Kapadokya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Kapadokya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy mevkiinde yer alan Kapadokya Havalimanı, ilçe merkezine 11 km, şehir merkezine ise 30 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yolcuların havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşımları İpek Tur firmasına ait servis otobüsleriyle yapılmaktadır. Ayrıca aynı firmaya ait havalimanı otobüsleriyle doğrudan Avanos, Uçhisar, Ürgüp, Göreme ve Ortahisar ilçelerine de gidebilmek mümkündür.

Havalimanından şehir merkezine ve ilçelerine ise Nevşehir Belediyesi tarafından işletilen herhangi bir toplu taşıma otobüsü ve HAVAŞ servisleri bulunmamaktadır.

Bir diğer ulaşım aracı olan taksiler ise havalimanında haftanın 7 günü 24 saat yolcular için ulaşım hizmeti vermekte olup, gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır.

Havalimanından Nevşehir’in farklı bölgelerine gitmek isteyen yolcular özel transfer hizmeti satın alarak da ulaşımlarını sağlayabilirler. Transfer rezervasyonu için havalimanı terminal binası içerisinde birkaç acente ofisi bulunmaktadır. Ayrıca şehir merkezinde yer alan diğer firmaları araştırabilir ve bütçe ve kişi sasısına bağlı olarak farklı araç türünde bir transfer rezervasyonu yapabilirler. Transfer hizmeti veren ilgili firmaları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Birkaç günlüğüne veya hafta sonu gezi amaçlı Kapadokya’ya gelen yolcular çevre yerlere olan ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilmeleri için araç kiralama yapmayı da düşünebilirler. Kapadokya Havalimanı, araç kiralama hizmeti veren bazı acente ofislerine sahiptir. Henüz havalimanına gelmeden çevrimiçi rezervasyon yapabileceğiniz gibi, varışta da tüm gün açık olan acentelerden kiralama yapabilmek mümkündür.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Kapadokya Havalimanı’ndan şehir merkezine doğrudan Nevşehir Belediyesi ve HAVAŞ tarafından işletilen bir toplu taşıma otobüsü bulunmamaktadır. Havalimanı ile şehir merkezi arası yolcu taşımacılığı İpek Tur firmasına ait servis otobüsleriyle yapılmaktadır. İç hat uçak seferlerine göre ulaşım hizmeti veren otobüsleri gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. İki güzergâh arasında karşılıklı ulaşım hizmeti veren otobüslerle Aksaray ve Kırşehir şehir merkezlerine de gidebilmek mümkündür.

Uçak inişinden yaklaşık 20 dakika sonra tüm yolcularını alan otobüs doğrudan şehir merkezine gitmektedir. Havalimanından şehir merkezine seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak ortalama 30 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 20 TL’dir. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Kapadokya Havalimanı Yolcu Servisi

Havalimanı – Şehir Merkezi Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Forum Nevşehir – Tahta Büfeler – Gülbahçe – Üniversite

Havalimanı ile şehir merkezi arasında çalışan servis otobüsleri güncel saat bilgilerini İpek Tur web sitesini üzerinden kontrol edebilir ve rezervasyon yapmak için 0531 735 10 78 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Kapadokya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın bir diğer yolu ise Gülşehir ile Nevşehir arası çalışan otobüslere binmek olacaktır. Haftanın her günü iki güzergâh arasında karşılıklı olarak çalışan otobüsler her yarım saatte bir Gülşehir ilçe merkezinde Tuzköy Mahallesi’nden hareket ederek Nevşehir’e gitmektedir. Gülşehir’den Nevşehir’e en son otobüs 22.00’dadır. Yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Servis otobüslerini beklemek istemeyen yolcular havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan taksilere binerek doğrudan oteline veya şehir merkezine gidebilirler. Haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti veren taksiler uçak iniş saatleriyle eş zamanlı olarak sıralı bir şekilde hizmet vermektedir. Özellikle Ürgüp ve Göreme gibi turistik yerlere hızlıca gidebilmek için taksiler iyi bir ulaşım alternatifidir.

Kapadokya Havalimanı Taksi

Havalimanından şehir merkezine ulaşımınızın çok fazla maliyetli olmasını istemiyorsanız taksiyle Gülşehir’e gelebilir ve buradan da Nevşehir’e her yarım saatte bir hareket eden otobüslere binebilirsiniz. Havalimanından Gülşehir arası taksi ücreti ortalama 70 TL’dir.

Havalimanından şehir merkezine ve Nevşehir’in diğer bölgelerine olan taksi ücretleri ise aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Şehir Merkezi: 160 TL
  • Havalimanı – Ürgüp: 250 TL
  • Havalimanı – Göreme: 220 TL
  • Havalimanı – Avanos: 180 TL
  • Havalimanı – Uçhisar: 200 TL
  • Havalimanı – Hacıbektaş: 190 TL

S.S. 30 numaralı Kapadokya Havalimanı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından verilen taksi ulaşım hizmeti için güncel ücret tarifesi ve detaylı bilgiyi Kapadokya Havalimanı Taksi web sitesi www.kapadokyahavalimanitaksi.com üzerinden öğrenebilir, rezervasyon için 0546 698 35 26 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Kapadokya Havalimanı’na varışta doğrudan otelinize veya Ürgüp, Göreme gibi turistik yerlere ulaşımınızı sağlamak istiyorsanız bir özel transfer rezervasyonu yapmak doğru bir tercih olacaktır. Özellikle fazla bagaja sahip olan yolcuların sıklıkla tercih ettiği özel transfer hizmeti sabit ücretli olması açısından kullanılan bir ulaşım türüdür. Kalabalık bir grupla gelseniz dahi ulaşımınız için daha büyük bir araçla transferinizi gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanı çevresinde yer alan firmalar Kapadokya bölgesine farklı araç türleriyle transfer hizmeti vermektedir.

Aralarından tercih edebileceğiniz özel transfer hizmeti veren firmalar arasında Helios Transfer, Kapadokya VIP Turizm, Kapadokya Rent a Car, By Cappadocia World Turizm, Travelution Turizm, MyTrip Turizm, Embart Travel ve Göreme Transfer yer almaktadır. İlgili firmaların web siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir veya telefon yoluyla iletişime geçerek kendilerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kapadokya Havalimanı Transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Havalimanına iner inmez bekleme yapmadan doğrudan otelinize veya Kapadokya’ya ulaşımınızı sağlamak için en iyi yol bir araç kiralaması olacaktır. Böylece havalimanı ile şehir merkezi ve diğer günler çevre yerleri dolaşmak hiç de zor olmayacaktır. Bölgenin turizm açısından son derece nitelikli olması burada kalma süresini de arttırdığı bir gerçek. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin tercihi ise bir araç kiralamak oluyor. Kapadokya Havalimanı, yolcuların araç kiralaması yapabilecekleri birkaç acente ofisine ev sahipliği yapıyor. Havalimanına varışta kiralama yapabileceğiniz gibi henüz gelmeden İnternet üzerinden çevrimiçi rezervasyon da yapabilirsiniz.

Kapadokya Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren acenteler arasında Avis, Sixt ve Acar Rent a Car firmaları yer almaktadır. Web siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir veya telefon yoluyla iletişime geçerek kendilerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Nevşehir Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Nevşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Kapadokya Havalimanına ulaşımınızı sağlayabileceğiniz herhangi bir toplu taşıma otobüsü veya servis aracı bulunmuyor. Ancak şehir içi çalışan belediye otobüsleriyle şehir merkezine gelebilir ve buradan havalimanına uçak seferlerine göre ulaşım hizmeti veren İpek Tur servis otobüslerine binebilirsiniz. Havalimanı servis otobüsleri şehir merkezinde Üniversite, Gülbahçe, Tahta Büfeler ve Forum Nevşehir önünden hareket etmektedir. Önceden rezervasyon yaptırmanız gerektiğinden 0531 735 10 78 numaralı telefonu arayabilir ve bir sonraki havalimanı servisi için yerinizi ayırtabilirsiniz.

Nevşehir Otogarı

Nevşehir otogarından Kapadokya Havalimanı’na gitmenin en ekonomik ve ideal yolu Nevşehir – Gülşehir arası çalışan otobüslere binmek olacaktır. Bu otobüsler Nevşehir otogarından her saat başı hareket etmekte olup günün en son otobüsü ise saat 22.30’da otogardan çıkmaktadır. Yolculuk yaklaşık 20 dakika sürüyor ve bilet ücreti kişi başı tek yön 5 TL’dir. Gülşehir’e geldikten sonra kalan yolu bir taksiye binerek yaklaşık 60 TL ücretle gidebilirsiniz.

Avanos, Uçhisar, Ürgüp, Göreme ve Ortahisar ilçe şehir merkezlerinden Kapadokya Havalimanı’na taksi ve özel transfer ile ulaşmak her ne kadar hızlı ve zahmetsiz olsa da biraz maliyetli olacağını unutmamalısınız. Daha ekonomik bir ulaşım alternatifi arıyorsanız ilçe merkezlerinden Kapadokya Havalimanı’na iç hat uçak seferlerine göre İpek Tur firmasına ait servis otobüsleri gitmektedir. Bu otobüslerle havalimanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Avanos, Uçhisar, Ürgüp, Göreme ve Ortahisar’dan Kapadokya Havalimanı’na ulaşım ücreti sabit 25 TL’dir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin