Artvin’de Kahvaltı Nerede Yapılır? | Keyif Alacağınız 16 Mekan

Yeşiller içinde bir şehir ve Karadeniz yöresinin muhteşem lezzetlerini bulabileceğiniz harika masaların kurulduğu Artvin‘in kütürel lezzetlerini bulacaksınız. Organik ürünlerin kullanılması ile hazırlanan kahvaltıların tadına doyamayacaksınız. Bahçelerden taze şekilde servis edilen yeşillikler, serbest otlayan hayvanların sütünden elde edilen peynirler, organik yumurtalar, el yapımı reçeller, hamur işleri, yerel ekmek çeşitleri ve çok daha fazlasını bulacaksınız burada. Artvin kahvaltı mekanları yazımızdan yararlanarak kendinize bir liste oluşturabilirsiniz.

Serpme Kahvaltı Mekanları

1- Mençuna Şelale Restoran

Burası Neresi? Arılı’da bulunan Mençuna Şelale Restoran, sahip olduğu zengin kahvaltı seçenekleri ile Artvin kahvaltı mekanları arasında gözde bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Sunumları renkli mi renkli göz alıcı şekilde hazırlanarak masalara getiliyor.

Bu kadar çeşide sahip olmasına karşın oldukça makul ücretler alınıyor. Masaya oturduğunuz zaman ilk olarak süzme yoğurt tulum peyniri, acılı ezme ikram ediliyor olup kahvaltı içinde; sahanda yumurta, kıymalı pide, kızartma, kaşar-örgü-çeçil peynirleri, bal, tereyağı, reçel çeşitleri, domates, salatalık, yeşillik servis ediliyor.

  • Konum: Kamilet Vadisi, 08290 Arılı/Arhavi/Artvin
  • Telefon: 0534 458 03 74
  • Çalışma Saatleri: 09:00–22:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2- Aspirin Pide Ve Kebap Salonu

Burası Neresi? Adından anlaşılacağı üzere esasen bir kebap salonu olmasına karşın kahvaltı hizmeti de vermektedir. Pazar günleri saat 14:00’a kadar devam eden serpme kahvaltı servisini aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte yaşamalısınız. Açık ve kapalı oturma alanları ile faaliyet gösteren mekanda yeteri kadar porsiyonlarda siyah zeytin, domates, salatalık, salam, tereyağı, sade omlet, beyaz peynir ve çay bulunuyor.

  • Konum: Merkez Kuledibi, Dumlupınar Cd. No:21, 08600 Hopa/Artvin
  • Telefon: 0466 351 51 31
  • Çalışma Saatleri: 07:00–22:30 / Cumartesi 08:00–22:00-pazar 09:00–21:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3- Dergah Pastahanesi

Burası Neresi? Adı üstünde pastahane içerisinde ne ararsanız var. Tatlısından tuzlusuna yelpaze oldukça geniş. İyi bir kahvaltı yapmak için rotanızı Dergah Pastahanesi’ne çevirebilirsiniz.

Zengin kahvaltısını veya kahvaltı tabağını tercih edebilirsiniz. Serpme içinde; patates/sosis kızartması, domates, salatalık, salami bal, sigara böreği, acuka, sürülebilir çikolata, muhlama, yeşil dolma zeytin, siyah zeytin, tereyağı, bal, iki çeşit reçel, peynir türleri, kısır, Rus salatası bulunuyor.

4- Seyir Cafe Restaurant

Burası Neresi? Adı gibi seyir edebileceğiniz hoş manzaraya sahip olan Seyir Cafe Restaurant, ayrıca yeşillikler içerisindeki bahçesinde haftanın tüm günler serpme köy kahvaltısı vermektedir. Gelenlerin özellikle tercih ettikleri serpme kahvaltının hakkını veren bir çeşitliliği barındırıyor içerisinde. Listenizi hazırlarken es geçmemeniz gereken bir yer.

  • Konum: Musazade, 08200 Arhavi/Artvin
  • Telefon: 0466 312 30 40
  • Yol tarifi al >

5- Hokka Bistro Cafe / Restaurant

Burası Neresi? 2016 yılında hizmete açılan Hokka Bistro Cafe / Restaurant, özel olarak tasarlanmış iç dekorasyonu ile hayli ilgi çekmektedir. Pek çok kahvaltı seçeneği sunuyorlar; köy kahvaltısı, serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı, açık büfe kahvaltı, omlet ve yumurta çeşitleri gibi.

Köy kahvaltısında; yöresel peynir çeşitleri, organik bal ve tereyağ, kaymak, organik reçel, nutella, haşlama veya sahanda köy yumurtası, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, salatalık, salam, minci minci tavalama, pekmez, bir fincan çay bulunuyor.

Kahvaltı tabağı içerisinde; peynir çeşitleri, domates, salatalık, salam, reçel, nutella, haşlanmış yumurta yeşil zeytin, siyah zeytin yer alırken yumurta seçeneklerinden; sucuklu yumurta, peynirli yumurta, kavurmalı yumurta, patatesli yumurta yer alıyor.

Serpme kahvaltısında ise; peynir çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates, salatalık, salam, reçel, nutella, tereyağ, patates kızartması, sigara böreği, bir fincan çay sunulurken omlet çeşitlerinden; peynirli omlet, mantarlı omlet, sebzeli omlet, sucuklu omlet, kavurmalı omlet, karışık omleti tercih edebilirsiniz.

Bunlara ek olarak; peynirli-kaşarlı-patatesli gözleme, klasik-kaşarlı- sucuklu-peynirli- patatesli tost, muhlama, acılı-acısız-kiremitte menemen, lavaş tost, Ayvalık tostu gibi alternatiflerden sipariş edebilirsiniz.

  • Konum: Gündoğdu, Emniyet Cd. No:1, 08400 Borçka/Artvin
  • Telefon: 0466 415 46 49
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6- Köşk Restaurant

Burası Neresi? Karadeniz Bölgesi’ne has yemeklerin sunulduğu Köşk Restaurant’ta hem midenizi şenlendiriyorlar hem de gözlerinizi. Sıcak atmosferi ve samimi misafirperverlikleri ile sizi kendi evinizde gibi hissettiriyor olup gelenleri ziyadesi ile memnun ediyorlar.

Kahvaltı için serpme seçeneği sunan Köşk Restaurant, birbirinden çeşitli kahvaltılıkları barındırıyor. İçinde; birbirinden çeşitli  sıcak aperatifler, reçel ve zeytin çeşitleri ve beraberinde Karadeniz mutfağına özel muhlama servis ediliyor.

  • Konum: Sundura, 08600 Hopa/Artvin
  • Telefon: 0466 351 30 40
  • Çalışma Saatleri: 09:00–23:00
  • Yol tarifi al >

Pratik Kahvaltı Mekanları 

7- Gresta Pide

Burası Neresi? Zamanınız yok veya hızlı bir kahvaltı etmek istiyorsanız rotanızı Gresta Pide’ye doğru çevirmenizi önereceğim. Enfes lezzetlerdeki poğaça, börek ve diğer hamur işi ürünlerin bulunduğu mekanda günlük çıkan çıtır çıtır peynirli- patatesli- kıymalı börek çeşitleri, tatlı- tuzlu kurabiye çeşitleri, simit ve poğaça ürünleri mevcut. Dilerseniz kahvaltı tabağı da tercih edebilirsiniz. Arhavi merkezde konumlanan mekan samimi bir ortama sahip olup makul ücretler alınıyor. Artvin kahvaltı mekanları listenize mutlaka almanız gerekiyor.

  • Konum: Musazade, İnönü Blv., 08200 Arhavi/Artvin
  • Telefon: 0466 312 75 20
  • Çalışma Saatleri: 05:00–23:00
  • Yol tarifi al >

8- Loresima Cafe ve Bistro

Burası Neresi? Pek çok menü sunan Loresima Cafe ve Bistro’da hem serpme köy kahvaltı hemde hızlı kahvaltı seçeneğini bulabilirsiniz. Serpme köy kahvaltısı içerisinde; peynir/reçel çeşitleri, yeşil/siyah zeytin, domates, satalaık ve sahanda hazırlanan sıcak aperatifler yiyecekler bulunuyor. Şeçkin bir ortamın hakim olduğu kafenin çalışanları da bir o kadar seçkin insanlardan oluşuyor. Ayrıca kahvelerini de öve öve bitiremiyor gidenler. Denemek lazım diye düşünüyorum.

  • Konum: Yukarı Hacılar, Atatürk Blv., 08200 Arhavi/Artvin
  • Telefon: 0466 999 18 51
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00
  • Yol tarifi al >

9- Bombaci Burhan

Burası Neresi? Artvin merkez noktada hizmet veren Bombacı Burhan, harikulade lezzetlerde tostlar yapıyor. Peynirli, sucuklu ve karışık olarak sunulan tostların içerisinde bol malzemelerin bulunduğu bu tostçuda peynirinde sucuğunda tadına varıyorsunuz. Meşhur bombasının içerisinde ise; kaşar peyniri, sucuk, yumurta, sivri biber, turşu, ketçap ve mayonez bulunuyor ancak lezzetindeki hüner tabi ki yapanın. 🙂 Salaş kendi halinde bir mekan ancak zaten bu tarz yerlerin lezzeti oluyor, bilirsiniz. Bölgedeki en meşhur yer olması sebebiyle bombasını yemeden geçmeyin dşyor ve Artvin kahvaltı mekanları listenize eklemenizi tavsiye ediyorum.

  • Konum: Çayağzı, Fevzi Çakmak Cd. No:68, 08000 Artvin Merkez/Artvin
  • Telefon: 0466 212 62 05
  • Yol tarifi al >

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

10- İstasyon Cafe

Burası Neresi? Et yemekleri ile adından söz ettiren İstasyon Cafe, kahvaltı konusundaki başarısını kanıtlamış bir mekan olarak listemize içim rahat bir şekilde ekliyorum. Haftanın yedi günü sabahtan öğleye kadar serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı şeklinde hizmet verirken pazar günleri ise açık büfe kahvaltı servisi yapıyorlar.

Neden Gitmeliyim? Tüm bölgeleri kapsayan kahvaltı yelpazesi ile lezzetli bir başlangıç yapmanızı sağlayan kafede otururken dalgalanan denizin sesi eşlik ediyor olacak. Sunumlar gayet başarılı, göze hitap ediyor olup çalışanlar müşterilere karşı ilgili ve kibarlar.

Kahvaltı tabağı içerisinde; tulum peyniri, kaliteli beyaz peynir, Van’a özgü yoğurtlu bir sos, patates kızartması, domates, salatalık, yeşil/siyah zeytin, iki bardak çay gibi ürünler servis ediliyor.

Serpme kahvaltısında; domates, salatalık, biber, sürülebilir çikolata, sahanda göz yumurta, kuru meyve tabağı, patates/sosis kızartması, sigara böreği, yeşil/siyah zeytin, bal, tereyapı, kaymak, acuka, reçel ve peynir çeşitleri, kuymak, mevsim meyvesi, çay yer alıyor.

  • Konum: Kuledibi Mahallesi, Sahil Caddesi No:7, 08600 Hopa/Artvin
  • Telefon: 0466 351 70 07
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11- Atapark Hopa

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Atapark Hopa (@ataparkhopa)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Hopa’da faaliyet göstermekte olan Atatpark Hopa’nın menüsünde yer alan tüm ürünler tamamen organik ve taze kullanılıyor. Hepsi birbirinden güzel olan yemekler olabildiğince hızlı olarak hazırlanıp masanıza geliyor. Kahvaltı tabağı, serpme köy kahvaltısı, mini serpme kahvaltı tabağı seçenekleri yer alıyor. Ek olarak ise; gözleme, bazlama tost, kaşar-sucuk-beyaz peynir omlet sipariş edebilirsiniz.

Detaylarından bahsetmek gerekirse kahvaltı tabağı içerisinde; haşlanmış yumurta, domates, salatalık, sigara böreği, bişi, patates kızartması, salam, mozzarella peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, tereyağı, reçel yer alıyor.

Mini serpme kahvaltısında; sebzeli, turşu kavurma, mantar sote, hellim peyniri, tulum peyniri, köy peyniri, köy yumurtası, tereyağı, organik bal, dut pekmezi, ev reçeli, kuru incir, kayısı, ceviz, süzme yoğurt, Artvin zeytini, patates kızartması, bişi, mevsimlik söğüş bulunuyor.

Serpme köy kahvaltısında; muhlama, menemen, hellim peyniri, tulum peyniri, köy peyniri, köy yumurtası, tereyağı, organik bal, dut pekmezi, ev reçeli, kuru incir, kaysı, ceviz, süzme yoğurt, Artvin zeytini, patates kızartması, pişi, mevsimlik söğüş demlik Hopa çay yer alıyor.

  • Konum: Karadeniz Sahil Yolu, 08600 Hopa/Artvin
  • Telefon: 0466 351 50 00
  • Çalışma Saatleri: 10:00–22:00
  • Ortalama Fiyat: K. tabağı 30 TL- M. serpme kahvaltı 30 TL- Serpme kahvaltı 150 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12- Kurdoğlu Fener Restoran

Burası Neresi? Meşhur bir kebapçı olan Kurdolu Fener Restoran, haftanın altı günü serpme kahvaltı ve pazar günü açık büfe kahvaltı servisi yapmaktadır. Temiz ve nezih olması ile ön plana çıkıyor olup aileniz ve sevdikleriniz ile beraber çıkıp çıkıp gelin derim.

Neden Gitmeliyim? Çok çeşitli zengin bir kahvaltı sunan mekanda oldukça uygun fiyat politikası uygulanmakta. Sahil şeridinde yer alıyor olması sayesinde güzel bir manzaraya da ev sahipliği yapıyor aynı zamanda. Personeller sıcakkanlılar ve servisteki başarıları takdire şayan.

Serpme kahvaltısı içerisinde; yeşil/siyah zeytin, reçeller, peynir çeşitleri, domates, satalık, sürülebilir çikolata, muhlama, patates kızartması, kaymak, bal, ekmek, demlik çay gibi ürünler servis ediliyor. Ayrıca taze balıkları ve mezerleri ile oldukça ünlü. Bilhassa da Laz böreği yemeden ayrılmayın derim.

13- Falez Cafe & Restoran

Burası Neresi? Artvin’deki diğer tüm mekanlar gibi sahil şeridinde güzel bir manzaraya sahip olan Felez Cafe & Restoran, konforlu alanları ile misafirlerini ağırlıyor. Kahvaltı servisi oldukça zengin içeriğe sahip olup ilk etapta gözleri doyuruyor adeta. Çalışan hakikaten hızlılar zira mekana girip kahvaltı sipariş ettiğiniz takdirde 10 dakika içerisinde masa kurulmuş oluyor.

Tüm ürünler taze ve sıcak olarak geliyor. Kahvaltı içinde; ev yapımı reçeller, patates kızartması, yeşil zeytin, siyah zeytin, sigara böreği, domates, salatalık, tahin, pekmez, muhlama, köz biber, köz patlıcan, sürülebilir çikolata, haşlanmış yumurta, bal, kaymak, tereyağı, kuru meyveler, salam, peynir çeşitleri, ekmek ve çay bulunuyor.

  • Konum: Merkez Mahallesi Aşağı Hacılar Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu No:50 Petro Ofisi Karşısı Tünel Üzeri, 08200 Artvin
  • Telefon: 0542 805 60 15
  • Çalışma Saatleri: 08:30–24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14- Atatepe Restoran

Burası Neresi? Artvin Belediyesi’nin işletmiş olduğu bir sosyal tesis olan Atatepe Restoran, bölgete geldiğinizde muhakak gitmeniz gereken yerlerden biri. Atatürk’ün büyük bir heykelinin yer aldığı bu tepenin adı bu sebep ile Atatepe olarak adlandırılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Restoranın dışında tepede pek çok piknik masası da mevcut. Kendinize bir yer seçip buradan Artvin’i seyredebilirsiniz. Restoran içerisinde birçok çeşitte lezzet sizleri bekliyor. Et ürünlerinden tutun kahvaltıya kadar ne ararasanız var.

Buraya çıkış yolu biraz zorlu ancak çektiğiniz çileye değiyor. Üstelik hiçbir şey alamsanız bile kafenin çay ikramı var. Taksiyle çıkabileceğiniz gibi kendi aracınızlada gelebilirsiniz. Geniş bir alan olduğu için park sorunu yok ve ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Kaçırmayın! Kahvaltı servisi öğle saatlerine kadar devam ediyor. Serpme kahvaltısının içeriği oldukça bol ve doyurcu porsiyonlara da sahip. Fiyat ve performansı değerlendirildiğinde aldığı makul ücretlere göre hakkını veriyor. Taş fırını bile var pideleri öyle lezzetli ki yemeniz gerekiyor!

  • Konum: Dere Mahallesi 08000, Yusufeli Cd. 08000 Artvin Merkez, 08000 Merkez/Artvin
  • Telefon: 0533 055 08 08
  • Çalışma Saatleri: 08:00–22:30 / Cumartesi-08:00–22:00 / Pazar-09:00–21:00
  • Yol tarifi al >

Yöresel/Köy Kahvaltı Mekanları

15- Kristal Pide

Burası Neresi? Hopa Kule Dibi’nde konumlanan Kristal Pide, leziz kıymalı-peynirli- kavurmalı-patatesli pideleri ve börekleri ile hizmet veriyor. Sıcacık çıtır birek ve pidelerin çıktığı mekanda bir de ayran sipariş etmelisiniz.

Kahvaltıda; muhlama, sahanda yumurta, peynirli pide, salata çeşitleri, domates, salatalık, acuka, siyah zeytin, yeşil zeytin, fırından çıkmış sıcak tırnaklı pide, ev yapımı reçeller, organik tereyağı, organik bal, organik pekmez, simit sunuluyor.

Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

16- Rengin Cafe

Burası Neresi? Artvin’deki iyi bir kahve mekanı olarak ön plana çıkan Rengin Cafe, aynı zamanda sunduğu hızlı kahvaltı ile de iyi bir alternatif oluyor. Tabi bununla da kalmıyor ve açık büfe kahvaltısı ile de sadece Artvin halkının değil bölgeye gelen turistlerin de gönlünü kazanmış durumda.

Neden Gitmeliyim? Temizlik hususunda özenli davranan bir işletme olup çalışanlarının güleryüzü birleştin mi olması gereken tüm nitelikleri barındıran bir yer haline dönüşüyor adeta. Hopa’da denize nazır bir noktaya konumlandırılmış olması da ayrı bir güzellik katıyor elbette. Kim sabah güzel bir kahvaltı ederken karşısında muhteşem bir manzara görmek istemez ki? Şüphesiz herkesin hoşnut olacağı bir olay.

Bunlarla da sınırlı kalınmayıp çocuklu aileler için oyun parkı da düşünülmüş. İnsan daha ne olsun diye düşünmeden edemiyor açıkcası. Sevdikleriniz ile beraber oturun, hoş sohbet eşliğinde kahvaltınızı edin keyif alın ve anın tadını çıkartın.

Eğer açık büfe kahvaltı seçeneğinden yararlanmak istermiyorsanız hızlıca bazlama çeşitlerinden yiyebilirsiniz. Oldukça leziz oluyorlar. Peynirli veya kıymalı en çok tercih edilenler arasında. Ayrıca çeçil peynirli sandviç,beyaz peynirli simit ve dört peynirli sandviçte gönül rahatlığı ile yenebilir.

Kaçırmayın! Akşam gün batımından oluşan harika görüntüyü kaçırmayın derim! Kahve veya çayınızı yudumlarken  batan güneşin oluşturduğu görüntü adeta bir tablo eseri gibi.

  • Konum: Ortahopa, 08600 Hopa/Artvin
  • Telefon: 0555 454 46 20
  • Çalışma Saatleri: 07:30–00:30 / Pazartesi-07:00–24:00
  • Ortalam Fiyatlar: Açık büfe kişi başı 30 TL
  • Yol tarifi al > 

*Gezi için geldiğiniz bölgede detaylı bir tur yapmak isterseniz size rehber olacak Artvin Gezilecek Yerler yazmızdan yararlanabilirsiniz.

*Artvin Kahvaltı Mekanları yazımıza görüşlerinizi bildirmek veya katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin