Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Hatay (Antakya) Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yolcuların Hatay Havalimanı’ndan şehir merkezine olan ulaşımları HAVAŞ servis otobüsleri, haftanın 7 günü 24 saat çalışan taksiler, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır. Havaalanından şehir merkezine Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir toplu taşıma otobüsü ise hizmet vermemektedir. Şehir merkezine ulaşımlarda HAVAŞ servis otobüslerinin uygun fiyatlı olması yolcular tarafından tercih nedeni olmaktadır. Otobüsü beklemeyenler ise taksileri tercih etse de, havaalanının şehir merkezine olan uzaklığı nedeniyle ulaşım ücreti pahalı olabilmektedir. Bunun yanı sıra kişi ve bagaj sayısı fazla olan grup yolcular özel transfer hizmeti satın alabilir veya havaalanı içerisinde yer alan araç kiralama acentelerinden bütçelerine göre bir araç kiralaması yaparak ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilirler.

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVAŞ ile Ulaşım

HAVAŞ otobüsleri Hatay Havalimanı’ndan şehir merkezine servis hizmeti vermektedir. Uygun fiyatlı olması ve iç hat uçak iniş seferlerine göre hareket ediyor olması nedeniyle yolcular tarafından sıkça tercih edilen bir ulaşım alternatifidir. HAVAŞ otobüsleri uçak inişinden 25 dakika sonra hareket etmektedir. Gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan HAVAŞ otobüsleri ile şehir merkezine olan seyahat süresi yaklaşık 60 dakika sürmektedir ancak bu süre trafiğin de yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 15 TL’dir ve nakit olarak otobüs içerisinde sürücüden satın alabilirsiniz.

Hatay Havalimanı – Şehir Merkezi HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Hatay Havalimanı – Antakya-İskenderun Karayolu – 75. Yıl Bulvarı – Ayşe Fitnat Caddesi – Atatürk Caddesi – Fatih Caddesi – Şehir Mustafa Sevgi Caddesi – İl Emniyet Kavşağı – Laskiye Caddesi – Harbiye Caddesi – Sümerler Maksim

Yolcu Alma ve İndirme Durakları:

Sümerler Maksim: Atatürk Parkı Köşesi (Maksim Kavşağı)

Harbiye Caddesi ve Laskiye Caddesi: Alen Kavşağı Otobüs Durağı, Dursunlu Kavşağı Otobüs Durağı ve İl Emniyet Kavşağı Otobüs Durağı

Şehit Mustafa Sevgi ve Fatih Caddesi: Garanti ATM Önü ve Öğretmen Evi

Atatürk Caddesi: Vali Göbeği ve Orman İşletme Müdürlüğü Otobüs Durağı

Ayşe Fitnat Caddesi: Fatih Camii Otobüs Durağı, Betonsan Taksi ve Hüseyin Öz Buğday Ortaokulu

75. Yıl Bulvarı: Ak Parti İl Başkanlığı Trafik Işıkları Sonrası ve Opet Petrol Önü

Antakya-İskenderun Karayolu: Carrefoursa Karşısı Otobüs Durağı, Anemon Otel, Akademi Hastanesi, 600 Konutlar Otobüs Durağı, İl Jandarma Karşısı, Özhan Otel Önü, Mira Market ve İnci Sitesi.

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hatay Havalimanı Havaş Otobüsleri

Havalimanı/İskenderun HAVAŞ ile Ulaşım

Hatay Havalimanı’ndan İskenderun’a gitmek isteyen yolcular için HAVAŞ servis otobüsleri doğrudan ulaşım hizmeti sunmaktadır. Gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan HAVAŞ otobüsleri uçak inişinden 25 dakika sonra hareket etmektedir. İskenderun şehir merkezine olan seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 75 dakika sürmektedir. Bilet ücreti kişi başı tek yön 21 TL’dir ve nakit olarak otobüs içerisinde sürücüden satın alabilirsiniz.

Hatay Havalimanı – İskenderun HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Hatay Havalimanı – Belen – Sarımazı – İskenderun-Hatay Karayolu – Fener Caddesi – Sahil Yolu – PAC Meydanı Emin Otel Yanı

Yolcu Alma ve İndirme Durakları:

PAC Meydanı: Emin Otel Yanı

Mete Aslan Bulvarı: Mursaloğlu Lisesi ve Hataylı Otel Karşısı

Sahil: İş Bankası Karşısı-Anıt, 1 no’lu Sosyal Tesis Önü, Askeri Müze Karşısı ve Petek Pastanesi

Fener Caddesi: Petek Kuzine Pastanesi Önü ve Deniz Pastanesi Önü

İskenderun-Hatay Karayolu: Köprü Sema Tekel Önü, Prime Mall Karşısı İş Bankası Önü, Gelişim Hastanesi Kavşağı, Doğan Petrol Karşısı, Nardüzü Elma Market Karşısı

Sarımazı: Toyota Önü, Yazıcılar Sitesi Otobüs Durağı, İssume Site Karşısı Otobüs Durağı, Petek Sitesi Önü, Sarımazı Şok Market Önü

Belen: Belen Park Otobüs Durağı ve Top Boğazı Kavşağı

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

HAVAŞ servis otobüslerini beklemeyen yolcular için hızlı ve pratik ulaşım alternatiflerinden biri olan taksiler ile şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Taksiler havalimanında 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Gelen yolcu terminalinin çıkışında yer alan taksiler ile şehir merkezine ulaşım yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Taksi ücreti kilometre üzerinden hesaplanacağı için şehrin farklı bir bölgesine gidecekseniz henüz taksiye binmeden önce sürücüye gideceğiniz yerin ücretini sorabilirsiniz. Ancak şehir merkezi olarak geçen Maksim Kavşağı’na taksi ile yolculuğun ücreti ortalama 70 TL’dir.

Hatay Havalimanı Taksi

Havalimanından Hatay’ın diğer bölgelerine olan taksi ücretleri ise aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Kırıkhan: 100 TL
  • Havalimanı – İskenderun: 150 TL
  • Havalimanı – Harbiye: 140 TL
  • Havalimanı – Reyhanlı: 180 TL

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Grupça seyahat edenler ve bagaj sayısı fazla olan yolcuların sıkça tercih ettiği bir ulaşım alternatifi olan özel transfer ile kapıdan kapıya ulaşım hızlı ve konforlu olmaktadır. Hatay seyahatinizi birkaç kişi planlıyor ve valiz sayınız da fazla ise özel transfer hizmeti satın almayı düşünebilirsiniz. Henüz havalimanına varmadan çevrimiçi rezervasyon yapabilir veya havalimanına varışta ilgili acentelerden bir transfer talebinde bulunabilirsiniz.

Hatay Havalimanı’nda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz firmalar arasında Selimgül Transfer, SNR Transfer ve Hasgül Transfer firmaları bulunmaktadır.

Ayrıca Hatay şehir merkezinde bulunan birkaç transfer firması bulunmaktadır. Havalimanına varmadan önce kendilerine telefon ile ulaşarak transfer talebinizi iletebilir ve aracın havalimanına gelmesini isteyebilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan ve havalimanı transfer hizmeti sunan firmalar arasında Hatay Transfer, DT Transfer, Prizma Transfer ve Uzman Transfer bulunmaktadır.

Hatay Havalimanı Araç Kiralama

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Hatay Havalimanı’na varışta bir araç kiralaması yaparak doğrudan otelinize veya şehrin farklı bölgelerine hızlıca ve zahmetsizce ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz farklı araç türleri bulunmaktadır. Kişi sayınıza bağlı olarak 4 kişilik bir binek araç veya 8 kişilik daha büyük bir araç kiralayabilirsiniz. Bu tür araçlara sahip havalimanında araç kiralaması yapabileceğiniz yerel ve uluslararası birkaç acente ofisi bulunmaktadır. Varışta burada kiralama yapabileceğiniz gibi henüz seyahate çıkmadan önce çevrimiçi rezervasyon talebinde de bulunabilirsiniz.

Hatay Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Selimgül Rent a Car, Gül Turizm & Seyahat, National – Alamo Car Rental, Hatay Car Rental, SNR Rent a Car, Mira Oto Kiralama, Dilbaz Rent a Car, Carfleet, Yıldıray Rent a Car, AKZ Rent a Car, Enterprise, Çizgi Rent a Car, Hertz, Hasgül Car Rental, Avis ve ReKar Araç Kiralama yer almaktadır.

Hatay Otogardan Havalimanı Nasıl Gidilir?

Hatay Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Hatay Havalimanı’na doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Ancak otogar ile şehir merkezi arasında çalışan belediye halk otobüsüne binebilir ve HAVAŞ’ın otobüslerinin hareket ettiği durakta inerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Otogardan 113 no’lu halk otobüsüne binerek son durak olan Maksim Kavşağı’nda inebilir ve buradan HAVAŞ servis otobüslerine binebilirsiniz. Otogardan hareket eden halk otobüsleri yaklaşık 20-25 dakikada şehir merkezine varmaktadır. Bu süreyi göz önünde bulundurarak yola çıkmanız olası uçağa yetişememe gibi durumların da önüne geçecektir. Hatay şehir içi halk otobüsü tam bilet ücreti 2,00 TL, öğrenci 1,50 TL’dir. Şoförden alınan biniş kartı ücreti ise 2,50 TL’dir.

Antakya – Hatay Havalimanı HAVAŞ Servis Otobüsleri Hareket Saatleri:

HAVAŞ servis otobüsleri şehir merkezinden Hatay Havalimanı’na haftanın tüm günü uçak seferlerine göre hareket etmektedir.

Pazartesi: 04.15, 07.30, 13.30, 15.45 ve 21.00

Salı: 04.15, 07.30, 11.00, 13.30, 14.15 ve 15.00

Çarşamba: 07.30, 13.30, 15.45 ve 21.00

Perşembe: 04.15, 07.30, 14.00 ve 16.00

Cuma: 04.15, 07.30, 08.45, 11.00, 20.15 ve 20.45

Cumartesi: 04.15, 07.30, 13.30, 14.15, 15.45 ve 20.45

Pazar: 05.45, 08.45, 10.45, 16.15 ve 17.15

Şehir Merkezi HAVAŞ Servisi Hareket Yerleri:

Gündüz Caddesi, Durmuş Debboğlu Camii Karşısı ve Atatürk Parkı Köşesi.

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir diğer ulaşım alternatifi ise taksilerdir. HAVAŞ otobüslerini beklemek istemeyen yolcular Otogardan havalimanına taksilerle doğrudan ve hızlıca gidebilir. Ancak bu ulaşım türü HAVAŞ servis otobüsleri ile ulaşıma göre biraz pahalıdır. Otogar ile havalimanı arası taksi ulaşım ücreti 50 TL olup seyahat süresi yaklaşık 25 dakikadır.

Hatay Otogar ile Havalimanı Ulaşımı

İskenderun/Hatay Havalimanı Ulaşımı

HAVAŞ servis otobüsleri İskenderun şehir merkezinden Hatay Havalimanı’na haftanın tüm günü uçak seferlerine göre hareket etmektedir.

İskenderun – Hatay Havalimanı HAVAŞ Servis Otobüsleri Hareket Saatleri:

Pazartesi: 04.00, 07.15, 13.15, 15.30 ve 20.45

Salı: 04.00, 07.15, 10.45, 13.15, 14.00 ve 14.45

Çarşamba: 07.15, 13.15, 15.30 ve 20.45

Perşembe: 04.00, 07.15, 13.45 ve 15.45

Cuma: 04.00, 07.15, 08.30, 10.45, 20.00 ve 20.30

Cumartesi: 04.00, 07.15, 13.15, 14.00, 15.30 ve 20.30

Pazar: 05.30, 08.30, 10.30, 16.00 ve 17.30

HAVAŞ servis otobüsleri İskenderun şehir merkezinde PAC Meydanı Emin Otel Yanı durağından hareket etmektedir.

Servis saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HAVAŞ servis otobüsleri iç hat uçuş seferlerine göre düzenlendiğinden, olası iptal veya sefer değişikli nedeniyle mağduriyet yaşanabilmektedir. Bunun önüne geçebilmeniz öncesi seyahatiniz öncesinde HAVAŞ’a 0850 222 0 487 numaralı Çağrı Merkezi hattına ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Hatay Havalimanı HAVAŞ iletişim:

Yetkili Adı: Bülent Aygün

Rezervasyon: 0555 985 11 01 – 0555 985 11 77

Yorum yapın

Bizi Takip Edin