Lüksemburg’da Ne Yenir Ne içilir? | 8 Enfes Lezzet

Batı Avrupa’ya doğru yola çıkıp Lüksemburg’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Lüksemburg’da Ne Yenir? Ne içilir? ” Yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini birlikte öğrenelim. Listemizin ilk sırasında;

1- Cheese Fondue

Cheese Fondue

İsviçreFransaBelçika gibi ülkelerde oldukça meşhur olan fondü, tatlı ve tuzlu maddeleri eritmek için kullanılıyor. Bazen çikolata sosuyla bazense peynir eritilen fondüler Lüksemburg’un popüler tatlarından.

2- Rösti

Rösti

Rendelenen patateslerin kızartılmasıyla oluşan Rosti, geleneksel bir Avrupa yemeğidir diyebiliriz. Ana yemeklerin yanında tercih edilen rosti her damağa uygun bir tada sahip.

3- Bouneschlupp

Bouneschlupp 

Lüksemburg’un popüler tatlarından biri olan bouneschlupp patateslerin pastırma, soğan ve patatesle beraber kaynatıldığı bir sebze çorbasıdır. Sağlıklı bir beslenme için vazgeçilmez yemeklerden biridir.

4- Judd mat Gaardebounen

Judd mat Gaardebounen

Lüksemburgun en sevilen yemeklerinden biri olan judd mat gaardebounen,domuz etinin en yumuşak halinden meydana geliyor. Fasulyeyle birlikte servis edilen bu tat domuz eti yemiyorsanız denemeniz gereken yemeklerden biri.

5- Paschtéit or bouchée à la reine

Paschtéit or bouchée à la reine 

Yuvarlak bir hamur içerisinde servis edilen mantar sosundan oluşan bu tat, şık görüntüsüyle ilk önce gözünüzü sonra midenizi doyuruyor. 🙂

6- Gromperekichelcher

Gromperekichelcher

Türkiyede mücver olarak bildiğimiz tadın bir farklısı Lüksemburg’da karşımıza çıkıyor. Rendelenen sebzelerin baharatlar ve unla buluştuğu bu tat kızartılarak servis ediliyor. Ara sıcak için tercih edebilirsiniz.

7- Quetschentaart

Quetschentaart 

Mürdüm eriklerini deneyebileceğiniz en güzel hali olan bu tart, şehrin sevilen lezzetlerinden biridir. Canınız tatlı çektiğinde çekinmeden bir dilim sipariş etmelisiniz. 🙂

8- Verwurelter

Verwurelter

Örgü şekli verilen hamurlar, reçellerle doldurularak fırına veriliyor. Pudra şekeri serpilerek servis edilen bu lezzetli tatlara bayılacaksınız.

*Lüksemburg gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Lüksemburg’da ne yenir yazımızla ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin