Inverness Alışveriş Rehberi | 6 Alışveriş Noktası

Görkemli doğal güzelliklere ve etkileyici tarihi kalelere sahip olan Inverness’e geldiğinizde alışveriş yapmak kuşkusuz planlarınız arasında ilk sırada yer almayacaktır.

Inverness alışveriş rehberi yazımızda sizlere şehrin popüler alışveriş noktalarını derledik. Her ne kadar bir alışveriş cenneti olmasa da Inverness’te ve çevre köylerinde alışveriş yapabileceğiniz pek çok butik dükkan, mağaza ve alışveriş merkezi ile bölgede keyifli bir alışveriş turu yapacağınızı söyleyebiliriz.

1- Inverness Alışveriş Rehberi

Evet, Inverness’ta Glasgow veya Edinburgh gibi çok zengin bir alışveriş dünyasıyla karşılaşmıyorsunuz ancak gene de bölgede geçireceğiniz süre içinde kısa ama size çok keyif veren bir alışveriş turu yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

High Street

Inverness’e geldiğinizde Inverness’ten ne alınır? diye merak edebilirsiniz. Bölgede biblolar, oyuncaklar, kitaplar ve size Inverness’i hatırlatacak daha pek çok hediyelik eşya seçeneğiyle karşılaşacağınızı söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra şık kıyafetler ve el işi eşyalar da alabileceğiniz şeyler arasında bulunuyor.

2- Inverness’te Nerede Alışveriş Yapılır?

Özellikle Inverness merkezi alışveriş için oldukça geniş imkanlar sunuyor. Şehir merkezinde bulunan High Street üzerinde çok çeşitli mağazalar dizili olduğundan ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yer bu cadde olmaktadır. Caddenin trafiğe kapalı olması ise ziyaretçilere daha keyifli bir şekilde alışveriş yapma imkanı sunmaktadır.

Şehirde alışveriş yapabileceğiniz bazı yerleri listeledik;

#1 Eastgate Alışveriş Merkezi

Eastgate Alışveriş Merkezi

İçerisinde bulunan hediyelik eşya mağazaları, oyuncakçılar, cafe ve restoranlar, ünlü mağazalar ve butik dükkanları bulunduran alışveriş merkezi derli toplu bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenlere kucak açıyor. Siz de sokak sokak gezmekten hoşlanmıyorsanız alışveriş için burayı tercih edebilirsiniz.

#2 Victorian Market

victorian market

1890 yılında inşa edilen ve Eski şehir merkezinde bulunan Victorian Market, ülkemizdeki Kapalı Çarşı’yı andırıyor. Burada pek çok farklı ve etkileyici mağaza müşterilerini ağırlıyor. Çarşı içindeki bir çok dükkan yıllardır aile işletmesi olarak hizmet vermektedir. Siz de burayı ziyaret ederek otantik İskoç hediyelik eşyalarından alarak kendinizi şımartabilir ya da sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

#3 Farmer’s Market

 farmers market

Bölgedeki çiftçilerin üretmiş olduğu yerli ürünleri denemek isterseniz bu çiftçi pazarının tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

#4 Duncan Chisholm and Sons

Yöresel İskoç kıyafetleri belki de arkadaşlarınız için çok güzel bir hediye olabilir. Siz de bu şekilde düşünüyorsanız bu dükkanı ziyaret edebilirsiniz. Dükkandan belirli bir süre boyunca giymek için de kıyafet kiralayabiliyorsunuz.

#5 Judith Glue

Judith Glue

 

2008 yılında açılan dükkanda el yapımı kıyafetler, takılar, çantalar ve daha pek çok şey bulabiliyorsunuz. Dükkan sahiplerinin sunduğu ücretsiz yiyecek ikramları da yanınıza kar kalıyor. Bizce bu dükkanı mutlaka alışveriş esnasında ziyaret etmelisiniz.

#6 Castle Gallery

Castle Gallery

Sanatla ilgiliyseniz ve evinize güzel bir resim veya heykel götürmek istiyorsanız uğramanız gereken yer tam da burası! Hem bu sanat eserleri sevdikleriniz için de çok iyi birer hediyelik olacaktır.

Inverness’te gözden kaçırdığımızı düşündüğünüz alışveriş durakları varsa bize yorum kısmından yazmayı unutmayın. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin