Kamboçya’da Görülmesi Gereken 7 Yer | Detaylı Anlatım

Resmi adıyla Kamboçya Krallığı, gelişmiş turizm kültürüyle hem ekonomisini canlandırıyor hem de ününü dünyaya duyuruyor.

Kamboçya gezilecek yerler listesinde; huzurlu, egzotik ve maceralarla dolu bir tatil yaşamayı planlayanlar için birbirinden güzel duraklar sunuyor.

Güney Yarımkürede yer alan ülkede, turizm faaliyetlerinde genel olarak yoğunluk başkent Phnom Peh ve Siem Reap’da yaşanıyor. Ancak ülke genelinde görülecek onlarca eşsiz koy, ada ve tarihi yer daha var.

#1 Kamboçya Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Phnom Penh

phnom penh

Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh, bir zamanlar “Asya’nın İncisi” olarak adlandırılan Fransız Sömürgesi’nden kurtulduktan sonra da ülkenin en çok turist çeken noktası olarak nitelendirilen bir kent konumuna yükselmiştir.

Mistik atmosferi, muhteşem mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan kentte gezilecek yerler de bir hayli fazla…  “Phnom Penh Gezilecek Yerler” yazımızda sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

2- Siem Reap

siem reap

Her yıl milyonlarca turistin akınına uğradığı Angkor Wat Tapınakları’na ev sahipliği yapan Siem Reap şehri, Kamboçya’nın en ünlü şehri olarak gösterilir. Fransız sömürge döneminden kalma yapıları, iş merkezleri ve birbirinden eski tarihi yapılara ev sahipliği yapan kent, turistik açıdan ülkenin en popüler kentlerinden biri. Şehre gittiğinizde keyifli bir bisiklet turundan sonra Tonle Sap Gölü’ndeki Yüzen Evler’e de mutlaka uğrayın. Şehir hakkında daha fazlası için:

3- Sihanoukville

sihanoukville

Kamboçya’nın deniz ve güneş keyfini en güzel çıkarabileceğiniz yeri olan Sihanoukville, ucuz ve huzurlu oluşuyla da tatilcileri kendisine çekiyor. Şehirde özellikle Victory Hill bölgesi binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Şehirdeki plajlar arasında mekik dokurken motosiklet kiralayıp sokakları öyle keşfetmenizi öneririz.

4- Kampot Kasabası

Kampot Kasabası

Kamboçya, Asya‘da yaşamın yavaş ilerlediği, hayatın oldukça ucuz olduğu ülkelerden biri. Bu da buraya daha önce turist olarak gelip birçok yabancının buraya yerleşmesine neden olmuş. 50 bin nüfusu bulunmasına rağmen hayli durağan bir görünümde bulunan Kampot Kasabası da böyle bir yer.

5- Kep Kasabası

Kep

Kep Kasabası, Kamboçya’nın güney batısı kısmında bulunan bir sahil kasabası olarak ziyaretçileri kendisine çekiyor. Kasaba, tıpkı Kampot gibi huzur dolu ve sakin bir görünüme sahip. Bu da dinginliği sevenler için burayı Kamboçya sınırları içinde oldukça cazip bir destinasyon yapıyor. Ancak Kep’in Kampot’a göre biraz daha pahalı olduğunu itiraf etmemiz gerek.

6- Koh Kong

koh kong

Bir zamanlar Kamboçya’nın vahşi batısı olarak anılan sınır kasabası Koh Kong’un kaderi inşa edilen köprünün ardından değişmiş. 2002 yılında inşa edilen köprü sayesinde bu kimliğinden sıyrılan şehir, günümüzde mütevazı bir kasaba konumunda bulunuyor. Kasaba hakkında daha fazla şey öğrenmek için:

7- Bamboo Adası (Koh Russei)

koh russei

Altın sarısı kumsalı, zümrüt yeşili denizi ile göze hitap eden bir güzelliğe sahip olan Bamboo Adası (Koh Russei), hilal şeklinde bir yerdir. Turizm dünyasının yerlileri ve yabancıları tarafından özellikle de hafta sonları adeta işgale uğrayan Koh Russei, daha çok Robinson adasını andırıyor.

*Doğanın içinde mis gibi havayı içinize çekip sessiz bir tatil şansına Kamboçya uçak biletlerini öğrenerek başlayabilirsiniz. Biletbayi’ye tek tıkla ulaşıp en avantajlı uçuş koşullarını öğrenmeye ne dersiniz?

Kamboçya gezilecek yerler yazımız ile ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin