Matsu Gezilecek Yerler | Görmeniz Gereken 13 Yer

Tayvan’da bir ada şehri olan Matsu, özellikle askeri ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir destinasyon. Hazırladığımız Matsu gezilecek yerler listesi ile size bu ada şehrinin önemli turistik destinasyonları hakkında detayları sunmak istedik.

Matsu Gezilecek Yerler

Beigan, Nangan, Juguang ve Dongyin adalarından oluşan Matsu, Tayvan’ın özellikle son yıllarda rağbet gören önemli şehirlerinin başında gelmektedir. Matsu Adaları, sahip olduğu doğal güzellikler ve etkileyici askeri ve tarihi geçmişi ile sizi eşsiz bir yolculuğa çıkaracağının sözünü veriyor. Matsu’da her yıl düzenlenen “Matsu Kültür Festivali” ise şehrin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.

Artık Matsu’da görülmesi gereken yerler hakkında hazırladığımız listemize geçelim isterseniz;

1. Magang Temple

Matsu gezilecek yerler
Magang Temple

Magang Temple, Matsu’ya gelenlerin mutlaka uğraması gereken Matsu’nun en önemli ibadethanelerinden biridir. Tapınak sadece turistik anlamda değil Matsu halkı tarafından ibadet açısından da büyük önem arz etmektedir. Bütün bu sebepler de Magang Temple’ı “Matsu gezilecek yerler” listemizde ilk sıraya almamızı sağlıyor.

2. Guidao Adası

Guidao İsland
Guidao İsland

Qinbi Köyü’nün kuzeyinde yükselen bu granit kaya, kaplumbağayı andıran görüntüsü ile şehre gelenler tarafından ilgi gösterilen yerlerden biridir. Burası tam bir doğa harikası olması nedeniyle ziyaretçiler tarafından en çok fotoğrafı çekilen noktalardan biri olarak dikkat çekmektedir.

3. Qinbi Köyü

Qinbi Village
Qinbi Village

Ruhu dinlendiren bir sahil şeridi kasabası olan Qinbi Village, özellikle geniş zamanı olanların birkaç gününü geçirebileceği ve huzur bulabileceği noktalardan bir tanesi. Buradan Magang Temple’ın görünüyor olması da burayı cazip kılan etmenlerden bir tanesi.

4. Matsu Folk Culture Museum (Matsu Halk Kültürü Müzesi)

Matsu Folk Culture Museum
Matsu Folk Culture Museum

Matsu’da görülmesi gereken yerler arasında bulunan Matsu Halk Kültürü Müzesi de ziyaretçilerine çok keyifli zamanlar geçirme imkanı sunuyor. 2002 yılında yenilerek ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan müze, Matsu’yu gerçek anlamda tanımak isteyenler için çok önemli bir hazine niteliğinde. Bodrum ve dört kattan oluşan müzede düğün törenlerinden cenaze merasimlerine kadar birçok önemli konuda kültürel değerler tanıtılmaktadır.

5. Beihai Tunnel

Matsu'da görülmesi gereken yerler
Beihai Tunnel

Bir mağara müze olan Beihai Tunnel içinde gerçekleştirilen turlar da mutlaka deneyimlenmesi gereken şeylerden biri. Çok basit el aletleriyle askerler tarafından kazılan bu tünelin yapımına 1968 yılında başlanmış olup 3 yıl sürmüştür. 120 teknenin sığabileceği büyüklükte hazırlanan bu tünel askeri teknelerin saklanması amacıyla yapılmıştır.

6. Andong Tunnel

Matsu gezilecek yerler
Andong Tunnel

1970’li yıllardaki soğuk savaş dönemlerinden inşa edilen Andong Tunnel de Matsu gezilecek yerler listesinde bulunması gereken önemli yerlerden biridir. 30 derecelik bir eğimle yapılan tünel içinde 641 adımlık bir macera sizi bekliyor. Bu nedenle eğer kondisyon olarak yetersiz olduğunuzu düşünüyorsanız Matsu geziniz esnasında burayı es geçmeniz isabetli bir karar olacaktır. Eğer cesaret edebilirseniz tünel içinde cephane depoları, askeri odalar gibi pek çok önemli yeri keşfetme fırsatına sahip olabileceksiniz.

7. War And Peace Memorial Park Exhibition Memorial Center

War And Peace Memorial Park Exhibition Memorial Center
War And Peace Memorial Park Exhibition Memorial Center

Matsu’da görülmesi gereken yerlerden biri olan Savaş ve Barış Anıtı Parkı resmi olarak 29 Mart 2010 tarihinde açılmıştır. Merkez, bu temayla açılan Tayvan’ın ilk müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Müze içinde Tayvan’ın milli savunmasına yönelik önemli materyallerin yanı sıra pek çok tarihi objeyi de inceleyebilirsiniz.

8. Dongyong Lighthouse

Dongyong Lighthouse
Dongyong Lighthouse

Dongyong Deniz Feneri, Matsu Adaları için simge yapılardan biridir. 1902 yılında inşa edilmiş olan kulenin yüksekliği ise 14,2 metredir. Yapı en son 2016 yılında restore edilmiştir.

9. Wushakeng Trail

Wushakeng Trial
Matsu’da sizi pek çok askeri sığınak bekliyor.

Matsu’da görülmesi gereken yerler arasında bol miktarda askeri sığınak, mağara ve bölge bulunmaktadır. Wuchakeng Trail da bu açıdan görülmeye değer, zaman ayrılması gereken yerler arasında bulunuyor.

10. Baisha Limanı

Baisha Limanı
Baisha Limanı

Burası ticari bir liman olması nedeniyle Tayvan açısından önemli bir deniz ulaşımı noktası olarak kabul edilmektedir. Baisha Limanı, ticari faaliyetlerin merkezi olmasının yanı sıra berrak mavi okyanusun manzarası ve eşsiz güzellikteki sahili ile oldukça turistik bir noktadır.

11. Houao Köyü

Matsu gezilecek yerler
Houao Kasabası

Küçük bir balıkçı köyü olan Houao Köyü de Matsu’da ziyaret edilmesi gereken ve turistik noktalardan biridir. Eğer zamanınız genişse bu sevimli köye de zaman ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

12. Banli Plajı

Banli Plajı
Banli Plajı

Beigan’da bulunan Banli Plajı, muhteşem doğası ile deniz severler tarafından çok fazla beğenilen ve Matsu gezilecek yerler listesine kesinlikle eklenen bir nokta. Yumuşak beyaz kumları ve uçsuz bucaksız sahili ile güzel zamanlar geçirmek isteyenler Banli Plajı’na doğru yol almalı.

13. Yisiantian

Yisiantian
Yisiantian

İki kayanın arasından denizin ürkütücülüğünü ve çekiciliğini seyretmek istiyorsanız bu doğa harikası yarı mutlaka görmelisiniz. Kayaları birbirine bağlayan beton köprülerin üzerindeyken yaşayacağınız eşsiz heyecan belki de gezinizin en unutulmaz anlarından biri olabilir.

PinMatsu şehri hakkındaki detaylar için şehrin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Matsu ile ilgili hazırladığımız bütün yazılar için ise Matsu gezi rehberi sayfamızı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Matsu gezilecek yerler listemizi şimdilik burada noktalıyoruz. Yalnız şunu da belirtmek isteriz ki şehirde daha görülmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Bu noktalar çoğunlukla askeri sığınaklar ve doğal güzelliklerden oluşmaktadır. Listemize benzer özelliklerde bulunan yerlerden bir kısmını ekledik ancak listemizde mutlaka olmasını istediğiniz yerleri bizimle paylaşırsanız Matsu’da görülmesi gereken yerler listemize seve seve ekleriz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin