Long Beach’de Gezilecek 10 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Long Beach yaklaşık yarım milyon nüfusu ile Kaliforniya’da bulunan bir şehirdir. Çeşitli festivaller, spor karşılaşmaları ve karnavallara ev sahipliği yapıyor.

Hepsini Long Beach gezilecek yerler listemizde ele aldık. Kentin bilinen en önemli özelliği, Amerika Birleşik Devletleri’nin en yoğun ikinci konteyner limanına sahip olmasıdır. Bununla beraber dünyanın da en büyük limanlarından biridir. Çeşitliliğin bol olduğu şehir turizm bakımından da fırsatlar sunuyor.

#1 Long Beach Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Bluff Park

Bluff Park

12 dönümlük park turistlerin sık sık uğradığı bir yer. Yürüyüş, açık hava eğlencesi, yoga, gözlem gibi şeyler yapılabilir. Çoğu hizmetten yararlanmak ise ücretsiz.

2- Pasifik Adası Etnik Sanat Müzesi

pacific island ethnic art museum

Kısaltılmışı PAHAM olan müzenin görevi Pasifik Adaları’nın farklı kültürlerini tanıtmak ve kalıcı koleksiyonlarla, eğitim programlarıyla sanatsal döngüyü devam ettirmek. Müzeye giriş ücreti 5 dolar. Cadde üzerinde ücretsiz otopark bulabilirsiniz.

3- Pasifik Akvaryumu

Pasifik Akvaryumu

Pasifik sahilinin yaban hayatına yakından bakmak için kurulmuş bir yerdir. 11 binden fazla sergi sunan akvaryumda bir gün içinde tahmin edemeyeceğiniz kadar bilgiyle donanacaksınız. Burayı sıradan bir akvaryumla karıştırmamak gerek. Teknolojinin son ürünü ekranlarla interaktif bir deneyim yaşayabilirsiniz.

4- Catalina Adası

Catalina Adası

Long Beach’den hızlı feribot ile Catalina’ya gelebiliyorsunuz. 1920’lerde Hollywood filmleri için ünlü bir yer olan ada, günümüzde popüler tatil beldesidir. Kumarhane, çiftlik, golf sahaları ada üzerinde uzun zamandan beri bulunuyor. Yıl içinde film festivalleri, triatlon yarışları, şarap festivalleri organize edilir.

5- Naples

Naples

Venedik örnek alınarak yapılan bir bölgedir. Sokak isimleri bile İtalyancayı andırıyor. İtalyan kültürünü taklit eden Naples, günlük yaptığınız geziler sırasında uğramanız gereken yerlerden.

6- Deniz Kenarı

Deniz Kenarı

Denize karşı oturup soğuk bir şeyler içmek isterseniz burada ideal kafeler ve restoranlar var. Sahilde bisiklet sürmekten hoşlanıyorsanız bisikletlilere ayrılmış yollar da mevcut. Akşamları romantik yemek için ışıklandırılmış küçük mekanlar dikkat çekicidir.

7- Queen Mary

Queen Mary

Kraliçe Mary, 1936 yılında inşa edilmiş ve Long Beach sahilinde sonsuza kadar demirleyen tarihi bir okyanus gemisidir. Tarihi gemi, şimdi butik otel olarak hizmet veriyor. Burada konaklamak için internet üzerinden rezervasyon yaptırmalısınız. Popüler bir yer olduğu için boş yer bulmak çok zor.

8- Rancho Los Alamitos

Rancho Los Alamitos

Tarihi bir yerdir ve halkın ziyaretine açıktır. Yerliler tarafından “gizli mücevher” gibi tanımlamalar var. Bir müze olarak hizmet veren Rancho, bölgenin tarihine sahip çıkıyor.

9- MOLAA

MOLAA

Latin Amerika Sanatı Müzesi, 1300’den fazla eser içeren kalıcı bir koleksiyon sergiliyor. Uluslararası alanda da çağdaş Latin Amerika güzel sanatlarının en önemli koleksiyonlarına sahip olduğu kabul edilmiş. Uygulamalı atölyelerde Latin Amerika sanatının inceliklerini öğrenebilirsiniz.

10- Belmont Shore

belmont shore

Long Beach’deki hareketlilik Belmont Shoru’u doğrudan etkilemiş ve büyük bir gelişim yaşamıştır. 1920’li ve 1930’lu yıllara ait İspanyol tarzı evler, dükkanlar, restoranlar mistik bir hava yaratıyor. Buradaki en önemli etkinlik eylül ayında düzenlenen “Araba Şovu”dur. Batı kıyısında organize edilen en büyük otomobil fuarı olarak bilinir.

Burada ilginç olan bir şey daha var. Sabah 9’dan akşam 5’e kadar bazı yollar araç trafiğine kapatılıp yaya ve bisiklet yoluna dönüştürülür.

*Amerika gezilecek yerler yazımızdan daha fazla turistik nokta inceleyebilirsiniz. Kaliforniya denince akla genelde eyaletin genel bir görüntüsü gelir. Long Beach gibi şehirlere yakından bakınca görülmesi gereken yerlerin daha fazla olduğunu anlıyoruz.

*Bu şehre tatil ve gezi için gitmeyi düşünürseniz Bilet Bayi’nin Long Beach uçak bileti sayfasından ucuz tarifeleri değerlendirebilirsiniz. Daha önce gittiyseniz tecrübelerinizi veya yukarıdaki listede olmasını istediğiniz yerleri hemen aşağıdaki yorum kısmından bize aktarabilirsiniz. Sorularınız için yardım hattımız da şurada.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin