Porto’da Nerede Kalınır? 5 Otel Tavsiyesi

Portekiz’in Lizbon’un ardından en önemli şehirlerinden biri olarak kabul edilen Porto, Orta Çağ havasını korumuş olması sayesinde pek çok ziyaretçiyi kendisine çekiyor.

Biz de buradan yola çıkarak “Porto’da nerede kalınır ? Porto’daki en iyi oteller hangileri?” gibi soruların cevabını bulmak için bir yazı hazırlamaya karar verdik. Dilerseniz yazımızın detaylarına geçerek bu soruların cevaplarına birlikte göz gezdirelim.

Porto’ya turlar dışında bireysel olarak gelenler için en önemli konuların başında Porto’daki konaklama olanakları geliyor.

1- Porto’da Nerede Kalınır

Porto, ziyaretçilerine Avrupa’nın pek çok kentine göre uygun fiyatlarda konaklama imkanı sunmaktadır. Bu da şehri cazip destinasyonlardan biri yapmaktadır. Konaklama seçeneklerinin hayli fazla olması ise tercih yaparken elinizin güçlü olmasını sağlıyor.

Şehir çok büyük olmadığı için şehir içindeki ulaşım olanakları ile Porto’nun görülmesi gereken noktalarına giderek buraları gezme şansını yakalayabiliyorsunuz. Bu nedenle Porto konaklama seçeneklerini incelerken ulaşım konusunu pek dert etmeden bütçenize göre uygun bir oteli seçebilirsiniz.

Riberia Bölgesi: Konaklama için şehre gelenlerin en fazla tercih ettiği yerlerin başında burası geliyor. Bölge hem romantik atmosferi ile hem de tarihi dokusu ile kesinlikle öncelikli düşünülmesi gereken bir yer. Dilerseniz burada Douro Nehri kenarında manzaralı konaklama seçenekleri manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz.

Ribeira Bölgesi
Ziyaretçiler konaklamak için çoğunlukla Ribeira bölgesini tercih etmektedir

Codefeita Bölgesi: Biraz daha sakin ama elit ve sanat dolu bir konaklama bölgesi arıyorsanız burası tam size göre! Bu bölge özellikle çocuklu aileler için de oldukça avantajlı bir konuma bulunuyor. Dinlenmek için sakin olmasının yanı sıra gidilecek yerlere olan yakınlığı sayesinde pek çok ziyaretçinin tercih ettiği bir yer haline gelmiş durumda.

Baixa: Bu bölge Porto’nun son dönemlerde yıldızı gittikçe parlayan yerlerinden biri. Burada özellikle yeni evli çiftler konaklamayı tercih etmektedir. Bölgedeki alışveriş olanakları da ziyaretçileri buraya çeken sebeplerden.

2- Porto Otel Tavsiyeleri

#1 Yes! Porto Hostel

yes porto hostel

Evet! Porto’da uygun fiyata konaklamak istiyorsanız bu mekan kesinlikle Porto’da nerede kalınır sorusunun cevabı olabilir. Temizlik, merkezi konum, ilgili personel ve konforlu yataklar… Yani bir konaklama seçeneğinde aradığınız ne varsa bu hostelde var. Hemen şimdi buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#2 Moov Hotel Porto Centro 2*

moov hotel porto centro

Çok merkezi bir konumda olan otel, ulaşım anlamında ziyaretçilerine büyük kolaylık sağlıyor. Ziyaretçilerin havaalanına gitmek için kullanacağı metro ve otobüs hatları da otele oldukça yakın bir konumda. Burayı tıklayarak bu otelde konaklamak için geç kalmadan yerinizi ayırtabilirsiniz.

#3 Pao de Acucar Hotel 3*

pao de acucar hotel

Kahvaltı dahil konseptte konaklayabileceğiniz otel, fiyat anlamında da oldukça uygun şartlar sunuyor. Eski tarz mobilyalarla dekore edilen otel, şehrin tarihi merkezinde bulunuyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayınız.

#4 Eurostars Heroismo 4*

Eurostars Heroismo

Şehrin biraz dışında kalsa da tarihi bölgede 15 dakikalık yürüme ile ulaşabileceğiniz mekan bunu uygun fiyata verdiği üstün hizmet ile telafi etmeyi başarıyor. Eğer düşük bütçeyle bol yıldızlı bir otelde kalmak isterseniz bu otelin sizi fazlasıyla memnun edeceğini düşünüyoruz. Otelin detaylı fotoğraflarına ve oda bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

#5 HF Ipanema Park 5*

HF Ipanema Park

Şehirdeki en yüksek ilgi gören otellerin başında gelen bu HF Ipanema Park, uygun fiyatının yanı sıra müşterilerinin memnuniyet puanları ile de tercih edilebilecek güzellikte bir otel. Otel şehir merkezine taksi ile çok kısa bir mesafede bulunuyor ancak yürüyerek bu süre bir saati bulabiliyor. Uygun fiyatı ve hizmet kalitesi ile bu otel kesinlikle Porto’da nerede kalınır sorusunun en iyi cevaplarından bir tanesi.

*Porto için konaklama önerilerinizi aldığınıza göre sırada uçak bileti almak var. Bunun için hemen sitemizi ziyaret edebilir ve indirimli yurt dışı uçak bileti seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin