Kuşadası’nda Denize Girilecek Yerler – En Güzel 19 Kuşadası Plajı

Aydın iline bağlı turistik bir ilçe olan Kuşadası, ülkemizin önemli cazibe merkezlerinden bir tanesidir. Bölge coğrafyası bakımından Kuşadası, doğusunda Söke, kuzeyinde İzmir, batısında da Ege denizi yer almaktadır. Kuşadası’nın tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. M.Ö. 3000’li yıllarda leyleklerin yaşadığı bilinen Kuşadası tarihin farklı dönemlerinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kuşadası bir sahil kentidir. Uzunca sahilleri ve plajları ile ünlüdür. Kentin bu özelliği, tarih boyunca bölgenin bir liman kenti olarak kullanılmasına sebep olmuştur. Özellikle deniz ticaretinde dönemin en önemli imparatorluklarından biri olan Cenevizliler, daha ileriki dönemlerde Romalılar ve Türk egemenliğinden sonra Osmanlı İmparatorluğu, Kuşadası’nı deniz ticaretinde aktif olarak kullanmıştır. Kuşadası nüfus yoğunluğu olarak sürekli artış gösteren bir bölgedir. Son verilere göre 110 bin dolaylarında bir nüfusa sahip olan Kuşadası, özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğunu ikiye katlamaktadır.

Kuşadası hem yerli hem de yabancı turistlerin tatil için seçtikleri tatil bölgelerinden biridir. Mavi bayraklı plajları, tertemiz doğası, yemyeşil ormanları, verimli toprakları ile birlikte Kuşadası, oldukça popüler bir bölgedir. Kuşadası ülkenin merkezi bir noktasında yer almaktadır. Bölgeye ulaşım için havalimanı en çok tercih edilen ulaşım türüdür. Adnan Menderes Havalimanı ile Kuşadası merkezinin uzaklığı yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. Kuşadası yalnızca yaz turizmi için değil, bölgede yer alan lüks oteller ve konferans salonlarından dolayı iş turizmi için de sıklıkla tercih edilmektedir. Kuşadası’nda uygun fiyatlar ile gezilebilecek birçok müze bulunmaktadır. Aynı zamanda Kuşadası bölgenin yerel mutfağı için oldukça zengin menüleri misafirlerine sunmaktadır. Yaz boyunca oldukça kurak olan bölge, özellikle Temmuz ayında ortalama 25 derecelik sıcaklıklara ulaşabilmektedir.

Ücretli Plaj Yerleri

İçmeler Koyu

Kuşadası Güzelçamlı bölgesinde yer alan İçmeler Koyu, bölgenin en çok tercih edilen ve yoğunluğu en fazla koylarından bir tanesidir. Dilek Yarımadası’nda yer alan milli parkın içerisindeki ilk koy olan İçmeler Koyu, 650 metre gibi uzun bir sahile sahiptir. Koy yeşil çamlık ağaçlar ile mavi denizin birleştiği eşsiz bir doğa harikası olarak öne çıkmaktadır. İçmeler Koyu yaz boyunca yoğun bir ziyaretçi ağırlamasına karşın son derece bakir ve temiz kalabilmeyi başarmıştır. Bunun en temel sebebinin başında İçmeler Koyu’nun bir milli park içerisinde yer almasıdır.

İçmeler Koyu’nun denizi oldukça berrak ve temizdir. Koy içerisinde çeşitli ihtiyaçların giderilmesi adına belirli tesisler bulunmaktadır. Tesis içerisinde yine aynı şekilde şezlong ve şemsiye kiralama, duş alabilme, soyunma kabinleri, tuvalet gibi hizmetler bulabilmek mümkündür. İçmeler Koyu bölgenin kolay ulaşılabilen koylarından biridir. İçmeler Koyu’na rahatlıkla kendi aracınızla gelebilir ve park sorunu yaşamadan harika bir deniz deneyimine tanıklık edebilirisiniz.

Nasıl Gidilir: İçmeler Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, market, kır gazinosu, piknik alanı ve piknik masaları, mescit, yürüyüş ve bisiklet yolu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aydınlık Koyu

Dilek Yarımadası’nda yer alan milli parkın içerisindeki bir diğer koy alanı ise Aydınlık Koyu’dur. Aydınlık Koyu milli parkın en uzun koylarından biridir. Yaklaşık olarak 850 metrelik geniş bir plaja sahip olan Aydınlık Koyu, parkın girişinden 5 kilometrelik bir mesafede konuşlanmaktadır. Aydınlık Koyu, son derece temiz bir plaja ve berrak aydınlık bir denize sahiptir. Deniz altı bitki örtüsünü gözlemleyebilmek için bu koyda dalış yapabilmek mümkündür.

Aydınlık Koyu çok sığ bir denize sahip değildir. Aynı zamanda Aydınlık Koyu dingin ve dalgasızdır. Bu sayede çocuklu aileler de genellikle bu koyu tercih edebilmektedir. Aydınlık Koyu içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının giderilmesi adına tesisler ve büfeler bulunmaktadır. Bu büfelerden yazın kavurucu sıcağına karşın soğuk kokteyller de bulabilirsiniz. Koy içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama, tuvaletlerden ve soyunma kabinlerinden faydalanma gibi hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Aydınlık Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan ikinci koy alanıdır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı ve piknik masaları ve orman yürüyüş yolu.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kavaklıburun Koyu

Milli parkın en uzun plajına sahip olan Kavaklıburun Koyu, yaklaşık olarak 1 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Kavaklıburun Koyu bir diğer adıyla, Kalamaki Koyu diye de anılmaktadır. Mili parkın diğer koylarında olduğu gibi Kavaklıburun Koyu da misafirlerin her türlü hizmeti alabilmesi için çeşitli imkânlar bulunmaktadır. Bu imkânlardan en fazla öne çıkanları, şezlong ve şemsiye kiralama, duş alabilme, soyunma kabinlerinden yararlanabilme, tuvalet ihtiyacını karşılama gibi olanaklardır.

Kavaklıburun Koyu’nun denizi son derece parlak ve berraktır. Koyun plajları da altın renkli kumsallar ile kaplıdır. Bu sayede denizin hemen yanı başında güneşin keyfini çıkarırken, şehrin yoğun gürültüsünden ve stresinden uzakta, eşsiz bir dinlenme olanağına sahip olabilirsiniz. Kavaklıburun Koyu, yemyeşil doğa ile iç içe denizin, kumun ve güneşin bir arada yer aldığı, sessiz ve sakin bir tatil anlayışı isteyen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken eşsiz bir tatil alanıdır.

Nasıl Gidilir: Kavaklıburun Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan üçüncü koy alanıdır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı ve piknik masaları, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve orman yürüyüş yolu.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karasu Koyu

Karasu Koyu, milli parkın en uç noktasında yer alan, parkın girişinden tam olarak 12 kilometrelik bir mesafede bulunan koydur. Karasu Koyu her türlü ihtiyaçların giderilebileceği ve hizmet alınabilecek bir koydur. Karasu Koyu içerisinde şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Büfelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, temiz su ile birlikte duş alma imkânına da sahip olabilirsiniz. Yine aynı şekilde Karasu Koyu içerisinde soyunma kabinlerinden de yararlanabilirsiniz.

Tüm bu imkânlar içerisinde Karasu Koyu, ziyaretçilerine doğa ile iç içe, yeşilliğin hemen önünde süzülen berrak bir denizin keyfini çıkarmayı vaat etmektedir. Plajın kumsal alanları, çakıl taşları ve kumların bir arada görülmesi ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmektedir. Yaz boyunca en çok tercih edilen plajlarından bir tanesi olan Karasu Koyu, yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktalarından biridir.

Nasıl Gidilir: Karasu Koyu, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde bulunan dördüncü ve son koy alanıdır. Milli parka Kuşadası ilçe merkezinden sık aralıklarla kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametinde ilerleyerek milli park tabelaları yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Kuşadası’ndan 08.30, 13.00 ve 00.00, Güzelçamlı’dan 07.00, 11.00 ve 18.00’da kalkan deniz otobüsleriyle de ulaşım sağlanmaktadır. Deniz otobüsü ulaşım ücreti 10 TL’dir.

Giriş Ücreti: Yaya 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 19 TL, minibüs 55 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 163 TL. (Ücretler değişiklik gösterebilir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı ve piknik masaları ve orman yürüyüş yolu.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tren Beach Club

Tren Beach Club
Fotoğraf: Mustafa Demirci

Kuşadası’nın en özel beach clublarından bir tanesi olan Tren Beach Club, özel bir işletmeye aittir. Son derece farklı bir konsept anlayışı ile hizmet veren Tren Beach Club, yaz boyunca bölgenin en yoğun mekanlarından biri olmaktadır. Tren Beach Club, ünlü sanatçıları ve DJ’leri bünyesinde ağırlamakta ve çeşitli etkinlikler ile birlikte misafirlerine deniz ile iç içe harika deneyimler yaşatmaktadır. Kaliteli müzikler eşliğinde, zengin menü ile birlikte, hem berrak suyun hem de güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak noktalarından bir tanesi olan Tren Beach Club, misafirlerini memnun bir şekilde ağırlayabilmek için her türlü imkânı sağlamaktadır.

Tren Beach Club’a giriş için belirli miktarda bir ücretin ödenmesi gerekmektedir. Aynı şekilde Tren Beach Club içerisinde alınan her türlü hizmet için ücret ödenmesi gerekmektedir. Özellikle Tren Beach Club’a araçları ile gelen misafirler için de vale hizmeti bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (1 alkollü veya alkollü içecek dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, plaj bar, mini iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/trenbeachkusadasi/

Haritada Görüntüle >

Jade Beach Club

Jade Beach Club
Fotoğraf: Lisa Seyrek

Kuşadası’nın yaz aylarında en çok tercih edilen mekânlarından bir tanesi de Jade Beach Club’dır. Jade Beach Club, Kuşadası’nda Yılancı Burnu olarak belirtilen bölgede yer almaktadır. Jade Beach Club, özel olarak dekor edilmiştir. Birbirinden canlı renkleri içerisinde barındırmaktadır. Jade Beach Club içerisinde ayrı olarak konumlanmış localar, zengin menüye sahip restoranlar ve birden fazla renkleri içeren şezlonglar yer almaktadır.

Oldukça geniş bir alanda varlık gösteren Jade Beach Club, deniz keyfini misafirlerine oldukça fazla yaşatmasının yanı sıra, geniş hizmet konsepti anlayışı çerçevesinde, düğünlere, eğlencelere, konserlere ve gece kulüplerine de ev sahipliği yapabilmektedir. Jade Beach Club, araçlarla gelenler için otopark ve vale hizmeti de sunmaktadır. Tüm gününüzü dolu dolu hiç sıkılmadan birçok aktivite yaparak geçirebileceğiniz Jade Beach Club, Kuşadası’nın yazları en popüler mekânlarından bir tanesidir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 75 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, plaj bar, mini iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, su sporları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/jadebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Miracle Beach Club

Miracle Beach Club
Fotoğraf: Pa Li

Ülkemizdeki en çok tercih edilen beach clubların ilk sıralarında bulunan Miracle Beach Club, yaz mevsimi boyunca binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Miracle Beach Club, misafirlerine eşsiz bir deniz ve Kuşadası’nın harika manzarasının yanı sıra, birbirinden çeşitli imkânlar da sunmaktadır. Gün boyunca berrak denizin, altın renkli kumsalların tadını Miracle Beach Club’da çıkarabilir, geceleri birbirinden eğlenceli programlar ile tatil keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Miracle Beach Club, özel bir işletmedir. Geniş bir alana yayılan işletme, yalnızca denize girmek için değil çeşitli eğlenceler, düğünler, konserler, kutlamalar ve organizasyonlar için de kullanılabilir. İşletmenin dünya lezzetlerini bünyesinde barındıran restoranı ile birlikte, soğuk ve sıcak içeceklerin sunulduğu bar imkânı da bulunmaktadır. Miracle Beach Club, özel bir işletme olduğu için cluba giriş ücretlidir. 50 Türk Lirası gibi bir giriş ücretine sahip olan Miracle Beach Club’ın içerisinde sağlamış olduğu hizmetler de belirli ücretlere tabi olmaktadır. Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yer alan Miracle Beach Club, oldukça merkezi bir konumda yer aldığı için kolay bulunabilir. Aynı zamanda araçları ile cluba gelecek olan misafirlere vale hizmeti de sunulmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, plaj bar, DJ performansı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/miraclekusadasi/

Haritada Görüntüle >

Paradise Plaj & Cafe Bar

Paradise Plaj, Cafe & Bar

Kuşadası Yavansu bölgesinde yer alan Paradise Plaj, Cafe ve Bar, denizin hemen kıyısında, plajın üzerinde misafirlerini ağırlamaktadır. İncecik kumsalları, otantik şemsiyeleri ve renkli şezlongları ile birlikte misafirlerine farklı bir deniz deneyimi sunmayı hedefleyen Paradise Plaj, bölge halkı tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Plaj merkezi bir konumda olduğundan dolayı, son derece basit ulaşılabilirdir. Şahsi araçları olmayanlar dolmuşlar ile birlikte plaja ulaşabilirler. Plaj içerisinde birçok imkân sunulmaktadır. Birbirinden lezzetli ürünlerin sunulduğu restoranlar, soğuk kokteyller plaj içinde sunulmaktadır. Özellikle manzarasından dolayı güneşin batışını izlemek isteyenler, Ege’nin serin rüzgârı eşliğinde şehrin gürültüsünden, stresinden ve kalabalığından uzakta bir deneyim yaşamak isteyenler için Paradise Plaj, Cafe ve Bar oldukça mantıklı bir tercihtir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL. (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, bar, DJ performansı, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Secret Beach

Secret Beach Kuşadası Arya

Kuşadası’nda yer alan Secret Beach, bölgenin mavi bayraklı halk plajlarından bir tanesidir. Yaz boyunca yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği plaj denize sıfır olarak konumlanmaktadır. Plajın arkasında yeşillik alanlar mevcuttur. Bu sayede berrak deniz ile yeşil ağaçlar Secret Beach’de iç içedir. Bölgeye ulaşım oldukça kolaydır. Bu sayede her gün yüzlerce insan kolaylıkla incecik kumların, berrak denizin içerisinde kendini bulabilmektedir.

Secret Beach içerisinde şezlonglar ve şemsiyeler de bulunmaktadır. Secret Beach’in şehre uzaklığı yaklaşık olarak 5 kilometredir. Beach içerisinde tuvalet ve duş imkânları da bulunmaktadır. Aynı şekilde Secret Beach içerisinde her türlü yiyecek ve içecek hizmeti alabilmek için işletmeler bulunmaktadır. Secret Beach içerisinde çocuklar için oyun alanları da bulunmaktadır. Secret Beach sığ bir denize sahiptir. Bu sayede çocuklar ve iyi derecede yüzme bilmeyen için uygun bir alandır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/aryakusadasi/

Haritada Görüntüle >

Öküz Beach Club

Öküz Beach Club
Fotoğraf: Zerrin İskeçlier

Kadınlar Denizi mevkiinde yer alan Öküz Beach, Kuşadası’nın en ünlü beach clublarından biridir. Deniziyle, dekorasyonuyla, yemekleriyle, içecekleriyle ve nezih atmosferiyle benzerlerine fark atan beach, konforlu bir deniz tatili geçirmek için gereken her şeye sahiptir. Güler yüzlü personeli, hızlı servisi ve sunumuyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlarken, misafirler alkollü veya alkolsüz içecekler eşliğinde deniz manzarasına karşı nargile keyfi yapabilir.

Özel beach işletmesi olan Öküz Beach Club’a giriş ücretlidir. Şezlong, şemsiye, minderler, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetler de ayrı ücret kapsamında kullanılabilir. Mekânın restoranı oldukça geniş bir menüye sahiptir. Makul fiyatlarla harika yemekler yiyebilirsiniz. Plaj ve deniz tabanı ince kumludur. Deniz hemen derinleştiği için yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir. İyi yüzme bilenler ise atlama iskelesinden atlayarak kendilerini Ege’nin derin sularına bırakabilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 60 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, bar, DJ performansı, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/okuzkusadasi/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Kadınlar Plajı

Kuşadası merkeze 3 km uzaklıktaki Kadınlar Plajı, Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yer alır. Şehir içinden kalkan minibüslerle ulaşım sağlanan plaj, tatil sezonunda oldukça kalabalık olur. Osmanlı zamanında sadece kadınların kullanımına açık olduğu için bu adı alan plaja günümüzde herkes girebilmektedir. Plajın deniz seviyesi sığ olduğu için çocuklu aileler için uygundur. Deniz sıcaklığı ılıktır ve deniz tabanı kum çakıl karışımıdır. Sahil ise ince kumludur.

Plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda belediye tarafından yapılan duş ve tuvaletler halkın kullanımına açıktır. Uzun kıyı şeridinde birçok otel restoran, kafe, büfe gibi işletmeler mevcuttur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı bu işletmelerden karşılayabilirsiniz. Hem yetişkinlerin hem de çocukların denizin tadını doyasıya çıkaracağı Kadınlar Plajı, öğle saatlerinde oldukça kalabalık olur. Yer bulmak için sabah erken saatlerde gitmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı. Ayrıca plaj çevresinde restoran yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Kuşadası merkezden kalkan minibüslerle 15 dakikada ulaşım sağlanan plaj, Kuştur mevkiinde bulunduğu için Kuştur Plajı olarak anılsa da asıl adı Pygelo Plajı’dır. Plaj ince kumludur. Deniz tabanı kumlu olsa da yer yer taşlar vardır.  Deniz seviyesi sığ olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Ancak deniz sıcaklığı Kuşadası’nın diğer plajlarına göre soğuktur. Merkeze çok yakın olmadığı için sakin olan plaj, tam kafa dinlemelik bir yerdir.

Kuştur Plajı’nın bir kısmı otellere aitken bir kısmı da halka açıktır. Halka açık kısımlara giriş ücretsizdir. İster şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ister kamp sandalyenizi kumların üzerine atarak kumsalın keyfini çıkarabilirsiniz. Plajda belediye tarafından sağlanan duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmeti mevcuttur. Plajın arka kısmında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe, büfe tarzı işletmeler de vardır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong (ücretli), büfe, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sevgi Plajı

Kuşadası Davutlar mevkiinde bulunan Sevgi Plajı, 12 kilometre uzunluğu ile Kuşadası’nın en uzun plajlarından biridir. Dilek Yarımadası Milli Parkı’na yakın olan plaj, Davutlar mevkiinde yaşayan yazlıkçıların vazgeçilmezidir. Tertemiz denizi ve muhteşem plajı ile sadece yazlıkçıların değil aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktasıdır. Bu nedenle yaz sezonunda oldukça kalabalık olur. Kuşadası Gençlik Festivali’ne ev sahipliği yapan plaj, Haziran ve Temmuz aylarında dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere ev sahipliği yapmaktadır.

Halk plajı olarak hizmet veren Sevgi Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler, duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmetleri mevcuttur. Aynı zamanda yeme içme ihtiyaçları için restoran, kafe tarzı işletmeler vardır. Orman ve denizin mükemmel bir şekilde iç içe geçtiği Sevgi Plajı ince kumludur. Deniz suyu sıcaklığı ılık ve deniz sığdır. Çocuklu aileler için son derece idealdir. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, sahil boyunca yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve piknik alanları bulunan Sevgi Plajı’nda piknik yapabilir sevdiklerinizle birlikte eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 20 TL. (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, market, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, koşu yolu, piknik ve kamp alanı ve araç otopark yeri (ücretli).

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Papaz Hamamı Plajı

Şehir merkezine sadece 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde olan Papaz Hamamı Plajı, Güvercinada ve Yılan Adası Koyu’nun hemen girişinde yer alır. Kuşadası’nın en sakin koylarından birinde yer alan plaj, çok fazla işletme olmayan, kalabalıktan uzak tam kafa dinlemelik bir yerdir. Önceleri kullanıma açık olmayan plaj belediye tarafından temizlenerek halkın kullanımına açılmış, bu mükemmel noktadan herkesin faydalanması sağlanmıştır.

Girişin ücretsiz olduğu plaj yerli halktan çok yabancı turistler tarafından tercih edilir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda yeme içme için birkaç adet kafe tarzı işletme mevcuttur. Taşlık ve kayalıklı bir yapıda olan plajın tertemiz berrak denizi akvaryumu andırmaktadır. Kuşadası’nda denize girilebilecek en güzel noktalardan biri olan Papaz Hamamı Plajı, görmeniz gereken yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama ve kafe.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yılancı Burnu Plajı

Kadınlar Plajı’na giden minibüslerle ulaşım sağlanan plaj, 1. derece sit alanı olarak kabul edilen bir koyda bulunur. Merkeze yakın olmasına rağmen son derece sakin olan plaj nezih, sessiz, sakin ortamıyla tam kafa dinlemelik bir yerdir. Güvercin Adası manzarasının en güzel görüldüğü bir konumda bulunan plaj, hem manzarası, hem muhteşem denizi ve plajı ile göz doldurmaktadır.

Yılancı Burnu Koyu’nda Kuşadası’nın en ünlü beach clubları yer almaktadır. Ancak koyun belli kısmı halkın kullanımına açıktır. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunan plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini bulunmamaktadır. Koyun plajı ince kumludur. Deniz tabanı kum ve taş karışımıdır. Bazen çok fazla denizkestanesi olabilmektedir. Denizde rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var. Yemyeşil doğanın içinde saklı kalmış bir cenneti andıran Yılancı Burnu Plajı’nda deniz keyfinden sonra yeşillikler arasında dinlenebilir, piknik yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınız için plaj çevresinde ücretli beach yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Uzun Plaj (Long Beach)

Kuşadası Soğucak Mahallesi’nde yer alan Uzun Plaj, Kuşadası merkeze çok yakın bir konumda bulunmaktadır. 12 kilometrelik uzunluğuyla Kuşadası’nın en uzun plajıdır ve adının hakkını fazlasıyla verir. Ulaşımı da oldukça kolay olan plaja Kuşadası merkezden kalkan minibüslerle kolaylıkla gidilebilir. Hem bu özelliği hem de sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle çok fazla tercih edilen plaj, tatil sezonunda oldukça kalabalıktır.

Upuzun sahil şeridinde ücretli -ücretsiz denize girilecek birçok yer vardır. Hangisini tercih ederseniz edin deniz, kum ve güneş aynıdır. Halk plajı kısmına ister kendi plaj malzemeleri ile giriş yapabilir ücretsiz bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Çevrede bulunan restoran, kafe, market gibi işletmelerde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ücretsiz plajda tuvalet ve duş imkânı olmadığını da belirtelim! Kuşadası’nın en güzel denizinde yüzmenin dışında Uzun Plajı’nda parasailing ve jet ski gibi su sporları da yapabilir, akşamları eşsiz gün batımı manzarasını seyredebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, market, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, havuz, su kaydırakları, bungalov ve oda konaklama yerleri, yürüyüş ve bisiklet yolu ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yeşil Plajı (Green Beach)

Kuşadası’nın en küçük ve sakin plajlarından biri olan Yeşil Plajı, palmiye ağaçlarıyla çevrelenmiş, yeşilin ve mavinin en güzel şekilde bir araya geldiği plajlardan biridir. Kafa dinlemek, sakin bir ortamda güneşlenmek, ağaçların altında dinlenip kitap okumak ve denize girmek isteyenlerin ilk adresidir. Kadınlar Plajı’na yakın olan Yeşil Plajı’na ulaşım da oldukça kolaydır bu nedenle hafta içi tam kafa dinlemelik bir yer olsa da hafta sonları oldukça kalabalık olur.

Plaj ince taneli kumlarla kaplıdır. Deniz tabanı da kumludur. Deniz dalgasızdır ve çabuk derinleşmez. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için son derece idealdir. Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz noktalar, duş ve tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler mevcuttur. Aynı zamanda plaj çevresinde bulunan kafeteryalardan yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Şehiriçi Halk Plajı

Şehir içi Halk Plajı, Kuşadası merkezde Kuşadası Marinası’nın hemen yanında bulunur. Önceleri plaj olarak kullanılmayan sahil belediyenin yaptığı çalışmalar sonucu halkın kullanımına açılmış ve ortaya yüzmek ve güneşlenmek için harika bir yer çıkmıştır. Çok geniş bir alanı bulunmayan plaj, daha çok çevredeki otellerde kalan tatilciler tarafından kullanılır. Merkezi konumu nedeniyle çok kalabalık olan plaj engellilere sunduğu imkânlar nedeniyle ‘Engelliler Plajı’ olarak da bilinir.

Plajda, engelliler için yapılmış rampalar ve tekerlekli plaj sandalyeleri bulunmaktadır. Bu sayede engelliler denize rahatça ulaşabilir. Ücretsiz giriş sağlanan Şehir içi Halk Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, soyunma kabini ve tuvalet imkânı da bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçları için ise çevrede birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Sahili ve denizi kumluktur. Deniz çabuk derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Ücretli (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Güvercinada Plajı

Güvercinada Plajı

Kuşadası’nın simgesi Güvercinada’da bulunan plaj, kumsal alanı olmayan, kayalıklardan denize girilebilen bir yerdir. Adanın sağ tarafında kalan restoranın merdivenlerinden denize girilerek uçsuz bucaksız berrak denizde yüzebilirsiniz. Çevrede bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, daha sonra buradaki restoran ve kafelerde gün batımına karşı harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Güvercinada Kalesi’ne ve dolayısıyla plaja giriş ücretsizdir. Kayalıklardan direkt denize atlayarak Ege denizinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Deniz seviyesi hemen derinleştiği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Kuşadası tatillerinde turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri olan Güvercinada Kalesi’nde hem tarihe tanıklık etmek hem de denizin tadını doyasıya çıkarmak için Güvercinada Plajı, tatil rotanızda mutlaka bulunmalı.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye ve şezlong kiralama ve market yeri bulunmaktadır. Duş ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kuşadası, mavi bayraklı plajları, tertemiz doğası, yemyeşil ormanları ve verimli toprakları ile oldukça popüler bir turizm bölgedir. Kuşadası hakkında daha fazla bilgi almak ve bir sonraki tatilinizi planlamak için Kuşadası hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin