Lüksemburg’da Gezilecek 16 Yer | Detaylı Anlatım

lüksemburg

Lüksemburg 1650 kilometrekareden küçük, nüfusu 500 binden az olsa da önemli miktarda gezilecek yer sunuyor.

Lüksemburg gezilecek yerler listesinde en önemli cazibe merkezlerinin çoğu UNESCO Dünya Mirası olarak belirlenmiş. Lüksemburg’un küçük büyük demeden bütün yerleşim yerleri güzel sahneler vadediyor. Belçika ve Hollanda gibi çevre ülkelerden de hatırı sayılır miktarda turist yıl içinde ülke giriş çıkış yapmakta.

#1 Lüksemburg Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- The Old Quarter

The Old Quarter

Güzel Lüksemburg şehrini keşfetmek için tarihi eski mahalleden daha iyi bir yer yoktur. 1994’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren yer, eski surları ile göze çarpıyor. Avrupa‘nın en önemli eski şehirlerinden biri olarak da gösterilir. Kale, “Kuzey’in Cebelitarık’ı” olarak adlandırılmış fakat 1867-1883 arası orjinal yapı yıkılmış. Günümüzde yeri hâlâ belli oluyor.

Arnavut kaldırımlı yollar, büyüleyici eski evler ve binalar, bahçeler, tarihi bahçeler size ilk tanışma için çekici gelecektir.

2- Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi

Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi

Lüksemburg’da gezilecek yerler listelerinin başında bu müze mutlaka gelir. Arkeolojik buluntular, mobilyalar, silahlar, ülkenin tarihini anlatan çarpıcı belgeler, Gallo-Roma Dönemine ait eşyalar gibi bir sürü miras sergilenir. Lüksemburgluların sanata olan ilgisini ve sevgisi müzeler aracılığıyla anlayacaksınız. Modern sanatçıların insanları etkileyen olayları nasıl tasvir ettiği de önemli bir nokta.

3- The Bock and the City Casement

The Bock and the City Casement

Lüksemburg’ın Bock kayalıkları ilginç bir yapıdır. 21 kilometrelik yer altı geçitleri kaya kanalıyla kesiliyor. Eskiden binlerce savunmacının bulunduğu bir yermiş. 40 bin metrekarelik etkileyici bir alanı, surların üzerinde yürüyerek keşfedebilirsiniz.

4- Corniche Duvarları

Corniche Duvarları

Lüksemburg’daki Corniche’nin muhteşem duvarları “nehir vadisinde eski şehri geçtikçe yükselen Avrupa’nın en güzel balkonu” olarak adlandırılır. Burada aristokrat ve sığınma evleri biraz daha fazla dikkat çekiyor. Aziz Michael Kilisesi’nin manastır bölümü de unutulmamalı. Tarih boyunca bazı önemli yapıların ortak özelliğinden biri, bu duvarlar arasında inşa edilmiş olmalarıdır.

5- Place Guillaume II

Place Guillaume II

Lüksemburg’un en büyük açık alanlarından biri olan Place Guillaume, günümüzde bir yaya bölgesi haline getirilmiş. Eski Franciscan manastırı burada bulunuyordu. Alanın ortasında II. William, Hollanda Kralı ve Lüksemburg Büyük Dükası heykelini görebilirsiniz.

Çevrede yakın zamanda restorasyondan geçen değerli mirasları da fark ediyorsunuz. İspanya etkisinin olduğu yapılar da geziye çeşitlilik katıyor.

6- Echternach ve Benedictine Manastırı

Echternach ve Benedictine Manastırı

Almanya ile sınır oluşturulan Echternach, Sure Nehri boyunca uzanıyor. Orman, şelale, kayalık, dar sokaklar gibi unsurlar iyi korunduğu için Orta Çağ havası günümüze de taşınmış.

Ülkedeki en önemli dini yapılardan Benedictine Manastırı ise kurucusu Aziz Wilibrord’un kalıntılarını içerir. Onuncu yüzyıl öncesine ait fresklerle boyalı olan kilisede mayıs sonundan haziran sonuna kadar uluslararası müzik festivali organize ediliyor.

7- Luxembourg Ardennes

Luxembourg Ardennes

Lüksemburg şehrinde oldukça düz bir manzaraya tam tersi bir şekilde duran Ardennes; yüksek ormanlık platolar, uçurumlar, ormanlık tepeler ve gizli vadilerin yanı sıra sayısız etkileyici manzaralar bulacağınız yerdedir.

Hitler’in İkinci Dünya Savaşı’ndaki son büyük seferini gerçekleştirdiği bölgede güçlendirilmiş kaleleri göreceksiniz. Wiltz Kalesi’nde Bulge Savaşı Müzesi, İkinci Dünya Savaşı temalı sergileriyle turistleri ağırlıyor.

8- Bourscheid Kalesi

Bourscheid Kalesi

Bir köy olan Bourscheid yüksekçe bir platoda bulunur ve Sure ve Wark nehirleri ile sınırları çizilir. Çok güzel manzara karşısında keyif yapmak isterseniz bu köyü kesinlikle tercihleriniz arasında bulundurun. Kalenin akşam vakitlerindeki aydınlatmalarla bambaşka bir havaya büründüğünü de belirtmeden geçmeyelim.

9- Mondorf-les-Bains

Mondorf-les-Bains

Yerel ürünlerle yapılan yemekleri ile çok meşhurdur. Mutfak konusunda eline su dökmek zordur. Zamanında buraya Romalılar sıkça uğradığı için kalıntıları şimdi çıkarılıyor.

Termal su, spor ve eğlence aktiviteleri gibi şeyler de eklenince Mondorf tam bir turistik merkez olmuş.

10- Esch-sur-Sure

Tabiat parkları bozulmaya uğramazsa her canlı için güzellikler sunar. Sure’deki göl, orman, yayla, ekolojik denge, yaban hayatı rehberli turların düzenlenmesine olanak sağlamış.

Göl içinde veya çevresinde tekne turları, balıkçılık, dalış, yelken gibi etkinliklerde bulunabilirsiniz. Doğa parkında dolu dolu bir gün geçireceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

11- Walferdange Kalesi

19. yüzyılın sonuna kadar Grand Ducal‘ın ikametgahı olan kale, Lüksemburg’un başlıca turistik güzergahlarından biridir. Kalenin yer aldığı bölgede bir de köy var. Manzaranın yanında yer altı su kemeri içeren geniş bir arkeoloji burayı daha önemli yapıyor.

12- Larochette

Larochette

Larochette, ormanlarla çevrili dar, kayalık bir vadi içinde yer alan şirin bir eski pazar kentidir. Mükemmel bir Orta Çağ meydanına, endüstri müzesine ve birçok eski sokağında tarihi eserlere sahiptir. Art Nouveau freskleri için Neo-Roma kilisesine girmeyi ihmâl etmeyin.

13-Berdorf 

Berdorf

Berdorf, Lüksemburg Büyük Dükalığı’ndaki üst sıralarda yer alan turisti gezi noktalarından biri olarak gösteriliyor. Çok iyi korunmuş vadiler, patikalar ve kayalıklar arasında 3 bin dönümlük orman bulacaksınız.

14- Beaufort Kalesi

Beaufort, Mullerthal bölgesinde bir platodadır. Yakınında 12. yüzyıldan kalma, neo-gotik bir kilise olduğu için iyi bilinir. Kalenin büyük bir kısı yaşamaya elverişli olmasa da keşfetmek için hâlâ iş yapıyor.

15- Vianden

Vianden

Dokuzuncu yüzyıla dayanan tarihi ile mimari konuda rakiplerini geride bırakıyor. 1248’de yapılan gotik tarzda kilise yakın zamanda komple restorasyondan geçmiştir. Müze bölümünde ise 18. ve 19. yüzyılda yaşayan ressamlardan örnekleri barındırıyor. Bakımlı bir yer olduğundan dolayı hem yerli hem de yabancılar tarafından çok ziyaret edilir.

16- Parc Merveilleux

Parc Merveilleux

Fransa sınırından sadece üç mil mesafede olan Parc Merveilleux, her yıl binlerce ziyaretçiyi cezbediyor. Eğlence merkezi diyebileceğimiz yerde mini golf sahası, midilli ekspres, konser alanı gibi şeyler var.

Lüksemburg, Avrupa tatilleriniz için her şeyin kalitelisini sunan ülkelerden biri. İngiltere, İtalya, Almanya gibi akla gelen ilk ülkelerden olmasa da en az onlar kadar çeşitlilik sunuyor. Şimdi vakit kaybetmeden en hesaplı Lüksemburg uçuşlarından birini satın alıp yola çıkmanın tam vakti..

 Lüksemburg gezilecek yerler ile ilgili yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Lüksemburg’da Ne Yenir Ne içilir? | 8 Enfes Lezzet

Lüksemburg'da ne yenir? Ne içilir?

Batı Avrupa’ya doğru yola çıkıp Lüksemburg’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık… ” Lüksemburg’da Ne Yenir? Ne içilir? ” Yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini birlikte öğrenelim. Listemizin ilk sırasında; 1- Cheese Fondue İsviçre, Fransa, Belçika gibi ülkelerde oldukça meşhur olan fondü, tatlı ve tuzlu maddeleri eritmek için kullanılıyor. Bazen çikolata sosuyla bazense peynir eritilen fondüler Lüksemburg’un popüler … Devamını oku…

Bizi Takip Edin