Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kastamonu Havalimanı şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanı terminal binası içerisinde yolcuların uçuşlarını beklerken faydalanabileceği kafe, restoran, ATM cihazları, bebek bakım odaları, VIP salonu, mescit ve araç kiralama acente ofisleri gibi alanlar bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine ulaşımlar toplu taşıma servis araçları, haftanın 7 günü 24 saat çalışan taksileri, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır.

Yolcu servisleri ve taksileri gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilmek mümkündür. Özel transfer ve araç kiralama hizmeti veren acenteleri ise iç hatlar gelen yolcu terminal binasında bulabilirsiniz.

İç hat uçak seferlerine göre hizmet veren yolcu servislerinin ulaşım ücreti uygun fiyatlı olduğu için tercih edilmektedir. Bu servisleri beklemek istemeyenler ise mutlaka havalimanında boş bir taksi bulabilirler.

Kastamonu’da şehir merkezi dışında ilçelere gidecekseniz özel transfer hizmeti satın almanız doğru bir tercih olacaktır.

Şehirde birkaç gün kalmayı planlıyor ve çevre yerleri de dolaşmayı düşünüyorsanız araç kiralaması yapabilir ve ulaşımınızı keyifli kılabilirsiniz.

Kastamonu Havalimanı Ulaşım Rehberi

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine olan ulaşımlarda yolcu servisleri uçak seferlerine göre hizmet vermektedir. İç hat uçak geliş ve gidiş seferlerine göre karşılıklı olarak yolcu taşımacılığı yapan servisleri kullanarak havalimanı ve şehir merkezi arası ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Servis otobüsleri gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır. Yolcu servis otobüsleri, uçağın havalimanına inişinde tüm yolcuların çıkışı tamamlandıktan sonra hareket etmektedir. Havalimanı ile şehir merkezi arası yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 12 TL’dir. Ücreti otobüs içerisinde şoföre nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Kastamonu Havalimanı Yolcu Otobüsü

Yolcu servis otobüsleri havalimanı ile şehir merkezi arasında 4 güzergâhta hizmet vermektedir.

Havalimanı – Otogar 1. Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Divan Mobilya – Şekerci AVM Karşısı – Carrefour – Ataç Kent – Üç Yol Park Evleri – Diyanet Kız Yurdu – Hacı Bey Kavşağı – Otogar

Havalimanı – Otogar 2. Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Lider AVM Karşısı – SSK Durağı – Candaroğulları – Santra Park – İl Özel İdare Karayolları – Otogar

Havalimanı – 5. Jandarma Eğitim Alayı Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Cezaevi Altı Aycan Ambalaj – Akkent Karşısı Durağı – M.Y.O. Durağı – Muhtarlık Büfe – M.M.B. Büfe – Efe Kent – R. Gülnuş Kız Yurdu – 5. Jand. Eğt. Alayı

Havalimanı – Kışla Parkı Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Doğa Kent Kavşağı – Atatürk Spor Salonu – Sinan Bey Parkı – İl Müftülüğü – Ulugöl – Çengeller – Cevizli Parkı – Kışla Parkı

Kastamonu yolcu servis güzergâhı, güncel hareket saatleri ve detaylı bilgi için 0546 466 82 37 ve 0542 712 42 37 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Yolcu servis otobüslerini beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler ile şehir merkezine ulaşımlarını sağlayabilirler. Havalimanı taksileri gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır.

Kastamonu Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanı taksilerinin sabit bir ücret tarifesi olmadığından dolayı henüz taksiye binmeden önce varış yerinizi şoföre söylemeniz ve kendisinden bir fiyat almanızı tavsiye ederiz. Taksi ücretleri başlangıç fiyatı üzerinde kilometreye göre hesaplanmaktadır. Ancak genel itibariyle havalimanından şehir merkezine taksiyle ulaşımın ücreti 60 TL civarıdır. Havalimanı ile şehir merkezi arası taksi yolculuğu yaklaşık 25 dakika sürmektedir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Kastamonu Havalimanı’na varışta şehir merkezi veya otel dışında çevre ilçelere gidecekseniz özel transfer her zaman iyi bir ulaşım alternatifidir. Üstelik birkaç kişi ile yolculuk yapacaksanız transfer ücretini bölüşebilir, konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kastamonu Havalimanı’nda araç kiralama acentesi gibi özel transfer hizmeti de veren herhangi bir firma ofisi bulunmamaktadır. Ancak şehir merkezinde transfer hizmeti veren yerler mevcuttur. Bu firmalar arasından yapacağınız bir transfer talebi ile ulaşımınızı sağlayabilmeniz mümkündür.

Kastamonu şehir merkezinde yer alan ve havalimanından transfer hizmeti veren firmalar arasında A. Parmaksızoğlu Transfer, YK Transfer, Rental Autos ve Ayaz Transfer yer almaktadır.

Şehir merkezindeki firmalardan yapacağınız transfer rezervasyonu sonrası uçak iniş gün ve saatinizi yetkili kişiye söylediğinizden emin olun. Böylece havalimanına varışta sürücü tarafında karşılanabilir ve doğrudan aracınıza binerek varış yerinize ulaşabilirsiniz.

Kastamonu Havalimanı Özel Transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Kastamonu’da birkaç gün geçirmeyi planlıyor ve çevre yerleri de dolaşmayı düşünüyorsanız bir araç kiralaması yapmak akıllıca olacaktır. Böylece havalimanından otele ve diğer günler çevre yerleri kolaylıkla keşfedebilir, ulaşımınızı hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kastamonu Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz herhangi bir acente ofisi bulunmamaktadır.

Ancak şehir merkezinde yer alan araç kiralama acentelerinden bir rezervasyon yapabilir ve Kastamonu’ya olan uçuş gün ve saatinizi vererek kendilerinden aracı havalimanına getirmelerini talep edebilirsiniz.

Bütçenize ve kişi sayınıza göre aralarından tercih edebileceğiniz farklı araç türlerine sahip acenteler arasında Rental Autos Araç Kiralama, Ayaz Araç Kiralama, YK Araç Kiralama, Korkmaz Oto Kiralama, Dabanoğlu Oto Kiralama, Sönmez Rent a Car, A. Parmaksızoğlu Taşımacılık, Avis, Genç Dizayn Araç Kiralama ve Kastamonu Rent a Car yer almaktadır.

Kastamonu Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden havalimanına ulaşımınızı Parmaksızoğlu Servis Taşımacılığı tarafından işletilen araçlarla yapabilirsiniz. İç hat uçak seferlerine göre hareket eden servis araçlarını kullanarak Kastamonu otogarından havalimanına kolaylıkla gidebilirsiniz. Uçuşların olduğu her gün otogardan 2 adet yolcu servisi hareket etmekte olup farklı güzergâhlardan havalimanına ulaşmaktadır. Otogar ile havalimanı mesafe 20 kilometredir. Yolculuk trafiğin yoğunluğu ve ara duraklarda yolcu alırken geçen süreye bağlı olarak yaklaşık 40 dakika sürmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 12 TL’dir. Ücreti otobüs içerisinde şoföre nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Kastamonu Otobüs Terminali

Otogar – Havalimanı 1. Servis Güzergâhı:

Otogar (11.15) – Hacı Bey Kavşağı (11.30) – Diyanet Kız Yurdu (11.35) – Üç Yol Park Evleri (11.35) – Ataç Kent (11.40) – Carrefour (11.40) – Şekerci AVM Karşısı (11.45) – Divan Mobilya (11.45) – Havalimanı (11.55)

Otogar – Havalimanı 2. Servis Güzergâhı:

Otogar (11.15) – İl Özel İdare Karayolları (11.20) – Santra Park (11.25) – Candaroğulları (11.25) – SSK Durağı (11.30) – Lider AVM Karşısı (11.35) – Havalimanı (11.55)

Otogardan hareket eden yolcu servisleri belirtilen saatlerde ara duraklarda durmaktadır. Yolcuların servis saatlerinden en az 10 dakika önceden durakta olması servis otobüsünü kaçırmamaları adına önemlidir.

Otogardan Kastamonu Havalimanı’na yolcu servis güzergâhı, güncel hareket saatleri ve detaylı bilgi için 0546 466 82 37 ve 0542 712 42 37 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin