İzmir Havalimanı’ndan Foça ve Çeşme’ye Ulaşım Rehberi

Foça ve Çeşme, İzmir’in en güzel tatil bölgeleri arasındadır. Çeşme’nin beyaz kumsalları ve mavi bayraklı plajları yalnızca yerli turistlerin değil aynı zamanda yabancı turistlerin de favorisidir. Çeşme’de yıl boyu festivaller devam eder. Bölge tarihi Antik dönemlere dayanmaktadır ve Roma İmparatorluğu’nu da kapsayan köklü bir tarihi ev sahipliği yapmaktadır. Kuzeyden gelen rüzgârlar sayesinde yaz ayının bunaltıcı sıcaklarında dahi harika bir havaya sahip olan Foça ve Çeşme’de Kasım ayına kadar denize girmek mümkündür. Yılın her döneminde ziyaret edilse de özellikle yaz aylarında Foça ve Çeşme uğrak tatil yerlerindendir. Bölgeye yakın olan termal sular da hem turistik hem de sağlık sorunları nedeni ile binlerce kişi tarafından tercih ediliyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Foça ve Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Foça arası mesafe 80 kilometredir ve Foça’ya gitmek için 2 toplu taşıma seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan biri İZBAN treni diğeri de otobüstür. Aynı zamanda HAVAŞ ile Çeşme’ye kadar da gidebilirsiniz. Bunlara ek olarak havalimanından araç kiralayabilir ya da taksi tutabilirsiniz.

Havalimanı ile Çeşme arası mesafe 93 kilometredir. Çeşme’ye varmak için HAVAŞ, metro, otobüs ve özel araç ile birlikte taksi ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma çeşitliliğinin olması Foça ve Çeşme’ye ulaşımda büyük bir avantajdır.

İzmir Havalimanı Çeşme HAVAŞ Servis Otobüsü

HAVAŞ otobüsleriyle de Çeşme’ye gidebilirsiniz. Bu seferler haftanın tüm günü havalimanından 00.30 – 22.30 saatleri arasında belirli saatlerde hareket etmektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte olup, bilet ücreti 35 TL’dir. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Havalimanı – Çeşme Servis Güzergâhı

Havalimanı – İzmir Çeşme Otoyolu – Alaçatı Terminali – Çeşme Otogar

Havalimanından hareket eden yolcu servisi Alaçatı terminalinde durarak yolcu indirmekte ve daha sonra doğrudan Çeşme otogarına kadar gitmektedir.

Havalimanı ile Çeşme arası ulaşım hizmeti veren yolcu servisi güzergâh ve güncel hareket saatleri için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Foça ve Çeşme Otobüs ile Ulaşım

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Foça’ya gitmek için İZBAN treninden otobüse aktarma yapmalısınız. İZBAN’a bindikten sonra Hatun durağında inin. Burada Foça – Hatundere ESHOT otobüsü olan 744 numaraya binin. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Foça’ya gitmek ortalama olarak 2 saat sürer ve ücret tek bir kişi için 5.20 TL’dir. Havalimanı çıkışındaki gişeden İzmirim Kart satın alabilirsiniz. 744 numaralı ESHOT yalnızca hafta içi günleri 05.55 ila 21.10 saatleri arasında çalışmaktadır.

İzmir Havalimanı ESHOT Otobüsü

744 – Eshot Otobüs Güzergâhı

Hatundere İstasyon – Helvacı Hayratı – Helvacı Çıkış – Cemalettin Asku – Helvacı Karakol – Bahçe – Helvacı Orası – Yıldırım – Fatih Bahçelievler – Eski Foça Çiftlik – Selvi Hilal – Ekiz – Alan Çiftliği – Güven – Kule – Ilıpınar Benzinlik – Ilıpınar Meydan – Gerenköy Dörtyol – Yumurtacı – Bağarası Giriş – Bağarası Buz – Bağarası Küçük Sanayi – Mehmetçik Parkı – Malaçay – Bağarası Mavi – Halim Foçalı Spor Salonu – Bağarası İlköğretim Okulu – Bağarası Atatürk Parkı – Yeni Bağarası – Arpa Deresi – Şair Namık Kemal – Foçaköy –Foça Cezaevi – Foça Yolu – Keçi Çiftliği – Foça Seyir Tepe

744 ESHOT otobüs güzergâhı ve hareket saatleri için tıklayın.

Havalimanı’ndan Çeşme’ye gitmek için ise İZBAN trenine binebilir ve aktarma noktası olan Fahrettin Altay durağında inebilirsiniz. Daha sonra buradan hareket eden 984 numaralı Urla otobüsüne binerek Urla’da inmeli ve ardından 760 numaralı Çeşme belediye otobüsüne binerek Çeşme’ye olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Fahrettin Altay aktarma noktasında Çeşme Seyahat otobüsüne de binebilirsiniz. Otobüs için tam bilet 3.55 TL’dir. Havalimanı çıkışında İzmirim Kart satın alarak içine para yükleyebilirsiniz.

İzmir İZBAN Treni

İZBAN treni güzergâh ve hareket saatleri için tıklayın.

984 numaralı Urla otobüsü hafta sonu çalışmamakla birlikte hafta içi saat 06.00 ila 21.50 arası ulaşım hizmeti vermektedir. 760 numaralı Çeşme otobüsü ise hafta içi Urla’dan saat 06.20, 07.20, 17.13 ve 18.15’te hareket etmektedir. Hafta sonu ise otobüs seferi bulunmamaktadır.

984 ESHOT otobüs güzergâhı ve hareket saatleri için tıklayın.

Havalimanı/Foça ve Çeşme Taksi ile Ulaşım

Adnan Menderes Havalimanı’nda 7 gün 24 saat taksi bulunmaktadır. Taksi ücret tarifesi kilometre başına yapılıyor. Havalimanından Çeşme’ye taksi ücreti 330 TL, Foça’ya ise 350 TL’dir.

Havalimanı taksi ücret tarifesi ve detaylı bilgi için 0232 274 20 75 numaralı telefonu arayabilir, www.izmirhavaalanitaksi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Havalimanından Foça ve Çeşme'ye Taksi Ulaşımı

Havalimanı/Foça ve Çeşme Özel Transfer ile Ulaşım

Adnan Menderes Havalimanı’ndan Foça ve Çeşme’ye özel transfer ile ulaşmak da mümkündür. Bunun için www.havalimanitransfers.com adresinden İzmir Transfer ofisleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bununla birlikte Bizim Transfer de diğer popüler seçeneklerden biridir. Transferler için 7 gün 24 saat ücretsiz rezervasyon yapabilirsiniz. Araç seçenekleri arasında Fiat Linea, Renault Symbol, Volkswagen Passat, Mercedes Benz GLA, Mercedes C serisi ve Mercedes Vito gibi araçlar bulunmaktadır. Kişi başı ücretler, araç seçiminize göre 1-3 kişi için 329 TL, 4-7 kişi için 519 TL ve 7-14 kişi için 639 TL’dir.

Havalimanı/Foça ve Çeşme Araç Kiralama

Havalimanından Foça ve Çeşme’ye gitmek için araç kiralayarak konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Enterprise, Goldcar, Sixt, Hertz ve Garenta firmalarını kullanarak araç edinebilirsiniz. Fiyatlar günlük 70 TL ile 100 TL arasında değişmektedir. Depozito ücretleri firma ve seçtiğiniz araca göre farklılık gösterebilir. Birden çok gün için yaptığınız kiralamalarda indirim elde edebilirsiniz.

İzmir Havalimanından Foça'ya Ulaşım

İzmir Otogardan Foça ve Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

İzmir otogardan Foça’ya gitmek için Foça dolmuşlarını kullanabilirsiniz. Bu dolmuşlar 101 ve 102 numaralı peronlardan kalkmaktadır. 40 dakikada bir hareket eden dolmuşlar, sabah 06.00’da başlıyor ve 23.00’a kadar devam ediyor. Yılın bazı dönemlerinde yaşanan değişiklikler nedeni ile dolmuş saatlerini otogarda sorarak kontrol edebilirsiniz. Bilet fiyatı 18 TL’dir. Bilet ücretinizi dolmuş içerisinde sürücüye nakit olarak ödeyebilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir.

İzmir Otogar – Foça Güzergâhı

E.Ü. Kampüs – Bölge Metro (Özkanlar Bornova) – Bayraklı – Turan (Havalimanı Aktarma) – Naldöken – Soğukkuyu – Dedebaşı – Serinkuyu – Çiğli – Ulukent – Ulukent 2 – Menemen – Ulupınar – Gerenköy – Bağarası – Foça

Çeşme Seyahat Otobüsü

İzmir otogardan Çeşme’ye direkt olarak gitmek için ise Çeşme Seyahat otobüslerini kullanabilirsiniz. Bu otobüsler İzmir – Çeşme Otoyolu’nu kullanıyor. Önce Alaçatı ve Ilıca’dan geçen otobüsler daha sonra Çeşme otogarına gitmektedir. Yazın her 30 dakikada bir kalkan Çeşme Seyahat otobüsleri, kışın 45 ila 60 dakikada bir kalkıyor. İzmir otogarında 141 numaralı perondan, bu otobüslere binebilirsiniz. Seferler sabah 06.30’da başlıyor ve 21.00’da sona eriyor. Bilet ücreti 20 TL’dir ve otogar içerisinde Çeşme Seyahat yazıhanesinden satın alabilirsiniz. Biletinizi 0232 712 6499 numaralı telefonu arayarak veya web sitesi üzerinden çevrimiçi satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin