İzmir ve Yakınında Denize Girilecek Yerler – En Güzel 92 İzmir Plajı

Tarihi 8500 yıl öncesine dayanan İzmir, yıllardır popülerliğini kaybetmeyen bir tatil noktası. Liman şehri olarak kurulmuş ve şehir kimliğini kazanırken denizi önemli bir rol oynamış. Aşırı sıcak havasıyla da oldukça popüler sayabileceğimiz İzmir’in sakinlerini şanslı kılan şey ise, Ege Denizi. 629 km uzunluğunda kıyı şeridinin her bir noktası ayrı çekiciliğe sahip şehir, havalar ısındığı gibi yerli – yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ege’nin modern ve eğlenceli şehri İzmir’in en güzel plajlarını en ince detaylarına kadar sizin için hazırladık.

Çeşme Plajları

Aya Yorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu

Tatilcilerin bölgede en çok rağbet gösterdiği plajlardan biri olan Ay Yorgi Koyu rüzgâr almaması yönüyle bilinmekte. Çeşme merkezden Dalyanköy’e giden yoldan ulaşabilirsiniz. İlçe merkezinden minibüsler vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Plajda birçok ücretli plaj işletmesi bulunuyor. Genellikle fiyatları 60 TL civarında olan plajlardaki şezlong ve şemsiyelerden faydalanabilirsiniz. Hareketli ve eğlenceli bir tatil deneyimi için iyi bir fikir olan Aya Yorgi Koyu, sizi enfes bir manzarayla karşılıyor. Çevresinde bu mavi ve yeşilin bir arada olduğu manzarayı izleyebileceğiniz pansiyonlar da yer almakta. Temiz bir kuma sahip olan koy, çevresi ağaçlarla süslü ve gölgelik alanlar bir hayli fazla.

Giriş Ücreti: Aya Yorgi Koyu’nda hizmet veren Before Sunset Beach Club, Marrakech beach Club, Sole&Mare Beach Club, Tren Beach Club, KafePi Beach Club ve Babylon Aya Yorgi Beach Club’ın giriş ücretleri ortalama 50-6 TL olup fiyata şezlong ve şemsiye dâhildir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Alaçatı Çark Plajı

Çeşme’nin güney bölgesinde bulunan plaj, çevredeki en ünlü plajlardan biridir. Tropikal bir görüntüye sahip olan plaj birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 4 mevsim süresince rüzgâr aldığı için sörf severler için popüler bir yer. Plajda buz gibi içeceğinizi yudumlarken sörf tutkunlarının gösterilerini izleyebilirsiniz. Plajda çok sayıda sörf okulu var ve eğitimini isterseniz buradan alabilirsiniz. Sörfçüler yüzünden genellikle halk plajı kısmı ya da özel beach’lerde denize girebilirsiniz. Denizi oldukça temiz ve berrak. Mavinin en güzel tonlarına şahit olacağınız plaj, ince kum taneleriyle çevrili. Denizi sığ ve bu sebeple çocuklu aileler için önerebileceğimiz yerlerden biri. Şehir merkezine 81 km olan plaja, Çeşme İlçe merkezinden minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı, rüzgâr sörfü ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı

İzmir şehir merkezine 80 km mesafede bulunan Ilıca Plajı’na, şehir merkezinden araçlarla önce Çeşme’ye gelip daha sonrasında minibüsleri kullanarak gidebilirsiniz. Çeşme’nin doğu kısmında yer alan plaj, ince beyaz bir kuma sahip. Dünyanın sayılı plajlarından biri ve çevresinde donanımlı turizm tesisleri mevcuttur. Denizin içinde kaynayan sıcak termal suları Ilıca Plajı’nı özel kılan şeylerden biridir. Kıyıdan denize doğru ilerlerken 100 metrelik insan boyunu geçmeyen bir şeride ve şifalı sulara sahip. Halk plajı girişi ücretsiz ve yer yer şemsiyelerle kaplı. Fakat çok kalabalık olduğu için erken saatlerde gitmenizde yarar var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, büfe, şerit uyarısı ve iskele. Otopark ücreti 20 TL/günlük

Haritada Görüntüle >

Delikli Koy

Son yılların en gözde tatil beldelerinden biri olan Alaçatı, bahar ayları itibariyle ziyaretçi akınına uğruyor. Delikli Koy Alaçatı’nın mutlaka gidilmesi gereken yerlerinden biri. Çevresi taş oteller, eğlence mekânlarıyla süslü olan koy, deniz, güneş ve kum üçlüsünü en güzel sunan yerlerden biri. Çevresinin yoğunluğuna rağmen küçük bir alandan ibaret olan koy kayalık alana sahip, plajı çakıl taşıyla dolu ve bu nedenle daha sakin bir yer arayan tatilcilerin uğrak noktası. Ücretsiz olarak gidebileceğiniz koyda hem doğa manzarası izleyecek hem de dinleneceksiniz. Şehir merkezine 87 km mesafede bulunan Delikli Koy’a gidebilmek için Çeşme’den Ovacık mevkiine doğru ilerleyen minibüslere binmeniz ve biraz yürümeniz yeterli olacak. Kayalıklardan atlamaya çalışmak tehlikeli olabilir, çünkü suyun bir kısmı sığ.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Şifne Plajları

Şifne Plajı

Çeşme üzerinden özel aracınız ya da minibüslerle ziyaret etme şansınızın olduğu Şifne Plajı, bölgenin sakin yerlerinden biri. Genellikle İzmir yerlilerinin yazlıklarının olduğu plaj, Çeşme yarımadasının en sakin yeridir. Plajın halka açık bölümü ücretsiz, kişi başı 70 – 100 TL arasında giriş yapabileceğiniz ücretli bir plaj da yer alıyor. Denizi yaz kış ılık ve termal özelliğe sahip. Kumu ince ve parlak olan plajda yer yer ağaç gölgeliklerinden faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Boyalık Plajı

Plaj uzunluğu yaklaşık 4 km olan Boyalık, Çeşme Yarımadası’nın kuzey kısmında yer alıyor. Ilıca ve Çeşme arasında konumlanmış. Çevresinde pek otel ve pansiyon olmadığı için çevre halkı hariç pek kimse tarafından bilinmiyordu. Fakat son zamanlarda pansiyon sayısı artış gösterdiği için kalabalıklaştı. Plajı ve denizin tabakası ince kumdan oluşmaktadır. Ilıca Plajı’nın sahip olduğu özellikleri taşımakta ve turkuaz bir denize sahip. Birçok deniz canlısının yaşam sürdürdüğü suyu tertemizdir. Öylesine berrak bir suyu var ki yüzerken altınızdan kayan balıklara şahit olabilirsiniz. Plaj Boyalık Sitesi’nin işletmesinde olduğu için 50 ve 100 TL arasında ücretleri değişiyor. Ücret karşılığı şezlong ve şemsiyeden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezine 82 km uzaklıkta kalan plaja, Çeşme merkezden yürüyerek ya da minibüslerle gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Çiftlikköy Plajları

Çiftlikköy Plajları
Cesmebook

Kent merkezine 6 km uzaklıkta olan Çiftlikköy’ün 3 tarafı denizlerle çevrili. Mart ve Ekim ayları süresini hareketli geçiren sahil, bolca güneş alıyor. 4 mevsimin tamamını rüzgârlı geçirdiği için sörf tutkunları tarafından çok rağbet görüyor. Çevresinde Altınkum Plajı, Pırlanta Plajı ve eski Rum Mezarlığı, mozaikler ve taş evler var. Sakız Adası manzarasını izleyebileceğiniz gibi, sığ ve dalgasız denizinde yüzebilir, kumsal plajında güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Huzurlu ve sessiz bir plaj olan Çiftlikköy, çocuklu aileler için de idealdir. Ücretsiz soyunma kabinleri ve duş alanları bulunan plajda bir de yeme – içme işletmesi bulunuyor. Dilerseniz şezlong ve şemsiyeleri bu işletmeden kiralayabilirsiniz. Çeşme’den yürüyerek ya da minibüslerle ulaşım sağlamanız mümkün.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânları ücretli plajda bulabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plajdaki restorandan karşılayabilmeniz mümkün.

Haritada Görüntüle >

Ovacık Plajı

Ovacık Plajı

İster beach isterseniz de özgürce denizin tadını çıkarabileceğiniz alanları olan Ovacık Plajı, İzmir şehir merkezine 85 km uzaklıkta. Urla’dan 732 numaralı otobüsle gidebildiğiniz gibi Çeşme’den minibüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Ovacık Köyü’ne bağlı bir halk plajı olan bölge, Çeşme’nin yoğunluğundan kaçıp sakin bir yer arayanlar için oldukça uygun. Denizi cam gibi, altınızdan balık sürüsünün geçtiğine şahit olabilirsiniz. Henüz işletmesi olmadığı için plaj boş. Yeme ve içme ihtiyaçlarınızı yakınlardaki beach’lerden karşılayabilir ya da hazırlıklı gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ildırı Plajı

Ilıdırı Plajı

Çeşme’nin sessiz köylerinden biri olan Ildırı’nın temiz havası plajına da yansımış. Ildırı, hareket ve gürültü tercih etmeyenlerin sevebileceği türden bir yer. Hiçbir tesis yok. Plajında gölgelik alanlar mevcut ve kısa bir kum plaja sahip. Plaj birkaç küçük ada manzarasına bakıyor. Teknelerle adalara ulaşabilirsiniz. İzmir’den 74 km uzaklıkta kalan plaja minibüslerle ilçe merkezinden gidebilirsiniz. Plajdan yararlanmak ücretsizdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Altın Kum Halk Plajı

Altınkum Halk Plajı

Çeşme’nin en batısında yer alan Altınkum, ücretsiz halk plajıyla birlikte birçok beach club’a sahip. Sakız Adası manzarasını izleyebileceğiniz koylara araçla ulaşım pek mümkün değil. Belirli bir noktaya aracınız ya da minibüslerle gidip yürümeniz gerekiyor. Ilık bir denizi olan plaj, yumuşacık kumlara sahiptir. Denizin dalga hareketlerinin düzenini izledikçe sizi dinlendiriyor. Altınkum, aile, çocuk, engelli, yaşlı ve genç herkesin gidebileceği bir yer. İzmir şehir merkezine 94 km uzaklıkta. Halk plajını kullanmak ücretsiz, şemsiyeler ve duş mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, duş ve şemsiye mevcut. Şezlong ve soyunma ayrıca kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilmeniz mümkün.

Haritada Görüntüle >

Dalyan Kocakarı Plajı

Dalyan Kocakarı Plajı

Çeşme’nin en renkli plajlarından biri olan Dalyan Kocakarı Plajı, kuzeydoğu bölümünde bulunuyor. Dalyan’a 1,5 km uzaklıkta sakin ve keyifli bir plaj. Küçük bir işletmenin bulunduğu plajda şezlong ve şemsiye 20 TL, tuvalet 2 TL ve duş 3 TL tutarında. Genellikle yerli halk tarafından bilinmekte ve yaz ayları piknik ve deniz turizmi için tercih edilmekte. Çeşme merkezinden yürüyerek ya da dolmuşlarla gidebileceğiniz gibi özel aracınızla plaja kadar gelebilirsiniz. Bir yanında yeşil ağaçlık alanların bir yanında ise kayalıkların bulunduğu plaj taş ve kum karışık bir halde. Denizi sığ ve ılık. Keyifli ve huzurlu dakikalar geçirmek isterseniz mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL (2 şezlong ve 1 şemsiye dâhil). WC 2 TL, duş 3 TL ve soyunma kabini 1 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli), soyunma kabinleri, duş, kafe, şerit uyarısı, otopark alanı ve cankurtaran.

Haritada Görüntüle >

Paşalimanı Koyu

Paşalimanı Koyu

Giriş ücreti bulunmayan Paşalimanı Plajı, Çeşme’de bulunuyor. Makul bir ücret karşılığında şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve tuvalet imkânlarından faydalanabilirsiniz. Ilıca merkezine 5, Çeşme’ye ise 20 km uzaklıkta olan plaj, hem kamp hem de deniz olanağını sunmakta. Özel araçlarınız ya da Ilıca dolmuşlarıyla buraya ulaşabilirsiniz. Sakin ve sessiz bir plaj olduğu için, hareketlilik isteyenlere pek önermiyoruz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı

Dibinin bir kısmı taşlık olan denizin suyu berrak ve temiz. Kumu incecik. Girişler ücretsiz, dilerseniz havlunuzu yere serebilir güneşin tadına varabilirsiniz. Çeşme ilçe merkezinden bu tarafa giden dolmuşlara binmeniz yeterli. Sürekli rüzgâr aldığı için sörf tutkunları tarafından rağbet görmekte olan plaj, şehir merkezine 94 km uzaklıkta. Deniz seviyesi 200 metre boyunca sığ. Şemsiye ve şezlong isterseniz ücretli plajlardan faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, şezlong, şemsiye, duş yeri, soyunma kabinleri, büfe ve otopark alanı mevcuttur. Ayrıca kamp atılabilecek çadır yerleri bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle >

Tekke Plajı

Tekke Plajı

Ücretsiz bir halk plajı olan Tekke Plajı’nda beach imkânlarından faydalanmak isteyenler için ücretli yerler de bulunuyor. Çeşme merkeze en yakın konumda bulunan plaj, Marina’nın sonundaki sahilde yer alıyor. Yürüyerek ilçe merkezinden gidebilirsiniz. Sığ bir koyda bulunan plaj uzun yıllardır halka açık. Ilık rüzgârı, dalgasız denizi ve dinlendirici bir ortamı var. İlk girişte ayağınıza taşlar batabildiği gibi sonrasında yumuşacık kumları hissedebilirsiniz. Sakız Adası manzarasını izleyerek güneş banyosu yapabilir, sakinliğin ve İzmir’in tadını çıkarabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücreti 25 TL.

Plaj Özellikleri: Şezlong ve şemsiye ücrete tabidir. Plajda büfe bulunmaktadır.

Telefon: 0232 712 00 84

Instagram: https://www.instagram.com/tekkeplajkafe/

Haritada Görüntüle >

Güvercinlik Kleopatra Plajı

Güvercinlik Kleopatra Plajı

Çeşme Ovacık’ta bulunan bir plajdır. Özpınar Sitesi’nin önünde kalıyor. Çocuklu aileler için de uygun olması nedeniyle hafta sonu kalabalığını ikiye katlıyor. Denizi nispeten güzel, manzarası ise şahanedir. Ücretsiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Ancak WC, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Birkaç sezondur kampçılar çadır kuruyorlarmış ancak şimdi buna izin verilmiyor. Plajın arka tarafı mangal yakmaya müsait. Kleopatra Plajı, Delikli Koy’a yakın bir konumda bulunuyor. Çeşme’den çıktıktan sonra Ovacık mevkiine doğru gelen minibüslere binebilir ve plaja yürüme mesafesinde indikten sonra buraya ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sole Mare Ayayorgi

Aya Yorgi’de güneşin altında eğlenmek ve Ege’nin enfes denizinin tadını çıkarmak isteyen misafirler için güzel bir alternatif olan beach’e giriş kişi başı 100 TL’dir. Ücrete şezlong, şemsiye ve 1 içecek de dâhildir. Zaman zaman konserler ve DJ performanslarının yapıldığı Sole&Mare çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Kaliteli müziklere sahip happy hour etkinlikleri yapılıyor. Özel aracınız ya da Çeşme üzerinden minibüslerle gidebilirsiniz. İzmir şehir merkezinin 96 km uzağında kalmaktadır.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10:30 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (şemsiye, şezlong ve 1 soft içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Telefon: 0232 712 20 57

Web Sitesi: http://www.solemarebeachclub.com/

Instagram: https://www.instagram.com/solemarebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Kafepi Alaçatı

KafePi Beach, Alaçatı

Haziran’da açılıp Eylül ayında kapanan, 09:00 – 04.00 saatleri arasında hizmet veren Kafe Pi Alaçatı’ya girişler 100 TL tutarındadır. Eğlenceli bir konsepti olan işletmede, duş, kabin, şezlong ve aklınıza gelebilecek her tür yiyecek içecek çeşidi vardır. Ege’nin serin sularına kendinizi Çeşme Yarımadası’nın bu yanından bırakabilirsiniz. Ulaşım için özel araçlarınız ya da Çeşme ilçe merkezinden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:00 – 04:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL, otopark ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Telefon: 0232 343 23 23

Web Sitesi: http://www.kafepibeachclub.com/

Instagram: https://www.instagram.com/kafepibeachclub/

Haritada Görüntüle >

Cove Ayayorgi Beach

Cove Ayayorgi Beach

Aya Yorgi’nin güzel beach’lerinden biri olan Cave Ayayorgi Beach’e giriş kişi başı 100 TL’dir. Bu ücret karşılığı işletmedeki şezlong, şemsiye ve duş gibi ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz. Dilerseniz kumsal dilerseniz ahşap iskeleden denize girebilirsiniz. Karşınıza yeşil ve mavinin buluştuğu manzarayı alıp güneşlenebilirsiniz. Ziyaret etmek için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:30 – 20:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (otopark ücretsizdir). 150 TL harcama limiti bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, yoga, çocuk oyun atölyeleri, iskele, restoran ve otopark.

Telefon: 0530 786 44 68

Instagram: https://www.instagram.com/coveayayorgi/

Haritada Görüntüle >

Fly-inn Beach Club

Fly-Inn Beach Club

Çeşme’nin doğa harikası olan Altınkum’da devasa bir beach: Fly-inn Beach Club. Sadece masmavi denizde serinlemeyecek, dünya mutfağından leziz yemeklerle yazın keyfini yaşayacaksınız. Üstelik vejetaryenler için vejetaryen mutfağı da mevcut. 40.000 mt beach’te su sporları olarak; banana, ski, wakeboard, kano, su kayağı ve ringo yapıp eğlenceyi doyasıya yaşayabilirsiniz. Altınkum’un mavi bayraklı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Fly-inn Beach Club standart giriş ücretleri Pazartesi ve Perşembe günleri arası 110 TL, diğer günler 130 TL.  İskelede VIP hizmet almak isterseniz de günlük 400 TL ödeyerek bu ayrıcalığı yaşayabilirsiniz. Ayrıca biletinizi kendi sitesinden online olarak da alabilirsiniz. Fly-inn Beach, Çeşme’den 10 km uzak bir konumda. Kendi aracınızla kolayca ulaşabilmenizin yanı sıra, Çeşme’den kalkan Altınkum Plajı minibüslerine de binebilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 03.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Pazartesi – Perşembe 110 TL, Cuma – Pazar 130 TL, VIP rezervasyon 400 TL (1 bira veya meşrubat dâhil) ve %10 servis ücreti.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, bar ve kafeterya, restoran, iskele ve otopark.

Telefon: 0232 722 22 98

Web Sitesi: https://www.flyinnbeach.com/

Instagram: https://www.instagram.com/flyinnbeach/

Haritada Görüntüle >

Rise’n Shine Alaçatı

Rise Shine Alaçatı Beach

Alaçatı severlerin gözdelerinden biri de Rise Beach 2020. Alaçatı Çark Plajında ve 5000 mt alanında 1000 kişiye hizmet sunan donanımlı bir yer. 700 kişilik beach alanının yanında 300 kişilik VIP alan mevcut. Alakart restoranında İtalyan mutfağının lezzetlerini tadabilir, barında soğuk içeceklerle serinleyebilirsiniz. Öğleden sonra etnik partilerle eğlencenin dozunu yükselten Rise Alaçatı, dekorasyon ve konseptini antik Maya şehri Tulum’dan esinlenmiş. Kullanılan heykellerle sanata ve denizin maviliğiyle manzaraya doyacaksınız. Mavi bayraklı plajında güvenle yüzebilirsiniz. Giriş ücreti 100 TL ve aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda. Çeşme’den kalkan Alaçatı Port otobüs ve minibüsleriyle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 02.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, iki bar ve kafeterya, restoran, iskele ve otopark.

Telefon: 0532 353 58 67

Haritada Görüntüle >

Madeo Beach

Madeo Beach

Hafta sonu DJ performanslarıyla adından sıkça söz ettiren eğlencenin adresi: Madeo Beach. Alaçatı’da bulunan beach’te size alternatif olarak şezlong, çardak ve VIP loca seçenekleri sunuluyor. İddialı olduğu bir diğer konu ise Akdeniz mutfağının yöresel lezzetleridir. Denizin maviliklerinde müzik eşliğinde yüzebilir, barında ferahlayabilir, restoranında lezzete doyabilirsiniz. Madeo Beach’in bulunduğu Çark Plajı mavi bayraklı plajlar arasında yerini almış. Giriş ücreti hafta içi 100 TL, hafta sonu 150 TL ve 16 yaş sınırı mevcut. Konumu ise Alaçatı’da. İsterseniz şahsi aracınızla, isterseniz de Çeşme’den toplu taşıma kullanarak ulaşabilirsiniz. Aracıyla ulaşım sağlayacaklar için ücretli otopark ve vale hizmeti mevcut.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10:00 – 07:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (şezlong ve havlu dâhil), otopark ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele ve otopark.

Telefon: 0531 901 56 51

Instagram: https://www.instagram.com/madeobeach/

Haritada Görüntüle >

Spiaggia Grande Alaçatı

Spiaggia Grande Alaçatı

Konser ve beach denildiğinde akla Spiaggia Grande Alaçatı geliyor! Yaz boyunca ünlü isimleri sahnesine konuk eden Spiaggia Grande Beach’in kaliteyi hizmetle buluşturduğuna şahit olacaksınız. Namını her yerde duyabileceğiniz özel kokteylleri ile dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Şezlong ve loca tercihlerinden birini seçip denizin huzuruyla buluşabilirsiniz. Tercih edenler için iskelesi de mevcut. Ailenizle ve çocuğunuzla gidebileceğiniz en nezih beachlerden biri diyebiliriz. Üstelik menüsü de oldukça zengin. Giriş ücreti 1 içecek, şezlong, şemsiye ve havlu dâhil olmak üzere 100 TL olarak belirlenmiş. Bu mavi bayraklı plaja aracınızla ve Çeşme’den kalkan toplu taşımalarla ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Pazartesi – Çarşamba 11:00 – 19:00, Perşembe – Pazar 11:00 – 23:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 90 TL (şezlong, şemsiye, havlu ve 1 adet içecek dâhil). Plaj ve restoran bölümünde 200 TL harcama limiti bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele, otopark, tekne ile ulaşım, sigara içilebilir alan, evcil hayvan, bahçe alanı, teras ve happy hour.

Telefon: 0545 950 35 35

Web Sitesi: http://www.spiaggiagrande.com/

Instagram: https://www.instagram.com/spiaggiagrande/

Haritada Görüntüle >

Plage Isolee Beach

Plage Isolee Beach, Alaçatı

Sessizlik ve sükûnetin adresi: Plage Isolee Beach. Klasik müzik dinletileriyle yoga yapabilir, ressam atölyesine katılabilir, deniz kenarında dalgalar eşliğinde masaj yaptırabilir ve tertemiz ince kumlu denizinde süzülebilirsiniz. Alaçatı’nın en huzurlu beach’i olan Plage Isolee Beach, sizleri yeşillikler içinde şezlong ve denizin içinde loca hizmetiyle tanıştıracak. Üstelik gece sineması, çeşitli atölyeler ve plaj kütüphanesi gibi etkinlikleriyle de sizleri büyüleyecek. Sanat ve doğa aşığıysanız bu beach tam size göre. Giriş ücreti hafta içi 120 TL, hafta sonu 150 TL. Çeşme’den ister toplu taşımayla isterseniz de aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 120 TL (şezlong ve şemsiye dâhil), otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Telefon: 0554 177 17 77

Web Sitesi: http://www.plageisolee.com/

Instagram: https://www.instagram.com/alacatiplageisolee/

Haritada Görüntüle >

Before Sunset Beach

Before Sunset Beach, Alaçatı

Çeşme’nin göz bebeği Ovacık Köyü’nün Azmak Koyu’nda sınırsız eğlencenin adresi: Before Sunset Beach! Bembeyaz kumuyla görenleri kendine hayran eden bir plajı var. Cuma ve Cumartesi günleri güneşin etkisinin en yoğun hissedildiği saatlerde happy hour başlar ve partiye hız kesmeden devam edebilirsiniz. Büyük masalarında arkadaşlarınızla yemek yiyebilir, serin denizinde yüzebilir ve akşam nabzınızı tekrar yükseltebilirsiniz Çünkü Before Sunset Beach’te eğlence bitmez! Güneş battıktan sonra kumsalda kamp ateşi yanacak ve dans etmeye kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Dilerseniz palmiye ağaçlarının arasına saklanmış olan, etnik tasarımla hazırlanmış bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Perşembe ve Pazar günleri ise Giriş ücreti 150 TL. Çeşme’den 8,5 km uzaklıkta bulunan Before Sunset Beach’e aracınızla ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10.00 – 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (şezlong ve minder dâhil),

Plaj Özellikleri: : WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Telefon: 0532 173 55 18

Web Sitesi: http://www.beforesunsetcesme.com/

Instagram: https://www.instagram.com/beforesunsetbeach/

Haritada Görüntüle >

Urla Plajları

Kum Denizi Plajı

Kum Denizi Plajı

Geceleri Karantina Adası’nın ışıklarını izleyebileceğiniz manzaraya sahip Kum Denizi Plajı, Urla İlçesi’nde yer almaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin titiz çalışmalarıyla güzel bir halk plajına dönüşmüş. Su oyunları, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, duş ve soyunma odaları, tuvaletler, kafeteryalar, yeşil alanlar, engelli ve 3. yaş bireylerin hayatını kolaylaştırmak için rampalar mevcut. Girişler makul ücretli. Denizi oldukça soğuk, bu nedenle çevre halkı yaz aylarında serinlemek için soluğu burada alıyor. Şehir merkezinden 38 km uzaklıkta ve toplu taşıma araçlarıyla rahatça ulaşım sağlanabiliyor. Fahrettin Altay üzerinden 984 no’lu Eshot aracı ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08:30 – 19:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, gözetleme kulesi ve cankurtaran, çocuk oyun alanları, su sporları, yürüyüş ve bisiklet yolları, bar ve kafeterya ve su oyunları parkı.

Haritada Görüntüle >

Altınköy Koyu

Altınköy Plajı

Urla İlçesi’nin en soğuk deniz suyuna sahip olduğu düşünülen Altınköy Koyu bir diğer tercih edilebilecek yerlerden biridir. Plajda şezlong ve şemsiye mevcuttur. Fakat faydalanmak isterseniz ücret ödemeniz gerekmekte. Çocuklu aileler, gençler ve büyük aileler için uygun olan plaj, şehir merkezinden 65 km uzaklıkta. Girişi Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi’nden yapılan plaja, Balçova üzerinden 984 no’lu araca binmeniz ve sonrasında 733 no’lu araca aktarma yapmanız yeterli. Plaja vardığınızda bir yanı yeşil ağaçlarla süslü bir tepe ve bir diğer yanında altın renkli kayalıkların olduğu mavi bir manzara sizi bekliyor olacak. Denizi biraz sığ fakat soğukluğu İzmir’in sıcaklarına karşı ilaç gibi gelecek.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 80 TL. Şezlong ve şemsiye 40 TL (duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), büfe, restoran, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Demircili Plajı

Urla İlçe merkezine 24 km uzaklıkta olan Demircili Plajı, Demircili Köyü’nde yer almakta. Güneş banyosu yapabilmeniz için şezlonglar, serinleyebilmeniz için tertemiz bir denizi var. Genelde günübirlik dinlenceler, hafta sonu kaçamakları için tercih edilen bir yer. Yerli ve yabancı turistleri misafir eden plaj çevresindeki seçeneklere göre oldukça sakin. Plaj çevresi çok rüzgâr aldığı için sörf yapabileceğiniz gibi dalış dersleri de alabilirsiniz. Dalış sezonu Nisan ayında başlıyor ve Kasım ayında sona eriyor. Plajın kamp kısmında ücretli faydalanabileceğiniz kafe, soyunma kabinleri, duş ve tuvalet alanları mevcut. 733 numaralı Yağcı aracıyla Urla üzerinden ulaşabilirsiniz. Plaj kısmına toplu taşıma aracı ile gitme şansınız olmadığı için biraz yürümeniz gerekecek. Güzel bir yaz tatili geçirmek isterseniz Demircili Plajı’nı tavsiye edebiliriz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL/günübirlik. Çadır konaklama 30 TL, masa ve sandalye 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri. Şemsiye ve şezlong bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki kafe ve restoranlardan satın alabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Çeşmealtı Mavi Plajı

Çeşmealtı Mavi Plajı

İzmir şehir merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Çeşmealtı Mavi Plajı, ince kumlardan oluşan bir plah yeridir. Denizinin suyu temiz ve oldukça berraktır. Sığ ve soğuk bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyen ziyaretçiler için uygun bir yapıda. Plaj beach club ve halk plajı olarak iki bölüme ayrılmış. Ulaşımının kolaylığı sebebiyle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık. Daha sakin zamanlar geçirmek isterseniz hafta içi tercih etmenizde yarar var. İskeleler ve plaj halk tarafından ücretsiz kullanım hakkına sahip. Şezlong, yiyecek ve içecek hizmetleri için plajdaki tesislerden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezinden 984 numaralı araçla Urla’ya gelip, minibüslerle plaja ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong (ücretli), otopark alanı, iskele ve restoran.

Haritada Görüntüle >

Özbek Akkum Plajı

Özbek Akkum Plajı

Özbek Akkum Plajı bir zamanlar Rumlar ve Türklerin birlikte yaşadığı, toprağının her parçası tarih kokan Özbek Köyü’nde bulunuyor. Plaj özellikle bayram dönemlerinde ve hafta sonları epeyce kalabalıktır. Plajda şezlong, şemsiye gibi hizmetler yok fakat çevredeki balık restoranlarında bulunan masalar ve gölgelik alanlardan ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Dilerseniz de ince taneli kumların üzerinde kendinizi güneşe bırakabilirsiniz. Çok kalabalık olduğu dönemlerde denizi bulanık bulabilirsiniz fakat normalde temiz ve ılık bir suya sahip. Şehir merkezine 49 km olan plaja Urla üzerinden 734 numaralı Eshot aracıyla gidebileceğiniz gibi, kendi aracınızla da kolaylıkla köye ve sonrasında plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolunuz düşerse plaj sonrasında Özbek Köyü’nü gezmenizi de tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: Plaj boyunca yer alan kafe ve restoranlar masa, sandalye, şezlong, şemsiye, WC, soyunma kabini hizmeti vermektedir. Ücretsiz plajda herhangi bir imkân bulunmuyor.

Haritada Görüntüle >

Gelinkaya

Gelinkaya

Urla’nın denize girilecek en temiz yerlerinden biri olan Gelinkaya, şehir merkezine 45 km uzaklıktadır. Burada bulunan birkaç kafeden sanki evinizin havuzuna giriyormuş hissiyle denize girebilirsiniz. Denize sıfır konumda bulunan kafelerin başında plajın ismini aldığı taş bulunuyor. Taşın şekli bir gelini ve damadı andırdığı için Gelinkaya ismi verilmiş. Denizde yüzerken karşınıza ördekler ve kazlar çıkabileceği için kendinizi yalnız hissetmeyeceksiniz. 984 numaralı Urla aracıyla burayı ziyaret edebilirsiniz ya da özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:00 – 23:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Gelinkaya Cafe müşterisi olarak plajı kullanabiliyorsunuz. Şezlong 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, masa ve sandalye, kafe ve cankurtaran. Soyunma kabinleri bulunmuyor.

Haritada Görüntüle >

Yassıcaada Halk Plajı

Yassıcaada Halk Plajı

Yassıcaada Halk Plajı’nın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş. Urla’ya 49 km uzaklıkta bir ada olan Yassıcaada’ya yalnızca vapur ve teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Haziran ve Eylül sezonunda ziyarete açık olan adaya Karşıyaka ve Üçkuyular vapur iskelelerinden gidebilirsiniz. Belediyenin işletmesini yaptığı kafe ve restoranlar bulunuyor. Şemsiye, şezlong ve tuvalet gibi hizmetleri ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. Sığ ve berrak bir suya sahip Yassıcaada, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireyler için uygun bir düzende. Denizi o kadar berrak ki suyun içindeyken kum tanelerini seçmeniz mümkün. Yassıcaada, yolunuz İzmir’e düşerse mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri.

Çalışma Saatleri: Pazartesi hariç diğer günler 08:30 – 17:45 saatleri arasında Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden Yassıcaada’ya vapur seferleri yapılmaktadır.

Giriş Ücreti: Gidiş-dönüş vapur yolculuğu ve plaja giriş ücreti 22 TL. Şezlong ve şemsiye 15 TL. 0-7 yaş arası ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, masa ve sandalye, restoran, büfe, su kaydırağı, güvenlik, gözetleme kulesi ve cankurtaran ve iskele.

Haritada Görüntüle >

Yarımada (Karantina Adası)

Karantina Adası

Osmanlı Devleti döneminde bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek için kullanılan Karantina Adası, ismini Fransızların yıllar önce yaptığı tesislerden almış. Antik Klazomenai Kenti’nin kalıntılarının da bulunduğu tarih dolu ada harika bir denize sahip. Denize girmek haricinde İzmir’i uzaktan izleme şansınızın olduğu bir yer. Urla İlçe merkezinden 984 numaralı Eshot aracına binip adaya yapılan yolun başına kadar gelebilirsiniz. Buradan sonra yürümeniz için uzun bir yol sizi bekliyor olacak, bu yolu özel aracınızla ya da teknelerle gitmek daha iyi olacaktır. Yol bitiminde kendinizi yeşil ve mavinin buluştuğu adada bulacaksınız.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Melengeç Plajı, Demircili Köyü

Demircili Köyü sınırlarında kalan Melengeç Plajı, Urla’nın en güzel plajlarından biridir. Çakıl taşlarıyla süslü plajda tesis mevcut. Özel aracınızla gelirseniz giriş başı ücret alınıyor. Hafta sonu 70 TL ücretle giriş yapabilir ve ödediğiniz ücretle birlikte 2 şezlong ve 1 şemsiye alabilirsiniz. Plajın arka tarafında yeşil çim alanlar ve renkli minderler var. Serin bir suyu var. Tesiste yeme ve içme, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Çocuk, genç, aile yaşlı ve engelliler için uygun bir düzende hazırlanmış. İzmir şehir merkezinden 60 km uzaklıkta olan plaja, 733 numaralı Eshot ile gidebilirsiniz

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL (şezlong, şemsiye, duş ve otopark dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, büfe, şerit uyarısı ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Deniz Yıldızı Plajı

Deniz Yıldızı Plajı

Demircili Köyü’nün el değmemiş yeşil alanlarından birinde olan plaj, restoran & plaj olarak hizmet vermekte. Samimi bir aile plajı olan yer, günü birlik ziyaretçiler için uygun. Şehir stresinden kaçıp kısa bir tatil kaçamağı olarak değerlendirebilirsiniz. Uğultu, gürültü olmayan nezih ve sakin bir yer. Plajı biraz taşlı fakat enfes bir denizi var. Nisan ve Eylül süresince hizmet veren plaja girişler araç başı 40 TL. Ücreti ödeme karşılığında duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden fayda sağlayabiliyorsunuz. Araçla gitmeyecekseniz Demircili Köyü’ne 733 numaralı otobüsle ulaşabilir, plaja yürüyebilirsiniz. Restoran kısmında her deniz ürününü bulabileceğiniz gibi farklı lezzetler de deneyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL, otomobil 40 TL (şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, büfe, restoran, masa ve sandalye, şerit uyarısı, iskele ve otopark alanı.

Telefon: 0535 528 01 50

Web Sitesi: http://www.denizyildiziaileplaji.com/

Haritada Görüntüle >

Gülbahçe Sahili

Gülbahçe Sahili

Urla’dan Karaburun’a doğru giderken karşınıza çıkacak olan Güzelbahçe, şehir merkezine 51 km uzaklıkta bir köy. Toplu taşıma araçlarını tercih edecekseniz, Urla ilçe merkezinden 981 numaralı otobüse binip Balıklıova’da inip birkaç dakika yürümeniz gerekli. Pek de popüler olmayan, kimselerin bilmediği ve herhangi bir işletmenin sahiplenmediği Gülbahçe Sahili, sessizlik arayanları cezbediyor. Bu sakinlikte denizin dalga seslerini duymakta hiç güçlük çekmeyeceksiniz. İnce ve nemli bir kuma sahip olan Gülbahçe’den İzmir’in muhteşem dağ manzarasını izlemek mümkün. Pek gölgelik alan olmadığı gibi, çevresinde birçok sakin salaş restoran var. Bir yanı yeşil çimlerle dolu plajda hasır şemsiyeleri görebilmeniz mümkün ve plaja girişler ücretsiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Balıklıova Sahili

Balıklıova Sahili

İzmir’in en sakin kasabası olarak geçen Balıklıova, Urla – Karaburun güzergâhında bulunuyor. Şehir merkezinden ulaşabilmek için önce Urla’ya varmak gerekli. Sonrasında 981 numaralı araçla Balıklıova’ya direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Yumuşak bir kuma sahip olan Balıklıova’nın denizi biraz yosunlu gelebilir. Fakat serinlemeniz için yeterli soğuklukta olduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz bir halk plajı bulunuyor ve tatilinizi konforlu hale getirmesi için şezlong, şemsiye gibi hizmetler mevcut. Denizinin güzelliği bir yana o kadar bereketli ki, her çeşit balığı bulmak mümkün, özellikle de barbun balığı meşhur. Deniz keyfiniz bittikten sonra sahil şeridindeki salaş balık restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. Balıklıova, sakinlik arayan biri için doğru yer. Tekneyle açılmak isterseniz farklı koylara yanaşabilir, tatilinizi zenginleştirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Marika Beach, Altınköy

Altınköy Marika Beach

Urla – Altınköy’ün güzel beach’lerinden biri olan Marika Beach Club, şehir merkezine 61 km uzaklıkta. 984 numaralı araçla ziyaret edebileceğiniz gibi özel araçlarınızla da direk ulaşım şansınız var. Altınköy’ün suyunun soğukluğunu bilmeyen yoktur, buna yer yer çimlik alanları olan kum sahilinde şezlong, şemsiyeler de eklenmiş ve enfes bir tatil kombinasyonu oluşmuş. Cüzi bir ücret karşılığında bu imkânlara sahip olabilir, sandalyenize uzanıp D vitamini banyosu yapabilirsiniz. Marika Beach’in oldukça geniş olan sahilinde duş ve WC gibi hizmetlerden faydalanmak isterseniz hafta içi 30 TL, hafta sonları ise 40 TL ödemeniz yeterli.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, masa ve sandalye, otopark alanı, kafeterya ve restoran, havuz ve plaj voleybolu.

Telefon: 0532 656 89 43

Facebook: https://www.facebook.com/marikabeachclub/

Haritada Görüntüle >

Karaburun Plajları

Bodrum Plajı

Karaburun Bodrum Plajı

Karaburun’un merkezinde kalan koy, bölgenin en kalabalık ve en büyük plajına sahip. Giriş kısmında yürürken sizleri çakıllar ve taşlar karşılayacak olsa da yüzdükçe derinleşen harika bir denizi var. Adeta bir sahil kasabasını andıran Bodrum Plajı’nın çevresinde birçok bar ve kafe mevcut, buralarda deniz haricinde kalan zamanlarınızı geçirebilirsiniz. Fiyatları oldukça uygun ve çok fazla alternatif var. Daha sakin bir tatil deneyimi isterseniz hafta içi gitmeniz daha iyi olacaktır. 2 şezlong ve 1 şemsiye için 25 – 40 TL arasında yerine göre değişen fiyatlar var. Donanımlı bir plaj olması nedeniyle duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınız için buradan faydalanabilirsiniz. Şehir merkezine 101 km uzaklıkta olan koya, toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz bulunduğunuz yerden Tınaztepe’ye aktarma yapıp 515 numaralı Eshot’a binmeniz ve 15 dakikalık bir yürüyüş yapmanız ya da minibüse binmeniz yeterli.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda 2 şezlong ve 1 hasır şemsiye ücreti 30 TL. Ücretsiz plajda şemsiyeler bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, masa ve sandalye, restoran, büfe, bayrak uyarısı ve cankurtaran.

Haritada Görüntüle >

Dolungaz Koyu

Dolungaz Koyu

Karaburun’un en favori alanlarından biri olan Dolungaz, şehir merkezine, 106 km uzaklıkta. Toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz en kolay şekli, Tınaztepe’ye ulaşıp 515 numaralı araca binip biraz yürümek yeterli olacaktır. Arabanızla ziyaret ederseniz tepeye ücretsiz olarak park edebilirsiniz, yer bulamazsanız çevredeki ücretli beach’in otoparkına 15 TL karşılığında park edebilirsiniz. Çevrede şezlong, şemsiye vs. yok. Yemyeşil bir tepeden denize inen Dolungaz’ın denizi genellikle tertemiz. Kumsal alanı kısıtlı, kayalıklarla çevrili olduğu için 2 farklı koy görüntüsü bulunuyor. Arkasında sık yeşil ağaçların oluşturduğu ormanlık alan var. Güneş ışıkları cildinize yansırken arkadaki ağaçlar gölgede kalmanızı sağlayacak.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Mimoza Koyu

Karaburun’un en iyi koylarından biri olan Mimoza koyu şehir merkezine 103 km uzaklıkta. Urla’dan 761 numaralı Karaburun aracına binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Pek gelişmemiş olan koy çakıl taşlarıyla kaplı. Dalga ve rüzgâr yok. Etrafta küçük tekneler görebilirsiniz. Sahil şeridi yazlık işletmeler ve binalarla kaplı, bir yanı ise yemyeşil kalmayı başarabilmiş. İster hafta içi ister hafta sonu hiçbir zaman rahatsız eden bir kalabalık olmuyor. Kafa dinlemek için ideal bir tatil beldesi. Sade bir işletmesi var. Ücretsiz bir işletmeye sahip Mimoza’ya alternatif olarak çevrede ücretli plajlar da mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kuyucak Plajı

İzmir şehir merkezine 103 km uzaklıkta kalan plaj, Kuyucak Koyu olarak da geçiyor ve mavi bayrağa sahip 3 koydan yalnızca biri. Fahrettin Altay’dan 671 numaralı araç ile Urla aktarmalı olarak, 761 numaralı Karaburun aracına binip koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolungaz Plajı’ndan 2 km öncesinde karşınıza çıkacak olan plaj, Karaburun merkeze çok yakın. İskeleyi geçtikten sonra ilçe merkezinde oluyorsunuz ve ihtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Hareketli bir plajı olan Kuyucak, sahil boyu hasır şemsiyeler ve şezlonglarla süslü. Kalabalık bir plaj olduğu için pek temiz tutulamıyor ama enfes bir denizi var. Duş, tuvalet, yeme – içme ihtiyaçlarınızı belediye işletmesinden karşılayabilirsiniz. 2 şezlonga karşılık 45 TL ödüyorsunuz ve yemek fiyatları da oldukça uygun.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralama 45 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve hasır şemsiye (ücretli), büfe, voleybol sahası ve şerit uyarısı.

Haritada Görüntüle >

Akvaryum (İncirlikoy) Plajı

Akvaryum Plajı

İzmir’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Akvaryum Koyu, şehir merkezine 103 km uzaklıkta kalıyor. Yine Urla üzerinden Kuyucak Plajı’na gidermiş gibi 761 numaralı araçla gidip biraz yürümeniz yeterli. Görüntüsü Maldivler’i anımsatan Akvaryum, yeşil gölgelik ağaçların süslediği, ince ve parlak renkli kum plajıyla dikkat çeken bir yer. Suyu yer yer yosunlu yer yerse berrak. Hasırdan şemsiyeler, şezlonglar ve çimlerin üzerine döşenmiş renkli puflarla birçok rengin buluştuğu güzel bir plaj. Engelli ve yaşlı bireyler için özenle düzenlenmiş bir plajı var. Genç, aile demeden herkese hitap ediyor. 1 şemsiye ve 2 şezlong karşılığı 45 TL ödemeniz yeterli. Çevredeki işletmelerde duş, tuvalet ve yeme – içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mavi Bayrak şartları sebebiyle plaja evcil hayvan götürülmüyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. 2 şezlong ve 1 şemsiye 45 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye (ücretli), soyunma kabinleri, duş, kafe ve şerit uyarısı. Plajdaki tesislerin otopark alanı mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Boyabağı Koyu

Karaburun’un favori yerlerinden bir diğeri de Boyabağı Koyu’dur. Sakin, dalgasız, sığ denizli bir koy. Deniz, ancak çok ilerledikçe derinleşebiliyor. Plaj kısmı çok geniş değil. Fakat koyun üst kısmında bahçeli işletmeler var. Ama plajda kalmak isterseniz, uzanmak yerine kamp sandalyelerinizle dinlenmek daha iyi olacaktır. Hafta sonları bile pek kalabalık olmayan Boyabağı’nda iki adet ücretli işletme bulunuyor. Çimlere yayılmak isteyenler 40 TL ücret karşılığı loca ayırabiliyor. Koy taşlık olduğu için deniz ayakkabısıyla gelmenizde fayda var. Şehir merkezine 92 km uzaklıkta olan Boyabağı Koyu’na toplu taşıma araçlarıyla gelmek isterseniz, 761 numaralı araçla Urla üzerinden gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ardıç Plajı

Ardıç Plajı

İzmir’e 85 km olan plaj, Mordoğan’da bulunuyor. Ardıç plajı oldukça uzun ve kum bir sahile sahiptir. Denize girişi sığ ve girdikten hemen sonra kuma dönüyor. Bu yüzden de çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği bir plajdır. Çoğu zaman dalgalı olan Ardıç Plajı’nda biz denizi biraz bulanık bulduk, o yüzden bir daha gider miyiz bilemiyoruz. Sahildeki ücretsiz şemsiyeler ile bölgede yaşayanların ve günübirlikçilerin tercih ettiği bir plaj. Belediyenin işlettiği bir kafeteryası da var. Urla’dan 761 numaralı Eshot ile plaja erişebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda şemsiye, basketbol sahası, otopark alanı ve çocuk oyun alanı mevcuttur. Deniz bisikleti, muz, jet ski ve yelkenli hizmetlerinden ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş ve soyunma kabini gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ayıbalığı Koyu

Ayıbalığı Koyu

Akdeniz foku türünün üreme yerlerinden biri olan Ayıbalığı Koyu, iki özel beach ve bir adet küçük halk plajından oluşuyor. Halk plajı kısmı büyük değil fakat Mordoğan’daki en güzel kıyılardan biri. Sabah gelirseniz daha sakin bir deneyim yaşayabilirsiniz. Akşamüstü koy kalabalık bir hal alıyor. Denizi temiz, serin ve sığ. Dik bir yamaç altında kaldığı için sahil kısmı gölgelik bir alan. Şehir merkezine 86 km mesafede bulunan koya, Karaburun’daki diğer koylar gibi 761 numaralı Eshot ile gidebilirsiniz

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 60 TL (şemsiye, şezlong ve 1 alkollü içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kaynarpınar

Karaburun’a 102 km olan, 761 no’lu Eshotlarla ulaşım sağlayabileceğiniz koy, balıkçı barınağı bulunan Kaynarpınar merkezinde yer alıyor. Yabancılar tarafından pek bilinmemekte ve bu sebeple sakin. Genellikle mahalle sakinleri tarafından tercih edilmektedir. Balıkçı barınağının çevresinde de denize girebilirsiniz. Ama asıl koy, barınaktan sonraki kısımdan oluşuyor. Yerli halk hariç kimse tarafından tercih edilmeyen koya küçük bir tepe aşarak ulaşım sağlanmakta ve kimse koyun işletmesini üstlenmemiş. Suyu oldukça serin ve temiz olan koyun plajı çakıl taşlarından oluşuyor. Gelirken deniz ayakkabılarınızla gelmenizde fayda var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Manal Koyu

Balıklıova ve Mordoğan arasında yer alan koyun doğal alanının tamamı, 2004 yılında çıkan bir yangın sebebiyle tahrip olmuş. Amatör balıkçıların sıkça uğradığı, yerli halk hariç pek de bilinmeyen bir konumda bulunmakta. Tekrar ağaçlandırma çalışmaları yapılan koy eski haline zamanla kavuşmuş ve hizmet vermekte. Denizi sığ, kıyısı çakıl fakat denize ilerledikçe ayağınıza yumuşak kumların geldiğini fark edeceksiniz. Zaman zaman rüzgâr alan koyu kullanmak ücretsizdir. Sandalyenizi kapıp ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Şehir merkezinden 82 km uzaklıkta olan koya 761 numaralı araçlarla Urla aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Koya yakın halk plajında WC, duş ve soyunma kabini 4 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın hak plajındaki büfeden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kocakum Plajı

Kocakum Plajı
created by dji camera

İşletmesi belediyeye ait olan plaj, Mordoğan’ın merkez mevkiinde yer alıyor. Ücretsiz faydalanabileceğiniz plaj çevresinde duş ve tuvalet imkânları var. Etrafta pek çok pansiyon, kafeterya görebilirsiniz. Merkezde denize girmenin en güzel yollarından biri olan plaj, tesis imkânından faydalanmak isteyenler için oldukça ideal. Şehir merkezine 82 km uzaklıkta olan plaja 761 numaralı araçtan indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüş gerçekleştirmeniz yeterli. Şezlong ve şemsiye imkânlarının bulunduğu plajda çakıl taşlarıyla karışık kum bulunuyor. Denizi hafif dalgalı ve serin. Ama yüzdükçe bu serinliğe alışıyorsunuz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 50 TL (şemsiye, şezlong, WC ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Korsan Plajı

Denizi güzeldir ancak ayaklarınıza zarar çok fazla taşı var ve dibi aşırı yosunlu. Ancak kalabalıktan uzak sessiz ve sakin bir hafta sonu kaçamağı arıyorsanız burayı düşünebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz plaj bulunuyor. Denize ücretli plajda girmeniz WC, şezlong ve şemsiye kullanabilmeniz açısından iyi olacaktır. İki şezlong ve bir şemsiyeye 40 TL ödüyorsunuz. İzmir şehir merkezi, Urla ve Çeşme’den rahatlıkla şehir içi otobüsleri kullanarak buraya gelebilirsiniz. Mordoğan’da indikten sonra limana doğru yürüyüş Korsan Plajı tabelalarını mutlaka göreceksinizdir.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda iki şezlong ve şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Menderes Plajları

Çukuraltı Halk Plajı

Çukuraltı Plajı

İzmir’in Menderes İlçesi’nde yer alan plajlardan biri olan Çukuraltı genellikle doğaseverler tarafından tercih ediliyor. Özdere Plajı olarak da geçen bölgede bir at çiftliği de mevcut. Kuşbakışı bakıldığında rengârenk şemsiyelerle süslü olan Çukuraltı Sahili’ni görmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Halk plajı 250 metre uzunluğundadır ve 10 metre genişliğindedir. Temizliği nedeniyle Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plajda dilediğiniz su sporlarını yapabilirsiniz. Şehir merkezine 63 km olan bölgeye, Konak’tan 808 numaralı otobüse binip 775 numaralı araca aktarma yaparsanız kolayca ulaşabilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu plajdaki işletmelerden 20 TL karşılığında şemsiye kiralayabilirseniz. Eğer şemsiye kiralarsanız tuvalet ve duştan da ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Ücretli plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlardan yararlanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ücretli plajda yer alan büfe ve restoranlardan giderebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Gümüldür Halk Plajı

Gümüldür Halk Plajı

Ücretsiz bir halk plajı olan Gümüldür Plajı genellikle hafta sonlarını günübirlikçilerin ziyaretleriyle yoğun geçiriyor. Plajda duş yok ama dilerseniz sitelerin plajlarındaki duş ve tuvaletlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Mavi Bayraklı bir halk plajı olan Gümüldür’de komşu sitelerin şezlong ve şemsiyelerinden sorunsuz şekilde faydalanabilirsiniz. Mavi Bayraklı plajı kullanırken konforunuzdan ödün vermek istemezseniz çevredeki otellerden de yararlanabilirsiniz.  Üçkuyular İskelesi’nden 984 numaralı araçla gidebileceğiniz Gümüldür, şehir merkezine 36 km uzaklıkta.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Orta Mahalle Halk Plajı

Orta Mahalle Halk Plajı

Mavi Bayraklı bir diğer plaj olan Orta Mahalle Plajı’nın bir yanı kamp alanı bir yanı ise şezlong ve şemsiyelerle süslüdür. Denizi taşlık ve oldukça kalabalıktır. Sezon haricinde giderseniz berrak bir suyla karşılaşabilirsiniz. WC 1 TL ve duştan 2 TL karşılığı yararlanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için çevrede market vb. işletmeler mevcut. İşletmesini belediyenin yaptığı plaj Menderes merkezine 33 km uzaklıkta. Menderes ilçe merkezinden minibüslerle gidebilme şansınız var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. WC, 1 TL, duş 2 TL.

Plaj Özellikleri: Şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yoncaköy Plajı

Yoncaköy Plajı

İzmir çok bilinen bir tatil noktası olduğu için oldukça kalabalık ama elbette sakin yerleri var, örneğin Yoncaköy. Aileniz, sevdiklerinizle huzurlu, ağaç ve dalga seslerini dinleyebileceğiniz bir tatil arayışındaysanız tam da size göre. Aynı zamanda nezih bir tatil ortamı sunan Yoncaköy çevresinde konaklayabileceğiniz pansiyon ve oteller mevcut. Denizi berrak ve temiz. İlk girişte derin bir denizmiş gibi dursa da gittikçe sığlaşan bir yapısı var. Bir kısmı çim bir kısmı ise kumdan oluşan bir plajı bulunuyor. Yoncaköy’de ücretli ve ücretsiz plajlar bulunmakta. Genellikle sitelere ait olan plajların şezlonglarını kullanmak isterseniz pek sorun çıkmaz. Menderes ilçe merkezine 45 km mesafede olan Yoncaköy’e toplu taşıma araçlarıyla gitmek isterseniz 775 numaralı Özdere araçlarından indikten sonra minibüse binmeniz yeterli olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 40 TL (şemsiye, şezlong, WC ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ahmetbeyli Halk Plajı

Ahmetli Halk Plajı

Menderes Ahmetbeyli’de yer alan halk plajı berrak bir suya sahip. Kıyı yerleri çok fazla derin değil, ancak fazla ilerlemenizi de tavsiye etmiyoruz. Herhangi bir güvenlik şeridi de yok. Bölge biraz fazla rüzgâr alıyor, bu nedenle suyu dalgalı olabilir. WC ve duş imkânı bulunmuyor. Ayrıca şezlong ve şemsiye de yok. Havlunuzu alıp gelebilirsiniz, kumsalı sırtınıza batmayacak küçüklükte taşlara sahip. Plajın arka tarafı mangal yakmaya müsait. Ayrıca bir de kamp alanı bulunuyor. Dileyen hafta sonu çadır konaklamasını burada yapabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kargacık Koyu Restoran ve Plaj

Kargacık Koyu Restoran ve Plajı

İzmir’in güneyinde yer alan Menderes birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapıyor. Doğayla iç içe ve şehir yapılanmasına rağmen özgünlüğünü kaybetmemiş. Kendi halinde sakin bir ilçe olan Menderes’te denize girilebilecek nezih yerlerden biri de Kargacık. Yaz kış kahvaltı bulabileceğiniz bir işletme bulunuyor. Yeşil ve mavi renkleriyle göz kamaştıran koyda hem gölgelik alanlar fazla hem de denizinin temizliği ön planda. Uzaktan bakıldığında yeşilin ağırlıklı olduğu Kargacık Koyu manzarası sırf görülmek için bile değer. Toplu taşıma araçlarıyla gitmek için 808 numaralı araçlarla Menderes ilçesinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsten indikten sonra minibüsler koya gitmenize yardımcı olacaktır. Koyda bulunan şezlong ve şemsiyelerden faydalanmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Yalnızca girişi 15 TL, masa kiralamak ve mangal yapmak isterseniz masa başı 50 TL gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL, otomobil girişi 25 TL, şemsiye ve şezlong 40 TL, masa ve sandalye 50 TL, mangal ücreti 30 TL ve loca 100 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, Wi-Fi, cankurtaran, otopark, mangal alanı, bahçe alanı ve kafe.

Telefon: 0232 787 41 41 – 0530 041 73 16

Web Sitesi: http://www.kargacikkoyu.com/

Instagram: https://www.instagram.com/kargacikkoyu/

Haritada Görüntüle >

Foça Plajları

Eski Foça Halk Plajı

Eski Foça Halk Plajı

Foça’nın eski havasını sürdüren Eski Foça Halk Plajı, dar ve oldukça sakin bir plaj. Genelde yerli halkın tercihi diyebiliriz. Eğer buraya yüzmeye gitmek istiyorsanız yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmamalısınız. Denizde çok sayıda denizkestanesi var. Suyu ise oldukça soğuktur. Plaj halka açık ve ücretsizdir. Lakin giderken yanınıza hasır örtü almanızda fayda var. Buraya İzmir’den otobüsle, İZBAN’la ve şahsi aracınızla ortalama 1 saatte gelebilirsiniz. Ayrıca denizden çıktığınızda bu küçük ve şirin kasabayı keşfedebilirsiniz. Hemen plajın yanında gezebileceğiniz güzel bir çarşısı var. Sokaklarında yürürken yüzünüze nostaljik bir rüzgar estiğini hissedebilirsiniz. Eğer aracınız varsa mutlaka Athena Tapınağı’nın kalıntılarını, Pers Anıt Mezarı’nı ve diğer tarihi bölgeleri gezmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yeni Foça Halk Plajı

Yeni Foça Halk Plajı

240 metre uzunluğundaki bu mavi bayraklı plaj, ince kumlu kumsalı, tertemiz berrak denizi, yemyeşil palmiyeleri, çevresindeki kafe ve işletmeleriyle çok hoşunuza gidecek. Plaj tamamen ücretsiz, havlunuzu alıp gidebileceğiniz gibi ücretsiz kullanabileceğiniz hasır şemsiyeler de bulunuyor. Yüzerken Akdeniz foklarıyla karşılaşmanız da an meselesi! Yeni Foça Halk Plajı, İzmir’in en soğuk denizine ev sahipliği yapıyor. Güneşlenirken eğitimdeki yelkenlileri izleyebilir, Yelken Spor Kulübü’nden siz de eğitim alabilirsiniz. Bu plaj Foça’ya 22, İzmir’e 66 km uzaklıkta. İzmir’den İZBAN’a ve oradan aktarmayla 745 no’lu otobüsle buraya varabilirsiniz. Ya da aracınızla Foça’yı gezerek ulaşmayı da tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Hasır şemsiye bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini ve şezlong imkânı bulunmuyor.

Plaj Özellikleri: Hasır şemsiye bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini ve şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sazlıca Koyu Plajı

Sazlıca Plajı

Eski Foça ve Yeni Foça ortasında kalan bir cennet: Sazlıca Koyu. Arabanızla geçerken dikkat etmezseniz önünden geçip gidersiniz. Bu koyda kamp alanları ve açık alanlar mevcut. Tertemiz, berrak ve durgun bir denizi var. Sabahın ilk saatlerinde yüzmeyi tercih ederseniz denizin yumuşaklığına hayran kalırsınız. Akşama doğru sivrisineklerin fazlasıyla çoğaldığını söylemeliyiz, yanınızda mutlaka sinek kovucu spreyler bulundurmalısınız. Bu adeta cennetten kopan koyda doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Tepelere doğa yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüş için ise spor ayakkabı tercih etmelisiniz. Kamp alanında genellikle gençler ve motosiklet grupları var. Oldukça özgür ve rahat hissedebileceğiniz bir alan. Tamamen doğal bir işletme de bulunuyor. Burada karnınızı doyurabilir, bir şeyler içebilirsiniz. Koya giriş 20 TL. Kamp yapmak isterseniz çadır kampı ve karavan kampı alanlarından birini seçebilirsiniz. Kamp fiyatları ise 35-50 TL arası değişiyor. Tuvalet, elektrik prizi gibi hizmetler dâhil oluyor. Eğer kamp yapmayı düşünüyorsanız oraya gitmeden önce alışveriş yapmanızı öneririz. Sonradan yapmak isterseniz de araçla 15 dakikada hem Yeni Foça hem de Eski Foça çarşısına ulaşabilirsiniz. Sazlıca Koyu’na aracınız dışında 744 no’lu otobüsle Sazlıca Koyu yakınına gidebilir, oradan yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, piknik alanı, piknik masaları, mangal yakılabilir alan, iskele, uyarı şeridi ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club, Eski Foça ile Yeni Foça arasında bir plaj. Kumsaldan denize girmek istemeyenler için iskelesi mevcut. İskele dışında kumsalda şezlongları ve locaları var. Yemek ve içecek için restoranları hizmet veriyor. Giriş ücreti 80 TL. Lakin eğer şezlongda oturmak isterseniz ekstra 100 TL daha vermeniz gerekli. Localar ise 600 TL’den kiralanmakta. Mambo Beach Club sabah 09.30’da açılıyor. Arkadaşlarınızla voleybol turnuvası yapıp Foça’nın soğuk sularında serinleyebilirsiniz. Soğuk içeceğinizi yudumlarken, kendinizi mavinin ihtişamına kaptırabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:30 – 20:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, eğlence ve DJ performansı.

Telefon: 0232 814 69 59 – 0533 927 75 45 – 0532 540 17 73

Web Sitesi: https://www.focamambobeach.com/

Instagram: https://www.instagram.com/mambofoca/

Haritada Görüntüle >

Club Mackerel

Yeşilliklerin arasından sıyrılan bir mavi: Club Mackerel. Aslında bir otel olan lakin plajını dışarıya da açan Club Mackerel’in plajında göreceğiniz aqua park ve havuz sizi bambaşka diyarlara götürecek. Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki güzelliklerden biri. Aileniz ve çocuğunuzla gitmeyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Menüdeki yemek seçenekleri ise sizi tatmin edecek. Denizi tamamen kumluk, plajı ise ince kumludur. Arabanızla gidebileceğiniz gibi Foça’dan kalkan minibüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Tesis, butik otel olarak hizmet vermektedir. Konaklama yapan tüm konuklar tesisin plajından faydalanabilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi ve oda konaklama.

Telefon: 0232 812 39 26 – 0232 812 39 28 – 0535 607 83 96

Web Sitesi: http://www.clubmackerel.com/

Haritada Görüntüle >

Hanedan Beach

Hanedan B

Orak Adası’nın tam karşısında Foça sahil kıyısında bulunan Hanedan Beach, temiz bir denize ve nezih bir ortama ev sahipliği yapmakta. Çim alanında minderlerde oturabilir, şezlongda güneşlenebilirsiniz. Otelin restoranı bulunduğundan yemek ve içecek servisinden ücreti karşılığında yararlanabilirsiniz.  Eğer çocuklarınızla gitmeyi planlıyorsanız, denizin birden derinleştiğini bilmeniz gerekiyor. Deniz taşlı olduğu için deniz ayakkabısı giymeniz daha sağlıklı olacaktır. Çocuklar için çocuk oyun alanı; yetişkinler için voleybol sahası, langırt, masa tenisi gibi eğlenebileceğiniz alanlar mevcut. Ulaşımda doğru saatleri tercih ederseniz trafik sorunu yaşamazsınız. Giriş ücreti 50 TL civarında. Plajda tuvalet, duş, kabin, şezlong hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Foça’dan kalkan 744 numaralı otobüsle ya da aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL. 0-10 yaş arası ücretsiz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi, havuz ve oda konaklama.

Telefon: 0232 424 06 34

Web Sitesi: http://www.hanedanbeachhotel.com/

Instagram: https://www.instagram.com/hanedanbeachhotel/

Haritada Görüntüle >

Foça Belediyesi Karakum Plajı

Karakum Plajı

İzmir’in ödüllü mavi bayraklı plajı olan Karakum Plajı, Fener Yarımadası’nda konumlanıyor. Şehir merkezine sadece 2 km uzaklıkta. Plaj 500 metre sahil boyunca uzanıyor ve genişliği 30 metre. Bu büyük plajda su sporları ve plaj sporları yapabilirsiniz. Foça Belediyesi Karakum Plajı’nın bir diğer özelliği ise engelliler için denize girme rampası bulunması. Karakum Plajı belediyeye ait bir plajdır. Giriş ücreti yok. 2 Şezlong ve 1 şemsiyeyi 20 TL’ye kiralayabilirsiniz. Duş için ücret ise 1 TL. Eski Foça otogarından yürüyerek 25 dakikada Karakum Plajı’na ulaşabilirsiniz. Yine otogardan kalkan minibüs ve otobüs seçeneği de mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. 2 şezlong ve 1 şemsiye 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, kafe, iskele ve plaj voleybolu.

Haritada Görüntüle >

Vodoo Beach Club

Vodoo Beach Club

Foça’ya gidip sorduğunuzda ilk önerilen plajlardan biri olan Voodoo Beach Club, çarşaf gibi deniziyle ve 150 mt altın tozu gibi parlak kumsalıyla sizi kendine âşık edecek. Güneşlenmek istemeyenler için büyük ağaç gölgelikleri ve şemsiyeler var. Kumsaldan hoşlanmayanlar ise iskeleden denize girebilirler. Plaj mavi bayraklıdır. Giriş ücreti 20 TL. Şezlong ve şemsiye kiralama 30 TL ve yemek-içecek ücretleri de gayet makul. Müşteri memnuniyetinin yüksek olduğu Voodoo Beach Club, yemekleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Gece yüzmek ve sahilde vakit geçirmek isteyenler için 00.00’da kapanması büyük avantaj.  Gün batımında ise happy hour var. Şehir merkezine 2 km uzaklıkta. Foça’dan otobüsle ulaşma seçeneği mevcut.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL, şezlong ve şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi ve kano kiralama.

Telefon: 0530 233 96 87

Web Sitesi: http://www.buenobeachclub.com/

Instagram: https://www.instagram.com/buenobeach/

Haritada Görüntüle >

Aliağa Plajları

Aliağa Polis Plajı

Aliağa Polis Plajı

Aliağa ilçe sınırlarında yer alan plaj, İzmir’e 66 km uzaklıktadır. 4 km uzunluğunda olan plajı, askeri kamp, özel idare, polis plajı ve özel işletmeler için tahsis edilen alanlar oluşturmaktadır. Halka açık kısımlar sınırlıdır. İri taneli kumlardan oluşan plajın geneli yosunlu ve bulanık bir haldedir. Çevre halkı ve çocuklu aileler tarafından rağbet gören plaja İZBAN Aliağa İstasyonu’ndan kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. 8 TL gibi sembolik bir rakam karşılığında plaja giriş yapabilir ve 10 TL ücretle şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Plaj genellikle kalabalık olduğu için hareket seven misafirlerin gitmesini tavsiye ediyoruz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 7,5 TL, şezlong 10 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, büfe, mangal yakılabilir alan, piknik alanı, piknik masaları ve bungalov konaklama.

Haritada Görüntüle >

Ağapark Plajı

Ağapark Plajı
Mustafa Pehlivan

Aliağa’nın Mavi Bayrak ödülü almış önemli projelerinden biri Ağapark Plajı. 0-6 yaş arasındaki çocukların ücretsiz girebildiği plaj aileler tarafından çok sık ziyaret edilmekte. Plajda şezlong, hasır şemsiyeler, duş ve soyunma kabinleri mevcut. Yetişkinlerin tüm bu hizmetlerden yararlanmak için 10 TL ödemesi yeterli. Enfes bir kumu olan Ağapark Mavi Bayrak’ın hakkını veriyor. Denizi sığ ve dalgalı, ilerledikçe derinleşiyor fakat yine de berraklığını kaybetmiyor.  Plajı ziyaret edebilmek için metro kullanıp, Aliağa durağından minibüse binmeniz yeterli.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL ve masa kiralama 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, market, kafe, mangal yakılabilir alan, piknik alanı ve piknik masaları.

Haritada Görüntüle >

Şakran Plajı

İzmir’in mavi ilçesi Aliağa’nın sahil mahallelerinden biri olan Yenişakran’da yer alan plaj, yazlık siteler, zeytin ağaçları ve güzel bir plajla süslü. İzmir şehir merkezine 65 km uzaklıkta kalan Şakran Plajı merkeze oldukça yakın. Plaja şehir merkezinden gidebilmek için metronun Aliağa durağında inmeniz ve ufak bir yürüyüş yapmanız yeterli. 4 km uzunluğunda sahil şeridine sahip bir halk plajı. Hiçbir ücret ödemeden plaja girebilir 3 TL vererek WC, duş ve soyunma kabinlerini kullanabilir, 30 TL ücretle şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Sığ denizi ve tertemiz kumunun keyfini burada çıkarabilirsiniz. Denizin giriş kısımlarında ayağınıza taşlar gelebilir fakat ilerledikçe yumuşacık kumlara bastığınızı fark edeceksiniz.

Giriş Ücreti: WC, duş ve soyunma kabini 3’er TL. Şezlong ve şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden satın alabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Çandarlı – Dikili Plajları

Çandarlı Halk Plajı

Çandarlı Halk Plajı

Dikili’ye bağlı bir mahalle olan Çandarlı, Tarihi Çandarlı Kalesi’nin hemen önündeki plajıyla göz alıyor. Çandarlı Halk Plajı, Çandarlı Kale Önü Halk Plajı olarak da biliniyor. Kale, palmiye ağaçları ve denizin maviliği sizlere eşsiz bir manzara keyfi yaşatacak. İri taneli kumdan oluşan plajı ve serin sularıyla kendinizi tropik bir adada hissedeceksiniz. 200 metre plaj uzunluğu ve 10 metre plaj genişliği mevcut. Mavi bayrak ödüllü plajlarımızdan biri olmaya hak kazanmış. Halk plajı olması sebebiyle giriş ücreti yok. Kendi ekipmanlarınızla gidebileceğiniz gibi, 20 TL karşılığında şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Yemek ve içecek ihtiyaçlarınız için çevredeki marketleri kullanabilirsiniz. Aracınızla veya Dikili’den dolmuşla ulaşım sağlayabilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Dikili Halk Plajı

Dikili Halk Plajı

Dikili merkezinde, 50 metre genişliğinde ve 5 km uzunluğunda ilçenin kalbinde mavi bayraklı bir plaj. İncecik kumu ve serin deniziyle yaz aylarının vazgeçilmez adresi. Giriş ücreti yok, 20 TL’ye şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Engelliler için denize giriş rampası da mevcut. Bazı kıyı bölgelerinde denizkestanesi bulunduğundan dikkatli olmakta ve deniz ayakkabısı giymekte fayda var. İzmir’den herhangi bir toplu taşımayla Dikili’ye vardığınızda 10 dakikalık bir yürüyüşle Dikili Halk Plajı’na kavuşmuş olacaksınız. Çevresindeki işletmelerden ihtiyaçlarınızı giderebilir, yemek yiyebilirsiniz. Dikili’ye gitmişken Atatürk Botanik Bahçesi, Pergamon Antik Kenti ve Âşıklar Şelalesi’nin de orada olduğunu hatırlatalım.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Bademli Halk Plajı

Bademli Halk Plajı

Dikili’ye bağlı bir mahalle olan Bademli, muhteşem bir plajla adından söz ettiriyor. Bademli Halk Plajı henüz keşfedilmemiş, el değmemiş saklı bir cennet. Turkuaz rengi denizi ve güneş gibi parlak kumsalıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Günün ilk saatlerinde ve gün batımında denizin durgunluğunda yüzmek, ruhunuza çok iyi gelecek. Plajda bazı sitelerin özel alanları mevcut lakin geri kalan yerler halka açık ve ücretsiz. 20 TL’ye şemsiye ve şezlong kiralayabilir, çevredeki market ve büfelerden ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Bademli Köyü’ne gitmişken koruk şurubu içmeden dönmeyin. Plaj Bademli Köyü’ne yalnızca 1 km uzaklıkta. Ulaşım için İzmir’den İZBAN’la Aliağa’ya, Aliağa’dan dolmuşla Dikili’ye ve son olarak Dikili’den dolmuşla Bademli’ye gitmeniz gerekiyor. Dikili’den Bademli’ye taksiyle gitmek isterseniz taksimetre 40 TL civarı tutacaktır. Özel aracınızla ise İzmir’den 115 km uzaklıkta.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kalem Adası

Kalem Adası

Ege’nin Maldivleri: Kalem Adası! Bademli Köyü’ne bağlı Kalem Adası’nın mülkiyeti tek kişiye ait. Bu adada sadece tek bir otel var. Plajı ise otelde konaklayanlar ücretsiz kullanma şansına sahip. Otelde konaklamayıp plajı kullanmak isteyenler öncelikle rezervasyon yaptırmalı. Şezlong sayısına göre günübirlik ziyaretçi kabul ettikleri için son dakikaya bırakmak plaja giriş şansınızı düşürecektir. Rezervasyonunuz varsa Bademli Köyü’nde otelin otopark alanına aracınızı bırakıp, otelin teknesiyle plaja ulaşıp, giriş ücreti vererek plaja girebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ve tesisin adaya gidiş dönüş tekne servis hizmeti 250 TL (şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele, tekne ile ulaşım, sigara içilebilir alan, evcil hayvan ve happy hour.

Haritada Görüntüle >

Garip Adası

Garip Adası

Dikili’nin önemli seyahat noktalarından biri olan, antik dönemlerin izlerini taşıyan bir yer Garip Adası. Komşusu Kalem Adası’yla birlikte kıyıdan bakıldığında fantastik bir görüntü sunuyor. Birkaç yıl içerisinde otel yapılması planlanan ada belki de son güzel ve doğal günlerini yaşıyor. Yolunuz İzmir’e düşerse, burayı doğal haliyle görmeden ayrılmayın. Adaya ulaşmak için Dikili – Bademli Limanı’ndan tekne kiralayabilirsiniz. Tekneden inenleri, etrafında pek gölgelik ağaçların bulunmadığı beyaz kumlar karşılıyor. Saatlerce güneşin keyfini çıkarıp, turkuaz rengi denize girebilirsiniz. Plaj kısmını kullanmak ücretsizdir. Çevrede yiyecek – içecek satan bir yer olmadığı için hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ve tesisin adaya gidiş dönüş tekne servis hizmeti 300 TL (şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele, tekne ile ulaşım, sigara içilebilir alan, evcil hayvan ve happy hour.

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu

Topraklarına adım attığınızda kendinizi tropik bir adada hissedeceğiniz Akvaryum Plajı, Kalem Adası ve Garip Adası’nın tam ortasında kalıyor. İzmir şehir merkezine uzaklığı 105 km. Bademli Koyu’ndan özel teknelerle ziyaret edebileceğiniz bir yer. İşletme, tesis hiçbir şey yok. Tekneden indiğinizde sizi, bembeyaz cam gibi kumların turkuaz rengi denizle uyum içinde olduğu eşsiz bir manzara bekliyor. Denizi ılık, oldukça sert rüzgârlar almasına rağmen pek de dalgalı değil. Adada bir işletme olmadığı için herhangi bir ücretten bahsedemeyiz. Tekne turlarıyla gelirseniz, yeme içme olanaklarınız farklı olabilir. Eğer kendinizi tekne kiralar gelirseniz, yiyeceklerinizi, sandalyelerinizi, şemsiyenizi beraberinizde götürmenizde fayda var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş ve büfe mevcuttur. Şemsiye, şezlong ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor.

Haritada Görüntüle >

Fame Beach

İzmir’in güzel sahil kasabası olan Dikili’nin huzurlu plajlarından birine sahip Fame Beach. Doğa ve denizin iç içe olduğu, bungalovlarda konaklama hizmeti sunan otellerden biri. Düzenli, kendine ait bir plaja sahiptir. Şemsiye, duş, WC, şezlong, restoran gibi hizmetleri var. Plaja dışarıdan girmek 40 TL. Eğer burada konaklayacaksanız ücretsiz bir şekilde plaj ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Kumu parlak sarı tonlarında, denizi genelde durgun ve berraktır. O kadar berrak ki uzaktan bakıldığında bile denizdeki hareketleri seçmek mümkün. Bir yanında yeşil tepelerin manzarası var. Plaj, şehir merkezine 122 km uzaklıkta. Aliağa’ya kadar İZBAN ve sonrasında da 837 no’lu Eshotlarla Dikili’ye varmanız mümkün. İlçeye geldikten sonra minibüslerle Fame Beach’e ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL, şezlong ve şemsiye 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong (ücretli), restoran, büfe, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Telefon: 0532 793 05 89

Haritada Görüntüle >

Pissa Koyu

Pissa Koyu

Bademli Köyü’nde minik bir gezinti sonrasında serinlemek isterseniz, çarşıdan çıkıp sahile doğru ilerledikten sonra sola dönmeniz yeterli. Sizi bu toprak yolun sonundaki Pissa Plajı karşılayacak. Tam solunuzda bir deniz belirecek. Bu yol yürüyerek yaklaşık 15 dakika sürüyor. Arabayla gidecekseniz aynı yolu takip edip, aracı biraz tepede bırakmanız gerekiyor. Gözünüzde canlanan resimden daha büyük bir plajdır burası. Tepeden aşağıya doğru bakıldığında özenle resmedilmiş bir mavi bir cenneti andırıyor. Bölge halkının kayıp şehir diye bahsettiği plajdaki kumlar tertemiz ve yumuşacık. Genelde ılık ve hafif rüzgârlar ediyor. Denizi durgun, gökyüzünün parlaklığındadır. Plaja giriş ücretli, şemsiyeler, soyunma kabinleri ve şezlonglar var. Dilerseniz kuma havlunuzu atıp güneşin altına sere serpe uzanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong (ücretli), restoran, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Killik Koyu

Killik Koyu

Bademli’nin plaj bakımından ne kadar zengin olduğunu belirtmeye gerek yok sanırım. Bademli’ye 1 km, Dikili’ye 7 km uzaklıkta olan Killi Plajı bunlardan yalnızca biri. Toplu taşıma araçlarıyla ziyaret etmek isterseniz, Aliağa’dan 837 numaralı otobüsle Dikili’ye varıp Bademli minibüslerine binmeniz yeterli. Çevresinde market, kafe, büfeler mevcut. Plajda yer yer şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini bulmanız mümkün. Girişte ücret istenmiyor fakat bu hizmetlerden yararlanmak için kişi başı 20 TL gibi bir ücreti var. Koyun su sıcaklığı harika, Çevredeki kumsallardan farkı, kumlarının daha da sarı olması ve killi bir yapıya sahip olması. Genelde kamp alanı olarak tercih edilen bir yer burası. Denize giriş kısımlarının bazıları kayalık bazıları ise kum olarak karşınıza çıkacak.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Şezlong 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong (ücretli), restoran, cankurtaran, iskele, otopark alanı ve çadır kamp yerleri.

Haritada Görüntüle >

Küçük Zindancık Koyu

Küçük Zindancık Koyu

Killik Koyu’nun hemen yakınında yer alan Zindancık Koyu, Dikili’nin sakin yerlerinden biri. Sıcakların kavurduğu Ağustos ayında bile plajda yalnızca birkaç insan görmeniz mümkün. Bunun denizin biraz taşlık olmasından dolayı olduğunu düşünüyoruz. Kumu hafif taşlarla karışık ama ipeksi bir dokusu var. Plajında şemsiyeler, şezlonglar ve duş alanı mevcut. Girişte 20 TL ödeyip bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İzmir şehir merkezine yaklaşık 120 km olan koya, İZBAN vasıtasıyla ulaşmak çok kolay. Aliağa durağında metrodan inip, Dikili araçlarına binmeniz ve indikten sonra çarşıyı geçip sitelerin içinden yürümeniz yeterli. Sakin bir tatil arayışındaysanız listenizde Zindancık mutlaka yer almalı.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Hayıtlı Koyu

Hayıtlı Koyu

Günübirlik piknikçilerin rağbet gösterdiği Hayıtlı Koyu, aynı zamanda bir kamp alanıdır. Gündüzleri kumun, güneşin tadını çıkarmak, geceleri ise yıldızların ışığının denize yansımasını izlemek isterseniz koyda konaklayabilirsiniz. Denizinin girişi minik taşlarla doludur. Girdiğiniz gibi su derinleşiyor fakat biraz ilerledikçe sığlaşıyor. Biraz daha ilerlerseniz taşlardan kurtulup ipeksi kumlara bastığınızı hissedeceksiniz. Koy termal bir otelin önünde olmasına rağmen ücretsiz. İşletmesini kimse sahiplenmemiş. Şezlong, şemsiye, hiçbir hizmet yok dolayısıyla. Sandalyenizi kapıp, çadırınızı alıp dilediğiniz yere havlu atma özgürlüğüne sahipsiniz. Ulaşım için aracınızla gitmeniz iyi olur çünkü bölgeye direkt ulaşım aracı yok. Dikili’ye geldikten sonra Çandarlı yolu üzerinde ilerleyin, Talat Emmi Caddesi yönünde sağa dönün, sonra sola dönünce konuma ulaşmış olacaksınız.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Kayra Plajı

Kayra Plajı

Dikili ilçe merkezi ve Bademli Köyü arasında kalan mavi bayraklı nezih bir plajdır. Girişler için 30 TL ödemek gerekiyor. İsmini, sevimli sahiplerinin torunlarından almış. Renkli puflarla süslü çim alanlar, şezlongların olduğu iskele, restoran, duş alanı, satranç, voleybol sahası pinpon alanları ve enfes bir sahili var. Zeytin ve çam ağaçlarının kokusuyla dinleneceğiniz sakin bir bölümü de var. Denizi sığ, kumu tertemiz ve oldukça bakımlı, özenli bir plaj. Sık sık ağaçlar olan bölümünde doğal gölgelik yerler de mevcut. Şehir merkezine 120 km uzaklıkta kalan plaja, Bademli minibüsleri ile ilçe merkezinden gidebilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08:30 – 20:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30, hafta sonu 40 TL. 0-8 yaş arası ücretsiz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong (ücretli), restoran, çay bahçesi, çocuk oyun parkı, kütüphane, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Telefon: 0232 677 85 52

Haritada Görüntüle >

Seferihisar Plajları

Teos Ormancı Kampı

Teos Ormancı Tatil Köyü

Sakin plajlarıyla ünlü Seferihisar ilçe sınırlarında yer alan Teos Ormancı Kampı, şehir merkezine 53 km uzaklıktadır. Toplu taşıma araçlarıyla gidebilmek için Üçkuyular üzerinden 975 numaralı Seferihisar aracına binmeniz gerekmekte. Ardından 640 numaralı Sığacık aracına binip kolaylıkla hedefe varmış oluyorsunuz. Plajın ince ve parlak kumları güneş ışığıyla bütünleştiğinde göz kamaştırıyor. Denizinin suyu temiz, ılık ve berrak. Bu özellikleri nedeniyle Mavi Bayrak ödülüne layık görülmüş. Deniz suyu başlangıçta sığ gibi görünse de ilerledikçe derinleşen bir özelliğe sahip. Kamp tesisi bünyesinde konaklama imkânı, kafe ve bar mevcut. Dışarıdan gelen misafirler şezlong ve şemsiye kiralayarak plajı kullanabilir. Plaj, sörf ve kano gezintileri için uygun. Plaja dışarıdan günübirlik gitmek isterseniz, kişi başı 90 TL ücret ödüyorsunuz. Şezlong, şemsiye, duş ve yeme – içme de bu rakama dâhil.

Giriş Ücreti: Dönemlik olarak konaklama yapılmakta olup plajı yalnızca tatil köyünde konaklayanlar kullanabilmektedir. Sezon ücretleri için tesisin İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, restoran, Wi-Fi, çocuk oyun parkı, bahçe alanı, mini bar, cankurtaran, su sporları, oda konaklama ve otopark alanı.

Telefon: 0232 908 07 89

Web Sitesi: https://www.teosormanci.com.tr/

Haritada Görüntüle >

Ekmeksiz Plajı

Şehir merkezine 69 km olan plaj, kısa bir süre öncesine kadar kullanıma kapatılmış. Dalgasız, sığ ve temiz bir denize sahip olan Ekmeksiz Plajı, Seferihisar’ın önde gelen plajlarından biriymiş fakat bir dönem bakımsız kalmış. Şu an belediye tarafından işletilen plajda gölgelik alanlar mevcut. Plajın tek problemi yoğunluğudur. Bu biraz zaman zaman çevrenin kirlenmesine de yol açılıyor. Yakınlarında yiyecek alabileceğiniz bir yer yok. Minibüsler plajın 600 metre kadar yakınında sizi bırakıyor. Bir gün yolunuz Ekmeksiz Plajı’na düşerse, plajdan ayrılırken çöplerinizi değil, güzel anılarınızı bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Plajda şezlong, şemsiye vb. hizmetler yok ve ücretsiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Akarca Plajı

Akarca Plajı

Mavi Bayrakla ödüllendirilmiş Akarca Plajı, İzmir şehir merkezinin 52 km uzağında kalıyor. Genellikle yazlıkçıların tercih ettiği Akarca’da şezlong, şemsiye kiralayabileceğiniz özel tesisler var. Seferihisar’dan minibüsler ya da özel taşıtlarla yaklaşık 10 dakika içinde plaja ulaşabilirsiniz. Plaj upuzun bir yapıya sahip, yer yer kum ve taşlık alanları var. Çevredeki plajlara göre daha sakin bir alternatif. Plajın özellikle Ormancı ve Jandarma kısımlarında denize girmenizi tavsiye ediyoruz. Plajı kullanım ücretsizdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri ve şemsiye ücretsiz olarak sunulmaktadır. Şezlongu ücretli kiralayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Akkum Plajı

Akkum Plajı

Sığacık’ın en büyük ve popüler plajı olarak dikkat çekiyor. Hem belediyeye ait kısımlar hem de özel işletmelere ait kısımları olan plaj oldukça büyük. Burada denizin rengini turkuaz olduğuna şahit olabilirsiniz. Dezavantaj olarak merkeze yakın olması sebebiyle kalabalık olduğunu söyleyebiliriz. Çevre halkı plajı kullanmasa bile, gün batımını izlemek için plajı tercih ediyor. Rüzgâr aldığı için scuba diving ve windsurf sporlarını yapabilirsiniz. Sonbahara girdiğimiz Eylül ayında plaj hem durgun hem de su sıcaklığı oldukça ılık. Bu tarihlerde tatilinizi gerçekleştirmeniz daha iyi olacaktır. Seferihisar’dan minibüslerle Sığacık’a gidip yürüyerek plaja gidebilirsiniz. Şehir merkezine 51 km olan plajda kendi sandalyenizi götürüp ücretsiz bir şekilde güneşten yararlanabilirsiniz. Dilerseniz 10 TL karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Otopark 20 TL, şezlong ve şemsiye 10 TL, WC 1,5 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong ve otopark alanı

Haritada Görüntüle >

Gemi Suyu Mevkii Halk Plajı

Gemi Suyu Mevkii Halk Plajı

İzmir’e 52 km uzaklıkta olan Gemisuyu Plajı, sakin ve huzur dolu bir yer. Mavi Bayrak ödülüne sahip denizi tertemiz ve ödül kriterlerinin çok çok üzerinde. Denizinin giriş kısmı taşlık fakat sonrası kum. Denizkestanelerini de sıkça karşılaşabileceğiniz için deniz ayakkabısıyla gitmeniz iyi olacaktır. Sezon boyu cankurtaran bulunan plajda, şezlong, tuvalet, duş, şemsiye ve soyunma kabini hizmetleri de ücretsiz. Alışveriş için birkaç yer de mevcut. Seferihisar üzerinden minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Plajda engelli rampasının olması da güzel bir noktadır. Her yaş grubundan insan için uyumlu olan plajın pek negatif yönüne rastlamadık.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Hasır şemsiyeler bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri ve şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ürkmez Halk Plajı

Ürkmez Halk Plajı
Yazlıknerede

Seferihisar’da ücretsiz plajlardan faydalanmak isterseniz, bir durağınız da Ürkmez Halk Plajı olabilir. Daha ekonomik, sessiz ve huzurlu bir tatil geçirmek isterseniz tercih edebilirsiniz. Denizi Mavi Bayraklı, derin ve berrak. İyi yüzme bilmiyorsanız burayı ziyaret ederken dikkat etmelisiniz. Plajda uygun fiyata şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz yerler var ama yeme içme ihtiyaçlarınız için kafe vb. işletmeler yok. Plaj İzmir’e 57 km, Seferihisar’a 22 km uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezinden geliyorsanız Doğanbey üzerinden 776 no’lu Eshot araçlarıyla plaja hemen yakın Ürkmez Sağlık Ocağı durağında inmeniz yeterli. Seferihisar üzerinden gelecekseniz minibüslerle kısa sürede gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, cankurtaran, çocuk oyun parkı ve çadır kamp yerleri. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden satın alabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ömür Beldesi Halk Plajı

Ömür Beldesi Halk Plajı

Seferihisar’daki çoğu plaj gibi mavi bayrak alan Ömür Beldesi Halk Plajı, şehir merkezine 52 km uzaklıkta yer almaktadır. Yaklaşık 250 metre uzunluğunda olan kum plajda duş, kafe, tuvalet ve market mevcut. Seferihisar’dan gelmek isterseniz minibüslere binmeniz ve biraz plaja doğru yürümeniz gerekmekte. Denizi tertemiz fakat çoğu zaman dalgalı ve bazı yerleri kayalıktır. İskeleden denize girerseniz kayalıklarla karşılaşma şansınız düşük. Suyun altı tertemiz, yavru balık sürülerini izlemek isterseniz gözlüklerinizle gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş yeri mevcut. Şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden satın alabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Doğanbey Havacılar Sitesi Önü (Şahap Can Halk Plajı)

Şahap Can Halk Plajı

Şehir merkezine 50 km mesafede bulunan Sığacık’ın güzel koylarından biri de Doğanbey Havacılar Sitesi Önü Halk Plajı. 3 Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plaja gittiğinizde karşınıza tertemiz bir kum çıkıyor. 2.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan plaj, afif dalgalı ve berrak bir denize sahip. Denizi adeta bir akvaryumu andıracak kadar güzel. Çevrede pek çok halk pazarı, alışveriş noktaları bulunuyor. Plaj özellikle hafta sonları yoğundur. Plajda şemsiye, şezlong, voleybol sahası mevcut ve ücretsiz yararlanabilirsiniz. Seferihisar ilçe merkezinden minibüsler vasıtasıyla plaja gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye (ücretli), çocuk oyun parkı, futbol, basketbol ve voleybol sahaları.

Haritada Görüntüle >

Doğanbey Sakızağacı Mevkii Halk Plajı

Doğanbey Sakızağacı Halk Plajı

Plaj ismini bölgenin güzel sakız ağaçlarından almış. Sakin bir yer olan plaj kafa dinlemek için ideal. Plajda kayalık ve kumluk alanlar var. Duş, tuvalet ve soyunma kabinini kullanabileceğiniz bir işletme mevcut. Teknelerin sıkça gidip geldiği küçük iskeleler bulunan plaj, gün batımında sakız ağaçlarının kokusuyla birlikte eşsiz bir manzara sunuyor. Seferihisar üzerinden gitmek isterseniz minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri mevcut. Şemsiye ve şezlong bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Tahsin Ar Tesisleri

Tahsin Ar Tesisleri

Gürültüden uzak bir tatil noktası olan Tahsin Ar Tesisleri, Taos Antik Kenti’ne 8 km, şehir merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta. Ahşap ve yüksek tavanlı temiz odalara sahip tesisin odaları bahçe manzaralı. Kendine ait özel bir plajı var ve dışarıdan misafirler 40 TL ücret karşılığında buradan yararlanabiliyor. Plajında şezlong, masa, bar, restoran ve bahçe alanı mevcuttur. Güneşlenirken dupduru denizi izleyip, sırtınızı ağaçların rüzgârlarına verebilirsiniz. Seferihisar üzerinden minibüslerle ya da kendi aracınızla kısa sürede tesise ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Dönemlik olarak konaklama yapılmakta olup plajı yalnızca tatil köyünde konaklayanlar kullanabilmektedir. Sezon ücretleri için tesisin İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong, restoran, Wi-Fi, çocuk oyun parkı, bahçe alanı, mini bar, cankurtaran, su sporları, oda konaklama ve otopark alanı.

Telefon: 0232 748 70 71

Web Sitesi: http://www.tahsinar.com/

Instagram: https://www.instagram.com/tahsinartesisleri/

Haritada Görüntüle >

Girlen Plajı

Girlen Plajı

Kamp alanı olarak da popüler bir nokta olarak bilinen Girlen Plajı’ndan ücretsiz yararlanabilirsiniz. Tatilinizi kamp temasında geçirebilir, günübirlik ziyaretlerde bulunabilirsiniz. Sığacık merkeze yürüme mesafesinde olan plajın çevresi ağaçlarla çevrili. Denizi berrak ve temiz. Gölgelik alanları ağaçlar sebebiyle oldukça fazla. Alanda duş, soyunma kabini yok. Çevre halkı dışında pek kimsenin bilmediği plaj şehir merkezine 50 km uzaklıkta.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja en yakın 400 metre mesafedeki restorandan karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Güzelbahçe Plajları

Güzelbahçe Halk Plajı

Güzelbahçe Halk Plajı, şehir merkezine en yakın denize girilecek ücretsiz yerlerden biri. Bu nedenle halk tarafından da oldukça talep görmektedir. Bakımını belediye üstlenmiş, düzenli çalışmalarla güzel bir plaj haline dönüşmüş ve Mavi Bayraklı plajlardan biri seçilmiş. Güzelbahçe sınırları içinde yer alan plaja toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilmek mümkün. 2. Liman kısmında körfez gözetleme kulesinin hemen yanında şemsiyeler, soyunma kabinleri ve tuvaletler bulunuyor. Altıevler, Yalı Mahallesi ve Maltepe Mahallesi’nde plajın devamı sayılan küçük alanları görebilirsiniz. Plaj, düzeni haricinde kumunun inceliği ve denizinin berraklığıyla sizi kendine hayran bırakacaktır. İzmir’e yalnızca 30 km uzaklıkta bulunan plaja gitmek için Eshot kullanmak isterseniz Fahrettin Altay üzerinden 984 no’lu araca aktarma yapabilir, Urla üzerinden ise aynı araçla direkt olarak gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabini, şezlong ve hasır şemsiye.

Haritada Görüntüle >

2. Liman Plajı

Güzelbahçe 2. Liman Plajı

Mavi ve yeşili bir arada görebileceğiniz plaj, şehrin gözde ilçelerinden biri olan Güzelbahçe’de yer alıyor. Şehir sakinlerinin tek bir araç kullanarak ulaşabileceği uzaklıktadır. Urla üzerinden 984 numaralı Eshot vasıtasıyla tek bir toplu taşıma aracına binerek plaja ulaşabilirsiniz. 130 metre uzunluğunda olan 2. Liman plajı, 25 metre genişliğe sahip. Ilık denizi ve geniş plajı sayesinde yaz aylarında bölge sakinlerinin tercihlerinden biri. Halkın ücretsiz bir şekilde İzmir’in doğal güzelliklerinden faydalanması için gereken tüm koşullar sağlanmış. Soyunma kabinleri, duş ve tuvalet bulunuyor. Engelli bireylerin güvenle girebileceği düzene sahiptir. Son yıllarda temizliği ve düzeni sayesinde Mavi Bayraklı plajlar arasında yer alıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, hasır şemsiye, şezlong, plaj ve su sporları ve engelli WC.

Telefon: 0232 234 20 20

Haritada Görüntüle >

Selçuk Plajları

Pamucak Plajı

Sıcacık bir denizi olan Pamucak Sahili, upuzun bir kum plaja sahip. Denizi sığ ve yosunlarla kaplı. Su bu yüzden biraz bulanık gelse de ipek dokulu kum yapısı güneşlenmek isteyenlere oldukça cazip geliyor. Ücretsiz kullanabileceğiniz plaj çevresi oldukça sakin. Yer yer şemsiyeler ve şezlonglar bulunduğu gibi kuma uzanmak isterseniz uygun geniş alanlar mevcut. Selçuk İlçe merkezine 12 km uzaklıkta. Dilerseniz kendi aracınız dilerseniz Selçuk garından Pamucak minibüslerine binip küçük rakamlar ödeyerek plaja ulaşabilirsiniz. Çevresinde Efes Antik Kenti ve Kuşadası gibi farklı önemli seyahat rotaları var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. 2 şezlong ve 1 şemsiye kiralama 30 TL, duş 2 TL.

Plaj Özellikleri: Şezlong, şemsiye, duş (ücretli) ve soyunma kabini. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin