Aydın’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Aydın, Ege bölgesinde yer alan illerimizden biridir. Aydın; tarihi, turistik ve coğrafi, tarımsal ve kültürel açıdan oldukça önemli bir kenttir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kentin tarihi Antik Çağlara kadar uzanır. Ilıman iklimi ve verimli topraklara sahip olması nedeniyle birçok medeniyet burada yaşamış ve eserlerini burada bırakmışlardır. Aydın’ın böyle bir konumda olması ve birçok medeniyete ev sahipliği yapması kentin pek çok açıdan gelişmesine de katkı sağlamıştır. Aydın’ın iklimi, coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve tarihi ekonomik ve sosyokültürel gelişmenin yanı sıra zengin bir mutfak kültürü oluşmasına da katkı sağlamıştır. Özellikle burada yetişen tarım ürünlerinden zeytin, narenciye, incir gibi ürünler Aydın mutfağının bel kemiğini oluşturur. Evliya Çelebi Aydın’ı şu sözlerle anlatır; “Dağlarından bal, ovalarından bal akar.’’ Bu sözden yola çıkarak Aydın mutfağının önemli ürünlerine ulaşılabilir. Ayrıca Aydın, bir Ege ili olduğu için bu mutfakta ot çeşitleri ve zeytinyağlı sebze yemeklerine bolca yer verilmiştir. Son olarak denize yakınlık gibi sebeplerle mutfağında balık çeşitlerine ve deniz ürünlerine sıklıkla rastlanır.

Aydın mutfağı temelde zeytinyağlı yemekler, incir, üzüm ve bunlarla yapılan şaraplar, narenciyeler ve balık çeşitlerinden oluşur. İklimi ve verimli toprakları sayesinde bu yörede birçok tarım ürünü yetiştirilebilmektedir. Ayrıca ovaları ve dağları küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştirmeye de oldukça uygundur. Bu ürünleri Aydın mutfağında sıklıkla görebiliriz. Aydın yöresel yemeklerinden bazıları ise şunlardır: tarhana çorbası, kulak çorbası, Çine köftesi, ısırgan otu böreği, çingene pilavı, ayran böreği, paşa böreği, yuvarlama, börülce, koruklu bamya, keşkek, etli enginar, nohutlu kereviz, arapsaçı, imambayıldı, sarmaşık ve kedirgen kavurma, acılı güveç, tahinli pide, etli nohut yahnisi, kırlı kızartması, turp otu salatası ve semizotu salatası…

Aydın Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Aydın’da Alınabilecek Yiyecekler: İncir, ceviz, kestane, organik reçeller, kuru meyveler, zeytin, zeytinyağı, deve sucuğu, turunç reçeli ve gelin turşusu Aydın’dan satın alabileceğiniz yiyeceklerdir. Bu yiyecekleri halk pazarlarından veya kent merkezinde yer alan yöresel yiyecek dükkânlarından temin edebilirsiniz.

Aydın’ın En Meşhur Tatlısı: Pelvize tatlısı, irmik helvası, muhallebi, aşure, lokma, zerde, cevizli kabak tatlısı Aydın’ın yöresel tatlılarıdır. Buraya geldiğinizde bu tatlıları denemeyi unutmayın. Ayrıca tatlı niyetine incir arası ceviz de deneyebilirsiniz.

Aydın’da Nerede, Ne Yenir?

Hasmahal Kır Bahçesi

Aydın Hasmahal Kır Bahçesi

Hasmahal Kır Bahçesi, Aydın-Denizli karayolu üzerinde hizmet veren işletmelerden biridir. Güler yüzlü ve misafirperver bir işletme olan restoran, lezzetli yemekleri ile sevilerek tercih edilen yerlerden biridir. Ortam olarak oldukça güzel, renkli ve hoş bir atmosfere sahiptir. Özellikle restoranın bahçesi oldukça canlıdır. Bahçede oturup lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilir, aynı zamanda da ortamın huzurlu ve temiz havasını içinize çekebilirsiniz.

Hasmahal Kır Bahçesi, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdır. Serpme kahvaltının içerisinde deyim yerindeyse yok yoktur. Peynir çeşitlerinden zeytine, domates, biber, salatalık, yumurta, organik reçeller, bal ve tereyağı gibi birçok kahvaltılık lezzet buranın serpme kahvaltı menüsünde alır. Serpme kahvaltınıza ekstra lezzetler eklemek isterseniz menemen, sahanda yumurta, sucuklu yumurta gibi sıcak kahvaltılıkları da tercih edebilirsiniz. Kahvaltı dışında geldiğinizde ise ızgara çeşitleri veya köfte deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aydın-Denizli Karayolu 4. Km., Merkez

Telefon: 0256 281 16 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hasmahal/

Haritada Görüntüle >

Kahve Bahane

Aydın Kahve Bahane

Kahve Bahane, Aydın-Muğla karayolu üzerinde yer alır. Bu istikamette seyahat edenler için oldukça lezzetli ve keyifli bir durak olacaktır. Oldukça geniş bir arazi üzerine kurulu olan işletme, son derece modern, şık ve nezih bir ortama sahiptir. Ayrıca burada çalışan personeller de müşterilere karşı oldukça kibardır.

Kahve Bahane menü bakımından müşterilerine oldukça geniş seçenekler sunar. Bu restoranın menüsünde ana yemekler, pasta ve tatlılar, sıcak ve soğuk içecekler, doğal meyve suları yer alır. Ana yemek çeşitlerinde ise tavuk fileto, kasap köfte, yoğurtlu köfte, dana külbastı gibi lezzetler bulunur. Aslında ana yemek çeşitleri çok fazla değildir. Zaten burası sadece yemek yenilebilecek bir mekân değildir. Bu işletme daha çok tatlıları ve içecekleri ile ünlü bir işletmedir. Bu nedenle içecek ve tatlı çeşitlerinin oldukça fazla çeşitte olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aydın-Muğla Karayolu Üzeri 2. Km., Efeler

Telefon: 0256 226 16 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kahvebahane09/

Haritada Görüntüle >

Çörrek Cafe & Patisserie

Aydın Çörrek Cafe & Patisserie
Fotoğraf: Kenan Vardar

Çörrek Cafe, Aydın merkez Efeler’de hizmet veren bir kafedir. Ortamı klasik kafe ortamı gibidir. Yani ekstra farklı bir şey bulunmaz. Ancak ortam olarak son derece kaliteli ve nezih bir ortama sahiptir. Bu kafe, Aydın’da lezzetli tatlılar yiyebileceğiniz ve satın alabileceğiniz mekânlardan biridir.

Çörrek Cafe, menüsünde tatlı çeşitleri, soğuk ve sıcak içecekler bulunur. Bu mekânın özellikle kahveleri çok beğenilmektedir. Türk ve Dünya kahveleri, soğuk ve sıcak kahveler, demleme kahveler gibi pek çok kahve seçeneği menüde yer alır. Kahve haricinde çay, ıhlamur, salep, limonata ve taze sıkım meyve suları gibi birçok içecek seçeneği de yine menüde yer almaktadır. İçecekler haricinde tatlıları da çok beğenilir. Yaş pastalar, kurabiyeler, dondurma çeşitleri gibi pek çok tatlı özellikle sütlü ve şerbetli tatlıları burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Efeler Mah., Atatürk Blv., No: 72/A, Efeler

Telefon: 0256 213 76 77 – 0534 594 20 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/correkpatisserie/

Haritada Görüntüle >

Keyif Bahçesi

Aydın Keyif Bahçesi
Fotoğraf: Emin Erdem

Keyif Bahçesi, Aydın merkez Kızılcaköy’de yer alan restoranlardan biridir. Burası lezzetli yemekleri ve güzel mekânı ile ünlüdür. Özellikle bu restoranın bahçesi oldukça güzeldir. Yemyeşil ağaçların altında, çimlerle kaplı bir yerde tertemiz örtülü, sevimli masalarda oturup ortamın ve yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Ortam haricinde çalışanların ilgi, alakalası ve servis kalitesi de son derece tatmin edicidir.

Keyif Bahçesi; kahvaltı yapabileceğiniz, lezzetli yemekler yiyip, çeşitli içecekler içebileceğiz yerlerden biridir. Buranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltısından oluşur. Serpme kahvaltıda ürün çeşitliliği fazladır. Kahvaltıda gözleme ve keyif böreği alabilirsiniz. Kahvaltı haricinde geldiğinizde ızgara et, steak veya dürüm tercih edebilirsiniz. Kahvaltı saatleri dışında yemek servislerinin yanında alkol servisi de bulunmaktadır. Mekânda alkol varsa meze de vardır. Özellikle rakı sofrası yapmak isteyenler burayı tercih edebilirler.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kızılcaköy, Merkez

Telefon: 0256 245 11 75

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/keyifbahcesi/

Haritada Görüntüle >

Sultan Ana Köy Kahvaltısı

Aydın Sultan Ana Köy Kahvaltısı
Fotoğraf: Murat Seçkin

Sultan Ana Köy Kahvaltısı, Aydın İncirliova Dereağzı Köyünde bulunan popüler kahvaltı mekânlarından biridir. Bu kahvaltı evi ortam olarak oldukça güzeldir. Özellikle bahçesi çok canlıdır. Bahçe yemyeşil ağaçlarla ve çimlerle kaplıdır. Tertemiz doğada, ağaçların içinde güne lezzetli bir kahvaltı ile başlamak için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Sultan Ana Köy Kahvaltısı, kahvaltı menüsü serpme köy kahvaltısından oluşur. Bu kahvaltıda yer alan ürünler çeşitlilik bakımından oldukça fazladır. Ayrıca bu ürünler yerel üreticiden temin edilen organik ürünlerdir. Serpme köy kahvaltısında klasik kahvaltı lezzetleri yer alır. Ancak kahvaltıda yer alan ekmek farklıdır. Ekmek çeşitleri arasından bazlama, tatlı maya fırın ekmeği bulunur. Ekmek tercihi sizin isteğinize göre getirilir. Ayrıca kahvaltıda gözleme de yer alır. Kahvaltı haricinde kendin pişir kendin ye konsepti ile hareket eder. Yani burada kendi mangalınızı kendiniz pişirerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kurtuluş Mah., Dereağzı Sk., No: 224, İncirliova

Telefon: 0256 585 15 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/sultananakoykahvaltisi/

Haritada Görüntüle >

Şenyuva Şelale Kahvaltı Evi & Restaurant

Aydın Şenyuva Şelale Evi

Şenyuva Şelale Kahvaltı, Aydın merkez Efeler’de kahvaltı yapabileceğiniz mekânlardan birdir. Mekân lezzetli kahvaltısı ile meşhurdur. Ayrıca bu işletme oldukça geniş bir alana kurulmuştur. Bu nedenle ortamı geniş, ferah ve havadardır. Mekânın manzarası oldukça güzeldir. Tertemiz doğası, şırıl şırıl akan deresiyle hoş bir ambiyans oluşturur.

Şenyuva Şelale Kahvaltı, kahvaltı menüsü standart kahvaltı anlayışından biraz farklıdır. Yani kahvaltı menüsünde yine bilindik lezzetler vardır. Fakat bilindik lezzetlerin yanı sıra kahvaltıda acı konsepti de bulunur. Acı severler için acı biberli yoğurtmamanın tadına bakmanızı öneririz. Kahvaltı haricinde gelmeyi düşünüyorsanız ızgara çeşitleri, pideler ve kızartmadan oluşan bir menü ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca akşamları geldiğinizde ya da grup ile geldiğinizde semaver çay alarak ortamın ve havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Danişment, Efeler

Telefon: 0533 225 51 06

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/senyuvaselale09/

Haritada Görüntüle >

Çınar Kahvaltı Evi & Restaurant

Aydın Çınar Kahvaltı Evi & Restaurant
Fotoğraf: Kubilay Aslantürk

Çınar Kahvaltı Evi ve Restaurant, Aydın merkez Efeler’de kahvaltı yapabileceğiniz bir mekândır. Kahvaltı haricinde bu restoran, müzik eşliğinde lezzetli yemekler ve mezeler yiyebileceğiniz yerlerden biri olarak bilinir. Bu restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır. Zira oturacak yer bulamayabilir ve hatta kapıdan döndürülebilirsiniz.

Çınar Restaurant, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşur. Ancak bu kahvaltıda ürün çeşitliliği fazla değildir. Kahvaltı haricinde geliyorsanız yöreden kaynaklı kuzu kuyu tandır, kuzu kokoreç burada deneyebileceğiniz lezzetlerdendir. Ayrıca alkollü ve alkolsüz içecekler de menüde yer almaktadır. Lezzetli mezelerden de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 13:00 – 23:45, hafta sonu 10:00 – 23:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kızılcaköy, Efeler

Telefon: 0507 857 40 95

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cinarkizilcakoy/

Haritada Görüntüle >

Meydan Keşkek Evi

Aydın Meydan Keşkek Evi
Fotoğraf: Muzaffer Çelik

Meydan Keşkek Evi, Efeler Güzelhisar’da hizmet veren restoranlardan biridir. Aydın yöresel yemeklerini denemek ve özellikle lezzetli keşkeğin tadına bakmak için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Bu işletmenin en önemli özelliği Aydın’ın ilk keşkek evi olmasıdır.

Aydın yöresel mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan keşkek, aslında her yörede bulunan bir lezzet. Fakat bu lezzetin yapımı yöreden yöreye değişiyor. Temel malzemeler aynı olsa da içine farklı şeyler eklenmesiyle değişiyor keşkek lezzeti. Aydın keşkeği de yine farklı usullerde yapılarak yöresel bir lezzet olmayı başarmıştır. Aydın’da lezzetli keşkeklerin adresi ise Meydan Keşkek Evi’dir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güzelcehisar, Efeler

Telefon: 0256 214 70 72

Haritada Görüntüle >

Değirmencioğlu Lahmacun, Kebap ve Baklava

Aydın Değirmencioğlu Kebap & Lahmacun
Fotoğraf: Yakup Aslan

Değirmencioğlu Lahmacun, Aydın merkezde pide, kebap, lahmacun ve baklava yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Güler yüzlü, ilgili bir işletmedir. Restoran çalışanları müşteriler ile iletişim kurmayı bilen kişiler. Bu nedenle burada kaliteli bir hizmet var. Restoranın ortamı son derece modern, şık ve temizdir. Bu restoranın kebap lezzetleri Urfa, Antep gibi kebapların lezzetini aratmayacak cinstendir. Gaziantep’in meşhur baklava ve lahmacun lezzetini Aydın’a taşımak için 2010 yılında açılmıştır. Aydın genelinde toplamda 4 bayiliği İzmir genelinde de 2 bayiliği bulunmaktadır.

Değirmencioğlu Lahmacun menüsünde lahmacun ve kebap çeşitleri, baklava çeşitleri ve diğer tatlılar yer alır. Burada kebaplar zırh bıçak kıyması ile hazırlanır. Kebap çeşitleri arasında tavuk şiş, kuzu şiş, ciğer dürüm, Ali Nazik, Adana, Urfa, karışık, domates ve ciğer kebabı seçenekleri mevcuttur. Kebap haricinde lahmacun ve pide alabilirsiniz. Ayrıca buradan dönüşte baklava almayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Çine Blv., Kozdibi Meydanı, No: 22/C, Efeler

Telefon: 0256 213 27 72 – 219 27 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/degirmencioglubaklava/

Haritada Görüntüle >

Sümer Pide Salonu

Aydın Sümer Pide Salonu
Fotoğraf: Korhan

Aydın’ın meşhur lezzetlerinden biri olan tahinli pideyi denemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Konum olarak Aydın merkezde Yenipazar Çarşısında yer alır. Ortam olarak oldukça salaş bir işletmedir. Restoranın bahçesi güzeldir. Özellikle bahçe manzarası güzel denilebilir.

Sümer Pideye geldiğinizde pidenin üzerine turunç sıkılarak servis edilen kıymalı pidesini denemelisiniz. Pidelerin üstüne turunç sıkmak size biraz garip gelebilir. Ancak turunç pidelere ayrı bir lezzet katar. Ayrıca lezzet katmasının yanı sıra pidedeki kıymanın hazmını da kolaylaştırmaktadır. Turunç sıkılarak servis edilen pide haricinde tahinli kaymaklı pide denemenizi de tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yörük Ali Efe Cad., No: 24, Yenipazar

Telefon: 0256 361 36 70

Haritada Görüntüle >

Özmenderes Pide Salonu

Aydın Özmenderes Pide Salonu
Fotoğraf: İlker Demirci

Özmenderes Pide Salonu, Aydın merkezde pide yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Kaliteli, temiz, şık bir mekân olan işletme lezzetli pideleri sayesinde Aydın’ın lezzet duraklarından biri olmayı başarmıştır.

Özmenderes Pide Salonu menüsünde sadece pide çeşitleri bulunmaz. Bu restoranda pide çeşitleri haricinde ızgara çeşitleri ve tatlı seçenekleri de menüde yer almaktadır. Ancak bu restoranda yer alan pide çeşitleri oldukça fazladır. Klasik bilinen pideler haricinde deneyebileceğiniz pidelerden bazıları şunlardır: Piliç etli pide, dönerli pide, otlu peynirli, ıspanaklı, mantarlı, tahinli, tahinli Antep fıstıklı gibi farklı pide lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Mah., Doğu Aydın Blv., No: 22, Efeler

Telefon: 0256 211 44 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ozmenderespide/

Haritada Görüntüle >

Mikado Pide

Aydın Mikado Pide
Fotoğraf: Tuğrul Gül

Aydın denildiğinde birçok kişinin aklına gelen ilk lezzet şüphesiz pidedir. Kendine has yöresel pideleri bulunan Aydın’da lezzetli pide yemek için birçok yer bulunuyor. Yine Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Mikado Pide de bu yerlerden biridir. Konum olarak Bozdoğan ilçe merkezinde Hükümet Caddesi üzerinde yer alır. Mekân olarak oldukça temiz, ferah ve şık bir işletmedir. İşletme çalışanlarının müşteriler ile iletişimi iyidir. Bu nedenle servis konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.

Mikado Pide, pide yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Burada pide çeşitlerinden kıymalı, kaşarlı, kıymalı-kaşarlı, yuvarlak pide, kuşbaşılı, kuşbaşı-kaşarlı, kaşarlı yumurtalı, kapalı kaşarlı, peynirli yumurtalı, çörek, sucuklu, pastırmalı ve tahanlı pide çeşitleri bulunur. Mikado Pidenin en ünlü lezzeti taze süt kaymağı ile servis edilen peynirli pidedir. Ayrıca tüm pidelerden denemek isterseniz ortaya karışık pide tabağı da sipariş edebilirsiniz. Pide lezzetlerinin yanına bol köpüklü ayran alabilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı yemek isterseniz de tahinli pide denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çarşı Mah., Hükümet Cad., No: 7, Bozdoğan

Telefon: 0256 414 11 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mikadopide/

Haritada Görüntüle >

Zeytin Restoran

Aydın Zeytin Restaurant

Zeytin Restoran, Aydın Bozdağan-Nazilli yolu üzerinde hizmet veren bir restorandır. Bu istikamette seyahat edenler için lezzetli bir mola yeri olacaktır. Restoranın yemekleri öyle lezzetlidir ki sırf buraya yemek yemek için uzun yollardan gelenler bile vardır. Yemekleri ile dikkat çektiği kadar ortamı ile de dikkat çeker. Mekân hoş ve sıcak bir ambiyansa sahiptir. Özellikle buranın bahçesi oldukça renkli ve canlıdır.

Zeytin Restoran, lezzetli yemekleri ve lezzetli mezeleri ile ünlü bir restorandır. Bu restoranda deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları çıntar mantarı kızartması, tereyağlı bonfile lokum ve kuzu tandır olarak sayılabilir. Burada hazırlanan kuzu tandır, yaklaşık 5 saat kadar fırında pişirilir ve kıvamı lokum gibi olur. Restoran mutfağında hazırlanan yemeklerde kullanılan bütün ürünler yöresel pazarlardan ve yerli üreticiden temin edilmektedir. Bu yemeklerden sonra meze olarak kabak siparişi verebilirsiniz. Yemeklerinizi yedikten sonra üzerine enfes taze demlenmiş bir çay alarak hem dinlenip hem de ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 03:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kılavuzlar Mah., Bozdoğan-Nazilli Yolu, Bozdoğan

Telefon: 0256 423 16 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/zeytinrestoran/

Haritada Görüntüle >

Değerlioğlu Kuyu Tandır

Aydın Değerlioğlu Kuyu Tandır
Fotoğraf: Hasan Cabu

Aydın’da kuyu kebabı denildiğinde akla gelen yerlerden ilkidir. Konum olarak Aydın’ın Nazilli ilçesinde yer alır. Nazilli, Aydın il merkezine yaklaşık yarım saatlik bir mesafede bulunur. Aydın’ın büyük, temiz ve güzel ilçelerinden biridir. Bu ilçenin insanları doğal beslenir ve bu nedenle Türkiye’nin en uzun ömürlü insanları da burada yaşar. Nazilli’de hazırlanan kuyu kebabı da doğal ortamda beslenen yani meralarda otlanan kuzuların etlerinden hazırlanır. Bu nedenle bu etler oldukça lezzetli ve tazedir.

Burada yapılan kuyu kebabının tadına doyum olmaz. Burada kuyu kebabı özenle hazırlanır. Kuyu kebabı yöre hayvanlarından ve özellikle taze kuzudan hazırlanır. Öncelikle etin pişirileceği kuyu iyice yakılır ve sonrada söndürülür. Daha sonra kuyunun ısısıyla kuzu tandıra atılır ve burada kendi yağıyla saatlerce pişer.  Ağızda dağılan, lokum gibi nefis etleri yemek için bu restoranı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kuzu kuyu tandırın yanında domates salatası ve yayık ayranı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 11:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Altıntaş Mah., Kıbrıs Cad., No: 32, Nazilli

Telefon: 0256 312 23 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/deyerlioglu_kebap/

Haritada Görüntüle >

Dede Lokantası

Aydın Dede Lokantası

Dede Lokantası, Aydın merkezde hizmet veren bir esnaf lokantasıdır. Sulu yemekleri ve ızgaraları ile öne çıkan lokanta, lezzetli yemekleri ile Aydın’ın en sevilen lokantaları arasına girmeyi başarmıştır. Mekân olarak klasik bir esnaf lokantası havasındadır. Lokantanın genel görünümü ise temiz ve düzenlidir. Genellikle müşteri yoğunluğu yaşar. Bu nedenle bazı zamanlarda ara ara serviste yavaşlık görülebilir. Ancak yemeklerin lezzeti beklemenize değecektir.

Dede Lokantası menüsünde pide çeşitleri, dönerler, çorbalar, et yemekleri, sebzeli yemekler, zeytinyağlı yemekler, salatalar, mezeler ve tatlılar olan zengin bir yemek çeşitliliğine sahiptir. Bu lokantanın en beğenilen lezzetleri; kelle paça çorbası, İskender, kuru fasulye, pilav, kuşbaşılı pide olarak sayılabilir. Ancak menüde yer alan diğer yemekler de oldukça lezzetlidir. Yemek siparişlerinizde masaya ikram olarak acı biber getiriliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanefendi Mah., Kazım Karabekir Cad., (Sevgi Yolu),  No: 12, Efeler

Telefon: 0256 225 10 28

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dedelknts1952/

Haritada Görüntüle >

Laz Aydın

Laz Aydın Restaurant

Laz Aydın, Aydın Efeler’de lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Bu restoran bir meyhane olarak hizmet verir. Bu nedenle yemeklerinizin yanında alkol alabilirsiniz. Tam bir meyhane ortamı bulabileceğiniz işletme, oldukça salaş ve kaliteli bir ortama sahiptir. Arkadaşlarınız veya ailenizle gidebileceğiniz nezih bir ortamı bulunur.

Laz Aydın menü bakımından zengin bir restorandır. Bu restoranın mutfağı çoğunlukla Aydın ve Ege mutfağı lezzetleri ağırlıklıdır. Çorba çeşitleri, ızgaralar, steak etler, salatalar, balıklar, mezeler ve alkol buranın vazgeçilmez lezzetleridir. Bir meyhane olarak hizmet veren restoran, zengin bir alkol menüsüne de sahiptir. Rakı, şarap, bira gibi içkiler yine alkollü içecekler menüsünde yer alır. Burası genellikle rakı sofrası sevenler için ideal bir tercih olacaktır. Çünkü rakı ile iyi gidebilecek meze çeşitleri ve lezzetli yemekleri burada bulabilirsiniz. Burada dana antrikot, hamsi tava, lokum ve çoban kavurma deneyebilirsiniz. Meze çeşitlerinden ise köpoğlu ve beyin pane almanızı tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dr. Serkan Kurnaz Cad., No: 12/A, Efeler

Telefon: 0256 212 00 09 – 0532 165 74 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lazaydinin_yeri/

Haritada Görüntüle >

Hayri Usta Lokantası

Aydın Hayri Usta Lokantası
Fotoğraf: Max Traffy

Hayri Usta Lokantası, Aydın merkez Tepecik Bulvarı üzerinde hizmet veren bir esnaf lokantasıdır. Lezzetli ve çok çeşitli yemekleri ile beğenilen lokanta, Aydın’da ev yemeği yemek isteyenlerin beğeneceği türden yemeklere sahiptir. Mekân olarak oldukça temiz ve hijyenik bir ortama sahiptir. Bu lokantanın içine girdiğinizde sizi duvarda Atatürk posterleri karşılar. Ayrıca Atatürk posterlerinden ayrı duvarlarda yer yer Osmanlı motifleri de kullanılmıştır. Bu lokantaya geldiğinizde park sorunu yaşamazsınız. Çünkü müşterilerin araçlarını park edebilmeleri için restoranın karşısında bir otopark bulunur.

Hayri Usta Lokantası menü bakımından müşterilere oldukça geniş yemek seçenekleri sunar. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, sulu yemekler, ızgaralar, tatlılar, salata ve içecekler yer alır. Mutfak olarak özellikle Aydın mutfağı, Türk mutfağı ve Osmanlı mutfağı karışık bir mutfak anlayışına sahiptir. Burada Osmanlı mutfağı lezzetlerini de deneyebilirsiniz. Özellikle keşkek, dana beyinli dana kavurma, arapsaçı kökü, kuzu etli şevketi bostan, kuzu kaburga, kuzu etli enginar deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 06:30 – 19:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Ata Mah., Tepecik Blv., No: 7, Merkez

Telefon: 0256 211 19 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Hayri-Usta-Lokantası-Aydin-208255049190094/

Haritada Görüntüle >

Öz Metin Restaurant

Aydın Öz Metin Restaurant

Aydın Efeler, Dalaman Karayolu üzerinde yer alan Öz Metin Restaurant, lezzetli molaların adresi olarak biliniyor. Restoran, mekân olarak oldukça geniş ve ferahtır. Ayrıca bu restoranın yine geniş bir bahçesi bulunuyor. Bahçe ortamı oldukça canlı, rengârenktir. Çevresi ağaçlarla kaplı ve tamamen doğal bir bahçedir. Restoranın özellikle çocuklu aileler için ideal bir ortamı bulunuyor. Hizmet kalitesi, temizlik bakımından da oldukça yeterlidir. Ancak buraya geldiğinizde her üründen ayrı fiyat alındığını bilmeniz sizin için faydalı olacaktır. Örneğin kebap siparişlerinizde masaya getirilen lavaştan ayrı ücret alınır.

Öz Metin Restaurant lezzetli ve bol çeşitli menülere sahiptir. Bu restoranın en önemli yemeği Aydın’ın meşhur kuzu kuyu tandırıdır. Tandır haricinde lezzetli et menüleri de burada sıklıkla tercih edilmektedir. Tandırdan sonra özellikle ızgaralar çok beğenilmektedir. Yemekler haricinde masanıza meze çeşitlerinden de sipariş verebilirsiniz. Bu mekânın bir özelliği de müzikli ve alkollü ortamı bulunmasıdır. Bu nedenle yemeklerinizin yanında dilerseniz rakı, şarap, bira gibi alkollü içeceklerden de sipariş verebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aydın-Dalaman Karayolu Üzeri, Petrol Ofisi Yanı, Efeler

Telefon: 0546 597 09 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/metinreataurant.dalama/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Kebapçı Hacı Oğulları

Aydın Meşhur Kebapçı Hacıoğulları
Fotoğraf: Mustafa Ertin

Aydın’da enfes kebaplar denemek istiyorsanız tercih edebileceğiniz adreslerden biri de Meşhur Kebapçı Hacı Oğulları’dır. Konum olarak Hükümet Bulvarında 1. Noterin ara sokağında yer alır. Bu işletme küçük, sevimli, tarihi ve nezih bir işletme olmasıyla bilinir. Bu kebapçı, Aydın’da bilinen en eski işletmedir. Tarihi 1878 yılına dayanan kebapçı, bugün aynı ailenin 5. kuşak torunları tarafından işletiliyor. Aydın halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen mekân, Aydın’a gelen ünlüler tarafından da ziyaret edilmektedir. Mekânın duvarlarında bu ünlülerin resimlerini görebilirsiniz. Bu restoranın farklı bir özelliği ise üst katının bir müze olarak kullanılmasıdır. Yemeklerinizi yedikten sonra bu küçük müzeye de bir göz atabilirsiniz.

Meşhur Kebapçı Hacı Oğulları az ve sade bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsü sade kebap, yoğurtlu kebap, kabak tatlısı ve ayrandan oluşuyor. Bu tarihi restorana gelirseniz 1878’den gelen kebap lezzetlerini kabak tatlısını ve ayranını denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hükümet Blv., 1625. Sk., Efeler

Telefon: 0544 943 60 90 – 942 99 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kebapci_haciogullari/

Haritada Görüntüle >

Balıkçı Yusuf Usta

Aydın Balıkçı Yusuf Usta

Balıkçı Yusuf Usta, Aydın Efeler’de alkolsüz balık yemek için tercih edilecek yerlerden biridir. Konum olarak Çarşı İtfaiye Grubu tarafında yer alır. Taze ve lezzetli balıkları ile öne çıkan işletme, Aydın merkezde balık keyfi yapmak için ideal bir yer olacaktır. Ayrıca bu restoranın alkolsüz olması özellikle çocuklu aileler ve alkol kullanmayanlar için oldukça iyidir. Mekân, tasarım olarak klasik balık restoranları gibidir. Yani küçük, sevimli masa sandalyeler ve denizi andıran mavi dekor burada da kendine yer bulmuştur. Buraya gelecekler için küçük bir uyarı yapmak gerekirse mekân özellikle hafta sonları oldukça yoğun oluyor. Bu nedenle hafta sonu siparişleriniz için bekleme süreniz fazla olabilir. Bir de ızgara balıklar biraz geç pişiyor. Izgara balık sipariş edecekseniz beklemeyi göze alın deriz.

Balıkçı Yusuf Usta menülerinde balık çeşitleri, deniz ürünleri, salata ve tatlı bulunur. Burada balıklar istediğiniz şekilde pişirilerek servis edilir. Balıklarınızı ister ekmek arası ister porsiyonda alabilirsiniz. Ayrıca ızgara balık, buğulama balık, kızarmış balık, tava balık, fırınlanmış balık gibi çeşitli pişirme yöntemleri ile de balıklarınızı pişirtebilirsiniz. Hamsi tava, çupra ızgara, levrek, barbun gibi balık lezzetlerini burada deneyebilirsiniz. Balık siparişlerinizde masaya mısır ekmeği ve oldukça büyük salata getirilir. Balık haricinde deniz ürünlerinden midye dolma, midye tava, kalamar veya karides de tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cuma Mah., Egemenlik Blv., Efeler

Telefon: 0256 215 21 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balikciyusufusta/

Haritada Görüntüle >

Kasap Ahmet’in Yeri Çöp Şiş

Aydın Kasap Ahmet'in Yeri
Fotoğraf: İlhami Şahin

Aydın Germencik’te çöp şiş yenilebilecek lezzetli ve kaliteli bir mekân arayışındaysanız Kasap Ahmet’in Yeri Çöp Şiş’i tercih edebilirsiniz. Bu işletme mekân olarak oldukça geniştir. Ayrıca mekânın önünde araç park etmek için geniş bir alan bulunur ve siz yemeklerinizi yerken aracınız yıkanır. Ayrıca burada çöp şiş yeme yarışmaları da düzenlenmektedir. Belirli bir sayıda çöp şiş yiyebilen kişilere para ödülü verilir. Siz de kendinize bu konuda güveniyorsanız bu yarışmaya katılarak hem eğlenebilir hem de çöp şiş yiyerek para kazanabilirsiniz.

Kasap Ahmet’in Yeri Çöp Şiş menüsünde sadece çöp şiş ve köfte seçeneği bulunur. Bu yemeklerin porsiyon fiyatı sabittir. Yani çöp şiş porsiyonu ve köfte porsiyonunun fiyatı aynıdır. Köfte ve çöp şişleri oldukça lezzetlidir ve bu yemekler iyi pişirilmektedir. Yemek siparişlerinizin yanında ikram olarak masaya pide, salata, ayran, tereyağı ve peynir tabağı getirilir. Yemeklerden sonra tatlıya da yer ayırdıysanız fıstıklı künefe tercih edebilirsiniz. Ayrıca yemeklerden sonra çay veya kahve ikramı da bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alpaslan Türkeş Blv., Dört Yol Mevkii, Ortaklar, Germencik

Telefon: 0256 577 12 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kasapahmetinyerri/

Haritada Görüntüle >

Etiler Mangal Plus

Aydın Etiler Mangal Plus

Aydın Efeler’de lezzetli mi lezzetli mangal keyfi yapmaya ne dersiniz? Bu soruya cevabınız evet ise sizi Etiler Mangal Plus’a alabiliriz. Etiler Mangal Plus, sevilen mangal lezzetleri ve steak etleri ile mangal lezzetini sizinle buluşturuyor. Yani mangal yakma, dumanla uğraşma, et pişirme gibi dertleriniz olmadan istediğiniz kıvamda pişirilmiş olan etler, burada sizi bekliyor. Bu restoran, ailecek veya dostlarınızla gidebileceğiniz sıcak, samimi ve nezih bir işletmedir. Ayrıca mekân iyi bir havalandırmaya sahiptir. Bu nedenle içeriye girdiğinizde yoğun et kokusu hissetmezsiniz. Mekânın içerisi geniş, şık ve temizdir. Ayrıca işletme personelleri de müşterilere karşı ilgilidir.

Etiler Mangal Plus menüleri oldukça çeşitlidir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, kebap ve ızgaralar, steak etler, dürümler, burgerler, mezeler, yan ürünler, salatalar, tatlılar ve içecekler bulunur. Yemek menüsü oldukça çeşitli olduğu gibi mezelerinde de çeşit oldukça boldur. Bu restorana geldiğinizde dana lokum, kuzu spesiyal, kuzu kaburga veya Etiler spesiyal köfte alabilirsiniz. Meze çeşitlerinden ise yoğurtlu semizotu, ekşili mantar, ot kavurması, manço ve deniz börülcesi deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kardeşköy, Orta Sk., No: 94, Efeler

Telefon: 0256 244 00 90 – 0534 479 55 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/etilerplus/

Haritada Görüntüle >

Kervan Kebap Salonu

Aydın Kervan Kebap Salonu

Kervan Kebap Salonu, Aydın’ın Nazilli ilçesinde kebap yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Mekân ortam olarak oldukça büyüktür. Ayrıca masa ve sandalyeler düzenli ve temizdir. Mekânın dekorasyonu da güzeldir. Girişte restoranının isminin geldiği deve kervanı resmi duvarda sizi karşılar. Bunun haricinde sandalyeler oldukça rahattır. İçerisi geniş olduğu için ortam ne kadar kalabalık olursa olsun rahatsız olmazsınız. Yani, kendi halinizde takılabileceğiniz ve lezzetli kebaplara doyabileceğiniz bir lezzet mekânıdır denilebilir.

Kervan Kebap Salonu, kebap çeşitleri ve ızgara etler yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranın menüsünde İskender, Adana, Urfa kebap, patlıcan kebabı, sarma beyti, domatesli kebap, kuşbaşılı kebap, Ali Nazik, soğanlı kebap ve karışık kebap yer alır. Kebap haricinde kebaba eşlik edebilecek salata ve meze çeşitleri de yine bu restoranın mutfağında bulunmaktadır. Ayrıca kebap yemek istemezseniz lahmacun da alabilirsiniz. Yemek yedikten sonra burada tatlı yemek isterseniz künefe tercih edebilirsiniz. Ayrıca yemeklerden sonra burada çay ikramı da bulunuyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 21:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Altıntaş Mah., 159. Sk., No: 1, Nazilli

Telefon: 0256 313 63 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kervankebap63/

Haritada Görüntüle >

Kokoreççi Yaşar Usta’nın Yeri

Aydın Kokoreççi Yaşar Ustanın Yeri

Kokoreççi Yaşar Usta’nın Yeri, Aydın merkezde Tepecik Bulvarı üzerinde hizmet veren bir işletmedir. Lezzetli kokoreçleri ve güler yüzlü hizmet anlayışı sayesinde Aydın’ın en ünlü kokoreç mekânlarından biri olmayı başarabilmiştir. Ortam olarak çok şık bir mekân olmasa da yemekleri ve personellerin ilgisi üst düzeydedir. Kokoreççinin içerisi geniş denilebilir. Ayrıca dışarıda yemek isteyenler için de dükkânın önünde birkaç masa bulunur. Kısacası lezzetli bir kokoreç ve uykuluk için bu restoranı güvenerek ziyaret edebilirsiniz.

Kokoreççi Yaşar Usta’nın Yeri menüsünde kokoreç, köfte, uykuluk, sucuk gibi lezzetler bulunur. Bu lezzetler ekmek arası ya da porsiyon şeklinde servis edilir. Ekmek arası lezzetler yarım, tam veya çeyrek şeklinde tercih edilebilir. Burada hazırlanan kokoreçler isteğinize göre az yağlı veya yağlı şeklinde masanıza getirilmektedir. Ayrıca etlerin pişme kıvamı ve lezzeti yerindedir. Özellikle burada hazırlanan kokoreçler taze kuzulardan hazırlanır ve etin lezzeti yumuşacık ağızda dağılır cinstendir. Buraya geldiğinizde sadece kokoreç yemek istemiyorsanız karışık siparişi verebilirsiniz. Karışık siparişlerinizde kuzu kokoreç, uykuluk ve dana kokoreç yer alır. Buna ise üççeyrek denilmektedir. Yemek siparişlerinizin yanına içecek olarak yayık ayranı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 02:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ata Mah., Tepecik Blv., No: 107, Merkez

Telefon: 0535 747 93 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Kokoreççi-YAŞAR-USTA-922430491208571/

Haritada Görüntüle >

Kaymaz Kokoreç

Aydın Kaymaz Kokoreç

Kaymaz Kokoreç, Aydın merkezde Orta Sanayi’de lezzetli kokoreçler yiyebileceğiniz lezzet durağıdır. Mekân genel olarak yoğun müşteri kapasitesine sahiptir. Ancak servisi hızlı olmasından dolayı siparişleriniz için çok fazla beklemenize gerek kalmaz. Mekânın yoğun olmasına karşın çalışan personelleri müşterilere karşı ilgisi yerindedir. Bu kokoreççinin diğer özelliklerine -temizlik, lezzet ve fiyat performansı- değinirsek bunlar konusunda olumlu şeyler söylemek mümkündür. Aydın merkezde hem doyurucu hem ekonomik hem de lezzetli bir kokoreç yemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Kaymaz Kokoreç, sadece bir kokoreççi değil. Burası aynı zamanda kahvaltı yapabileceğiniz bir mekândır. Bu restoranın menüsünde kahvaltı, tost, sucuklu tost, kaşarlı tost, sucuklu yumurta, sahanda yumurta, menemen, tavuk sote, ciğer sote ve patso bulunur. Ayrıca menüde uykuluk ve köfte gibi seçenekler de mevcuttur. Ancak mekânın en önemli ürünü elbette kokoreçtir. Kokoreç seçeneklerinde ise hem kuzu kokoreç hem de dana kokoreç bulunuyor. Burada kokoreçler ekmek arası olarak servis ediliyor. Yarım, çeyrek ve üççeyrek olacak şekilde ekmek arasında kuzu ve dana kokoreç seçeneklerinden istediğinizi alabilirsiniz. Ekmek arası kokoreç haricinde ekmek arası sucuk, köfte veya uykuluk alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Orta Mah., Üst Sanayi Cad., No: 36, Merkez

Telefon: 0256 213 64 030543 346 92 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kaymazkokorec/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Enişte

Aydın Köfteci Enişte
Fotoğraf: Melikemte

Köfteci Enişte, Aydın Çine’de lezzetli köfteler için tercih edebileceğiniz adreslerden biridir. Çine, Aydın’ın köftesi ile meşhur bir ilçesidir. Bu nedenle Çine’ye geldiğinizde pek çok köfteci ile karşılaşmanız muhtemeldir. Çine’de birçok köfteci olmasından dolayı, en iyi köfteyi nerede yiyebilirim diye düşünebilirsiniz. Bu noktada size Köfteci Enişte’yi önerebiliriz. Farklı bir konseptle hizmet veren işletme, lezzet bakımından kesinlikle 5 yıldızı hak ediyor. Lezzet haricindeki değerlendirmeleri yapmak gerekirse temizlik, bakım, servis hızı ve kalitesi, çalışan personellere bakıldığında her şeyin yerli yerinde olduğu görülür.

Köfteci Enişte menüsünde çorba çeşitleri, köfte, çöp şiş ve mezeler yer alır. Sucuk ızgara, karışık ızgara, çöp şiş, köfte, çöp şiş köfte ve ızgara bu restoranın ana yemeklerini oluşturur. Yemek siparişlerinde masaya lavaş, kaşarlı lavaş ve yeşillik getirilir. İkram ürünlerinin yanı sıra ekstra olarak mevsim salata ve piyaz alabilirsiniz. Yemeklerden sonra kapanışı tatlı ile yapmak isterseniz yine Aydın’ın en meşhur tatlılarından biri olan fıstıklı kabak tatlısı alabilirsiniz. Bu restoran fiyat olarak ortalama fiyat aralığına sahiptir. Ayrıca yemeklerin porsiyonları da son derece doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Evciler Mah., Adnan Menderes Blv., Çine

Telefon: 0256 711 30 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kofteci_eniste/

Haritada Görüntüle >

Zincirli Han Otel & Restoran

Aydın Zincirlihan Otel & Restaurant
Fotoğraf: Mehmet Dönmez

Zincirli Han Otel ve Restoran, Aydın’da hem otel hem de restoran olarak hizmet veren yerlerden biridir. Konum olarak Aydın merkezde Köprülü Veysipaşa’da yer alır. Zincirli Han, Aydın Belediyesi tarafından restore edilmiş tarihi bir handır. Bu han restore edildikten sonra butik bir otel olarak hizmet vermeye başlamıştır. Mekân, tarihi ve otantik bir atmosfere sahiptir. Yüksek tavanlar ve aslına uygun dekoruyla ilgi çeker. Burada hem konaklayıp hem de lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Zincirli Han Otel ve Restoran; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği seçenekleri bulunan bir restorandır. Bu restoranın kahvaltı menüsü kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltıdan oluşmaktadır. Öğle ve akşam yemekleri menüleri ise günlük olarak değişmektedir. Ancak burada Aydın ve Ege bölgesi yöresel yemeklerini deneyebilirsiniz. Yöresel yemekler haricinde et yemekleri ve kebap seçeneklerini de deneyebilirsiniz. Bu restoranda; kaburga dolması, fırında kaburga, kâğıt kebabı, yoğurtlu kabak dolması, kereviz, kuzu tandır, Çine köfte ve damak zevkinize uyan birçok lezzeti deneyebilirsiniz. Ana yemek yanına ise mezeler, salata çeşitleri, tatlılardan alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Köprülü-Veysipaşa, 1629. Sk., No: 65, Merkez

Telefon: 0256 215 00 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zincirlihanotel.aydin/

Haritada Görüntüle >

Baba Şakir Restoran

Aydın Baba Şakir Restaurant

Baba Şakir Restoran, Aydın’da lezzetli bir tandır yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Konum olarak Aydın merkez Efeler ilçesinde yer alır. Forum Aydın AVM’nin hemen karşısında bulunur. Aydın’da kuzu tandır nerede yenir, denildiğinde akla gelen yerlerden biridir. 2004 yılında açılan işletme bir baba-oğul işletmesi olarak Aydın halkına hizmet veriyor. İşletme olarak sıcak, samimi ve temiz bir ortama sahiptir. Buranın öne çıkan lezzeti kuzu kuyu tandırdır. Kuzu tandır haricinde çöp şiş de sıklıkla tüketilir.

Baba Şakir Restoran, kuzu kuyu tandır yenilebilecek ideal lezzet mekânlarından biridir. Kuzu kuyu tandır, 1930’lu yıllara dayanan bir lezzettir. Bu lezzetin hikâyesi de epey ilginçtir. Millî Mücadele, Kuvayı Milliye kahramanlarından biri olan Yörük Ali Efe tarafından yaratılmış bir lezzet. Yörük Ali Efe dağda aç kaldığında bu lezzeti ortaya çıkarmış ve o gün bu gündür Aydın’da beğenilerek tüketilen yöresel bir lezzet olmayı başarmıştır. Burada hazırlanan kuzu kuyu kebaplarında kullanılan kuzular Çine çaparıdır. Bu kuzunun etleri lezzetli olması ile bilinir. Şubat ayı gibi getirilir. Çine çaparı haricinde Manisa ve Kütahya’dan getirilen oğlaklardan da kuyu kebabı hazırlanır. Ayrıca taş kuyularda ve sadece çam odunuyla pişirilir. Tandır lezzetlerinin yanında alkolü veya alkolsüz içeceklerden istediğinizi alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ata Mah., Denizli Blv., No: 68/A, Merkez

Telefon: 0256 211 61 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Baba-Şakir-Restaurant-357724017639976/

Haritada Görüntüle >

Kalyon Lazutti Çöp Şiş

Aydın Kalyon Lazutti Çöp Şiş

Aydın Germencik’te yer alan Kalyon Lazutti Çöp Şiş, çöp şiş sevdalılarını tatmin edecek cinsten yaptığı şişlerle ön plana çıkmış bir işletmedir. Konum olarak İzmir-Aydın yolu üzerinde bulunur. Bu nedenle bu rota istikametinde yaptığınız molalar için lezzetli bir durak olacaktır. Mekân olarak oldukça şık, geniş ve ferah bir salonda hizmet verir. Servisi oldukça hızlıdır. Ayrıca yemeklerin servisi ve sunumları da son derece özenlidir. Buraya gelmeyi düşünüyorsanız yerinizi ayırtmayı unutmayın. Mekânın bir başka özelliği de araç yıkama, maden suyu, salata ve sınırsız lavaş hakkının ücretsiz olmasıdır.

Kalyon Lazutti Çöp Şiş, adı üzerinde çöp şiş üzerine hizmet veren bir mekândır. Burada hazırlanan çöp şişler oldukça lezzetlidir. Etleri taze ve yumuşacık ağızda dağılan bir kıvama sahiptir. Bir porsiyonda 20 tane çöp şiş bulunur. Bu rakam birçok insan için doyurucu olsa da müdavimleri sadece bir porsiyonla yetinmez. Ayrıca burada çöp şişin yanında ikram olarak lezzetli atıştırmalıklar da getirilir. Tereyağı, çökelek peynirli nar ekşili salata ve lavaş ikram olarak getirilen ürünlerdir. Çöp şiş haricinde yemek siparişlerinizin yanında mutlaka bol köpüklü yayık ayranı almayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:50 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ortaklar Mah., Dörtyol Mevkii, No: 125, Germencik

Telefon: 0536 346 19 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kalyon_lazutti_copsis/

Haritada Görüntüle >

Yenipazarlı Kazım Usta

Aydın Yenipazarlı Kazım Usta
Fotoğraf: Fahrettin Yılmaz

Aydın’ın en meşhur lezzetlerinden biri de şüphesiz pidedir. Bu nedenle bu şehre geldiğinizde pide yiyebileceğiniz pek çok mekân ile karşılaşmanız mümkün. Peki, Aydın’da lezzetli pide nerede yenir? Bu soruya net ve kesin bir cevap vermek elbette mümkün değildir. Ancak Aydın halkı tarafından da sevilen ve sıklıkla tercih edilen Yenipazarlı Kazım Usta’yı pide yemek için tercih edebilirsiniz. Yenipazarlı Kazım Usta Aydın’ın en işlek yeri olan Efeler’de Aydın Bulvarı üzerinde hizmet veriyor. Kazım Usta, genellikle öğle saatlerinde oldukça yoğun. Bu nedenle buraya gelişinizi öğle saatlerine denk getirirseniz siparişleriniz için bir miktar beklemeniz söz konusu olacak. Daha sakin bir zamanda gelmek istiyorsanız öğle saatlerine dikkat etmenizi öneririz.

Yenipazarlı Kazım Usta, menüsü oldukça çeşitlidir. Menüsünde çorba çeşitleri, pideler, ızgara çeşitleri, döner gibi sevilen birçok yemeği bulabilirsiniz. Çorba türleri arasında ezogelin, mercimek, kelle paça, işkembe ve karışık çorba yer alır. Sabahları güne çorba ile başlamak isterseniz bu lokantaya gelebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinde ise çorba haricinde pide çeşitleri ön plana çıkar. Pide çeşitlerinden yöresel tarzda yapılan pideleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada pideler, Aydın’daki birçok yerde olduğu gibi turunç ile servis edilir. Burada farklı bir pide denemek istiyorsanız mekânın spesiyali olan kapalı peynirli ve kaburgalı pidesini deneyebilirsiniz. Pidelerin yanına mutlaka bol köpüklü yayık ayranı almayı unutmayın. Ayrıca tatlı niyetine tahinli pide alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Blv., Aydın Blv., No: 17, Efeler

Telefon: 0256 211 26 26

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yenipazarlikazimustaaydin/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Sarıoğlu Lokantası

Aydın Tarihi Sarıoğlu Lokantası

Tarihi 1950’lere dayanan Tarihi Sarıoğlu Lokantası, Aydın yöresel yemeklerini denemek isteyenlerin tercih edebileceği adreslerden biridir. Bu lokanta konum olarak Aydın şehir merkezinde yer almaktadır. 1953 yılında açılmış olan lokanta, lezzetli ve bol çeşitli sulu yemekleri, Aydın yöresel yemekleri ve ızgaraları ile ünlüdür. Lokanta, genel olarak temiz, bakımlı ve şıktır. Masalardan sandalyelere, mekânın aydınlatmasına varıncaya kadar farklı bir şıklık hâkimdir. Ayrıca çocuklu aileler için bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi alanlar da bulunur. Bu lokanta genellikle aşırı kalabalık değildir yani sakindir. Sakin ve sessiz bir ortamda lezzetli yemekler yemek için bu lokantayı ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi Sarıoğlu Lokantası; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek lokantalar arasında yer alıyor. Bu lokantanın kahvaltısında çorba çeşitleri bulunuyor. Öğle ve akşam yemeklerinde ise oldukça geniş seçenekleri bulunan bir menü sizi karşılar. Menüde sulu yemekler, çorbalar, döner çeşitleri, ızgaralar, zeytinyağlılar, tatlılar ve salatalar yer alır. Ayrıca bu lokanta Aydın yöresel yemeklerini de bulabileceğiniz bir işletmedir. Burada taze ot kavurma, mücver, yuvarlama, güveç, kızartma, lahmacun, keşkek ve bol fındıklı kabak tatlısı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ovaeymir Mah., Aydın-Muğla Yolu, No: 9, Merkez

Telefon: 0256 226 19 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/tarihisarioglulokantasi/

Haritada Görüntüle >

Şehir Kebap Salonu Rüştü’nün Yeri

Aydın Şehir Kebap Salonu Rüştü'nün Yeri
Fotoğraf: Mustafa Öktem

Şehir Kebap Salonu Rüştünün Yeri, Aydın Ticaret Odası binasının altında hizmet veren bir restorandır. Yaklaşık 60 yıllık bir tecrübe ile kebap konusunda Aydın’ın sevilen yerlerinden biridir. Mutfağından servisine kadar temizlik ve sunum konusunda oldukça özenlidir. Mekân, ortam olarak da son derece bakımlı ve nezih bir ortama sahiptir. Değişik kebap çeşitleri ve özgün sunumlarıyla dikkat çeken işletme, 60 yıldır değişmeyen lezzetiyle Aydın’da kebap konusunda öncü konumdadır. Burada hazırlanan yemeklerde kullanılan ürünler yörede yetişen doğal ürünlerdir. Et, zeytinyağı, domates, maydanoz gibi tüm ürünler özenle seçilerek yemeklerde kullanılmaktadır.

Şehir Kebap Salonu kebap çeşitleri bulabileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoranda kebabın her türlüsünü bulabilirsiniz. Kebap çeşitleri haricinde dönerleri de bir o kadar iddialıdır. Bu restoranın menüsünde tereyağlı sade döner, tereyağlı soslu döner, pilav üstü döner, karışık ızgara, tavuk şiş, Adana kebap, sebzeli kebap, acılı karışık kebap bulunur. Ana yemekler haricinde mevsim salata, yeşillik ve el yapımı yayık ayranı seçenekleri vardır. Yemeklerinizin yanına ev yapımı yayık ayranından deneyebilirsiniz. Tatlı ile kapanış yapmak istiyorsanız da tahinli ve bol cevizli kabak tatlısı denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ticaret Odası Altı, Efeler

Telefon: 0256 225 19 47 – 0532 316 22 18

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sehirkebap/

Haritada Görüntüle >

Eski Çine Köftecisi

Aydın Eski Çine Köftecisi

Aydın’da yöresel yemeklerinden biri olan Çine köftesini denemek istiyorsanız tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Eski Çine Köftecisi’dir. Eski Çine Köftecisi konum olarak Aydın’ın Çine ilçesinde yer alır. Çine, Aydın il merkezine yaklaşık 80 km kadar mesafede bulunan bir ilçedir. Köftesi ile ünlü olan bu ilçeyi Aydın gezinize ekleyebilirsiniz. Buraya geldiğinizde ise mutlaka Çine köftesini denemelisiniz. Çine’de bu köfteyi denemek için Eski Çine Köftecisi’ne gelebilirsiniz. Köftecinin bulunduğu yer, Çine çayı üzerindeki bir baraj gölünün bulunduğu yerdir. Bu nedenle baraj manzarasına sahiptir. Çevresi ise yemyeşil, baraj suları da masmavi… Hoş bir manzara, lezzetli yemekler, temiz ve kaliteli ortam, güler yüzlü personeller burayı özetlemek için kullanabileceğimiz kelimelerdir.

Eski Çine Köftecisi; kahvaltı, öğle yemeği ya da akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Buranın kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltıdan oluşur. Serpme kahvaltısı oldukça doyurucu ve çeşitli. Kahvaltı haricinde gelindiğinde ise Çine köftesi mutlaka denenmelidir. Bu köfteyi diğer köftelerden ayıran en önemli özellik kıymanın kaburga etinden yapılıyor olmasıdır. Çine Köftesi yanında biraz kimyon ve kırmızı pul biber ile servis edilir. Çine köftesi haricinde burada çöp şiş de yenilebilir. Ayrıca burada çay, kahve de içebilirsiniz. Tatlı yemeyi düşünüyorsanız da kabak tatlısı denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Söğütçük Mah., Eski Muğla Sk., No: 13, Çine

Telefon: 0532 706 33 52

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Eski-Çine-Köftecisi-329350223878024/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Tahsin

Aydın Köfteci Tahsin
Fotoğraf: Hacı Muhammed Azak

Çine köftesi yiyebileceğiniz bir diğer lezzet durağı da Köfteci Tahsin’dir. Köfteci Tahsin, Aydın’ın Çine ilçesinde bulunur. Çine kendine ait etin kaburga kısmından yapılan lezzetli Çine köftesi ile meşhurdur. Aydın’a gelmişken bu lezzeti denemek için Çine’ye geçebilirsiniz. Çine’de size önerebileceğimiz mekân ise Köfteci Tahsin’dir. Bu köfteci yol üzerinde bulunduğu için çok kolay bir şekilde ziyaret edilebilir. Yerel bir mekân olan köfte dükkânı, son derece sade ve klasik bir yerdir. Yani buraya geldiğinizde lüks bir ortamla karşılaşmazsınız. Yemekleri ve yemeklerinde kullandıkları ürünler taze ve lezzetlidir. Ayrıca servisi de hızlıdır. Yani burayı ziyaret etmek için pek çok neden sizi bekliyor.

Köfteci Tahsin, Çine köftesi ve çöp şiş yenilebilecek yerlerden biridir. Buranın en meşhur ve en çok tercih edilen lezzeti elbette köftesidir. Fakat çöp şişleri de en az köftesi kadar lezizdir. Çine köftesinin yanına yancı olarak piyaz alabilirsiniz. Köfte ve çöp şişin yanında pide ekmekleri ve salata getirilir. Getirilen bu ikramlar da son derece lezzetlidir. Ayrıca yemek siparişlerinizde yanında ev yapımı bol köpüklü yayık ayranı denemeyi unutmayın. Köfte ve çöp şiş haricinde süzme mercimek çorbası, kelle paça çorbası, patates kızartması, sucuk gibi lezzetleri de deneyebilirsiniz. Ancak mekân köfteleri ile ünlü olduğu için köfte denemenizi tavsiye ederiz. Son olarak yemeğin ardından tatlı ile kapanış yapmak isterseniz kabak tatlısı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Mah., 342. Sk., No: 1, Çine

Telefon: 0256 711 99 68

Haritada Görüntüle >

Miss Cağ Kebap

Aydın Mis Cağ Kebap

Aydın’da, Erzurum yöresel lezzetleri arıyorsanız Miss Cağ Kebap’a gelebilirsiniz. Özellikle kuzu eti ile hazırlanan meşhur Erzurum cağ kebabı ve tatlı kadayıf dolması yemek için Aydın’daki tek adres burasıdır. İşletme mekân olarak biraz küçüktür. Ayrıca müşteri yoğunluğu da mekânın kapasitesine göre fazladır. Bu nedenle hem kalabalıktan dolayı hem de ortamın küçük olmasından dolayı içerisi bir miktar havasızdır. Ancak çalışan personelleri güler yüzlü ve misafirperverdir. Ayrıca servis hızı da son derece yeterlidir. Bu nedenle mekân kalabalık olsa bile kolaylıkla masanıza oturup lezzetli yemeğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Miss Cağ Kebap, Erzurum’da yiyebileceğiniz cağ kebabı lezzetini aratmayacak cinsten yaptığı lezzetli mi lezzetli cağ kebabı ile meşhur bir işletmedir. Burada hazırlanan cağ kebapları yöreden temin edilen kuzuların etlerinden hazırlanır. Yöreden seçilmiş olan bu kuzular özenle hazırlanır, pişirilir ve masalara taze taze servis edilir. Burada yiyeceğiniz cağ kebabı tam kıvamında pişirilir ve oldukça lezzetlidir. Cağ kebabı haricinde sabah 7’den sonra çorba servisi başlar. Güne sıcak bir çorba ile başlamak isteyenler buraya gelmeyi düşünebilir. Çorba çeşitlerinden en beğenilen çorbalar mercimek ve kelle paça çorbasıdır. Yemeklerinizin ardından tatlı yemek isterseniz yine menüde tatlı seçeneğini görebilirsiniz. Tatlı olarak da kadayıf dolması ile kapanışı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanefendi-Ramazan Paşa Mah., Kızılay Cad., No: 18, Merkez

Telefon: 0256 213 82 82

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cagkebap/

Haritada Görüntüle >

Edessa Kebap

Aydın Edessa Kebap

Edessa Kebap, Aydın’da başta kebap olmak üzere birçok et ürünlerini deneyebileceğiniz yerlerden biridir. Bu işletme konum olarak Efeler Cumhuriyet Mahallesinde yer alır. Restoran genel görüntüsü itibari ile temiz ve bakımlı bir işletmedir. Yemekleri de genel olarak lezzetli olan restoranın servisinde yer yer sıkıntılar yaşanmaktadır. Özellikle siparişlerin normalden biraz geç gelmesi ve bazı durumlarda siparişlerde karışma olması muhtemeldir. Mekânın olumlu bir özelliğine değinirsek burada canlı müzik hizmeti bulunur. Yani bir yandan müziğinizi dinleyip bir yandan lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Edessa Kebap menü bakımından oldukça çeşitlidir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, kebaplar, ızgaralar, kiremitte lezzetler, fırın lezzetleri, et dönerler, tatlılar ve yan lezzetler yer alır. Menüsü oldukça geniş olan restoranda kebap çeşitlerinden denemenizi tavsiye ederiz. Adana, Urfa, beyti, yoğurtlu, domatesli, patlıcanlı, Ali Nazik, haşhaşlı, Halep işi kebap, karışık kebap ve Edessa spesiyal kebap bulunur. Buraya geldiğinizde bu kebaplardan deneminiz tavsiye ederiz. Bu restoranda ne yiyeceğinize karar veremediyseniz size şöyle bir öneride bulunabiliriz. Örneğin başlangıç olarak mercimek çorbası, yanına karışık kebap, içecek olarak ayran ve kapanışta da künefeyle karnınızı doyurabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., 1997 Sk., No: 3, D: 1, Efeler

Telefon: 0256 213 36 94

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/nihattopra/

Haritada Görüntüle >

Köfteci Soner Usta

Aydın Köfteci Soner Usta
Fotoğraf: Tamer Pekel

Köfteci Soner Usta, Aydın’da köfte ve çöp şiş nerede yenir, denildiğinde akla gelen yerlerden biridir. Konum olarak Aydın’ın Çine ilçesinde yer alan köfteci, lezzetli yemekleri sayesinde Aydın genelinde bilinen mekânlar arasına girmeyi başarmıştır. Yol üstü lezzetlerden olan köfteci, mekân arayışında olanlar için oldukça ideal bir tercih olacaktır. Ayrıca buranın servisi de yeterince hızlıdır. Güler yüzlü aile işletmesi olan restoran oldukça temiz ve bakımlıdır. Burada hazırlanan lezzetler fabrikasyon değil tamamen ev yapımıdır. Bu nedenle yemekleri son derece lezzetlidir.

Köfteci Soner Usta, sadece köfte için gelinecek bir mekân değildir. Bu restoranda aynı zamanda kahvaltı yapabilirsiniz. Restoranın kahvaltı menüsü serpme köy kahvaltısından oluşur ve kahvaltı çeşitliliği bir hayli fazladır. Oldukça doyurucu olan bu kahvaltıda; peynir çeşitleri, domates, yeşil ve siyah zeytin, salatalık, yöresel reçeller, bal, tereyağı, sucuklu yumurta, omlet, kızartma ve daha birçok kahvaltılık yer alır. Kahvaltı saatleri dışında Çine köftesi, piyaz, döner, çöp şiş, kızartma tabağı menüde yer alan lezzetlerdir. Bu restorana gelirseniz özellikle Çine köftesi ve piyaz denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca köftenin yanına yöre domatesleri ile yapılan çoban salatası ve bol köpüklü yayık ayranı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Aydın-Muğla Karayolu, Evciler, Çine

Telefon: 0543 829 09 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/koftecisonerusta/

Haritada Görüntüle >

Sıroğlu Baklavaları

Aydın Sıroğlu Baklavaları

Aydın’da Gaziantep baklava lezzetlerini aratmayacak baklavalar arıyorsanız o zaman size Sıraoğlu Baklavalarını önerebiliriz. Sıraoğlu Baklavaları 1975 yılında Mahmut Sır tarafından, Aydın Süvari Pasajında küçük bir baklava imalathanesi olarak açılmış bir işletmeydi. Mahmut Sır, baklava yapımını çocuk yaşlarda Gaziantepli ustalardan öğrenmiştir. Daha sonra bu meslekte ilerleyerek Aydın’daki ilk dükkânı olan Sıraoğlu Baklavaları kurmuştur. Lezzetli baklavaları ve kaliteli işletmecilik anlayışı sayesinde bu işletme kısa sürede büyüyerek marka haline gelmiştir. Günümüzde Aydın ilçeleri de dâhil olmak üzere 5 şubesi ve İzmir’de de 1 şubesi bulunmaktadır.

Sıraoğlu Baklavaları, baklava ve kadayıf alabileceğiniz yerlerden biridir. Baklava çeşitleri arasından Antep fıstıklı, cevizli, bülbülyuvası, Antep fıstıklı şöbiyet, cevizli ev baklavası, Antep fıstıklı kuru baklava, Antep fıstıklı sarma baklava ve havuç dilimi baklava bulunur. Kadayıf çeşitlerinde ise klasik kadayıf ve Antep fıstıklı pres kadayıf bulunmaktadır. Bu kadar lezzetli ürünleri bulunan tatlıcının fiyatlarının da bir miktar yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Girne Mah., Şair Ömer Blv., No: 10/B, Merkez

Telefon: 0256 219 02 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/siroglubaklava/

Haritada Görüntüle >

Otto Künefe

Aydın Otto Künefe

Aydın merkezde lezzetli künefeler arıyorsanız Otto Künefe’yi tercih edebilirsiniz. Konum olarak merkez Efeler’de yer almaktadır. Mekân olarak temiz ve düzenli bir ortama sahiptir. Mekân oldukça düz ve sade bir dekora sahiptir. Yani dekoratif amaçlı ürünleri burada görebilmek pek de mümkün değildir. İçeriye girdiğinizde ortama hâkim olan sadeliği hissedeceksiniz. Bunun haricinde çalışan personeller oldukça güler yüzlü ve yardımseverler. Mekânın negatif bir özelliğine değinirsek otoparkının bulunmaması denilebilir. Araç park etmek istiyorsanız kendinize bir park yeri bulmanız gerekecek.

Otto Künefe, künefenin her çeşidini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Klasik künefe, fıstıklızade, çıtır hasır, düz fıstıklı, peynirli paşa, kaymaklı paşa, fıstıkzade paşa, billuriye, fıstıkzade hasır gibi lezzetler bu mutfakta bulunur. Burada servis edilen künefeler hazır değildir. Yani masanıza çok önceden hazırlanmış künefeler getirilmez. Bu nedenle işletmenin künefeleri taze ve lezzetlidir. Künefe haricinde bir şey yemek isterseniz dondurma alabilirsiniz. Buranın dondurmaları da en az künefeleri kadar lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Girne Mah., Şehitler Blv., No: 37/10, Efeler

Telefon: 0256 212 68 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ottokunefe/

Haritada Görüntüle >

Aydın, ülkemizin en güzel illerinden biridir. Burada gezilip görülecek, keşfedilecek pek çok şey vardır. Tarihi yapısı, doğal güzellikleri ve Akdeniz iklimi sayesinde buraya her mevsim gelinebilir. Gastronomi amaçlı bir geziye çıkacaksanız burada pek çok farklı lezzet sizi bekliyor olacak. Birbirinden güzel yemekleri, birbirinden özel restoranlarda denemek için Aydın’da nerede ne yenir içeriğimiz sizin için aydınlatıcı olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin