Kars

Kars Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Kars Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kars Harakani Havalimanı’nın şehir merkezine uzaklığı 5 kilometredir. Havalimanından şehir merkezine ulaşımlar Kars Belediyesi tarafından işletilen belediye toplu taşıma otobüsleri, taksiler, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır. Havalimanının şehir merkezine olan yakınlığı nedeniyle yolcular uçak seferlerine göre ulaşım hizmeti veren belediye toplu taşıma otobüslerini tercih etmektedir. Havalimanında bekleme yapmadan doğrudan şehir merkezine gitmek isteyen yolcular ise taksileri kullanmaktadır. Mesafenin yakın olması nedeniyle taksi ücretleri çok fazla değildir. Ayrıca Kars Havalimanı’na varışta çevre ilçelere gitmek için bir özel transfer hizmeti satın alınabilir veya Kars’a gezi amaçlı gelen yolcular araç kiralaması yaparak ulaşımlarını kolayca sağlayabilirler.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Kars Belediyesi tarafından işletilen belediye halk otobüsleri havalimanı ile şehir merkezi arasında uçak seferlerine göre karşılıklı olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Şehir merkezine giden otobüsler havaalanı gelen yolcu iç hatlar terminalinin çıkışında yer almaktadır. Havalimanı ile şehir merkezi arası seyahat süresi ortalama 10 dakika olup kişi başı tek yön ücreti 5 TL’dir. Bilet ücreti otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak ödenmektedir.

Kars Havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan otobüsler hakkında detaylı bilgi almak için 0474 223 21 52 (dâhili 112) numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Kars Havalimanı’na gelen yolcular belediye toplu taşıma otobüslerini beklemeden taksiler ile doğrudan ve hızlıca şehir merkezine veya otellerine ulaşımlarını sağlayabilirler. Havalimanı taksileri haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. İç hatlar gelen yolcu terminal binasının çıkışında yer alan taksiler başlangıç fiyatı üzerine kilometre fiyatı eklenmesi ile ücretlendilmektedir. Ancak günün 24 saati aynı tarifeye sahiptirler. Havalimanından şehir merkezine taksi ile yolculuğun maliyeti 35 TL civarıdır. Ancak şehir merkezi dışında farklı bir güzergâha gitmek istiyorsanız taksiye binmeden önce sürücüden ilgili güzergâha taksi ücretinin ne kadar tutacağını öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Havalimanı taksileri uçak geliş ve gidiş saatlerine göre hizmet verdiğinden dolayı mutlaka boş bir taksi bulursunuz.

Kars Havalimanı – Şehir Merkezi: 35 TL

Kars Havalimanı – Otogar: 50 TL

Kars Havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan taksiler hakkında detaylı bilgi almak için 0535 937 76 76 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Kars seyahatinizi birden fazla kişi ve çokça bagajla yapmayı planlıyorsanız havalimanına varışta özel transfer hizmetinden yararlanabilirsiniz. Özellikçe çok fazla bagaja sahip çevre yerleşim yerlerine gidecek olan yolcular için oldukça ideal bir ulaşım alternatifi olan özel transfer hızlı ve konforlu bir yolculuk türüdür. Kars Havalimanı’na varışta özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz iki adet yerel acente bulunmaktadır. Atlas Tur ve Batuhan Tur Kars Havalimanı’na gelen yolcular için özel transfer hizmeti vermektedir. Araçları son model, modern ve konforludur. Web siteleri üzerinden detaylı bilgilere erişebilir, havalimanı transfer rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Ayrıca şehir merkezinde bulunan Kars Otel de havalimanından otele, şehir merkezine, Ani Harabeleri ve Çıldır Gölü gibi yerlere özel transfer hizmeti sağlamaktadır. Kars Otel aracılığıyla bir transfer hizmeti rezervasyonu yapmayı düşünürseniz 0474 212 16 16 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Kars, özellikle kış turizmi üzerine oldukça popüler bir destinasyon. Buz tutan Çıldır Gölü ise pek çok şehirden yerli turistin bu şehre gelmesinde önemli bir paya sahiptir. Eğer Kars’a birkaç günlük seyahat planı içerisindeyseniz bir araç kiralaması yapmak akıllıca olacaktır. Böylece hem Kars içerisinde hem de Çıldır gibi çevre yerlere ulaşımınız önemli ölçüde kolaylaşacaktır. Havalimanına iner inmez doğrudan sizi bekleyen aracınıza gidebilir ve sorunsuzca otelinize ulaşabilirsiniz.

Kars Harakani Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente ofisi bulunmaktadır. İç hatlar gelen yolcu salonunda yer alan bu acentelerden bütçenize ve kişi sayınıza bağlı olarak aralarından tercih edebileceğiniz farklı araç türleri bulunmaktadır. Öz Sema Oto Kiralama (Avis), Bey Car Rental (Budget), Turgut Reis Rent a Car (0532 393 97 77), Akbulut Rent a Car ve Cankayaoğlu Rent a Car havalimanı iç hatlar terminalinde bulunan acente ofisleridir.

Bunun yanı sıra şehir merkezinde de araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler bulunmaktadır. Ancak eğer şehir merkezindeki bir acenteden araç kiralaması yapacak olursanız yetkili kişiye uçak iniş gün ve saatini söylemeniz ve aracı havalimanına getirmesini mutlaka söyleyin. Kars şehir merkezinde araç kiralaması yapan acenteler arasında Alemdaroğlu Kars Oto Kiralama, Kardeşler Rent a Car, Lider Kars Oto Kiralama ve Park Oto Kiralama yer almaktadır.

Havalimanı/Ardahan Otobüs ile Ulaşım

Ardahan’da yaşayan ve havayolu ile seyahat edecek olan yolcular ise Kars Havalimanı’na Sınır Turizm tarafından işletilen servis otobüsleri ile ulaşımlarını sağlayabilirler. İç hat uçak seferlerine göre düzenlenen havaalanı servisi uçuştan 2,5 saat önce hareket etmektedir. Ardahan-Kars Havalimanı yolcu servis otobüsleri Ardahan şehir merkezinde Sınır Turizm Acentesi (Kongre Cad., No: 54) önünden hareket etmektedir.

Ardahan-Kars Havalimanı servis güzergâhı ve saat bilgisi için 0478 211 25 55 ve 0530 691 77 22 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kars Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Kars Havalimanı’na doğrudan giden herhangi bir toplu taşıma belediye otobüsü bulunmamaktadır. Ancak şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Kars otobüs firmaları yolcularını şehir merkezine ücretsiz servisleriyle taşımaktadır. Şehir merkezine geldikten sonra da havalimanına yakın konuma giden Yenişehir Mahallesi – Toplu Konutlar otobüs hattına binebilir ve Toplu Konut Evleri durağında inebilirsiniz. Buradan havalimanına mesafe yaklaşık 2 kilometredir. Bu mesafeyi taksiyle 10 TL ücrete gidebilirsiniz.

Ayrıca şehir merkezinden Kars Havalimanı’na belediye şehir içi yolcu taşımacılığı yapan servisler bulunmaktadır. İç hat uçak seferlerine göre düzenlenen havaalanı servisi uçuştan 2 saat önce hareket etmektedir. Şehir içi servis otobüsleri Vergül Turizm Acentesi (Faikbey Cad., No: 148) önünden hareket etmektedir.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

3 saat önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

5 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

6 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

7 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

1 hafta önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

1 hafta önce