Kapadokya Alışveriş Rehberi | 13 Alışveriş Noktası

Büyüleyici Kapadokya kültürünü gezdikten sonra alışveriş yapıp, yanınızda bir kaç hatıra götürmeye ne dersiniz?

Kapadokya alışveriş rehberi yazımızda seramik, halı, kilim, şarap ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz alışveriş noktalarını sizler için derledik.

Kapadokya Alışveriş Rehberi ;

#1- Halı, Kilim

Türklerde halı sadece yer örtüsü olarak üretilmez; sedir halısı, yastık halısı, beşik halısı, duvar halısı, seccade olarak kullanılmak üzere farklı halı tipleri bulunur. Kapadokya, ziyaretçilerine yöresel halı ve kilim dokumalarıyla çok fazla seçenek sunmaktadır. Halı ve kilim ürünlerine merakınız bulunuyorsa, Kapadokya bölgesinde popüler halı ve kilim satış noktalarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1- Sultan Carpets

sultan halı

Sultan Halı, dünyada pek çok yere halı, kilim, nakış üretimi, onarımı ve ihracatı yapmaktadır. Halı üzerine dokunan motifler, Anadolu ve Orta Asya’da yaşamış Türk uygarlıklarını temsil eden özel motiflerdir. Ayrıca Sultan Carpets’te alışveriş yaparken halıların hikayelerine de ortak olabilirsiniz. Mağaza sizlere antika halıların yanında pek çok çeşitte işlenmiş halı ve kilim seçeneği sunuyor. Ürün çeşitliliğini görmek için mağazanın internet sitesine göz atabilirsiniz. Sultan Carpets bölgenin en çok tercih edilen alışveriş noktalarından biridir.

Adres : 32 Muze caddesiGöreme/Nevşehir

2- Dowry Carpet

 dowrycarpet

Dowry Carpet’te el dokuması, otantik veya fabrika yapımı gibi farklı türde birçok halı ve kilimin içinde buluyorsunuz kendinizi. Alışveriş yaparken aynı zamanda halıların desenleri ve kökenleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Misafirperver işletmecileri ve uygun fiyatlı ürünleriyle ziyaretçilerinden tam puan almış.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 09:00-23:00

Adres : Gaferli mah Muze cad no:2 Göreme/Nevşehir

3- Tribal Collections Carpets

tribal collection

Mağaza sahibi Türkiye aşığı Yeni Zelandalı ve uluslarası tanınan bir kadın işletmeci. Büyük annesinden miras aldığı halıların egzotik hikayelerinden etkilendiği için Türkiye’de yaşamaya ve bu işe başlamaya karar vermiş. Bir mağaranın restore edilmesiyle açılan mağazada halı ve kilimin yanında tasarım yastıklar, puflar, çay bahçesi tabureleri bulabilirsiniz. Ayrıca Tribal Collections Carpets’in internet sitesinden alışveriş yapabilir tüm koleksiyonu inceleyebilirsiniz.

Çalışma saatleri :  Haftanın 7 günü 09:00-19:00

Adres : Kose Cikmazi No 1 Göreme/Nevşehir

4- Galerie Faruk

galeri faruk

Uçhisar yolu üzerinde bulunan Galerie Faruk, mağaza tasarımıyla çevreyi gezen ziyaretçilerin dikkatini çeken işletmelerden biri. Farklı yörelere ait halı, kilim ve çeşitli hediyelik eşyalar alabileceğiniz mağazada keyifli vakit geçirebilir sevdikleriniz için hediyeler seçebilirsiniz.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 09:00-22:00

Adres : Kesek Meydanı, Yukarı MahalleUçhisar/Nevşehir

#2- Seramik & Hediyelik Eşyalar

1- Sultan Seramik

sultan seramik

Sultan Seramik, Avanos’ta Kapadokya’ya özel mimarisi ile kayaların içi oyularak inşa edilen atölyesinde el sanatları ilgilileriyle el emeği işlerini buluşturuyor. Burayı ziyaret ederek seramik yapımına siz de katılabilir, istediğiniz ürünleri satın alabilirsiniz. Ayrıca Sultan Seramik’in sitesinden istediğiniz renk ve boyutlarda sipariş verebilirsiniz.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 09:00-17:30

Adres :  Alaaddin Mahallesi, 50500 Avanos/Nevşehir

2- Güray Seramik

guray seramik

Güray Çömlekçilik, Kapadokya’nın en büyük imalat ve satış atölyesidir. Atölye, Kapadokya mimarisine uygun, iki katlı kaya oyma yeraltı şehri tarzında ve alt katında imalathaneler bulunuyor. Atölyeye gelen ziyaretçiler, seramik ve çömlek imalatının bütün aşamalarına tanıklık edebilir. Burada toprağın sanata dönüşümünü izleyip, dilerseniz siz de seramik yapımına katılabilirsiniz.

Üst katta ise iki adet sergi salonu bulunuyor. Ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkaran antika eserler salonu ve modern eserler salonunu kesinlikle görmelisiniz. Güray Seramik’te özellikle üzerine desenler yapılan seramikler, bölgesel kültürü yansıtıyor ve büyük ilgi görüyor.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 09:00-20:00

Adres :  Yeni Mahalle Dere Yamanlı Sok No:44, Avanos/Nevşehir

3- Chez Galip

chez galip

Kapadokya bölgesinde bilinen seramik ustası Galip Körükçü, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklere katılarak geleneksel Türk el sanatlarının korunması için uğraşmıştır. Atölyede tarihsel, çağdaş tasarımlar, çanak, çömlek, tabak, kupa, vazo, fayans çeşitliliği bulunmaktadır. Siz de dilerseniz burada çanak, çömlek yapmayı deneyebilirsiniz. Seramik dükkanına gitmişken ilginç hikayesiyle turistlerin ilgisini çeken Chez Galip’e ait Saç Müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 09:30-18:00

Adres : Yeni Mahallesi Hasan Kalesi Mevkii 3Avanos/Nevşehir 

4- Kapadokya Onyx Taş Mağazası

kapadokya tas

Bir kalsedon türü olan Onyx taşı, dışarıdan mermer gibi görünen ama mermerden farklı yapıya sahip olan bir taş türüdür. Aralarındaki fark nedir? diye merak ediyorsanız; Onyx taşı yarı saydam olup ışığı geçirirken, mermer tamamıyla geçirgen değildir. Kapadokya Onyx Taş Mağazası’nda taşlara nasıl şekil verildiği ve taşların oluşumu hakkında bilgi edinebilir, taşlardan yapılan takıları ve ev aksesuarları satın alabilirsiniz. Atölye imalat merkezi olduğu için fiyat uygunluğu ziyaretçileri mutlu ediyor.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 08:30-20:00

Adres : Hacıalibey Caddesi No :36 | Göreme Yolu ÜzeriUçhisar/Nevşehir

5- Hattusa Handmade Seramik

hattusa seramik

Hattusa Handmade Seramik, ziyaretçilerine seramik üzerine çizim yapma fırsatı sunuyor. Burada çizim yapmayı öğrenebilir, tasarımı size ait olan parçalara sahip olabilirsiniz. Kapadokya alışveriş rehberi içerisinde sevdiklerinize özel hediyeler yapabileceğiniz bir nokta arıyorsanız Hattusa Handmade Seramik tam size göre.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 10:00-22:00

Adres : Gaferli Mah. Müze Cad 42/4Göreme/Nevşehir

6- Venessa Seramik

venessa seramik

Venessa Seramik misafirlerine ürün yelpazesi açısından çok fazla seçenek sunuyor. Özel koleksiyonlar için üretilen nadide eserlerden, karanfilli ve laleli geleneksel motiflere sahip Selçuklu ve Osmanlı eserlerine kadar dekoratif ya da kullanıma yönelik birçok ürünü Venessa Seramik’te bulabilirsiniz. Ayrıca atölye kısmında kendiniz bu yapıma ortak olup, atölyenin showroomunda el emeği işleri görebilirsiniz.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 08:30-18:00

Adres : Cumhuriyet Mah. Kapadokya Cad. No:83 Avanos/Nevşehir

#3 Şarap

1- Turasan Şarapçılık

turasan sarap kapadokya

Kapadokya alışveriş rehberi yazımızın en popüler noktalarından olan Turasan Şarapçılık’a geldi sıra. Hasan Turasan, 1943 yılında şarap sektörüne Turasan markasıyla adım atmıştır. Kapadokya’ya gelmişken Turasan Şarapçılık’ta kesinlikle şarap tadımı yapmalısınız. Üretim şeklini ve yerini görmek isterseniz firma size bunu olanağı sağlıyor. Kapadokya üzümlerinden yapılmış şaraplar sevdikleriniz için güzel bir hediye seçeneği olabilir.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 08:30-18:00

Adres : Yunak Mahallesi, Tevfik Fikret Caddesi No:6, Ürgüp/Nevşehir

2- Kocabağ Şarapçılık

koc

Mehmet Erdoğan, kendi bağlarında yetiştirdiği üzümleri evinin bahçesinde hazırladığı şaraphanede işleyerek Kocabağ markasını yaratmış ve bu sektörde önemli bir yer edinmiştir. Nevşehir Uçhisar yolu üzerinde bulunan Kocabağ Şarapçılık’ta keyifli şarap tadımları yapabilir veya satın alabilirsiniz.

Çalışma saatleri : Haftanın 7 günü 09:00-19:00

Adres :  Adnan Menderes cad. No:40 Uçhisar/Nevşehir

#4- Alışveriş Merkezi

1- Forum Kapadokya

kapadokya alışveriş merkezi

2009 yılı Kasım ayında hizmete giren Forum Kapadokya, bölge halkının sosyal yaşam merkezi haline gelmiş. Ulusal ve uluslararası markaların bulunduğu 65 mağazasıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olmayı başarmıştır.

Çalışma saatleri :  Haftanın 7 günü 10:00-22:00

Adres : Bahçelievler Mah. Mustafa Parmaksız Cad. No: 56 Merkez Nevşehir

Kapadokya’nın geleneksel dokuma halıları, el emeği kilimleri, değerli taşları ve lezzetli şaraplarından oluşan hediyelik eşyalarını Kapadokya Alışveriş Rehberi yazımızda sizlerle paylaştık. Yazımızda yer almayan, gidilmesini önerdiğiniz diğer alışveriş ve hediyelik eşya noktalarını siz de yorumlar kısmından paylaşırsanız çok seviniriz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin