Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Karabük, ilçesi olan Safranbolu’ya bağlı bir mahalle iken bölgede demir çelik fabrikasının açılmasıyla büyük gelişim göstermiş ve her geçen yıl nüfusu artarak 1995 yılında il statüsü kazanmıştır. Bölgede ilk yerleşimler Roma dönemlerine kadar dayanırken Osmanlı medeniyetinden kalma izler de şehirde oldukça fazladır.
Sahip olduğu Karadeniz iklimiyle oldukça geniş yeşil alanlara ve buna bağlı olarak birçok doğal güzelliğe sahip olan Karabük özellikle tarihi mimarisiyle meşhur Safranbolu ilçesiyle ön plana çıkıyor. Bölgede gezilip görülecek birçok tarihi nokta ve doğal güzellik misafirleri bekliyor. Kamp severlerin de uğrak noktalarından biri olan Karabük doğaseverler için sağladığı imkânlarla da adından söz ettiriyor.
Bu çerçevede Karabük’te gezilip görülecek yerler arasında Safranbolu Evleri, Kristal Cam Teras, Hıdırlık Tepesi, Çikolata Müzesi, Bulak Mencilis Mağarası, Yenice Kent Ormanı, Eğriova Göleti, Baklabostan Şelalesi, Şeker Kanyonu, Tokatlı Kanyonu ve Yörük köyü oldukça popüler noktalardır.
Karabük yöresinde yapılan araştırmalar 100’ü aşkın yöresel lezzet olduğunu ortaya koymuş. Bu çerçevede Karabük yöresel lezzetler açısından da misafirlerine harika imkânlar sunuyor.
Ücretsiz Kamp Yerleri
Şeker Kanyonu Kamp Alanı
Şehir merkezine 30 km mesafede yer alan Şeker kanyonu bölgenin önemli doğal güzelliklerini içerisinde barındırıyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bölge kamp ve doğal aktiviteler için oldukça uygun. Bununla birlikte kanyoning faaliyeti bölgede rahatlıkla yapılabiliyor.
Kanyon macera severler için adeta biçilmiş kaftan. Bazı noktalar oldukça rahat bir şekilde geçilirken bazı noktalarda ilerleyebilmek için yüzmek bile gerekebiliyor. Kaya tırmanışı için de oldukça uygun olan bölge doğaseverlerin akınına uğruyor. Her yıl yerli ve yabancı binlerce doğaseveri ağırlayan Şeker kanyonu günü birlik piknikler için de uygun alanlar barındırıyor.
Şeker kanyonunda harika manzaralar eşliğinde yapılan kampın yanı sıra doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları da yapılabiliyor. Ayrıca bahar aylarında kanyon içerisinde akan su üzerinde rafting ve kano sporlarının da yapılması mümkün. Pek çok doğa sporu kanyonda rahatlıkla yapılabiliyor.
Şeker kanyonunda bölge bölge büfe, kafe tarzı işletmeler bulunuyor. Buralardan kampçılar ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Ancak daha uzun kamplar ve farklı aktiviteler için bölgeye hazırlıklı gelmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: Kanyon girişinde WC, elektrik ve aperatif yem içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe bulunmaktadır. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Kanyona giriş ve kamp ücretsizdir. Dileyen kanyon girişindeki işletmenin ücretli kamp alanında da kalabiliyor.
Yenice Kent Ormanı Kamp Alanı
Şehir merkezine 30 km mesafede yer alan Yenice Kent ormanı ülkemizin en büyük blok ormanları olarak biliniyor. Bölgeye ulaşım özel araçlar tarafından sağlanıyor. Bölge koruma alanı olarak ilan edilmiş ve kampçılık faaliyetleri için sıkça tercih ediliyor.
Yenice kent ormanı coğrafyası birbirinden farklı doğal güzellikleri ile de ön plana çıkıyor. Şelaleler, piknik alanları, rengârenk bitki örtüsü ve huzurlu ortamıyla Karabük çevresinde gezilip görülmesi gereken noktaların başında geliyor. Bu sebeple Yenice kent ormanlarında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça harika alanlar barındırıyor. Oldukça geniş bir alanı kaplayan Yenice kent ormanı içerisinde yer alan kanyonlar ve akarsular doğa sporlarının yapılmasına da olanak sağlıyor.
Yenice kent ormanı yemyeşil ormanları ve tertemiz havasıyla yürüyüş yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Bölgedeki trekking rotaları orman içerisinde harika keşiflerin yapılabildiği noktalar barındırıyor. Doğa fotoğrafçıları da bölgede harika manzara fotoğrafları rahatlıkla çekilebiliyor.
Yenice kent ormanlarında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede kamp yapmak isteyenler hazırlıklarını tamamlayarak orman bölgesine gelmesi gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Göktepe Mesire ve Kamp Alanı
Şehir merkezine 45 km mesafede yer alan Göktepe tabiat parkı doğal güzelliği ve ferah ortamıyla ön plana çıkıyor. Tabiat parkına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Temiz havası ve huzurlu ortamıyla Karabük bölgesinde kamp severlerin tercih ettiği noktalardan biri olarak ön plana çıkıyor.
Yenice ilçesinde yer alan sıkça mesire alanı olarak kullanılan bölge doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran Göktepe tabiat parkı şehrin sıkıntısından bunalanlar için oldukça ferah ve sakin bir ortam sunuyor. Ancak özellikle yaz mevsiminde hafta sonları bölge oldukça kalabalık oluyor. Yine demir çelik fabrikasının bölgede yaydığı hava kirliliğinden kaçmak ve bir müddet temiz hava almak isteyenler için oldukça uygun. Doğa sporları, doğa yürüyüşleri ve günübirlik piknikler için tabiat parkı oldukça tercih ediliyor.
Göktepe tabiat parkında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler mevcut. WC, içme suyu, mescit, büfe gibi imkânlar misafirlere sunulmuş durumda. Bu sayede tabiat parkında kamp yapmak oldukça keyifli olabiliyor.
Kamp Olanakları: WC, büfe, çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve araç otopark yeri bulunmaktadır. Duş, elektrik ve çeşme imkânı bulunmuyor. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sarıçiçek Yaylası Kamp Alanı
Şehir merkezine 23 km mesafede yer alan Sarıçiçek yaylası yeşil bitki örtüsü, zengin ormanları, küçük şirin göleti ve baharda açan renk renk çiçekleriyle doğa harikası bir nokta. El değmemiş güzelliğiyle dikkat çeken yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. 1750 metre rakımda yer alan yayla kampçılık ve diğer doğal aktiviteler için gayet uygun.
Sarıçiçek yaylası geniş düzlükleri ve harika ortamıyla gezi severlerin ilgisini çekiyor. Bu çerçevede bölgede günübirlik piknikler, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık vb. faaliyetlere ilgi duyanlar bölgeye akın ediyor. Yayla hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun. Yazın popüler zamanlarında yayla oldukça hareketli ve canlı oluyor.
Sarıçiçek yaylasında bulunan küçük şirin gölet ortama oldukça farklı bir hava katıyor. Kampçılar daha çok bu göletin kenarını çadır kampı için tercih ediyorlar. Çevre illerden de oldukça fazla ziyaretçi alan sarıçiçek yaylası Karabük’ün kamp için tercih edilen en önemli noktalarının başında geliyor.
Sarıçiçek yaylasında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu çeşmeleri ile mangal yakılabilecek alanlar barındıran yaylada WC, duş, elektrik vb. imkânlar mevcut değil. Bu yüzden yaylaya hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: Yaylaya çıkılan yol üzerinde birkaç çeşme yeri bulunmaktadır. Ayrıca yürüyüş parkurları, gölet alan, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alan mevcuttur. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ulu Yayla Kamp Alanı
Bartın Safranbolu güzergâhında ve Bartın’a daha yakın bir noktada yer alan Ulu yayla şehir merkezine de 62 km mesafede yer alıyor. Ülkemizin en büyük yaylası olarak adlandırılan Ulu yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.
1200 rakımda yer alan Ulu yayla toplamda 7 km uzunluğa sahip. Geniş bir alan kaplayan yaylada hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor. Yaz kış ayrı bir güzelliğe sahip olan Ulu yaylada festivaller ve eğlenceler de düzenleniyor. Bununla birlikte yaylada yöre halkına ait ahşap yayla evleri de bulunuyor. Doğaseverlerin temiz ve ferah bir ortamda hem kamp yapıp hem de doğa yürüyüşü yapabilmelerine de olanak sağlayan Ulu yayla harika doğa fotoğraflarının da çekildiği önemli bir nokta.
Ulu yayla bölge halkı tarafından da sıkça günübirlik piknikler için tercih ediliyor. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan bölge Karadeniz ve İç Anadolu’dan yoğun bir şekilde ziyaretçi alıyor. Kış mevsiminde ulaşımda sıkıntı yaşanan yayla zengin bitki örtüsü ve kampçılar için sunduğu doğal ortamıyla oldukça ilgi görüyor.
Ulu yaylada kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu yayladan karşılanabilirken diğer ihtiyaçlar için mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, çadır kamp alanları, piknik alanı ve yürüyüş parkurları. Elektrik, duş ve WC imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sorkun Yaylası Kamp Alanı
Karabük şehir merkezine 120 km mesafede Kastamonu sınırlarında yer alan Sorkun yaylası bölgenin en güzel ve önemli yaylalarından biri konumunda. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanırken benzersiz bir manzaraya sahip olan yayla her geçen gün popülerliğini artırıyor.
Yemyeşil ortamı ve harika doğasıyla dikkat çeken yayla hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun. Günübirlik piknikler için de yöre halkı tarafından sıkça tercih edilen yaylada doğa yürüyüşleriyle daha farklı doğal güzellikleri keşfetmek mümkün. Keşfedilen güzellikleri fotoğraf meraklıları da unutulmaz karelere çevirebiliyorlar.
Yazın ayrı güzel kışın apayrı bir güzelliğe sahip olan Sorkun yaylası etrafında bulunan dik ve sarp kayalıklarda tırmanış sporu da yapılabiliyor. Yaz aylarında hem kampçıların hem de doğaseverlerin akınına uğrayan sorkun yaylası bol ağaçlı ortamıyla tertemiz bir havaya da sahip olan sorkun yaylası şehir hayatından sıkılanlar için keyifle birkaç gün geçirecekleri önemli noktalardan biri olarak öne çıkıyor.
Sorkun yaylasında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede kamp yapmak isteyenlerin bütün hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Eğriova Gölü Kamp Alanı
Karabük şehir merkezine 24 km mesafede yer alan Eğriova gölü harika manzarası ve yemyeşil ortamıyla dikkat çekiyor. Yenice ilçesi sınırlarında yer alan Eğriova göletine ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Bölge oldukça sakin ve huzurludur. Yaban hayatına karşı göl bölgesine kalabalık gitmekte fayda var.
Eğriova gölü günübirlik mesire alanı olarak yöre halkı tarafından sıkça tercih ediliyor. Huzurlu ortamı ve tertemiz havasıyla kamp severlerin hem çadır hem de karavan kampı kurmalarına olanak sağlayan Eğriova göleti doğaseverlerin uğradığı önemli gezi noktalarından. Bununla birlikte özellikle açık havada kampçılar için yıldızları seyretmek oldukça keyifli oluyor. Ayrıca gölde balıkçılık meraklıları için olta balıkçılığı da yapılabiliyor.
Yaz mevsiminde daha çok tercih edilen bölge hemen her mevsim serin havasıyla dikkat çekiyor. Yaz mevsiminde sıcaktan bunalanlar bölgede serin ve ferah havanın tadını çıkarmak için Eğriova göletine akın ediyorlar.
Eğriova gölünde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kampçıların bölgeye bütün hazırlıklarını tamamlayıp bütün ihtiyaçlarını temin ettikten sonra gitmeleri gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Boduroğlu Yaylası Kamp Alanı
Karabük’ün Ovacık ilçesinde yer alan Boduroğlu yaylası şehir merkezine 55 km mesafede yer alıyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan yayla eşsiz güzelliklere sahip. Bununla birlikte yaylada hemen her sene yayla şenlikleri adı altında farklı aktivite ve festivaller düzenleniyor.
Karabük bölgesinde yayla turizminin önemli noktalarından biri olan Boduroğlu yaylası hem çadır kampı hem de karavan kampı meraklıları için oldukça uygun. Günübirlik piknikler için de tercih edilen Boduroğlu yaylası ülkemizin her noktasından ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle yaz mevsiminde oldukça canlı ve hareketli olan yayla doğa yürüyüşleri için de oldukça uygun.
Boduroğlu yaylası doğaseverler için harika bir ortama sahip. Çevresi ormanlarla kaplı tertemiz biri havaya sahip olan yayla yürüyüş rotaları sayesinde farklı güzelliklere kapı aralıyor. Ayrıca bu noktalarda muhteşem doğa fotoğrafları çekilebiliyor. Kamp severler bu çok yönlü yaylayı kamp için sıkça tercih ediyorlar. Ayrıca yayla çevre illerden de ziyaretçi çekiyor.
Boduroğlu yaylasında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye ihtiyaçlar için mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çetiören Mesire ve Kamp Alanı
Çetiören mesire alanı şehir merkezine 48 km mesafede Eskipazar ilçesinde yer alıyor. Birçok bitki çeşidine ev sahipliği yapan bölgeye ulaşım ise özel araçlarla sağlanıyor. İlçe merkezine 10 km mesafedeki mesire alanı günübirlik pikniklerin yanında kampçılık faaliyetleri için de sıkça tercih ediliyor.
El değmemiş doğası ve harika manzarasıyla öne çıkan Çetiören mesire alanı bol su kaynakları ile de meşhur. Mesire alanının çevresinde yer alan çeşitli göletler bölgenin oldukça sulak olmasını sağlıyor. Bu sayede kamp severler hem çadır kampını hem de karavan kampını bu muhteşem doğada yapma fırsatı buluyorlar.
Yöre halkının ve çevredeki illerde yaşayan birçok kişinin mesire alanı olarak kullandığı bölgede banklar, kamelyalar olduğu gibi bir de oldukça büyük bir amfi tiyatro yer alıyor. Yılın belirli zamanlarında amfi tiyatroda gerçekleştirilen yağlı güreşleri izlemek de oldukça keyifli oluyor. Özellikle yaz mevsiminde bölge doğaseverlerin akınına uğruyor.
Çetiören mesire alanında WC ve içme suyu gibi imkânlar mevcutken gıda market vb. temel ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, piknik alanları ve yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Avdanaltı Mesire ve Kamp Alanı
Şehir merkezine oldukça yakın olan Davutlar köyü yakınlarında bulunan Avdanaltı mesire alanı dikkat çekici doğasıyla ilgi görüyor. Şehir merkezine 23 km mesafede yer alan mesire alanına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Kamp severler, doğaseverler ve fotoğraf meraklıları mesire alanında harika vakitler geçirebiliyor.
Avdanaltı mesire alanı uzun zamandır Karabük halkının mesire alanı olarak kullandığı bir bölge. Küçük bir gölete de sahip olan mesire alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılıyor. Sessiz ve sakin bir ortama sahip olan bölge orman bitki örtüsüyle de adeta oksijen deposu. Gölet etrafında yürüyüş yapmak, orman içerisinde bol oksijende vakit geçirmek insana huzur veriyor.
Avdanaltı mesire alanında kamp kuranlar hem doğanın tadını çıkarırken hem de yürüyüş rotalarıyla daha farklı noktaları keşfedebilirler. Ayrıca orman içinde ve mesire alanının farklı noktalarında harika doğa fotoğrafları çekilebiliyor.
Avdanaltı mesire alanında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Sadece WC imkânı bölgeden karşılanabilirken diğer ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çadır kamp alanları, gölet alan, piknik alanları ve yürüyüş parkurları. Elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Tokatlı Kanyonu Kamp Alanı
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yer alan kanyon bölgenin en çok ziyaret edilen noktalarından. Şehir merkezine 15 km mesafede bulunan doğa harikası bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Doğal güzelliği ve enfes manzarasıyla dikkat çeken kanyon doğa yürüyüşleri, günübirlik piknikler ve doğa kampı için de oldukça uygun.
Tokatlı kanyonu Safranbolu ilçe merkezine oldukça yakın bir noktada yer alıyor. Bu sebeple ilçeyi gezmeye gelen birçok yerli ve yabancı turist mutlaka Tokatlı kanyonuna da uğruyor. Doğayla baş başa güzel vakitler geçirilebilen alanda çadır kampı rahatlıkla yapılabilirken karavan kampı için bazı noktaları tercih etmek gerekiyor. Kanyonun üst tarafından kanyonun kuş bakışı izleneceği bir de cam teras bulunuyor. Buradaki kafelerden de faydalanarak bu harika doğaya karşı çay içmek insana huzur veriyor.
Safranbolu bölgesinin en popüler noktalarından olan Tokatlı kanyonunda derin vadilerden geçilerek eşsiz doğada oldukça keyifli yürüyüşler yapmak mümkün. Dağcılık ve doğa kulüpleri zaman zaman bölgede kampçılık ve yürüyüş faaliyetleri adı altında çeşitli aktiviteler düzenliyor.
Tokatlı kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler mevcut. Cam terasın olduğu noktada bulunan kafe, WC, büfe vb. hizmetlerden yararlanmak mümkün. Ancak kanyonun içinde kamp kuranlar için imkânlar biraz daha sınırlı olabilir.
Kamp Olanakları: Kafeterya, otopark alanı, cam teras, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları mevcuttur. WC ve elektrik ihtiyacı kafeteryadan giderilebilir. Kamp atacak olanlar yiyecek ve içeceklerini kamp alanına gelmeden önce temin etmeliler.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sırçalı Kanyonu Kamp Alanı
Şehir merkezine 23 km mesafede yer alan Sırçalı kanyonu Karabük’ün ilgi gören diğer bir kanyonu. Tokatlı kanyonuna benzer özelliklerle dikkat çeken kanyona ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ayrıca Tokatlı kanyonunda cam teras bulunurken Sırçalı kanyonunda ise doğal bir taş teras üzerinden manzarayı izlemek oldukça keyifli oluyor.
Tokatlı kanyonuna göre biraz daha sakin ve kalabalıktan uzak olan Sırçalı kanyonu göz alabildiğince uzanan muhteşem bir doğaya sahip. Bölgedeki taş terasın üstü dâhil hemen her noktada çadır kampı kurulabiliyor. Ayrıca karavan kampı için de uygun noktalar mevcut. Kamp süresi boyunca kanyon içerisindeki yürüyüş yollarını takip ederek muhteşem doğayı keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. Bunun yanında kanyonda harika doğa fotoğrafları çekebilir bu keyifli anları ölümsüzleştirebilirsiniz.
Safranbolu ilçe merkezine 10 km mesafede yer almasına rağmen yollarının kötü olması bölgeyi daha sakin ve bakir kılmış. Tokatlı kanyonunda görülen kalabalık ve yoğunluk burada pek gözükmüyor. O yüzden sakin bir ortamda doğa kampı yapmak isteyenler Sırçalı kanyonunu tercih edebilir.
Kanyonda kampçıların ve piknikçilerin faydalanacakları WC, piknik masaları ve içme suyu çeşmeleri mevcut. Ancak temel gıda ihtiyacı ve diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, çadır kamp alanları, piknik alanı ve piknik masaları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. Elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Dipsiz Göl Kamp Alanı
Safranbolu’nun oldukça otantik mekânlarından biri olan Konarı köyü çevresinde bulunan Dipsiz gölün şehir merkezine uzaklığı ise 15 km. Konarı köyü çevresinde bulunan birkaç köyden en dikkat çekeni olan Dipsiz göle ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Dipsiz göl doğal güzelliğinin yanında sıcak ve soğuk olmak üzere iki kaynaktan besleniyor ve bu özelliğiyle bazı hastalıklara iyi geldiği tahmin ediliyor. Bu sebeple bölge oldukça fazla ziyaretçi çekiyor.
Dipsiz gölün etrafı ticari bir işletmeyle çevrilmiş durumda. Buradan her türlü ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Bununla birlikte gölün hemen kenarında ve Konarı köyü çevresinde istenilen noktada hem çadır kampı hem de karavan kampı kurmak oldukça mümkün. Çevre illerden de rağbet gören Dipsiz göl özellikle suyunun şifasına inananlar tarafından kaplıca muamelesi görüyor.
Dipsiz gölde gölün etrafında bulunan işletmeden her türlü ihtiyaç karşılanabilir. Bölgede WC, restoran, büfe, içme suyu vb. ihtiyaçlar buradan rahatlıkla karşılanırken bu muhteşem doğada gölün hemen kenarında keyifli bir şekilde kahve yudumlamak da oldukça huzurlu hissettiriyor.
Kamp Olanakları: Restoran, yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları ve otopark alanı mevcuttur. WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı restoran yerinden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
İncekaya Köyü Kamp Alanı
Tokatlı kanyonu ve cam terasla hemen hemen aynı noktada yer alan ve bölgede oldukça popüler bir nokta olan İncekaya köyü şehir merkezine 16 km mesafede yer alıyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan köyde kampçılık rahatlıkla yapılabiliyor. Köy hayatını yaşamak isteyen doğaseverler bölgeyi sıkça tercih ediyor.
Tokatlı kanyonunun hemen yakınında yer alan İncekaya köyünde kamp yaparken kanyon içerisinde muhteşem bir yürüyüşe de çıkabilirsiniz. Bununla birlikte hem çadır kampı hem de karavan kampına olanak sağlayan İncekaya köyü misafirperver insanlarıyla kampçılara da oldukça yardımcı oluyor.
İncekaya köyü, çevresi hem doğal güzelliği hem de kültürel birikimiyle ön plana çıkıyor. Köy çevresinde yöresel lezzetler tadılabileceği gibi yöreye ait çeşitli hediyelik eşyalara da rastlamak mümkün. Bununla birlikte köye yakın bir noktada yer alan İncekaya su kemeri de kampçılar ve ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.
İncekaya köyünde hemen hemen her ihtiyaç karşılanabiliyor. WC, elektrik vb. ihtiyaçlar camilerden ve yöre halkından karşılanabilirken yöresel lezzetleri tatmak da gıda ihtiyacını giderebiliyor. Tabi yine de hazırlıklı olmakta fayda var.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı İncekaya köy merkezindeki bakkal, market, fırın ve lokanta, türü yerlerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ücretli Kamp Yerleri
Beştepeler Mesire ve Kamp Alanı
Beştepeler mesire alanı Karabük şehir merkezine 20 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezinden toplu taşımayla ulaşılabilen bölge yöre halkının en önemli mesire alanları arasında yer alıyor. Günübirlik piknikler, kampçılık ve farklı aktiviteler mesire alanında rahatlıkla yapılabiliyor.
Şehrin kirli havasından bunalanlar için iyi bir alternatif olan Beştepeler mesire alanı şehre nazır bir noktada yer alıyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran mesire alanı özellikle yaz mevsiminde hafta sonları yöre halkının akınına uğruyor. Çevre illerden de oldukça ziyaretçi alan bölge Karabük’e turizm amaçlı gelenlerin de uğradığı noktalardan.
Ailece vakit geçirmek için uygun olan mesire alanında mütevazı bir hayvanat bahçesi de bulunuyor. Karabük şehir merkezinin yakınında şehir halkının sıkça tercih ettiği noktaların başında geliyor. Piknik ve kampçılığın yanında düğün, kına, fotoğraf çekimi, balo vb. faaliyetler de mesire alanının harika ortamında yapılabiliyor.
Beştepeler mesire alanında kampçılar için ihtiyaçlarını giderebilecekleri yalnızca WC ve çeşme yeri bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerin ise önceden temin edilmesi gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL, otomobil 20 TL.
Doğa Cafe ve Rüzgâr Konaklama
Karabük şehir merkezine 16 km mesafede yer alan Bulak Mencilis mağaraları yakınında yer alan Doğa kafe ve rüzgâr konaklama tesisleri Karabük’ün önde gelen ücretli kamp alanlarından. Kamp alanına ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Yerleşim yerlerinden uzakta sakin bir doğada yer alan kamp alanı yerli ve yabancı birçok kamp sever tarafından tercih ediliyor.
Doğa kafe kamp alanı yaklaşık 1500 m2 konaklama alanıyla oldukça geniş bir mekâna sahip. Hem karavan kampı hem de çadır kampı için imkânlar sunan kamp alanında ayrıca bungalovlarda da konaklamak yapmak mümkün. Çam ormanlarının ortasında sakin ve temiz bir havada kamp yapma imkânı sunan Doğa kafe birçok imkânı da kampçılara sunabiliyor.
Yaz mevsiminde çadırlarda ve karavanlarda rahatlıkla kamp yapmak mümkünken kış aylarında ise bungalovlarda şömine başında sıcak ortamda konaklama sağlanabiliyor. Karabük ve Safranbolu’nun turist potansiyeli düşünüldüğünde kamp alanı hemen her mevsim oldukça kalabalık olabiliyor. Kamp ücretleri ise sezonluk ve mevsimlik olarak değişiklik gösterilebiliyor.
Doğa kafe kamp alanında kampçılar için WC, duş, elektrik, sıcak su, internet, restoran, otopark vb. imkânlar sunuluyor. Kamp severler bu imkânlar çerçevesinde rahatlıkla kamp yapabiliyorlar.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, kafeterya, mini bar, otopark alanı, çadır ve ahşap konaklama yerleri, odalarda özel WC, banyo, klima, saç kurutma makinesi ve TV.
Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarası üzerinden tesisle iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilir ve internet sitesi üzerinden konaklama rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.
Telefon: 0543 462 00 11
Web Sitesi: http://www.dogacafekonaklama.com/
Instagram: https://www.instagram.com/dogacafeveruzgar/
Safranbolu Kent Ormanı Kamp Alanı
Karabük şehir merkezine 14 km Safranbolu ilçe merkezine de 5 km mesafede yer alan Safranbolu kent ormanı gür ve zengin çam ormanlarıyla dikkat çekiyor. Toplu taşımayla hatta yürüyerek dahi kolayca ulaşılabilen bölge kafa dinlemek ve doğa içinde vakit geçirmek isteyenler için oldukça uygun.
Safranbolu kent ormanı yöre halkının mesire alanı olarak kullandığı noktalardan biridir. Bölgede piknik masaları, kamelyalar, çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurlarıyla birçok kişi keyifli vakitler geçirebiliyor. Ayrıca ormanın daha derin noktalarında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Doğayla baş başa, sakin bir ortamda kamp yapmak isteyenler Safranbolu kent ormanında unutulmaz bir kamp deneyimi yaşıyorlar.
Safranbolu kent ormanı geniş düzlükler ve gür ağaç örtüsüyle özellikle yaz mevsiminde sıcakta gölgelik arayanlar için serin ve ferah bir ortam sunuyor. Çevre illerden de birçok ziyaretçi alan kent ormanı bölgenin oksijen deposu konumunda.
Safranbolu kent ormanında kampçıların ihtiyaçları rahatlıkla karşılanabiliyor. Bölgede WC, büfe, otopark, içme suyu vb. imkânlar mevcut. Bununla birlikte kent ormanına girişler şahıs 7,5 TL, otomobil ise 15 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kamp Olanakları: WC, büfe, yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları, piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, kamelyalar, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, çöp konteynerleri ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Kişi başı 7,5 TL, otomobil 15 TL.
Çamtarla Mesire ve Kamp Alanı
Safranbolu’da yer alan Çamtarla mesire alanı ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Karabük şehir merkezine de 14 km mesafede yer alan Çamtarla mesire alanı Tokatlı kanyonu cam teras ile aynı noktada. Bölgeye ulaşım özel araçlarla ve toplu taşımayla sağlanabiliyor.
Çamtarla mesire alanı özellikle hafta sonlarını doğa içinde geçirmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği noktalardan. Safranbolu Kent ormanının devamı niteliğinde sayılan bölge çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun. Kent ormanına göre daha sakin ve sessiz olan Çamtarla mesire alanı şehrin kalabalığından uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenlere güzel fırsatlar sunuyor.
Özellikle yaz mevsiminde hafta sonları günübirlik piknikçilerin akınına uğrayan bölge çocuklu aileler için de oldukça uygun. Bölgede seyrek aralıklarla yer alan ağaçlık alanlar hem kamp için hem de piknikler için oldukça elverişli. Ayrıca Çamtarla mesire alanında yürüyüş rotalarını takip ederek Tokatlı kanyonu, kent ormanı ve İncekaya kemerini içine alan doğal noktaları görmek mümkün.
Çamtarla mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları WC, içme suyu, büfe, mescit, vb. imkânlar mevcut. Mesire alanına girişler şahıslar için 10 TL, otomobil içinse 20 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, mescit, piknik alanı ve piknik masaları, kameriyeler, çocuk oyun alanı, mangal yakılabilir alan ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Kişi başı 10 TL, otomobil 20 TL.
Çamlık Tabiat Parkı Kamp Alanı
Karabük şehir merkezinde yer alan Çamlık tabiat parkı Demir çelik fabrikasının bölgenin havasını oldukça kirletmesinin aksine bölgenin havasının temiz kalması için mücadele ediyor. Ulaşım şehir merkezinden yay olarak veya toplu taşımayla sağlanırken kampçılar ve doğaseverler şehre yakın bir noktada keyifli vakitler geçirebiliyorlar. Tabiat parkına şahıs için girişler 4 TL, otomobil içinse 12 TL olarak adlandırılıyor.
Çamlık tabiat parkı şehir merkezinde yaşayanların adeta nefes alabildikleri bir noktadır. Yeşil, ferah, temiz bir havaya sahip olan tabiat parkında hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla kurulabiliyor. Tabiat parkı içerisinde birçok çeşitte bitki örtüsü ve yaban hayatını da gözlemlemek mümkündür. Göçmen kuşların da zaman zaman uğradığı tabiat parkında kuş gözlemciliği de yapmak mümkün.
Çamlık tabiat parkı içerisinde hem kampçılar ve piknikçiler için yürüyüş ve bisiklet rotaları da bulunuyor. Bu rotalarda yeni noktalar keşfedilirken bir yandan da harika doğayı fotoğraflamak oldukça keyifli oluyor.
Tabiat parkında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler mevcut. Bölgede büfe, kır lokantası, kamelyalar, içme suyu çeşmeleri, WC gibi noktalar ziyaretçiler için hizmet veriyor.
Kamp Olanakları: WC, büfe, çocuk oyun alanı, giriş kontrol noktası, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, kır lokantası, bisiklet sporu ve otopark alanı.
Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL ve otobüs 108 TL.
Web Sitesi: http://camlik.tabiat.gov.tr/