Leipzig Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Şehir Hakkında; Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nde bulunan Leipzig, eyaletin en büyük şehri ve oldukça gelişmiş bir sanayi şehridir. Halle, Saksonya’da Leipzig’den çok daha küçük bir şehirdir. Bu iki şehir ortak bir havaalanını paylaşıyor. Leipzig veya Halle’ye seyahat etmek isteyen yolcular Leipzig/Halle Havalimanı’na uçuyorlar. Leipzig hakkında daha detaylı bilgi için Leipzig gezi rehberi

Şehir içi Ulaşım; Leipzig şehrini bisikletle keşfetmek, toplu taşımaya göre çok daha popüler ve sık kullanılan bir ulaşım türüdür. Şehir nehirler, kanallar ve birçok alanda bulunan bisiklet yolları ile doludur. Ayrıca şehirde birçok toplu taşıma alternatifi de bulunuyor. Tramvay ağı Leipzig’in birçok yerine erişim sağlamaktadır. Tramvayın yanı sıra şehrin hemen her yerine ulaşım sağlayan tren ve otobüs güzergâhları da bulunuyor.

Toplu taşıma araçlarına yönelik biletleri LVB şirketinin özel ofislerinden satın alabiliyorsunuz. Bir biletle, 110. bölge dâhil olmak üzere şehir içinde bir saat boyunca seyahat edebilir ve araçlar arasında istediğiniz kadar transfer yapabilirsiniz. Ayrıca birçok istasyonda bulunan bilet makinelerinden ve tramvaylarda, marketlerde veya kırtasiye mağazalarında bulunan bozuk parayla çalışan bilet makinelerinden bilet satın alabilirsiniz.

Şehirde toplu taşımayı kullanmayı planlıyorsanız, bu kartlar daha uygun olacaktır. Leipzig Kartı, şehrin rehberli turlarında özel indirimler, müzelere ve kültürel etkinliklere girişte indirimler sunmaktadır.

Leipzig Havalimanı Hakkında; Leipzig/Halle Havalimanı, Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Schkeuditz kasabasında yer almaktadır. Havaalanı, yurt içi ve yurt dışı hava yolculuğu hizmeti veren bir ana terminale sahiptir. Leipzig/Halle Havalimanı sadece Leipzig ve Halle şehirlerine değil, Avrupa’nın diğer şehirlerine de ulaşım imkânı sağlamaktadır.

Leipzig/Halle Havalimanı, Almanya’nın 13. büyük havalimanıdır. Havaalanı, yolculara uçuş öncesi ve uçuş sonrası ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli hizmetler sunmaktadır. B terminali ve merkez terminalinde çeşitli yemek ve içme mekânları bulunmaktadır.

Havalimanı terminal içerisinde yiyecek ve içecek bir şeyler satın alabileceğiniz yerler arasında Bistro “Ju 52”, Marche Cliccadou Bar, Marche Express Bar, Marche Restaurant, Panini Backhop ve Wiener Bakery bulunmaktadır. Alışveriş yapabileceğiniz mağazalar arasında ayakkabı ve giyim eşyaları satan Christel D. Mağazası ve Eckert Presse & Buch yer almaktadır. Ayrıca havalimanında kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla bulabileceğiniz bir Duty Free mağazası bulunmaktadır.

Haavalimanı Telefon: +49 (0) 341 224-1155

Havalimanı Web Sitesi

Leipzig’e gece geç saatlerde veya sabahın erken saatlerinde varış yapmanız durumunda havalimanına yakın bir konumda konaklayabilmeniz için bazı oteller şu şekildedir;

Havalimanı/Merkez Arası Ulaşım; Leipzig/Halle Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için birçok ulaşım alternatifi bulunuyor. Şehir merkezine havaalanı servisleri, tren veya otobüs gibi toplu taşıma seçenekleri, taksiler ve kiralık arabalar ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Leipzig Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Leipzig şehri, 15 tramvay hattı ile Avrupa’nın en büyük tramvay ağlarından birine sahiptir. Ayrıca 30’dan fazla otobüs güzergâhı bulunmaktadır. Biletlerinizi istasyon büfelerinden ve gazete bayilerinden satın alabilirsiniz.

Leipzig’de tramvaylar, şehrin ana ulaşım aracıdır. Şehir genelinde 15 adet tramvay hattı bulunmaktadır. Hatların çoğu on dakikada bir çalışmaktadır.

Düzenli otobüs seferleri saat 05.30’da başlıyor ve gece yarısına kadar devam ediyor. Gece otobüs servisleri Leipzig’de N1’den N10’a kadar on otobüsten oluşuyor. Tümü Hauptbanhof merkez istasyonundan gece yarısı 1.11, 2.22 ve 3.33’te hareket ediyor.

Leipzig Havalimanı

Leipzig’deki tramvaylar ve gece otobüsleri için biletler tek yön 2 Euro’dur. Otobüs ve tramvaylar için 24 saat geçerli bilet ücreti 5 Euro’dur. Haftalık bilet ücreti 17,70 Euro’dur.

Leipzig’deki toplu taşıma araçları LVB ve S-Bahn tarafından işletilen 30’dan fazla otobüs ve 15 tramvay hattından oluşuyor. Entegre bir bilet kullanarak, bu üç ulaşım aracından herhangi biri ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şehir Tüneli, şehir merkezini kuzey ve güney banliyölerine bağlıyor ve 1,2 milyon nüfusa hizmet veren S-Bahn trenleri ile entegre oluyor. Gece yolcuları için on otobüs hattı saat 01.00’den 03.33’e kadar çalışıyor.

Leipzig Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Leipzig/Halle Havalimanı (LEJ) ülkenin doğu kesiminde yer almaktadır. Leipzig’e 22 kilometre uzaklıktadır. Her 30 dakikada bir hareket eden S5 treni ile Leipzig Havalimanı’ndan şehir merkezine gidebilirsiniz. Bu trenler sabah 04.20’den gece 00.50’ye kadar hizmet vermektedir. Şehirlerarası trenler ise havalimanını Halle, Dresden, Erfurt, Magdeburg ve Frankfurt’a bağlıyor.

Dresden’e (günde iki kez) ve ayrıca Dortmun ve Köln’e (günde bir kez) otobüsler mevcuttur. Ayrıca Fritzsche Gmb tarafından işletilen minibüsler, havalimanından 45 km’lik bir mesafede transfer hizmeti vermektedir. Uçuş rezervasyonu yaparken aynı zamanda havaalanı transfer hizmetini de almanızı öneririz.

Leipzig Havaalanı

Leipzig Havalimanı taksileri 9 no’lu terminalin önünde mevcuttur. Taksiler ile havalimanından Halle’ye olan yolculuk süresi 30dakika, Leipzig’e 40 dakikadır. Havalimanından Leipzig şehir merkezine taksi yolculuğu ücreti yaklaşık 40 Euro’dur.

Otobüs veya tren ile havalimanından şehir merkezine ulaşımınızı planlamak için tıklayın.

– Havaalanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Otobüsler, havalimanından şehir merkezine gitmek için bir başka ulaşım alternatifidir. Havalimanından her 30 dakikada bir kalkan otobüsler yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuk sonrası şehir merkezine ulaşmaktadır. Şehir merkezine giden otobüs fiyatlarının trenle karşılaştırıldığında daha pahalı olduğunu unutmayın.

Çoğu otobüs sabah 5.30 ile gece yarısı arası çalışmaktadır. Gece otobüsü olan Nachtbus, gece yarısından sonra çalışmaya başlamaktadır. Şehir genelinde gece ulaşım hizmeti veren 10 otobüs bulunmaktadır; bu otobüsler N1’den N10’a uygun şekilde adlandırılmıştır.

– Havaalanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Taksiler şehir merkezine ulaşmak için çok uygun bir ulaşım alternatifidir. Havalimanı gelen yolcu B terminalinin çıkışında bulunan taksilerden biri ile şehir merkezine ulaşımınızı kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Havalimanı’ndan Leipzig şehir merkezine taksi yaklaşık 40€’dur. Halle bölgesine gitmek isterseniz yaklaşık olarak 50€ ödersiniz.

Ayrıca şehrin her yerinde de birçok taksi durağı bulunmaktadır. Ayrıca sokaktan bir taksiyi çok kolay bir şekilde durdurabilirsiniz.

– Havaalanı/Şehir Merkezi Tren ile Ulaşım

Tren ile havalimanından Leipzig şehir merkezine gitmek pratik ve uygun maliyetli bir ulaşım alternatifidir. Trenler havalimanına yakın bir konumda bulunan tren istasyonundan hareket ederek Leipzig Hauptbahnhof istasyonuna gitmektedir. Havalimanından şehir merkezine giden iki farklı tren hattı vardır.

lepzing havalimanı tren

Intercity (IC) hattı, saate bağlı olarak her 20 dakikada bir veya 30 dakikada bir hareket eder ve şehir merkezine ulaşım sağlar. Ayrıca şehir merkezinden her yarım saatte bir hareket eden şehirlerarası S5 ve S5x tren hatları ile havalimanı istasyonunda inebilirsiniz. S5 ve S5x trenleri Intercity trenlerinden daha uygun fiyatlıdır.

Havalimanından Leipzig şehir merkezine tren ile yolculuk süresi 15 dakika sürmektedir. Biletler her iki yön için de aynıdır: yetişkinler için 4,60€ ve 6 ila 13 yaşındaki çocuklar için 2,70€’dur. Bu bilet 10 dakika içinde otobüs veya tramvay ile değişiklik yapma hakkı vermektedir. Daha fazla bilgi için S-Bahn Leipzig Halle Havalimanı ve MDV web sitesine bakabilirsiniz.

– Özel Havaalanı Transferi

Leipzig/Halle Havalimanı tarafından organize edilen özel servis araçları mevcuttur. Bu servis araçları ile havalimanından doğrudan şehir merkezine ulaşımınızı rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz. Servis araçları ile transferinizi yapmak inanılmaz derecede güvenlidir. Maksimum 8 yolcu kapasiteli servis araçları için havaalanı veya şehir merkezine gidiş ve dönüş yapmak istiyorsanız, uçuşunuzdan en az bir hafta önce rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

– Havaalanı Araç Kiralama Şirketleri

Havalimanında bulunan Rent a Car ofislerinden veya önceden çevrimiçi rezervasyon yaparak araç kiralama yapabilirsiniz. Ancak, şehirde yoğun trafik olduğunu ve şehrin bazı bölgelerine araba ile erişimin sınırlı olduğunu unutmayın. Bu nedenle, özellikle şehirde merkezi bir yerde kalıyorsanız, araç kiralamanızı önermiyoruz, çünkü toplu taşıma araçlarını kullanarak havalimanından şehir merkezine erişmek çok kolaydır.

Leipzig/Halle Havalimanı’nda Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Interrent, Hertz, Sixt ve yerel sağlayıcı araç kiralama şirketlerinden araç kiralayabilirsiniz. Önceden bir araç bulmak ve rezervasyon yapmak en uygunudur. Böylece havalimanında zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin