Mykolayiv Gezilecek Yerler Listesi

Karadeniz’in gemi inşa kenti olarak bilinen Ukrayna’nın Mykolaiv şehri, aynı zamanda ülkenin en önemli liman kentlerinden biridir.

Kentin ekonomisini sahip olduğu 3 büyük tersane ve gemi inşasından kazanılan para sağlamaktadır. Şehri ziyaret etmeden önce Mykolayiv Gezilecek Yerler yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Dünyaca ünlü, Devlet Araştırma ve Tasarım Gemi İnşa Merkezi ve Zoria- Mashproekt gibi dev araştırma şirketlerine ev sahipliği yapan kentin bu önemli ekonomik yönlerinin yanı sıra gezip görebileceğiniz pek çok noktası da bulunmaktadır.

Şehir hakkında fikir sahibi olduysanız buyrun Mykolayiv’in gezi duraklarına;

Mykolayiv Bölgesel Tarih Müzesi

Mykolayiv Bölgesel Tarih Müzesi

Tarih severler için Mykolayiv’de akla gelen ilk adres, elbette ki Bölgesel Tarih Müzesi olacaktır. Oldukça geniş bir bina içerisinde yer alan müzeyi gezmek, sanıldığı kadar kısa sürmüyor. Tarihi eşyaların yanı sıra içleri doldurulmuş hayvanlarında sergilendiği müzede, şehrin tarihine ilişkin hemen her bilgiye ulaşabilmeniz mümkün..

Rehber hizmetinin de hem İngilizce hem de Rusça olarak verildiği müze içerisinde, tarihin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkabilmeniz için hiçbir engel yok. 🙂

Kasperovskaya Katedrali

Kasperovskaya Katedrali

Halk arasında şehrin mimari açıdan en güzel binası seçilen Kasperovskaya Katedrali, büyüleyici tasarımı ve ihtişamlı kuleleriyle görenleri anında etkisi altına alan bir başyapıt… İç tasarımı da en az dış tasarımı kadar güzel katedralde düzenlenen ayinlerden birine denk gelirseniz, katılmak için tereddüt etmeyin.. 🙂

Eğer daha önce kiliseyi ziyaret ettiyseniz, ayin günleri farklı bir atmosferin olduğunu fark edeceksiniz. 🙂

St. Joseph Katolik Kilisesi

St. Joseph Katolik Kilisesi

Mykolayiv’in ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakan dini yapısı St. Joseph Katolik Kilisesi, mimar A. Dombrovsky tarafından tasarlanan etkileyici bir yapıdır. Şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği kilise, Amiral Makarov Sokağı’nda yer alır.

Aynı zamanda pek çok dinden insanın gezerken huzur bulduğunu ifade ettiği Katolik kilisesi, şehirde barışı simgeleyen yapılar arasındadır.

Vereshchagin Sanat Müzesi

Vereshchagin Sanat Müzesi

Şehrin etkileyici sanat eserlerinin sergilendiği Vereschchagin Sanat Müzesi’nde yer alan tablolar, görenleri kendine hayran bırakıyor. Yüzyıldan fazla zaman önce kurulan müze içerisinde 13 bin kadar resim, heykel ve dekoratif sanat eseri sergileniyor.

Müze binasının bir salonu da Batılı sanat eserlerinin sergilenmesi için ayrılmış..  Ziyaret etmek de fayda olduğunu düşünüyoruz. 🙂

Gemi İnşa Filo Müzesi

Gemi İnşa Filo Müzesi

Mykolayiv’i anlamak için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yer olan Gemi İnşa Filo Müzesi, şehrin ünlü tersanelerinde Çarlık ve Sovyetler Birliği zamanında üretilen muhteşem gemilerin maketlerini görmek, şehrin pek çok tarihi eseri hakkında bilgi sahibi olabilmek için akla gelecek tek adres.

Aynı zamanda müze içerisinde İngilizce ve Rusça olmak üzere iki ayrı dilde hizmet veren rehberlerde var. Bir rehber eşliğinde müzeyi gezmenin, sizlere daha çok şey katacağını düşünüyoruz…

Gemi İnşa Mühendisleri Anıtı

Küçük bir park alanı üzerine kurulu Gemi İnşa Mühendisleri Anıtı, şehrin simgeleşmiş yapıtlarından biri. Mykolayiv’in tam bir deniz ve denizci kenti olduğunu vurgulamak amacıyla yaptırılan anıt, turistlerin ilgisini çeken fotoğraf duraklarından biri..

*Ukrayna’nın Diğer Şehirleri için..

Diğer yandan bu şehirde daha önce zaman geçirdiniz ve daha çok gezecek yer var diyorsanız; aşağıda yer alan yorumlar butonundan Biletbayi editör kadrosu ile paylaşabilirsiniz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin