Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Mardin Havalimanı şehir merkezine 20, Kızıltepe ilçesine ise 7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanı ile şehir merkezi ve Kızıltepe’ye olan ulaşımlar belediye toplu taşıma otobüsleri ve minibüsler ile sağlanmaktadır. Ayrıca havalimanından şehir merkezine yolcu servis hizmeti veren HAVAŞ otobüsleriyle de gidebilmek mümkündür. Bunun yanı sıra haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler de bulunmaktadır.

Mardin’de çevre yerleşim yerlerine gitmek isteyen yolcular havalimanı terminal binası içerisinde yer alan araç kiralama acentelerinden özel transfer rezervasyonu veya araç kiralaması yaparak da ulaşımlarını sağlayabilirler.

Belediye toplu taşıma otobüsleri ve minibüsler havalimanı, şehir merkezi ve Kızıltepe arasında karşılıklı olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Otobüs ve minibüsler, uçak iniş seferlerine göre hareket etmesi ve uygun fiyatlı olması nedeniyle yolcular tarafından sıkça tercih edilen bir ulaşım türüdür.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine belediye toplu taşıma otobüsleri ve minibüslerle gidebilmek mümkündür. Ayrıca Kızıltepe ilçesine de doğrudan minibüs ve otobüsle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanı nizamiye önünden hareket eden dolmuş ve minibüsler normal saatlerinin dışında mutlaka her iç hat uçuş seferlerinden sonra da iki güzergâh arasında gidip gelmektedir.

Havalimanı otobüsleriyle şehir merkezinde otogar ve meydan gibi yerlere kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Minibüsler de aynı güzergâh üzerinde şehir merkezinde farklı noktalara gitmektedir.

Mardin Havalimanı Otobüsü

Kızıltepe ilçesine daha yakın olan Mardin Havalimanı bu iki güzergâh üzerinde de karşılıklı olarak otobüs ve minibüslerle yolculara hizmet vermektedir.

Havalimanından Mardin şehir merkezine otobüs ve minibüslerle olan seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 40 dakika sürmektedir. Bilet ücreti ise kişi başı tek yön 3,50 TL’dir.

Havalimanından Kızıltepe ilçesine ise yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmekte olup, kişi başı tek yön ücreti 1,50 TL’dir. Otobüs ve minibüs ücretini şoföre nakit olarak yapabilirsiniz.

Şehir içi otobüs ve minibüs hatları güncel saat ve güzergâh bilgilerini öğrenmek için Mardin Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVAŞ ile Ulaşım  

Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine bir diğer ulaşım aracı ise HAVAŞ servis otobüsleridir. Havalimanı ile şehir merkezi arasında haftanın tüm günü iç hat uçak seferlerine göre hareket eden HAVAŞ otobüsleri ile şehir merkezine gitmek belediye toplu taşıma otobüsleri ve minibüslere göre hem daha konforlu hem de daha hızlıdır. Havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışından hareket eden HAVAŞ otobüsleri ile şehir merkezine olan yolculuğun süresi trafiğin yoğunluğuna göre yaklaşık 45 dakika olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 10 TL’dir.

Mardin Havalimanı Havaş Yolcu Servisi

Mardin Havalimanı – Şehir Merkezi HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Havalimanı – İstasyon Mahallesi – MBB Gençlik Merkezi – Barış Caddesi Üstü BP Önü – Sınav Lisesi – TOKİ Kavşağı – Devlet Hastanesi – Mardin AVM – Müftülük – Artuklu Belediyesi Yanı GO Petrol – Mardin Büyük Otel Önü – Diş Hastanesi – Mezopotamya Çay Bahçesi – Cumhuriyet Meydanı – Diyarbakır Kapı – Kız Yurdu – Otogar

HAVAŞ Servis Otobüsleri Hareket Saatleri:

  • Pazartesi: 07.40, 08.20 ve 12.30
  • Salı: 07.50, 08.20, 14.20 ve 17.45
  • Çarşamba: 08.20
  • Perşembe: 08.20, 10.40, 12.30 ve 16.15
  • Cuma: 07.35, 08.20, 11.45, 12.15, 16.15 ve 17.45
  • Cumartesi: 07.35, 08.20, 11.45, 12.30 ve 17.45
  • Pazar: 07.00, 07.30, 11.40, 13.15 ve 16.45

Mardin Havalimanı’ndan hareket eden HAVAŞ servis otobüsleri doğrudan otogara gitmektedir. Kızıltepe ilçesine ise HAVAŞ otobüsleri ile servis hizmeti verilmemektedir.

Mardin Havalimanı HAVAŞ İletişim:

Telefon: 0531 298 03 75 ve 0531 298 03 88

HAVAŞ Telefon: 0850 222 0 487

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Belediye toplu taşıma otobüsleri ve HAVAŞ servislerini beklemek istemeyen yolcular şehir merkezine veya doğrudan otellerine ulaşımlarını havalimanı taksileri ile sağlayabilirler. Taksiler haftanın 7 günü 24 saat yolculara hizmet vermektedir. İç ve dış hatlar gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan taksilerle şehir merkezine olan yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmekte olup maliyeti 60 TL’dir. Mardin Havalimanı taksileri taksimetre açılış ücreti 2,50 TL ve kilometre başına 3,50 TL ücretlendirilmektedir. Şehir merkezi dışında farklı bir bölgeye gitmek istiyorsanız henüz taksiye binmeden önce sürücüden varış yerinize olan mesafenin ortalama ücretini öğrenebilirsiniz.

Mardin Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanından Mardin’in diğer bölgelerine olan taksi ile ulaşımın ücreti aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Şehir Merkezi: 60 TL
  • Havalimanı – Kızıltepe: 30 TL
  • Havalimanı – Eski Mardin: 65 TL
  • Havalimanı – Otogar: 55 TL
  • Havalimanı – Artuklu Üniversitesi: 65 TL
  • Havalimanı – Yenişehir: 55 TL
  • Havalimanı – Nusaybin: 150 TL
  • Havalimanı – Midyat: 160 TL

Güncel taksi ücret tarifeleri ve detaylı bilgi için 0482 312 01 18 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Hem hızlı hem de güvenilir bir ulaşım alternatifi olan özel transfer seçeneği özellikle birden fazla kişi ve bagaja sahip olan yolcular için idealdir. Uçuşunuzdan önce rezervasyon yaparak havalimanında sürücü tarafından karşılanabilir ve böylece doğrudan hızlıca ve konforlu bir şekilde varış yerinize ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en iyi şekilde uyacak özel transfer rezervasyonu yapabileceğiniz firmalar arasında Mardin Turkuaz Turizm, Mesa Tur Transfer ve Tusan Turizm yer almaktadır.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Mardin, Türkiye’de bir milyona yakın nüfusa sahip büyük metropollerden biri ve kiralık araba ile kolayca keşfedilebilir. Popüler bir destinasyon olan şehir, sayısız tarihi mekanı nedeniyle birçok turist tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Şehir merkezine yakın bir konumda olan Mardin Havalimanı mükemmel ulaşım bağlantılarına sahip olduğundan dolayı araç kiralaması yapılarak kolayca keşfedilebilir bir yerdir. Mardin Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente ofisi bulunmaktadır. Aynı zaman şehir merkezinde yer alan birden fazla acente arasından bütçe zevklerinize uygun bir araç kiralaması yapabilir ve şehri kolayca keşfedebilirsiniz.

Mardin Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Avis ve Enterprise yer almaktadır. Ayrıca şehir merkezinde Budget,  Sevgi Rent a Car, Anar Rent a Car ve Söz 1 Rent a Car araç kiralama şirketleri bulunmaktadır.

Mardin Otobüs Terminali

Mardin Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Mardin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden havalimanına doğrudan gidebileceğiniz belediye toplu taşıma otobüsleri ve minibüsler bulunmaktadır. Otogar ve havalimanı arası mesafe 20 kilometre ve yolculuk yaklaşık 45 dakika sürecektir. Bu ulaşım araçlarını kullanmayı düşünüyorsanız uçak kalkış sürenizi göz önünde bulundurup öyle yola çıkmanızı tavsiye ederiz.

Birden fazla valiziniz varsa hem konforlu hem de belediye toplu taşıma araçlarına göre daha hızlı gitmek isterseniz otogardan havalimanına HAVAŞ servis otobüsleri de gitmektedir. Servis kalkış noktası otogar olan HAVAŞ otobüsleri ile havalimanına yaklaşık 30 dakikada gidebilirsiniz. Tek yön kişi başı ücreti 10 TL olup, bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Otogardan havalimanına HAVAŞ servisleri iç hat uçuş seferlerine göre düzenlenmektedir. Olası uçuş iptal veya değişiklileri nedeniyle mağduriyet yaşanmaması adına 0850 222 0 487 numaralı arayıp bilgi alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin