Adana Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Adana Havalimanı Hakkında; Şehir merkezine 3,5 kilometre mesafede bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı (ADA), her gün çok sayıda yurt içi ve yurt dışı uçuşlara ev sahipliği yapıyor. Havaalanı, Adana şehir merkezine yakın bir konumda bulunmaktadır. Havaalanı, Avrupa’yı Orta Doğu’ya bağlayan büyük bir güzergâh üzerinde yer aldığından dolayı, buradan birkaç farklı uluslararası havayolu firması uçmaktadır.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Düsseldorf, Hannover ve Lefkoşa’ya (KKTC) doğrudan uçuşlar bulabilirsiniz. Bu uçuşlar Almanya ve Türk havayolları şirketleri tarafından yapılmaktadır. Ayrıca havalimanından günlük İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon uçuşları yapılmaktadır. 1956 yılında sivil havalimanı olarak açılan Adana Şakirpaşa Havalimanı, son on yıl içerisinde çok yol kat etti ve büyüyerek hem sefer sayısını hem de yolcu sayısını arttırdı.

Terminalde yemek yiyebileceğiniz alanlar, namaz odaları, Duty Free alışveriş mağazası, bankacılık hizmetleri için birçok ATM ve İnternet erişimi gibi hizmetler bulunmaktadır.

Adana Şakirpaşa Havalimanı, ilgi çekici tarihe sahip  İster iş seyahatinde olun, ister bir geziye çıkın. Bu güzel şehirde görülecek ve yapılacak birçok şeyi bulabilirsiniz. Adana’ya gelen çok sayıda ziyaretçinin ilk sorusu havalimanına ve Şehir merkezine nasıl gidilir sorusudur.

Havalimanı/Merkez Arası Ulaşım; Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine (5 Ocak Meydanı) olan uzaklık 3,5 kilometre mesafedir. Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşıma araçları, taksi ve özel transfer araçlarla ulaşım mümkündür. Araba ile Adana’nın merkezine ulaşmak yaklaşık 10 dakika sürmektedir. Adana Havalimanı’ndan toplu taşıma araçlarını tercih ederseniz otobüsle seyahat edebilirsiniz. Ayrıca havaalanı ekspres otobüs hizmeti de seçebilirsiniz. Seyahat süresi ve nereden bilet alacağınız hakkında daha fazla bilgi için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Adana Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan (ADA) 125 ve 135 no’lu toplu taşıma hizmeti veren otobüsler, 7/24 çalışan havalimanı taksileri, farklı firmaların sunduğu özel havaalanı transferleri ve araç kiralama ile şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ve çevre şehirlere olan ulaşımınızı sorunsuzca yapabilirsiniz.

Adana’ya gelen tüm yolcuların şehir merkezine veya doğrudan oteline gitmeleri için çeşitli ulaşım seçenekleri sunulmaktadır. Adana Havalimanı ve şehir merkezi arası karşılıklı çalışan transferler arasında VIP transfer servislerinin yanı sıra otobüs, taksi ve özel transferler ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine aralarından seçim yapabileceğiniz aşağıdaki ulaşım seçenekleri mevcuttur.

Adana Şakirpaşa Havalimanı

– Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine 125 ve 135 no’lu otobüsler ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca havalimanından Tarsus ve Mersin’e de ek bir servis bulunmaktadır.

125 no’lu Otobüs: Adana Havalimanı – Beyceli

Adana Havalimanı’ndan şehrin kuzeybatısındaki Beyceli bölgesine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yol üzerindeki iki önemli durak olan Adana Tren İstasyonu veya eski kent merkezinde inebilirsiniz. Tren istasyonunun yakınında Vilayet metro durağı bulunmaktadır. Her yarım saatte bir hareket eden otobüslerin toplam seyahat süresi 15 dakikadır. Otobüs bileti ise 1,50₺’dir. >

135 no’lu Otobüs: Adana Havalimanı – Balcalı Hastanesi

Adana Havalimanı’ndan şehrin kuzeyi Çukurova Üniversitesi yakınındaki Balcalı Hastanesi’nin olduğu yere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu otobüs durağı, Adana’nın tanınmış otellerine yürüme mesafesindedir. Otobüsler her iki duraktan da saatte bir kalkmaktadır. Toplam seyahat süresi 15 dakikadır.

Her iki otobüs de terminallerin dışından hareket etmektedir. Şoförden satın alabileceğiniz biletlerin tek yön ücreti 1,50₺’dir.

Daha fazla bilgi için otobüs seferlerine göz atın.

Havaş ile Adana Şehir Merkezi – Tarsus ve Mersin

Havaş ile Adana Havalimanı’ndan tarihi Tarsus şehrine ve liman kenti Mersin’e de ulaşım imkânı sağlanmaktadır.

Tarsus’a toplam seyahat süresi bir saat, Mersin’e de bir saat 45 dakikadır.

Havaş’ın hareket saatleri çoğunlukla Türk Hava Yolları ve Pagasus Havayolları’nın uçuş tarifelerine bağlı olsa da, her saat başı hareket etmektedir. Şoförden satın alabileceğiniz biletlerin tek yön ücreti 18₺’dir.

Daha fazla bilgi için Havaş web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Taksi ile ulaşım, Adana Havalimanı’na gidiş ve gelişin en hızlı ve rahat yoludur. Taksiler yurt dışı ve yurt içi gelen yolcu terminallerinin çıkında yer almaktadır. Trafiğin yoğunluğuna göre 15 dakika içinde havalimanından Adana şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanı’ndan şehir merkezine taksiyle ulaşımın bedeli yaklaşık 40₺’dir.

Diğer varış noktalarına ücretler:

  • Adana Şehirlerarası Otobüs Terminali: 12₺
  • Adana Tren İstasyonu: 30₺
  • Mersin: 100₺

– Özel Havalimanı Transferi

Yerel ve yabancı havalimanı ulaşım hizmeti sağlayıcılardan Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınız için özel transfer hizmeti alabilirsiniz. Zamanında ve konforlu bir ulaşım ile doğrudan şehir merkezine veya otelinize gidebilirsiniz. Kendiniz veya grubunuz için özel bir taksi kiralar gibi rezervasyon yaparak, Adana şehir merkezi, Tarsus, Silifke, Taşucu, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antakya, Hatay ve Osmaniye gibi şehirlere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Adana Havalimanı’nda özel transfer hizmeti alabileceğiniz firmalardan bazıları;

– Havalimanı Araç Kiralama Şirketleri

Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek veya şehirde dolaşmak için daha bağımsız bir ulaşım seçeneği arıyorsanız, sizin için en iyi seçenek şüphesiz araç kiralamak olacaktır. Adana Havalimanı’nda araç kiralayabileceğiniz firmalar arasında Ser-Bey, Sxt, Europcar, Bayraktarlar, Avis, Enterprise ve Alamo bulunmaktadır. Ayrıca yerel sağlayıcılardan da araç kiralayabilirsiniz. Önceden bir araba bulmak ve rezervasyon yapmak en uygunudur. Böylece havalimanında zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

– Otogar/Adana Havalimanı Ulaşım

Adana Şehirlerarası Otobüs Terminali ile havaalanı arası yaklaşık 5 km mesafededir. Otogardan havaalanına taksi ve halk otobüsleri ile gidebilirsiniz. Otogardan havaalanına taksi ile ulaşımın ücreti 20₺ civarındadır.

Adana otogarından havaalanına otobüsle gitmek için 125, 132, 160 veya 407 numaralı otobüslere binebilirsiniz. Otobüsle havaalanına ulaşım süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 25 dakika sürmektedir.

Adana Havalimanı Yakınındaki Otelleri

Adana Havalimanı’na yakın konaklama yerleri arasından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekler bulunuyor. Bunlardan en iyi olanı Adana Hilton Otel’dir.

Otel, Adana’nın en iyi konaklama yerlerinden biridir ve aynı zamanda mükemmel servisi, güler yüzlü personeli, hoş olanakları ve tesisleri ile biliniyor. Ayrıca toplantı odaları, iş merkezi, hızlı internet erişimi ve daha fazlası mevcuttur.

Bir diğer konaklama yeri ise Sheraton Grand Adana Otel’dir. Güzel bir otelde kalmak isteyenler için uygun fiyatlı odaları bulunmaktadır.

Adana Havalimanı’na yakın diğer oteller;

Sabancı Merkez Camii, Adana

Adana Bölgesinde Yapılacaklar

Adana Havalimanı yakınlarında ve şehir merkezinde yapılacak ve görülecek çok şey var. Yapılacak en iyi şeylerden bazıları şehirdeki antik ören yerlerini ziyaret etmek ve keşfetmektir.

Gezilecek en iyi yerlerden bazıları ise Türkiye’nin en büyük camilerinden biri olan Sabancı Merkez Camii ve güzel ve bakımlı bir parkta dinlenmek isteyen kişilerin gidebileceği şehir parkıdır.

Adana’daki restoranlar ise, oteller gibi farklı çeşitlere sahiptir. Ziyaret edilecek en iyi yemek yerlerinden biri, meşhur lezzetli Adana Kebapları ve mezelerinin tadını çıkarabileceğiniz restoranlardır.

Adana hakkında daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı da mutlaka okuyun.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin