Malaga’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 11 Yer

Tarihi ve kültürel anlamda İspanya’nın en zengin şehirlerinden biri olan Malaga, İspanya’ya yolu düşenlerin mutlaka zaman ayırması gereken yerlerden biri. 

Ünlü ressam Pablo Picasso’nun doğduğu yer olarak sanat dünyasının hayli ilgi gösterdiği şehirlerden biri olan Malaga, önemli bir liman kenti olarak dikkat çekiyor. Şehirdeki görmeniz gereken yerleri listelediğimiz Malaga gezilecek yerler yazımızı inceleyerek şehirdeki gezinizi planlayabilirsiniz.

Malaga Gezilecek Yerler

1. Malaga Katedrali

malaga katedrali

16. yüzyılda yapımına başlanan katedral 18. yüzyılın sonlarına doğru tamamlanmıştır. Aslında buna tam olarak tamamlanmış da diyemeyiz. Katedralin yapımında kulelerden biri tamamlanamadığı için katedrale halk arasında Tek Kollu Kadın da denmektedir.

2. Picasso Müzesi

picasso müze

Picasso’nun gelini ve torunu tarafından müzeye bağışlanmış 155 eserin yanı sıra müzede bulunan 49 eserler toplamda 204 eserlik bir koleksiyonun sergilendiği müze şehrin en önemli müzelerinin başında geliyor. Aynı zamanda müzenin inşası sırasında bölgedeki Roma ve Finike dönemine ait eserler de müzenin bodrum katında sergilenmektedir.

3. Gibralfaro KalesiüGibralfaro Kalesi

Deniz seviyesinden 130 metre yükseklikte bulunan kale 8. yüzyılda Cordoba Halifesi 3. Abd-al-Rahman tarafından yapılmış, Malaga’daki İslam kalıntılarından biridir. Bir liman olarak inşa edilen kale deniz feneri ve askeri sığınak olarak değerlendirilmiştir. Kale içinde görülecek çok fazla bir şey bulunmasa da kaleden seyredeceğiniz manzaralar sizi kendisine hayran bırakıyor.

4. MAUS

maus

Şehir merkezi ile liman arasında bulunan yıkıntı bir bölgenin bir sokak sanatçısı tarafından şekillendirilmesiyle ortaya çıkan sokak müzesi görülmeye değer. Soho ismi verilen bölgede yıkık binaların duvarlarında birbirinden etkileyici eserleri görebiliyorsunuz.

5. Alcazaba Kalesi

Alcazaba Kalesi

Şehrin bir diğer önemli askeri noktası olan Alcazaba Kalesi, eğer vaktiniz varsa Malaga gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmeniz gereken noktalardan biri. Etkileyici yeşillikler içinde bulunan kalenin manzarası ise görülmeye değer.

6. Centre Pompidou Malaga

Centre Pompidou

Tepesindeki renkli ve ilgi çekici bir küple dikkatleri üzerine çeken Pompidou Merkezi’nin açılışı 2015 yılında gerçekleştirilmiştir. Binanın içinde Frida Kahlo, Picasso gibi çok önemli isimlerin 80’den fazla eseri incelenebilmektedir. Müzede aynı zamanda görsel ve işitsel teknolojilerle müzenin işlevselliği arttırılmıştır.

7. Tivoli World

Tivoli World

Arroyo dela Miel Köyü’ndeki bu etkileyici oyun alanı özellikle çocuklu ailelerin Malaga’nın tadını çıkarmaları için mutlaka ziyaret etmesi gereken noktalardan biri.

8. Malaga Plajları

Malaga Plajları

Pek çok mavi bayraklı plaja sahip olan Malaga, 15 km. boyunca uzanan sahil şeridi ile ziyaretçilerine güneş, kum ve denizin tadını çıkarma imkanı tanıyor.

9.Larios Caddesi

Larios Caddesi

Yerli halkın en çok ilgi gösterdiği caddelerin başında gelen Larios Caddesi alışveriş yapmak, gece hayatı ve keyifli cafelerde eğlenceli zamanlar geçirmek için uğrayabileceğiniz en önemli yerlerin başında geliyor.

10. Jardin Botanico

Jardin Botanico

Temelleri 1855 yılında atılan bahçe 1911 yılında Bilbao’lu bir aileye geçerek daha deniş bir hale getirilmiştir. Birçok farklı bitki türünün bulunduğu bahçe 1994 yılında belediye tarafından kamulaştırılarak halkın ziyaretine açılmıştır.

11. Ronda

ronda

Keltlere ait olan ve kentin 100 km. batısında bulunan Ronda, iki tepe arasında bulunan köprünün etkileyici görünümüyle mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin