Kategori: Listeler

Sevgililer Günü’ne Özel İstanbul’un En Romantik ve Manzaralı 15 Restoranı

Birbirini çok seven çiftlerin en özel günü olan ‘sevgililer günü’ yaklaştı bile. Eşini, sevgilisini nasıl mutlu edeceğini şimdiden düşünen çoğu insan rezervasyonunu yaptırdı. Ancak, sizler henüz sevgilinizi nereye götüreceğinize karar veremediyseniz, ona layık İstanbul’da romantik ve bir o kadar da ışıltılı bir yer bulmanız gerekir.

Hem romantik bir akşam yemeği hem de İstanbul’un ışıltısında aşkınıza birlikte şahit olmak için mükemmel bir gün geçirebilirsiniz. 14 Şubat sevgililere ayrılan özel bir gün olmasından dolayı o günü anlamlı kılan sürprizleriniz ile gecenizi taçlandırabilirsiniz. Her anınızın aşk dolu, her anınızın sevgi ve saygıyla ilerlediği eşiniz ile en güzel gecenizi birlikte geçirerek, hoş sohbetleriniz ile 14 Şubat sevgililer gününüzü kutlayabilirsiniz.

14 Şubat geldiği gün tüm sevgililerin yüzünde beliren o masum ifade o günü anlamlı kılan en önemli duygu oluyor. Sizler de aşkınızı bugün doyasıya yaşamak, sevgilinize onu ne kadar çok sevdiğinizi söylemek için tam vakti. Gününüze heyecan katacak bin bir çeşit restoranlar o gün sizleri bekliyor olacak. Sevdiğiniz yemeklerin, sevdiğiniz gülüşlerin ve sevdiğiniz manzaranın sizlere eşlik etmesini ister misiniz? İstanbul’un en güzel noktaları o gün sizler için süslenecek.

Bu Makeleyede Göz atın!

Sevgililer Günü İçin İstanbul’da Gidilecek 15 Nefis Mekan

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinizi mutlu etmek için onlara romantik bir sürpriz hazırlamak isterseniz ilk yapmanız gerekenlerden birisi beğendiğiniz bir restorana rezervasyon yaparak eşinizin sevdiği ufak sürprizleri de masanın üzerine eklemek olacaktır. İstanbul’da seçmekte kararsız kalacağınız birbirinden güzel manzarası olan restoranları sizler için derledik…

Hood, Moda

İstanbul Anadolu yakasında bulunan bu güzel yer sevgililer gününde sizleri bekliyor. Daha önce Anadolu yakasında sevgiliniz ile birlikte gitmediğiniz bir yer ise 14 Şubat Sevgililer Günü akşamında romantik akşam yemeğiniz için burayı tercih edebilirsiniz. Manzarası, dekoru ayrı bir güzellikte olan Hood Moda deniz manzarası ile sizleri adeta büyüleyecektir.

Özellikle gün batımında buraya geldiyseniz en şanslı çift sizsiniz demektir. Çünkü gün batımında normalde de muhteşem güzelliğe sahip olan bu mekân o zaman ayrı bir güzellikte olacaktır. Sunumları oldukça şık ve göze hitap edecek şekilde ayarlanan Hood Moda Restoranı sevgililer gününde Anadolu yakasında en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Denizin eşsiz güzelliğini kucaklamanızı sağlayan bu mekânda sevgiliniz ile birlikte romantik bir akşamın keyfini yaşayabilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Albay Faik Sözdener Cd. No:31, Kat:12 Kadıköy/Moda

Bilgi ve Rezervasyon: 0216 542 5355

Salvatore, Çengelköy

14 Şubat Sevgililer Günü’nü anlamlı kılan en önemli nokta restoranlardır. Normal günde her zaman gitmeyeceğiniz restoranlara 14 Şubat hem özel olması hem de romantik olması açısından tercih edebilirsiniz. Salvatore Çengelköy, boğazın eşsiz manzarasını kucaklamanızı sağlayan en güzel noktadır. Yemeklerin sunumundan tutun, restoranın özenle seçilmiş olan eşya ve dekorundan her şeyine ayrı bir özen verilmiş olup, siz değerli müşterilerin sevgililer gününde romantik bir akşam yaşamasını sağlıyor.

Zengin menüsü sayesinde herkesin damak tadına hitap edecek çeşitler mevcuttur. Sizlerde bu çeşitler arasından seçimlerinizi yaparak hem sevgilinizi mutlu edebilir hem de sevgilinizi bu şekilde mutlu gördükçe sizler de mutlu olabilirsiniz. Sevgililer gününe özel olarak hazırlanan bu mekânlar en güzel sunumları ve manzaraları ile sizleri bekliyor olacak.

Adres: Çengelköy Mahallesi, Kuleli Caddesi, No:45/1, Çengelköy

Bilgi ve Rezervasyon: 0216 422 5703

Agora Meyhanesi

Farklılıktan hoşlanan bir sevgiliniz var ise sevgililer gününde tercih edebileceğiniz mekânlardan birisi de Agora Meyhanesidir. Agora Meyhanesi, İstanbul’un Balat ilçesinde yer alan hoş bir meyhanedir. Bu meyhanenin geçmişi neredeyse 100 yılı aşkın süreye uzanıyor. Geçmişin izlerini taşıyan, eski dönemlerden bugüne dek var olan yapısı ve mimarisi ile göze hitap eden bu meyhane klasik restoran sevmeyenler için en uygun olan yerlerden biridir.

Restoranın iç dizaynına çok fazla dokunulmamış olup orijinal halini korumaya devam ediyor. Tahta bir masanın üzerine özenle yerleştirilmiş şahane tabaklar ve tabaklara konulan lezzetli yemekler sevgililer gününüze ayrı bir hava katacaktır. Sizlerde sevgililer gününde bu tarz bir mekân arıyorsanız rezervasyon yaptırarak buraya gelebilirsiniz.

Adres: Ayvansaray Mahallesi, Mürselpaşa Caddesi, No:2, Fatih

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 631 2136

Kız Kulesi Restaurant

Hemen hemen her kadının kız kulesi hayalleri vardır. Denizin ortasında bulunan ve diğer mekânlardan oldukça farklı olan Kız Kulesi, sevgililer gününde sizleri bekliyor. Eşsiz manzarası ile görenleri büyüleyen kız kulesi restorana mutlaka gitmeniz gerekir. İstanbul’un her iki yakasını da görmenize fırsat tanıyan bu restoran en güzel sunumları ile sizleri davet ediyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nün en anlamlı ve en güzel geçmesi ve sevgiliniz ile birlikte bu eşsiz noktada romantik bir akşam yemeği yemek için telefon ile iletişime geçerek rezervasyonunuzu oluşturabilir ve sevgilinize sürpriz yapabilirsiniz. Restoranın kendine has sunumu, yemeklerin özenle pişirilmesi mekânın daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Sizler de bu güzel geceyi kusursuz manzara ve leziz yemekler ile karşılayarak unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz.

Anadolu yakasından Salacak – Kızkulesi – Salacak arası 14.00-17.45 saatlerinde sürekli, Avrupa yakasından 14.00-17.45 arası saat başı sefer yapılacaktır.

Adres: Salacak Mevkii, Üsküdar

Bilgi ve Rezervasyon: 0216 342 4747

Lacivert Restaurant

İstanbul’un en güzel manzarasına sahip olan mekânlar arasında adından sıkça söz ettirmeyi başaran bir diğer iddialı restoran hiç kuşkusuz Lacivert Restaurant’tır. Boğazın tam ortasında sizlere denizin güzelliğini en yakından hissettiriyor. Deniz manzarasının, iç rahatlatıcı etkisi sayesinde 14 Şubat Sevgililer Günü akşamının hiç bitmesini istemeyeceksiniz.

Bu güzel restoranın manzarası kadar yemekleri de bir harika. Akdeniz lezzetlerinin hâkim olduğu bu restoran adından söz ettirmekte haklı. Hem güzel hem de şıklığı ile büyüleyen Lacivert’e sevgililer günü akşamı için rezervasyon yaptırabilirsiniz. İster kapalı noktasında yer ayırtabilir, isterseniz de denize yakın olup huzuru içinize çekmek isterseniz dışarı bölümde bulunan masalardan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Anadolu Hisarı Mh., Körfez Cd., No:57/A, İstanbul

Bilgi ve Rezervasyon: 0216 413 3753

360 İstanbul

Tarih kokan mekânlara ilgisi olan herkes mutlaka 360 İstanbul mekânında sevgililer günü akşamını geçirebilir. Taksim’de yer alan bu mekân tarihi Mısır Apartmanı’nın en üst katında yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere İstanbul’un 360 derecelik bir manzarasına eşlik ediyor olmasından dolayı 360 İstanbul olarak mekânın adı geçiyor. Aynı zamanda manzarasının muhteşem güzelliği, yemeklerinin tatlarının her damak zevkine uyumlu olması 360 İstanbul mekânına uluslararası alanda birçok ödül kazandırmıştır. Eğer sizlerde İstanbul’un en güzel noktalarına kuş bakışı bakmak isterseniz bu mekânı tercih edebilirsiniz. Sevgililer gününe özel hoş bir akşam yemeği yemek isterseniz en güzel yerler dolmadan arayıp rezervasyon yaptırabilirsiniz. Sevgiliniz ile birlikte romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Adres: İstiklal Caddesi, Mısır Apt., No:163/8, Beyoğlu

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 251 1042-43

Big Chef’s

Her ne kadar birçok noktada farklı şubeleri yer alsa da manzarasının tartışmasız en güzel olduğu noktalardan bir tanesi Tarabya’da bulunan Big Chef’s mekânıdır. Harika manzaraya sahip olan bu nokta mutfak lezzetleri ile de kendine hayran bırakıyor. Deniz manzarasının bu denli yakından, gemideymiş havası verdiği en güzel mekânlardan birisidir. Özellikle gün batımında kartpostal gibi bir güzelliğe sahip olan bu mekân sevgililer günü için tercih edilebilir. Sizlerde sevgiliniz ile birlikte bu güzel manzaraları aşkla karşılamak için Big Chef’s tercih edebilirsiniz.

Adres: Etiler Mh., Nispetiye Cad., No:89, Etiler

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 263 8353

Villa Bosphorus

Beylerbeyi’nde bulunan her mekânın ayrı bir havası ve güzelliği vardır. Villa Bosphorus, Beylerbeyi’nin en güzel ve en romantik akşam yemeklerinin yendiği özel bir mekândır. Özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde buranın kusursuzluğunu bilen çoğu çift burayı tercih ediyor. Sizlerde bu güzel manzarayı kaçırmamak için burayı tercih edebilirsiniz. Boğaza nazır bir mekânda, maviyle yeşilin bir arada olduğu eşsiz bir manzara sunan bu mekân en iyi restoran listenizin başında yer alacaktır.

Adres: Beylerbeyi İskele Cd., No:18/A, D:18A, Üsküdar

Bilgi ve Rezervasyon: 0216 318 6810

Qubbe

Özel günlerin vazgeçilmez mekânı olan Qubbe 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de çok sık tercih edilen mekânlar arasında. Klasik yemek ve sohbetten ziyade canlı müzik ile bugünü anlamlı kılmak, sevgiliniz ile birlikte en sevdiğiniz şarkılara birlikte eşlik etmek, saatlerce sarılmak ve sarılarak şarkılar söylemek, lezzetli yemeklerini yemek, özel olarak hazırlanan masanızda romantik anlar yaşamak için Qubbe mekanını tercih edebilirsiniz.

Sevgililer günü dışında ki özel günlerinizde de tercih edebileceğiniz bir yer olan Qubbe en güzel aşkların bir arada yaşandığı bir mekândır. Sıcacık ortamı sayesinde buradan hiç ayrılmak istemeyeceksiniz. Sizlerde sevgililer gününde romantik bir akşam yemeği hayal ediyorsanız Qubbe tam anlamıyla size göredir. Dilerseniz burayı arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Gayrettepe Mah., Yıldız Posta Cd., No:50, Dedeman İstanbul Otel/Roof Katı, Beşiktaş

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 275 7620

Zarifi

Yunan müziklerinin güzelliği bir yana, tatlarına hayran kalacağınız mis gibi mezeleri ile sevgililer gününün en güzel noktasıdır. Sevgiliniz ile birlikte Yunan müzikleri ile hiç unutulmayacak derecede güzel anılar biriktirmek, enerji dolmak, birbirinize olan aşkınızı burada daha yakından hissetmek için Zarifi’yi tercih edebilirsiniz. Türk mutfağının en güzel yemeklerini barındıran Zarifi, kendinizi çok rahat ve evinizdeymiş gibi hissedeceğiniz bir mekândır. Sevgiliniz de Yunan müziklerinden hoşlanıyor ve bu tarz ortamları seviyor ise ona güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne az bir zaman kalmasından dolayı mekânın dolması riskine karşı sizlerde telefon ile buradan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah., Çukurlu Çeşme Sk., No:11/A, Beyoğlu

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 293 5480

Müzeyyen

Samimi ortamlara karşı ayrı bir sempatisi olan biriyseniz eğer diğer mekânlara bakmanıza hiç gerek kalmaz. Çünkü Müzeyyen restoran tam anlamıyla sizlere uygun bir mekândır. Klasik mekânlardan ziyade daha salaş mekânlardan hoşlanıyorsanız hiç vakit kaybetmeden burayı tercih edebilirsiniz. Mavi ve beyazın uyumu, taş beyaz duvarları, mavi ve çiçekli minderleri ile cıvıl cıvıl bir ortamı olan Müzeyyen Restoran 14 Şubat Sevgililer Günü’nde tercih edebileceğiniz bir mekândır. Arka fonda çalan eski şarkılar ruhunuzu dinlendirirken, sevgiliniz ile romantik anlar yaşayarak sevgililer gününüzü kutlayabilirsiniz. Sizler, soğuk Şubat ayını unutulmaz bir yaz akşamı gibi geçirmek isterseniz Üsküdar’da bulunan bu mekâna rezervasyon yaptırabilirsiniz. Burada ister balık, ister tavuk dilediğiniz ve sevdiğiniz her şeyi tadabilirsiniz.

Adres: Koşuyolu Mah., Kalfa Çeşme Sk., No:4 Kadıköy

Bilgi ve Rezervasyon: 0216 545 5773

Cezayir İstanbul

Sevgililer gününde şömine keyfi yapmak ister misiniz? Şehrin tam orta yerinde yer alan bu güzel mekân 14 Şubat Sevgililer Günü konseptine uygun yerlerden birisidir. Dünya mutfağına ait ve herkese hitap eden yemekleri, benzersiz şöminesi ile birleşerek ayaklarınızı yerden kesecek derecede bir güzelliğe bürünüyor. Kalabalıktan uzakta, hafif sizi yormayan müzikler ile ruhunuzu dinlendiren, sevgiliniz ile aşkınızı pekiştirecek sıcaklıkta olan bu mekân sevgililer günü için tercih edilebilir.

Adres: Hayriye Cad., 12 Galatasaray, Beyoğlu

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 245 9980

Kuleli Yakamoz Restaurant

Kuleli Yakamoz Restaurant, şehrin muhteşem boğaz manzarasını kanatları altına alan bir mekândır. Üsküdar Çengelköy tarafında bulunan bu mekân cam odaları sayesinde kış aylarında da deniz manzarası keyfini sürmenizi sağlıyor. Özenle kurulan masaları, masaya muhteşem görünüm kazandıran şamdanları ile gecenizin romantik bir şekilde ışıldamasını sağlıyor. Sevgililer günü için alkolsüz bir mekân arıyorsanız Kuleli Yakamoz Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Eğer balık seviyorsanız kiremitte muhteşem sunumu ile gelen levrek beğendi yemeğini kesinlikle unutmayın.

Adres: Çengelköy – Kuleli Caddesi, No:69, Üsküdar

Bilgi ve Rezervasyon: 0216 318 9505

Deep Fish Restaurant

Şık ve modern restoran denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisi Deep Fish Restaurant’tır. Lezzetli menüsü ve zengin çeşitliliği sizlerin damak zevkine hitap edecek güzelliktedir. Sizlerde sevgililer gününde doyasıya balık yemek ve soğuk şubat ayını aşkınız bir yana sıcak balık çorbası ile taçlandırmak için buraya gelebilirsiniz.

Adres: Yenibosna Merkez Mh., İstWest AVM, Değirmenbahçe Cd., No:17/A, 25-26 Bahçelievler

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 777 5531

İzoletta

Doğaseverlerin vazgeçilmez mekânı olan İzoletta tam anlamıyla doğa düşkünleri için yapılmış bir yerdir. Sizlerde bir doğa düşkünü iseniz tercih edebileceğiniz mekân kesinlikle izoletta olmalıdır. Ortamın verdiği huzur sayesinde aşkınızı daha derinden hissederek sevgilinize olan bağlılığınızı ona en güzel haliyle aktararak muhteşem bir sevgililer günü akşamı geçirebilirsiniz. Zevkle döşenmiş iç mekân tasarımı ile sizleri hayrete düşürecek bir yer. İster akşam yemeği, isterseniz de muhteşem bir sevgililer günü kahvaltısı yapabilirsiniz.

Adres: Kazım Karabekir Paşa, Bahçeköy Cd., No:114, Sarıyer

Bilgi ve Rezervasyon: 0212 226 3131

Bu içeriklerde Dikkatinizi Çekebilir!
Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Sofya’da Gezilecek Yerler | En Güzel 65 Nokta!

Sofya Nerede & Hangi Ülkede? Sofya, Bulgaristan sınırları içerisinde bulunmakta olup, ülkenin başkentidir. Adını, bulunduğu…

1 ay önce

Budapeşte Gezilecek Yerler | En Güzel 31 Nokta!

Budapeşte gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında: Macaristan’ın başkenti Budapeşte, ülkenin hem politik hem…

1 ay önce

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görülmesi Gereken 61 Yer

Münih nerede & Hangi ülkede? Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın kültürel açıdan en önemli şehri olarak…

1 ay önce

Bakü Gezilecek Yerler Listesi | 54 Muhteşem Nokta

Hap Niteliğinde Bilgiler Şehir hakkında: Azerbaycan'ın modern başkenti olan Bakü, eski Farsçada "Tanrı’nın Şehri" olarak adlandırılırken,…

2 ay önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 ay önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 ay önce