Ordu’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | En Benzersiz 23 Mekan

Diğer Karadeniz kentleri gibi birçok tatilcinin uğrak noktası olan Ordu, tarihi ve kültürünün yanı sıra yöresel lezzetleri ile de oldukça ön plana çıkıyor. Dumanı üzerinde tüten mısır ekmekleri, kuymakları, kavurmaları, pideleri, taze sebzeleri ve meyveleri, ev yapımı reçelleri, birbirinden farklı yöresel tatları ve sıcak çayları ile muhteşem bir kahvaltı sofrası sunan Ordu, ziyaretçisine daha önce yaşamadıkları deneyimi yaşatıyor ve tatmadıkları lezzetleri tattırıyor.

Yemyeşil bir doğaya sahip olan Ordu’nun kahvaltı sofralarında, bu yeşilliği bizzat görecek ve özellikle köy kahvaltılarına hayran kalacaksınız. Yemyeşil doğa içindeki alanları ve deniz manzaralı yerleri ile Ordu, sizlere bambaşka bir atmosfer sağlayacağı gibi benzersiz tatları ve zengin sofraları ile de midenizi şenlendirecek. Peki Ordu’da kahvaltı nerede yapılır? Sizin için hazırladığımız Ordu kahvaltı mekanları adlı yazımızda, tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Okumaya devam edin ve sonrasında hemen keşfetmeye çıkın!

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

1.Plaj Et & Kahvaltı 

Burası neresi? Denize karşı manzarası ile hem nezih hem şık hem de refah bir yerdir Plaj Et & Kahvaltı. Mekanın güzelliğinden mi, lezzetli menülerinden mi, köy kahvaltısından mı, hijyen ve temizliğinden mi, güler yüzlü çalışanlarından mı hangisinden bahsedelim. 🙂 Tek kelimeyle muazzam bir yer olan Plaj Et & Kahvaltı, sessiz ve sakin bir mekan olmasının yanı sıra huzur içinde kahvaltı yapmanıza da olanak sağlıyor. Özellikle yaz aylarında sık sık ziyaret edilebilecek kahvaltı mekanlarından biri olan bu yerde, köy kahvaltısına bayılacaksınız!

  • Adres: Akyazı, 812. Sk. No:11, 52200 Altınordu/Ordu
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00
  • Telefon: (0452) 777 75 25
  • Ortalama fiyatlar: 90 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

2.Bolaman Park Doğuş Çay Molası

Burası neresi? Deniz kenarındaki muhteşem konumu ile Bolaman Park Doğuş Çay Molası, kahvaltının en iyi adreslerinden biridir. Zengin bir menüye sahip olan Bolaman Park Doğuş Çay Molası, arkadaş grupları ve aile ile birlikte gelinebilecek mekanlardandır. Küçük organizasyonlar bile yapabileceğiniz bu yerde, çay ve kahve molası verebilir, harika kahvaltılar yapabilir, birbirinden lezzetli yemekler yiyebilir, eşsiz manzara karşısında fotoğraflar çekilebilir ve temiz havayı soluyabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Personellerinin son derece ilgili ve güler yüzlü olduğunu, dünya mutfağı da dahil olmak üzere zengin bir menüye sahip olduğunu, fiyatlarının uygun olduğunu ve kahvaltı da açık ara Ordu’nun en iyisi olduğunu söylemeden geçmeyelim. Aynı zamanda misafirlerine otopark konusunda da bir endişe yaratmaması da cabası. Deniz kenarında şahane bir mekan olan Bolaman Park Doğuş Çay Molası’na gelip, bu benzersiz deneyimi mutlaka yaşamanızı tavsiye ediyoruz.

Kaçırmayın! İki kişilik Nurlan’ın köy kahvaltısının içerisinde; Trakya beyaz peynir, tulum peyniri, isli Çerkez peyniri, örgü peynir, kaşar peyniri, eski kaşar, kuru kayısı, incir, üzüm, ceviz, siyah ve yeşil zeytin, sahanda yumurta, tereyağlı köy ekmeği, soslu biber, acuka, turşu kavurması, ajvar sos, salam, şekerli fındık ezmesi, kakaolu fındık kreması, bal, tereyağ, tahin pekmez, krem helva, vişne reçeli, portakal reçeli, patates cipsi, sarımsaklı yoğurtlu köy biberi, sarımsaklı yoğurtlu patlıcan, domates salatalık maydanoz söğüş, yeşil soğan kayganası, tereyağlı peynirli gözleme, patates kavurma, süzme yoğurt, kahvaltılık Ege usülü lor, Tophane ekmeği ve Doğuş gurme çay yer alıyor.

Bolaman kahvaltı tabağı içerisinde ise; bal, tereyağ, yeşil ve siyah zeytin, kakaolu fındık kreması, reçel, acuka, Trakya beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, örgü peynir, patates cips, haşlanmış yumurta, Bodrum sosis, domates salatalık maydanoz söğüş ve Doğuş gurme çay yer alıyor. Ayrıca kuymak, menemen, sahanda yumurta, sucuklu yumurta, sebzeli omlet, kıymalı yumurta, Van kavurmalı yumurta ve pastırmalı yumurta gibi ekstra seçeneklerinin de olduğunu belirtelim.

  • Adres: Yenipazar Mah. Asfalt Cad. No: 3 Fatsa/ORDU
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 *Hafta sonları kapalıdır.
  • Ortalama fiyatlar: Nurlan’ın köy kahvaltısı: 100 TL / Bolaman kahvaltı tabağı: 40 TL
  • Instagram

3.Çaytepe Saklı Bahçe Cafe & Restaurant

Burası neresi? İsmi gibi adeta saklı bir bahçede yer alan Çaytepe Saklı Bahçe Cafe & Restaurant, küçük ama şirin bir aile işletmesidir. Konumu nedeniyle mükemmel bir manzaraya sahip olan Çaytepe Saklı Bahçe Cafe & Restaurant, Roma dönemine ait balık havuzları, Yason Kilisesi ve Hoynat Adası’na ev sahipliği yapmasıyla da dikkat çekiyor. Açık ve kapalı alanları ile Saklı Bahçe’de, özel otopark yeri, denize girmek için soyunma kabinleri, mescit ve çocuk oyun parkı yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Ordu’daki kahvaltı mekanları arasında belki de en güzel manzaraya tanıklık eden Çaytepe Saklı Bahçe Cafe & Restaurant, serpme köy kahvaltısı, Karadeniz pidesi, turşu çeşitleri, yöresel ot kavurmaları, et ve balık gibi lezzetleri ile çok kez tercih ediliyor. Masmavi deniz ve yemyeşil bir doğa içerisinde konumlanan mekan, hemen yanında bir plaja da sahip. Dilerseniz şöyle eşsiz manzara karşısında güzel bir kahvaltı yaparak güne başlayın ve ardından kendinizi masmavi sulara bırakın!

Kaçırmayın! Yörenin gerçek tereyağını ve hamurunu tadabileceğiniz bir yer olan Saklı Bahçe, dalga sesleri eşliğinde kahvaltı yapacağınız muazzam bir mekandır.

4.Dedeoğlu Restaurant 

Burası neresi? Yine konum ve mekan olarak büyük bir beğeni toplayan Dedeoğlu Restaurant, hem çocuklu aileler hem de arkadaş grupları için oldukça ideal bir mekandır. Özellikle hafta sonları, deniz manzarası karşısında hoş sohbet etmek ve güzel yemek ya da kahvaltı etmek için tercih edildiğini belirtelim. Hemen denizin yanında yer aldığı için isterseniz denize girebilir ve gününüzü bu şekilde de değerlendirebilirsiniz. Dedeoğlu Restaurant’ın doyurucu ve bir o kadar da güzel serpme kahvaltısının olduğunu söylemeden geçmeyelim. Üstelik fiyatları da lezzetlerine göre epey uygun.

Pratik Kahvaltı Mekanları

5.Kahvealtım

Burası neresi? Kahvaltı ürünleri ve daha fazlasını istiyorsanız, o zaman Kahvealtım’a doğru gelmelisiniz! Ordu kahvaltı mekanları arasında en iyi kahvaltı ürünlerinin olduğu bir yer olan Kahvealtım, nezih ve kaliteli bir işletmedir.

  • Adres: Şarkiye, Barbaros Cd. No:26, 52100 Altınordu/Ordu
  • Telefon: 0 452 214 4110
  • Yol tarifi al > 

6.Osmanlı Simit Evi

Burası neresi? Oldukça geniş bir mekana sahip olan Osmanlı Simit Evi, sıcacık poğaça ve simitleri ile çok sık tercih edilen mekanların başında geliyor. Ordu’nun en güzel ve en iyi yerleri arasında bulunan Osmanlı Simit Evi, kahvaltı çeşitlerinin yanı sıra birçok farklı lezzeti de bünyesinde barındırıyor. Özellikle çay sevdası olanlar için çayının bir harika olduğunu belirtelim. 🙂

  • Adres: Bucak, Bekir Sıtkı Pamuk Cd., 52200 Ordu Merkez/Ordu
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00
  • Yol tarifi al >

7.Koç Kardeşler Simit Evi

Burası neresi? Sıcacık bir ortamda sabah güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Koç Kardeşler Simit Evi’ne gelmenizi tavsiye ediyoruz. Küçük kahvaltılıkları, simiti, böreği ve açmaları ile bir hayli beğeni toplayan mekana bir kez olsun uğramadan eve dönmeyin deriz!

  • Adres: Şirinevler, Ferhat Yılmaz Cd. No:29, 52200 Ordu Merkez/Ordu
  • Telefon: 0532 485 29 94
  • Yol tarifi al > 

8.Hüner Pastane & Restaurant

Burası neresi? Ordu’da birkaç tane şubesi bulunan Hüner Pastane & Restaurant, adından da anlaşılacağı gibi hem pastane hem de Restaurant olarak hizmet veriyor. Ordu’nun en meşhur pastanelerinden biri olan Hüner Pastane & Restaurant, şık mekanı ve leziz yemekleri ile göz dolduruyor. Hüner Pastanesi’nin özel günler için yapılan pastalarına da ayriyeten bayılacaksınız.

Neden gitmeliyim? Sadece pasta ve tatlılarının olduğunu düşünmeyin, sabah güzel bir kahvaltı yapmak için de buraya gelenlerin çok fazla olduğunu belirtelim. Hüner Pastane & Restaurant’ın sabah kahvaltısında tüketebileceğiniz ürünleri arasında kaşarlı, sucuklu, karışık ve mantarlı omlet, sahanda peynirli, sucuklu, kavurmalı ve sade yumurta, menemen, kuymak, simit, börek ve açma gibi lezzetler yer alıyor.

  • Adres: Şarkiye, Sırrı Paşa Cd. no 120, 52200 Ordu Merkez/Ordu
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00
  • Telefon: (0452) 222 62 22
  • Ortalama fiyatlar: 22 TL
  • Yol tarifi al > 

9.Ganas Cafe

Burası neresi? Pazar günlerinizi mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmek istiyorsanız, Ganas Cafe’ye uğramanız yeterli olacaktır. Şahane atıştırmalıkları, geleneksel Türk mutfağı, geniş kapsamlı yemekleri, yerel ürünleri, çeşit çeşit yöresel gıdaları, lezzet dolu kahvaltısı ve daha birçok yanı ile mutlaka gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Harika dış mekanında sizlere huzurlu ve rahatlıcı bir ortam sunan Ganas Cafe, sabah, öğle ve akşam yemek yemek için tercih edebileceğiniz bir noktadır.

Serpme Kahvaltı Mekanları

10.Olive Cafe & Restaurant 

Burası neresi? Türk ve dünya mutfağının en özel lezzetlerini bir arada buluşturan Olive Cafe & Restaurant, Ordu’nun girişindeki rıhtımda yer alıyor. Sahildeki estetik görüntüsü ile insanları cezbeden cafe, Tekirdağ ve Balıkesir yöresinden temin edilen etleri, dünyanın en özel kahveleri, serpme kahvaltısı, açık dizayn edilmiş mutfağı ve seçkin şefleri gibi daha pek çok özel yanı ile oldukça popülerdir. Aynı zamanda 300 kişilik kapasitesi olan Olive Cafe & Restaurant, özel otoparkı, çocuk oyun alanı, geniş terası, kolay ulaşımı ve cam tavan yapısı ile de ziyaretçileri mest ediyor.

Neden gitmeliyim? Denize sıfır konumu ile hem gündüz hem de gece Ordu’nun panoramik manzarasını gözler önüne seren cafede, sizin için özel hazırlanmış serpme kahvaltısı ve kahvaltı tabaklarına bayılacaksınız. Ayriyeten güler yüzlü ve sıcakkanlı çalışanları, kaliteli hizmetleri ve zengin kahvaltı menüsü ile harika bir gün geçireceksiniz. Hem manzaranın keyfini sürecek hem de enfes serpme kahvaltısının tadını çıkaracaksınız. Bu nedenle elinizi çabuk tutun ve Ordu kahvaltı mekanları için daha fazla arayışa geçmeden hemen buraya gelin!

Kaçırmayın! İki kişilik serpme kahvaltısının içerisinde; kaşar peyniri, tulum peyniri, beyaz peynir, isli peynir, burgu peyniri, zeytinyağı ile lor peyniri, patates cipsi, sosis, salam, kalem böreği, köy ekmeği, ızgara yeşil zeytin, siyah zeytin, salatalık, domates, turşu, sebze kayganası, biberiyeli karışık kızartma, 2 adet otlu ev poğaçası, 2 adet patatesli çıtır börek, tereyağı, nutella, bal kaymak, 2 çeşit reçel, acuka ve sahanda yumurta bulunuyor. Serpme kahvaltısı yerine kahvaltı tabağı ve sıcak kahvaltı tabağı tercih etmek isterseniz, kısaca onların içerisinde de neler olduğundan bahsedelim.

Kahvaltı tabağı içerisinde; kaşar peyniri, tulum peyniri, beyaz peynir, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, roka, reçel, salam, sosis, patates cipsi, peynirli kalem böreği, bal kaymak, tereyağı, nutella, turşu ve sahanda yumurta yer alıyor. Sıcak kahvaltı tabağı içerisinde ise; dana füme, peynirli gözleme, sosis kızartma, kızarmış hellim peyniri, sote patates, çırpılmış yumurta, kızartılmış ekmek ve roka bulunuyor.

  • Adres: Taşbaşı, Atatürk Blv. No:65, 52100 Altınordu/Ordu
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00
  • Telefon: 0535 962 10 10
  • Ortalama fiyatlar: Serpme kahvaltı: 89 TL / Kahvaltı ve sıcak kahvaltı tabağı: 32 TL
  • Instagram 
  • Yol tarifi al > 

11.Rafine Cafe & Restaurant 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Rafine (@rafinecafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Her damak tadına uygun eşsiz lezzetlerin yer aldığı Rafine Cafe & Restaurant, sevdikleriniz ile beraber sabah kahvaltısı yapacağınız harika bir yerdir. Sadece kahvaltısı ile değil aynı zamanda diyet yapanlar için özel lezzetleri, çocuklar için özel menüleri, wrap ve burgerları, Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetleri, enfes steak sunumları ile çok sık tercih edildiğini belirtelim. Bu lezzetlerin dışında deniz manzarası ve özel servisi ile de bir hayli merak uyandıran Rafine Cafe & Restaurant, kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Neden gitmeliyim? Doğal ve taze ürünlerden oluşan zengin kahvaltısının yanında temiz havayı solumak herkese nasip olmaz öyle değil mi? 🙂 Tereyağı, peynir ve yumurtanın sahanda buluşmasına tanıklık edeceğiniz bu mekanın iştah kabarttığına ve bir ziyafet yaşatacağına emin olabilirsiniz. Hem kapalı hem de açık alanı ile hizmet veren Rafine Cafe & Restaurant, taze ve lezzetli serpme kahvaltısı, ortalama fiyatları, güler yüzlü çalışanları ve mükemmel hizmeti ile beğeninizi toplayacak.

Kaçırmayın! İki kişilik serpme kahvaltısı içerisinde; domates, salatalık, bal kaymak, çilek reçeli, kaşar peyniri, beyaz peynir, ezine peyniri, süzme peynir, burgu peyniri, jambon, siyah ve yeşil zeytin, çikolata kreması, kıymalı kaşarlı yufka böreği, sigara böreği, dere otlu ev poğaçası, patates kavurması, patates ve sosis kızartması, ızgara sucuk, turşu kavurması, yöresel kavurma, tereyağ, biber kızartması, yumurtalı ekmek, tereyağlı köy ekmeği ve kremalı kafkas pişi yer alıyor.

Eğer serpme kahvaltı menüsünü tercih etmezseniz, kahvaltı ya da pancake kahvaltı tabağını da tercih edebileceğinizi belirtelim. Kahvaltı tabağı içerisinde; domates, salatalık, beyaz peynir, kaşar peyniri, jambon, bal, reçel, tereyağ, siyah ve yeşil zeytin, sosis, sigara böreği ve tereyağlı köy ekmeği yer alırken pancake kahvaltı tabağında ise; 6 adet pancake, domates, salatalık, siyah ve yeşil zeytin, kaşar peyniri, beyaz peynir, jambon, tereyağ, bal kaymak ve krem peynir yer alıyor.

  • Adres: Akyazı, 825. Sk. No:2, 52200 Ordu Merkez/Ordu
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00
  • Telefon: 0 452 777 77 67
  • Ortalama fiyatlar: Serpme kahvaltı: 120 TL / Kahvaltı ve pancake kahvaltı tabağı: 45 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

12.Alaçatı Muhallebicisi

Burası neresi? 2012 yılında faaliyet göstermeye başlayan Alaçatı Muhallebicisi, şu anda 74 şubeye hizmet veriyor. Ege’nin zengin kültürünü, yöresel tatlarını ve doğallığının yanı sıra Arnavut kaldırımlı dar sokaklarını, maviye boyanmış tahta masalarını, taş duvarlardan sarkan sardunyalarını, hanımelleri ve begonvillerini ve Alaçatı mimarisini korumaya özen gösteren bu mekan, Ordu’da faaliyet gösteriyor ve büyük bir ilgi görüyor.

Neden gitmeliyim? Günün tüm öğünlerinde ve kahve aralarında gelip benzersiz bir deneyim yaşayabileceğiniz Alaçatı Muhallebicisi’ne sabahın erken saatlerinde gelirseniz, güne Ege kahvaltısıyla başlayacaksınız. Günün diğer saatlerinde gelirseniz de Ege’nin kendine ait sağlıklı ve besleyici tatlarını deneyimleyeceksiniz. Birbirinden farklı ve lezzetli tatlarına doyamayacağınız kesin! 🙂

Kaçırmayın! Çift kişilik serpme kahvaltı içerisinde; İzmir tulum peyniri, beyaz peynir, otlu peynir, biberli zeytinli lor peyniri, kaşar peyniri, vişne reçeli, çikolatalı fındık kreması, acuka, siyah ve yeşil zeytin, bal kaymak, tereyağ, tahin pekmez, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, yoğurtlu kızartma (mevsime göre), sahanda yumurta, sıcak ekmek sepeti ve gevrek yer alıyor. Serpme kahvaltı yanında ise, Alaçatı karışık güveç (sucuk, kavurma, hellim peyniri), boyoz adet, 6 adet pancake, sigara böreği, portakal suyu, sade menemen, parmak patates, pişi adet, peynirli, patatesli ve ıspanaklı gözleme bulunuyor.

Serpme kahvaltı dışında hızlı kahvaltı, simit kahvaltı, boyoz kahvaltı ve pişi kahvaltı gibi seçenekleri de tercih edebilirsiniz. Hızlı kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, yeşil ve siyah zeytin, bal kaymak, haşlanmış yumurta, acuka, domates ve salatalık, sıcak ekmek sepeti ve gevrek bulunuyor. Simit kahvaltı içerisinde; 2 adet simit, beyaz peynir, domates ve salatalık, biber, yeşil ve siyah zeytin yer alırken boyoz kahvaltı içerisinde; 2 adet boyoz, haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates ve salatalık yer alıyor. Pişi kahvaltı içerisinde ise; 3 adet pişi, beyaz peynir, domates ve salatalık, biber, siyah ve yeşil zeytin bulunuyor.

  • Adres: Şarkiye, Fatma Hatun Sk. No:1, 52100 Altınordu/Ordu
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 02.00
  • Telefon: (0452) 225 57 05
  • Ortalama fiyatlar: 15 – 40 TL
  • Instagram 
  • Yol tarifi al > 

13.Gardenya

Burası neresi? Akyazı’da sahilin karşısında yer alan Gardenya, karışık bir konsepte sahip. Hem cafe hem meyhane hem de canlı müzik konseptine sahip olan Gardenya’da, gündüz ayrı akşam ayrı eğleneceksiniz. Yemeklerinin görselliği ve doyuruculuğunun yanı sıra manzarası ile de insana huzur veren Gardenya’da, club ve canlı müzik yapılan yemekli restoran kısmının olması da büyük imkan.

Neden gitmeliyim? Ordu’nun en güzel sahilinde aradığınız her yiyeceği ve içeceği bulabileceğiniz bir mekan olan Gardenya’nın, serpme kahvaltısına ve ekstra seçeneklerine hayran kalacaksınız. Serpme kahvaltısının içerisinde; yerli peynir tabağı, taze yeşillikler, reçel çeşitleri, bal kaymak, köy tereyağı, domates ve salatalık söğüş, siyah ve yeşil zeytin, fındıklı sarelle, yöresel tabağı, ev usulü karışık kızartma, sahanda tereyağlı yumurta, sosis ve börek sepetinin yer aldığını belirtelim.

Kaçırmayın! Ben ve Kahvaltım içerisinde ise; domates ve salatalık, beyaz peynir, kaşar peyniri, bal tereyağ, sarelle, siyah ve yeşil zeytin ve omlet yer alıyor. Aynı zamanda muhlama, menemen, peynirli ve sebzeli omlet, sucuklu ve kavurmalı yumurta, sahanda tereyağlı yumurta ve hellim tava gibi ekstra seçenekler de bulunuyor.

  • Adres: Akyazı, Gen. İbrahim Fırtına Bulvarı No:88, 52200 Altınordu/Ordu
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00
  • Telefon: (0452) 234 50 76 / 0452 888 88 90
  • Ortalama fiyatlar: Serpme kahvaltı: 110 TL / Ben ve kahvaltım: 35 TL
  • Instagram 
  • Yol tarifi al > 

Bütçe Dostu Kahvaltı Mekanları

14.Kahvaltı Diyarı

Burası neresi? Sade ve oldukça hoş bir mekan olan Kahvaltı Diyarı, kahvaltısı ile nam salmış yerlerden biridir. İki kişi için yeterli olan serpme kahvaltısının çok beğenildiğini ve çoğu kişinin sırf onun için geldiğini hemen belirtelim. Tostunun, böreklerinin, fırında patateslerinin, gözlemelerinin, katmerlerinin, kuymağının, sucuklu yumurtasının ve kavurmalarının fazlasıyla ilgi gördüğünü de söylemden geçmeyelim. Ayrıca güler yüzlü personellerinin ve fiyatlarının oldukça uygun olması da cabası.

  • Adres: Akyazı, Ahmet Cemal Mağden Cd., 52200 Ordu Merkez/Ordu
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00
  • Telefon: 0 452 225 53 13
  • Yol tarifi al >

15.Dıgı’nın Yeri

Burası neresi? Pazar günlerinin vazgeçilmez adresi olan Dıgı’nın Yeri, kahvaltıdan ziyade daha çok pidesi ile oldukça meşhurdur. Nitekim Ordu denilince akla ilk gelen kuşkusuz pidedir. Hatta bazı mekanlar kahvaltının yanında pide vermeyi ihmal etmez. İşte Dıgı’nın Yeri de böyle bir yer. 50 yıllık bir geçmişi olan Dıgı’nın Yeri, her çeşit pidesiyle oldukça meşhurdur. Kıymalı, kavurmalı, peynirli, sucuklu, sebzeli ve pastırmalı… Hepsi birbirinden lezzetli!

Neden gitmeliyim? Ordu’ya dışarıdan gelenler ve alışık olmayanlar için, kahvaltıda pide yağlı gelebilir ve yemek istenmeyebilir. Bu esnada içerisindeki birçok farklı lezzetten faydalanabileceğinizi unutmamalısınız! Dahası güne harika bir başlangıç yapmak adına, kahvaltı tercihinizi bu mekandan yana kullanabilirsiniz. Üstelik oldukça uygun bir fiyata!

Kaçırmayın! Kahvaltı tabağı içerisinde; kaşar peyniri, beyaz peynir, siyah ve yeşil zeytin, salatalık ve domates, tereyağ, bal, reçel, salam, sosis, haşlanmış yumurta, acuka, kuymak, patates cipsi ve sigara böreği yer alıyor.

  • Adres: Bahçelievler, 274. Sk. No:3, 52200 Ordu Merkez/Ordu
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00
  • Telefon: (0452) 214 90 09
  • Ortalama fiyatlar: 10 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

16.Tepe Restaurant 

Burası neresi? Boztepe’nin mükemmel manzarasını gözler önüne seren Tepe Restaurant, Ordu kahvaltı mekanları arasında en iyi adreslerden biridir. Doyumsuz lezzetlerle yeni bir güne merhaba demek istemez misiniz? O zaman rota belli! Tepe Restaurant, hem manzarası hem de kahvaltısı ile vazgeçilmez bir yerdir. Sağlıklı menülerinin yanı sıra birbirinden farklı lezzetli menüleri ile kendinizden geçeceğiniz bu cafede, kahvaltıda tüketilen ürünlerin ne kadar taze ve doğal olduğunu geldiğinizde anlayacaksınız.

Neden gitmeliyim? Kibar personelleri, harika servisi, otantik mekanı ve muhteşem manzarası ile Tepe Restaurant’ı oldukça beğeneyecekseniz. Kahvaltısından ziyade sırf manzara için bile tercih edebilecek mekanların başında geliyor. Teleferiğe yakın konumu ve panoramik manzarası ile sevilen yerlerden biri olan cafede, mıhlamanın, pidenin ve sütlacının çok lezzetli olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ancak genel olarak fiyatların normale göre biraz daha pahalı olabileceğinin de altını çizelim.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı içerisinde; siyah ve yeşil zeytin, bal, tereyağı, peynirli gözleme, domates, salatalık, menemen, peynir tabağı, sahanda yumurta, nutella, omlet, patates cipsi, sigara böreği ve sosis yer alıyor.

  • Adres: Teleferik Ūst İstasyonu Yanı Boztepe, 52200 ALTINORDU/Ordu
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00
  • Telefon: (0452) 666 76 76
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

17.Tomur Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tomur (@tomurcafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Manzaraya karşı olağanüstü bir yerde konumlanan Tomur Cafe, birbirinden enfes kahvaltı menüleri ile herkesten tam not almayı başarıyor. Tahmin edersiniz ki sadece kahvaltılıkları ile değil, aynı zamanda atıştırmalıkları, hamburgerleri, pizzaları, pideleri, makarnaları, Anadoludan lezzetleri, wrapları, kırmızı ve beyaz etleri, Fajita ve köfteleri, deniz mahsülleri, salataları, çocuk menüleri, diyet menüleri, tatlıları ve içecekleri ile de bir harika!

Neden gitmeliyim? İşten kabartan lezzetleri, mükemmel sunumları, güler yüzlü personelleri ve iyi hizmeti ile misafirlerini oldukça güzel ağırlayan Tomur Cafe, Ordu’nun eşsiz manzarasını da gözler önüne seriyor. Tomur köy kahvaltısı, Tomur kahvaltı tabağı, sporcu kahvaltısı, mini köy kahvaltısı gibi seçeneklerin yanı sıra sucuklu yumurta, menemen, kuymak, peynir eritmesi, sahanda yumurta, sucuklu, sosisli, karışık ve peynirli omlet, pastırmalı, kıymalı, kavurmalı ve patatesli yumurta, yumurtalı ekmek, peynir tabağı, kaşar pane, sahanda sosis ve pancake gibi ekstra seçeneklerde menüde bulunuyor.

Kaçırmayın! Tomur köy kahvaltısı içerisinde; beyaz peynir, tulum peyniri, çubuk peyniri, tereyağ, kaşar peyniri, ezine peyniri, çökelek (reçelli), çemen, bal, yeşil ve siyah zeytin, çilek reçeli, domates, salatalık, maydanoz, yeşil biber, fasülye turşusu, salatalık turşusu, köy böreği, köy kızartması, köy ekmeği, patates kavurma ve sahanda yumurta yer alıyor. Tomur kahvaltı tabağı içerisinde; beyaz peynir, ezine peyniri, kaşar peyniri, bal, yeşil ve siyah zeytin, reçel, yumurta, tereyağ, salatalık, domates, mini pide, kakaolu fındık ezmesi ve patates cips bulunuyor.

Sporcu kahvaltısı içerisinde; musli yulaf, light süt, meyveli yoğurt, light peynir, cherry domates, badem, salatalık, maydanoz, roka, ceviz, lor peyniri, kuru kayısı, kuru incir, yumurtanın beyazından ıspanaklı omlet bulunuyor. Mini köy kahvaltısı içerisinde; çiçek reçeli, bal, beyaz peynir, ezine peyniri, tulum peyniri, kaşar peyniri, tereyağ, zeytin, domates, salatalık, köy kızartması, turşu kavurması, patates kavurması, mini köy böreği, mini köy ekmeği, tek göz yumurta bulunuyor.

  • Adres: Akyazı, Org. İbrahim Fırtına Blv. No:9, 52200 Altınordu/Ordu
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: (0452) 888 96 96
  • Ortalama fiyatlar: Tomur köy kahvaltısı: 130 TL / Tomur kahvaltı tabağı: 35 TL / Mini köy kahvaltısı: 61 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

Yöresel/Köy Kahvaltı Mekanları

18.Hazal Botanik Köy Kahvaltısı

Burası neresi? Botanik yöresel kahvaltı bahçesinde yer alan Hazal Botanik Köy Kahvaltısı, gerçek bir köy kahvaltısı keyfi sunuyor. Yöresel mezeleri ve organik gıdaları ile mükemmel bir kahvaltıya asla hayır diyemeyeceksiniz! Sessiz ve sakin bir yerde konumlanan mekan, yemyeşil bir alan içerisinde olduğu için adeta huzur da bulacaksınız.

  • Adres: Kayabaşı, 1652. Sk., 52000 Ordu Merkez/Ordu
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00
  • Yol tarifi al > 

19.Ordu Mado Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MADO (@madoglobal)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Ordu sahilde yer alan Mado Cafe, sunduğu kahvaltı seçenekleri ile oldukça sık tercih ediliyor. Neredeyse her şehirde şubesi bulunan Mado, tahmin edersiniz ki dondurma ve tatlı gibi lezzetleri ile bir şaheserdir. Çocuklu aileler için bir hayli uygun olan Ordu Mado Cafe, nezih mekanı ile de gelenleri mest ediyor. Mado Yöresel Köy Kahvaltısı, Geleneksel Anadolu Kahvaltı Tabağı, Sıcak Kahvaltı Tabağı, Klasik Kahvaltı Tabağı, 2 Kişilik Sini Kahvaltı, Serpme Kahvaltı ve Sıcak Keçi Peyniri gibi birçok kahvaltı seçeneği sunması da fazlasıyla beğeni topluyor.

Neden gitmeliyim? Kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra sahanda kavurmalı, patatesli ve sucuklu yumurta, güveçte menemen, sebzeli, Maraşlı peynirli ve karışık omlet, gobit ekmek üzerine ıspanaklı yumurta, sütlü yumurta, yumurtalı ekmek, mayalı çeşitleri, karışık börek tabağı, peynirli gözleme ve atıştırmalık sepeti gibi ekstra seçenekler de bulunuyor. Mado yöresel köy kahvaltısı içerisinde; Mado keçi peyniri, otlu peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, ızgara hellim peyniri, tam yağlı beyaz peynir, tereyağ, bal kaymak, reçel çeşitleri, tahin pekmez, yeşil ve siyah zeytin, su böreği, pastırma, domates, salatalık, roka, sahanda köy yumurtası, sahanda sucuk ve ekmek sepeti yer alıyor.

Kaçırmayın! Geleneksel Anadolu kahvaltı tabağı içerisinde; ezine beyaz peynir, Kars eski kaşar peyniri, isli Çerkez peyniri, Erzincan tulum peyniri, beyaz peynir, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin, acuka, tahin pekmez, bal kaymak, tereyağ, portakal reçeli, domates, salatalık, roka, haşlanmış yumurta, kuru kayısı, ceviz, kuru incir ve ekmek sepeti yer alıyor. Sıcak kahvaltı tabağı içerisinde; ızgara sucuk, ızgara kaşarlı mantar dolması, ızgara Maraş peyniri, sigara böreği, mini sahanda menemen, közlenmiş yeşil biber, közlenmiş domates ve elma dilim patates yer alıyor. Klasik kahvaltı tabağı içerisinde; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, su böreği, tereyağ, bal, çilek ve portakal reçeli, yeşil ve siyah zeytin, haşlanmış yumurta, domates ve salatalık söğüş ve ekmek sepeti yer alıyor.

İki kişilik sini kahvaltı içerisinde; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, peynirli su böreği, tereyağ, acuka, bal kaymak, tahin pekmez, vişne reçeli, yeşil ve siyah zeytin, domates ve salatalık, mevsim meyveleri, kuru incir, kuru kayısı, sahanda sucuklu yumurta ve ekmek sepeti yer alıyor. Serpme kahvaltı içerisinde; söğüş tabağı, ev reçelleri, çikolatalı fındık kreması, bal kaymak, tereyağ, tahin pekmez, siyah ve yeşil zeytin, beyaz peynir, Maraş peyniri, dil peyniri, eski kaşar peyniri, tulum peyniri, taze kaşar peyniri, hellim peyniri, isli Çerkez peyniri, çeçil peyniri, şarküteri tabağı, Kayseri pastırması, sahanda sucuk, sahanda yumurta ve haşlanmış yumurt yer alıyor. Sıcak keçi peyniri içerisinde ise; ızgara keçi peyniri, zeytinyağı ile tatlandırılmış taze roka yaprakları, ceviz, domates ve kızarmış ekmek yer alıyor.

  • Adres: Bahçelievler, Atatürk Blv. no:193/A, 52200 Altınordu/Ordu
  • Telefon: (0452) 222 02 52
  • Ortalama fiyatlar: 108 – 63 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

20.Kahve Durağı

Burası neresi? Çoğu şehirde şubesi bulunan Kahve Durağı, Ordu’da da hizmet veriyor ve hizmeti ve kalitesi ile oldukça beğeniliyor. Ordu kahvaltı mekanları arasında Kahve Durağı, belki de en nezih ve en sıcak ortamı olan yerlerden biridir. Birbirinden lezzetli ve farklı menülerinin yanı sıra çeşit çeşit kahvaltı seçenekleri ile de güne muhteşem bir başlangıç yapmanızı sağlıyor diyebiliriz. Geleneksel Kahvaltı, Köyümden Kahvaltı, Keyf-i Kahvaltı, Duraklatan Kahvaltı ve Kahve Altılık gibi seçeneklerinden birini tercih ederek gününüzü daha da güzelleştirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Köyüm kahvaltı içerisinde; ekmek sepeti, kuymak, yeşil ve siyah zeytin, bal kaymak, reçel, közlenmiş biber, salatalık, domates, peynir çeşitleri, tereyağ ve hamur işi çeşitleri yer alıyor. Keyf-i kahvaltı içerisinde; reçel çeşitleri, sahanda yumurta, ekmek çeşitleri, hamur işi çeşitleri, domates ve salatalık söğüş, bal kaymak, tereyağ, peynir çeşitleri, acuka, yeşil ve siyah zeytin ve tahin pekmez yer alıyor. Geleneksel kahvaltı içerisinde ise; nutella, bal kaymak, sahanda yumurta, sahanda sucuk, tahin pekmez, reçel çeşitleri, acuka, tereyağ, siyah ve yeşil zeytin, domates ve salatalık söğüş, salam, peynir çeşitleri ve ekmek sepeti bulunuyor.

Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

21.Ayşegül’ün Yeri

Burası neresi? Muhteşem bir köy kahvaltısı ya da yöresel kahvaltı yapmak mı? Evet bu fırsat herkesin eline geçmez! Öyleyse doğanın içinde mütevazi bir köy evi düşünün… Alıştığımız ve bildiğimiz o meşhur restoranları da unutun… Geldiğiniz zaman Ayşegül ablanın yanına gelmiş gibi hissedecek ve otomatik olarak bir yakınlık kuracaksınız. Sıcacık gülüşler ile doğal ve samimi bir ortamda adeta yenilenecek ve deşarj olacaksınız.

Neden gitmeliyim? Hayatınızda yediğiniz tek gerçek köy kahvaltısı belki de Ayşegül’ün Yeri olacak. Alışılagelmiş bir abartı çeşitliliği yok. Peynir çeşitleri, siyah zeytin, yumurta, domates ve salata, dut pekmezli süzme yoğurt, taze ekmek, bal, ev yapımı reçel, tereyağ, turşu, baharatlı lahana, lahana dolması, sote biber ve domates, kış sebzeleri ile yapılmış tava karışımı, karışık sebzeli yoğurt, sarımsak salatası, yeşil fasülye ve pazı gibi birbirinden farklı yöresel ürünler… Hatta yöresel ürünler o kadar çok ki her birini ayrı ayrı tatmak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz. Köy kahvaltısı bakımından neredeyse Karadeniz’in en iyisi diyebiliriz.

Kaçırmayın! Ordu’ya yolunuz düştüğünde, adresiniz belli artık! Doğal lezzetlerden şifalı ellere, güler yüzden hoşgörüye, şifalı bitkilerden organik ürünlere, temizlikten hijyene kadar her şey gelen misafirlerden tam not alıyor. Ordu’da yöresel kahvaltı mekanları arasında en güzeli ve en iyisi olan Ayşegül’ün Yeri, aynı zamanda uygun fiyatları ile de herkesi mest ediyor.

  • Adres: Güzelyalı, Bülent Ecevit Blv. No:12, 52100 Altınordu/Ordu
  • Yol tarifi al > 

Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

22.Atabeyoğlu Lezzet Çiftliği

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@atabeyoglulezzetciftligi’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Aileniz ve dostlarınızla güzel bir gün geçirip leziz bir kahvaltı yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise yolunuzun bir an önce Ordu’ya düşmesini temenni ediyoruz. 🙂 Pek çok lezzeti bir arada bulacağınız Atabeyoğlu Lezzet Çiftliği’nde, açık büfe kahvaltısı ile güne başlayarak enerji depolayacaksınız.

Neden gitmeliyim? Oldukça nezih bir mekan olan Atabeyoğlu Lezzet Çiftliği, haftanın her günü birbirinden farklı ve güzel lezzetleri bir araya getiriyor ve kahvaltı sofrasında buluşturuyor. Garsonlarının profesyonel ve kibar olması, otopark sorununun olmaması, çocuk oyun alanının bulunması, menüsünün geniş olması ve yöresel tatların olması da cabası.

Kaçırmayın! Kahvaltının içerisinde; yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık, turşu kavurması, domates soslu biber kızartması, bal kaymak, beyaz peynir, kaşar peynir, reçel, sigara böreği, pancake, tulum peyniri, nutella, menemen, kuymak, patates cipsi, yumurtalı pide ve daha birçok lezzet yer alıyor.

  • Adres: Bahçelievler, No:, Erol Ataşan Blv. No:38, 52200 Ordu Merkez/Ordu
  • Çalışma saatleri: 05.30 – 23.00
  • Telefon: (0452) 888 04 44
  • Ortalama fiyatlar: 60 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

23.Bulvar Cafe & Restaurant

Burası neresi? 1994 yılında hizmete açılan Bulvar Cafe & Restaurant, tam 27 yıldır Ordu’da hizmet veriyor. Huzurlu bir ortamı ile Orduluların en çok gittiği mekanlardan biri olan Bulvar Cafe & Restaurant, deniz manzarası ile de gelenleri büyülüyor. Haftanın her günü 09.00 – 20.00 ücretsiz paket servisi yapan mekan, aynı zamanda hafta sonları açık büfe kahvaltı imkanı da sağlıyor.

Neden gitmeliyim? Serpme kahvaltı içerisinde; bal, reçel, çikolata ezmesi, tereyağ, beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, zeytin, simit, sigara böreği, patates kızartması, turşu, pancar, omlet, sosis, salam, domates ve salatalık yer alıyor. Kahvaltı tabağı içerisinde; bal, reçel, tereyağ, beyaz peynir, kaşar peynir, zeytin, salam, domates ve salatalık, patates kızartması, simit, sigara böreği ve yumurta yer alıyor. Aynı zamanda omlet çeşitleri, güveçte menemen ve kuymak gibi ekstra seçeneklerinin de olduğunu söyleyelim.

  • Adres: Düz Mahalle, Atatürk Bulvarı, No:138/B (Halkbank yanı) 52100 Ordu
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: (0452) 223 02 76
  • Ortalama fiyatlar: Açık büfe kahvaltı: 35 TL / Serpme kahvaltı: 80 TL / Kahvaltı tabağı: 25 TL
  • Instagram 
  • Yol tarifi al > 

***Evet, böylece Ordu kahvaltı mekanları adlı yazımız burada son buluyor. Ordu’da kahvaltı nerede yapılır? sorusunun cevabını öğrendiğimize ve meşhur yöresel lezzetlerinin tatlarını deneyimledikten sonra yapacak son şey kalıyor. Kahvaltı yaptıktan sonra şehri daha yakından tanımak ve biraz da kültürünü ve tarihini öğrenmek isterseniz, Ordu’da gezilecek yerler ve Ordu’nun tarihi yerleri adlı yazımızı keşfetmenizi öneririz. Ayrıca Ordu kahvaltı mekanları adlı yazımız için, öneri ve görüşleriniz varsa bizimle paylaşabileceğinizi unutmayın! 🙂 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin