Basel’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Yöresel Yemek

Fransız, Alman ve İtalyan mutfağının harika bir sentezini göreceğiniz İsviçre’nin Basel kenti, sizlere mutluluk dolu bir seyahatin kapılarını aralıyor..

‘’ Basel’de Ne Yenir , Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Basel geziniz boyunca aç kalmayacağınızdan eminiz. İsviçre’nin dünyaca ünlü lezzetlerini kolaylıkla tadabileceğiniz kentte, harika zaman geçireceğinizi düşünüyoruz..

Listenin ilk sırasında;

1- Raclette

Raclette, Basel

İnek sütünden yapılan peynir olarak bilinen Raclette, Basel’de ordövr tabağı olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde pastırma, sucuk ve haşlanmış patateslerin yer aldığı bu servis tabağının içerisine mutlaka Raclette ismini verdikleri peynir de muhakkak ekleniyor.

2- Malakoff

Malakoff, Basel

Kentte yiyebileceğiniz aperatif yiyeceklerden biri de Malakoff.. İsviçre’de çokça göreceğiniz bu lezzet Sivastopol kuşatması sırasında askerler tarafından bulunmuş. Önceden hazırlanan peynir toplarının yağda kızartılması olarak tarif edebileceğimiz malakoffun tadına bayılacağınızdan eminiz..

3- Rösti

Rösti, Basel

Et sevmeyenler için lezzetli bir yemek alternatifi olarak gösterebileceğimiz Rösti, tamamı ile patatesten yapılan bir kahvaltılık aslında.. Ülkenin ulusal yemeklerinden haline gelmiş bu lezzeti, Basel restoranlarının hemen hepsinde kolaylıkla bulabilmeniz mümkün..

4- Zürcher Geschnetzeltes

Zürcher Geschnetzeltes

İsviçre’de 1900’lü yıllardan beri pişirilen bu geleneksel lezzetin adı Zürcher Geschnetzeltes…

Rösti ile birlikte servis edilen yemek; dilimlenmiş dana bonfile, beyaz şarap ve mantar ile  birlikte yapılıyor. Tadı ise oldukça lezzetli. Bir akşam yemeğinizde tercih edebileceğiniz alternatiflerden biri.

5- Papet Vaudois

Papet Vaudois, Basel

Pırasa ve patates bazlı bu lezzetin adı Papet Vaudois… Başlangıçta yalnızca bir sebze yemeği gibi gözüken bu lezzet mutlaka ama mutlaka lahana sosisi ile birlikte servis ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Emmental Peyniri

Emmental Peyniri, Basel

İsviçre peynirleriyle ünlü bir ülke. Bölgeye gelen turistlerin kilo kilo satın aldığı İsviçre peynirleri arasında dikkat çeken bir çeşitte Emmental peyniri… Tarihi daha antik döneme dayanan bu peynirin en önemli özelliği orta sertlikte lezzetli bir sarı peynir olması.

7- Fondü

Fondü, Basel

Basel gezinizi, ülkenin en meşhur yiyeceği Fondü ile taçlandırmaya ne dersiniz? Geniş bir tencere içerisinde sunulan bu lezzetin en önemli özelliği içerisinde yer alan erimiş peynir elbette… Bu akışkan peynir kentte ekmek bandırılarak tüketiliyor.

Bizim bildiğimiz çikolata fondünün yanı sıra tuzlu bir yemek olan İsviçre fondüsü, Basel seyahatiniz sırasında mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında..

8- Basler Lackerli

Basler Lackerli, Basel

Tam bir lezzet bombası olan Basler Läckerli, denemeden dönmemeniz gereken lezzetlerden biri. Basel’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet içerisinde baldan tutunda fındık, badem, meyve kurusu, bisküvi ve daha pek çok lezzetin yer aldığı bu tatlı ‘’İsviçre’nin Mutfak Kültürü Mirası’’ seçilmiş..

9- İsviçre Çikolatası

İsviçre Çikolatası

Dünyaca ünlü İsviçre çikolatası için söylenecek pek de bir şey yok aslında.. Muhteşemliği ve lezzeti taktire şayan. Önce göze sonra ise damağınıza hitap eden bu lezzet bombası, Basel’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt oluyor.

10- Beyaz Şarap

White Wine

İsviçre’nin pek çok bölgesinde şarap üretimi mevcut.. Ülkenin en ünlü şarapları ise Beyaz şaraplar üzerine kurulu. Birkaç isim vermek gerekirse Basel restoranlarında bir şişe Valais, Vaud, Ticino ve Zürih kantonunun tadına bakabilirsiniz.

Basel Gezilecek Yerler için.. 🙂

Basel’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin