Kapadokya’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Kapadokya, çok eski bir tarihi geçmişi bulunan Türkiye’nin en önemli yerleşim alanlarından biridir. Bölgede yer alan peri bacaları, mağaralar ve vadiler buranın turistik açıdan önemli bir yer olmasını sağlar. Kapadokya denildiğinde her ne kadar insanların aklına doğa harikası peri bacaları gelse de bölgenin zengin yemek kültürü de tadılmaya ve öğrenilmeye değerdir. Bu toprakları ziyaret etmek hem kültür turizmi açısından hem de gastronomi açısından dolu dolu bir gezi deneyimi yaşamaya değecektir.

Kapadokya, Anadolu mutfağının güzide yemeklerini deneyimleme açısından eşsiz yerlerden biridir. Türk ve dünya mutfağından çeşit çeşit yemekler bulunan Kapadokya mutfağı, gerçekten lezzetli yemekleri ile iştah açıyor. Kapadokya mutfağı, genel olarak İç Anadolu mutfağı yemeklerinin ağırlıklı olduğu bir mutfak olarak karşımıza çıkmaktadır. İç Anadolu mutfağında ise genellikle et ürünleri, tahıl ve bakliyat kullanılır. Bölgenin tarım ve hayvancılık açısından pek verimli bir bölge olmayışı mutfak kültürüne de yansımıştır. Kapadokya yemek kültürünü etkilen tek unsur iklim olmamakla birlikte bu bölgenin çok eski tarihi geçmişi bulunması ve bölgede daha önce yaşamış olan farklı milletlerden de ileri gelmektedir. Geçmişte Rumlar ve Ermenilerin yaşadığı bu topraklarda onların kültürleri geçmişten bu güne harmanlanarak günümüze ulaşmıştır. Kapadokya denildiğinde ise akla ilk gelen yemekler; testi kebabı ve güveçte pişirilmiş tandır fasulyesidir.

Kapadokya yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmesiyle önemli kentlerden biridir. Kapadokya’yı ziyaret eden kişiler eşsiz güzelliğinin yanı sıra eşsiz yemeklerin de tadını çıkarmak isterler. Bu nedenle burada en önemli soru olarak Kapadokya’da nerede ne yenir, sorusu öne çıkmaktadır. Kapadokya mutfağı çok yönlü bir mutfak olup içerisinde birçok farklı lezzeti harmanlamayı başarabilmiştir.

Kapadokya Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Kapadokya’dan Alınabilecek Yiyecekler: Türk ve dünya mutfağından birçok çeşit yemek bulunsa da yörenin kendine has yemeklerini deneyimlemek ayrı bir haz olacaktır. Öyle ki Kapadokya ile özdeşleşmiş birçok yiyecek bulunması Kapadokya mutfağının bir zenginliği olarak karşımıza çıkar. Yörenin en önemli ve en göze çarpan yiyecekleri ise; testi kebabı, ayva dolması, köftür (pekmez şirası), tandır fasulye, Nevşehir mantısı, düğü çorbası ve dolazdır. Ayrıca bu yöresel yemeklerden ayrı olarak doğal yollarla kurutulmuş meyve kuruları da Kapadokya’da mutlaka denenmesi gereken ve satın alınabilecek lezzetler arasında yer alır. Bununla beraber çörek otlu yağlı peynirler, çökelek, badem ve çiçek balları Kapadokya’dan alabileceğiniz diğer yiyecekler arasındadır.

Kapadokya’nın En Meşhur Tatlısı: Nevşehir/Kapadokya gezinizde burada mutlaka tatmanız gereken geleneksel tatlılar arasında helva gibi olan leziz dolaz tatlısı, Türk pudingi bulamaç, aside ve zerde tatlısı, un helvası ve cevizli-tahinli kabak tatlısı yer almaktadır.

Kapadokya’da Nerede, Ne Yenir?

Seki Restaurant

Seki Restoran

Kapadokya denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Seki Restoran, Argos in Cappadocia otelinin bünyesinde hizmet vermektedir. Argos in Cappadocia Kapadokya’da ödül almış bir otel olup bünyesinde yer alan Seki restoran da otel gibi ödüllü bir restorandır. Anlamı ‘’yamaçlardaki teraslar’’ olan restoran bu adı kurulduğu yamaçtan almıştır. Muhteşem doğa manzarası ve leziz yemekleri ile Kapadokya’da en çok tercih edilen yerlerden biri olmuştur. Uçhisar’da yer alan ve tamamen taş binadan oluşan bu tesisin manzarasını Peri Bacaları ve Güvercinlik Vadisi oluşturmaktadır. Restoranın otantik ortamı ve muhteşem manzarası eşliğinde yenilen lezzetli yemeklerin keyfini çıkarmak pekâlâ mümkündür.

Tüm sebzeler ve otlar restoranın organik bahçelerinden toplanır. Restoranda öne çıkan en önemli lezzet 44 saatte çömlekte pişirilen peynirli ve konfi şeftalili kuzu kol ve kuzu inciktir. Yemeklerin yanında gelen sepet peyniri ve keçi peyniri gibi yöresel lezzetler yemeğin lezzetine lezzet katmaktadır. Ayrıca restoranın hazırladığı özel spesiyaller de öne çıkan yiyeceklerdendir. Bu restorana geldiğinizde denemeniz gereken bir diğer lezzet de bölge şaraplarıdır. Otel içinde yer alan mağarada Türkiye’nin en iyi şaraplarının saklandığı mahzen bulunmaktadır. Şiraz, misket ve Kalecik üzümlerinden yapılan şaraplar denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kayabaşı Sk., No: 36, Uçhisar

Telefon: 0384 219 31 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/argosincappadocia/

Haritada Görüntüle >

The Plum Restaurant

The Plum Restaurant

The Plum Restoran, Kapadokya’nın Uçhisar Tekelli bölgesinde konumlanmıştır. 2005 yılından bu yana hizmet veren restoran çağdaş Akdeniz mutfağı ve şaraplarıyla ünlüdür. Uçhisar’ın en ucunda yer alan tesis, manzarası itibariyle nefes kesicidir. Yemek kalitesi, müşterilere olan ilgi ve buna ek muhteşem manzarası ile The Plum Restoran Kapadokya’da ön plana çıkmaktır. Yerli yabancı birçok turist tarafından tercih edilen restoranda fiyatlar Euro üzerinden alınmaktadır. Gerek normal günler gerekse özel günler için tercih edebileceğiniz restorana gitmek için internet üzerinden rezervasyon yapmak mümkündür.

Akdeniz mutfağı denildiğinde Kapadokya’da akla gelen ilk yerlerden biri olan The Plum Restoran ürünlerinin tazeliği ile de ön plana çıkmaktadır. Kendi çiftliklerinden toplanan taze ve yöresel malzemeler ile hazırlanan Akdeniz mutfağına özgü yemekler buranın olmazsa olmazları arasındadır. Tadım menüsü, Alakart kahvaltı, öğle ve akşam yemeği yiyebileceğiniz restorana gitmeden önce rezervasyon yapılması gerekmektedir. Restoranın şarapları gerçekten iyidir. Restoranın en önemli özelliği özel beslenme türüne uygun yiyeceklerinin bulunmasıdır. Vejetaryen, vegan, helal gıdalar ve glütensiz seçenekleri ile restoran konuklarına birçok seçim imkânı sağlar. Ayrıca restoranda çocuk menülerinin de bulunması buranın artı yönlerindendir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tekelli Kümesi, No: 8, Uçhisar

Telefon: 0384 219 22 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/arianalodge/

Haritada Görüntüle >

Saklı Konak Restaurant

Saklı Konak Restoran

Uçhisar Tekelli Mahallesi’nde konumlanan Saklı Konak Restoran, Kapadokya’da bölgeye özgü yerel lezzetleri denemek isteyen kişilerin tercih edebileceği mekânlardan biridir.  Tarihi bir konakta hizmet veren restoranın ambiyansı gerçekten etkileyici bir yapıya sahiptir. Özellikle daha çok akşam yemeği menüleri ile ön plana çıkan restoranın kahvaltıları da yabana atılacak cinsten değildir. Zengin bir kahvaltı menüsüne sahip olması, ürünlerinin tazeliği ve doğallığı birçok müşterinin ilgisini çekmeye yetmiştir. Burayı tercih edecek kişilerin gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırması gerekir.

Testi kebabı ile ünlü olan restoranın yemekleri gerçekten lezzetlidir. Testi kebabının yanı sıra kuru fasulye, mevsim salatası gibi Türk mutfağına özgü lezzetler buranın en beğenilen yiyecekleri arasında yer alır. Restoranın otantik havası ve leziz yemekleri ile birçok müşterinin ilgisini çekmektedir. Burada hazırlanan yemeklerin en önemli özelliği tamamının odun ateşinde ve toprak kaplarda pişirilerek müşterilere sunulmasıdır. Ayrıca yöresel yemeklerin birçoğu halen yöresel teknikler kullanılarak pişirilmektedir. Yöresel tekniklerle odun ateşinde pişmiş olan yemeklerin lezzet sırrı gelenekleri bozmayıp eski usul ve tekniklere uygun olarak hazırlanmasıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Kahvaltı 08:30 – 12:00, Öğlen Yemeği 14:00 – 17:00i Akşam Yemeği 17:00 – 22:00 saatleri arasındadır.

Adres: Tekelli Mah., 2. Karlık Sk., No: 3, Uçhisar

Telefon: 0530 568 14 98

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/saklikonak_cappadocia/

Haritada Görüntüle >

Büyük Adana Kebap

Büyük Adana Kebap, Kapadokya

Büyük Adana Kebap konum itibari ile Göreme Belediyesi’nin hemen karşısında yer alır. Göreme’nin merkezinde yer alması ulaşım açısından büyük bir kolaylık sağlar. Öyle ki buraya yürüyerek gelmek bile mümkündür. Aile olarak gitmek için tercih edilebilecek yerlerden olan mekân, yemekleri ile olduğu kadar otantik iç mekân tasarımıyla da ön plana çıkar. Kapadokya manzarasına sahip restoran, ahşap masa ve sandalyeleri ile otantik bir ortam oluşturur. Mimari olarak da ilgi gören restoran doğallığa önem vermesi ile ön plana çıkmaktadır.

Kapadokya’da ekonomik ve lezzetli bir yemek için tercih edilebilecek ilk yerlerden biri olan mekân, Adana kebabı ile ünlüdür. Adında da “kebap” yer alan mekânda kebabın her türlüsünü bulmak mümkündür. Adana kebabının yanında ikram olarak gelen salatalar ve mezeler en az kebap kadar lezzetlidir. Kebabın yanı sıra özel beslenme türlerine de yer veren restoranda vejetaryen, vegan, helal ve glütensiz yemek seçenekleri ile her türden müşteriyi ağırlayabilir. Kebabın yanı sıra değişik kebap spesiyalleri, lahmacun ve salata da burada tercih edebileceğiniz diğer lezzetlerdendir. Ayrıca Türk mutfağının yanı sıra Balkan mutfağından da değişik lezzetleri burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Orta Mahalle, Belediye Cad., No: 2, Göreme

Telefon: 0384 271 31 58

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/buyukadanakebapgoreme/

Haritada Görüntüle >

Omurca Art Cave Cafe

Omurca Art Cave Cafe

Kapadokya peri bacaları ile olduğu kadar mağaralarıyla da ilgi çekmektedir. Hal böyle olunca birçok kafe ve restoranın da mağarada hizmet vermesi kaçınılmaz olmuştur. Mağarada hizmet veren kafelerden biri de Göreme Orta Mahalle’de bulunan Omurca Art Cave Cafe’dir. Kapadokya’nın benzersiz mağaralarının içinde yemek yemek ve bir şeyler içmek için tercih edilebilecek mekânların başında yer alır Omurca Art Cafe. Etkileyici bir atmosfere sahip kafe güzel ve keyifli bir akşam geçirmek için tercih edilecek yerler arasındadır. İç ve dış ortamının süslemeler ile dolu olması ve muhteşem manzaraya sahip terasının bulunması burayı eşsiz kılar.

Yabancı turistlerin çokça tercih ettiği kafede yöresel yemekler pişirilip servis ediliyor. Yemekleri kadar hayvan sever olması ile ön plana çıkan kafe, sahipsiz kedilere ev sahibi olmuş, tedaviye ihtiyacı olan hayvanların tedavilerini sağlamıştır. Yemeklerin arkasında çalan caz müziği yemeğinize ayrı bir hava katacak ve yemeğin keyfini çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Kafede en çok ön plana çıkan lezzet ise el yapımı şaraplardır. Müşteriler tarafından çokça beğenilen şaraplardan biri de beyaz şaraptır. Ayrıca çorbalar ve salatalar da buranın öne çıkan lezzetleri arasında yerini almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi arası 12:00 – 00:00 saatlerinde açıktır.

Adres: Kazım Eren Sk., Göreme

Telefon: 0542 605 00 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/omurca_artcafe/

Haritada Görüntüle >

No: 10 Restaurant

No: 10 Restaurant Lounge

Kapadokya’nın ünlü otellerinden biri olan Elia Otel’in bir restoranı olan No:10 Restaurant, Ürgüp Ortahisar, Kaledibi sokakta hizmet vermektedir. Şık dekorasyonu ve otantik atmosferiyle yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmeyi başarmıştır. Müşterilerine çok iyi bir hizmet sunan restoran iç ve dış mekân olarak iki ayrı kısımda hizmet verir. Dış mekânda oturmak isteyen müşterilerin ısınması için sürekli odun ateşi ile ısıtma sağlanır. Bu restoran fiyat olarak bölgedeki diğer restoranlarla hemen hemen aynı olup fiyatlar makul düzeydedir.

Kahvaltı için Kapadokya’da tercih edilebilecek restoranlardan biri olan No:10 Restaurant, zengin kahvaltı menüleri ile göz dolduruyor. Zengin kahvaltının yanı sıra akşam yemeği menüsü de bir hayli dikkat çekici olan restoran şık dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Mekânın kendine has lezzetlerinden olan kale tavuğu ve Elika köftesi buranın en beğenilen ve tavsiye edilen lezzetleridir. Ayrıca testi kebabı, çorbaları ve salataları lezzetli ve doyurucudur. Yemek siparişlerinizin yanında çeşitli ikramlar gelir ve bu ikramlar da başlı başına bir lezzet abidesidir. Kapadokya’da bu restorana gitmeyi tercih ettiğinizde önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Resul Bey Sk., Ortahisar

Telefon: 0384 343 25 25

Haritada Görüntüle >

Elai Restaurant

Elai Restaurant

Uçhisar, Eski Göreme Caddesi’nde kurulmuş olan Elai Restaurant, Kapadokya’nın ilk gurme restoranı olması açısından büyük öneme sahiptir. Türk, Fransız ve Orta Doğu mutfaklarının bir sentezi olan restoran eski bir köy kahvesinin restore edilmesi ile açılmıştır. Mekânın başka bir özelliği de Erciyes, Kızıl Vadi ve Güvercinlik Vadisi’nin manzaralarına sahip olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı restoran eşsiz manzarasıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

İç pilavlı kuzu tandır, patlıcan beğendili şaşlık kebabı, portakallı ördek, Lübnan kibbesi gibi farklı yemekler No:10 Restaurant’ın menüsünde yer alır. Restoranda yemeklerin yanında asırlık şarap ya da taze şarap içmek mümkündür. Restoranın menüsünde yer alan ve Fransa’dan getirilen kaz ciğeri gerçekten denemeye değer bir lezzettir. Yengeç pasta, ıspanaklı sıcak salata burada denenmesi gereken yemekler arasındadır. Kapadokya’da fine dining denemek için gidilecek mekânlardan biri olan Elai Restaurant’a gidilmeden önce rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tekelli Mah., Eski Göreme Cad., Uçhisar

Telefon: 0384 219 31 81

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/elaicappadocia/

Haritada Görüntüle >

Topdeck Cave Restaurant

Topdeck Cave Restaurant

Kapadokya’da eski bir ahırın restore edilmesi ile açılan Topdeck Cave Restaurant, Hafız Abdullah Efendi Sokakta hizmet veriyor. Bu restoranı farklı kılan ve diğer restoranlardan ayıran en önemli özellik sabit bir menüsünün bulunmayışıdır. Bu özelliği ile farklı bir gelenek yaratmış ve bu geleneği de sürdürmeye devam etmiştir. Mekânın aşçıları günün menüsünü mutfaktaki taze gıdalara göre ayarlar ve bu da restoranın menüsünü belirler. Burası her gün 17.00’da açılır ve sadece akşam yemeği servisi vardır.

Akşam yemeği servisi olan restoranın yemekleri öğüne uygun olarak taze taze hazırlanır. Tavuk sarma, meze tabakları, mantar çorbası bu mekânın denenmesi gereken lezzetleri arasındadır. Topdeck Cave Restaurant’ının öne çıkan en önemli lezzetleri şüphesiz tatlılarıdır. Ayva tatlısı ve sütlaç buranın en beğenilen tatlılarındandır. Yemeklerin lezzetli oluşunun yanı sıra doyurucu porsiyonlara sahip olması ve fiyat performans açısından da makul düzeyde oluşu burayı ziyaret etmeniz için olumlu özellikler arasında bulunur. Bu restorana gidilmeden önce rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Pazar günleri 17:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır. Salı günleri kapalıdır.

Adres: Hafız Abdullah Efendi Sk., No: 15, Göreme

Telefon: 0384 271 24 74

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/topdeckcaverestaurant/

Haritada Görüntüle >

Old Greek Restaurant

Asmalı Konak Old Greek Restaurant

Old Greek Restaurant, Davutlu Mahallesi Şahin Caddesi’nde yer alan bir restorandır. Kapadokya’nın en güzel ve en eski kasabalarından biri olan Sinasos (Mustafapaşa) kasabasında bulunan bir Rum evidir bu restoran. Eski bir Rum Konağında hizmet veren restoranda Türk ve Rum mutfağından yemekler servis edilir. Restoranın en önemli ve en medyatik özelliği ise bir dönem Türk televizyonuna damga vurmuş olan Asmalı Konak isimli dizinin çekildiği konak olmasıdır. Dizi çekildikten sonra konak, otel ve restoran olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Menüsünde Türk mutfağı ve Kapadokya yöresel yemekleri bulunan restoran leziz yemekleri ve etkileyici, tarihi atmosferi ile ünlüdür. Restoran sabah kahvaltısı, brunch, öğle ve akşam yemekleri için uygundur. El yapımı baklavaları, çorbaları ve ev yapımı yemekleri restoranın öne çıkan lezzetlerindendir. Mekânın yemekleri meşhur olduğu kadar şarapları da bir o kadar meşhurdur. Fiyat olarak bölgedeki diğer mekânlara göre bir tık daha pahalı oluşuyla bilinir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 00:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Simasos Village, Mustafapaşa, Ürgüp

Telefon: 0384 353 53 06 – 0533 552 13 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/asmalikonak__oldgreekhouse/

Haritada Görüntüle >

Millocal Restaurant

Millocal Restaurant

Kapadokya Uçhisar’da yer alıyor. Manzarası ile öne çıkan Millocal Restaurant, kahvaltı, akşam yemeği ve öğle yemeği için tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Kızılvadi manzarasına sahip restoran eşsiz manzarası ile nefes kesmektedir. Millocal Restaurant’ın en önemli özelliği menülerde kullanılan bütün malzemelerin üreticisinden ve ait olduğu yöreden temin edilmesidir.

Geleneklerine sahip çıkmayı amaç edinen restoran bu amaca uygun olarak Türk mutfağının eşsiz yemeklerini sofraya taşıyor. Başlangıç menüsü, ana menü, makarna çeşitleri, şarap çeşitleri, ara sıcaklar, tatlılar ve salatalar restoranın menüsünü oluşturur. Bu restorana geldiğinizde testi kebabı ve erik soslu dana kaburga denemeyi unutmayın. Ayrıca restorana gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tekelli Mah., Karlık Sk., No: 30, Uçhisar

Telefon: 0384 219 22 88 – 0535 100 19 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/millocal_restaurant_cappadocia/

Haritada Görüntüle >

Lil’a Restaurant

Lila Restaurant Kapadokya

Uçhisar’ın Tekelli bölgesinde hizmet veren Lil’a Restaurant, Türkiye’nin ilk ve Relais & Chateous unvanına sahip olan Museum Hotel’in alakart restoranıdır. Kapadokya’nın en gözde yerlerinden biri olan Uçhisar’da konumlanması manzarasının mükemmel olmasını sağlamıştır. Manzaranın yanı sıra iç mekân tasarımı da dikkatleri üzerine çekmeyi başarır. Restoran nezih bir tasarıma ve otantik atmosfere sahip, bu yönü restoranın ön plana çıkmasına yardımcı olmuştur. Lil’a restoranın menüleri Türkiye’nin başarılı bir şefi olan Saygın Sesli tarafından tasarlanmıştır. Restoranda dikkat çeken bir detay ise içeriye çocukların kabul edilmemesidir.

Kapadokya yöresel yemekleri, Türk mutfağı, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini bu restoranda bulabilirsiniz. Kapadokya bölgesinin yüzyıllar boyunca birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış olması yemek kültürünün zengin olmasını sağlamıştır. Bu restoran Kapadokya yöresel yemekleri ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunar. Fine dining menüleri de bu restoranın menüsünde yer almaktadır. Dana yanağı, kup sufle buranın en beğenilen lezzetleri arasında yer almaktadır. Ayrıca zengin şarap menüsüyle de ziyaretçilerini mest eder.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tekelli Mah., Eski Göreme Cad., No: 2, Uçhisar

Telefon: 0384 219 22 20

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/lilacappadocia/

Haritada Görüntüle >

Kadıneli Restaurant

Kapadokya Kadıneli Restaurant

Kapadokya Uçhisar’da uygun fiyatlı güzel bir yemek için tercih edilebilecek restoranlardan biri de Kadıneli Restaurant’tır.  Buranın en önemli özelliği, Uçhisarlı kadınların belediye başkanına çalışmak istedikleri için ondan bir yer istemeleri sonucu açılmış olmasıdır. Kadınlar, ev ekonomisine katkı sağlamak ve çalışmak istediği için belediye tarafından onlara bir yer tesis edilmiştir ve tamamen bir kadın hareketinin ürünüdür. Yalnızca kadınlar tarafından işletilen ve kadınlar tarafından yapılan yemekler konuklara sunulmaktadır. Yemekler gerçekten lezzetlidir. Ayrıca temiz ve nezih bir mekân olması buranın artı yönlerindendir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği menüleri ile Kadıneli restoran müşterilerini beklemektedir.

Serpme kahvaltı, mantı, menemen, erişte, tatlı çeşitleri, salata, tost, köfte ve Türk mutfağından bin bir çeşit yemek sunan restoranın mutfağı gerçekten lezzetlidir. Kadıneli restoranda en çok beğenilen yemeklerden biri de lahana sarmasıdır. Restoranın mutfağındaki lezzetleri genellikle kadınların evde yaptığı ürünlerden üretilir. Ayrıca İç Anadolu’nun meşhur tatlılarından olan ‘’Aside’’ tatlısını da burada muhakkak denemelisiniz. Aside tatlısı, kavrulmuş un ve pekmezle yapılan bir tatlı olup farklı adlarla da bilinmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yukarı Mah., Fatih Cad., Uçhisar

Telefon: 0384 219 20 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/uchisarkadineli/

Haritada Görüntüle >

O Ağacın Altı

Kapadokya O Ağacın Altı Cafe

Kapadokya Göreme’de Panorama noktası olarak bilinen ‘’O Ağacın Altı’’ isimli kafe Uçhisar ve Göreme arasındaki yolun kenarında konumlanmıştır. Kapadokya denilince mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri olan O Ağacın Altı isimli kafe muhteşem manzarası ile birçok müşteriyi kendine çekmektedir. Çoğunlukla turistlerin uğrak yeri olan kafenin çevresi hediyelik eşya dükkânları, fotoğraf çekim yerleri, lokantalar ve kafeler ile doludur. Bir açık hava müzesi olarak hizmet veren bu tesisin içinde bulunan kafede, manzara eşliğinde bir şeyler içmek ve dinlenmek için tercih edebileceğiniz mekânlardan biri olarak ön plana çıkmaktadır.

Kafenin bulunduğu yer olan ağaç tamamen nazar boncukları ile bezelidir. Bu yönü ile ziyaretçileri kendine çeker. Kafede manzara eşliğinde içilen çayların keyfi bir başkadır. Self servis olarak hizmet veren kafede her çeşit içeceği bulmak mümkündür. Çay ve kahve ürünleri ile ön plana çıkan kafe, self servis hizmeti ve fiyatlarının biraz pahalı olması nedeniyle bazı müşteriler tarafından olumsuz karşılansa da muhteşem manzarası her şeye değmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 17:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Göreme-Uçhisar Yolu, Göreme

Telefon: 0542 337 83 51

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oagacinalti.kapadokya/

Haritada Görüntüle >

Muhterif Restaurant

Kapadokya Muhterif Restaurant

Kapadokya’da Uçhisar Tekelli bölgesinde hizmet veren restoranlardan biri de Muhterif Restaurant’tır. Tarihi bir yerde kurulmuş olan restoranın taş odaları var ve gezmek isteyen kişiler için bu odaları dolaşmak mümkündür. Taş odalar mağaza gibi ve bu odalarda antika eşyalar satılıyor. Restoran bu yönü ile ilgi çekici bir yapıya sahiptir.

Uçhisar’da lezzetli yemekleri ve bol ikramları ile tercih edilecek yerlerden biri de Muhterif Restaurant’tır. Yemeklerinin lezzetli oluşu kadar sunumlarının şık olması hem göze hem de damağa hitap ettiğinin bir kanıtı niteliğindedir. Bu restoran Uçhisar’da bulunan diğer yerlere göre fiyatları daha makul düzeyde olmasıyla bilinir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tekelli Mah., Belediye Meydanı, No: 3, Uçhisar

Telefon: 0384 219 30 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/muhterifmagaza/

Haritada Görüntüle >

Tandır Restaurant

Kapadokya Tandır Restaurant

Ürgüp Ortahisar’da yer alan Tandır Restaurant Kapadokya’da tandır denildiğinde akla gelen ilk yerlerden birisidir. Kapadokya peyzajının tam ortasında yer alan ve ürünlerinin taze olmasıyla ön plana çıkan samimi bir ortama sahip restoranlardan biridir. Tandır Kafe ve Restoran 2011 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Ortahisar Kalesi ve Erciyes Dağı manzarasına sahip olan restoran Ortahisar Manzara ve Kültür Parkı içerisinde konumlanmaktadır. Restoran, kapalı alan ve teras olmak üzere iki farklı alanda hizmet verir. Fiyat performans olarak ön plana çıkan restoran Kapadokya’da yöresel lezzetleri tatmak için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Eşsiz günbatımı manzarası buranın ön plana çıkan bir diğer detayı olarak dikkat çeker.

Tandır Restaurant, sabah kahvaltıları, öğle yemeği, brunch ve gece eğlencesi olmak üzere farklı öğünlerde farklı menülere sahiptir. Zengin yemek menülerinin yanı sıra çeşitli mezelerinin olması restoranın olumlu yönlerinden birisidir. Restoran, tandırı ile ünlü olmasının yanı sıra vegan, vejetaryen ve glütensiz yemek seçenekleri ile de her kesimden müşteriye hitap etmektedir. Restoranın en beğenilen yemekleri; kuru fasulye, pilav, kuzu incik tandır ve testi kebabıdır. Akşamları canlı müzik bulunan restoran testi kırma seremonisi ile de dikkat çekmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Manzara ve Kültür Park, No: 126, Ürgüp

Telefon: 0384 343 20 21 – 0545 374 47 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tandirrestaurantt/

Haritada Görüntüle >

İstanbullu Bozacının Yeri

Kapadokya İstanbullu Bozacının Yeri

Ürgüp, Ortahisar Ulus Meydanı’nda konumlanmış olan İstanbullu Bozacının Yeri isimli mekân adından da anlaşılacağı gibi bozaları ile ünlü olan bir mekândır. Nostaljik ve otantik bir atmosfere sahip olan dükkân ailecek ziyaret etmeye uygundur. Yöresel dekore edilmiş iç mekân tasarımı müşterileri adeta geçmişe götürür. Fiyatların bir tık pahalı olması müşteriler tarafından hoş karşılanmasa da ortamın sakinliği ve bozalarının lezzeti sebebi ile Ortahisar’da tercih edilecek mekânlar arasında yer alır.

Bozaları ile ünlü olan İstanbullu Bozacının Yeri’nde bozanın yanı sıra sıcak ve soğuk içecekler de bulunmaktadır. Yalnızca içecek üzerine hizmet veren mekânda kış aylarında hazırlanan kestaneler gerçekten lezzetlidir. Kestaneler restoranın içinde bulunan sobada pişirilerek servis edilir. Bu da müşterilerin insanın içini ısıtan ve kestanelerin enfes kokusu ile kendilerini iyi hissetmesini sağlar. Restoranda bozadan ayrı en çok beğenilen ve öne çıkan içeceklerden biri de saleptir. Çay, Türk kahvesi, sıcak çikolata ve hazır soğuk içecekler burada tercih edebileceğiniz diğer içecekler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ortahisar, Ürgüp

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bozacininyeri/

Haritada Görüntüle >

Ziggy Cafe

Kapadokya Ziggy Cafe

Yunak Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’nde konumlanmış olan Ziggy Cafe, konumu itibari ile dikkat çekmektedir. Turusan Şarap Fabrikası ve dizi seti olarak kullanılmış olan Asmalı Konak’a yakın olması birçok kişi tarafından tercih edilmesini sağlamıştır. Yörenin mimarisine uygun olarak dekore edilmiş kafe iç dekoruna kadar yemekleri ile de göz doldurmakta.

Zeytinyağlılar konusunda başarılı olan kafede zeytinyağlı yemek çeşitlerinin her türlüsünü bulmak mümkün. Zeytinyağlıların yanı sıra mekânın öne çıkan lezzetleri, pastırmalı börek, zeytinyağlı yerelması, fava, köpoğlu, zeytinyağlı ekmek salatadır. Ayrıca patates kullanılarak hazırlanmış mezeler de bir o kadar sıcak ve leziz olması ile bilinir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yunak Mah., Tevfik Fikret Cad., No: 24, Ürgüp

Telefon: 0384 341 71 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ziggycafe/

Haritada Görüntüle >

Zeytin Kafe & Ev Yemekleri

Kapadokya Zeytin Cafe Ev Yemekleri
Fotoğraf: Fatih Güvercin

Ürgüp’te ana cadde üzerinde yer alan ve oldukça kolay bir konuma sahip olan Zeytin Kafe, Ürgüp’te ev yemeği arayanların tercih edebileceği mekânlar arasında yer alıyor. Küçük ve özenli bir mekân olan kafede sadelik ön plandadır. Aile işletmesi olan kafe sıcak ve samimi ortamıyla müşterilerin kendini rahat hissetmesini sağlar. Fiyatlar Göreme için makul düzeydedir. Mekâna gidilmeden önce rezervasyon yaptırmak önemlidir.

Zeytin kafe, kahvaltı, brunch, öğle ve akşam yemeği olarak hizmet verir. Testi kebabı ile ünlü olan Zeytin kafenin et yemekleri ve mantısı buranın mutlaka denenmesi gereken lezzetleri arasındadır.  Testi kebabının yanında getirilen salata ve çay müessese ikramdır. Porsiyon olarak biraz küçük olsa da porsiyonlar bir kişiyi doyurmaya yetecek düzeydedir. Ayrıca kafede vegan ve glütensiz beslenme seçeneklerinin bulunması birçok kişiye hitap etmesi açısından önemlidir. Alkollü bir mekân olarak hizmet veren kafede eşsiz Kapadokya yöresel şaraplarını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Atatürk Blv., İş Bankası Yanı, No: 33, Ürgüp

Telefon: 0530 761 62 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zeytincafeurgup/

Haritada Görüntüle >

Seten Restaurant

Seten Restaurant Cappadocia

2010 yılında açılan Seten Anatolian Restaurant Göreme Aydınlı Mahallesi’nde hizmet veren bir restorandır. Bu restoran seten ismini eskiden tahıl öğütmek amacı ile kullanılan yuvarlak taş değirmeninden alır. Seten tahıl öğütmenin yanı sıra üzümlerin ezilip şarap yapılmasını sağlar ve bu yöntem günümüzde bu restoranda şarap yapımında kullanılmaktadır. Yani restoranın şarapları geleneksel olarak hazırlanarak servis edilmektedir. Restoranın şarap mahzeni meşhurdur. Bu restoran Kapadokya’nın ünlü Kelebek Cave Oteli’nin sahibi Kelebek Ali Bey tarafından bir kültür merkezi ve şarap mahzeni olarak tasarlanmıştır. Restoranın mottosu yerel gelenekleri, sanatı ve mimariyi korumaya yönelik bir anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde gelişmiştir.

Güzel bir Göreme restoranı olan Seten Restaurant’ın aynı zamanda otel bölümü de mevcuttur. Göreme merkezden 350 metre kadar yukarı çıkıldığında ulaşılabilecek mekâna aynı zamanda minibüsle otelin önüne kadar gidilebilir. Konum olarak hakim bir tepe üzerinde kurulu olan restoran tüm Göreme manzarasının izlenebilmesine olanak sağlar. Restorandan günbatımı manzarasını izlemek, Göreme’de yükselen rengârenk balonlar, peri bacaları ve akşam şehrin ışıkları eşliğinde Göreme’yi izlemek muhteşem bir deneyim olacaktır.

Seten Restaurant, zengin menüleri ile müşterilere seçkin bir ziyafet deneyimi sunar. Kapadokya yöresel lezzetleri, yöresel şarapları, başlangıç menüleri, çorba ve tatlı çeşitleri ile her türlü damak zevkine uygun gelişmiş bir mutfak anlayışına sahiptir. Ayrıca Göremeli kadınlar tarafından hazırlanan yaprak sarma, bazlama, çiçek dolması, fırında bamya gibi özel lezzetler restoranın avlusunda yer alan açık ocaklarda günlük olarak pişirilerek restoranda servis edilir. Açık oturma alanı ve yöresel yemekleri ile Seten Restaurant müşterilerine güzel bir yemek deneyimi sunar. Yemekler diğer restoranlara göre daha pahalı olsa da daha seçkin bir menüye sahip olması itibari ile birçok müşteriyi kendine çekmektedir. Testi kebabı, tandır ve incik gibi yöresel lezzetler sunan restoran yemek olarak lezzetli ve kalitelidir. Buraya tercih edecekler mutlaka rezervasyon yaptırmalıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aydınlı Mah., Aydınlı Sk., No: 42, Göreme

Telefon: 0384 271 30 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/setenrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Pumpkin Göreme Restaurant

Pumpkin Göreme Restaurant

Göreme İsalı Mahallesi İçeridere sokakta konumlanmış olan Pumpkin Göreme Restaurant & Art Cafe daha çok akşam yemekleri için tercih edilen mekânlardan biridir. Nezih ve hoş bir ortama sahip olan kafe oldukça küçük ve şirin bir yapıya sahiptir. Restorana girdiğinizde iç dekor olarak kabaktan yapılmış avize detayları göze çarpar. Mekânın hemen hemen her yerinde bulunan bu avizeler, mekân sahibi tarafından bizzat yapılmıştır. Restoranın aydınlatması yine bu avizeler aracılığı ile sağlanmıştır. İç mekân tasarımı ve otantik atmosferi müşterilerin hoş bir akşam geçirmelerine yardımcı olacaktır.

Pumpkin Göreme Restaurant’ında günlük değişen 3 ya da 4 farklı menü bulunur ve fix menü olarak hizmet veriyor. Restoranda menünün günlük olarak değişmesi önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Restoranın önemli bir özelliği ise set menü olarak menü alabilmenin mümkün olmasıdır. Set menü çorba, salata, tatlı ve ana yemek olmak üzere 4 çeşit yemekten oluşmaktadır. Fiyat performans olarak oldukça tatmin edici restoran yerli ve yabancı birçok turiste adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Ayrıca vegan dostu yiyeceklerin de bulunması birçok kesimden insanın burayı tercih etmesine olanak sağlıyor. Buraya gitmeden önce rezervasyon yapılması önemlidir. Restoranın en beğenilen yiyecekleri arasında mantı ve köfte yer almaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 18:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İsalı Mah., İçeridere Sk., No: 7-A, Göreme

Telefon: 0542 808 50 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pumpkingoreme/

Haritada Görüntüle >

Cappadocian Cusine

Cappadocia Cuisine

Göreme Uzundere Caddesi’nde konumlanmış olan Cappadocian Cuisine, her gün 07.00 ve 23.00 arasında hizmet vermektedir.  Tam bir aile restoranı olan işletme ailecek gidilecek nezih mekân olma özelliğine sahiptir. Göreme’deki diğer restoranlara kıyasla fiyatların makul düzeyde olması ve yemeklerinin lezzeti müşterileri memnun eder. Restoranda Kapadokya mutfağının yöresel lezzetleri ve Türk mutfağından lezzetleri bir arada bulabilirsiniz. Mekân huzurlu ve rahat ortamı ile müşterilere bir konfor alanı sağlar.

Testi kebabı ve tas kavurması ile ünlü olan restoranın fiyatları Göreme’deki diğer mekânlara göre nispeten daha ucuzdur. Yemekleri lezzetli ve mekanı hijyenik olan restoran güler yüzlü personeli ile müşterilerin ilgisini çeker. Restoranda hazırlanan yöresel yemekler yöresel yöntemlere uygun olarak hazırlanıp servis edilir. Toprak kapta ve güveçte pişirilen yemeklerin lezzeti şüphesiz pişirme yönteminden ileri geliyor. Yemeklerin lezzeti kadar sunumları da bir o kadar dikkat çekici ve özenlidir. Bu restoranda testi kebabı ve tas kavurma hariç kuzu şiş, güveçte köfte, kiremitte tavuk gibi lezzetler de denemeye değerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aydınlı, Uzundere Cad., Orta Mah., No: 17, Merkez

Telefon: 0384 271 27 01

Haritada Görüntüle >

Seyyah Han

Kapadokya Seyyah Han

Seyyah Han restoranı Kapadokya Avanos, Maltepe sokağında hizmet veriyor. Restoranın manzarası Uçhisar Kalesi’ne bakıyor. Uçhisar Kalesi’nin eşsiz manzarası ve Kapadokya’nın büyüleyici atmosferi adeta ziyaretçileri mest etmektedir. Buraya yemek yemek için gelindiği kadar fotoğraf çekmek için de gelinir. Sakinlik ve dinginlik arayan kişiler için ideal bir yer olan restoran bu yönü ile müşterilerinden tam not almıştır. Otantik atmosferi ve teras manzarasından görülen peri bacaları manzarası buraya ayrı bir hava katmıştır. Güzel bir manzara, sıcak bir ortam ve güler yüzlü personeli ile Seyyah Han Kapadokya’da bir akşam yemeği için tercih edilebilecek nadide yerlerden biridir.

Kapadokya’nın meşhur testi kebabını en iyi hazırlayan yerlerden biridir. Testi kebabının yanı sıra dana kaburga da buranın en beğenilen lezzetleri arasında yer alır. Kuzu incik, gerdan ve pirzola gibi etli yöresel yemekleri lezzetli ve meşhur olan restoranın etleri taze ve lokum gibidir. Mekânın yiyecekleri kadar şarapları da bir o kadar müşteriler tarafından beğenilmektedir. Çeşit çeşit yöresel şaraplar burada yemeklerin yanında içebileceğiniz içecekler arasında yer alır. Seyyah Han’da yemeklerin lezzetinin yanı sıra hoş sohbet bir garson olan Softiç Bey de müşteriler tarafından çok sevilmekte ve onun bu yönü mekânın birçok müşteri çekmesine de yardımcı olur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar günleri 11:15 – 23:30 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: 2. Küme Mah., Maltepe Sk., No: 144, Avanos

Telefon: 0532 622 62 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seyyahhankapadokya/

Haritada Görüntüle >

Uranos Sarıkaya Restaurant

Kapadokya Uranos Sarıkaya
Fotoğraf: Ahmet Özgüvercin

Uranas Sarıkaya Restaurant Avanos bölgesinde hizmet veren restoranlardan biridir. Dağ içinde oyulmuş kocaman bir tesis içinde kurulu olan restoranın ambiyansı gerçekten farklı ve muazzam yapıdadır. Dağ içindeki taşların tamamen oyulması ile yapılan restoran taş masaları ile dikkat çekiyor. Öğle, akşam yemeği ve gece eğlencesi olarak faaliyet gösteren mekân Avanos’ta ilgi odağı olmayı başarabilmiştir. Ortam olarak dikkat çeken restoranda ayrıca Türk gecesi olarak adlandırılan eğlence geceleri düzenlenmektedir. Düzenlenen bu eğlence programlarında eğlenceye katılanlar için sınırsız içecek seçeneği bulunur. Bu restoran çoğunlukla tur firmalarıyla birlikte çalışıyor. Bu nedenle restoran bir hayli kalabalıktır. Restorana gidilmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Türk ve dünya mutfağına yönelik lezzetler sunan restoranda en çok tercih edilen yiyecek Kapadokya’nın meşhur yöresel lezzeti olan testi kebabıdır. Ayrıca Avanos’ta en iyi çömlek kebabı yenilebilecek yerlerden biridir. Öğle ve akşam yemekleri için set menüye sahip, öğle yemeklerinde ise fix bir menüsü var. Öğlen hazırlanan fix menüde mercimek çorbası, pastırmalı kuru fasulye, çömlek kebabı ve baklava yer alır. Akşamları ise akşam yemeğine ek saz ekibi eşliğinde folklor gösterisi, oryantal gösteri ve canlı müzik sergileniyor. Hoş ve farklı konsepte sahip bir mekânda dingin bir akşam yemeği için Kapadokya’da tercih edilebilecek mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Akbel Mevkii, Köprü Başı, No: 88, Avanos

Telefon: 0384 511 56 55

Haritada Görüntüle >

Köy Evi Restaurant

Kapadokya Köyevi Restaurant
Fotoğraf: İlhan Demirel

Aile lokantası havasına sahip Köy Evi Restaurant, Göreme Gaferli Mahallesi, Aydınlı Kırağı sokakta hizmet veriyor. Uygun fiyatlı ve lezzetli yemekleri ile ön plana çıkan restoran, sakinlik arayan kişilerin mutlaka gitmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Yemekleri ve mekân tasarımı ile ön plana çıkan restoranın tasarımı ve ambiyansı mükemmel bir ortam yaratır. Köy evi motifleri ile dekore edilmiş restoranda yenilen yöresel yemeklerin tadı bir başka olacaktır. Öğle ve akşam yemeği, içecekler ve gece eğlencesi olan restoran Göreme’de yemek yemek için tercih edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Türk mutfağı ve biftek restoranı olarak hizmet veren restoran yöresel testi kebabı buranın en beğenilen yemeklerinden birisidir. Ayrıca kebabın yanında ikram olarak gelen salata ve turşuları da bir o kadar lezizdir. Kuzu tandır, kuzu kol tandır burada en beğenilen yiyecekler arasında bulunur. Buraya gelmek istiyorsanız rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 15:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gaferli Mah., Aydınlı Kırağı Sk., No: 40, Göreme

Telefon: 0533 170 59 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/koyevigoreme/

Haritada Görüntüle >

Bizim Ev Restaurant

Kapadokya Bizim Ev Restaurant

Avanos, Orta Mahalle’de bulunan Bizim Ev Restaurant, ev yemeği yemek isteyenlerin tercih edebileceği mekânlardan birisidir. Restoran iki eski Avanos evinin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.  Kaya giriş, taş giriş, şarap mahzeni, taş kemerli salon ve teras olmak üzere 4 bölümden oluşmuştur.  Otantik ortamı ve yöresel mimarisinin yanı sıra özenle seçilmiş iç mekân süslemeleri ile dikkat çeker. Mimari olarak kaya içine oyulmuş odalara benzeyen bir dekorasyona sahiptir. Öğle ve akşam yemeği bulunan restoranın bir özelliği de gece eğlencelerinin düzenleniyor olmasıdır. Gece eğlenceleri nedeniyle eğlenmeyi seven birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Çok çeşitli menüye sahip restoran, her türden damak zevkine uygun yemekleri menüsünde bulundurur. Pastırmalı kuru fasulye, Avanos kebabı, içli köfte, ciğer, Avanos mantısı gibi Türk mutfağına özgü yemekler sunan Bizim Ev lezzetli yemekleri ile ön plana çıkıyor. Testi kebabı oldukça başarılı olan restoranda testi kebabı tek kişilik testilerde etkileyici bir sunumla servis ediliyor. Yemeklerden sonra müşterilere Türk kahvesi ikram ediliyor. Restoran fiyat performans açışımdan değerlendirildiğinde bölgedeki diğer restoranlarla hemen hemen aynı düzeydir. Ayrıca bu restorana gelinmeden önce rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Orta, 201. Sk., No: 1, Avanos

Telefon: 0384 511 55 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bizimevrestaurantavanos/

Haritada Görüntüle >

Kadın Girişimciler Kooperatifi Restaurant

Avanos Kadın Girişimciler Kooperatifi Restaurant
Fotoğraf: Gülçin Numanoğlu

Avanos, Yukarı Mahallede yer alan Kadın Girişimcileri Kooperatifi, Kapadokya’da yöresel yemekler ve Türk yemekleri sunan bir restorandır. Kadınlar tarafından işletilen restoran temiz ve ferah bir yapıya sahiptir. Brunch, öğle ve akşam yemeği servisi bulunan mekânda fiyatlar makul seviyededir. Sadece kadınların çalıştığı bir restoran olması itibari ile diğer restoranlardan ayrılır. Tarihi bir binada faaliyet gösteren restoranın girişi bir holü andırır. Girişte yer alan iki büyük oda restoran bölümü olarak hizmet verirken diğer odalar mutfak ve imalathane olarak kullanılıyor.

Sebze yemekleri ile ünlü olan restoranda Türk mutfağından birçok lezzeti bulabilmek mümkündür.  Sağlıklı ev yemeklerine yönelik olan mekânın yemekleri taze ve lezzetlidir. Buranın en beğenilen yiyecekleri; yaprak sarma, minik taneli bamya ve kuru fasulyedir. Aynı zamanda el açması mantı, testi kebabı, içli köfte, et güveç de tercih edilecek yemekler arasındadır. Her zaman kalabalık olan mekâna gitmeden önce rezervasyon yaptırmak faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Vatan Cad., Avanos

Telefon: 0507 400 62 91

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/avanosgirisimcikadnlar/

Haritada Görüntüle >

Keyif Cafe & Restaurant

Kapadokya Keyif Restaurant
Fotoğraf: Vlad

Göreme Aydınlı Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan Keyif Cafe & Restaurant Orta doğu, Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağı alanında hizmet vermektedir. Manzarası ve sıcak ortamı ile dikkat çeker. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yiyebileceğiniz kafede fiyatlar makul düzeydedir. Güler yüzlü personeli ve hizmet odaklı çalışma prensibi ile Keyif Cafe müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilen mekânlardan biri haline gelmiştir. Ayrıca restoranın konumunun iyi bir yerde olması buraya ulaşımı kolay hale getirir. Otantik bir atmosfere sahip odun sobalı şirin bir kafe. Göreme’ye geldiğinizde bu sıcak kafeyi tercih listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca kafeye gelmeden önce rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Testi kebabı, kuzu tandır, gözleme gibi yöresel lezzetleri bulabileceğiniz restoranda yemekler taze ve lezizdir. Zengin menüsü, salata çeşitleri, meze çeşitleri, atıştırmalıklar, et türleri ve tatlı çeşitlerini bu restoranda bulabilirsiniz. Mantı buranın en beğenilen yiyecekleri arasındadır ve müşteriler tarafından çokça tercih edilir. Bu restoranda ekmekler sobada ısıtılarak masalara servis edilir. Çay da aynı şekilde kafede bulunan sobada demleniyor. Kafenin bu yönü müşterilerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca burada bölgenin yöresel şaraplarını da tadabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aydınlı Orta Mah., Belediye Cad., No: 9/5, Göreme

Telefon: 0384 271 23 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/goremekeyifrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Aysel’in Mutfağı

Aysel'in Mutfağı

Göreme merkezde hizmet veren Aysel’in Mutfağı, Müze Yanı Caddesi Denizbank’ın hemen yanına yer alıyor. Restoran konumu itibari ile buraya kolayca ulaşımı olanaklı kılar. Ayrıca mekânın önünde bulunan ücretli otopark sayesinde müşteriler araçlarını kolay bir şekilde park edebilmektedir. Göreme sokaklarında dolaşırken karşınıza çıkacak bu şirin restorana bir göz atmayı denemelisiniz. Hijyenik bir ortam ve güler yüzlü personeller müşteriler tarafında dikkat edilen hususlardan olmuştur.  Göreme’de temiz, ferah ve nezih bir mekân arayışındaysanız burası tam da size göre bir yer.

Türk mutfağına özgü temeklerin servis edildiği Aysel’in Mutfağı kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve çeşitli içecekleri ile her öğün ziyarete uygundur. Ev yemekleri, fırın yemekleri harika olan restoranda birçok çeşit ev yemeği seçebilmeniz mümkün. Testi kebabı, tandır çorbası, mantarlı tavuk, Kayseri yağlaması ve yaprak sarması gibi lezzetleri mekânın en sevilen yemekleri arasında yer alır. Fiyat olarak biraz pahalı bulunsa da yemeklerin lezzetli oluşu bunu karşılamaya yetecektir. Restoran iç mekân ve teras olmak üzere 2 kısımda hizmet veriyor. Muhteşem Kapadokya manzarasına sahip olan terasında oturmak ve yemek yemek müşterilere harika bir deneyim yaşatır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Merkez, Göreme

Telefon: 0384 271 30 40 – 0535 747 99 34

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ayselin.mutfagi/

Haritada Görüntüle >

Lokal Restaurant

Kapadokya Lokal Restaurant

Ürgüp,  Yukarı Beyazıt Caddesi’nde yer alan Lokal-Sinasos isimli restoran, Kapadokya mutfağı ve Türk mutfağından yemekleri müşterilere sunmaktadır. Lokal olarak da geçen Sinasos ‘’Güneş Şehri’’ anlamına gelir. Sinasos kasabası şimdi Mustafapaşa olarak geçen köydür. Restoranın burada konumlanmış olması burayı etkileyici kılar. Bu restoranın en belirgin ve en önemli özelliği restoranda çalışan herkesin Kapadokya Üniversite’si gastronomi bölümü öğrencisi olmasıdır. Ayrıca üniversite hocaları restoranda çalışan öğrencilere danışmanlık yapmaktadır. Restoranda kullanılan her malzeme ayrı ayrı seçilerek masalara konuluyor. Bu sayede malzemeler her zaman taze ve kalitelidir.

Lokal, Türk ve uluslararası mutfaktan lezzetler barındırıyor. Burada deniz mahsulleri, pizza gibi aperatif yemekleri bulabilirsiniz. Ürünlerinin tazeliği yemeklerinin lezzet sırrını oluşturuyor. Buranın et yemekleri, keşkeği, pizzası en beğenilen ürünleri arasında yer alır. Ayrıca antrikot, bonfile, zahterli tavuk ve yanında servis edilen keşkek buranın gerçekten lezzetli yemeklerindendir. Yemekleri kadar tatlıları da güzel ve lezzetli olan Lokal Restaurant uygun fiyatlı ve lezzetli ürünler sunması ile ön plana çıkar. Restoran fiyatı Göreme’deki diğer yeler ile kıyaslandığında çok bir fiyat farkına rastlanılmaz. Fiyatlar performans açısından düşünüldüğünde ise oldukça uygun bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yukarı Beyazıt Cad., Mustafapaşa, Ürgüp

Telefon: 0384 353 55 40

Haritada Görüntüle >

Fat Boys

Kapadokya Fat Boys

Göreme, Turgut Özal Meydanı Belediye Caddesi üzerinde bulunan Fat Boys isimli restoran kafe ve bar olarak hizmet veren bir işletmedir. Yemek olarak daha çok Amerikan ve Türk mutfağından yemekler bulunur. Konum olarak merkezde oluşu buraya ulaşımın kolay olmasını sağlamıştır. Temiz bir ortam ve ilgili personellere sahip olan restoranda rezervasyon şartının olmayışı buranın olumlu yönlerindendir. Ayrıca uygun fiyatlı menüleri ve lezzetli yemekleri ile Göreme’de rahatlıkla tercih edebileceğiniz mekânlar arasında yer almayı başarmıştır.

Fat Boys restoranında çoğunlukla fast food yiyecekler tercih edilir. Hamburger, patates kızartması, kiremitte köfte ve tost gibi bir şey yemek için gidilecek restoranlardan biridir. Fast food yemeklerin yanı sıra restoranda Türk mutfağından yemeklerin bulunması da buraya ayrı bir hava katmıştır. Mantı, salata, testi kebabı gibi lezzetler burada yiyebileceğiniz yemekler arasında bulunur. Fat Boys’ta yemeklerin yanı sıra sıcak şarabını da mutlaka denemelisiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Turgut Özal Meydanı, Belediye Cad., No: 38, Göreme

Telefon: 0536 936 36 52

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fatboys_goreme/

Haritada Görüntüle >

Coffedocia

Caffedocia

Coffedocia, Göreme merkezde kafe ve bistro olarak hizmet veren bir işletmedir. Burası adından da anlaşılacağı üzerine kahve üzerine kurulmuş bir dükkândır. Aile ve arkadaşlarla keyifli vakit geçirmeye uygun mekânlarda olan Coffedocia’da kahvaltı, tatlı, sıcak ve soğuk içecek çeşitlerini bulmak mümkündür. Mekânda canlı müzik bulunması ortama ayrı bir neşe katıyor. Uygun fiyatlı ve hoş bir ortama sahip olan bu mekânı kahve içmek ve tatlı yemek için tercih edebilirsiniz.

Çoğunlukla bir şeyler içmek için tercih edilen mekânda yemek yemek de mümkündür. Coffedocia’da en çok beğenilen içecekler filtre kahve ve cappuccinodur. Tatlı olarak browni ve tiramisu tercih edilebilecek tatlılardandır. Ayrıca buranın nargilesi de müşteriler tarafından beğenilerek tavsiye edilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Turgut Özal Meydanı, No: 12, Göreme Belediyesi, Merkez

Telefon: 0384 271 23 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/coffeedociaa/

Haritada Görüntüle >

CanCan Cafe & Restaurant

Kapadokya Cancan Restaurant

Göreme Avcılar Mahallesinde yer alan CanCan Cafe & Restaurant Kapadokya’da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunur. Kaliteli, temiz ve uygun fiyatlı yemekler için tercih edilebilir. Hoş, sakin ve manzaralı bir terasa sahip olması rahat ve güzel bir yemek yemeyi olanaklı kılacaktır. Turistler için ideal restoranlardan biri olan Cancan Kafe, kapalı ve açık oturma salonu ve terası ile sizlere geniş bir seçim alanı sunar. Müşterilerin bakış açısına göre fiyatlar oldukça uygun düzeydedir. Personelleri güler yüzlü olup hizmet odaklı bir anlayışa sahip restoran olma özelliğine sahiptir.

Yöresel yemekler ve Türk mutfağından yemekler bulunan kafede lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Mercimek çorbası, gözleme çeşitleri, meyve saltası gibi yiyecekler buranın en beğenilen lezzetlerindedir. İçecek olarak meyve çayları, kahve ve şaraplar kafenin en çok beğenilen içeceklerindendir. Güzel ve lezzetli yemekleri, meze ve meyvelerinin ikram oluşu burayı değerli kılan ayrıntılardandır. İkram konusunda bir hayli cömert olan mekânın ikramları ayrıca kendi başına doyurucu ve lezizdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Avcılar Mah., No: 27, Göreme

Telefon: 0384 271 24 40

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cancan_cafe_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Babayan Evi Restaurant

Kapadokya Babayan Evi

Babayan Evi Restaurant, Ürgüp İbrahim Paşa Köyü yolu üzerinde konumlanmıştır. Restorana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Bir köy evinde hizmet veren restoran muhteşem vadi manzarası ile dikkat çekiyor. Tamamen doğal bir alana sahip olan mekân yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Günbatımı manzarası ise eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Sıcak ve samimi bir köy evi ambiyans olarak da müşterileri cezbeder. Hızlı servis, yöresel ve organik yemekleri ile bu restoran Göreme’de ziyaret edilmesi gereken restoranlar arasında yer alır.

Türk mutfağı olarak hizmet veren işletmede kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servisi vardır. Tandır yemekleri ile meşhur olan restoranda bu yemekler mutlaka denenmelidir. Burada en beğenilen yiyecekler kuru fasulye, pirzola, güveç, sarma, pekmez ve kuzu tandırdır. Kahvaltıları zengin ve organik olan restoran kahvaltı yapmak için tercih edilecek mekânlar arasındadır. Yemeklerin yanı sıra tandırda pişen ekmek sıcak sıcak masalara servis edilir. Sıcak ekmeğin yanında getirilen tereyağı ve pekmez ekmeğin lezzetine lezzet katar.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İbrahimpaşa Köyü İç Yolu, Ürgüp

Telefon: 0543 208 18 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Babayan-Evi-139976199390762/

Haritada Görüntüle >

Nyssa Restaurant

Kapadokya Nyssa Restaurant

Nyssa Restaurant, Ürgüp Ulaşlı 370 Evler Mahallesinde yer alıyor. Mutfak olarak Türk tipi, Amerikan ve bar tipi bir mutfak anlayışına sahiptir. Kahvaltı ve alakart restoran olarak hizmet veren işletme kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch olarak faaliyet gösterir. Restoran geniş bir alana kurulmuş olup bu alanda yüzme havuzu, CafeBistro, fitness salonu ve sauna, düğün ve organizasyon alanı bulunur. Ayrıca bu işletme düğün, sünnet, eğlence, nişan gibi özel günler için de hizmet vermektedir. Bahçeli bir mekân olan restoran iç ve dış mekânı ile ilgi çeker. İç mekânda şömine olması sıcak bir ortam oluşturmasını sağlar. Nyssa Restaurant’ın şık ortamı ve lezzetli yemekleri burayı eşsiz kılar.

Kahvaltısı ile ön plana çıkan restoran zengin kahvaltı menüsü ve eşsiz sunumuyla hem göze hem de damağa hitap etmektedir. Kahvaltının yanı sıra çorba çeşitleri, salatalar, meze çeşitleri ve ara sıcak lezzetler restoranın menüleri arasında yer alır. Zengin bir mutfağa sahip olan işletmede her türden damak zevkine uygun lezzeti bulmak mümkündür. Restoranın fiyatları müşterilerin gözünde makul düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: 370 Evler Mah., Ulaşlı Köyü Yolu Üzeri 2. Km, Ürgüp

Telefon: 0384 341 62 62 – 0535 719 02 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nyssa_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Ehlikeyf Restaurant

Ehlikeyf Restaurant

Ehlikeyf Restaurant, Ürgüp’te Temenni Atatürk Bulvarında yer alıyor. Ehlikeyf restoran ismini eskiden rakı soğutmak için kullanılan ehlikeyf isimli tastan almıştır. Restoranın bir özelliği de 4 kişilik bir fasıl heyetinin yer alması. Ürgüp’ün Temenni Tepesi manzarasına sahip olan restoran, manzarası itibariyle dikkat çekicidir. Mekânda bulunan şömine, ortamı ısıtmakla kalmayıp restorana ayrı bir hava katmıştır.

Testi kebabı ve Ehlikeyf kebap restoranın en beğenilen yemekleri arasındadır. Pastırmalı humus, patlıcan kebabı ve bahçe salatası burada deneyebileceğiniz diğer lezzetler arasındadır. Yemeklerin lezzeti kadar sunumu da bir hayli başarılıdır. Mekân alkol kullanan kişiler için oldukça keyif verici olacaktır. Restoranda geniş bir yelpazeye sahip alkol çeşitlerinin bulunması ve yöresel şaraplar mekânın ayırt edici özelliğini oluşturur. Yemeklerin porsiyonlarının oldukça büyük olması müşteriler için tatmin edici niteliktedir. Restoranın fiyatları Ürgüp’teki diğer restoranlar ile aşağı yukarı aynı seviyede olup makul düzeydedir. Yemeklerin lezzeti ödediğiniz paraya değecektir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar günleri 12:00 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atatürk Blv., No: 6, Ürgüp

Telefon: 0384 341 61 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/restaurantehlikeyf/

Haritada Görüntüle >

Cappadocia Home Cooking

Cappadocia Home Cooking

Cappadocia Home Cooking Ürgüp-Ayvalı yolu üzerinde yer alıyor. Geleneksel taş kemerli bir evde hizmet veren restoran tam bir aile işletmesidir. Yöresel ev yemekleri yapan bu restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırılması şarttır. Yemeklerin lezzeti evin doğal dokusu ve restoranı işleten ailenin sıcakkanlılığı birçok kişiyi memnun etmiştir. Restoran olarak kullanılan ev aynı zamanda ailenin de yaşadığı yerdir. Mekân doğal dokuya uygun olarak restore edilmiş ve otantik bir havaya sahiptir. Restoran olmanın yanı sıra aynı zamanda bir yemek okulu olarak da hizmet veriyor.

Öğle yemeği, akşam yemeği ve kahvaltısı bulunan restoranda yeşil fasulye, patlıcan, domates, biber, soğan, marul, sarımsak, sebzeler tamamen doğal ve organik ürünlerden oluşmaktadır. Restoranın aynı zamanda bir aşçılık kursu olması burayı ilginç kılmaktadır. Yani hem burada yöresel ev yemeklerini yiyip hem de onların nasıl pişirildiğini öğrenebilirsiniz. Restoranın her türlü yemeği güzel ve lezzetli olsa da en beğenilen yemekleri taş fırında hazırlanan özel kebaptır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Ayvalı Köyü, Ürgüp

Telefon: 0384 354 59 07 – 0537 340 80 79

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cappadociahomecooking/

Haritada Görüntüle >

Deringöller Pide Salonu

Deringöller Pide Salonu

Deringöller Pide Salonu Ürgüp Sivritaş Dumlupınar Caddesi üzerinde yer alıyor. Pide salonunun en önemli özelliği girişinin engelli bireylere uygun olmasıdır. Mekân olarak nezih ve salaş bir yapıya sahiptir. Buraya sadece yemek için gelmek gerekmez. İş yerlerine ve evlere paket servisinin bulunması bir avantaj olarak göze çarpar. Restoran müşterilerin gözünden fiyat açısından makul düzeydedir.

Pide çeşitleri, Adana kebap buranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Ayrıca salata, meze ve çay ikram olarak geliyor. Pide ekmeği, saçta pişirilen tavuk müşteriler tarafından beğenilen lezzetler arasında yer alır. Pide olarak ise müşteriler tarafından kıymalı ve kuşbaşılı pide çok beğenilmektedir. Ürgüp’te pide yenilecek en iyi restoranların başında gelen Deringöller Pide Salonu, Ürgüp’e yolu düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sivritaş, Dumlupınar Cad., No: 2, Ürgüp

Telefon: 0384 341 51 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/deringoller/

Haritada Görüntüle >

Eleni Restaurant Cafe & Bar

Kapadokya Eleni Restaurant

Eleni Restaurant Cafe & Bar Ürgüp’te Zafer Caddesinde yer alan kafe bar tarzı bir işletmedir. Turistik bir mekân olan işletmede yemekler ve içecekler tamamen yereldir. Fiyatlar müşteriler açısından makul düzeydedir. Kalabalık ortamlardan hoşlanmayan ve sakinlik arayan kişilerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir. Aile işletmesi olan mekân sıcak, samimi ve salaş bir havaya sahiptir. Bu yönü ile mekân müşteriler tarafından beğenilir. Hızlı servis ve sunumun güzel ve kaliteli olması restoranın kalitesini artıran faktörlerdendir.

Öğle yemeği, kahvaltı, akşam yemeği, brunch, gece eğlencesi, içecekler buranın hizmet kapsamında yer alır. Burada en çok tercih edilen yemek şüphesiz pizzadır. Testi kebabı, kalamar, midye tava, karides, ızgara tava, pide çeşitleri restoranın mutfağında her daim bulunan yemeklerdendir. Pizzanın yanı sıra çayı da iyi demlenmiş olup tazedir. Mekânın içinde çok iyi yanan bir soba bulunur. Müşteriler bu sobanın etrafına oturup sıcak çay, salep ve kahvelerini yudumlayabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mustafapaşa Kasabası, Ürgüp

Telefon: 0384 353 54 43

Haritada Görüntüle >

Reserved Restaurant & Lounge

Reserved Restaurant & Lounge

Reserved Restaurant & Lounge Uçhisar bölgesinde faaliyet gösteren restoranlardan biridir. Son derece şık ve kaliteli mekân tasarımına sahip restoran yemekleri, müzikleri ve eğlenceleri ile dikkat çeker. Mekânın hoş bir ambiyansa sahip olması, sakinlik ve dinginlik arayan kişileri tatmin etmeye yetecektir. Fiyatlar müşterilerin gözünde biraz pahalı olsa da mekânın atmosferi ve yemeklerin lezzeti ödediğiniz fiyata değecektir.

Testi kebabı, irmik helvası ve atom adı verilen özel bir tatlı çeşidiyle Reserved Restaurant & Lounge lezzetli yemekleri ile hizmet vermektedir. Buraya gelmeden önce rezervasyon yapmayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Aşağı Mahallesi, Adnan Menderes Cad., No: 50-1, Uçhisar

Telefon: 0530 900 28 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/reservedcappadocia/

Haritada Görüntüle >

Gül Konakları

Kapadokya Gül Konakları

Gül Konakları, Ürgüp Yukarı Sümer mahallesinde yer alan ve tarihi bir konakta hizmet veren otel zinciridir. Aynı zamanda otelin ismi ile anılan ve otel bünyesinde hizmet veren restoranı da bulunur. Gül Konakları otelleri tarihi açıdan zengin Sinasos köyünde (Günümüzde Mustafapaşa köyü) yer alan rahat ve konforlu konaklama imkânı sağlayan bir oteldir. Gül Konakları Sinasos’ta 19. yüzyılın ikinci yarısında 4 bin metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. Tarihi konaklar taş ve kaya oyması yapıda olan iki Rum konağından oluşur. Konaklar günümüzde aslına uygun olarak restore edilerek otel ve restoran olarak kullanıma açılmıştır.

Türk ve dünya mutfağından yemeklerin yanı sıra Kapadokya’nın yöresel yemeklerinin özenle sunulması gerek otel içerisinden gerek dışarıdan birçok müşteriyi buraya çeker. Gül Konaklarında sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere seçkin ve zengin menüleri ile müşterilere kelimenin tam anlamı ile bir ziyafet yaşatır. Restoranın tarihi havası ve ortamın ambiyansı yemeklere ayrı bir zarafet katar. Restoran yemekleri kadar şaraplarıyla da bir o kadar iddialıdır. Yöresel şarapların en iyi şekilde servis edildiği restoranda taze şarap veya asırlık şarapları dilediğinizce deneyebilirsiniz. Ürgüp’e dışarıdan gelenler için konaklama imkânı da sunan Gül Konaklarında konaklamak ve ziyafet çekmek tam bir ayrıcalık olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Konaklama dışında restoran bölümünü kullanacak olanlar rezervasyon için işletme ile iletişime geçebilirler.

Adres: Yeni Mah., Sümer Sk., No: 9, Mustapaşa, Ürgüp

Telefon: 0384 353 54 86 – 0549 318 00 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gulkonaklari/

Haritada Görüntüle >

Viewpoint Restaurant

Kapadokya Viewpoint Restaurant

Viewpoint Restaurant Göreme merkez Milli Sokakta yer alıyor. Muhteşem bir manzaraya sahip olan restoran manzarası ile öne çıktığı kadar lezzetli menüsü ile de ön plana çıkar. Restoranın teras kısmından tüm Göreme manzarası görülebilmektedir. Konum olarak iyi bir alanda bulunan restoran yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmiştir. Fiyatları müşterilerin gözünde oldukça uygun düzeydedir. Kibar ve ilgili çalışanları ile bu restoran Göreme’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

Türk mutfağı ve Kapadokya yöresel yemeklerinin servis edildiği restoranın yemekleri lezzetli ve taze olmasıyla bilinir. Gastropub olarak bilinen bir mutfağa sahip olan restoranda özel beslenme türleri de bulunur. Özel beslenme olarak glütensiz beslenme, vegan ve vejetaryen beslenme bu restoranda bulunmaktadır. Kebap, serpme kahvaltı, ev yapımı sucukla yapılan yumurta ve pidesi müşterilerin en çok beğendiği lezzetler arasındadır. Testi kebabının hem porsiyon olarak hem de lezzet olarak tatmin edici olması mekânın artı yönlerinden biridir. Lezzetli yemeklerinin yanı sıra muhteşem manzarası fotoğraf meraklılarını cezbetmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Milli Sk., No: 4, Göreme

Telefon: 0530 565 61 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/viewpoint_cafe_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Mozaik Restaurant

Kapadokya Mozaik Restaurant

Mozaik Restaurant Göreme Belediye Caddesi El Sanatları sokakta yer alıyor. Sıcak ve samimi bir ortama sahip olan mekânda yer alan şömine müşterilerin içini ısıtmakla kalmayıp ortama ayrı bir hava katmaktadır. Şömine eşliğinde keyifli ve lezzetli bir yemek için tercih edilebilecek güzel yerlerden biridir. Güler yüzlü ve müşteriler ile yakından ilgilenen çalışanlar sayesinde restoran sıcak bir aile ortamı havasındadır.

Türk mutfağı yemekleri servis edilen Mozaik Restaurant yemeklerinin lezzetli oluşu itibari ile Göreme’de tercih edilecek mekânlardan biridir. Patlıcan çorbası, ev yapımı içli köfteler buranın en beğenilen yemekleri arasında yer alır. Ayrıca Kapadokya yöresine has bir lezzet olan testi kebabı burada da servis edilmektedir. Kebap, kuzu bonfile gibi lezzetlerin yanı sıra salep ve elma çayı da bir o kadar lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres:  El Sanatları Çarşısı, Belediye Cad., No: 31, Göreme

Telefon: 0384 271 21 19

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mozaikrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Kale Terrase Restaurant

Kapadokya Terrase Restaurant

Kale Terrase Restaurant Göreme Müze Caddesi’nde Roma Kalesi yanında yer alıyor. Son derece otantik bir mekâna sahip olan restoran adı itibari ile bir kalenin tepesinde konumlanmıştır. Göreme merkezde yemek yemek için ideal yerlerden biridir. Mekânın temizliği ve misafirperverliği birçok müşteri açısından tatmin edici niteliktedir. Müşteriler açısından porsiyonlar biraz küçük olup fiyatlar da bir tık pahalı düzeydedir. Restoranın manzarası ve sıcak ortamı yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmeyi başarmıştır.

Sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için tercih edilebilecek bir mekân olan Kale Terrase Restaurant Türk mutfağı ve yöresel yemekleri sunmaktadır. Testi kebabı, incir tatlısı, sac tava bu mekânda en çok beğenilen ve tüketilen lezzetlerdendir. Lezzetli yemeklerin yanı sıra hızlı servis ve yemeklerin sunumları ile dikkat çekmektedir. Ayrıca yemeklerin ardından ikram edilen çay ve Türk kahvesi mekânın değerine değer katmaya katkıda bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Müze Cad., No: 1, Göreme

Telefon: 0384 271 28 08

Haritada Görüntüle >

Orient Restaurant

Kapadokya Orient Restaurant

Orient Restaurant Göreme Adnan Menderes Caddesi üzerinde yer alıyor. Kapadokya’nın en güzel manzarasının tam merkezinde yer alan restoran büyüleyici bir atmosfere ve lezzetli yemeklere ev sahipliği yapıyor. 1986’dan bu yana hizmet veren Orient Restaurant hem dış hem de iç mekân olarak hizmet vermektedir. Restoranda Türk ve Dünya mutfağından lezzetler servis edilir. Göreme merkezde otantik bir ortamda yemek yemeyi düşünenler için bu restoran en ideal mekânlardan biridir. Orient Restaurant bahçesinde yer alan rengârenk çiçekleri bu bahçede yetişen taze meyve ve sebzeleri ile kendine has bir dokuya sahiptir.

Orient Restaurant’ın menüsü alakart menüler, şarap listesi, grup menüleri ve fix menüden oluşmaktadır. Kapadokya’nın yöresel bir lezzeti olan testi kebabı buranın en beğenilen lezzetlerinden birisidir. Yöresel şarapların yer aldığı restoranda envaı çeşit şarap seçeneklerini bulabilirsiniz. Ayrıca taze şarap veya asırlık şarapları da yine bu restoranda tadılmayabilirsiniz. Fakat testi kebabının porsiyon olarak biraz küçük servis olması müşteriler açısından biraz üzücüdür. Fiyatların makul seviyede olması ve restoranın araç park yerinin bulunması restoranın ilgi çekici diğer faktörleri arasındadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Cad., No: 3, Göreme

Telefon: 0384 271 23 46

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/orientcappadocia/

Haritada Görüntüle >

Centre Restaurant

Kapadokya Centre Restaurant

Centre Restaurant Kapadokya Uçhisar Yukarı Mahallede yer alıyor. Muhteşem bir Kapadokya manzarasına sahip olan restoran hem manzara yönünden hem de yemekler yönünden müşterilere adeta görsel bir şölen sunar. Centre Restaurant yemekleri ve manzarası ile olduğu kadar burada düzenlenen gece eğlenceleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir. Uçhisar bölgesinin gözde restoranlarından biri olan mekânın ambiyansı geçekten müthiş ve keyif vericidir. Yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı olan restorana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Türk ve Dünya mutfağından lezzetlere sahip olan Centre Restaurant zengin menüsü ile müşterilere çoklu seçim imkânı sunuyor. Restoranın zengin bir menüye sahip olması her türden damak zevkine sahip insanı buraya çekmeye yetiyor. Deniz mahsullü makarna, yengeç, karides, kalamar, deniz tarağı, taze somon gibi deniz mahsulleri restoranın menüsü arasında yer alır. Ana yemekler, salata çeşitleri, tatlı çeşitleri ve çok çeşitli alkol ürünleri ile restoran müşterilerine adeta bir ziyafet ortamı yaratıyor. Restoran çok kaliteli bir seviyede olup fiyatları da restoranın kalitesine nazaran oldukça makul bir seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yukarı Mahalle, Park Sk., No: 6, Uçhisar

Telefon: 0384 219 31 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/centre.restaurant/

Haritada Görüntüle >

Ciğerci Bahattin

Kapadokya Ciğerci Bahattin

Ciğerci Bahattin Ürgüp Cumhuriyet Mahallesinde yer alan bir ciğer salonudur. Ürgüp’te ciğer yemek için akla gelen ilk yerlerden biri olan Ciğerci Bahattin’in Nevşehir’de de birçok şubesi bulunur. Ortam olarak şık ve ferah bir tasarıma sahip olan restoran tertemiz oluşu ile övülmeye değer yapıdadır. Porsiyonları bir miktar küçülse de lezzetinden ödün vermeyerek kalitesini sürdürmeye devam etmektedir.

Anana kebap, tantuni, tavuk şiş, ciğer şiş, yürek şiş, künefe, yaprak ciğer, kuzu et şiş burada yer alan lezzetlerdendir. Yemeklerinin yanı sıra mezeleri ve içecekleri ile de oldukça beğenilen restoranda ürünlerin en tazesi müşteriye sunulur. Et, ciğer ve sebzelerini güvenilir işletmelerden özenle seçerek temin eden restoranın altın kuralı her zaman müşterilerin sağlıklı ve taze gıdaları tüketmesidir. Ciğerleri ve yemekleri olduğu kadar mekânın künefesi de bir hayli lezizdir. Restoranda yemeklerin ardından çay kahve ikramının oluşu mekânın artı yönlerinden biridir. Fiyatları gayet makul düzeyde olan işletme Ürgüp’te ciğer ve kebap yemek için tercih edilecek mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: 2000 Evler Mah., Zübeyde Hanım Cad., No: 18/A, Merkez

Telefon: 0384 215 43 43

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cigercibahattinnevsehir/

Haritada Görüntüle >

Tavacı Mustafa Restaurant

Kapadokya Tavacı Mustafa

Tavacı Mehmet Restaurant Nevşehir merkez Sümer Mahallesi Yeni Sanayi sitesi içerisinde yer alıyor. Sanayi çarşısı içerisinde yer alan salaş bir mekân olan Tavacı Mehmet Restaurant lezzeti ile ön plana çıkmayı başarmıştır. Tavası ile meşhur olan işletmede tava ürünleri toprak çömlekte pişirilerek masalara servis ediliyor. Restoranın bulunduğu sokağın biraz dar olması ve park sorunu gibi problemler restoranı bir tık geride bırakıyor gibi gözükse de buranın lezzetli yemekleri bunun önüne geçiyor. Uygun fiyatlı lezzetli yemekler yemek için Nevşehir’de Tavacı Mustafa Restaurant’ı ziyaret edebilirsiniz.

Nevşehir tavası, tavuk tava, testi kebabı, pide çeşitleri, lahmacun, çiğleme, sanayi pilavı restoranın menüsünde yer alan yemeklerdir. Nevşehir tavası meşhur olan bu restorana yolunuz düşerse mutlaka Nevşehir tavayı burada denemelisiniz. Ayrıca masaya getirilen yemeğin yanında meze ikramları da bulunuyor. Yemeklerin yanında yayık ayran tercih edebilirsiniz. Yayık ayranı da yemekler kadar lezzetlidir. Yemekler hariç tatlı menüsü de bulanan restoranda en çok tercih edilen tatlı fırın sütlaçtır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 19:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Sümer, Yeni Sanayi, 8. Blok, Merkez

Telefon: 0384 213 61 80 – 0541 835 00 50

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tavaci.mustafa/

Haritada Görüntüle >

Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri olan Kapadokya, coğrafi güzelliğiyle ön plana çıktığı kadar yöresel yemekleri ve bölge üzümlerinden üretilmiş olan şarapları ile de bir o kadar dikkate alınacak destinasyonlardan biridir. Gerek coğrafi bir gezi olsun gerek sadece gastronomi amacı ile Kapadokya’ya gelmek kişisel deneyim açısından ve farklı lezzetleri deneyimlemek açısından sizler için çok büyük bir kazanım olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin