu manzaraya karşı serpme kahvaltı yapmanın ayrı güzel olduğunu da belirtelim… Fusha Restaurat’ta serpme kahvaltı menüsü içerisinde; 5 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, bal, kaymak, tereyağı, kuru kayısı, ceviz içi, çikolata, yumurtalı ekmek, muska böreği, mevsim yeşillikleri, meyve tabağı, köy ekmeği ve çay bulunuyor. Kişi başı 45 ₺ olarak belirlenen fiyatıyla doya doya kahvaltı yapabileceğiniz Fusha Şile’de şehri keşfedecek enerjiyi toplayabilir, ardında lezzetli bir Türk kahvesiyle güne hoş bir başlangıç yapabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Sabahları çok oyalanmadan hızlı bir kahvaltı istiyorsanız Express Kahvaltı (32₺) veya Sıcak Kahvaltı (34₺) seçeneklerinden birini de tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Balibey, Fener Cd. No: 3, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 (216) 711 42 38
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:30-01:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

5. Vira Restoran

Vira Restoran

Burası Neresi? Şile’nin sevilen işletmeleri arasına yer alan Vira Restoran, Karadeniz manzarasını görebileceğiniz konumu ve menüsüyle dikkat çeken bir mekân. Çoğu ziyaretçisinden deniz mahsulleri konusunda tam puan alan Vira Restoran aynı amanda kahvaltı gibi diğer öğünlerde de iddialı.

Neden Gitmeliyim? Deniz manzarası eşliğinde sabah kahvaltısının tadını çıkartabileceğiniz en güzel noktalardan biri Vira Restoran. Karadeniz’in açtığı iştahınızı Türk kahvaltısının taze ve organik ürünleriyle doyurarak günün en güzel öğününe başlayabilirsiniz. Manzarası sebebiyle çoğu zaman rezervasyonların dolu olduğu mekâna gitmeden önce aramanızı ve yer ayırtmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Hacı Kasım, Kayıkhane Sk. No:13, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 (216) 711 31 61 – 0 (533) 344 20 88
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:00–00:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

6. İyot Restoran

İyot Restoran

Burası Neresi? Nefes kesen Şile manzarasına konumlanmış popüler noktalardan biri. Deniz mahsülleri ağrılıklı menüsü, şık iç mekan tasarımıyla birleşen manzara sayesinde İyot Restoran Şile’nin en bilinen ve ziyaret edilen mekanlarından biri haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Nefes kesen Şile manzarasına konumlanmış popüler noktalardan biri. Deniz mahsulleri ağırlıklı menüsü, şık iç mekân tasarımıyla birleşen manzara sayesinde İyot Restoran Şile’nin en bilinen ve ziyaret edilen mekanlarından biri haline gelmiştir.

Özellikle hafta sonları için muhteşem bir kaçamak noktası olan Şile’nin en çok aranan yanıysa enfes manzarası oluyor. Birçok restoran doğa içerisinde olurken deniz kenarında Karadeniz’in hırçın dalgalarına sıfır konumlanmış restoranlar daha revaçta oluyor.

Bunlardan biri olan İyot Restoran’da deniz mahsullerinin ağılıkta olduğu menüsüyle oldukça sevilirken serpme kahvaltısıyla da biliniyor. Hal böyle olunca öğlen veya akşam yemekleri için olduğu kadar sabah günün en güzel öğünü olan kahvaltı da çok tercih edilmekte. Klasik bir Türk kahvaltısında aradığınız her şeyi bulabileceğiniz serpme kahvaltısında ayrıca sınırsız çay ve börek, yumurta gibi birkaç sıcak ürün de eklenmektedir. Seveceğinizi düşündüğümüz kahvaltı için İyot restoranı ziyaret etmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.

  • Adres: Balibey, Şht. Levent Birben Cd. No:4, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 216 711 23 31
  • Ortalama Fiyat: 55₺  (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 09:00–23:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

– Nostaljik Kahvaltı Mekanları

7. Ayşe Abla’nın Yeri

Ayşe Abla'nın Yeri

Burası Neresi? Şile yolu üzerinde ağaçlar arasında doğayla iç içe sıcacık bir işletme burası. Kahvaltı da dahil olmak üzere birçok öğün için tercih edilebilecek olan Ayşe Abla’nın Yeri mekânı, samimi atmosferi sayesinde daimî müşterilere sahip köklü bir mekân olarak biliniyor…

Neden Gitmeliyim? Izgara çeşitleri ve köy kahvaltısı sunan sıcak, samimi ortamıyla göz dolduran Ayşe Abla’nın yeri Şile’nin sevilen mekanlarından. Anne eli değmiş gibi deyiminin tam olarak hissedildiği işletme doğayla iç içe olup mangal ve piknik yapmak isteyenlerin de tercihi oluyor. Ayrıca mekanda Şile yöresel yemekleri listemizdeki birkaç geleneksel yemeği deneyebileceğiniz kıymetli noktalardan biri.

Köy kahvaltısının tadına varabileceğiniz güzide noktaların arasında bulunan Ayşe Abla’nın Yeri, kahvaltılık tüm ürünleri Şile’nin köylerinden tedarik ederek organik olmasına dikkat ediyor. Köy kahvaltısı içerisinde neler var derseniz; 3 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, salatalık, domates, mevsim yeşillikleri, köy yumurtası, bal, kaymak, reçel, köy ekmeği, gözleme ve çay yer alıyor. Önce gözünüze sonra midenize hitap edecek bu muhteşem kahvaltıyla Şile’de güne başlamanın tadını çıkartın.

  • Adres: Avcıkoru, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0536 941 27 73
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 07:00–00:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

8. İkinci Bahar Restoran

İkinci Bahar Restoran

Burası Neresi? İkinci Bahar Restoran, aile restoranı sıcaklığında, samimi, doğayla iç içe kurulmuş bir mekân. Çardaklar şeklinde ayrılmış bahçe içerisinde yemek yiyebileceğiniz restoranda sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlenen konsepti sayesinde, pandemi sürecinde de tercih edilebilir.

Neden Gitmeliyim? Şile’de serpme kahvaltı seçenekleri arasında yer alan restoran, organik ürünlerin toplandığı sofrasıyla sevilmekte. İki kişilik olarak servis edilen serpme kahvaltısı klasik Türk kahvaltısının tüm öğelerine yer verirken ek olarak sigara böreği, sahanda yumurta gibi sıcak ürünlere de sahip. Çeşitliliği göz dolduruyor ancak dilerseniz sucuk tava, sosis tabağı veya patates tabağı gibi ek ürünlerle sofranızı genişletebilirsiniz. Seveceğinizi düşündüğümüz bu samimi ortamda keyifli vakit geçirip, önerilen ızgara tabağının tadına bakmayı da ihmal etmeyin.

Aklınızda Bulunsun! Sabah kahvaltısı sonrasında öğlen veya akşam yemeği için seçenekler sunan restoranda, alkol menüsü de bulunmaktadır. Şile’de şık bir akşam yemeği düşünüyorsanız, bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: Çavuş, Üsküdar Cd. No:280, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 (216) 711 55 51
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:30–23:00 // * Her gün açık
  • Yol tarifi al>

9. İskorpit Restoran

İskorpit Restoran

Burası Neresi? Şile’de balığa doymak isteyenleri bekleyen İskorpit Restoran yaz-kış sevenlerine en güzel deniz mahsullerini sunuyor. İşlek bir noktada bulunması kolay mevkide olan İskorpit restoran geniş balık menü ve sabah kahvaltıyla Şile’nin sevilen mekânlarına biri olarak akla gelen noktalardan.

Neden Gitmeliyim? Güler yüzlü hizmet ve hijyen ilkelerinden ödün vermeden yıllardır hizmet veren İskorpit Restoran, deniz mahsullerinde olduğu gibi günün tüm öğünleri için çeşitliliği bulunan bir menüye sahip.

Kapalı ve açık olarak ayrılan iki alanıyla Karadeniz manzarasını tüm noktalardan rahatlıkla görebiliyorsunuz. Yaz aylarında daha çok havanın güzelliği eşliğinde manzara keyfi için 50 kişilik açık alan tercih edilmektedir. Durum böyle olunca çoğu zaman açık alanın rezervasyonlarının daha çabuk dolduğunu bilmenizde fayda var. Kapasitesi 150 kişilik kapalı alan 50 kişilik teras olarak 200 kişiyle sınırlı olan İskorpit Restoran’ı her mevsim ziyaret edebilirsiniz.

Özellikle değinilmesi gereken konulardan biriyse mekânın muhteşem kahvaltısı oluyor… Hafta içi ve hafta sonu sunulan serpme kahvaltısı sayesinde İstanbul’dan sevilen bir kaçış için burayı tercih edebilirsiniz. Serpme kahvaltı ve tek kişilik kahvaltı tabağı olarak iki seçeneğin bulunduğu mekânda dilerseniz detaylara inelim.

İskorpit serpme kahvaltı tabağı içerisindekiler; Ezine peyniri, kaşar peyniri, otlu peynir, lor, siyah zeytin, domates, salatalık, biber, reçel, bal, kaymak, tereyağı, çikolata, sucuk, börek, yumurta yer alıyor. Önce gözünüzü sonra midenizi doyuracak bu tat 2 kişilik olmakla beraber dilerseniz ek isteklerinizle daha da çeşitli hale getirilebilir. Bunlar arasında sucuklu yumurta, omlet yada menemen gibi Türk kahvaltısının klasikleri bulunuyor.

Serpmeye göre daha az içeriğe sahip olan kahvaltı tabağıysa; Ezine peyniri, kaşar peyniri, otlu peynir, lor, siyah zeytin, domates, salatalık, biber, reçel, bal, kaymak, tereyağı, çikolata içeriyor. Sıcak ürünlerin yer almadığı bu tabak tek kişilik ve 25 ₺ olarak ücretlendirilmiştir.

Muhteşem manzarası ve servisiyle ziyaretçilerini memnun eden İskorpit Restoran, Şile kahvaltı mekanları arasında oldukça revaçta olup, İstanbul’dan sadece 1 saatlik uzaklıktadır. Hafta içi veya hafta sonu dilediğiniz her zaman ziyaret edebilir, gitmeden önce rezervasyon yaptırarak yerinizi kesinleştirebilirsiniz.

Not: Restoranı balık menüsü için tercih edecekseniz, restoranda alkol bulunmadığını bilmenizde fayda bulunuyor.

  • Adres: Hacı Kasım, İskele No: 10 D-No: 10, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 (216) 704 13 95
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:30–21:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

– Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

10. KOCAKUŞ Mesire Alanı

KOCAKUŞ Mesire Alanı

Burası Neresi? Şile kahvaltı mekanları arasındaki doğayla en iç içe olan noktalardan biri olan Kocakuş Mesire Alanı, doğal ürünlerle dolu serpme kahvaltı için tercih dilebilir.

Neden Gitmeliyim? Seyahatiniz boyunca Şile gezilecek yerleri keşfederken ki harcadığınız enerjiyi Kocakuş Mesire Alanı’nda tedarik edebileceksiniz. Doğayla iç içe organik ürünlerin yer aldığı 38 çeşit kahvaltılık ürünüyle serpme kahvaltı için tercih edilebilir. Minik göllerin içerisindeki ördekler, açık alandaki çardak ve kapalı alanda soba başında yapacağınız kahvaltılar isterseniz Kocakuş her mevsimde tercih edilebilecek bir aile restoranı.

  • Adres: Kızılca, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0538 559 09 49
  • Ortalama Fiyat: 55 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–19:00 // * Her gün açık
  • Yol tarifi al>

11. Çamlık Mercan Köşk Restoran

Çamlık Mercan Köşk Restoran

Burası Neresi? Çamlık Mercan Köşk Restoran, Şile merkezinde yer alan doğayla iç içe restoranlardan biridir Uzun yılardır hizmet veren restoran kahvaltıda dahil olmak üzere birçok öğünde yiyecek ve içecek servisi yapmakla beraber ürünlerinin organik olması ve her daim güler yüzlü hizmet sunmaya özen gösteriyor.

Neden Gitmeliyim? Şile’de Pazar kahvaltısı için veya günün herhangi bir zamanı lezzetli bir öğün tüketmek isterseniz Çamlık Mercan Köşk Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Lezzetli menüsüne birazdan değineceğiz ama öncelikle doğa içerisinde ahşaptan yapılmış şirin mimarisine değinmeden olmaz. Ağaç evleri andıran görüntüsü ve kapalı bir alanda bile kendinizi doğadan kopmamış hissetmeniz oldukça güzel.  Buna özen gösterilen mekânda aynı zamanda iç mekan tasarımı da oldukça samimi, kendinizi evinizde hissetmenizi sağlıyor.

Şile’den temin edilen organik ürünlerin kullanıldığı menüsü, anne lezzetli taşıyan ürünler ve ev yemekleri ağırlıklıdır. Tabi Şile’de sabah kahvaltısı için düşünüyorsanız, iki kişilik serpme kahvaltısında daha farklı ürünler yer almaktadır. Serpme kahvaltı içerisindeki ürünler arasında; Ezine beyaz peyniri, taze kaşar peyniri, otlu peynir, lor peyniri, siyah ve yeşil zeytin, bal, kaymak, tereyağı, reçel çeşitleri, domates, biber, salatalık, çikolata, yumurta, börek ve sahanda sucuk yer alıyor. Burada dikkatinizi çekmek istediğimiz normalde börek ve sucuk gibi ürünler serpme kahvaltıya ek olarak dahil edilen yani ekstra ücret istenen ürünler olmaktayken, burada menüye dahil. Sadece serpme kahvaltı ödemesi yaparak masayı donatacağınız bir kahvaltı için Çamlık Mercan Köşk Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Dilerseniz, tek başınada doyurucu olan kahvaltı tabağı sipariş edebilirsiniz. Kahvaltı tabağı daha kısıtlı olmakla beraber Türk kahvaltısının klasik ürünleri yer almaktadır.

İpucu: Çamlık Mercan Köşk Restoran’ı ziyaret ederseniz, müşterilerinden olumlu yorumlar alan Ciğer Sote’yi denemenizi öneriyoruz.

  • Adres: Çavuş Mh, Ortanca Sk. 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 (216) 710 26 91
  • Ortalama Fiyat: 60₺  (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–21:30 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

12. Meşhur Hanımağa’nın Yeri

Meşhur Hanımağanın Yeri

Burası Neresi? Karadeniz havası almak isteyenlerin tertemiz doğa içerisinde salaş ve temiz bu mekânı tercih edebilirler. Pratik bir kahvaltı veya günün diğer öğünleri için tercih edebileceğiniz Meşhur Hanımağanın Yeri’ni keşfetmelisiniz.

Neden Gitmeliyiz? Şile doğasında tertemiz havası eşliğinde samimi bir ortam sunan Hanımağanın Yeri, salaş ve sıcak konseptiyle dikkat çekiyor. Serpme kahvaltısı bulunan mekânın en sevilen ürünleri aslında kuymak ve gözlemeleridir. Klasik bir kahvaltı yerine doğal tereyağıyla hazırlanan kuymağın ve gözleminin tadına bakarak Şile’de serpme kahvaltıya farklı bir bakış açışı getirebilirsiniz.

  • Adres: Üvezli, Hanım Ağanın Yeri Gözleme Evi, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0537 512 66 37
  • Ortalama Fiyat: 35 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–23:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

– Hızlı Kahvaltı Mekanları

13. Mola Gözleme Evi

Mola Gözleme Evi

Burası Neresi? Şile-Ağva yolu üzerinde yer alan Mola Gözleme Evi, pratik ve lezzetli ürkülerin yer aldığı mola vermek isteyenlerin uğrak durağı olan bir işletme.

Neden Gitmeliyim? Bildiğiniz üzere Türk kahvaltılarının olmazsa olmazları arasında kızartmalar yer almaktadır. Pişi gibi hamur kızartmaları çok meşhur olduğu gibi gözleme de en sevilen kahvaltılık ürünlerden biridir. El açması yufkalarla taze taze yapılan gözlemeler birçok öğünde tercih edildiği gibi hızlı ve lezzetli bir kahvaltı içinde tercih edilebilir. Kıymalı, peynirli, ıspanaklı, kaşarlı ve daha birçok çeşidiyle sıcak sıcak gözleme tüketmek için Mola Gözleme Evi’ne uğramanız yeterli.

Aklınızda Bulunsun! Kahvaltı için çok fazla ek ürün seçeneğiniz yok ancak gözlemelerin yanına sucuklu yumurta (15 ₺) ve çay söyleyebilirsiniz. Gözleme 12 ₺

  • Adres: Üvezli Köyü Girişi, 34983 Şile/İstanbul
  • Tel: 0535 240 03 91
  • Ortalama Fiyat: 30 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–22:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

14. Karadenizli Bacımın Yeri

Karadenizli Bacımın Yeri

Neden Gitmeliyim? Karadenizli Bacımın Yeri, orman yolu üzerinde ağaçların arasına kurulmuş nezih bir işletme. Ailecek hizmet verilen mekân kahvaltı tabağının yanı sıra gözleme ve mıhlama gibi sıcak ürünlerle pratik ve hızlı bir kahvaltı için tercih edilebilir. Şile’nin güzel havasını içinize çektikçe açılan iştahınızı burada hızlı ve lezzetli bir başlangıçla bastırıp, doğanın keyfini çıkartmaya devam edebilirsiniz.

Not: Kahvaltı tabağına ek yapmak isterseniz mıhlama için 20 ₺ gözleme için 12 ₺ ödemeniz gerekmektedir.

  • Adres: Üvezli, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0 539 232 98 74
  • Ortalama Fiyat:  30 ₺ (tek kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–21:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

15. Keyf-i Tıkır Restoran

Keyf-i Tıkır

Burası Neresi? Şile Ağva mevkiinde hizmet veren işletme, Koca Deresi kıyısına kuruluş manzaralı mekanlardan biridir. Sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere günün tüm öğünleri içi hizmet verilen mekânda kuş ve su sesi dışında rahatsız eden hiçbir detay bulunmuyor.

Neden Gitmeliyim? Ağva bölgesi şiledeki birçok konaklama ve restoranın bulunduğu popüler rotalardan biridir. Dere kenarına dizilmiş işletmeler arasında en popüleriyle kullanıcılardan aldığı yorumlara bakılırsa Keyf-i Tıkır oluyor.

Doğa içerisinde, samimi, salaş bir ortamda kahvaltı keyfi için burayı tercih edebilirsiniz. Haftanın her günü her saati tercih edebileceğiniz bu mekânda serpme kahvaltı çok sevilmekle birlikte biraz detaylarından bahsedelim. Keyf-i Tıkır serpme köy kahvaltısı içerisinde; beyaz peynir, köy kahvaltısı, örgü peynir, baharatlı peynir, salam, köy peyniri, kırmızı biber, domates, salatalık, biber, köy yumurtası, köy ekmeği sunuyor. Ayrıca yanında omlet, gözleme ve menemen gibi sıcak ürünler ekleterek kahvaltınızı genişletebilirsiniz.

  • Adres: Ağva Merkez Mah. Yakuplu Cd. No: 182, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: 0542 825 31 36
  • Ortalama Fiyat: 55 ₺(2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 07: 00–20: 00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

16. Sihirli Bahçe Kırevi

Sihirli Bahçe Kırevi

Burası Neresi? Şile’nin Ömerli tarafında yer alan Sihirli Bahçe Kırevi, İstanbul’a yakın dinlenme noktaları arasında popüler mekanlardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Şirin konseptiyle doğayla bütünleşmiş ahşa bir mekânda hizmet veren Sihirli Bahçe Kırevi, daha çok kahvaltı ve aperatif ürünleriyle ön plana çıkıyor. Köfte, gözleme ve ev mantısı gibi öğle ve akşamüstü tercih edilecek ürünlerin yanı sıra serpme kahvaltı da sunuyor. İki kişilik serpme kahvaltısı klasik Türk kahvaltısının olmazsa olmazlarını içermekle beraber termos çayla beraber servis edilmekte.

Not: Kır evinin bahçesine beyaz salıncak özellikle sonbahar aylarında dökülen yapraklarla birlikte muhteşem bir görüntü oluşturmakta. Buraya uğrarsanız mutlaka fotoğraf çekilmelisiniz.

  • Adres: Sofular, 34980 Otoyolu Üzeri No: 164-3, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: 0546 210 54 90
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺ (2 kişilik)
  • Çalışma saatleri: 08:00–23:00 // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

** Birçok farklı noktadan rota için Şile’ye Nasıl Gidilir? yazımızı inceleyebilir,bilet fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

**Yazımızın sonuna geldik… Değerli düşüncelerinizi bizimle paylaşıp yazımızı geliştirmemize yardımcı olursanız çok seviniriz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin